#157 irtojuoksutus ja katsauksien 1.pv

perjantai 16. syyskuuta 2011

Moi! Tämäkin postaus alkaa heti anteeksi pyynnöillä.. Sori, kun en ole jaksanut/ehtinyt/viitsinyt päivitellä ihan perustreeneistä kuulumisia. Jotenkin jos ei ole hyviä kuvia, niin ei ole inspistä kirjotella mitään:D


Eilen siis päätettiin Pinjan kanssa päästää Voitto vähän juoksentelemaan vapaana kentälle, mutta eipös V jaksanut oikein juosta:D Vähän ravaili kun käskettiin ja muutaman spurtinkin otti, mutta ei mitään semmoista kun viimeksi. Tehtiin sitten lopuksi vielä vähän johtajuus harjotuksia, käskin Voiton perutella ja väistää muutenkin minua. Hieman Voittoa ärsytti ja vähän yritti jopa uhitella minulle, pitää siis harjotella lisää näitä!

Tänään siis oli itä-suomen aluevalmennuksiin katsaukset, joissa valitaan nyt tulevalle kaudelle ratsukot. Aamulla olikin aika aikainen herätys, kun piti jo tuossa kuuden aikoihin mennä talliin. Harjailtiin sit Voittoa Pinjan kanssa karsinassa, jotta saisi vähän samalla syödä heinää. Karsinassa se tahtoo vähän pyöriä ja hyöriä, joten suitsien ja suojien laittoon otin sen käytävälle. Voittoa ei oikein huvittanut mikään, kun hirmu vihasesti nakkeli niskojaan kun yritin laittaa suitsia päähän. Itsekkin siinä sitten pikkusen jo hermostuin ja sehän auttoi vielä lisää:D Lopulta sitten annoin periksi ja sallin pienen pään huiskimisen, kunhan ei rupea toistumaan!

Perillä oltiin tapamme mukaan hyvissä ajoin. Käytiin tsekkaamassa maneesissa, että millasia tehtäviä oli. Tehtävät olivat siis samat liiton määräämät, kun viimekin vuonna. Maneesi oli tosi tyhjän olonen, kun normi Sannan valkuissa se on ihan täynä esteitä:D Nyt oli vaan kaksi linjaa, innarit ja muutama puomi.

Verkkasin itsenäisesti ennen varsinaisen tunnin alkua. Katsaus aloitettiin sitten meidän istunnan "arvostelulla" ravissa ja laukassa ja katsottiin vähän toimiiko temmon vaihtelu ja vaihdot miten hyvin. Mentiin yhtä pitkää sivua aina Sannan sanomalla tyylillä, esim. kevyessä ravissa, esteistunnassa yms. Omasta mielestä meni ihan hyvin, vähän voisi lähteä hanakammin pohkeesta eteen!  Seuraavaksi tultiin yksitellen pääty-ympyrällä puomia, molemmista suunnista viisi puomin ylitystä, piti tietysti saada askel sopimaan ja oikea laukka koko ajan pysymään. Tätä olenkin harjoitellut muutaman kerran kotona ja harjoitus oli tuottanut tulosta, sillä sain kaikki osumaan oikein eli 10/10 tuli siitä (: Sannahan siis koko ajan täytti semmoista lappua, saadaan se sitten huomenna ja voin vaikka julkaista sen täällä ja verrata viime vuoden arvosteluun(:

Sitten tultiin kavalettia linjaa. Sai tulla kaksi harjoituskierrosta ja sitten niinkuin esittää Sannalle ne. Piti tulla viidellä sekä kuudella laukalla. Harjoituskierrokset menivät molemmat ihan surkeasti, tuli pikkuaskeleet, lähdin tuuppaamaan yms. Onneksi sitten se "näyttö" kierros meni ihan hyvin (: Sitten tultiin muutamia kaarevia linjoja, kavaletti-innarit, puomi-kavaletti yms. Lopuksi vielä sitten vähän isompaa (okseri-pysty  / pysty-okseri) viiden  laukan linjaa. Menin toisella kerralla laskuissa sekasin ja olin silleen, että nyt pitää ottaa kiinni jotta tulisi viis ja sitten siihen tulikin oikeesti se kuudes laukka.. No, mutta muuten meni hyvin (:

Tällä kertaa ei tullut oikeastaan hirveesti mitään palautetta, kun oli enemmän semmonen, että Sanna kattoo miten me ratsastetaan. Mutta Voitto pitää saada suoraksi, se on ihan vinobanaani ja kaikkee semmosta:D Ellu saa ratsastaa sitä nyt vähän säännöllisemmin ja ne lähiaikoina olleet ristilaukka ongelmatkin toden näköisesti johtuvat tuosta vinoudesta.

Huomenna sitten ratatreenit, toivotaan että menee ihan jees nekin(:

Lähetä kommentti

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.