Ilman kannuksia hyppelyä

maanantai 10. helmikuuta 2014

Moikka! Eilen olikin sitten pitkästä aikaa Rosan valmennus Korholassa. Viime valmennukset ovat peruuntuneet milloin kovan pakkasen tai muiden menojen takia. Odotin innolla valmennusta, sillä halusin tietää miten ilman kannuksia meno vaikuttaa meidän menoon. Edellisestä postauksesta voitte lukea tarkemmin miksi halusin mennä ilman kannuksia.

Voitto oli verkassa melko rauhallinen, viime aikoina se on ollut paljon villimpi, mutta sain kuitenkin pohkeet tosi hyvin läpi. Yleensä ulkopohje on tosi vaikea saada läpi ilman kannuksia, tosin kotona menen yleensä huonommilla kengillä (esim. kumppareilla..), joten sekin saattaa vaikuttaa asiaan. Alkuverkkailun jälkeen tultiin kahdeksikolla pieniä päädyssä olevia esteitä. Voitto oli tosi tasainen, eikä yhtään niin hermostunut ja paineistunut kun normaalisti. Ilman kannuksia oli hieman vaikeampi kääntää pienesti ja lisäksi piti opetella, miten pohjetta pitää käyttää. Kannuksella ei tarvitse kun hipaista, mutta nyt kun niitä ei tullut sai pohjetta kiperässä tilanteessa käyttää vähän vahvemmin. Ensimmäinen kielto tulikin verkkaesteillä, joissa en tajunnut pitää pohjetta tarpeeksi kiinni.

Verkan jälkeen tultiin muutamia ratoja, jotka sujuivat oikeastaan melko hyvin. Ekalle esteelle, jolle lähestyttiin melko vaikeasti ja lyhyesti kulmasta tuli melkein joka kerta paikka liian lähelle, muuten etäisyydet onnistuivat melko hyvin. Kaksi kieltoa tuli esteiden noustessa. Ekalla kerralla en ratsastanut tarpeeksi linjalla eteen ja väli jäi ihan neljään ja puoleen askeleeseen ja toisella kerralla ratsastin eteen sarjalle, vaikka olisi pitänyt ottaa yksi askel odottaen. Menin heti perään saman radan uudestaan ja tällä kertaa korjaten virheeni.

Viimeiseksi tultiin pientä tehtävää kääntäen vähän tiukemmin. Sen Pinja ottikin videolle  (linkki).  Kuten näette meno on melko tasaista, mun silmään jopa hieman löntystelyä. Kannuksettomuus siis oikeasti rauhoitti menoa todella paljon. Hieman ärsyttää, kun en ollut tajunnut jo aikaisemmin vaihtaa lyhyempiin kannuksiin tai ottaa kannukset kokonaan pois. Meillä on taas tiistaina estevalmennus ja siellä menen joko ponikannuksilla tai kokonaan ilman. Toisaalta ilman kannuksia tuli pari tilannetta, että kielto olisi voitu estää kun olisin saanut pohkeen nopeammin läpi, mutta oppisiko pohjettakin käyttämään uudella tavalla, jos nyt vain harjoittelisi ilman kannuksia. Voihan olla, että olivat kannukset kuinka pienet tahansa Voitto ärsyyntyy ja alkaa pukittelemaan. Loppuun vielä yksi kuva ennen- ja jälkeen muokkauksen. Asetuksina olivat f/2.8, suljinaika 1/160 ja ISO3200.


111 kommenttia

 1. Kylläpä näyttää hienolle teidän meno! :) Sulla on kyllä tosi kiva tyyli hypätä, osaisinpa itsekkin!

  VastaaPoista
 2. Miten saat muokattua tota kuvaa niin ettei siitä tuu rakeinen? Itte kuvaan suunnillee samoilla asetuksilla ja muokkauksen jälkeen kuvat on tosi rakeisia. Osaatko antaa vinkkejä? En käytä photoshoppia vaan Picmonkeytä tai Gimppiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä kalusto sulla on? Sekin vaikuttaa paljon, lisäksi Pinja otti kuvat raakakuvana eli RAWina jota on helpompi muokata esim. Lightroomilla tai muulla rawin käsittelyohjelmalla valoisaksi.

   Poista
  2. Miten RAW- muodon saa?

