Viime aikojen otoksia

torstai 25. heinäkuuta 2013

 Yhtenä iltana oli meidän rannassa upea auringonlasku, noiden kuvien väriä ei ole juuri edes muokkailtu, vaikka ei siltä näytäkkään! Kuvat otettu Canon eos 7D -kameralla ja Sigman 18-200mm putkella. Asetuksen oli TV, jossa siis itse säädin vain aukkoa. 

  asetukset: aukko f/4, suljiaika 1/250, ISO400
  asetukset: aukko f/6.3, suljiaika 1/160, ISO1000
    asetukset: aukko f/6.3, suljiaika 1/160, ISO400
   asetukset: aukko f/4.5, suljiaika 1/160, ISO800
 
   asetukset: aukko f/5, suljiaika 1/4000, ISO3200

    asetukset: aukko f/5.6, suljiaika 1/1000, ISO3200
  asetukset: aukko f/6.3, suljiaika 1/1000, ISO3200
 
Sitten heppakuvien pariin. Mentiin Keskimäelle eilen kuvaamaan käynnissä olevan kurssin maastoestetunteja, tuli tosi kivoja kuvia ja hirvee inspis taas kuvailla enemmän!

Tästä Sanni-hepasta on niin kiva ottaa kuvia, kun se hyppää aina niin, että kuvasta tulee edustava. Tää on muuten meidän koutsin entinen heppa :)

Petra on siis meidän videoissakin monesti esiintynyt kaveri, jota varsinaisesti lähdettiinkin kuuvaamaan. Sanoin Petralle, että tipu sitten niin saan hienon kuvan ja Petra teki työtä käskettyä :DD Onneksi ei käynyt kuinkaan.


Ratsastuskuvat otettu melkein kaikki näillä M-asetuksella ja aukko f/4.5, suljinaika 1/800, ISO2500.
Kamerana näissäkin Canonin 7D ja putkena EF70-300mm f/4-5.6 IS USM.

Osaisiko joku ammattilainen sanoa, onk noi mun asetukset ihan tyhmät? Ja millä oisin voinut saada ylivalottuneet kohdat pois?

170 kommenttia

  1. Ihana postaus! Ja hienoja kuvia! :)

    VastaaPoista
  2. Vau miten makeita noi ekan kuvat!! Tulee hirvee kuvausinspis kun kattoo näitä. Ja hyppäämisfiilis kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos:) Itsellekkin tuli hirvee himo pomppia maastoesteitä!

      Poista
  3. Ihan älyihania noi auringonlasku kuvat! Voiku osais itekki kuvata noi hyvi :DD

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus! Ihania kuvia oot tosi taitava! :) <3

    VastaaPoista
  5. toi oli kiva ku laitoit et mitkä asetukset on ollu! :) ja tosi hienoja kuvia!

    VastaaPoista
  6. Sa oot ihan liian hyvä kuvaamaan!:)

    VastaaPoista
  7. Wauuu... Tosi hienoja kuvia<3<3 Muuten kin ihana postaus:* oot hyvä kuvaaja :D

    VastaaPoista
  8. valkotasapaino voi ainakin vähän vaikuttaa, lisäksi itse käytän aina aika lyhyttä valotusaikaa eikä ylivalottuneita kohtia juuri ole.

    VastaaPoista
  9. Tuo ISO-arvo on mun mielestä aika suuri. Ehkä sitä olisi voinut vähän laskea? Etenkin noissa maisemakuvissa (ISO3200) näkee miten se tekee kuvista rakeisen. Tietysti se tekee kuvista valoisamman, mutta mitä jos käyttäisit jalustaa ja vähän pidempiä suljinaikoja? :) heppoja kuvatessa se ei tietenkään toimi :D mutta tosi hienoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja valokuvaushan on siitäkin syystä ihanaa, ettei siinä ole vain yhtä oikeaa tapaa! Eli kokeile ihan kaikkea mahdollista, niin kyllä se oikea ratkaisu sieltä löytyy! :)

