Viime päivien kuulumiset ja postivideo!

perjantai 12. huhtikuuta 2013Moi! Ennen kuin jatketaan vielä viimeisten messufiilistelyiden parissa kerron vähän meidän kuulumisia ja selvennän paria asiaa. Varsinaisesti meille ei kuulu mitään, mutta yllättäen mulla on monta pikkujuttua teille kerottavana.

Voitolla oli siis viime viikolla piikitys. Ei suinkaan herpesvirusta vastaan, vaikka jotkut jo niin rohkenivat epäillä. Palataan kohta siihen herpekseen, ensin silti vähän siitä piikityksestä. Käytiin siis tässä ihan lähellä Sorsasalossa vastaanotolla, jossa viimeksikin Voiton jalat piikitettin. Piikitys tehdään siis irtopala leikkauksen jälkihoitona puolen vuoden välein, ikään kuin huoltona ja ennalta ehkäisynä. Nytkin Voitto oli ihan täysin puhdas eikä oireillut jalkoja mitenkään. Reissu sujui hyvin, lukuunottamatta sitä, että Voitto sai melko tuhdin annoksen rauhotetta ja oli kyllä ihan ulapalla koko toimenpiteen ajan ja sen jälkeen. Siksi taluteltiinkin heppoja jonkun aikaa ennen kuin lähdettiin kuljettamaan kotiin. Tarkalleen en muista mitä ainetta sinne niveliin tungettiin, mutta jotain kortisoonia olettaisin. Piikityksestä seuraa aina viikon kevyempi jakso ja Voitto onkin hengaillut nyt viikon oikeastaan pelkästään tarhassa ja karsinassa. Onneksi ilmat ovat niin hyviä, että hepat on saaneet joka päivä olla ulkona yli 12 tuntia.

Sitten siihen herpesvirukseen. Jos jollakin ei ole mitään käsitystä koko taudista niin lukekaa vaikka tämä.  Tässä Kuopion lähellähän on todettu ihan virallisesti yksi ehv-1 tapaus, joten meillä on siis periaatteessa tartuntariski. Kumminkin se on hyvin epätodennäköistä, mutta varmuuden vuoksi pysytellään nyt melko tiiviisti vaan omassa tallissa ja seurataan lähteekö se leviämään vai ei. Hysterian lietsominen on turhaa, mutta me ainakin otetaan mieluummin varman päälle.Tällä viikolla meille tuli taas paljon purua. Purua tulee aina sen verran paljon, että se riittää yleensä vuodeksi eteenpäin. Onneksi meillä on tuo Bobcatti, sillä ei muuten ikinä saataisi lapattua tota purua sisälle käsin. Tällä(kään) kertaa ei tarvinnut itse tehdä mitään, sillä olin kipeänä ja tuo pöly on niin järkyttävää, että siellä tukehtuu vaikka olisikin ihan terve. Äiti ja iskä sen sitten laittoi ja nyt on taas hepoille paljon purua.

Tarhojakin ollaan ahkerasti siivoiltu. Lumien sulaessa sieltä paljastuu melkoiset vuoret lantaa, tainnut jäädä tänä talvena tarhojen siivous vähän vähille.. Olen yrittänyt joka päivä kantaa sieltä pari kolme kärryllistä lantaa pois, jotta ehtisin saada kaiken pois ennenkuin tarhat ovat kokonaan sulat. Kenttäkin on nyt melko hyvässä kunnossa, parista kohdasta jo hiekka vähän pilkistää. Ratsastin eilen ensimmäistä kertaa piikityksen jälkeen. Päässä uusi kypärä, jonka totesin todella hyväksi! Siitä tulossa postausta, kunhan ehdin testailla sitä vielä vähän enemmän. Annoin sen vasta ostamani GPA:n Pinjalle, kun sillä ei oikein ollut mitään hyvää kypärää ja itse sain nyt tuon uuden. Kypärän lisäksi testissä oli myös satula. Voitolle alkaa taas tulla lihaksia, joten Zaldi alkaa taas jäämään vähän kapeaksi edestä.

