Onnistuneet tiistaihyppelyt

torstai 13. helmikuuta 2014

 Moi! Vähään aikaan ei ole tullut postauksia aivan tavallisista arkisista jutuista, sen sijaan on ollut jonkunnäköisiä erikoispostauksia sekä valmennuspostauksia. Vielä tulee ainakin tämän postauksen verran valmennusjuttuja, mutta koitan viikonloppuna tehdä jotain postausta ihan normaalista tallipäivästäkin. Niitä kumminkin ilmeisesti kaivataan, vai olenko ymmärtänyt oikein? Lisäksi toivon, ettei enää yhtään pyyntöä tulisi my daystä. Parin viikon aikana valehtelematta jokaiseen postaukseen on tullut pyyntö "tee my day". Minä teen sen kyllä heti kun jaksan, ehdin, viitsin ja kykenen.

Tällä viikolla hypättiin tiistaina Tuomaksen valmennuksessa. Nyt kun estevalmennus oli viikolla päästään kouluvalmennukseen viikonloppuna. Pyritään käymään hyppäämässä arkena, kun mulla loppuu kahtena päivänä jo yhdeltä, jolloin ehditään hyvin lähteä maneesille, jotta sitten voitaisi käydä kouluvalmennuksissa viikonloppuna. Yksi syy siihen, ettei esteillä ole tapahtunut edistymistä on se, ettei kouluvalkuissa ole tullut käytyä säännöllisesti. Mulla onkin mielessä pieni lista heti kouluvalmentajalle meidän ongelmakohdista, joita en omin neuvoin saa korjattua mm. suoruus laukassa ja oikeaan kierrokseen rehellisesti taipuminen.Pinja ei ollut ollenkaan mukana tiistaina, joten pakattiin äidin kanssa hepat kahdestaan koppiin ja selvittiin yllättävän sutjakkaan vaikka yksi apukäsi olikin vähemmän. Paikan päällä rakennettiin ekana rata Tuomaksen kanssa, kannoinkin pari mörköestettä, koska kisoissa on taas jos jonkinmoisia portteja ja lankkuja esteissä. Tuomas käski sitten kantaa myös "mökin" jonkun esteen alle. Viimeksi vuosi tai kaksikin sitten kun sitä hypätiin, rikottiin Voiton kanssa mökin katto.. Jännitti vähän miten me siitä nyt selvitään. Loppujen lopuksi suurin pelon aihe oli ihan tavalliset lankut, joita mentiin viimeksi sunnuntaina....

Menin verkan ja alun hypyt ilman kannuksia, mutta kun homma alkoi tuntua hirmua vaikealle laitoin ponikannukset jalkaan. Tietysti ekana kysyin valmentajan mielipidettä ja hän oli samaa mieltä, turha tehdä hommaa liian vaikeeksi jos heppa ei ole yhtään itse menossa ja on raskas ratsastaa. Kumma miten pelkkien kannusten laittaminen piristi heppaa ja se imi ihan eri tavalla esteille nyt. Johtui varmaan osittain siitä, että sain kunnollisen laukan alle. Hypättiin kannusten laitoin jälkeen okseria keskipitkällä lähestymisellä. Paikat osuivat tosi kivasti kohdalleen, vaikka kaarteessa olisin voinut polkea laukkaa vähän enemmän ja tasapainottaa sitten esteen edessä.

Seuraavaksi tultiin jumppaa, josta oli neljä laukkaa okserille. Jostain syystä Olympuksen videot eivät aukea missään videonmuokkausohjelmassa uudella koneellani, joten oli pakko ladata ne näin erikseen tähän. Toisaalta saattaahan teidän olla helpompi seurata nyt valmennuksen kulkua, kun kaikki ei ole pötkössä. Kaikki hypyt sujuivat hyvin ja tälläistä tehtävää voisi harjoitella hyvin kotonakin. Jumppa tai muu apueste näyttää suuntaa oikeaan ponnistuspaikkaan, sitten on neljä laukkaa aikaa tehdä se hienosäätö paikan suhteen, ekoilla kerroilla sai ratsastaa eteen ja vikoilla kerroilla jo pitää vastaan. 


Ylläolevan tehtävän jälkeen tultiin äskeisen okserin vieressä olevalta pystyltä jumpalle kaarevasti neljällä laukalla. Tästä ei ole videota, mutta kerron nyt silti. Aluksi (en taaskaan...) polkenut laukkaa kaarteessa tarpeeksi ja tulin melko pienellä hypyllä pystylle, siitä piti sitten ratsastaa eteen neljä, jolloin jumpalle tultiin vähän turhan isosti. Kolmannella kerralla sain kaiken sitten kuntoon ja hyvän ison hypyn pystylle, jolloin ei tarvinut mennä välissä niin paljoo eteen. 


Loppuun menimme pari linjaa ja lyhyehkön radan kaksi kertaa putkeen. Linjaan piti tulla kuusi laukkaa, mutta seitsemän oli ekasta kerrasta lähtien meille paljon iisimpi, joten tultiin sitten sillä. Voitto aluksi vähän kummasteli sinistä okseria, jonka alla oli vesimatto, mutta pelkällä selvittiin isolla hypyllä eikä takeltelulla. Kuten alla olevalta videolta huomaatte mökki sujui ekallakin ylityskerralla hyvin ja panikoin taas ihan turhaa.


Ratsastin Lillin vielä kevyesti maneesilla ennen seuraavan ryhmän alkua. Olen hirmu tyytyväinen valmennukseen. Sain Tuomakselta juuri sellaista henkistä tukea mitä tarvitsen, suurin osa meidän ongelmista kun on kuskin korvien välissä. Paikat osuivat lähes joka kerta nappiin, ratsastsin välit hyvin ja keskityin olennaiseen. Toivotaan, että sama meno jatkuu ja kehitystä alkaa nyt tapahtumaan. Koitetaan ainakin treenata vähän enemmän kun nyt syksyllä ja alkutalvesta on tullut treenattua..

