Ensimmäistä kertaa jäällä

keskiviikko 22. helmikuuta 2017Oon pyyhkinyt tekstikentän tyhjäksi jo kolme kertaa. Kirjoitus ei jotenkin tänään luista, mutta pakko olisi jotain saada aikaiseksi, sillä en tule ruudun ääressä tällä viikolla olemaan. Lähden nimittäin ihan kohta koiravahdiksi kaupunkiin ja kone sekä kuvauskalusto jää tänne kotiin. Vielä ennen lähtöä pitää kuitenkin käydä hoitamassa Voitto, joten tässä ei nyt olisi aikaa enää neljättä kertaa kumittaa koko postauskenttää tyhjäksi...Olen huomannut Voiton siirryttyä kevyemmälle käytölle, että bloggaaminen on oikeasti vaikeaa kun ei ole juttuja mitä kertoa. Nostan hattua kaikille, jotka osaavat pitää tällaisesta tylsästä puskailusta mielenkiintoista blogia. Mun on ollut aina helpompi kertoa ja analysoida treenejä, ehkä juuri siksi, että itse en koe mielenkiintoisena mitään tarinaa maastoreissusta tai maastakäsittelystä vaan luen pelkästään treenijuttuja hevosblogeista. On niin paljon helpompaa tuottaa tekstiä, jonka lukisi itsekin mielellään.

Tämän takia viime aikoina olen kokenut videoiden tekemisen paljon mielekkäämmäksi, sillä videoista saa tehtyä mielestäni yhtä mielenkiintoisia mentiin sitten käyntiä ilman satulaa koko ratsastus tai treenattiin kunnolla. En kuitenkaan haluaisi luopua kokonaan blogista tai siirtää tänne aina vain jo youtubessa julkaistuja videoita.

Mutta nyt itse asiaan eli maastoreissuun jäällä! Lilli ja Pinja ovat jo pari kertaa käyneet jäällä, joten mekin Voiton kanssa uskaltauduttiin loppuviikosta sinne menemään. Tänä vuonna ollaan menty jäälle omasta rannasta. Siitä ei joka vuosi ole voinut mennä, sillä meidän rantaan laskeutuu puro, joten jää on ohuempaa virtaavan veden takia.

Ollaan käyty jäällä yksitellen, sillä Pinja menee Lillillä ravia ja laukkaakin siellä ja Voitto ei meinaa pysyä nahoissaan jos kaveri saa painella täysiä ja hänen pitää vain kävellä. Reissu ilman heppakaveria on aina tuplasti jännempi ja vähän väliä pitikin pysähtyä tuijottamaan muita jäällä liikkujia. Onhan tuollainen valtava tila varmasti oikeasti jännä ja itseäkin vähän kauhistuttaa, jos jotenkin kävisi niin, että hevonen pääsisi tuonne irti... Varsinkin kun meidän rannassa tosiaan sitä sulaa on ja jos hevonen päättää juosta suorinta reittiä kotiin niin se reissu päättyy huonolla tuurilla avantoon...  No, onneksi näin ei ole vielä koskaan käynyt ja viime vuonna jäällä tipahdettuani Voiton kaatuessa, ei Voitolla onneksi pienintäkään aikomusta pakenemiseen ollut.

Nyt lähden siivoamaan Voiton karsinan ja toivotan teille ihanaa viikkoa! 


* Postaus ajastettu. Olen kirjoittanyt tämän 20.2.2017 *

17 kommenttia

 1. Vaikka tämä kai onkin enimmäkseen hevosblogi, niin musta kaikki lifestyletekstitkin on kivoja, esim. päivitykset sun pääsykokeisiin lukemisesta tai mielipidekirjoitukset johonkin ajankohtaiseen aiheeseen liittyen. :) Mutta ymmärrän, että köpöttelystä ja hevosten hoitamisesta on vaikeaa saada mielekästä tekstiä aikaiseksi, itsekin enemmän pidän analysoivista treenipostauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla anon kanssa, lifestyle jutut on erittäin tervetulleita! :)

   Poista
  2. Millon teille saa lähettää postia
   :-)?

   Poista
 2. just kun olin julkaisemassa kommenttia niin kone sekosi...
  Noh, mitä piti sanomani oli et ymmärrän hyvin näkökantasi, kun kirjoitithan sä niin pitkään treenaamisesta. Ne oli vähän niinkuin se punainen lanka sun blogissa. Ei siinä oikein muu auta, kuin löytää se joku juttu noista arkisista 'puskailuista', joka inspiroisi sua. Ja oothan sä 'löytänytkin' ton videoiden teon, jota en ollenkaan pistä pahaksi ;). Videolla voi samasta aiheesta saada niin monia erinäköisiä versioita. -Sulla on ainakin hyvä syy kokeilla erilaisia juttuja!
  Ja sanompa vielä, että ihan arkiset jututkin saa tosi mielenkiintoisiksi kun panostaa toteutukseen.