      Poista
    2. Joo ISO on mulla ISOAUTO säädöllä, joten voisin sen tosiaan säätää jollekkin tietylle ihan käsin:)

      Poista
  10. Hienoja kuvia. Noissa ratsastuskuvissa ISO on turhan suuri, sen takia kuvat näyttää niin rakeisilta. Aukkoa vähän pienemmäksi ja suljinaikaa myös hieman pienemmäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, mulla on ISO aina automaatilla, joten voisin sitäkin opetella säätämään:)

      Poista
  11. Kivoja kuvia:) ja onnea 5000 lukijan johdosta!!(: itellä niitä on vasta 112...xp mut voiks tehä myös sellasen postauksen ensviikolla, että sini, pinja ja sinä olisitte siinä kaikki yhessä heppa jutuissa? :)

    VastaaPoista
  12. hienoja kuvia. Laimennatteko betadinen veteen?? kuinka usein otatte matonäytteet lilliltä ja voitolta? sulla on ihana blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, juu kyllä ja ei olla otettu ollenkaan nyt pitäis ottaa..

      Poista
  13. Isoin aukko minkä tuossa objektiivissa saa on 4. Kuvaa sillä. Tiputa suljinaika 1/250 ja ISO niin pieneksi kuin mahdollista. Ylivalottuneita kohtia ei yleensä tule kun asetukset on oikein, mutta ne saa korjattua kun kuvaat RAW-muodossa ja säädät Photoshopissa rawin käsittelyssä Highlight-kohtaa. :) tällä pääset varmaan alkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on pienimmällä aukolla, ei jostain syystä anna laittaa aina noin pieneksi? Kiitos vinkeistä!

      Poista
    2. Ei annakaan, jos lisäät polttoväliä, eli zoomaat. Putkessasi ei ole kiinteää aukkoa, vaan aukon arvo taitaa olla pienimmillään jotain f4-6.3? Terv. Alempana pitkän sepostuksen kirjoittanut anonyymi

      Poista
    3. Siis aukko mahdollisimman isoksi ja suljinaika pieneksi? Ja ISO myös mahdollisimman alas?

      Itsellä olisi kauhea into myös oppia kuvaamaan paremmin, mutta en ymmärrä kovinkaan hyvin kameroita ja usein sorrun kuvaamaan jollain automaatti asetuksilla yms.. Nyt olen opetellut jo sitä P asetusta Nikonin D3100 kamerastani:p

      Poista
  14. luin et viime päivien ostoksia ja olin innolla tulos niitä kattoo, mut hienoja kuvia :)

    VastaaPoista
  15. Ihania kuvia! :0
    mut ootteko käyny ikinä ite hyppelemässä missään maastareita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Ollaan me käyty ihan Voiton meille tultua.

      Poista
  16. suljiNaika, ei suljiaika :) Aivan mahtavia kuvia, hienoa Tiia! Eteenkin vika ja kolmanneks vika on ihan upeita. Hevoskuvatkin on näyttäviä. Lisää tällaisia :)

    VastaaPoista
  17. Sun pitäis tehdä sellanen postaus Canoneista :) oon just hankkimassa canonin ja en osaa yhtään käyttää, siis kivoja kikkoja ja muita helppejä ois kiva saada :)

    VastaaPoista
  18. Itellä oli sama ongelma...Laitoin kirkautta vähemmän ja väriä hiukan enemmän jos haluaa tosi täydelliset kuvat niin valkotasapaino pikkasen vähemmän.Kannattaa koittaa vaihella näitä asetuksia koska jos on esimerkiksi kirkautta liikaa niin laittaa vähemmän yms.Sori en osaa selittää mut toivottavasti autoin edes vähä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut ei meijä kamerassa voi manuaaliasteuksilla säätää mitää kirkautta yms:)