   Poista
  3. Kameran asetuksista, kannattaa ensin katsoa, että sulla on ohjelma jolla voit muokata raw kuvia!

   Poista
 3. Upeita kuvia! :) Voitto näyttää tosi söpöltä! :) Kuvien perusteella ja videon perusteella teillä menee tosi hyvin ja meette tossa aika hienosti! :)

  VastaaPoista
 4. hienosti menitte tosi kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia tykkäsin ehkä eniten tosta toisiksi vikasta kuvasta jos tuota ennen jälkeen kollaasia ei lasketa:)

  VastaaPoista
 6. Hienostim eni, tose letkeeltä näytti Voten laukka :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ja tosi hyvin meette ilman kannuksiakin :)

  VastaaPoista
 8. Suosittelen menemään enemmän ilman kannuksia kun hyppää! ^^

  VastaaPoista
 9. Hyvä , että tajusit kokeilla ilman kannuksia! :) Mun silmään meno näyttää entistä paremmalta tuon videon perusteella.Ponillamme Cupidolla käytettiin entisellä tallilla kannuksia , mutta minä en voisi koskaan edes harkita niiden käyttämistä Cupidolla, vaikka poni onkin laiska.Se kuitenkin toimii hienosti ilmankin.Ehkäpä valintaani vaikuttaa se , että emme juuri koskaan ratsasta ns.kunnollista treeniä sileällä tai hyppää esteratoja ;D.Ymmärrän kyllä täysin , jos haluaa käyttää kannuksia ja senkin ymmärrän , jos ei :).

  VastaaPoista
 10. Wau miten oaljo muuttu tui kuva ky sen muokkas. Tosi paljo valosampi.

  VastaaPoista
 11. Mikset mee koskaa apassionataan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sillä tavalla kiinnosta mua, tykkään katsoa enemmän esim. kisoja:) Ja olen kerrab pienenä ollut siellä.

   Poista
 12. Sitä tulee monesti sokeaksi kaikkein yksinkertaisimmille ratkaisuille. Itselläkin oli nyt alkuvuodesta tilanne jossa hevonen vaan huonontui huonontumistaan esteillä, vaikka näennäisesti mikään ei ollut muuttunut. Lopulta tilanne korjaantui kuolainta vaihtamalla ja tiiän just, miten typerä olo siitä tulee kun on aluksi lähtenyt pohtimaan asiaa ihan väärältä kantilta sitä ilmiselvää kokeilematta.

  Kivoilta ja pyöreiltä näyttää Voiton hypyt nyt, thumbs up!

  VastaaPoista
 13. Itse ratsastin aina kannuksilla silloin kun halusin herkistellä,koulua kun kilpainin niin kisoissa tietty aina kun pakolliset. Vaativimpiin valmennuksiin laitoin yleensä kannukset, mutta en joka valmennukseen, sillä minusta oli parempi, että sain heppani toimimaan ilman kannuksia mahdollisimman hyvin ja herkäksi ihan pelkälle pohkeelle, kannukset olivat sitten hyvä vahvistus avulle, kun ongelmia ilmaantui.

  En oo esteratsastaja koskaan kunnolla ollu, mutta kai esteilläkin kannukset jalassa voi käyttää pohjeapua niin ettei aina käytä kannusta? Mun mielestä siihen on hyvä opetella, niin sitten kannuksista on hyötyä siinä "tiukassa paikassa" kun ne on tarpeen. Musta teidän meno näytti mukavan sujuvalta tolla videolla, eihän sitä aina tarvitse harjoitella ratatemmossa jos ei sitä erikseen ole tarkoitus silloin harjoitella ;) Hienolta kuitenkin näytti mun silmissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sitä varmaan käyttää myös esteilläkin niin, mutta se on huomattavasti vaikeampaa kun jalustimet ovat niin lyhyet. Itse onnistun kyllä koulupenkillä ja koulujalkkareilla käyttämään pohjetta myös ilman kannusta, mutta kun on estejalkkarit ei se onnistu ainakaan multa kovin hyvin :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Oho, olinkin kirjautuneena mutta kun olin aloittanut anona niin vähän outoa jatkaa nimellä. Niin, sitä vain kommentoin, että enpäs yhtään tajunnut ajatella asiaa tolta kantilta.. Tiettyhän se on aivan eri juttu kun on lyhyet jalkkarit. Sitten onkin vähän hankalampi ottaa joka kerta kannuksia jalkaan vain käytettäväksi silloin kun on viimeinen tarve esteillä...