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus ja ihana Voitto!
  Mielestäni myös treenijuttuja ja muitakin kuin heppapostauksia on kiva lukea. Onhan hevosista useasti aika vaikeaa vääntää tekstiä. C:

  http://ihavetakenapicture.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Ei sun blogi ole mitenkään tylsä tai yksitoikkoinen, huoli pois ;) Päin vastoin tämä on ollut jo pitkään mun ehdoton lempiblogi, vaikka sisältö onkin kokenut jonkin verran muutoksia. Onhan blogissasi paljon muutakin kuin hevosjuttuja, kuten lifestylea (kuten vaatteet ja kosmetiikka), treeni- ja ruokavalio-asiaa, opiskelujuttuja ja mielipiteitä. Eivät kaikki muutkaan hevosblogin pitäjät treenaa tai kilpaile! Se on vaan hyvä että on olemassa monentyylisiä hevosblogeja :) P.S. Olis tosi kiva jos täällä meilläkin päin olis mahdollisuus ratsastaa jäällä, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole...

  VastaaPoista
 5. Tykkään sun blogista paljon! Kiva että jaksat pitää sitä

  VastaaPoista
 6. Moikka! Olis kivaa lukea sun blogista enemmänkin pääsykoejuttuja! Kuvia muistiinpanoista, lukuaikataulua tms? Postaus sun opiskelutekniikoista ois kans kiva (ellei sellasta ole jo ollut?).
  Itsekkin haen lääkikseen tässä keväällä ja on kivaa lueskella muidenkin lääkisjuttuja. :) Luetko muiden lääkiksessä olevien/lääkikseen hakevien blojega, ois kiva kuulla sun lemppareita ja saada itekkin ehkä lisää luettavaa?

  VastaaPoista
 7. Sun blogi on ihan super kivaa luettavaa. Muista että kaikki lifestyle jututkin on tervetulleita jos hevospuolella ei tapahdu mitään erikoista. Mä ainakin tykkään kattoo niitä "sekoilu" videoita mitä joskus oot kuvannut pinjan kanssa. Toivottavasti pidät blogias vielä kauan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ne "sekoilu" videot XD ei pahalla:))))))

   Poista
 8. Tosiaan on turha huoli ajatella, että blogisi sisältö olisi tylsä. On erittäin hyvä, että jaksat kertoa - muutoksesta - joka väistämättä tapahtuu sekä iän, Voiton kunnon että oman elämäntilanteesi vuoksi. Siitä todella saa paljon "eväitä omaan reppuun", kun oman harrastuksen/koulun kanssa on eri vaiheita. Tsemppiä "lääkiksen" valintakokeisiin valmistumiseen!

  VastaaPoista
 9. Ehtisitkö neuvoa minua, kun jos laitan blogiin banneriksi läpinäkyvällä taustalla olevia kuvia, tausta näkyy valkoisena eikä taustavärinä (haluaisin sen samaan tyyliin kuin sinulla)? :) Ja olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa siitä, että blogisi ei ole tylsä, itse tykkään jopa enemmän nykyisistä postauksista kuin treenijutuista!

  VastaaPoista
 10. sä oot Tiia kaikkein paras. Voisit tehdä omasta elämästäsi postauksia? Tai sitten opettele voiton kanssa agilityä. :)
  PS. Katsokaa blogini: Pieniä tassuja ja kavioita. Osoite on tassujakavioita.blogspot.com

  VastaaPoista
 11. Mulle on tullut tästä vähän tylsempi, kun ei ole enää ihan mun tyylinen, mutta seurailen silti!

  Tosta Voiton tilanteesta tuli mieleen, että oletko ravannut sen "tuomion" jälkeen enää sillä?

  VastaaPoista
 12. Menojanne on vieläkin kiva seurailla, mutta odotan vieläkin niitä agility, maastakäsittely, ilman varusteita, yms. postauksia. Sanoit, että tulee mutta onko vielä kaukana??

  VastaaPoista
 13. Tarvitseeko lukion terveystietoa lääkikseen hakiessa? Monesta paikasta olen lukenut että ei, mutta luulisi että tarvitsee o.O

  VastaaPoista
 14. Sun blogia on vieläkin tosi kiva lukea❤Tuletko tampereen hevosmessuille tänä vuonna?😊

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.