Tipuin, kielleltiin ja lopulta onnistuttiin!

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014


Nyt sattuikin kaksi hyppypostausta peräkkäin, kuitenkin itse hyppykertojen välillä oli viikko eli en hyppää niin usein mitä tällä hetkellä voisi blogin perusteella luulla. Terhi on nyt hypännyt Sannan vinkin mukaan pari kertaa Voitolla, ne postaukset löytyy täältä ja täältä. Tänään ajettiin TK:lle Terhin luokse, mutta tällä kertaa minä hyppäsinkin Voiton. Terhi hyppäsi samalla omalla hepallaan ja neuvoi mua sitten omien hyppyjen välissä aikana, tollanen järjestely toimi muuten oikeesti tosi hyvin ja oli kiva katsoa Terhin ratsastama rata aina ennen omaa vuoroa. 
Voittohan on nyt kotona sekä Korholassa ns. kotitreeneissä ollut melko hyvä hypätä. Kieltoja ei ole juuri tullut ja kaikki on sujunut melko hyvin.. Nyt melko vieraassa paikassa Voitto oli kuitenkin täysin erilainen ratsastaa kun kotitreeneissä. Tuollainen se on usein kisoissa ja mun onkin vaikeampi ratsastaa, kun asiat pitäisi ajatella vähän toisin mitä tavallisesti. Voitto on normaalisti melko tasainen, eikä se ime esteelle mitenkään hirveästi. Nyt se kuitenkin tuli tosi vahvaksi esteelle lähestyessä eivätkä pidätteet menneet läheskään samalla tavalla läpi, mihin olen tottunut. Tuollaista normaalia reippaampaa Voittoa olisi kyllä kiva ratsastaa, mutta kun omat aivot ei ihan nopsaan käänny erityyppisen hevosen ratsastukseen.

Kieltoja tuli jonkun verran ja kerran jopa tipahdin.. Terhi kuitenkin sanoi, että Voiton pitäisi noita pieniä esteitä pystyä hyppäämään huonoistakin paikoista, kun lähes joka kerta mulla oli kuitenkin joku idea ratsastuksessa, enkä vaan lähteny järjettömästi tuuppaamaan kohti estettä kuten joskus teen.
Moneen radanpätkään olen ihan tyytyväinen ja viimeinen rata meni mielestäni tosi hyvin. Voitto alkoikin kaikkien hyppyjen jälkeen väsähtää ja viimeisellä radalla se oli jo normaali ratsastaa. Esteen edessä tapahtuva ryntäys/vahvaksi tuleminen saattaa johtua myös siitä, että mä ratsastan alapohje irti esteiden välillä ja vasta ennen estettä laitan pohkeen kiinni. Olette varmaan huomanneet, että mulla on usein pohje liian edessä, jolloin se on oikeastaan mahdoton saada kevyesti kylkeen kiinni, kun jalkani on valehtelematta melkeen Voiton kainaloissa. Terhi muistuttelikin mua parin viimeisen radan ajaa; pohje taaemmas ja kevyesti kiinni kylkiin. Viimeinen rata olikin paljon tasaisempi, kun sain pohkeet kuntoon. Nyt pitää vain koittaa sisäistää tää uusi juttu..!

Sain Terhiltä paljon muitakin hyviä ohjeita ja vinkkejä tuon pohkeen lisäksi. Oon melko hätäinen ratsastaja ja jos en näe paikkaa lähden usein sooloilemaan. Terhi useaan otteeseen sanoi mulle, että mee vaan kohti estettä älä hätäile. Ja tsädäm paikka olikin hyvä tai ainakin hypättävä pienellä korjaamisella. Joskus vähemmän on enemmän. Kaarteissa mun pitää muistaa katsoa esteelle, vaikka korjaankin laukkaa oikeaksi ja mun pitää muistaa edetä, vaikka korjaankin sitä laukkaa. Lisäksi esteen, myös sen viimeisen, jälkeen pitää muistaa mennä suoraan.
Oli oikeasti hyvä käydä hyppäämässä vähän muualla, sillä kotitreenien perusteella oltaisi varmaan lähdetty parin viikon päästä Sorsasaloon kisoihin, mutta nyt en minä eikä kukaan muukaan nähnyt sitä kovin järkeväksi ratkaisuksi. Jos heppa kieltää turhan helposti ja on mulle vaikeampi ratsastaa vieraassa paikassa, ei kannata koittaa lähteä kisoihin sooloilemaan. Kisoja kyllä riittää, turha sinne on kieltelemään lähteä, kun senkin ajan voisi treenata jonkun silmän alla.

