#266 Puomeja ihanassa säässä

maanantai 30. huhtikuuta 2012


ps. katseeni on kaikissa kuvissa jossain missä sen ei pitäisi olla..


Lauantaina kunnostettiin iskän kanssa vähän kenttää, korjailtiin sortumat ja iskä lanasi sen ihan priima kuntoon. Oli kyllä ihana mennä sitten kun kenttä oli super kunnossa! Virittelin sinne muutaman puominkin, tarkoituksena treenata vähän oikeisiin paikkoihin tulemista. Otin ideaa vähän viime aluevalmennuksesta, että tullaan kaarevia ja suoria. Tarkoituksena ei niinkään ollut kiinnittää huomiota siihen että tulee oikea määrä laukkoja väleihin vaan siihen että paikat osuvat kohdalleen.

Kävelin normaalia vähän pidemmät alkukäynnit, sen jälkeen ravailin kevyessä istunnassa pitkin ohjin. Innostuttiin siinä sitten leikkimään Voiton kanssa monte lähtöä Siniä ja Lilliä vastaan :DD Sitten yritin ryhdistäytyä ja aloittaa kunnolla ratsastamisen. Tein vähän erillaisen verkan ja laukkasin kevyessä istunnassa humputellen noiden pitkin ohjin ravien jälkeen. Sen jälkeen vasta otin ohjat tuntumalle ja aloin tystämään ravia. Menin aina yhden neljäsosan kentästä ravissa, sitten taas yksi neljäsosa laukkaa jne. Kummassakin askellajissa tein kulmaan voltit. Voitto oli aika jännitynyt mörköpäädyssä, ja kipitti vaan menemään tuijottaen sinne.

Sen jälkeen aloin tulemaan noita puomeja. Menin niitä ihan random järjestyksessä aika pitkiäkin pätkiä putkeen. Olin aika tyytyväinen koska paikat osu semihyvin kohdalleen ja Voittokin kuunteli ja teki mitä pyysin. Sitten kävelin välissä kunnolla ja uudestaan samanlainen erä. Lopussa vielä harjoittelin sitä askelten laskemista ja Pinja aina tarkisti että laskin oikein.

17 kommenttia

 1. Heippa !! Tuli tässä mieleen, että onko Voitto kuinka vahva suustaan ? Mitä kuolaimia käytät sillä ( esteillä & sileällä ) ? (:

  VastaaPoista
 2. Nyt kysyn ku en tiedä, toivottavasti ei haittaa... Eli monta ihmisen askelta on yksi hevosen askel ? Eli vaikka 3 ihmisen askelta on yksi hevosen askel... Kun mietin miten esim. esteiden välit lasketaan jos on 21m ja nii :D Toiv. tajusit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi hevosen laukka-askel on 3 ja puoli metriä, ja esteiden väliin lasketaan mukaan myös laskeutumis- ja ponnistuskohdat. Sori kun sekaannuin, mutta oli jostain syystä pakko :D.

   Poista
  2. noi metrit on semmosia yleisiä juttuja, joita oon vaan oppinu. Kirjotin ennen kaikki välit muistiin, mutta nykyään suurin osa tulee ulkomuistista. En ajattele yleensä että 3½m= yksi laukka. n17m on neljä laukkaa, n21m kuusi laukkaa jne. En nyt osaa selitää millä tavalla ne ajattelen :D

   Poista
 3. Nii mut haluun oppii laskee välit :D Eli ihan esteen juuresta toisen esteen juureen katottuna 7 metriä olis 2 hevosen laukkaa ( mukaan lukien ponnistus ja laskeutumis paikat ( yht. metri ) Onko oikeen ? Sorisori, mut haluun oppii :D

  VastaaPoista
 4. emmä tajunnu :D Eise toimi noi :DDDD

  VastaaPoista
 5. ONKS SE NÄIN ?? Tajusin ehkä :D:D:D Eli 7m on 1 laukka-askel, 10,5m on 2 laukka-askelta, n.15m 3 laukka-askelta jne. ?? :oo

  VastaaPoista
 6. Se riippuu täysin ponin/hevosen askeleen pituudesta, sekä siitä minkä korkuisia esteet ovat, jos ajattelet välit esteiden välissä. Yllä oleva oli jotakuinkin oikein, mutta ponille saattaisi ehkä tuottaa ongelmaa, jos olisi 7m:rin väli, ainakin jollekin shettikselle ja se saattaisi ottaa kaksikin askelta. Itse teen aika paljon huomioita, kun katselen kisoissa esim. muiden suorituksia ja katson kuinka monta askelta ne ottaa johonkin väliin. Minä nimittäin teen myös paljon arvioita näkemällä välin. Eli katsele muiden suorituksia ja opettele vaikka sitä kautta.

  VastaaPoista
 7. Sehän on niin, että n. 3 ja puoli on yksi hevosen laukka-askel. 7m kaksi. 14m neljä. Mutta siis. 21m voi tulla normaalilla kuudella tai vähän reippaammin viidellä. Se riippuu yhdestä metristä niin paljon, mutta sitten 120cm ylös päin sillä ei oo niin väliä heittääkö metrillä.

  Tiia, ihan sika kiva postaus! Eikö Rosan pitäny tulla? Mä ainakin ymmärsin sillai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. piti tulla, mutta pinja oli niin kipee niin siirrettiin sitä (:

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Sun blogi on niin hyvä , hyvät kuvat , hyvä teksti ! Liityin lukiaksi , käy toki tsekkaamassa mun heppa blogi ! http://hennajahevoset.blogspot.com/

  VastaaPoista
 10. ihana sun blogi! millä oot muokannu ton sun bannerin ? (:

  VastaaPoista
 11. Hei, en löytänyt minkäänlaista sähköpostia tai linkkiä kuvagalleriaasi täältä, joten on kysyttävä täällä. Eli siis olitko kuvaamassa Kyvyt esiin tapahtumaa tänä vuonna? Mikäli olit niin voisitko laittaa minulle niitä kuvia? Hevoseni on La Godiva.

  Terveisin, Anniina K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ehtinyt kuvaamaan kun olin nosta ssa esteitä. Joten valittettavasti ei ole kuvia:( t.tiia (puhelimella, siksi en ole kirjautunut)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.