   Poista
 14. Hyppäätkö sä muuten nykään aina kannuksilla? Entä koulua meetkö yleensä kannuksilla vai ilman? :) musta Voitto näytti rennommalta ilman kannuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oon käyttäny aina ennen hypätessä kannuksia. Koulua mennessä käytän kannuksia valmennuksissa, en yleensä kotona:)

   Poista
 15. Oot vaan nii hyvä bloggaaja. Sun postaukset on toosi kivoja, ja videot on myös tosi mukavia. :) hyvin menee ilman kannuksia. Millonkas myday?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla:) Tulee kyllä sitten kun jaksan ja ehdin.

   Poista
 16. Itse menin nyt talvella varmaan pari kuukautta ilman kannuksia (kenttä kävely kunnossa ja pakkaset syynä) ja kyllähän niitä välillä kaipasi, mutta tulipahan ratsastettua pohje läpi ;) itsellä normaalisti lähes poikkeuksetta sileellä/esteillä kannukset ja viimeistään kisoihin ne laitan, koska kantapään kautta oppinut tuon, että joskus ne kannukset olisi voinut pelastaa tilanteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en käytä melkein koskaan kotona maastossa/koulu mennessä kannuksia:)

   Poista
 17. Muokkauksella kyllä pystyy ihme tekoihin :D kiva kun vote toimi jo paremmin ja kiva myös että ''jaat'' näitä tehtäviä blogissasi, minulla itselläni ei varsinaista valmentajaa ole joten joudun estetehtävät keksimään itse osittain, niin blogistasi saa paljon hyviä vinkkejä ;) Kiitos siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Voisin joskus taas piireellä ratoja yms tarkemminkin. Nytkin mentiin tosi kivaa rataa :)

   Poista
 18. Näytti tosi hyvältä teidän meno! Näytit tosi hassulta ilman kannuksia, kun on niihin tottunut! =)

  VastaaPoista
 19. moikka :) sulla on tosi kiva blogi! Ja oot hyvä ratsastajanakin, oon seurannu sun blogia jo aika kauan ja oon huomannu että voiton puhtaitten hyppyjen lisäks sehän näyttää kieltelävänkin jonkun verran? Se on kyllä normaalia, mut esimerkiks kisoissa kun on vaan se yks mahdollisuus niin kannattaa varmaan joka esteelle vähän ennen hyppyä laittaa lisää eteempäin ettei tulis niin helposti kieltoja :)
  Ja sitten että miks käytät aina turvaliiviä? ei siinä tietenkään mitään pahaa ole, vaan ihan järkevääkin suuremmilla esteillä?
  ja sitten vielä että oot tosi kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se auta kieltoihin, toki pitää olla sopiva perustempo ja rytmi, mutta Voitto kieltää jos paikka ei osu kohdalleen. Siihen ei aina autakkaan yksinkertainen neuvo, eteenpäin tai vauhtia, kuten ehkä ratsastuksen alkuaikoina minullekkin opetetttiin :D

   Käytän aina hypätessä, maastoillessa ja ilman satulaa mentäessä turvaliiviä ihan oman turvallisuuden vuoksi, lisäksi se on ns. sääntö meidän perheessä.

   Kiitos:)

   Poista
 20. "Kannukset siis oikeasti rauhoittivat menoa todella paljon"
  pitöisikö tuossa lukea juurri päinvastoin? :D jäi vain painamaan että onko tuo virhe vai mitä tarkoitat sillä?:)

  VastaaPoista
 21. Kiva jos on löynyt ratkaisu ongelmaan :) Mun valmentaja käski mun ottaa kannukset pois jotta opin käyttämään pohjetta ja on kyllä tehonut:D
  Minkä kokoinen muuten sun kypärä on siis sekä kypärä että täyte? Kun ne koot menee vähän oudosti niin ois kiva tietää mikä noissa on semmonen yleinen koko mitä tytöt käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä muista yhtään, mutta mun mielestä ne koot meni ihan normaalisti:D

