Ratsastuskoulut testissä: Siilin Ratsastuskeskus

torstai 14. heinäkuuta 2016


 Nyt starttaa uusi postaussarja, joka kantaa nimeä "ratsastuskoulut testissä". Tarkoituksena on siis kierrellä nyt alkuun Kuopion seudun kouluja ja kirjoitella teille vähän fiiliksiä kuvien ja videopostauksien kera. Sovittuja ratsastustunteja on jo useampi ja lisää on tulossa, joten eiköhän saada tästä melko kivaa piristystä blogiin!

Keskiviikkona oli ensimmäisen koulun aika ja täytyy sanoa, että melko kova aloitus. Kyseessä oli Siilin ratsastuskeskus, joka on SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu. Täällä Kuopion korkeuksilla ei monia noin isoja ja hienoja talleja ole. Alueelta löytyy kaksi maneesia, useampi kenttä ja juuri valmistunut aivan upean valoisa ja avara talli! Olin aikaisemmin käynyt vain vanhassa tallissa ja täytyy sanoa, että suu loksahti auki kun näin uudet tilat. Kuvissa paikka ei ehkä ihan pääse oikeuksiinsa, mutta varmasti yksi Kuopion seudun hienoimmista ja siisteimmistä talleista tällä hetkellä!

Meidät otettiin paikassa hyvin vastaan. Esiteltiin mistä löytyy ratsujemme tarvikkeet ja itse ratsut. Tosin ilman kädestä pitäen ohjeistustakin oltaisi pärjätty melko pitkälle, sillä joka paikassa oli selkeitä ohjeita, satulahuoneen oveen oli listattu minkälaiset varusteet kukin hevonen tarvitsee ja kaikissa varusteissa luki hevosen nimi. Asia mitä osaa arvostaa kun tulee ensimmäistä kertaa uudelle tallille, ilman vastaavia ohjeistuksia olisi nimittäin ihan hukassa. 


Hevosten varusteet olivat muutenkin laadukkaan oloisia. Minun ratsuni satula oli todella kiva istua ja muutenkin tunnillamme olleita ratsuja katsoessa näytti kaikkien varusteet oikein mukaville. Jostain syystä mulle on jäänyt traumat mm. tekonahkaisista Winteceistä ja hyvä satula on sellainen asia, jota osaa arvostaa... Ehdotonta plussaa oli myös se, että kaikilla, tai ainakin suurimmalla osalla, hevosista oli koulusatuloissakin turvajalustimet! Olen nimittäin kerran ratsastuskoulussa roikkunut hevosen jalustimessa hevosen laukatessa ympäri kenttää... Ei yhtään kivaa ja niin helposti vältettävissä turvajalustimilla. Satulahuoneen ohjeistusta pikaisesti vilkaistuani sain käsityksen, että hevosilla on niin koulu- kun estesatulatkin - luxsusta!

Minun ratsunani toimi Viola, joka esiteltiin nuorena hevosena. Hänen tarkkaa ikää en saanut selville, mutta ilmeisesti kyseessä oli varsin raaka tapaus. Viola oli todella kiltti varustaessa ja useaan kertaan mietinkin mitä kaikkea tuhmaa Voitto olisi ehtinyt varustamisen aikana tehdä.. Meidän omat hevoset taitaa olla vähän huonossa kurissa. Pinja kertoo enemmän omasta ratsustaan blogissaan, mutta sekin vaikutti sivusta seuraamalla oikein symppikselle.


Tunti pidettiin ulkokentällä ja meitä oli tunnilla seitsemän. Kauhuissani aluksi katsoin sitä määrää, sillä olen viimeiset kuusi vuotta ratsastanut yleensä ihan max 4 hengen ryhmissä ja ihan viimeiset vuodet oikeastaan yksin valmentajan kanssa. Ennakkoluuloista huolimatta mahduttiin oikein kivasti kentälle ja neuvojakin sain opettajalta odottamaani enemmän. Tehtävät oli suunniteltu siinä mielessä järkevästi, että missään vaiheessa kenttä ei tuntunut ahtaalle, vaikka meitä useampi olikin.

