#258 Aluevalmennukset

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Moi! Eilen oli siis aluevalmennukset kuten otsikosta jo huomaattekin :D Osa varmaan lukenut facebookista, että meni hyvin ja huima parannus viime kertaan ainakin! Emmi oli videoimassa meidän kameralla ja kuvat on sitten Sonjan ottamia.

Ella oli meillä aamuapäivästä tunnilla. Sillä välin kun Pinja piti Ellalle ja Putelle tuntia minä siivoilin tarhaa ja rämmin lammen rantaan ottamaan kuvia joutsenista:D En edes halua kuvitella minkälaisessa kunnossa niiden tarhat on, jotka eivät niitä ollenkaan siivoa. Me siivotaan ne ainakin kerran viikossa ja kumminki hirveessä sotkussa. Puhistin varusteet ja pakkailin siinä samalla sitten, ettei lähtökiireissä tarvitsisi enään semmosia tehdä.

Oltiin perillä taas ihan hyvissä ajoin ja ehdittiin katella siinä edeltävää ryhmää. Tehtävät näyttivät suhteellisen haastaville:D Alettiin sitten joku 20min ennen ryhmän oikeaa alkamisaikaa laittaa heppoja valmiiksi ja sitten käveltiin kentällä semmosessa ihanassa sohjossa. Meidän ryhmä olikin varmaan 10-20min myöhässä, joten tulipahan ainakin kunnon alkukäynnit. Maneesiin päästyämme hölkkäiltiin vähän kaikissa askellajeissa itsenäisesti, sen jälkeen sitten alkoi ohajttu sileen tehtävä. Tykkään Sannan tyylistä, kun aina on joku sileen tehtävä tai puomi/kavaletti tehtävä ennen hyppäämistä. Tänään jatkettiin vähän samoilla linjoilla kun viime aluevalmennuksissa. Ympyrällä käänneltiin ja väänneltiin hevosia ihan joka suuntaan. Etuosaulos asetus sisälle, takaosa sisään asetus sisälle jnejne.. Sitten väleissä aina suoristus ja eteen. Voitto toimi aika kivasti, mutta videolta huomaan että mun kädet on ihan kamalasti:D Kiva muuten kun katolta tippui lumia ja kuulu semmonen hirmu ryske niin hepat vähä pelkäs sitä.

Sitten alettiin hyppäämän. Tosta videolta voittekin katsoa miten noi tehtävät meni. Tärkeetä ois ollu saada puomin/esteen päällä jo oikea laukka ja välillä se onnistuikin. Niin muuten ennen valmennusta päätin, että nyt ihan oikeesti muistan Rosan neuvot koko valmennuksen ajan. Ensimmäinen paikka ja ratkasu minkä nään niin toteutan sen, enkä lähde vaihtamaan ja säätämään sitä miljoona kertaa ennen estettä. Plus autan hevosta loppuun asti, enkä heitä ohjia ja kaikkea tukea pois jos tuntuu, että nyt tullaan huonosti. Onnistuin mielestäni paremmin kuin hyvin noiden toteuttamisessa! Kun puomitehtävien okseria nostettiin, ihan huomaamattani aloin lietsoa itselleni että joo nyt me ei päästä enään tosta yli ku se on noin iso. Onneksi sitten tulin järkiini ennen hypäämmistä ja kertakaikkiaan unohdin, että sitä estettä on nostettu. Kuten Rosa sanoi, vaikka esteet nousee niin ratsastuksessa ei mikään saisi muuttua. Ei minua se korkeus itsessään hirvitä, en koskaan ole potenut rimakauhua. Mutta kun "pelkään" että Voitto kieltää siihen, vähän vaikea selittää mitä mä siinä muka sitten edes jännitän:D

