#265 Uusi tuttavuus ja tuuppailua

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Moi! Eilen oli kyllä tosi kiva ja hevostäyteinen päivä. Aamulla lähdettiin Pinjan kanssa ulkoiluttamaan skopaa ja iskä sitten haki autolla rehusäkin. Kokeillaan nytten Rosan ohjeiden mukaan Racing Fiberline täydennysrehua kauran ohella.
Sitten Ella tulikin meille tunnille ja minä sitten ratsastin heidän toisella hevosella. Toinen kosketukseni ex-ravureihin/lv-hevosiin ja edelleenkin oon positiivisesti yllättynyt(: Rakenneltiin Pinjan kanssa lyhyt ja yksinkertainen rata kentälle. Ravissa mulla oli vaikeuksia ohjata Lakua, Pinja sitten sanoi, että ajattele asiat yksinkertaisemmin kun Voitolla. Sulla on pohkeet ja ohjat, ei mitään ylimääräisiä asetuksia, taivutuksia, ulkoohjia yms. vielä tässä vaiheessa. Ja sitten alkoi toimimaan ja ei enään tarvinut parkua, että mä en osaa ohjata hevosta! Näin ei asioiden varmaan pitäisi olla, mutta esteillä mun oli paljon helpompi ohjata ja muutenkin ratsastaa kun sileellä:D Hypättiin aluksi pieniä ja lopuksi sitten vähän isompaa. Viimeinen okseri olikin 90cm. Laku ei kiellellyt isoille esteille, mutta yhdelle pinkille pystyltä se meni muutamia kertoja ohi. En vaan mahtanu mitää ku se lähti vetämään ohi. Mutta Laku oli ihan sikahieno ja tykkäsin hypätä sillä, toivottavasti saan mennä toistekkin:)


Sen jälkeen kävin nopeasti syömässä kevän ensimmäiset Grilli-makkarat. Ja eikun takasin talliin. Siivoiltiin karsinat ja tarhat, sen jälkeen otettiin hepat sisälle ja hoideltiin ne. Tarkoituksena pitkästä aikaa tuuppailla kentällä. No, kovin vakavaksi tuuppailuksi se ei ainakaan mennyt :D Hevoet aluksi vähän ihmettelivät kun iskä ja Sini lennättivät leijaa aivan kentän vieressä. Kumminkin ottivat yllättävän iisisti, vaikka olisi voinut luulla leijaa niille pelottavammaksi. Ravailin aluksi keventäen isoja ympyröitä esteitten ympärille. Voitto toimi ihan jees, ei tulli mitaan ah ihanaa fiilistä, muttei hermoromahdustakaan. Laukkailin vähän ja vahdin erityisen tarkasti ulkoapuja, ettei laukka pääsisi vaihtumaan ja kannatti, sillä kertaakaan ei vaihtunut ristilaukalle!

Tänään onkin Rosan valmennus meidän omalla kentällä, koska kärry on huollossa. Siitä sitten huomenna tarkemmin;)

 Voitto se vaan nukkui vaikka vieraita hevosia puksutteli kentällä:D

11 kommenttia

 1. Saanko esittää tyhmän kysymyksen....
  Miten sait Voiton kuvan näkymään tuolla bloggerin lukuluettelossa pikkukuvana, vaikka tässä tekstissä sulla on ekana tuon Lakun kuva?
  Itellä tulee aina pikkukuvaksi ensimmäinen kuva :O

  Kiitos jos autat tyhmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä voi käsittääkeni mitenkään muuttaa, uskon että se tuli sen takia, että Lakun kuvat on ladattu kuvat.fi kautta kun taas Voiton kuvat bloggerin kautta. Ja siksi laittoi bloggerilla ladatun kuvan siihen?:D

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Näyttää kylläs hyvältä tuo meno! Luin tätä blogia joskus ku olit menossa #20 tms!:D oot kyllä päässty mahoton eteenpäin! ja saanu hullunpaljon lukijoita:)

  VastaaPoista
 3. Miellä sama kun tuon Lakun kanssa, että ei olla ikinä kielletty millekkään muulle kun just pinkille esteelle! :D En tiijä onko se vaan niin pelottava(; Ja toi voiton huopa on ihana, onko se minkä merkkinen ja mistä ostettu:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah:DD Se on muistaakseni Jacsonin ja ostettu Satulavyöstä:)

   Poista
 4. oisko sulla vinkkiä kun ostan ensimäistä omaa hevosta, että mitä pitäis kysyä/tehdä kun hevosta menee kokeilemaan yms.. vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ottaa joku kokenut hevosihminen sinne mukaan, ratsastuksenopettajasi yms. He osaavat kysellä varmasti oikeita kysymyksiä. Kannattaa kysellä monen tien kautta onko heppa ollut varmasti terve, en nyt oikein osaa muuta kertoa:D

   Poista
 5. Aiotteko mennä 6.5 siilinjärvelle kisoihin?:)

  VastaaPoista
 6. Sulla on kyllä hieno asenne hevosiin rodusta riippumatta! Vaikka itsellänne on hienot kilpahevoset, suhtaudut positiivisesti myös "ravurinraatoihin", ja annat ennen kaikkea niille mahdollisuuden : monesta ei ole siihen! Vauhtiahan ne osaavat tarjota mukavasti ainakin, vaikka laukka ei olisi mikään pyörivin ja askeleet / hevonen ei välttämättä aina niin hallinnassa :D Mutta kyllähän niistä ihan kivoja harrasteheppoja tulee, kun laittaa perusasiat hallintaan ja hioo laukkaa edes kohtuu hyväksi. :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.