      Poista
  19. Hienoja kuvia, kannattaa olla tarkkana että horisontti menee suoraan, ennen se ei mua häirinnyt omissakaan kuvissa mutta nyt se on alkanut heittäytymään silmille :-D Oot kuitenkin taivava kuvaan, keep going girl! :-) Kuka toi Petran hevonen on, näyttää ihan kaverin entiseltä Minttu ponilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos:) Juu huomasin itsekki et noi on kauheen vinossa.. Ja ei oo Minttu vaan Roope

      Poista
  20. Ihania kuvia! ;)

    - Lotta//aasinlaukka.blogspot.com

    VastaaPoista
  21. Suosittelen laittamaan ISO-arvoa huomattavasti pienemmäksi esim ISO200 tai ISO400, kuvista tulee huomattavasti pehmeämpiä.
    Vähän putkesta riippuen käytän ainakin itse aukkoja väliltä 3.6 - 7.
    Aurinkoisella säällä ainakin omalla kameralla kuvat onnistuvat parhaiten käyttäen 1/1000 - 1/2000 suljinaikaa.
    Käytän itse lähes aina manuaali (M)-asetusta (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mulla on ollut ISO aina automaatilla, joten pitää sitäkin rueta säätämään :)

      Poista
  22. wou mitä kuvia! :o! Osaat kuvata tosi hyvin !(:

    VastaaPoista
  23. Tiia, näin ihan ensiksi, minä haastan sinut tekemään tämän!: http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi/2013/07/neljannen-kuvan-haaste.html Ja hei, ihania kuvia!

    VastaaPoista
  24. Kiva toi tippumis kuva :) Muutenkin upeita kuvia!

    VastaaPoista
  25. Milja L on nolo!!!!!!!!

    VastaaPoista
  26. Sanni kyllä hyppää ihan super hyvällä tekniikalla :) ihana pikku tulisielu <3

    VastaaPoista
  27. Oi tosi kivoja kuvia! :)
    Mut hei, kun sulla oli se Viikon kysymys, niin mikä se sivu oli jossa sen kyselyn teit? :D

    VastaaPoista
  28. ei noissa asetuksissa ole mitään järkeä... kuvaat ihan turhaan noin isolla ISO-arvolla, jos valotusaika on esim 1/1000

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi ISO oli autolla, kun en ole sitä ennen tajunnut säätää:)

      Poista
    2. No siksikän Tiia apua pyysi, kun ei itse tajua näistä vielä?:D
      Ja nauran itsekkin täällä vähän kun kaikki kommentoivat: Oot super hyvä kuvaamaan herranjumala! yms. kun selvästikkin olet vähän niinkuin automaatilla enemmänkin räpsinyt menemään. Nätistihän nuo kuvat on rajattu vaikkei asetukset ehkä ole ollutkaan kohdillaan:)

      Poista
  29. Ihan sika hienoja kuvia! ♥

    VastaaPoista
  30. Maisemakuvaukseen kommentoin sen verran, että kuvista tulee hienompia, kun laittaa ISOn mahd. pienelle (esim noissa varmasti ISO100) olisi tarpeeksi. Käytä jalustaa, aukko pieneksi (esim f11-15) ja sitten säädät suljinaikaa niin, ettei kuva valoitu liikaa (saattaa olla niin, että suljinaika voi olla esim. 5 sekuntia). Tällä tekniikalla kuvataan esim. uutenavuotena raketteja tai otetaan moottoritieltä "valovana"-kuvia, kun autot ajavat sillan ali.

    Muutenkin, ISO kannattaa mahdollisuuksien mukaan pitää mahdollisimman pienenä. Mitä isompi ISO, sitä enemmän kohinaa, siis rakeita, kuvassa on. Ratsastuskuvissa päivällä puolipilvisellä säällä ISO400 on hyvä, itse pidän ISO800:aa maksimina. ISO800-ISO1600 ja isommat sitten tarpeen mukaan maneesissa. ISOn mukaan säädetään sitten aukko. Mitä isompi aukko (=pienempi luku, selkiyttää varmasti jos kameran näytöllä on animoitu aukon kuva, joka pienenee ja suurenee kun kääntelet ISOa säätelevää rullaa kamerassa, näin ainakin siis Nikonissa), sitä kapeampi syväterävyysalue, eli tarkennuksen kohde näkyy selkeänä ja tausta sumeana.