 Jälleen ollaan sen ärsyttävän satulaongelman edessä! Kokeilussa oli siis Lillin entisten omistajien Bruno Delgrange. Oon ennen ratsastanu mun valmentajan Brunolla ja tykkäsin siitä. Tää oli varmaan eri malli, sillä satula ja mun pylly eivät sopineet sitten yhtään yhteen. Minun sovittamis taidoilla satula ei myöskään oikein istunut Voitolle, mutta annetaan valmentajan vielä katsoa se. En haluaisi luopua meidän nykyisestä satulasta, sillä se on paras istumani estesatula! Mutta minkäs sille mahtaa kun siitä ei muokkaamalla saada Voitolle hyvää. Pidetään peukut pystyssä, että löytyy hyvä satula, joka sopii sekä minun pyllylle että Voiton selälle. Voitte vinkkailla jos teillä tai tutuillanne olisi satuloita myynnissä tässä Kuopion lähellä!

Bannerikilpailuun saa vielä osallistua, sillä en vaihda vielä hetkeen keväisempään banneriin. Joten sitä postausta ei vielä ole tulossa hetkeen, mutta sen lupaan että tulossa on. Myös posteja olette lähetelleet ihan hirmu paljon, iso kiitos siitä! Onne vanhan ajan kirjeet vaan jotenkin niin erilaisia, mitä sähköpostit yms. Mun pöydällä on varmaan 30 kirjettä mitkä odottaa videolle kuvaamista ja vastaamista, joten kärsivällisyyttä. Jokaiseen vastaan ja jokaisen kuvaan videolle, mutta se vie hetken aikaa.


Olen saanut paljon kritiikkiä siitä, etten ole kiitollinen kirjeistäni ja teistä lukijoista. Pakko tunnustaa, että en ehkä ole ilmaissut kiitollisuuttani videoissa tai sanoin millään tavalla. Oikeasti minuta on upeaa ja ihanaa, että te lähettelette noita kirjeitä ja kommentoitte näin ahkerasti blogiinne. Heti kun äiti tuo ne postista avaan jokaisen kirjeen ja luen sen. Vaikken ehdi vastata jokaiseen kommenttiin, luen ne kaikki läpi ja ne piristävät päivääni. Ilman teidän kivoja kommentteja ei tämä bloggaaminen olisi niin antoisaa, teidän kivojen kommenttien, kirjeiden ja sähköpostien ansiosta voin ohittaa ikävät kommentit naurahtaen ja unohtaa ne samantien. Kun ajattelen, miten paljon "ihana postaus", "söpö heppa" tms. kommentit piristävät minua, päätin kommentoida tämän viikon loppuun asti jokaiseen lukemani blogin uuteen postaukseen jotain kivaa. Varmasti kaikkia muitakin piristävät kivat kommentit! Pienenä tiivistyksenä, olette ihania ja arvostan oikeasti sitä, että kommentoitte ja luette blogiani

linkki videoon 


68 kommenttia

 1. EKA!!!11!!!1!!! HALUAN KEKSIN

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti toi herpes ei nyt enää leviäis :( Me ei päästy messuille sen viiruksen takia:( Kiva postaus, ja Voitto ja Lilli taas niin innoissaan toistensa läheisyydestä! :D :DD

  VastaaPoista
 3. Voitto on niiin uber suloinen! Mäkin toivon, että toi herpes rauhoittuisi...

