3 valmennusta, 3 eri valmentajaa

tiistai 8. huhtikuuta 2014

 Moi! Nyt on kertynyt vähän treenijuttuja teille kerrottavaksi. Kokoankin minulle poikkeukselliseen tyyliin kaikki valmennukset tähän yhteen ja samaan postaukseen niin pysytte edes jotenkin kartalla missä mennään. Enkä kyllä muistaisi noista viikon takaisista valmennuksista edes postauksen vertaa juttuja. Kisavideopostaus ja ostosten esittely ovat tulossa ihan lähipäivinä, niistä ei siis tarvitse enää teidän huolehtia ;)

Aloitetaan viime viikoisesta Tuomaksen estevalmennuksesta, jossa oltiin tiistaina. Työskenneltiin alkuun puomeilla; kaarevaa, käännöstä, vinoon hyppyjä jne. Tehtävät sujuivatkin hyvin, kun itse olin skarppina ja Voitto teki just niinkun pyysinkin. Puomien jälkeen siirryttiin ristikoille, jotka näkyvät osittain videolla. Äiti oli kuvaamassa, joten muutamista pätkistä puuttuu kokonaan tehtävän alkuosa.

Verkkahyppyjen jälkeen tehtiin erilaisia kaarevia linjoja ja harjoiteltiin niissä vähän laukkojen säätämistä. Näitä ollaan tehty nyt kotitreeneissä paljon ja se onkin tosi hyvä juttu meille. Valmennus meni suhteellisen hyvin ja sainkin kehuja omasta topakkuudesta, vein kaikki mun ratkaisut loppuun asti kunnialla. Tämä oli myös ensimmäinen valmennus pitkään aikaan, kun kieltoja ei tullut yhtään. Valmennuksesta jäi siis tosi hyvä fiilis, sillä kieltely on viime aikoina ollut melko herkässä..Seuraavaa päivänä suunnattiin taas maneesille kouluvalmennuksen merkeissä. Oltiin kaikki siskokset samassa ryhmässä. Minä Voitolla, Pinja valmentajan hepalla ja Sini Lillillä. Äiti harjoitteli valokuvaamistakin, kun tuntuu että täällä blogissa on aina vaan videoita. Tehtiin mm. väistöjä ympyrällä ja temmonvaihteluita laukassa. Suurimpina ongelmina oli mun vinous. Mä en vaan saa käännettyä mun kroppaa oikealle ja se näkyy sitten hevosessakin. Eihän se  voi normaalisti mennä, jos mä oon koko ajan kääntyneenä vasemmalle kun pitäisi mennä oikealle. Saatiin kuitenkin ihan kivoja pätkiä ja Voitto oli melko miellyttävä ratsastaa. Nyt koitan googlailla netistä jotain hyviä jumppaohjeita, joilla saisi voimaa ja jumit hartioiden ja selän seudulta pois.


Sunnuntaina meidän ollessa Tampereella kävi kouluvalmentajamme ratsastamassa Voiton läpi. Ellu kertoi tehneensä mm. vaihtoja ja vastalaukkaa sekä korjaillut paljon Voiton vinoutta. Mulla olikin hyvin ratsastettu hevonen seuraavan päivän Sannan valkussa, joka oli eilen maanantaina.

Olin kerrankin ihan ekassa ryhmässä, joten päästiin hyvissä ajoin verkkaamaan maneesiin. Sannan tultua tehtiin  hänen johdolla vähän sileellä siirtymisiä. Ja sainkin melko paljon palautetta Voiton vinoudesta, kuinka roikun sisäohjassa ja Voitto on varsinkin vasemmassa kierroksessa aivan yliasettunut. Sen takia Voitto meni välillä jopa sulkua vaikka piti mennä suoralla ympyräuralla... Vasemmalle tilanne oli tällä kertaa kuulemma pahempi vaikka kouluvalmennuksessa ongelmana on ollut juuri se toinen suunta. Ehkä turvaliivin takia mun oma vinous ei korostu niin paljoo ja sen takia hevonen ei ole yhtä pahasti vinossa sinne mun huonompaan suuntaan tai sitten Ellu oli saanut ratsastettua sen jo yhdellä ratsastuskerralla paljon paremmaksi toisesta suunnasta. Sain kuitenkin Voiton melko kivasti suoristettua, kun Sanna ohjeisti hyvin. Nyt pitää olla kotona erityisen tarkka, etten aseta ja roiku sisäohjassa liikaa.