    Ja mitä isompi aukko, sitä enemmän pääsee valoa kennoon. Valon määrää pystyy tällöin myös säätelemään suljinajalla. Mitä lyhyempi suljinaika (esim. 1/650sek), sitä vähemmän valoa pääsee kennoon -> pimeämpi kuva. Jos sinulla on objektiivi, jossa aukko on esim. f1.8, aukko on _iso_. Tämä mahdollistaa lyhyempien suljinaikojen käytön, sillä valoa pääsee isosta aukosta enemmän kennolle. Lue lisää sulkimesta Wikipediasta. Lisäksi siis f1.8 aukolla kuvista tulee hyvin kapeita terävyysalueeltaan :)

    Tässä nyt pieni infopaketti, kysy toki lisää niin kirjoittelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhun viimeisessä kappaleessa aukosta, joka teknisesti ottaen on siis himmennin. Nikonin kameroissa näkyy siis aukon kokoa säädettäessä tämä himmennin, joka suurenee tai pienenee :)

      Poista
    2. Voi kiitos, olipas valaisevaa tekstiä ja selkeytti noissa säätelyissä paljon! Tuota ISO-arvoa en ole tajunnut edes ennen säätää kun se on aina vain ollut ISOAUTOlla. Nyt pitää opetella sitten sen kanssa toimimaan myös:)

      Poista
  31. Vitsi ku hienoja kuvia!

    VastaaPoista
  32. Vaau! Kuvaat tosi hienosti! :)

    VastaaPoista
  33. Älä kuvaa vasta-aurinkoon hevoskuvia (ellei ole just niitä siluettikuvia tarkoitus ottaa) niin kuvat ei näyä noin tyhmiltä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai mikä noissa on tyhmän näköstä?:D Mutta en tietenkän tarkoituksellisesti kuvaa vastavaloon, tuntia kuvatessa vaan ei välttämättä saa hillua ihan missä vaan;)

      Poista
  34. äää petraaaaaaaaa xDxD Olin muute Tiia petran kaa samalla riparilla ♥

    VastaaPoista
  35. Se kuva missä sä hyppäät sen maastoesteen ni sä hyppäät sen väärästä suunnasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan maastoestevalmentajan kehotuksesta niin tehtiin:)

      Poista
  36. Horosontti on vinossa, pistää silmään:/

    VastaaPoista
  37. Tosi ihania noi auringonlasku kuvat, huomaa että osaat kyllä! :)

    VastaaPoista
  38. Ihania nuo auringonlasku kuvat:):D
    Voitko tehä kysymyspostauksen?????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) En tee kysymyspostauksia, mutta kysellä voi täällä: http://ask.fm/tiiasuomalainen

      Poista
  39. Siis aivan mahtavia kuvia!! En ite osais ikipäivänä ottaa noin upeita kuvia!!! Siis WAU TIIA! :O Oot TOSI hyvä kuvaaja, loistava ♡
    Muuten ootteko menossa lauantaina tai sunnuntaina kuninkuus raveihin? Jos sut tai Punjan näkee siel niin saako tulla moikkaamaan (joka on kyllä hyvin epätoden näköistä, varsinkin mun tuurilla! :D) Mutta kuitenkin kysyn (: Ootte pinjan kanssa parhaita! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinjan* sori :D puhelimella kun kirjoitan :)

      Poista
    2. Voi kiitos piristävästä kommentista:) Ei näillä näkymin tulla kun sinne ei saa ajaa perille vaan pitäis tulla busseilla yms. Mut jos tullaan ja näät niin saa tulla moikkaa!

      Poista
  40. Onko teillä muita kameroita, kun toi 7D??????:D:D:D:D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heillä on 550D mutta se on hieman rikkinäinen.