Vikaan rataan olen siis itse tyytyväinen ja siihen oli hyvä lopettaa. Tuollaisia ratoja kun saisi useamminkin alle, vaikka kaikki paikat eivät ihan natsanneet mentiin yli silti oikeanlaisella ratsastuksella ja heppaa tarpeeksi tukemalla.

Juulia oli mukana auttamassa ja kuvaamassa, joten kunhan saan kuvat Juulialta huomenna koulussa niin saatte kuvapostauksen vielä näistä hypyistä!

87 kommenttia

 1. Hyvin hyppäätte! :)

  VastaaPoista
 2. Edelleenkin oon sitä mieltä että sun kannattais kokeilla lyhkäsempiä jalkkareita, hypyssä sun jalka polvesta alaspäin on ihan suorana, normaalistihan se on koukussa. Ja lyhyt jalkkari pakottaa jalkaa koukkuun -> polvesta alas menee taaksepäin niin jalan eteenpäin menokin vois korjaantua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan hyvä pointti. Mun fysioterapeutti mun polvien takia vaan suositellut menemään vähän pidemmällä jalkkarilla ja ei nuo oikeasti niin pitkät ole, polven suoruutta vaan korostaa se, että työnnän sen niin eteen. Ensi kerralla voisin kyllä koittaa ihan mielenkiinnosta lyhentää reiän :)

   Poista
  2. mulla tuli tää sama asia mieleen kans :)

   Poista
  3. Mulle suositteli myös fysioterapeutti polvi-ongelmien vuoksi pidempiä jalustimia, mutta voin kyllä omakohtaisesta kokemuksesta sanoa että ainakin mun tapauksessa lyhyemmät jalustimet ovat paljon paremmat eivätkä kipeytä polvia läheskään yhtä paljon mitä pidempi jalustin. Toki tämä varmasti riippuu paljolti siitä millainen polvi-ongelmasi on.

   Poista
  4. Ihan totta oon tämän anonyymin kanssa samaa mieltä Mutta toisaalta jos sun fyssari on suositellu vähän pidempiä, asia ok mutta voisit vaikka välillä kokeilla vaikka yhdellä tai kahdella reiällä lyhentämistä ? =)

   Poista
 3. Hienosti menette, vaikka Voitto oli aluksi vähän innokas. Tykkään myös paljon tälläisistä postauksista mitä olet nyt alkanut tekemään, että videoita on paljon ja niitä on juurikin verkasta ja radoista :) Kiva kun laitat myös epäonnistumisistasi videoita, että lukijakin näkee miten korjaat asiat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan antaa rehellisen kuvan meidän menosta, helposti tämänkin valmennuksen olisi saanut näyttämään paljon onnistuneemmalta, jos olisin editoinut osan pätkistä pois..:)

   Poista
 4. Vau ! Upeeta menoa! Http://www.suokkienmatkassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. hyvin ainakin minun mielestäni meni :)! sattuiko tippuminen? ainakin näytti tänne katsojan silmään siltä ettei tultu niin rajusti alas :))

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus! Kyllä ne hypyt vaan aina loppua kohti paranee vaikka alku olisi mikä :) ainakin itselleni on käynyt niin esteitä mennessä :) Hyvin kyllä meette ja sovitte hyvin toisillenne voiton kanssa. Hieno hevonen ja hyvä ratsastaja!!

  VastaaPoista
 7. ei millään pahalla mutta esteratsastus ei taija olla ihan sun juttu :/ koulu on tosi kivan näköstä mutta esteillä teijän meno ei miellytä mun silmää. älä hyökkää esteille niin paljoa ja piä ylävartalo enemmän pystyssä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei, senhän takia sitä treenataan :D eihän kukaan ole syntynyt este- tai kouluratsastajaksi
   , vaan sitä treenaillaan sitten oman mielen ja mahdollisuuksien mukaan. Että mun mielestä ei voi tulla sanomaan että joku on tai ei ole jotain :)

   Poista
  2. tiia on kuitenkin treenannut jo monta vuotta voiton kanssa eli kai sitä edistystä pitäis jo näkyä?