Sain heti kentälle mentyämme lisäohjeita juuri tämän hevosen ratsastamiseen. Vuorovaikutus opettajan kanssa tunnilla on tärkeää, mutta itse tykkään puhua opettajalle myös ennen ja jälkeen tunnin. Viola oli todella mukava tapaus. Pidin kovasti sen liikkeistä, eteenpäinpyrkimyksestä ja siitä, että se teki melkein aina mukisematta sen mitä pyysin - heti kun vain osasin vaatia oikein. 


Vaikka noin isossa ryhmässä ei ehdikään saada niin paljoo ohjeita mihin olen tottunut, ne ohjeet mitä sain olivat kuitenkin hyviä ja sellaisia mihin kaikki valmentajanikin aina puuttuvat. Virheisiin siis puututtiin ja niihin tarjottiin korjauskeinoja, joka on mielestäni todella tärkeää. Esimerkiksi vinouteni oikealle ei korjaudu sillä että asiasta sanotaan, sillä omasta mielestäni olen ihan suorassa ja hyvin siellä selässä. Sen sijaan tarvitsen konkreettisia ohjeita minne päin minun pitää lonkkaani avata ja olkapäätäni liikuttaa.

Tehtävät mitä teimme tunnilla olivat oikein hyviä. Verryttelyn jälkeen siirryimme pääty- ja keskiympyröille. Minä ja Pinja olimme samalla ympyrällä, joka oli oikein kivaa - ja tuttua..:D Teimme hyvin monipuolisesti töitä. Siirtymisiä, vasta-asetusta, temmonvaihtelua jne. 60min työskentelyn jälkeen olikin hiki vähän molemmilla, niin ratsuilla kun kuskeillakin. Oli kyllä ilo ratsastaa noin kivalla hevosella, varsinkin kun lopputunnista oikeat nappulat alkoivat löytyä. Kivan hevosen lisäksi oli ihana ratsastaa pitkästä aikaa kunnolla stressaamatta siitä ontuuko tämä hevonen nyt vai ei. En ole nimittäin aika tarkalleen vuoteen päässyt kunnolla Voitolla ratsastamaan.

Kuvaaja ja avustaja Henna pesarissa 
Tunnin jälkeen meidät nakitettiin vielä yhden hevosen jalkojen kylmäykseen ja suihkuttamiseen, ratsastajan jatkaessa itse vielä toiselle tunnille. Oli ilo kuulla, että tämän hevosen jalat kylmättiin estetunnin jäljiltä. En tiedä onko se tapana jokaisen hevosen kohdalla, mutta ainakin tallin pakastinarkku oli melko täynnä kylmäsuojia..:) Hevosista tosiaan huolehdittiin käyntimme perusteella ihailtavan hyvin ja molemmat ratsumme vaikuttivatkin koko käyntimme ajan iloisille ja hyvinvoiville.

Muita ratsastuskouluja testaamatta voisin sanoa, että Siilissä voisin vaikka heti alkaa ratsastamaan säännöllisesti! Suotta ei ole tallia siis kehuttu ja puhuvathan tuloksetkin jo puolestaan. Talli on menestynyt useasti ratsastuskoulujen välisissä mestaruuksissa ja jo useampi koulun oppilas on yltänyt kilpailemaan SM-tasolla.

Postauksesta tuli sen verran laaja jo näin kuvien ja tekstien muodossa, että videopostauksen ja ratsastusvideoita saatte nähtäväksi vasta vähän myöhemmin!

Tallin nettisivuille tästä
*Tunti saatu blogin kautta*

112 kommenttia

 1. Jos voi toivoa talleja mihin menisit myöhemmin niin Valmennuskeskus Loimihaka voisit ottaa ratsastustunnin ja valjakkoajotunnin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa jos joskus eksytään Kuopiosta kauemmaksikin :)

   Poista
  2. Mä käyn loimihaassa ja suosittelen! Niin valjakkoajoa kuin tunteja. Lemppari ope on Roosa nuori mutta jämäkkä.

