#160 Tarhakauden avaus

sunnuntai 25. syyskuuta 2011


Moi! Kuten otsikostakin voitte lukea, meidän hepat on nyt siirtyneet laitumelta tarhoihin. Tarhoisa vähän tarkemmin tulevassa 200lukijan erikoispostauksessa, jossa vihdonkin esittelen meidän pihapiirin :D

Keskiviikkona oli Ellun koulutunti Korholassa, meitä oli tunnilla maximi määrä eli neljä ratsukkoa. Tehtiin juuri meille suunnattuja harjoituksia, nimittäin suoristamista :D Ravissa tultiin joku n.4metriä pois uralta jokapuolella maneesia, eli ratsastusalue oli vähän pienenpi ja ei ollut seinää tukena. Toisella pitkällä sivulla tehtiin voltti ja toisella siirtymisiä. Voitto aluksi mutkitteli melko paljon, eikä oikein tuntunu tajuavan mihin suuntaan nyt ollaan menossa ja mihin ei :D Kuitenkin loppuakoht ise alkoi onnistumaan aika hyvin (:

Sitten tultiin ihan uraa pitkin laukka tehtävä, joka meni näin; yhdelle pitkällä sivulla käännyttiin vähän ennen uraa, jotta voitiin väistää takaisin uralle ja sieltä sitten nostaa laukka. Laukata 3/4 kenttää, tehdä siellä yksi voltii ja siirtyä takaisin raviin/käyntiin ja tehdä taas väistöt. Väistöissä Voitto oli ihan jees, kun taas laukanostojen kanssa on vielä hiomista. Ne on aina olleet Voiton kanssa meidän yksi heikko lenkki, täytyy vaan treenata niitä kotona paljon! Väistöt onnistuivat siis sekä ravissa että käynnissä melko hyvin ja muutenkin jäi koko tunnista aika jees fiilis (:

Torstaina piti olla Martan estevalmennus, mutta peruttiin se huonon sään vuoksi. Voitolla oli vapaapäivä silloin.

Perjantaina  ratsastelin vähän ilman satulaa. Emmi olisi voinut kuvailla, mutta kamera jäi sisälle, eikä kukaan jaksanu hakea sitä :'D Tein vaan jotain voltteja ja temmonvaihteluita, Voitto oli aika kivan tuntunen vaikka sää ei ollutkaan Voiton mieleen.. Harjoiteltiin mös vähän vesiputeista kävelyä. Voittohan menee järveen, muttei voi kävellä millään yhdestä vesiputista:D Emmi sitten seisoi "henkensä uhalla" vesiputin toisella puolen ja minä vähän käskin toiselta puolelta raipalla ja pohkeella. Ja yllätys yllätys, sen jälkeen meni joka kerta helposti vesiputtiin.


Lauantaina sitten tuli toinen Emmi meille yöksi, perjantaina oli siis se joka meillä on ollut kisoissakin hoitajana (: Nyt tuli siis tämä toinen Emmi, joka ratsasta vakituisesti Savisaaressa, mutta takaisin oikeaan asiaan.. Tällä kertaa sitten muistettiin ottaa kamera ja Emmi kuvaili siinä pienessä tihkusateessa. Voitto oli päättänt pelätä aivan totaalisesti sitä tienpuoleista päätyä, jota se on pelännyt ennenkin, muttei koskaan noin pahasti:D Sitä se kyttäili ja ei olisi millään malttanut työskennellä siellä päädyssä. Joten en oikein saanut ratsastettua Voittoa läpi, kun se oli niin jännittynyt. Ravissa vaan taivuttelin ja yritin saada V pehmeäksi ja hyväksi edestä, siinä ei kovin hyvin siis onnistuttu. Laukassa tein sitten tosi paljon eteen ja taakse ratsastuksia. Ne ovat alkaneet sujua melko kivasti ja Voitto kiihty nykään hyvin 0-100 ja kokoaakin aika kivan nopeasti (:


3 kommenttia

 1. sori mutta mikä on vesiputti ? :)

  VastaaPoista
 2. heiii mikä toi sun sadetakki on noissa kuvissa ? :) onks se joku heppamerkki vaaai ?

  VastaaPoista
 3. Eka Anonyymi - Vesiputti=vesilätäkkö, liekö jonkun ihme murteen sana kun meidän perheessä puhutaan aina vesiputeista eikä lätäköistä :D

  Toinen Anonyymi- Se on ihan Horzen takki, mutta prismasta ostettu :) Eli juu heppamerkki.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.