IHAN MIELETÖNTÄ YLI 200 LUKIJAA!

maanantai 26. syyskuuta 2011

Kiitos aivan mielettömästi hieman yli 200 lukijalle! Teen nyt tämän erikoispostauksen, mutta toteutan kyllä muitakin vielä tässä lähipäivinä. Onko kellään ideoita tai toiveita asian suhteen?

Nyt on vihdoinkin sen tallin pihapiiri postauksen aika:D Tällä kertaa kuvien muodossa ja mahtavan piirrokseni avulla.

Tässä siis tämä piirrustukseni :D Nuo nuolet näyttävät aina mihin suuntaan kys. kuva on otettu ja tuo piste+numero missä seisoin kuvaa ottaessani. Pahoittelen kartan sekavuutta..
1.  Laidun. Tämä on niin sanonnut ykköslaidun, jonnekka on kaikista helpointa videä hevoset, koska se on aika lähellä tallia. Tuo toinen reuna rajautuu sitten semmoiseen metsään. Tuolla sivulla näkyy kenttä. Kentän ja laitumen taka on tie, jonka toisella puolella sitten on se toinen laidun.
2.  Kenttä. Vielä on tasaisuuden(aaltoisuuden) kansa vähän hiomista, mutta kyllä siitä vielä hyvä tulee. Kenttähän rakennettiin nyt kesällä ja se on kooltaan n. 25x55m. Hyvin ollaan mahduttu hyppäämään ja tuuppailemaan. Laitettiin siihen lyhyen radan koulukirjaimetkin. Tuo pohja on muuten ollut ihan yllättävän hyvä! Ei koskaa vesi jää siihen lillumaan!

Tässä vielä tästä kentästä tämmönen kuva, samasta päädystä kun tuo kakkoskuvakin..

3.  Purut. Puruja säilytetään tuolla kone/varastohallissa. Otetaan yleensä tuohon kerralla yhden vuoden purut. Ennen täällä hallissa oli heinätkin, nyt ne ovat ulkona. Katsotaan pitääkö siirtää talveksi takaisin tänne. 

4.  Pääovi. Tässä siis tallin ns. pääsisäänkäynti, josta ihmiset kulkevat rehu/varustehuoneeseen. 
Tallissamme ja pihallammehan on kameravalvonta. Isi on tykännyt viritellä kameroita kaikkialle ja onhan niitä hauska seuratakkin ja katsella mitä ne hevoset siellä on puuhailleet (:

5.  Tarhat ja Talli. Tässä näkyy siis talli ja pieniosa tarhoista. Nuo tarhathan eivät ole mitään megasuuria, itseasissa aika pieniä.. Hevoset vuorottelevat noissa tarhoissa, koska tuossa toisessa(jossa Lilli tällä hetkellä) on osa mutakkoa ja se on pienenpikin. On kyllä melko luxusta kun tarhat on noin lähellä tallia, ei tarvitse kannella vesiä, heiniä tai liikutella hevosia joka aamu hirveän kauas:D 6.  Laidun. Tässä siis tämä toinen laidun, jonnekka kertyy ihan kivasti matkaa, kun pitää tuolta tien kautta tänne aina kiertää. Tuo oikealla oleva hakkuu, tehdään joskus pelloksi ja sitten hepoille tulee tommonen mega iso laidun :D

7.  Laidun ja tie. Tässä siis vielä tuota äskeistä laidunta näkyy ja sitten tuota tietä, mitä pitkin aina ratsastellaan. Tuolla päässä on vielä muutamia taloja, mutta niiden ohi kun pääsee, niin ei ole ikinä tullut autoja vastaan (:
 


 Kenttä.  Oho, nämä kaksi viimeistä unohuivat tuosta kartalta:D Mutta tämä on siis otettu tuosta rakennuksen päädystä kentälle päin. Siinä näkyy vähän tuota estekärryä ja lantalaa yms.

Tarhat. Tämä kuva taas on otettu kentältä tarhoille päin.

28 kommenttia

 1. tee talli postaus jossa on sisältä selostus! teillä on kyllä kivan näköinen talli piha :) onko muita hevosia kuin lilli ja voitto? onko teidän oma talli?

  VastaaPoista
 2. http://lillivoitto.blogspot.com/2011/07/132-sadan-lukijan-erikoispostaus.html

  Tuommonen on jo tehty :) ei ole muia heppoja kun Lilli ja Voitto.

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Miks Lilli ja Voitto on eri tarhoissa? Miten muuten tuo kenttä tehtiin, siinä oli vissiin kaivinkonekin mylläämässä? :) Laitettiinko pohjalle joku suodatinkangas?