   Poista
 2. Laukkasitteko te tunnilla kun ei oo yhtää laukkakuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukattiin! Oli vaan yksi kuvaaja niin, Henna otti ravista kuvia ja laukasta sitten sitä videota :)

   Poista
 3. Ei liity postauksen, mutta kuinka leveä blogisi on? Ja kuinka leveät ovat vasemman ja oikean puoleiset sivupalkit?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista nyt ulkoa alle 300px taitaa kummatkin kuitenkin olla ja blogi on muistaakseni 1200px :)

   Poista
 4. Tosi huippu idea tällanen sarja!! Tykkäsin.

  VastaaPoista
 5. Siilin talli on oikein mukava ja viihtyisä, mutta mitä itse joskus kävin tunneilla siellä on opetus ehkä hiukan liian tiukkaa ja vaativaa. Oppilaille huudetaan ja haukutaan esim. istuntaa, mutta ei sanota mitä siinä pitäisi korjata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toki jokainen ihminen haluaa erilaista opetusta, toinen haluaa rennommin ratsastella ja itse esimerkiksi haluan, että ihan jokaisesta virheestäni huomautetaan. Oppimassahan siellä ollaan :) Meidän opettaja ainakin kertoi hyvin miten korjata istuntavirheitä, tuli ihan uusia korjausvinkkejäkin, vaikka omatkin valmentajat on samoja asioita yrittäneet korjata :)

   Poista
  2. Kyllähän se on kiva että virheistä huomautetaan, mutta se ettei neuvota miten korjataan. Voi olla että tämä opettaja ei sitten enää pidä tunteja siellä. Siitä on jo pitkä aika kun kävin viimeksi.

   Poista
 6. Moi Tiia! Tykkäsin tosi paljon talliesittelystä! Mulla olisi toiveena esittelyt joistakin hyvistä Tampereen ja Turun seudun talleista, mutta uskon tämän olevan aika mahdoton toive. Kovasti vain kiinnostaisi etenkin Turun tallit. Jos joskus saat mahdollisuuden tehdä yhteistyötä täällä päin ratsastuskoulujen kanssa niin ois huippua! :)

  VastaaPoista
 7. No nyt on hyvä postaussarja! :) Vaikuttaa hyvältä ja laadukkaalta paikalta puitteiltaan, opetukseltaan ja hevosiltaan. Voiko noin edes sanoa!!?? :D

  VastaaPoista
 8. Oi ihana postaussarjaidea, innolla ootan uutta osaa! :D
  Ja jos Kuopioon joskus (tuskin) muutan, niin ainakin tietää missä ratsastaa :)

  VastaaPoista
 9. Moi, vositko linkata tähän jos pinja tai sinä teki postausta siitä, kun pinjan jalka murtui maastolenkillä. Haluasin lukea sen. Ja vielä, mikä on voiton säkä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://bonbonpinja.blogspot.fi/2013/01/222-parin-vuoden-takainen-maastoreissu-d.html ja Voiton säkä on 165cm :)

   Poista
 10. Ihanan pirteä postaus Tiia💗Upee talli kyllä pakko myöntää ja ei ole varmasti suotta tallia hehkutettu täällä etelässäkään😳😍Hyvä idea tämmönen postaussarja!

  VastaaPoista
 11. Vähänkö oli hyvä postaus! Tollanen sarja kuulostaa ainakin mun mielestä todella kivalta. http://tiiajanasu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Miten sait ladattua jo pokemon go:n? :D
  Mäki haluun xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.mtv.fi/lifestyle/digi/artikkeli/pokemon-go-ei-ole-viela-suomessa-nain-paaset-pelaamaan-jo-nyt/5986716

   Poista
 13. Olisi kiva kuulla arvio Varkauden ratsastuskeskuksesta jos tänne päin tulette :)

  VastaaPoista
 14. Eksyinpä taas vuosien jälkeen blogiisi tämän jutun ansiosta! Mitä itsekin Siilissä olen käynyt niin erittäin hyvä talli kyseessä ja silloinkin oli jo muutama vuosi sitten hepoille jalkojen kylmäykset tuntien jälkeen.

