#261 perinteinen postaus estevalmennuksesta

lauantai 21. huhtikuuta 2012Moi! Nyt vihdoin saan toivottavasti väsättyä teille perinteisen teksti postauksen videolla tämän päivän estevalmennusta. Aamulla kävin viimeisellä mopokortin ajotunnilla, tiistaina sitten ajokoe ja jos/kun pääsen sen läpi niin sitten on kortti taskussa. Sieltä sitten poikettiin pikasesti Suitsisoppiin ostamaan Lillille uusia ohjia ja mukaanhan tarttui minulle Kingslandin softshell, onneksi sentään alekorista;D Heti pääsi testaukseen tänään ja hyväksi totesin.

Sitten pikkuhiljaa ruettiin kotiin tultua hivuttautumaan tallia kohti. Tälläkertaa meille lähti kaverini Henna mukaan auttelemaan. Ehdittiin sitten ennen lähtöä siivota karsinatkin. Voitto oli poikkeuksellisen rauhallinen tänään eikä sähläillyt harjatessa paljoo, vaikka paikanpäällä sitten sitäkin enemmän.. :D

Kanneltiin maneesiin vähän tolppia ja puomeja valmiiksi, sitten käytiin laittamassa hepat valmiiksi ja sillä välin Rosa aloitteli jo maneesissa radan rakennusta. Verkkailtiin itsenäisesti ja huomasi kyllä, että nyt on tullu vähän vaan maastoiltua. Oli sen verran jäykkä, vaikkakin yhteistyö haluinen. Huomasin jo verkassa, että nyt Voitto on normaali, eikä niin reipas kuten nyt saikun jälkeen on ollut. Tietysti kun ei se hyppääminen olekkaan enään niin kiihdyttävää jne. niin ei sitä sitten turhia jaksa hötkyillä. Tykkäsin kylläkin enemmän reilusti eteenpäin pyrkivästä kun vähän tahmeasta Voitosta. Kokeillaan Rosan ohjeiden mukaan vähän saada reippautta muuttamalla ruokintaa.

Verkkahypyt otettiin perinteisesti ekana ristikolle, sitten pystylle ja lopuksi okserille. Paikat yms osu ihan hyvin kohdalleen. Sen jälkeen tultiin rataa n.80cm korkuisena, joka sekin meni kohtalaisesti. Voitto oli vähän löysä ja nyt kun en ole tottunut ratsastamaan löysällä hevosella oli homma vähän hakusessa. Askelten laskeminen muuten onnistui nyt hyvin! Sen jälkeen tultiin vielä kerran ehkä pikkasen isompi rata, jossa oli vähän epäkohtia, joten korjattiin vielä nuo linjat.

Palautteeksi ja korjattavaksi tulivat nyt käteni. Minun pitää myödätä vähän enemmän eikä lopettaa myötäystä liian aikaisin. Tämmöisillä kevyillä treeneillä sitten kohti huomisia kisoja. Vähän mietityttää miten Voitto jaksaa kaksi luokkaa, kun ei ollutkaan tänään mikään älyttömän reipas. Mutta eiköhän se kisoissa innostu ja täytyy itse vain osata ratsastaa taas vähän tahmeammala hepalla(:

24 kommenttia

 1. Tosi kiva postaus ja hirmusti onnea huomisiin kisoihin! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus! :) Ratsastat tosi siististi ja pehmeästi. Ja sulla on upea hevonen alla. :)

  VastaaPoista
 3. Onnee kisoihin! (:
  Harmi ku ite en niitä kisoja pääse kattoo :(

  VastaaPoista
 4. Meinasinkin youtubeen kommentoida että siististi ratsastat mutta Voitto jäi monesti pohkeen taa, vaan jospa se reipastuis kun muutatte ruokintaa :) Onnea kisoihin!

  VastaaPoista
 5. Toi muuten toi valmentaja sano ku hyppäsit tota okseria, ni kuulu vaan " hyvä Tiia" varmaan viidesti;D kyllä, kiinnitän järkeviin asioihin huomiota. Mut hyvinhän näyttää sujuvan ja onnea kisoihin ja yleensäkkin treeneihin!:D

  VastaaPoista
 6. Sovitin tällä viikolla itekkin tota takkia :D Onnea kisoihin!!

  VastaaPoista
 7. Paljonko annatte Voitolle heinää päivässä? Vai annatteko vaan tollasen säkillisen aamulla ja päivällä ja illalla vai miten? Lasketteko sen määrän heinävaa'an kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äiti mittaa aina heinät mutta muistaakseni 3-2-2-3kg. Annetaan neljä kertaa päivässä heinää n.2-3kg heinää ja mitataan aina tarkasti vaa'alla:)

   Poista
 8. Toi voitto näyttää ihanalta ratsastettavalta! Tollasista hevosista itsekkin tykkään :)

  Hienosti meette!!! :D

  VastaaPoista
 9. KIVA BLOGI! on tää hauskaa aina kierrellä ja katella blogeja, kun voi löytyy tälläsiä kivoja joita voi sitte alkaa seuraileen:) ja tsemppiä kisoihin.!

  http://satulassaoona.blogspot.com/

  VastaaPoista
 10. Kivan näkösesti voitto menee, ja sä ratsastat tosi siististi ja eleettömästi! Mulla on muuten toi sama KL takki, ja ollu super hyvä ;))

  VastaaPoista
 11. Miks et laita vaan lisää korkeutta? Näyttää vähän liian lupsakoilta noi hypyt Voitolle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on juuri saikulta palannut ja eiköhän me vielä ehditä niitä korkeitakin hypellä;)

   Poista
 12. Maksaako teidän vanhemmat kaikki varusteet mitä vaan haluatte ostaa? Esim tuokin takkihan maksaa 149e..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei nyt ihan kumminkaan :D toi takki oli alennuksessa ja joudun maksamaan siitä osan itse

   Poista
 13. millon teidän hepat menee laitumelle ja kuinka kauan ne siellä on? annatteko niille ruuat samalla lailla ja heinät? ja otatteko ne yöksi talliin vai miten? ja vastaa kaikkiin noihin kysymyksiin, joskus jätät välistä joitain ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ne menee sitten kun laitumet on siinä kunnossa ja tulevat pois kun laitumet on liian huonossa kunnossa. Heinää annetaan vähän vähemmän, mutta kaura + mössöt pysyy samana. Otetaan aina yöksi talliin. Nyt ei tainut jäädä yhtään väliin;D Tuolla tavalla tehtiin siis viime kesänä, tänä kesänä kun treenataan ahkerammin niin pitää vähän katsella millä tavalla laiduntaminen toteutetaan, koska se tekee hevosista helposti laiskoja ja löysiä..:D

   Poista
 14. kuinka vanhoja sun vanhemmat on ja onko niillä hyvä palkka? :D

  VastaaPoista
 15. no eiku oikeesti, mitä ne tekee työkseen kun pitää niillä varmaan aika hyvä palkka olla että voipi olla tallit ja kentät ja kaikki ! :D

  VastaaPoista
 16. Ihan pakko tulla vain sanomaan et kadehdin sun taitoja tuon ikäiseksi. Susta tulee isompana vielä jotain suurta, sulla on niin paljon taitoja! Ratsastat älyttömän siististi ja sulla on vielä hieno hevonenkin!

  VastaaPoista
 17. Ois muute kiva, jos kokoisit parhaimmat niist bannereist, mitä muut teki nii yhtee postauksee. Näkis vähä millasii ihmiset on väsänny :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.