      Poista
  41. voih olin pettynyt kun luin aluksi että viime aikojen oStoksia ja olin jo innoissani, mutta hienoja kuvia on silti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna lähdetään ostoksille ja jos jotain ostan niin silloin tulee oStosten esittelyä:)

      Poista
  42. Ihanat noi auringon lasku kuvat ! ;3

    VastaaPoista
  43. Ylivaloittumisen poistoa on näin vaikea sanoa, mutta saat sen helpoiten pois niin, että katsot kuvan ja kuvan valoitus"taulukon" esikatselussa. Siitä vain kokeilet eri tiloihin parhaita valoituksia. Paras keino.

    Ja semmoiset asetukset on hyvät, missä kuvat näyttää hyviltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnilla mennään sen verran nopeeseen tahtiin, ettei oikein jäänyt aikaa katsella valotustaulukkoa ja säädellä. Mutta pitää yritäää useammin katsoa kyseistä taulukkoa, jos vain ehtii :)

      Poista
    2. itse käytän yleensä Av asetusta jos pitää saada kuvia räpsittyä nopeatempoisesti. Sillä asetuksella saa valittua itse ISOn sekä aukon suuruuden, mutta se säätää automaattisesti suljinajan, mikä nopeuttaa kuvaamista tosi paljon :) Usein helpottaa myös siis ylivalottumiseen silloin kun ei ole aikaa täysmanuaalilla alkaa säätämään.

      Poista
  44. Ihania kuvia ja vielä ihanampia heppoja! :3

    VastaaPoista
  45. onko sulla joku LOOKBOOK.NU sivusto ?

    VastaaPoista
  46. Wow miten upeita kuvia! En todellakaan saa mitään yhtä upeita jollakin vanhalla canonilla...

    VastaaPoista
  47. Aivan järjettömän hienoja noi maisemakuvat! Asuispa itekki jossain vesistön ääressä, ku noi auringonlaskut ja -nousut on niissä niin upeita välillä. :)

    VastaaPoista
  48. Juu eipä viissiin lisätty värejä :D Jännä ettet saa noin muuten (kuten noihin ylivalottuneisiin ratsastuskuviin) väriä :DDD Niissä kun ylimääräinen värin lisääminen näkyisi heti, toisin kuin illan maisemakuvissa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo, auringonlaskusta saa melkeenpä jo pelkällä puhelimella tollaset värit, että eipä niitä kauheesti oo Tiiankaan tarvinnu muokkailla. Muita hienouksia tosta kuvasta ei taidakkaan saada puhelimella. Hienoja kuvia Tiia!! :)
      T. elli

      Poista
    2. Noihin auringonlasku kuviin ei oikeasti ole juuri lisätty väriä:) Ja usein nuo auringonlaskut on värikkäämiä kun pellolla laukkaat hevoset ;)

      Poista
  49. minkätakia vastaat usein kommentteihin vähän ns. pilkkaavaan sävyyn.. ei kukaan kohta viitsi tänne kirjoitella mitään.. saa vähän ylpeän kuvan susta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihin kommenttiin täällä on vastattu pilkkaavaan sävyy, en todellakaan tee sitä tietoisesti.

      Poista
  50. Wow! Onhan noi hienoja kuvia :D sulla on aika tiukkaa arvostelua kun noita kommetteja lukee... Taitaa olla muutia kateellisia kun tommosta tekstiä väleistä löytää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... Mutta suurimmaksi osaksi on kommentoijat hyvällä asialla ;)

      Poista
    2. kiitos:) Jep, onneksi suurinosa osaa neuvoa asiallisesti tai muuten vain positiivisesti!

      Poista
  51. Tuutko tänään kuvaamaan esterataa puol 1- puol 2 tuomakselle?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En, olin illalla kuvaamassa:( Mutta jos haluat jatkossa kuvia Tuomakselta niin laita vaan viestiä facebookissa niin tuun mielelläni!