  VastaaPoista
 15. Olipas mukavaa vaihtelua ja innolla jään odottamaan seuraavaa postausta. :)

  VastaaPoista
 16. Ehkä outo kysymys, johon ei välttämättä löydy vastausta. Mutta kuitenkin. Missä näet blogisi 3 vuoden kuluttua? Tarkoitan siis Meinaatko, että olet entistä tunnetumpi (lukija määrät nousseet), uusia yhteistöitä ja Luuletko, että aihe on edelleen sama? Tiedän, että ei voi tietää mutta kuitenkin sellasia "ennakkoluuloja" ymmärrät varmaan :D blogisi on aivan ihana, toivottavasti saan seurata touhujasi vielä monen vuoden päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, johon on vaikea vastata! Toivon, että yksi blogin aihepiiri on silloin opiskelemani ala, joka toivon mukaan on lääketiede tai eläinlääketied. Etenkin eläinlääkis sopisi blogin teemaan hyvin, mutta katsotaan nyt :) Hevoset ovat varmaan mukana sen verran mitä ovat, jos asun Kuopiossa useammin, jos en niin varmaan melko harvoin. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että blogi on jossain muodossa vielä hengissä silloinki!

   Poista
 17. Toivottavasti oot tulossa myös Rauhalahteen joku päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirilän ratsastuskeskus kannattaaa kokeilla myös!😌 todella hyvä opetus ja kivat hepot

   Poista
  2. Välimatka Kuopioista vaivaiset reilu 300 km.. :D

   Poista
 18. Pitäis muuttaa kuopioon. Olin varma, että tunti tuolla maksaa mansikoita, mutta hinta olikin juuri sopiva

  VastaaPoista
 19. Kuka teidät tonne vei?😌 Vai menitkö omalla autolla ja Henna ja Pinja oli mukana kyydissä vaii...?🙈😌 Oliko teiltä miten pitkä matka tonne Siilin ratsastuskouluun?🔥💪

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajoin ja Pinja ja Henna olivat kyydissä :) Ja melkein 40min ajaa meiltä.

   Poista
 20. Toivottavasti ne videot olisi tulossa mahdollisimman pian.🙊🙊 En malta odottaa!!!👀

  VastaaPoista
 21. Olisin kyllä toivonut vähän enemmän kuvia esim: Tallin sisältä, tallin ulkoa, laitumilta ymss.. ja muutenkin tosta paikasta... 🙈🙈🙈🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videossa näkyy vähän enemmän, mutta pitää seuraavalla tallilla kuvailla sitten vähän enemmän muutakin!:)

   Poista
 22. Joo siilissä kylmätään jalkoja osalla hevosista myös ihan koulutunninkin jälkeen :)

  VastaaPoista
 23. On kyllä kieltämättä tosi mielenkiintoinen sarja aluillaan vaikka en siellä päin asukkaan.:) Jotain tälläistä oikeastaan jo kaipasinkin iänikuisten sairastelu yms. postausten väliin.

  VastaaPoista
 24. Tuletteko käymään myös tahkolla?

  VastaaPoista
 25. Voi että. Olisi todella kiva jos pystyisit tulla käymään Rauhalahden Ratsastuskoululla. Suosittelen kovasti!♥:)

  VastaaPoista
 26. Tämä oli tosi hyvä idea!
  Tykkään

  VastaaPoista
 27. Meinasitko käydä Helin tallilla ? Sijaitsee siis Vehmersalmella, semmonen pieni maalaiskylä Kuopiossa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan koskaan kuullut, pitää perehtyä :)!