   Poista
  3. No tää on vaan mun harrastus, että ei sillä oo niin väliä ettei olla montaa tasoa noustu:)

   Poista
  4. Eiköhän luonnollisen jokainen harrastelija ole koulussa parempi, kun esteitä mennään kerran tai kaks viikossa ja muuten koulua. :)

   Poista
  5. Niimpä juuri! Jos hypätäkkin voisi joka päivä (kaikki kun ei ole luonnonlahjakkuksia), olisin varmasti huomattavasti parempi siinäkin hommassa :)

   Poista
  6. Hevoset on erilaisia :D Voitto ei välttämättä ole yhtä "helppo" esteillä kun koulussa.. :)

   Poista
  7. Monillekkaan ei varmaan käynyt mielessä, että Voitto voi jopa olla esteillä vaikeampi kuin miltä se näyttää ;) Ainakin kun olet kirjoittanut postauksia kun joku valmentajasi tms. on hypännyt niin on tullut kuva että heidänkin mielestä Voitto on aika haasteellinen, olenko väärässä? :)

   Poista
 8. käytkö vielä rosan valkuissa?

  VastaaPoista
 9. Nii huomaa kyllä että voitto hieman "säikähtää" kun pohje+kannus tulee yhtäkkiä ennen estettä kiinni kylkeen joten siinä tulee voitolle pieni ryntäys ja itse alat näissä tilanteissa hieman tuuppaamaan :d

  VastaaPoista
 10. Kannattaisko teidän käydy paljon muissa paikoissa treenaamassa, niin tottuisit miten Voitto reakio vieraassa paikassa ja osaisit korjata virheet kisoissakin :)

  VastaaPoista
 11. Noiden jalusten lyhentämisellä on ainakin itsellä ollu huimasti hyötyä! :) Suosittelen lämpimästi, eihän kokeilusta mitään haittaakaan pitäisi olla!:) Tosi kivasti meni tossa vikassa radassa :)

  VastaaPoista
 12. Hyvin menitte vaikka muutama kielto tulikin! :)
  Ja värjäsit näköjään sun hiukset tummanruskeiksi, jos oikein näin videolla :)

  VastaaPoista
 13. Voisitko tehdä joskus postauksen yksin ratsastamisesta, esim. kerrot vaikka kuinka kauan yleensä ratsastat jne. Jotain tollasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä idea, noita juttuja voi kyllä lukea niistä kotipostauksistakin:)

   Poista
 14. Oudon näköinen tuo tippuminen :D
  Mutta kiva postaus ja tykkäsin noista videoista! :)
  Meette hyvin Voten kanssa ;)

  VastaaPoista
 15. eikö tuo ole välillä tosi turhauttavaakin, kun saa 'pelätä' että tuleekohan kielto ja niin? Mutta tosiaan itse ratsastat todella siististi ja ei edes huomaa että otat isompia pidätteitä! ja tuo viimeinen rata oli tosi hieno:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se oikeastaan ole, nyt kiellot tuli kuitenkin ihan järkeviin kohtiin eikä kieltäminen jäänyt päälle kertaakaan :)

   Poista
 16. tosi kiva postaus! Selitit mun mielestä tosi kivasti ja sain sellasen käsityksen että tää valkku oikeesti antoi sulle paljon ja siltä mun mielestä meno näytti ja kuullosti :) Mulla on välillä toi ihan sama ongelma et varsinkin vasemmassa laukoissa kaarteissa ei meinaa rullata..