      Poista
  52. Itse en olisi ehkä käyttänyt niin nopeeta aikaa niissä maisemakuvissa. :) Ja hevoskuvissa en olisi käyttänyt ihan niin suurta iso herkyyttä koska aikaa olisi voinut pienentää ja valovoima olisi ollut täysin sama.:) mutta todella hienoja kuvia nuo auringonlasku kuvat ja on nuo hevoskuvat! Ja sitten vielä tällänen hassu tieto, että mulla on täysin sama kamera ja se 70-300mm putki ku sulla, ja koska meillä on kroppikenno meidän kamerassa se 70-300mm onkin 70-450mm kroppikennon ansiosta:D ja oli kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis aikaa olisi voinut pidentää* :D

      Poista
    2. Kiitos vinkeistä, tulevaisuudessa mietin tuota ISO-arvoakin kun se on tähän asti ollut vain ISOAUTO asetuksella:)

      Poista
  53. Mun mielestä asetukset oli hyvät mut en tiiä miten ylivalostuneet kohat saiis pois

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku niissä on silti vähän pielessä kun ovat ylivalottuneita..:)

      Poista
  54. onko sigman putkessa kuvanvakain? (:

    VastaaPoista
  55. Voisitko tehdä joskus kuukauden blogi- postauksen, jossa olisi alle 20 lukijan blogeja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu tulee varmasti joskus sellainen:)

      Poista
    2. Mun tuurilla sellanen tulee just sillo ku mulla on 21 lukijaa ;D

      Poista
  56. Taisit kuvata AV asetukseksella? Sillähän säädetään pelkästään aukkoa ja TV asetuksella suljinaikaa?

    VastaaPoista
  57. Hieno auringonlasku!
    Ja kivoja kuvia hypyistä :)
    Aiotteko muuten Pinjan kanssa mennä kahtommaa niitä kuninkuusraveja? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos:) Näillä näkymin ei olla menossa, mutta katsotaan!

      Poista
  58. aattelin kysyy sulta kun vaikutat tietävän aika paljon bannereista. latasin koneellemme brusheja, mutta en tiedä miten saan ne gimppiin, onko neuvoja? fontitn saan gimpille painamalla náppulaa " asenna " mutta brusheille ei ole sellaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisko tuosta apua: http://www.freewebs.com/gimpkaiku/muumuokkaus.htm#brushit

      Poista
  59. Mulla on EOS 1100d niin miten videossa saa säädeltyä valon ns. määrää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä osaa ulkoa sanoa miten siinä kamerassa sai valoa säädeltyä videossa, kysyppä joltain jolla on kyseinen kamera:)

      Poista
  60. Millo teet seuraavan kuvapostauksen? Näytät sammakolta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi olla sammakko kuin epäkohtelias kakara jolle ei oo koskaan opetettu käytöstapoja. Sääliksi käy sinuakin :)

      Poista
  61. Olis kiva jos voisit tehdä esim. postauksen et miten kannattaa säätää noita kaikkia juttuja eri kuvaus tilanteissa kun jos alottevat kuvaajat tahtois oppii säätään noita juttuja itsekkin eikä vain mennä automaatti asetuksilla:D tajusitkohan ollenkaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ainaki olen vaan rohkeesti kokeillu et mitä mistäki tapahtuu ja millä tavalla ne eri asetukset vaikuttaa kuvaan ja tietenki jonki verran lukenu netistä. Tekemällä oppii;)

      Poista
    2. Itsekkin olen oppinut kokeilemalla ja kuten näistäkin kommenteista huomaa, en minäkään kaikkea osaa ja mulla on vielä paljon itsekkin opittavaa viisaammilta. Mutta ehkä mä vielä joskus teen:)

      Poista
  62. Voisitko tehdä semmoisen postauksen, missä opetat käyttämään kameran eri asetuksia kunnolla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemalla oppii ja kuten näistäkin kommenteista huomaa, en minäkään kaikkea osaa ja mulla on vielä paljon itsekkin opittavaa viisaammilta. Mutta ehkä mä vielä joskus teen:)