   Poista
  2. Mäkin suosittelen Helin tallia, tosi hyvä opetajja mukava ja rento ja osaava. Hyvä koska ei liikaa hevosia ja opetus todella laadukasta. Käyn itsekkin täällä kannattaa tulla kokeilemaan

   Poista
 28. Mäkin olen vino oikealle ja kaipaisinkin vähän vinkkejä. Ratsastaessa siis mun oikea jalka on 5cm alempana kuin vasen ja oikea lonkka on myös alempana. Huomaan tämän itsekin mm. siitä, kun keventäessä tukeudun jalustimeen enemmän oikealla jalalla, jolloin satula valuu oikealle päin. Myös opettajani ovat tästä huomauttaneet, mutta he ovat vain sanoneet siitä virheestä, ei siitä, miten lähtisin sitä korjaamaan. Olisiko sulla myös vinkkejä miten saada laukkaa eteenpäinpyrkivämmäksi? Olisi kiva jos autat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyppä opettajalta ihan että miten tämä tätä korjaan jos kerran istun väärin :) ne osaa varmasti neuvoa!

   Poista
 29. Käykää testaamassa rauhalahden ratsastuskoulu!!

  VastaaPoista
 30. Kokeile Rautalammin ratsastuskeskus

  VastaaPoista
 31. kuka teille piti tunnin? miina(ko)?

  VastaaPoista
 32. Kiva postaus ja mahtava idea postaussarjalle! Suuren suuri plussa postausaiheisiin. :-) Mielestäni kuvat ovat turhan ylivalottuneita, ei kannata muokata niistä niin kirkkaita, vaikka hienoja ovatkin, vaan laittaa enemmän kontrastia. Toki sinulla on oma tyyli muokata kuvia enkä moiti sitä millään tavalla, mutta omaan silmään kuvat voisivat olla ns. eläväisempiä. :-)

  VastaaPoista
 33. Rauhalahden ratsastuskoulu on myös hyvä paikka vaikka onkin vähän pienempi

  VastaaPoista
 34. Huippuidea testata talleja, kiva nähdä mitä tykkäät ja ehkä sitä itekki uskaltaa lähtee "käymään vieraissa"

  VastaaPoista
 35. Käykää Helin tallilla. :)

  VastaaPoista
 36. Tulkaa kokeilemaan koljonvirran ratsastuskeskusta Iisalmeen, missä ootte kisannukkin!

  VastaaPoista
 37. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta postaussarjalta! Mielenkiinnolla jään odottamaan muita postauksia. :-)

  VastaaPoista
 38. Kerroitko tekeväsi postausta blogiin?

  Mulla on nimittäin aivan päinvastainen kokemus. Tulin siiliin, ja yritin ensin pihalla kysellä, mistä edes näen, kellä menen. Kukaan ei tullut neuvomaan, eikä auttamaan. Lopulta löysin tuntilistan, missä luki hevosen nimi, joka ei sanonut mitään. Googlasin sen ulkonäön (onneksi vähän erilaisempi eikä perus ruunikko) ja samalla huomasin, että se ei ole ainakaan tallissa. Kyselin sen varusteiden perään, ja lopulta joku näytti, huomasi varusteiden puuttuvat, ja pääteltiin, että heppa on tunnilla. etsin sitten maneesin, missä odottelin tunnin alkua, vaikka en nähnyt hevostani siellä. Kukaan ei kysynyt kuka olen, tai edes tervehtinyt. Lopulta tunnin loputtua selvisi, että toinen tunti on kentällä. Menin sinne, hevosella oli sivuohjat (...) ja ope tavallinen ohjaaja, enkä saanut tunnista kamalasti irti. Lopuksi väitettiin, että olin varannut myös toisen tunnin, vaikken ollut, ja sitten tuskailtiin, että nyt on hevosten liikutus tän takia pilalla.. Jaahas, en mennyt toista kertaa.