Kumminkin oon tosi tyytyväinen noihin alun puomitehtäviin! Sen jälkeen alettiin tulemaan tota kavalettiä leikaten, josta kuusi laukkaa okserille. Tehtävässä oli pääasiana että kaveltille ei tulla suorassa vaan "leikaten". Ei olla ikinä ennen tultu noin leikaten edes puomeja, mutta sehän sujui ihan hyvin. Löysin paikat ihan kivasti, lukuun ottamatta sitä yhtä kieltoa ja pudotusta. Välillä tuli kyllä vähän väärä määrä laukkoja, mutta niitä sitten hiottiin vielä lopussa. Olin jotenkin ehtinyt jo unohtaa, että lasken väärin noi laukat esteitten välillä. Ja sehän sitten tuotti vähän ongelmia, siitä kun Sannalle sanoin. Niin Sanna tokaisi: "ne on opeteltu jo ratsastuskoulussa". Mutta ei mulle oo kukaan koskaan opettanut laskemaan, eikä sitä ole juuri Lillinkään kanssa valmentautuessa treenattu tai kiinnitetty huomiota. Martan kanssahan viime vuonna tuli tämä ongelma esille ja nyt kun muisteltiin niin lasken aina sen alastulon yhdeksi laukaksi. Eli minun pitäisi laskea hyppy-yksi-kaks-kolme.. Osaittain johtui varmaan tuostakin se, ettei ihan aina ollu oikea laukkamäärä välissä kun ei mun laskut pitäneet paikkaansa. Ärsyttävää, nyt pakko opetella ja kyllähän se sitten onnistui kun laskin tolla tavalla.

Käveltiin maneesissa loppukäynnit ja sen jälkeen kärryn luokse laittamaan kylmiä. Sonja piteli Voittoa ja minä laittelin kylmiä. Voitto oli kerrankin ihan flekmaattinen eikä liikehtinyt hermostuneesti :D Voitto on nyt oppinut, että valmennuksen jälkeen pitää saada jotain herkkua ja voi että kun se katteli koko ajan missä hänen herkut on. Eikä meillä ollu mitään herkkuja mukana, omat eväsleivätkin oli syöty jo. Kotona sitten purettiin hepat ja laitettiin vielä muutamaksi tunniksi tarhaan lämpimien kanssa.

Huomenna onkin sitten ne kisat. Ei jännitä vielä yhtään, vähän pelottaa että muistetaanko me ottaa kaikki tavarat ja lippulappuset mukaan. Päivittelen sitten heti facebookissa miten meni ja hyvällä tuurilla saatte jo huomenn postauksen(:

Sitten kaikki vapaaehtoiset saisivat väsäillä meille bannerin. Ohjeiksi en muuta anna, kun että hyppykuva painotteinen. Leveä. Otsikoksi Voitto kotiin, tehkää mielellään kaksi versiota, jossa toisessa ei lue ollenkaan Voitto kotiin ja toisessa lukee. Värimaailma aika rauhallinen, mutta keväinen. Kiitos kaikille yrittäneille(: Voi vaikka laitella sitten mailiin tiia.suomalainen@dnainternet.net28 kommenttia

 1. Vitsi tuo siun istunta pysyy hypyissä nätisti, hienosti menee! Ja niin onnea huomisiin kisoihin! Aattelinkin että jos tässä jää aikaa niin voisin vähän kokeilla teille banneria väsätäkkin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään se pysyy, vielä vähän aikaa sitten olin aina jäljessä. Harjottelemalla oppii(: Kiitos!

   Oi, oispa kiva jos ehtisit tehdä.

   Poista
 2. teijän meno näyttää niin hyvälle ! :) tsemppiä jatkoon . tosi kiva kattoo aina videoita teijän valmennuksista jne !

  VastaaPoista
 3. kun youtubessa painaa siitä upota niin kun rullaa sivua vähän alemmaks niin voi valita videon koon(:

  VastaaPoista
 4. Toi sun ratsastus on joteki nii vaivattoman näköstä:D onnea kisoihin!