  VastaaPoista
 17. Tää on vaa neuvo mutt sun kanattais joskus kokeilla sellast teknikkaa ett ratsastat voittoa enemmän eteen etkä pidättäis noin paljon, noissa parissa hyppyissä missä voitto on menoillaan niin se hyppy on paljon parempi eikä tuu sellast töksähdys lähestymistä:) ja voisit myös joskus kokeilla mennä ilman turvaliiviä niin esteistunta parantuisi. Toivottavasti edes kokeilisit en tiiä vaikuttaisiko nämä asiat voiton ratsastettavuuten, mutta aina voi kokeilla:D mikä on muute voiton säkä ja mitä sillä on hypätty ennen ku se sulle tuli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti ei anna mennä ilman liiviä, enkä kyllä itsekkään haluaisi mennä. Usko nsen kyllä itsekkin asiaan vähän vaikuttavan. Voitto on 165cm ja hypännyt Suomessa 110cm luokkia.

   Poista
  2. Ei ilman liiviä meneminen pitäisi asiaan vaikuttaa millään tavalla... Toki on liivejä, jotka vaikuttaa saattaa jollain tavalla ratsastettavuuteen vaikuttaa. Oman turvallisuuden vuoksi ei kannata liiviä pois jättää:)

   Poista
 18. Mun mielestä tää on hyvä että laitat tänne sun ns. epäonnistumiset, ja että uskallat kertoa niistä!:) Koska jotukt blogaajathan ovat sellaisia, että ne eivät anna rhellistä kuvausta omasta suorituksesta..

  VastaaPoista
 19. Vau! Menitte todella hienosti ton viimisen radan:)! Tietty muutenkin meni tosi hyvin! Voitolla on aivan ihania varusteita:)! Hyppäät mun mielestä tosi hyvin:)

  VastaaPoista
 20. Ihan hyvän näköistä menoa:) Mutta tosiaan näytti, että kiellot oisi johtunut vähän huonosta laukan rytmistä ja tippuminen siitä, että vähän 'hyökkäät' esteelle. Kannattaisi kokeilla pitää käsiä lähempänä romaania ja myödätä vain sen verran mitä tarvitsee. Uskon että Voitto saisi siitä tarvitsemaansa tukea, että et heitä ohjaa hypyssä pois. :) Ja ei ollut negatiivinen kommentti, yritän vain neuvoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan tuo on, mutta kuten Terhi sanoi Voiton pitäisi päästä tuolla hypyllä vähän huonommistakin paikoista ton kokosten esteiden yli. Itsekkin huomasin kuvista, että myötään tosi paljon, aina ohja ei ole edes nähnytkään löysää mutta silti mun käsi on tosi edessä. Se vaan tulee niin automaattisesti!:D

   Poista
 21. Asenne sulla ainakin on oikea!

  VastaaPoista
 22. Harmi, että Voitto ei pääse kanssasi näyttämään oikeaa potentiaaliaan. Et ole tarpeeksi varma tai johdonmukainen ratsastaja Voitolle, vaan epävarma ja vähän sählä. Aina samat virheet toistuu, kun jätät Voiton yksin ja sitten pamautat avut yht'äkkiä ilman valmistelua. Ja oletko ajatellut, että sinä itse luot Voiton epävarmuuden kodin ulkopuolella? Olemuksestasi heijastuu tuo epävarmuus ja hevonen vaistoaa sen heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enmä sen epävarmempi ole kodin ulkopuolella kun kotonakaan, vaikka epävarmuuttahan, siis meidän molmpien epävarmuuttaa, suurin osa kielloista on. Kuten postauksessa sanoin, suurin syy siihen miksi ei mennyt niin hyvin kun kotona on hepan ihan erilainen ratsastettavuus. Vasta viimeisellä onnistuneella radalla meno oli normaalia ja se sitten näkyi heti puhtaana ratanakin :)

   Poista
  2. Voitto on ehkä hieno, muttei mikään GP hevonen.. Ei sen ratsastuksen aina tarvitse mennä kuin ruusuilla tanssien.. Valmennuksissa käydään jotta _opitaan_ Tiia ja Voitto kehittyy yhdessä :) ja eikös se terhikin hyppäö voitolla ja terhi on ammattilainen :) Vastauksena siis ylemmälle anonyymille ;)

   Poista
 23. tämä ei kuului aiheeseen, mutta minkä kokoiset tiia nuo sinun valkotaskuiset animon housut ovat ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista yhtään ja niissä ei lukenu ainakaa missää helpossa paikassa sitä kokoo:/

   Poista
 24. tuutko sorsasalon koulukisoihin sillon lauantaina? kuvaa ja silleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millon lauantaina ne on? Koulukisoja on kyllä niin tylsä kuvata, pitää kattoo

   Poista
 25. vähän aiheesta poiketen, mutta onko ne teijän alumiinitolpat hirveän painavat? Vai onko silleen kevyet et jaksaa kantaa ihan hyvin isommallakin kentällä?