  Plussaa tosiaan uudesta tallista, turvallisista varusteista ja kivoista hevosista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroin luonnollisesti, että postaus tulossa :) Mutta ompa kyllä ikävä ja ihan päinvastainen kokemus kun meillä. Mulle on tullut hyvin avulias kuva aikaisemmiltakin vierailuilta, jolloin kytköksiä blogiin ei ollut. Kisoista sekä Lillin majoituksesta tallilla. Aina on joku tiennyt kun on kysynyt :)

   Poista
 39. Ihan mahtava idea ja odotan innolla uutta postausta! Itse oon Siilissä ratsastuksen aloittanut ja ratsastanut monta vuotta ennen muuttoa uudekke paikkakunnalle ja voin kyllä allekirjoittaa kaikki kertomasi. Tänä kesänä olin pitkästä aikaa tallilla leirillä ja oli kyllä paras leiri pikään aikaan! Blogissa on postaus leiristä, jos kiinnostaa. Erikoisen leirinimen taustan saa selville heti leirivideon alusta :D http://pinkun-ja-inkun-life.blogspot.fi/2016/07/siilin-karsantuikkaaja-kolmoset-20.html?m=1

  VastaaPoista
 40. Mistä olet Tiia hankkinu noi sun ratsastus-saappaat (mustat väriltään) mitkä oli noissa ratsastuskuvissa?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on Mountain Horsen ja Finnderbystä ostin :)

   Poista
 41. upean kuuloinen paikka nuin sinun tekstein ja sivujen perusteella mutta on tuo kyllä aivan kaaaaaaauhean kallista tuolla ratsastaa! Ehkä joskus lottovoiton jälkeen... :( onneksi minulla on hyvä vakio paikka yksityisopetukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintataso riippuu varmasti myös sijainnista, ehkä sielläpäin on halvemmat tunnit näin yleisestikin? Etelässä tuo hinta olisi halpa, mutta kun vertaa muihin Kuopion talleihin niin ihan normaalitasoa :)

   Poista
  2. Jos yhtään lohduttaa, meillä Kirkkonummella 8-9hlö ryhmässä 37€/h ja 5hlö 55€. Laskeskelin, että kahden viikkotuntini hinnalla ratsastaisin siilissä 3h/vko ja tulisi vielä 5€ halvemmaksi kuin 2h täällä... :/

   Poista
 42. Suosittelen Tahko Areenaa!:)

  VastaaPoista
 43. Käytkö myös peikkometsässä?

  VastaaPoista
 44. mäki oon oikeelle vino. Valmentajat on huomauttnut asiasta, mutta ei ole kertonut mitään miten sen voisi korjata. Vinouden huomaa, esim. keventäessä ja laukassa, kun satula valuu oikealle. Onko sulla hyviä vinkkejä, miten vinouttan voi korjata? Ja tiedätkö vaikuttaako skolioosi (eli "vino" selkäranka) vinouteen, kun mulla sellanenkin on? Kiitos jos vastaat :) (p.s. Tässä ois hyvä postausaihe;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysy valmentajilta! Kyllä ne osaa neuvoa :) Ja varmasti vaikuttaa skolioosi, mainitse siitä opettajalle.

   Poista
 45. Huomio kiinnittyi kuvaan tallinkäytävästä joka oli kuin joku basaarikuja, täynnä rojua, myös lattioilla! Varsinkin ratsastuskoulussa pitäisi tuollaiset vaaratekijät pitää hallinnassa eli kulkuväylät siisteinä. En halua kuvitella mitä käy kun poni tarttuu käytävällä jalastaan ikeakassin hihnaan ja sitä taluttaa vaahtosammuttimen kokoinen alkeiskurssilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa ehkä näyttää sille, mutta kävellessä ei kyllä yhtään sille tuntunut. Sen verran leveä käytävä oli :)

   Poista
  2. Mutta rojua on aivan hirveästi, sitä ei kuva valehtele. Tallin käytävällä ei kuulu olla maassa tuollaista määrää kamaa, varsinkaan ratsastuskoulussa!