   Poista
 22. Kiva jos on löynyt ratkaisu ongelmaan :) Mun valmentaja käski mun ottaa kannukset pois jotta opin käyttämään pohjetta ja on kyllä tehonut:D
  Minkä kokoinen muuten sun kypärä on siis sekä kypärä että täyte? Kun ne koot menee vähän oudosti niin ois kiva tietää mikä noissa on semmonen yleinen koko mitä tytöt käyttää :)

  VastaaPoista
 23. Kiva postaus ja hienosti menitte! :) Sun blogi on ihan paras Tiia! Postauksia tulee yleensä joka päivä, niissä on sopivasti tekstiä, ja kivoja kuvia. Oon lukenu sun blogias vasta n. vuoden, mutta tää on kyllä paras! :)

  VastaaPoista
 24. Mennitte kyllä hienosti :D

  VastaaPoista
 25. Meno näytti nyt kyllä tosi paljon paremmalle!! :)

  VastaaPoista
 26. Paljon paremman näköstä nyt! Rennompaa. Itsekin tulin kiinnittäneeksi huomiota kuinka kierroksilla Voitto kävi Sannan valkku videossa ja kuinka paljon pukkiteli.

  Jos ponikannukset tuntuu liian vahvoilta niin olisko apua muovikannuksista?
  En tosin tiedä kuinka monen mittaisina näitä saa mutta voisivat muutoin olla pehmeemmät..
  http://www.hevosvayla.fi/tuotekuvat/270x270/lime.jpg

  Ja aivan varmasti kun kiinnität huomiota jalan käyttöön niin Voittokin herkistyyy "paljaalle jalalle". Mutta kyllä paljon paremman näköstä ilman kannuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muovikannukset voisivat tosiaan olla pakkasella paljon mukavammat, noita voisi kokeilla, kiitos vinkistä! Olen kaupoissa nähnyt ponikokoisinakin noita.

   Poista
 27. Onko vuoden 2012 joulukalenterin 2 osassa järveen heitettävä satula joku vanha/rikkinäinen? Samoin kännykkä?
  Miksi 9 ja 8 lopussa on mustaa???
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat rikkinäisiä. Musta on ylimääräistä eli vahingossa videon loppuun jäänyttä.

   Poista
 28. Onks tuo maneesi jotenkin pienehkö vai näyttääkö vaan mun silmään?

  VastaaPoista
 29. Voitko linkata Nonan blogin ?

  VastaaPoista
 30. Sulla meni tosi kivasti hyppelyt, vaikka olikin tiukat kurvit ja vaikeenolonen tehtävä :) Hyvä te (y)

  VastaaPoista
 31. Mulla olisi kysymys ja toivoisin, että vastaisit siihen. Mulla on hevonen, joka on todella jäykkä oikealta ja puree vain kuolaimeen kiinni, eikä rentoudu ollenkaan. Millaisia harjoituksia sä suosittelisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole mikään ammattilainen, joten en osaa sanoa. Kannattaa kysyä valmentajaltasi:)

   Poista
 32. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 33. Tosi kivaa välillä lukea näitä " vanhojakunnon " valmennus postauksia kun niitä lähi aikoina on nyt tullut ! Siinä huomaan että saan itsekin hyviä vinkkejä kommenteista ja tietysti postauksista, joita yritän hyödyntää sitten itse toimessa ! Kiitos siitä ! Bloggailu intoa :) nimettömänä kun en ollut kirjautunut :D

  VastaaPoista
 34. Hei! Voisitko tehdä videon, missä kerrot miten iPadiin saa kirjainlukituksen?

  VastaaPoista
 35. Tosi kiva postaus!:) Montako kertaa kuussa käyt kouluvalmennuksissa, vai etkö käy mitenkään ns. säännöllisesti?:) Meidän ponin kanssa treenaillaan joka toinen viikko esteitä ja joka toinen koulua, niin kumpaankaan ei tule hirveetä taukoa. Muutenkaan me ei treenata kovinkaan tavoitteellisesti, niin tuo järjestely käy hyvin. Entä onko teillä Voten kanssa sileellä mitään ''pinttynyttä ongelmaa'', tai muuta vaikeeta juttua?