  VastaaPoista
 26. Millon olit ajatellut seuraavia kisoja :)? Olisko ne este vai koulukisat? Millä "fiiliksellä" lähdet kisoihin, ajatteletko: "että nyt lähdetään voittamaan!" vai käyttekö kisoissa ihan vaan kokemuksen kannalta?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo yhtään vielä suunitellu mitää kisajuttuja:)

   Poista
 27. Tosi kiva vika rata!:) mun ponilla oli ennen prestige versailles ja myytiin ku vei pohjetta liian eteen ja sit ostettiin prestige roma jump joka sekin vie kintut eteen päin :((

  VastaaPoista
 28. Hassua, ettei valmentaja / Terhi huomannut verkkahyppyjen ekassa kiellossa mitään, miksi hevonen olisi kieltänyt, sillä ihan selvästi huomaa, että on huono tie. Tiesin jo lähestyessäsi, että hevosesi tulee kieltämään esteelle. Ja siis todellakin, outoa, sillä en minä mikään ammattilainen ole, mutta silmä on sen verran harjaantunut.

  Kun kerran itse kuulut näihin Hippola-bloggaajiin, sinulle voisi olla hyvä lukea sieltä "Treenit" -osiosta Antti Jurvasen treeneistä "Kohti sujuvampia ratoja" 2. osa. Vaikka kys. tekstissä on kyse linjoista, siitä näkee mikä on oikea reitti esteelle.

  Tuomio: Ratsastaessasi oikaisit aivan liikaa tullessasi esteelle kys. hypyssä. :)

  Kommentin ei todellakaan (ihan oikeasti!) ole tarkoitus olla mitenkään loukkaava, tai hyökkäävä vaan ihmettelevä. Toki valmentajan epähuomioon on saattanut vaikuttaa se että hän oli itse hevosen selässä.

  Onnea teille treeneihin ja koettakaa päästä yli vaikeuksista ja sitä myöden myös esteistä! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olihan jokaiseen kieltoon jokin syy, vaikka Terhin sanoka lainaten Voitto pääsee noin pienistö esteistä huonommistakin paikoista hyppäämään. Huono tie yhdistettynä hieman lähelle tulleeseen paikkaan varmasti sen kiellon aiheutti, ei se silti tarkoisa etteikö Voitto voisi hypätä. Terhi tosiaan katsoi ehkä sivulta ja hepan selästä, eli ei nähnyt yhtä hyvin kun videolta reitin suoruutta

   Olen noita Hippolan juttuja lueskellut, hyviä ovat mutta käytännössä ei ihan niin helppo toteuttaa. Reittien huolellinen ratsastus on kuitenkin yksi juttu mihin mun pitäisi panostaa:)

   Poista
 29. Haluisitko vähän selventää, mitä sä tarkoitat paikan näkemisellä? Oon nelisen vuotta sitten treenannut esteitä suunnilleen samoilla ratakorkeuksilla mitä sä nyt kisaat (itse en koskaan ehtinyt kisaamaan metrisiä), ja meillä on ollut samoja valmentajiakin, mutta mä en kyllä koskaan muista, että olis ollut tarkoituksena nähdä kovinkaan kaukaa sitä paikkaa, josta sit hyppyyn lähdetään. Mä oon itse ainakin huolehtinut vain siitä, että esteelle tullaan hyvin (sopiva kohta, laukka, tempo yms.), ja vasta sitten ennen estettä tehnyt jonkun ratkaisun, jos tarvitsee vaikka vähän tyrkätä eteen tai ottaa kiinni, mutta en siinäkään ole kohdistanut tiettyyn paikkaan laukka-askeleita, vaan vain huolehtinut siitä, että esteelle päästään hyvin.