  VastaaPoista
 4. Bates satulat on kivoja, omalla hevosella sellainen koulusatulana (on myös estesatuloita) ja supermukava istua! Saa vaihettua kaaren ja lisättyä toppauspaloja, niin sopii hevoselle vaikka selkä muuttuisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä katsoa olisiko täällä päin sellaisia myynnissä:)

   Poista
  2. Itekki tykkään noista bates satuloista, suosittelen kaikkia satulaongelmasta kärsiviä kokeilemaan! :)

   Poista
  3. En muista olenko ennen sanonut, mutta meilläkin Bates ja tykkään ehdottomasti, meillä hepalta on tippunut lihaksia, voisin lisätä paloja (tai vaihdan kaarta) ja kun ne tulee takaisin niin sitten vähentelisin paloja ja laiteltais kaarta suuremmaksi.

   Poista
  4. Miten pystyy liittyy lukijaks? :D Sori ku kysyn näin tyhmää :/

   Poista
 5. Mihin laitat nuo kirjeet jotka olet esitellyt videolla? : ) Muuten toosi kiva blogi! : ) Odottelen aina seuraava postaus innolla! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiseen koriin mun huoneessa, jokaisen siis säästän :)

   Poista
 6. millon teet hevosmesuilta sen ostos videon.tosi kiva postaus:))

  VastaaPoista
 7. Lilli aina oikein tahallaan ärsyttää Voittoa, kun tietää ettei Voitto voi kostaa sille :D Suloinen pari ootte. Ois kiva jos tulisi ratsastuskuvia taas jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva lukea, miten jaksat vielä välittää lukijoista noin paljon ja arvostaa sitä miten niin monet ihmiset seuraavat blogiasi :). Voisi ajatella että kun lukijoita on tuhansia, että kommentteihin jo jotenkin turtuisi. Hyvä että muistat, että jokaiselle kirjeen lähettäneelle on varmasti tärkeää se, että luet ja ilahdut, kun kerran on nähnyt sen vaivan, että laittavat postia :). Todella kiva tuo posti-idea kyllä.

  VastaaPoista
 9. Sitku se banneri-kilpailu on päättyny ni näytäksä ne vaihtoehdot tänne vai miten sä teet sen ? (: sul on tooosi kiva blogi! ;)

  VastaaPoista
 10. Sulla ja voitolla on tosi kiva blogi. Ootan aina ihan innolla millon teet uuden postauksen.:) Mun ponilla on prestigen versailes estesatula ja on tosi hyvä. Satula oli tosi kallis mutta nyt en halua vaihtaa sitä mihinkään muuhun satulaan ja se istuu tosi hyvin hevosen selkään jos sopiva on.:)

  VastaaPoista
 11. Tiiät kyllä varmaan sen Bruno satuloiden "kruunun", niin jos tossa tai sun valmentajan brunossa se kruunu oli ihan siinä alhaalla eikä ollu semmonen mihin saa vaihdettua sitä väriä ( tiiät kyllä varmaan mitä tarkotan), niin jos siinä oli sellainen erilainen kun nykysin se on vanhan mallin bruno eli malli on erilainen. Se vois selittää sen että tää bruno ei ollut hyvä istua :) ootteko kokeillut equipen satuloita? Mulla on semmonen ja on ollut super hyvä! Maksaa samoja hintoja kun bruno ja on musta ihan yhtä kiva kun oon molemmilla menny, CWD on kans tosi jees :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se valmentajan satula oli just sellanen "kruunullinen" ja siinä olikin mukava istua. Tää oli taas semmonen "kruunuton", ihan perus satulan näkönen.

   Ei olla kokeiltu, pitääpä katsella oisko täällä päin kokeilussa tollasia:)

   Poista
  2. Mullakin on ponilla equipen satula joka on ollu superhyvä ja tosi mukava istua :)! Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

   Poista
  3. Mulla kans estesatulana, paras satula mis oon istunu enkä vaihtais sitä mihinkää

   Poista
 12. Tee joskus postaus jossa kerrot miten ja miksi aloitit bloggauksen ja sitten olisi myös kiva jos linkkaisit siihen postaukseen ihan sun ensimmäisiä blogi tekstejä. ( :

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista mien sen aloitin, joten vaikea kirjoittaa mitään:D Ekat postaukset löytyy tuolta blogiarkistosta itsekkin:)

   Poista
 13. jännä juttu mutta meillä ollaan samassa tilanteesaa:D satula on käynyt epäsopivaksi ja purua tuli pari päivää sitten lisää:D tosin ei noin paljon.... tää sun blogi on ihana<3 ja toivotaan ettei kenenkään heppa sairastu tohon herpekseen:/ toisaalta sen tartunta riski on pienempi kun esim hevosinfluenssan....:) mutta onhan se herpes aika paha virus......