  VastaaPoista
 36. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 37. Minun silmään näytti meno huomattavasti rauhallisemmalta ja jotenkin napakammalta ilman kannuksia :)

  VastaaPoista
 38. Tää ei liity tähän mutta siis niinkun miten blogiin saa bannerin kun mulla on GIMP Ja ne on aina yli 100kb

  VastaaPoista
 39. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 40. kieltämättä tuolla videolla vähän hitaasti menee, mutta tosi hyvä että pukittelu loppui! :)

  VastaaPoista
 41. etkö ole enää yhteistyössä Suitsisopin kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteistyö on Suitsisopin nettikauppa remontin takia tauolla helmikuun, katsotaan jatkoa sitten helmikuun jälkeen:)

   Poista
 42. Hienoa! Hyvä, että ilman kannuksia meno toimi! Mitäs aiotte kisoissa mennä ?koulu? ja estepuolella?
  Todella hyvä, että pukittelu loppui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulussa voisi mennä jonkun HeC, jos nyt pääsisi edes vähän reilummilla prosenteilla läpi mitä joskus aikoja sitten. Esteillä mennään ihan sen mukaan miten lähtee sujumaan.

   Poista
 43. Tykkäsin,tässä postauksessa huomaa eron!Ja kannattaa kotona/jos käytte itsenäisesti ratsastamassa maneesilla niin kannattaa mennä tätä rataa.Pääsit aika hyvin hyppyihin mukaan,videossa huomaa pienet virheet :).

  VastaaPoista
 44. On kiva lukea että tajuat virheesi, kun esim kerrot mitä olisit voinut tehdä toisin yms. Ja nuo ennen-jälkeen kuvat on hyviä, voisit vaikka aina välillä laitella niitä postauksiin :) Mitä valmentaja sanoi kannuksettomuudesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän sanoi, että hyvä muutenkin mennä erilaisilla tai kokonaan ilman kannuksia:)

   Poista
 45. Jos vain viitsisit, niin vastaisitko mun sähköpostiviestiin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset asiat mieluiten ihan kommenttina, kun sähköpostiin paljon työläämpi vastata:)

   Poista
  2. Ai, kun minä vain, et olit laitanut tuonne "yhteistyö" sivulle, et sitä asiaa koskevista viestiä sähköpostiin:D

   Poista
 46. Kivaltahan teidän meno vaikutti :) Mun mielestä kannuksettomuuden pitäisi olla ihan normi asia. Kannatan tota että itse osaat päätellä että nyt on aika vaihtaa pienempiin kunnuksiin tai ottaa ne kokonaan pois!

  VastaaPoista
 47. Voittohan näyttää ainakin ton videon perusteella paljon rennommalta nyt, kuin edellisellä kerralla. Tosiaan itsekin oon huomannu että joskus tekee ihan hyvää hypätä ilman kannuksia niilläkin hevosilla, jolla yleensä hyppää kannuksilla sillon ainakin itse huomaan pohkeen virheet helpommin, ja en pääse luistamaan pohjeavuista jättämällä kaiken vaan kannusten varaan. Mulla ainakin tuo tyrkkäämis-reaktio tulee myös helpommin kannusten kanssa, kuin ilman, joten saattaahan olla että se sullakin kitkeytyy pois jos hyppäät nyt lyhyemmillä kannuksilla/ilman kannuksia (näin ainakin ymmärsin postauksesta) tsemppiä tuleviin treeneihin! :)

  VastaaPoista
 48. Hei! Teillä näytti munkin silmään meno paremmalta, toivotaan että tuo kannusten vaihto nyt auttoi. :) Voisitko tehdä minulle bsnnerin blogiini? Onko sinulla monta tilausta/pyyntöä odottamassa? Blogini osoite on ssnnajahepat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen bannereita korvausta vastaan. Jono ei ole kovin pitkä, mutta mulla ei oikein ole aikaa tehdä bannereita..:)

   Poista
 49. Miksi tuo Voiton satulahuovan takaosa ns. "liehuu"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa huovassa ei ole niitä etukiinnitys juttuja ja se tahmea kohta mikä sen ennen piti paikoillaan on melko kulunut.