  Muuten, oletko koskaan kokeillut laskea viimeisiä laukka-askeleita ennen yksittäistä estettä, ei vaan sarjavälissä? Eli siis tyyliin päättäisit laskea kolme viimeistä askelta, eli "yks kaks kolme hyppy"? Se on yllättävän vaikeeta, mutta ainakin mua se on auttanut lähestymisessä, tai ainakin se on saanut mut toisaalta ratsastamaan loppuun asti, mutta toisaalta myös estänyt hölmöilyt, eli vaikka juuri järjettömän tuuppauksen just ennen estettä. Just sanoin, että en oo erityisesti koettanu nähdä paikkaa, mut ehkä tää on sit just sitä, mistä sä puhut paikan näkemisenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuota se on, itse lasken lähes poikkeuksetta vikat kolme laukkaa:)

   Poista
  2. Jees, nyt ymmärrän paremmin! Tosiaan paikan näkemisestä en oo itse koskaan puhunut, lähinnä vaan hyvistä lähestymisistä, mut termit vaihtelee ja kehittyy :) Laskemisella tarkoitin vielä ääneen laskemista, varmaan unohdinkin sanoa sen. Kun keskittyy laskemaan, jää usein erilaiset turhat säätämiset pois (:

   Poista
 30. huvittavaa miten näin moni on aina auttamassa ja neuvomassa sua täällä, sullahan oli kumminkin valmentaja mukana, eikä ne virheet parane sillä että lukee kommentteja täältä. Tietenkin joskus joku heittää jonkun hyvän vinkin, mutta aika usein oon huomannu et varsinki tääl sun blogissa on aika paljon myös noita "pätemiskommentteja"... :D Tietenkin tossa on videon perusteella paljon korjattavaa, mutta kuten itse sanoit, voitto on kumminkin mennyt kotono tosi hyvin, niin sehän on jo tosi positiivista :) Pienistä takapakeista noustaan aina ylöspäin, tsemppiä treeneihin ja toivotaan että taas alkaa tulemaan niitä onnistuneitä hyppykertojakin! :)

  VastaaPoista
 31. meni kuitenki puhtaasti yli vaikka et ihan pysyny kyytissä :D tekevälle sattuu, tsemppiä !

  VastaaPoista
 32. Vote ja sä ootte niin ihania! <333 Mutta ainoa juttu jonka huomasin on tuo, että Voitto laukkasi tosi häseltävästi ja hyppy oli vähän Batman tyylinen. Se ei myöskään leijaillut niinkuin yleensä vaan meni lujaa ja hyppäsi juuri ja juuri sen mitä oli tarkoituskin. Eli ei ihan rauhallista menoa, mutta hyvin te vedätte! Niinkuin joku jo kommentoi niin näin jo itsekin sen yhen kiellon linjan A-osalle tai jotenkin vähän hidas ja jumittunut laukka. Toivottavasti ei sattunut! :) Ja tuota kaikkea vartenhan me treenataan! Kukaan ei ole syntyessään voittaja. ;)

  VastaaPoista
 33. Kun katoin noita videoita, luulin sua hetken Pinjaksi ku oot värjänny hiukset XDD

  VastaaPoista
 34. Tosi kiva postaus! Viimenen rata oli tosi hieno, ja hyvältä näytti muutenkin, ainakin mun silmään vaikka muutama kieltäytyminen ja tippuminen tulikin. :) Hyvin osasit kuitenkin korjata nuo tilanteet. Ja ootte kyl voiton kanssa niin superhyvä pari ettei toista oo :) ja pakko tässä ohessa viel sanoo että kiitos hirveesti sulle, oot ollu jo kauan mun esikuva ja oon saanu sulta hyviä vinkkejä ja lähes joka päivä uutta inspiraatiota ratsastamiseen. Oon myös oppinu sun avulla tekemään postauksia siistemmin mitä ennen ja myös bloggaamiseen oon saanu vinkkejä. :) olis hirveetä jos lopettasit bloggaamisen, ilman sua tuskin mäkää osaisin tehä ees suht. Hyviä postauksia.. ja en myöskään saisi näin hyviä vinkkejä ja inspiraatiota ratsastukseen :) haha onneks pidät näin ihanaa blogia! :3

  VastaaPoista
 35. Hauska postaus! Ihanan paljon videopätkiä, koska silloin testiä on kivempi lukea! :)