Siirtymisten jälkeen hypätiin samalla ymoyrällä kavalettia ja pientä pystyä. Tämän jälkeen aloitettiin varsinaiset hyppytehtävät pienillä esteillä. Kaikki ne hypyt näkyvätkin videolla. Pysähdys tehtävä ei mennyt kovin hyvin, mutta muuten Voitto tuli linjoilla hyvin takasin. Mentiin tuota normaalisti kolmen laukan linjaa neljällä laukalla, joka oli varsinkin esteiden noustessa loppussa melko ahdas ja joutui oikeasti ottamaan kunnolla kiinni. Nämä tehtävät sujuivat hyvin, joten oli melko varma fiilis alkaa hyppäämään varsinaista rataa.
Mua harmittaa ihan sikana, sillä äiti jotenkin sääti eikä itse rata tullut videolle. Sanna vielä käski katsoa videon tarkasti kotona ja huomioda kuinka hyvin kaikki on hallinnassa alkuradasta, mutta homma vähän levähtää loppurataa kohti. Ja olisin tietty mielelläni näyttänyt sen teillekkin. Rata oli korkeudeltaan ehkä about 90cm, mutte melko tekninen verattuna siihen mihin oon tottunut kisoissa ja kotitreeneissä.

Radallakaan ei mun kaikista kauhukuvista huolimatta tullut yhtään kieltoa!! Ollaan ehkä tehty jotain oikein, kun homma on nyt jo kahdessa valmennuksessa pelittänyt hyvin. Voitto imi esteille tosi kivasti, melkein yhtä paljon kun kisoissa. Eka puoliaks radasta meni Sannankin mielestä tosi hyvin. Sitten tuli yksi paikka hieman lähelle ja homma alkoi levitä muutenkin hieman. Se oli positiivistä, että rata selvittiin kuitenkin puhtaasti loppuun asti kaikesta huolimatta.

Nyt pitää vain muistaa säilyttää se ajatus koko radan läpi; muistaa lyhentää niitä ohjia loppuradasta ja ratsastaa huolellisesti ihan viimeinenkin tehtävä. Sannalta saa kyllä aina niin paljon kehittävää palautetta. Saatiin taas paljon kotiläksyjä ja ohjeita jatkon suhteen. Kisaamista jatketaan joskus myöhemmin ulkokaudella. Nyt keskitytään treenaamiseen. Terhi hyppää Voitolla varmaan ensi viikonloppuna, kouluvalmennuksissa yritetään korjailla myös kaikkia sileän ongelmia ja menen paljon itsenäisesti kavalettejä ja puomeja.

Toivotaan, että tälläiset hyvät treenit jatkuvat ja suunta olisi nyt takkuamisen jälkeen parempaan päin!
                                                                 

86 kommenttia

 1. Hienosti menitte! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin menit ;) onko muuten Meri Satama(vai miten kirjotetaan) niin yleensä vetämässä messuilla kepparijuttuja? Anteeksi kun kysyn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin meni! En tiedä yhtään, kun ei ole mitään tieto ihmisestä tai siitä kepparitoiminnasta siellä mestuilla. Käytiin nopeesti vaan vilkasemassa :)

   Poista
  2. Kiitos kumminkin, onko Tiia msp:ssä jos on niin mikä käyttäjä tai sä

   Poista
  3. En taida olla kun ennii tollasesta sivusta kuullutkaa :D

   Poista
 3. Teetkö jonkun erikois postauksen 7000lokiasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jos keksin jotain, mutta näillä näkymin en ole tekemässä kun ei ole mitään ideaa:)

   Poista
  2. Voistko tehdä jonkin videon missä on sinun ja Voiton onnistumisia ja epäonnistumisia sekä yhteis kuvia ja voitosta kivoja kuvia vuosien varrelta ? 😎✌️

   Poista
  3. Noita kaikkia on täällä blogissa jo nähty parissakin postauksessa:/

   Poista
 4. Voi vitsi että meette hyvin! Tulin itekki hyvälle tuulelle ku luin, että teidän valmennukset meni hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Hienosti meette ja teettekö sen lilli ja pinja vs. Voitto ja tiia ?? :))

  VastaaPoista
 6. huomas kyllä tolla 4-4 askelta kavaleteilla että voitto ihan makkaralla/poikittaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja vinoutta vielä erityisesti korostaa kun ei pääse vapaasti laukkaamaan vaan joutuu kokoamaan melko paljon.

   Poista
 7. Onko sulla lookbookkia? Jos on niiin saanko osoitteen?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus oli mut en enää käytä enkä muista osotettakaa:D

   Poista
  2. Eiks se oo Lookbook.nu

   Poista
 8. Hyvä että meni hyvin! :) Pari kirjoitusvirhettä. Nämä: ymoyrällä ja puoliaks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit taas muka oikoluin tän.. Kiitti, korjaan nuo konelle kuhan pääsen.