   Poista
 50. Suosittelen että opettelet ratsastamaan ilman kannuksia, tai ainakin omasta mielestä olisi hyvä kun mahdollisimman paljon voisi ratsastaa pienemmillää avuilla ja ilman kannuksia ja raippaa, toki kyllä itsekkin joskus niistä on ollut itsellekkin apua, mutta kuitenkin:) Tai tuli tekstistä kuva että sinusta olisi hirmu hankala mennä ilman kannuksia. ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä, on pienemmät avut jos käyttää niitä kannuksia ;) Mutta onhan se tietysti toisaalta hyvä mennä ilman, mutta jos avut eivät mene niin läpi niin parempi käskeä kerran kannuksella kun monta kertaa pohkeella.

   Poista
  2. niin siis joo, en osannut selittää mutta tarkoitin siis että mahd. vähillä varusteilla:D Tottakai juuri noin kun tuossa viim. lauseessa sanoit, kyllä itsekkin mielummin kerralla vähän potkaisen jos heppa jumittaa kokoajan.

   Poista
  3. tiia: toinenkin sanonta kuuluu myös että parempi käskeä kerran raipalla kun monta kertaa pohkeella. ;) tossa videota kun katsoin näytti voitto (minun silmissä) paljon tyytyväisemmältä ja rennommalta mitä esim. sannan valmennus videoon vertaa. tossa yhdessä kaarteessa rupesit (mun silmään) vähän istunnalla ajamaan laukkaa eteen, niin yritän tässä vaan sanoa että tommosissa tilanteissa kannattaa kerran napauttaa raipalla, niin saisi takapäätä ja laukkaa aktiivisemmaksi. muutenhan teidän meno on tosi mukavaa katseltavaa ja ratsastat siististi. :)

   Poista
 51. Nyt näytti musta aikan rauhalliselta :) Selkeästi helpotti tuo kannuksettomuus. Sanoisin että kokeile vaan mennä ilman kannuksia jonkun aikaa ennen kuin laitat edes ponikannukset sillä nyt kun tajusit että pohkeen täytyy olla lähempänä koko ajan niin kannattaa jatkaa treenaamista sillä pohkeen täytyy oikeasti olla koko ajan kunnolla kiinni. Tämä voi myös olla avuksi esimerkiksi kun tulee kielto. Tällöin olet paljon tukevammin satulassa. Ja samalla toki oppii ratsastamaan oikeasti pohkeella eikä niin paljoa kannuksella (Vaikka mun silmääni sä ratsastatkin hyvin siististi etkä potki vain kannuksilla) :)

  VastaaPoista
 52. Hyvin te meette:) Omalla kouluhevosella samaa pukittelu ongelmaa keväisin karvanvaihdon aikaan kun on klipattu ja muutenkin herkkis hevonen. Meillä kuitenkin ilman kannusta heppa jää helposti liian hitaaksi, joten on pehmeiden kannusten kanssa menty. Eniten meillä auttanut se että ratsastaessa keskittyy siihen että jalka pysyy irti kyljestä mutta kuitenkin lähellä ja pohjeavut ovat mahd. nopeat ja välttää pohkeilla "puristelua" ja liiallista painetta kyljessä. Toivottavasti te löydätte teille sopivan ratkaisun ongelmiin:) kevään jatkoja sinne

  VastaaPoista
 53. Onko sulla ja Pinjalla ikinä riitoja ? Ja hyvin meette Voiton kans :)

  VastaaPoista
 54. Tosi hyvä postaus :) Hyvin meni! Käykää kattomassa mun blogi: http://rakkauttaohjissa.vuodatus.net/?page=2
  Oon vasta alottanut sen, joten vinkit tervetulleita :)