  VastaaPoista
 14. Minun kirje ei ole tullut;( onko mitään krjettä nimellä tiia heikkinen tai kepparitalli rodeo jossain kohtaa?

  VastaaPoista
 15. Prestigen satulat on ihania! Mutta hintaa kyllä löytyy ....:|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kans, varsinki estesatulaa, mukava istua ja hyvät tuet, sopii monelle hepalle. Paras satula

   Poista
  2. Hups tuli väärään kohtaan, tarkoitin prestigen satulaa. Siis sama ano ku tos ylhääl

   Poista
 16. Kiva postaus!
  Lähetin sulle postia varmaa yli kuukaus sitten,mutta et ole vieläkään vastannut:(
  Onkohan se mun kirje tullu ees perille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkälainen kirje anna tuntomerkkejä?

   Poista
  2. Violetti kirjekuori joka oli kiinni muistaakseni sydäntarroilla.
   Sisällä oli kaksi paperia joissa oli tekstiä ja yksi paperi jossa oli piirtämäni kuva voitosta ja sinusta.

   Poista
  3. Ja olihan siellä myös vastauskuori!

   Poista
 17. Tuli tässä vähän selailtua tätä blogia ja katottua noita bloggaajan rankka elämä-videoita,kävin hakee herkutki tähän koneelle. Tää blogi viihdyttä kyl paljon saikkupäivääni ja muutenkin. Niiiin kiva et oot jaksanu panostaa blogin kanssa, ansaitset kyl kaikki lukijat :)

  VastaaPoista
 18. Kiefferit on myös tosi hyviä estepenkkejä, suurin osa ainakin. Itse olen istunut muistaakseni neljässä eri Kiefferin estesatulassa, ja todennut kaikki hyviksi. Suosittelen siis katsomaan niitäkin tarkemmin, jos nyt sattuu joku ilmoitus tulemaan eteen, että myydään Kiefferin penkkejä :)

  Hyvät kevään jatkot teille sinne, ja onnea satulan etsintään ;)

  VastaaPoista
 19. Hieman ärsyttävää kun imeskelet tuota karkkia tuossa videolla. Ne karkit vois syödä omalla ajalla eikä videolla imeskellä sillä tyylillä että mmm onpa hyvää karkkia.

  VastaaPoista
 20. Nyt on pakko kommentoida! Mahtavaa kun jaksat jäjestää lukijoille aina kaikkee! Kun voidaan laittaa kirjeitä,järjestät arvontoja sun muuta. Muutenkin blogissas on aina jotain tekemistä :DD

  VastaaPoista
 21. Toi jossa oli tatuointi ja pinni ja karkkia on mun lähettämä. (: Kiitti Tiia muuten kirjeestä ja palapelistä. (: T.Tiian ja Voiton tosi iso fani (:

  VastaaPoista
 22. Äää! Mä odotin tätä videota ihan vitsisti ja mun kirje ei ollut siinä! Siis se kirje jossa oli se kampa :D

  VastaaPoista
 23. Meilläkin päin, turussa, todettu herpes yhdellä hevosella, joten meidän tallille ei pääse ketään ulkopuolinen... Toivottavasti ei leviä enempää :/

  VastaaPoista
 24. Meijjänkään kirjettä et oo vieläkään näyttäny vaikka lähetettiin se jo ennen 3. postivideoo.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoin, niitä on mulla hirveesti jonossa pöydällä. Pari videotakin kuvattuna, kunhan saisin editoitua ja laittettua tubeen. Pahoittelen hitauttani, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan;)