   Poista
 46. Suosittelen koivusaaren tallia!! Itse käyn siellä ja tykkään tosi paljon kun siellä on rentoa mutta tosi hyvä opetus (ainakin omasta mielestäni) ja olen oppinut paljon siellä! +olisi kiva lukea teidän mielipide kyseisestä tallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ja siellä on hyvää opetusta, ei liian iso talli ja pienemmät ryhmät! Ja oletteko joskus tulossa käymään Koivusaaren Tallilla!!

   Poista
 47. Aidotteko käydä Koivusaaren Tallilla?
  Suosittelen tallia kovasti!
  Ja kiva postatus. Ja siellä samalla suunnalla on myös Kirjoniemen Tila. Joka on issikka talli. Suosittelen molempia talleja!!

  VastaaPoista
 48. Kuulostaa tosi kivalle tää uusi postaussarja!
  Varmasti upea paikka, ja ihanat hevoset!

  VastaaPoista
 49. Kuinka usein näitä postauksia tulee vaikuttaa hyvältä sarjalta toivottavasti usein;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt parin viikon sisään tulee ainakin useampi, mutta sitten pitää vähän katsoa :)

   Poista
 50. Ratsunainen, Siilin ratsastuskoulu, Rautalammin ratsastuskeskus ja Helin talli ovat mielestäni Kuopion ja sen lähialueiden parhaimmat tallit :) ootko miettiny miten laajan sarjan teet tästä?
  -Roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan vähän miten tallit lähtee mukaan ja miten aikaa riittää kun koulu alkaa :) Useampi osa tähän kuitenkin on tulossa!

   Poista
 51. Kiva uusi postaussarja ja tosi hyvin toteutettu postaus! Toivottavasti kaikki kuitenkin muistavat, että kokemukset ovat sinun henkilökohtaisia ja aina yksilöllisiä, ettei sen takia tule mitään ikävää kommenttia tai paheksuntaa sinun kokemuksistasi.

  VastaaPoista
 52. Itse lopetin ratsastuksen eräässä ratsastuskoulussa koska 1)kenttä oli jaettu kahteen, hevostunti ja ponitunti=todella ahdasta 2)tunnilla oli aina 12ratsastajaa 3)todella kallista (it on 60€) 4)opetus ei ole mtään kummoisempaa ja kyseinen talli siis srl

  VastaaPoista
 53. Kiva tää postaussarja :) Ja on upee toi uus talli:) Itellänikin on vaan hyviä kokemuksia siilistä.

  VastaaPoista
 54. Jos hieman Kuopion ulkopuolelle aiotte eksyä, niin voin vaan suositella Tahkon Riding Clubia! Nykyinen tallinpitäjä erittäin mukava, tilat todella siistit ja hevoset erittäin osaavia ja mukavia! :) Ennen en ole itse törmännyt yhtä hyvään talliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti samaa mieltä! Tahko on yksi harvoista talleista missä olen oikeasti oppinut jotain, olen käynyt siellä vain vajaan vuoden ajan niin olen oppinut enemmän kuin muilla talleilla 7 vuoden aikana.

   Poista
  2. Ehdottomasti samaa mieltä! Tahko on yksi harvoista talleista missä olen oikeasti oppinut jotain, olen käynyt siellä vain vajaan vuoden ajan niin olen oppinut enemmän kuin muilla talleilla 7 vuoden aikana.

   Poista
 55. Heh, seitsemän hengen ryhmä "iso"? Mulla oli viimevuonna 9 vakioratsastajaa samalla tunnilla :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienempään ryhmään tottuneena tuo seitsemän todellakin tuntuu isolta - muistan, kun edellisestä ratsastuskoulussa, jossa normaalisti viisi ratsastajaa samalla tunnilla, kirottiin mikäli tunnilla joskus oli kuudes henkilö. Tuntui "niin paljolta". Nykyisessä ratsastuskoulussa normaalisti 7 -joskus jopa kahdeksan ratsastajaa samalla tunnilla, ja tuntuu vielä näin vuodenkin jälkeen kamalan suurelta ryhmältä.