  VastaaPoista
 55. kun katto noita kuvia ja videoita niin mietin et onko sulla ihan pikkasen liian pitkät jalustimet, kun kantapää meinaa nousta esteellä? ei ole ainakaan paljoa liian pitkät mut esimerkiks reijällä lyhentäminen vois jo muuttaa jalan asentoa. Itekkin joskus hyppäsin liian pitkillä jalustimilla koska mulla oli olo, että saan ratsasettua paremmin jalalla läpi sillon ja oli jotenkin tukevampi olo, mutta sit valmentaja käski lyhentää jalustinta että saan niistä enemmän tukea kun usein meinasin jäädä vähän suuhun kiinni kun tuli isompi hyppy, ja muutenkin mukautuminen oli vähän huonoa välillä.. ekalla/ekoilla kerroilla lyhyemmillä jalustimilla tuntu jatkuvasti ettei mene pohje läpi yhtään kun tuntu et ne on niin ylhäällä ja kippaa jotenkin kauheesti eteen, mut siihen tottu aika äkkiä ja vähän lyhyemmillä jalustimilla mulla on oikeestaan pysynyt jalan asento ja paikka paljon paremmin oikeenlaisena ja kun oma istunta pysyy vakaampana niin pystyy vaikuttamaan paljon terävämmin omilla avuilla hevoseen :). Ja en siis sano et sulla oiskaan mitkään järkyttävän pitkät jalustimet, mutta reikä lyhempiä jalustimia kokeilemalla tuskin menettää ainakaan mitään:D ja ei sitten mitenkään negatiivisena palautteena, ihan siistiä tuo meno on :), pienenä vinkkinä vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi voi muuten pitää paikkaansa, en ole pitkään aikaan muistanut/jaksanut lyhentää jalkkareita estevalmennuksia varten.. Eli sileen jalustimilla oon hypännyt nyt viime aikoina:D

   Poista
 56. Minua on jäänyt vaivaamaan pari asiaa. Omasta mielestä käytte todella paljon valmennuksissa. MInun mielestä sinun ja Voiton pitäisi ensin kasvattaa hyvä luottamus, en tarkoita, että sinulla ja Voitolla ei olisi sidettä. Mutta menette aina kuolaimilla ja kannuksilla. Lisäksi ajattelet liikaa miltä teidän meno näyttää. Voisit joskus kokeilla hyppäämistä kaulanarulla. En usko, että Voitto lähtisi käsistä. Itselläni on ollut sellainen vuokraponi, joka meni kokoajan pää taivaassa, ja pysähtyi aina kun antoi pohjetta, kun käski enemmän eteen niin alkoi pukitella, ja laukkaamaan eteenpäin, hyppäämään ei pystynyt, juoksi vain esteitä päin. Satula oli sopiva. Ja useammin mentiin ilmankin satulaa. Kerran sitten kokeilin mennä pelkällä riimulla+satulalla. Se oli kuin eri poni! Ei mennyt ihan nappiin silloinkaan, pukkeja tuli vielä pitkään, mutta paremmin meni. Ei esim, enää pysähtynyt kun käski eteen. En siis tarkoita pahalla, mutta kun sinulla ja Voitolla on vahva luottamus, niin Voitto haluaa olla kovemmin mieliksi ja hyppäisi varmasti huonoltakin paikalta, siis jos ei olisi aivan mahdoton! Voisit ainakin kokeilla olisi mukavaa nähdä rentoutuuko Voitto, jos on pelkkä kaulanaru. Kiitos jos luit, toivon, että et loukkaannu ja suutu. Kommentoin tämän ihan vinkkinä vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan aina mene kannuksilla, kun se pisti heti korvaan tosta kirjoittamastasi jutusta. Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta ihan oikeasti kaikki hevoset eivät vain kykene tuollaiseen ainakaan jos ratsastajalla ei ole kaulanarukoulutuksesta kokemusta. Voitto ei osaa yhtään katsoa mihin se kävelee, vaan jos olen selässä niin se menee vaikka päin estetolppaa. Muutaman kerran kuolaintenkin kanssa käynyt kyseinen vahinko, joten en uskalla ottaa riskejä todella heikolla ohjauksella.Usein varsinkin kesäisin menen pelkillä päitsillä, mutta se on lähinnä humputtelua kun mulla ei oikeita kuolaimettomia joilla voisi kunnolla ratsastaa ole. Oli meillä miten hyvä luottamus tahansa, eivät kaikki hevoset vaan hyppää ihan mistä paikoista vaan. Voitto on asiasta todella tarkka, kun taas Lilli pelasti heti meille tullessaan kaikki hypyt vaikkei minkäänlaista luottamusta ollut:)

   Poista
 57. Hei! Teillä näytti munkin silmään meno paremmalta, toivotaan että tuo kannusten vaihto nyt auttoi. :) Voisitko tehdä minulle bsnnerin blogiini? Onko sinulla monta tilausta/pyyntöä odottamassa? Blogini osoite on ssnnajahepat.blogspot.fi