  VastaaPoista
 5. SRL:n hyväksymäl tallil siivotaan kerraan puolesvuodes ja hevoset ei oo mitenkää erilaisii. Talvella ei niinkään oo tärkee kuinka usein siivoo, koska talvella on tosi pieni riski saada matoja. Tai no riippuuhan se paljon tarhan koosta, hevosesta ja sellasista... Nykysellä tallilla missä ratsastan, tarhoja ei siivota talvella eikä pihattohevosille viedä vettä koska ne kaataa aina ne kaikki kipot. Puhdasta lunta hevonen voi syödä ja elää sillä jos on heinää. Tuntipollet saa muutaman kerran päiväs lämmintä vettä sen verran kun juo. Ja ne on todella hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en nyt ymmärtäny tätä sun kommentin pointtia :D?

   Ja tiedän ettei ole kovinkaan tärkeää talvella siivota tarhoja, mutta halutaan että hevosten mukavampi olla puhtaassa tarhassa (voitto kun vielä tossa pienessä saikkutarhassa). Ja jos ne siivoaa harvoin on työ ihan järkyttävä nimim. kokemusta on :D

   Poista
 6. hahahah äiti tossa alussa höpöttä jotain, ettei se viiti kahtena päivänä ajaa Laukaaseen ja Varkauteen :D Mut hienot ootte :))♥

  VastaaPoista
 7. Tehkää huomisesta videopostaus :)

  VastaaPoista
 8. Kivan näkösesti meni valmennus ja onnea kisoihin!
  Ps. mua on pidemmän aikaa häirinny nii viittisitkö vaihtaa sivupalkista ton Promise of a lifetimen Riina ja Rulle nimeen? :)

  VastaaPoista
 9. Nii mistä tohon banneriin saa kuvii ??

  VastaaPoista
 10. Täytyypä alkaa väsätä bannerii :P

  VastaaPoista
 11. mikä järkkäri sulla ja Pinjalla on?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei(: Oletteko pärjänny sillä kameran mukana tulevalla putkella vai ootteko ostanu lisää putkia? jos ootte nii mitä? (: Ja itse olen suunnitellut ko kameran ostoa(:

   Poista
 12. Hou. Tosta temppukilpailusta sen verran, että kun Pinalla oli pitkä ja tosi kiva video siitä opettelusta, ja sulla vaan toi 12 sekan pikku väsäys. Joten olisi kiva että tekisit samanlaisia kun Pinjalla, hahmottuis paremmin ja muutenkin se olisi mukavampaa!
  Toivottavasti en kuulostanu valittavalta, se ei ollu tarkotus!

  VastaaPoista
 13. Onnea kisoihin:) Olen itse tulossa katsomaan kisoja

  VastaaPoista
 14. Ihana blogi sinulla ja Onnea kisoihin! :) Tein eilen aikani kuluksi sinun ohjeittesi mukaan bannerin. Kun yritin laittaa panneria blogiini se ilmoitti, että banneri ei ole voimassa tai jotain vastaavaa. Sain sen kyllä sitten blogiini mutta pohjaväri hävisi. Miten saat bannerin blogiin pohjavärin kanssa? :D Tuli vähän epäselvästi mutta toivottavasti ymmärrät ja osaat neuvoa :D

  VastaaPoista
 15. Voitto kyllä hyppää hienosti ja isolla ilmavaralla ;D Hienoja ootte!

  VastaaPoista
 16. Ihana tuo sun uusi bannerisi =)!!

  VastaaPoista
 17. Mikä auto teillä on tai siis minkä merkkinen millä vedätte traikkua?

  VastaaPoista
 18. Tää ulkoasu on aivan todella kiva, mutta lataa todella hitaasti. Musta tuntuu että jokainen ulkoasusi lataa kerta kerralta hitaammin... Mulla on käytössä kivikautinen kone tosin, mutta olisi silläkin kivempi lukea jos ei tarttisi odottaa paria minuuttia pelkästään että etusivu latautuu. Olisiko siis mahdollista jos vähentäisit esimerkiksi etusivulla näkyvien tekstien määrää? Nyt taitaa näkyä aika moni, niin latausaika vähenisi kun olisi vähemmän kuvia/muuta ladattavana (:

  VastaaPoista
 19. Oisko mahollista et tekisit mulle bannerin ? Jonkun ihan yksinkertasen ? (=

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.