#158 Aluevalmennus katsauksien 2.pv

lauantai 17. syyskuuta 2011
Moi! Tuossa hetki sitten tultiin aluevalmennuksista ja nyt sitten kirjoittelen varmaan aika lyhyesti tähän tästä päivästä. Meni ihan yllättävän hyvin, eikä tullu mitään isoja mokia itsellä eikä Voittokaan kiellelly turhia tai possuillut muuten (:

Tänä vuonna pidettiin melkein kuin kilpailut, Sannalla oli oikeen pilli ja piti tervehtiä yms. Kun viime vuonna oli jotenkin vähän rennonpi tämä rata päiväkin (: Tehtiin aluksi siis itsenäisesti verkkaa ilman esteitä, Sanna vähän katseli miten tehään ja tälleen. Sitten ruettiin hyppäämään Sannan valvonnassa/ohjeitten mukaan. Aluksi tultiin ihan minipystyä, oisko ollu n.50cm. Sitten koko ajan isoni ja lopuksi ryhmän hevosratsukot tuli vielä vähän isomman okserin. Oon itteeni tosi tyytyväinen noilla verkkahypyillä kun en feilannut yhtään etäisyyttä!

Sitten jokainen teki radan, jos tuli puhdas rata niin sai tehdä uusinnan ja jos ei niin tarpeen mukaan kaikki uudestaan tai lyhennetty rata uudestaan. Ryhmän ainot poniratsastaja teki ainoin nollan ja uusinnan, me muut sitten tehtiin se hieman lyhyempi rata ja siinä oli yksi isompi este sitten. Sen perusradan voitte katsoa tosta videoilta, mutta kerron siitä lyhyemmästä radasta vähän enemmän..

Toinen rata ei mennyt ihan niin hyvin kuin verkkahypyt ja ensimmäinen rata. Tuo vihreäpysty-punainenokseri linja oli siis tässäkin radassa hyvä 6 laukkaa ja okseri oli nyt siis vähän isompana. Tulin sitten pohjaan siihen pystylle ja tuli semmonen hidas hyppy -> vauhti vähän hyyty. Oon tottunu, että tommosten jälkeen pitää käskeä tosi paljon eteen ja en tietenkään tajunnut, että kun Voitto on nykyään enemmän pohkeen edessä niin lähtikin tosi nopeesti eteen ja tuli melkein viis laukkaa. Onneksi Voitto pelasti hienosti ja hyppäsi puhtaasti okserinkin yli (: Siitä piti sitten kääntää tuolle pinkille vesimatto pystylle, vesimattoon oli nytten sitten laitttu ihan oikeaa vettä (vettä ei ollut vielä ekalla kierroksella siellä ollenkaan). Tuli vähän huono etäisyys+pelottava vesi siellä niin siihen tuli sitten viikonlopun ainot kielto. Toisella kerralla sitten heti yli (: Itse täytyisi vain ratsastaa vieläkin topakammin yhden kiellon jälkeen..

Mutta tyytyväinen olen, kun vertaa viime vuoden katsauksiin joss atipahdinkin yms:D Sain varmaan vähän armopisteitä viime vuonna tohon arvosteluun :p

Tämän vuoden arvostelu
arvostelu on asteikolla 1-5

ratsastaja
istunta: 3
apujen käyttö: 3
keskittyminen: 3
kontrolli: 3
mukautuminen hyppyihin: 2-3

Esteelle lähestyminen
Rytmi/tasapaino: 3
tiet: 3-4
ponnistusalue: 2-3

yleisvaikutelma: 3

kommentit: jalat ympärillä, käden seuranat hypyssä vieläkin puutteellista. Rytmi hyvä nyt, ponnistusalue vieläkin vaihtelee. Kehitystä tapahtuu :)

puomit: vas. 5/5 oik. 5/5

Viime vuoden arvostelu
arvostelu on asteikolla 1-5

ratsastaja
istunta: 2
apujen käyttö: 3
keskittyminen: 4
kontrolli: 3
mukautuminen hyppyihin: 2

Esteelle lähestyminen
Rytmi/tasapaino: 3
tiet: 2-3
ponnistusalue: 2

yleisvaikutelma: 3

kommentit: Istunta suoraksi!! Radalla vielä suhteellisen paljon isoja etäisyysvirheitä -> harjoittele paljon pienillä.
Radalla tarkemmat tiet-> enemmän aikaa tehdä asiat huolella. Paljon treeniä niin hyvä tulee :)

puomit: vas. 3/5 oik. 5/5

Lähetä kommentti

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.