  Tiia11. helmikuuta 2014 13.33
  Teen bannereita korvausta vastaan. Jono ei ole kovin pitkä, mutta mulla ei oikein ole aikaa tehdä bannereita..:)

  Millasta korvausta haluaisit? Millon sinulla olisi aikaa? )

  VastaaPoista
 58. Moi!
  Sun blogi ja varsinkin videot ovat tosi kivoja!!
  Tossa sun videossa Jumppa+okseri- niin kuinka korkea okseri oli??

  ps. Voitto on ihana

  VastaaPoista
 59. Vaikka ilman kannuksia heppa reagoikin ehkä vähän hitaammin pohkeeseen, kannattaa silti pitää välillä kannuksettomia kausia/ratsastaa niillä vähän harvemmin. Silloin oppii ratsastamaan ilman kannuksia, ja kun käyttää niitä harvemmin niin tehoa on sitten vähän enemmän sillon, kun niitä oikeasti tarvitsee. Itse menin syyskuun lopulta ihan joulukuulle saakka joka valmennuksen kannuksilla, sitten kisaheppa oli kk lomalla kaviopaiseen takia ja vasta tänään laitoin ekaa kertaa kannukset jalkaan sitten joulukuun. Kun meni välissä taas ilman niin oppii niitä arvostamaan. Nyt taas tosiaan huomas, että tositilanteessa niistä kannuksista on oikeasti paljon apua :D Aion kuitenkin mennä mahdollisimman paljon ilman, ettei kumpikaan osapuoli pääse turtumaan... :)

  VastaaPoista
 60. Ihan hyvältähän tuo näytti, tietenkin ponikannuksista olisi varmaan ollut jotain apua, mutta varmaan ihan hyvä kuitenkin näinkin mennä tähän väliin. Minulla olisi pieni postausidea. Olet tehnyt hyvän ja selkeän postauksen siitä, kuinka gimpillä voi tehdä helpon bannerin. Moni täällä kysyy, ja itsekkin olen aina vähän pulassa kuvaa muokatessa... Voisit kertoa siitä, miten valotasapainoa voi muuttaa ja tarkuutta jne. Omat kuvat kun helposti alkavat laadultaan kärsiä ja muuttuvat rakeisiksi. Voisitko/olisiko sinulla kiinnostusta tehdä postaus/video, kuinka itse muokkaisit kuvia gimpillä (ihan jotain yksinkertaisia vinkkejä). Luulen, että tällaisesta pidettäisiin, onhan tuo bannerintekopostauskin luetuimpiasi ja tämä olisi ainakin itselle hirmu tarpeellinen ! :) Sinulla on todella hieno blogi ja olet hyvä neuvomaan näissä asioissa. Tsemppiä jatkoon Voiton kanssa ! :)

  VastaaPoista
 61. Jos tuo valmennus oli 9.2 ja siitä katsottuna viime valmennukset on aina peruuntuneet, niin mikäs se Karin valmennus 8.2 oli?

  VastaaPoista
 62. Oot ihan sairaan kaunis ja tositosi hyvä ratsastaa! :)

  VastaaPoista
 63. Ei pahalla mutta munki silmää videolla meno näytti vähän löntystelyltä. Ekalle esteelle tuli aikas vinoon:/ Vote näytti paremmalta Tossa ilman kannuksii. Vähän enemmän ku uskaltaisit/oppisit käyttämään pohjetta niin kaikki olis mainiosti. Niinkuin sanoit postauksessa että "opettelet" vielä vähän pelkän pohkeen käyttöä. Toivottavasti et ota tätä pahasti;)

  VastaaPoista
 64. Suosittelen sua opettelemaan ratsastamaan ihan ilman kannuksia. Oikeasti. Vaikka toi sun silmään näyttää löntystelyltä, se näyttää mun silmään jo heti paljon hevosystävällisemmältä toiminnalta. Tykkäisitkö itte jos liikuntasuorituksen aikana joku tökkis jollain terävillä rautatikuilla kylkeen? I don't think so. Uskon kuitenkin, että ymmärrät vielä itsekin että Voitto tykkää enemmän kun meet ilman kannuksia. Paljon paremman näköstä, oli se sitten löntystelyä tai ei, niin tiedät ainakin että mitä rennompi hevonen sulla on alla, sitä vähemmän sä satutat sitä.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.