  VastaaPoista
 36. Hyvin ratsastit!;) Ei kai sua sattunut ton tippumisen aikana?:o Ihana voitto<3<3<3

  monenlaisiaystavia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 37. Tiialle ja pinjalle voisitteko/haluisitteko /ehtisittekö joskus lähiaikoina tulla kuvaamaan mua ja laittaa vaik whatsapis ne sitte tai ees toinen ihan sama mulle kumpi nii ke klo 18-19 tai la klo. 12-13 lauantai on yleensä este ja keskiviikko yleensä koulu asun kuopios petosella ja käyn rauhalahden ratsastuskoululla...?? Ps olis superkiva ja sanoitte yhes postaukses et mielellänne kävisitte kuvailemassa kuopion lähellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti varmaan rauhalahteen asti tulla kuvaamaan, jos ei sieltä ketää oikeesti tunneta..:)

   Poista
 38. Tiia oot mua satakertaa parempi ratsastaja!
  ellalando.blogspot.fi

  VastaaPoista
 39. Ok:( no ei sitte mut viel semmone et öö öö:DD mulle on opet valittanu et alaselkään tulee notko onks teil ollu/ onko ja miten saitte sen pois mulle ei meinaa oikee tehota jumpat eikä mitkään....:/

  VastaaPoista
 40. hei tää oli kiva, mä niin tykkään tälläsistä postauksista! Voisitko joskus tehdä sellasen postauksen jossa kerrot minkä tasosia olitte kun saitte lillin ja miten teitte kaikki asiat ja miten toimintatavat on muuttunu nyt nykyhetkeen verraten.

  VastaaPoista
 41. Hyvä postaus ja eihän käynyt pahasti kun tipuit? :) Kaiken lisäksi kirjoittelin tässä iltapäivän tylsyyteen sulle ja Pinjalle yhteisen runon :)

  Lilli ja Voitto yhdessä laiduntaa,
  Pinja ja Tiia tallissa touhuaa.
  Aluset vaihtuu, lanta kärryyn lentää,
  hevoset kesään säntää.
  Yhdessä on niin mukavaa,
  tallissa touhuillaan ja ratsastetaan.

  VastaaPoista
 42. Huippu postaus! Ratsastat tosi hyvin! Vauhdikasta menoa :)

  VastaaPoista
 43. Sun kannattaa käydä useemmin vaikka Terhin luona hyppäämään. Näin osaisit toimia oikein myös kilpailu tilanteissa :3 ☆ En tiedä muista , mutta blogillasi on enemmän sisältö ä, kun kerrot onnistumisista ja epäonnistumisista rehellisesti.

  ○ Milka

  VastaaPoista
 44. Mun mielestä on tosi kiva, kun sinä annat rehellisen kuvan itsestäsi, etkä editoi aina kaikkia epäonnistumisia pois. Harmi, kun jotkut ihmiset alkavat heti huomautella virheistä... Kukaan ei voi olla täydellinen! On hyvä, että virheitäkin tulee välillä, niin voi kehittyä. Olet tosi hyvä ratsastaja, älä anna tollasten ihmisten lannistaa sua! Kaikki niitä virheitä tekee.

  VastaaPoista
 45. Näkeeks mun silmät väärin?? Istut kauheen etunojas vaikka tos alus on about 60 cm estei. Myy ratsus ja osta uus opetus polle. Ei pahal mut tulee sääli kisaheppaa jolla ei kisata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan Tiia Voitolla kisannut ja kisaa varmasti jatkossakin, kun yhteistyö taas pelaa niin että kisoihin kannattaa lähteä:) Mikäs sääli se on jos Voitto ei nyt pääse kisoihin? Tuskin hevonen ajattelee asiaa niin, että "voi surku kun en pääse kisaamaan".

   Poista
 46. Itse en ole hypännyt metristä korkeampaa, enkä ratsastanut kolme vuotta pitempää, mutta ihan nätisti haluan vain sanoa, että ehkä sä vähän syöksyt joillakin esteillä liikaa kevyeeseen istuntaan .... muuten teidän meno näyttää tosihyvätlä niinkun yleensä aina!(:

  VastaaPoista
 47. Kiva toi tippuminen :D mut tää oli kiva postaus! :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.