   Poista
 25. Moi! Olen nyt kuukauden lukenu blogiasi ja hyväksi todennut! Eräässä toisessa blogissa kysyin kirjoittajalta, että osaisiko hän ehdottaa jotain kivaa hevosblogia jota kirjoitetaan usein.. No hänpä vastasi että sun blogi on hyvä ja samaa mieltä olen!! No toivottavasti hyvä satula löytyy :)

  VastaaPoista
 26. Miks muuten sanotta aina videopostauksissa tejän äitiä nimellä tytiksi? miksette te vaan sano äiti :D?

  VastaaPoista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. mun kirjeessä oli posti merkki sitten jo kiinnitetty siihen vastaus kuoreen jos et huomannu niin sanoin vaan:)

  VastaaPoista
 29. Mua ainakin kiinnostas paljonkin photoshopin käytöstä "opetusvideo", koska minua kiinnostaisi photosop, mutta en uskalla esimerkiksi laittaa rahaa kyseiseen ohjelmaan, jos en osaakaan käyttää sitä ollenkaan. Sitten harmittaa suuren rahamäärän tuhlaus. Kyllähän sitä voisi opetella sitten, mutta olisi kiva etukäteen jo tietää jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla tavalla kukaan ei olekkaan vielä perustellut tätä. Yleensä olen kieltäytynyt, koska kenelläkään ei melkein photoshoppia ole, mutta nyt voisinkin jonkun videon kuvailla:)!

   Poista
 30. ihana postaus, söpö heppa :D Toivottavasti tää nyt sai hymyn huulille ja iloa päivään ;)Huomaat kuitenkin hymyileväsi viimeistään nyt! Hyvää viikonloppua ja ihanaa aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 31. MÄ NIIIIIIIIN RAKASTAN näitä sun postauksia ! siis sä oot niin paras bloggaaja Pinjankanssa;) bets blog :33

  VastaaPoista
 32. Millon tulee se bannerikisan bannerit tänne???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oikeesti voiko joku olla noin vajokko! lukekaa tuo postaus niin asia ehkä selviää!

   Poista
 33. Näit sun postauksii on tosimukava lukee (: Tosta satulasta että itekkin suosittelen noita Batesin satuloita! Ja kiva huomata että välität sun lukijoista ja jaksat muutenkin panostaa tähän blogiin todella paljon. (: Mitä materiaaleja tossa teidän kentässä on, tai siis mitä hiekkaa siihen on käytetty ja tulviiko se paljonkin keväisin kun lumet sulailee? (:
  www.tii4washere.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maneesihiekkaa ja sitten tarvittavat pohjakerrokset. Tähän asti meidän kenttä ei ole tulvinut vieä koskaan, se on oikeestaan aina kuiva tai vähän vain kostea:)

   Poista
 34. Moi:D Voisitko tehä miulle bannerin jos maksasin siitä siulle?:) Sandralenni.blogspot.fi <3 Ja tätä sun blogii on toosi kiva lukee:D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoppa lisätiteoja tuolta Grafiikkapaja kohdasta:)

   Poista
 35. Tä ei nyt liity tähän mitenkään, mut luin äsken vanhoja postauksia, ni miten se irtopala vaikutti Voiton liikkumiseen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto oireili sitä satunnaisena epäpuhtautena

   Poista
 36. Onko teillä viellä lunta kentällä :o meiltä on sulanut jo ajat sit, nyt on onneks jo ihan kuivakin

  VastaaPoista
 37. Ois kiva jos tekisit sellasen postauksen jossa olisi kaikki sinun tippumisista/epäonnistumisista (esim. esteillä kiellot) saadut videot ja kuvat:D Semmonen erikoispostaus siis:D

  VastaaPoista
 38. ihana postaus ja ihana tuo eka kuva Voitosta <3

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.