  VastaaPoista
 4. Oi kiva postaus, oon niin kateellinen et tiel on tollanen oma hieno kenttä ja talli, ja kivat hepatki :) Kyllä keplais! Mut olis olli kiva kans joku kuva ihan sillee koko tallista niinku ulkopuolelta otettu :D

  VastaaPoista
 5. Lotta - Tarhassa kun niillä ei ole mitään tekemistä, ne rupeavat härkkimään toisiaan ja Lilli pomottamaan ihan kunnolla. Tarha kumminkin sen verran pieni alue, ettei Voitto pääse kunnolla pakoon ja varsinkin hokkiaikana se olisi liian suuri riski.

  Juu, siis iskä teki kentän ja oli kaikki kaivinkoneet, tarkatorit, bobcat yms. käytössä. onneksi omistetaan kaikki jo valmiikis;D Ja on kaikki suodatin kankaat yms.

  Frida - no, voisin joskus ottaa :) ja kiitos!

  VastaaPoista
 6. Lotta - Tarhassa kun niillä ei ole mitään tekemistä, ne rupeavat härkkimään toisiaan ja Lilli pomottamaan ihan kunnolla. Tarha kumminkin sen verran pieni alue, ettei Voitto pääse kunnolla pakoon ja varsinkin hokkiaikana se olisi liian suuri riski.

  Juu, siis iskä teki kentän ja oli kaikki kaivinkoneet, tarkatorit, bobcat yms. käytössä. onneksi omistetaan kaikki jo valmiikis;D Ja on kaikki suodatin kankaat yms.

  Frida - no, voisin joskus ottaa :) ja kiitos!

  VastaaPoista
 7. Oletteko muuten ajatellu maalata tuon tallinne ? Jos aijotte niin minke väriseksi ? :)

  VastaaPoista
 8. Jenna - oho, se jäikin mainitsematta. Tallin ja muun rakennuksen annetaan harmaantua tai siis sitä ei maalata millään värillä vaan annetaan sen itse harmaantua vanhan näköiseksi.

  VastaaPoista
 9. paljonko tuolle kentälle tuli hintaa suurinpiirtein?
  (oma kenttä suunnitteilla:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10 000 ei riittäny meidän kentässä. Meillä oli valmiina kaikki koneet, että jos ei ole niitä valmiina (kaivinkone,traktori yms.) niin nekin sitten maksaa.

   Poista
  2. korjaan. tarkistin hinnan iskältä ja kenttä maksanut sen 20 000e

   Poista
 10. Miten kenttä on tehty? Voisitko kertoo tarkemmin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. otappa yhteyttä sähköpostilla tiia.suomalainen@dnainternet.net

   Poista
 11. Todella hienot puitteet! Yleensähän tarhat on tuota kokoa, eikä sitä enempää tarvitsekaan kun hevoset teilläkin varmasti liikkuu päivittäin 1-2h. Todella panostettu tuohon talliin ja tiloihin ettei ole mikään takapiha kyhäilmä. Hienoahienoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella samaa mieltä. Inhoan paikkoja joissa "talli" on juuri takapihan kyhäelmä .

   Poista
 12. Miksi käsket ht.netissä kysyä täällä blogissa, jos et kuitenkaan sitten kerro vaan ohjaat kysyjät lähettämään s-postia...

  VastaaPoista
 13. aivan mieletön tallipiha teillä! Todella luksusnäköstä itse rakennetuksi! Vau!(:

  VastaaPoista
 14. Paljonko tallin uudistus maksoi? (omaa pitäis uudistaa :) )

  VastaaPoista
 15. Minkä kokoiset ne hiekka tarhat ovat suunileen?

  VastaaPoista
 16. Tosi ihana talli ja ihan hyvä ettei voitto ole samassa tarhassa lillinkaa

  VastaaPoista
 17. Olin näkevinäni yhdessä postauksessa ratsastuskentällä "valonheittimet" mistä olette ne hommanneet? :) itsellä tarkoitus etsiä omalle kentälle jokin valaistus... katulamppuja on niin vaikea saada mistään :(

  VastaaPoista
 18. onko teidän estepuomit (ei tolpat) puuta vai ihan muovia? :D

  VastaaPoista
 19. Tuo oli tosi hyvä!!! Jatkakaa samaan malliin:)

  VastaaPoista
 20. moi tiia ja pinja oon seurannut teitä jo vuoden ottee kauniita molemmat mä kin harrastan ratsastusta murtovaaran tallilla huvää kou lun alkua

  VastaaPoista
 21. hei teillä on kyl omatalli

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.