      Poista
  63. Upeita kuvia ! <3 :) Ja kiva kun tuossa luki nuo asetukset :D

    VastaaPoista
  64. Ihania ja hienoja kuvia Tiia! Oot mestarikuvaaja. :) Sulla on tosi kiva blogi. Miten saat muuten blogissas sillee, et voi anonyyminaki voi kommata sun blogiin? Nimittäin omassa blogissani ei sillee voi kommaa.. :(
    Mut hieno postaus. T:Tyyppi, joka ei jaksa kirjautua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos:) Tsekkaa ton postauksen loppu: http://lillivoitto.blogspot.fi/2012/08/345-pienta-helppia-blogin-kanssa-nain.html

      Poista
  65. OIKKEESTI TIIA MIKÄ SUA VAIVAA???!!!???? mikset auta somalialaisia lapsia, niinkuin pinja?????? olet itsekäs ku pidät perhettäsi nälässä.....?????

    VastaaPoista
  66. Tämähän ei kuulu tähän postaukseen, mutta ajttelin nyt kysäistä että kuinka saat noi "seuraa meitä myös" nuo palkit tuohon ? Instan olen saanut instagramin kautta, mutta esim tuo youtube ja spotyfify palkit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vain tehnyt kuvan joka on linkki mun youtube profiilin jne:)

      Poista
  67. Heii! En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, niin kysyn :D Miten suljinaikaa saa muutettua järkkärissä? Meillä on kait sama kamera.. :DDD mistä sen muute näkee että onko 7D vai joku eos tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. M asetuksella klikkaa siihen oikeeseen kohtaan, jonka jälkeen pyörittää sitä rullaa :) Ja AV asetuksella taas pelkkä rullasta pyörittäminen riittää. Se lukee siinä putken vieressä :)

      Poista
  68. Ihania noi ekat kuvat!<3 Ja hauska toi tippumiskuva!:D Anteeksi jos pilaan sun päivän linkittämällä tän;(ellei topaa oo poistettu ku kerkeet kattoo)

    http://forum.hevostalli.net/read.php?f=1&i=1027656&t=1027656

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lisää:
      http://forum.hevostalli.net/read.php?f=1&i=1026954&t=1026954

      Poista
    2. kiitos:) Juu luin noi topat jo

      Poista
  69. Voisitko tehdä kuvauksesta oman postauksen? (:

    VastaaPoista
  70. Mikä sun ja pinjan uskonto on. Siis juutalainen tm. ? :D

    VastaaPoista
  71. Hei Tiia. Miten saan omaan blogiini niitä linkkejä missä esimerkiksi sulla lukee voitto, tiia ja sen semmoista, Tein vasta äsken sen blogin, osoite:http://sarajadilys.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  72. sun blogi on paras heppablogi!! mut nyt on tullut bähän huonompia postauksi TÄÄ EI OO PAHALLA :)!!!! mut voisiks tehä myweeka videopostauksen?

    VastaaPoista
  73. Hyviä kuvia :) ja mun mielestä on myös hyvät asetukswt :):) Sun blogi on paras!

    VastaaPoista
  74. mikset kirjottanut eilen postausta?? :o kun yleensä kirjotat joka päivä :=))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ehkä kukaan ei joka päivä jaksa kirjottaa. tiia pitää päivän loman (:

      Poista
  75. Tää ei nyt liity tähän postaukseen mutta löysin ht.netistä tällä sen jutun voitosta http://forum.hevostalli.net/read.php?f=2&i=4121431&t=4121431

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä löysin susta tälläisen.... http://forum.hevostalli.net/read.php?f=2&i=4089294&t=4089294

      Poista
  76. yritätkö olla jokin hyväkin kuvaaja sun 7D kamerallas?

    VastaaPoista
  77. Tarkalleen mikä toi Sigman putki on? 18-200mm +???

    VastaaPoista
  78. Oli tosi kiva postaus sekä kivoja kuvia.

    Nyt tuli aika lyhyt kommentti(olen erikoistunut pitkiin :D)mutta kyllähän niitä lyhyitäkin voi joskus tulla.

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.