   Poista
  2. tosiaan mihin tottuu. Itse kauhistelen seitsemän hengen ryhmää, saati sitten yhdeksän hengen ryhmää. hui. Itse kun tottunut ratsastamaan 1-4 hengen ryhmissä aina tunneilla..

   Poista
 56. Jos Varkauteen eksyt nii käy testaa varkauden ratsastuskeskus :) ! Tosi kiva tämmönen postaus-sarja:)

  VastaaPoista
 57. Kiva postaus! Mielenkiinnolla odotan lisää :)

  Noista turvajalustimista muuten sen verran, että ne ovat tulleet pakollisiksi jokaiselle tuntihevoselle SRL:n hyväksymillä talleilla

  Ja vielä tuosta ryhmän koosta että tuo seitsämän kuulostaa kauhean paljolle! Minä kun olen aina ratsastanut 2-5 ihmisen ryhmässä :D
  Ja tuo hintakin on kauhean korkea kun meidän tallilla se on vain 20e tunti vaikka opetus ja hevoset on parasta mitä tältä seudulta saa ja tallilla on kenttä ja maneesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa silloin kun itse ratsastin ei turvajalustimet olleet ilmeisesti pakollisia kun niitä ei näkynyt :) Mutta hinta ja tuntikoko menee aika käsikädessä sijainninkin kanssa, täälläpäin ei kyllä irtoa yhdeltäkään tallilta tuntia 20eurolla..

   Poista
  2. Koivusaaren tallilla on 20€ tunnit ;)

   Poista
 58. Menkää Riding Club Tahko Areenalle😜👋🏻👋🏻

  VastaaPoista
 59. käykäähän kokeilemassa joku kerta rauhista😉

  VastaaPoista
 60. Tuletteko käymään varkauden ratsastuskeskuksella?

  VastaaPoista
 61. Jos joskus menette kauemmas kun Kuopion seudulle olisi kiva jos kävisitte Uotilan Ratsastuskoulussa. Tiedän että se on kaukana mutta olisi kiva jos kävisitte siellä :)

  VastaaPoista
 62. Jos jaksatte niin voisitte tulla vähän Etelään päin, nimittäin Onnenperän tallille. Se on Salossa.😊

  Linkki sen nettisivuille👇

  http://www.onnenperantalli.fi

  VastaaPoista
 63. Tai sitten käykää Yyterin Ratsastuskeskuksessa. Se on kiva paikka.😀

  VastaaPoista
 64. Suosittelen WanhanKoulunTallia Keiteleellä testattavaksi. Kiva postaus ja hieno idea testata ratsastuskouluja.

  VastaaPoista
 65. Varmaan vähän vanhaan postaukseen kirjoitan, mutta missä aiotte käydä kokeilemassa? Peikkometsässä? ILOssa? Vuorelassa?

  VastaaPoista
 66. Kiva sarja ja suosittelen lehtolan tilaa rautalamilla tai jos vähän kauemaksi tahdotte niin Haapasalon tila. Molemmissa on kenttä ja maneesi. max mitä tunnille otetaan on 6 henkilöä.

  VastaaPoista
 67. Kiva sarja!♥ sulla on tiia tosi kiva istunta noissa kuvissa.♥

  VastaaPoista
 68. Voisitteko tulla raumalle rauman ratsastus keskukseen ratsastamaan

  VastaaPoista
 69. Hyvä että satulat on hyviä.....Valitettavasti niitä kouluja on jossa on ihan paskat varusteet!!! NIin paskat että ihan itkettää......Yhdessä paikassa lopetin sen vuoksi kun joka kerta tuli vaan niin paha mieli niiden hevosten vuoksi.....Ja srl hyväksymä talli sekin - ei takaa kyllä todellakaa että koulu olisi hyvä. Täällä koulussa myös opetus niin perseestä....

  VastaaPoista
 70. Käykää Ratsunaisessa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 71. RATSUNAINEN!!!!!!!!!!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.