   Poista
 9. Kiva postaus, ja mullakin on tota ongelmaa oikeessa kierroksessa etten saa omaa kroppaa käännettyy tarpeeks... sitte ku opettaja tulee oikee vääntämää mut oikeesee asentoo nii sillon saan sen kyl pysymää:D

  VastaaPoista
 10. Millonka tulee videopostaus sieltä Siilin kisoista? Oot muuten tosi kaunis ja sulla on mahtava blogi:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lueppa postaus tai edes postauksen eka kappale uudestaan ;)

   Poista
 11. Menet Voitolla tosi hyvin ! 😊💕

  VastaaPoista
 12. Hyvin menitte! Olis kiva jos laittaisitte enemmän kuvapostauksia, teijän ottamia kuvia on niin kiva katsoa, kun ne on niin onnistuneita. :)

  VastaaPoista
 13. En jaksanu lukea koko postausta enkä tiiää lukiko tää siinä mutt ostitko noi animot hevesmessuilta? Mull on samanlaiset;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lukenut kun esittelen ostokset myöhemmin, mutta ovat :)

   Poista
 14. Voitko tehä postauksen siitä kuinka sun mielestä on tärkeetä saada hevonen peräänantoon ja muotoon? Ja sun omia kokemuksia niistä, esim. kuinka nopeesti opit, otitko sen tavotteeks, onko se Voitolla helppoa, saatko hevosen takapään toimimaan aina oikein :D

  VastaaPoista
 15. Koska teette sen kisailu videon missä kisailet pinjaa vastaan?

  VastaaPoista
 16. Moi sul on tosi kiva blogi!!! Luen tätä joka päivä;) Mut yks kysymys jäi vaivaan et aloitikko heti valmentaitumaan Voitolla kuin sait sen?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tietty, silloin se on mielestäni kaikista tärkeintä:)

   Poista
 17. Tuomas on kyllä ihan super kiva valmentaja. Oon ollu kahel estetunnill ja opin ihan hirveen paljon :D

  VastaaPoista
 18. tuli tänää huikee idis :D sellaten postaus et pyydät lukioilta sellasii ku fb:ssä pyöriii ilmeeni kun....ja sit r:t teet ostauksen mis on voiton ilmeita tai vaihtoehtoisesti sun omii

  VastaaPoista
 19. Mulla on sileellä ongelmana että asetan aivan liikaa sisään... Valmentajakin sano että siitä on nyt seurannu että heppa pakeneee mun ulkoapuja, vaan koska asetan niin paljon.
  Eli asetan ja taivutan aivan liikaa ja tämä on näkynyt ainakin vasempaan suuntaan, koska heppa on sinne tosi kankea, ei halua taipua, mielummin kääntyy.. Ollaan siis korjailtu sitä niin että koko ympyrä mennäänkin ulkoasetuksessa ja myödätään kunnolla sisältä. Ja tästä valmentajan mukaan johtui vinous...


  Ja tuo esteiden väliin pysähtyminen on tuntunut välillä mahdottomuudelta..huoh, joskus on menty kentän aidoista läpi, koska polle päätti ettei esteiden väliin pysähdy...
  Kyllähän tuosta ratsastuksesta näin ulkopuolinen jo huomaa että eteenpäin ootte menny. Mun ja mun pollen kanssa ollaan pikemminki menty alaspäin...
  Tsemppiä ja onnea tuleviin treeneihin ja kisoihin kuitenkin teille! (:(:

  VastaaPoista
 20. Teillähän on mennyt hyvin! (: Itse meinaan aina mennä ihan kieroon niin, että keventäessä lantio kääntyy kokonaan vasemmalle -ei ihme jos heppa on vino!

  VastaaPoista
 21. Hyvä hyvä :) Tosi hienosti mennyt noi kaks estevalmennusta!

  VastaaPoista
 22. Hienosti menitte! Luin äsken Pinjan blogista joitain vanhoja postauksia, joiden kommenteissa puhuttiin jostain sun blogiin laitetusta törkeästä kommentista. Alkoi vaan hirveästi mietityttämään... En ole ollut lukiana kovin kauaa joten en tiedä. Voisitko antaa kommentilla vastauksen tai antaa postaukseen osoitteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkotat sitä rikosilmotusta niin linkki läytyy tuolta sivupalkin suosituimmista postauksista:D

   Poista
 23. Voisitteko tehdä joskus pinjan kaa vanukas ja kanan muna haasteet? Ja uuden brain blasterz haasteen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitkä vanukas ja kananmuna, ennoo ees kuullu?:D

   Poista
  2. Vanukas haasteessa laitte lautasille vanukkaat ja yritätte syödä ne siitä nuolemalla, käsiä ei saa käyttää. Kananmuna haasteessa plätsäytätte toistenne päihin kananmunat aina yhtä aikaa. Ja vanukas haasteessa voittaa se kumpi on eka syöny ja kumman naama on puhtaampi. (Kanan muna haasteessa ei kai oo mitenkää niinku voittajaa.) Voisitteko tehä näistä videon? JA KANANMUNA MUUTES HOITAA HIUKSIA!! :DDDD

   Poista
 24. Ekan videon hypyt näytti suurimmalta osin tod´si hyvvältä, kyllä tuossa viimeisessäkin. Hyvä Tiia, nyt vaan samaan malliin, osaat kyllä! ;)
  Ei vitsi et mua ärsyttää toi hiekkakasa tossa Sannan valmennuksessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et näytti hyvälle:) Joo sieltä oltii just vaihettu hiekat ja oli jääny noin paljo yli:/

   Poista
 25. Hei tuli vaan mieleen että ootko koskaan menny Voitolla kangilla? Tai aiotko mennä? :)

  VastaaPoista
 26. Hei jos löydät hyviä vinkkejä hartia- ja selkäjumien lievittämiseen niin olisi kiva kuulla! Nimim. Tuttu ongelma :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa meinasin täällä itse kommentoida, jos löydät jotain hyviä mitkä auttaa niin kerrotko, itselläni ihan samat ongelmat..

   Poista
  2. Joo ehdottomasti kerron :)!

   Poista
 27. Teetkö videopostauksen mitä ostit messuilta!!:))

  VastaaPoista
 28. Why didn't you write anything in english? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh i'm so so sorry! I thought no one reads them.. I will try remember write in English next time :)

   Poista
 29. Onko Voitto sun mielestä enemmänkin este- vai kouluhevonen? :)

  VastaaPoista
 30. kiva otsikko! jaihana postaus! :)

  VastaaPoista
 31. Onko Voitolla joku stressiperäinen pakko-oire tuossa hännän viskomisessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi niin epäilet? Itse en ole yhtään huolissani tuollaisesta, minusta ihan tavallista hypätessä että heppa viskoo häntää. Lilli teki sitä varsinkin oikein innostuessaan:D

   Poista
  2. Mietin vaan kun tunnen monta sellaista hevosta, myös omanikin.

   Poista
  3. Aijaa, mielneekiintoista. Miten se on todettu?

   Poista
  4. Eläinlääkärin, hierojan ja valmentajan kanssa todettiin asia. Kyllä se rauhoittui kun pidettiin kesä rennommin ilman kisoja ja valkkoja. Nyt on ollut taas rauhallisempi, ei se tarvinnut kuin sen pari kuukautta stressittömyyttä, vaikkei mikään hermoilijahevonen olekkaan, mutta näköjään on nämä kisat&valkat hevoseen vaikuttaneet vaikkei sitä näyttänytkään.

   Poista
 32. Mistä lataat musiikkia sun videoihin?

  VastaaPoista
 33. Huomasin äsken että sulla oli mainos ps of swedenin sivusta... En oo huomannu sun käyttävän mitää tuotteita sieltä?
  Suosittelen todella lämpimästi kun ovat ergonomisesti hevoselle suunniteltu.. Sano jos tarviit apuu rotsin kans :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ennen käyttänyt, mutta nyt saan:) Jännityksellä odotan ja ollaan hoidettu asiointi englanniksi.

   Poista
 34. Onko Tämä kyseinen valmentajasi Sanna tuntien pitäjänä Oulussa Aaltokankaan ratsutalleilla ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan? Valmenbuksia kyllä saattaa pitää, sukunimi Backlund

   Poista
 35. Etkö tulekaan kimmolle sunnuntaina? Kun nimeäsi ei näy kipassa mutta pinjan näkyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä postauksessa kerroin etten ole tulossa:)

   Poista
 36. Kiva postaus ja kivoja kuvia!:) Ja ihana ulkoasu!♥ Sulla on tosi ihana blogi! Haluaisitko liittyä tai ainakin käydä katsomassa mun ja kaverini blogiin?:) Mekin seuraamme blogiasi.:D
  http:// hebbailuja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 37. Hevonen viskoo aina hännällä kun kannuksella käsketään tai se osuu kylkeen koska se inhottaa, osa hevosista ei tee koska ovat tottuneet, tämä on päivän selvää. Tyhmät eivät sitä vain tiedä vaan luulevat juuri että tekee sitä innostuessaa, ei tosiaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu varmastikkin voi näinkin olla, silti meidän hepat esim. vapaana laitumella tai kentällä juostessaa huiskivay hännällä eli voi hyvin johtua innostumisesta:)

   Poista
 38. Moi! Toivottavasti vastaat :) Mutta nii. Jos sulta ostaa bannerin + ulkoasun, miten muokkaat sitten sen ulkoasun? Pyydätkö salasanaa? Vai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salasana tai sitten lisää mut kirjottajaksi :)

   Poista
 39. Milä tuomaksen sukunimi on? :)😅

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.