Muutin muuten bannerin animaatioksi. 
Mitä pidätte? Parempi vai huonompi kun edellinen versio samasta bannerista?

87 kommenttia

 1. Kiva postaus, videoita en kyllä katsonut, mutta kuulosti mukavalta kun ratsastit myös Lillin:)

  VastaaPoista
 2. Kivoja videoita ja ootte Voiton kanssa tosi taitavia! Tykkään myöskin tosi paljon sun bannerista ja ulkoasusta!:)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus! Ja kiva banneri, niinkuin muutkin on sanonut (kai) vihree pistää silmään, mutta kuitenkin sulla on tosi hieno ja hyvä blogi! :-)

  VastaaPoista
 4. Sujuvan näköstä menoa, ainakin mun silmään noilta pätkiltä :)

  VastaaPoista
 5. Hyvin sulla pysyy jalat satulavyön kohalla :O ei seilaa hepan pyllyssä asti :D ja muutenki tasasta :) !

  VastaaPoista
 6. tosi kiva toi animaatio tossa bannerissa! :) Hienosti hyppäätte! :)

  VastaaPoista
 7. Kun tulin tänne niin apua, suu jäi auki, ihana tää uus ulkoasu! Kivaa vaihtelua tuollainen animaatio, ja kuitenkin ulkoasu on rauhallinen ja selkeä:) Tuo itseasiassa on muuten kiva tuollein kattoa kun selität tehtäviä ja sitten tulee videot niin ymmärtää paremmin:D Eli jos vaan mahdollista niin olis kiva jos tekisit jatkossakin tuollein!

  VastaaPoista
 8. Kiva banneri ja ratsastat ihan super hyvin ! :)

  VastaaPoista
 9. Et mitenkään viitsis selittää millä teit tuon bannerin? D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein animaation photoshopilla, gimpilläkin onnistuu: http://www.youtube.com/watch?v=oqNh6v6XHM8

   Poista
 10. Oot taitava ratsastaja. Toi banneri on tosi kiva ja erikoinen, tuommoista ei ole tainnut sinulla vielä ikinä ollakkaan. :)

  VastaaPoista
 11. Hienosti hyppelitte ja toi banneri on ihan mahtava :) Minkä korkuinen tuo ekan videon okseri on, kun aika korkeelta näyttää :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En yhtään tiedä korkeutta, enkä kyllä osaa arvioidakkaan..

   Poista
 12. Kiva postaus ja hienot sinä ja Voitto ❤️

  VastaaPoista
 13. kiva postaus! itse tosin tykkään noista videoista silleen enemmän että ne ovat yksi pidempi video.. :)

  VastaaPoista
 14. Munkin mielestä Tuomas on tosi loistava tuon henkisen puolen kanssa! Hänen valmennuksissaan olen uskaltanut ja siten onnistunutkin paljon paremmin kuin muiden valmennuksissa.

  Uusi banneri on huippuhieno, mutta se saa mulla selaimen (chrome) tökkimään melko pahasti, vaikka nettiyhteys hyvin pelaakin. Mutta vika on varmaan vaan mulla, selain tekee sitä raskaiden juttujen kanssa muutenkin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta:) Mä testasin ton kaikilla selaimilla ja meidän netillä ainakin toimi ihan hyvin, mutta tosiasiahan se on, että kyllä tuo hidastaa jonkun verran sivunlatausta, varsinkin jos nettiyhteys on vähänkään huonompi..

   Poista
 15. huomattavaa kehitystä siihen kieltelykertaan :-)

  VastaaPoista
 16. Muistappas onnitella Voittoo huomenna! Nimittäin sillä on nimpparit ystävänpäivänä❤ Voikko tehä sitte voitolle onnittelupostauksen:D

  VastaaPoista
 17. Mitä olet hypännyt lillillä? Siis korkeinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksittäisenä 115cm, mutta kisoissa ratana 90cm

   Poista
 18. Musta on paljon kivempi kun noi videot on tuolleen yksitellen, sillä silloin pystyy just paremmin seuraamaan valmennuksen kulkua! :) Kivalta näyttää toi teidän meno!

  VastaaPoista
 19. Hieno banneri! :)

  Mun suomipojat Into ja Torsten haastavat Voiton ; http://jillanblogi.blogspot.fi/2014/02/ystavanpaivana.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana haaste, toteutan sen varmasti jossain vaiheessa:)!

   Poista
 20. Toi banneri on ehkä vähän sekava mutta ei paha. Kiva jos tulee tallipäivä postaus :)

  VastaaPoista
 21. Hienostihan teillä menee! Hyvää ystävänpäivää ja nimipäivää Voitolle! :)

  VastaaPoista
 22. Toi banneri on justiin tosi kiva :) Ootteko käynyt ennen paljonkin ton valmennuksessa? Kyllä on mukava katsella kuinka hienosti Voitto kulkee sun kanssa! Propsit sulle! ps. hyvää ystävänpäivää molemmille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Käytiin Lillin aikana joka viikko Tuomaksen valmennuksessa.

   Poista
 23. Apua! Ihana ulkoasu!!! Ja kiva postaus, hienot Voitto ja sinä! :)

  VastaaPoista
 24. Mä tykkään näistä videoista näin pätkissä enemmän, koska itse en ainakaan ikinä jaksa katsoa pitkiä videoita. Tykkäsin vanhasta bannerista enemmän, sillä koneemme ovat aika vanhoja ja hitaita, saan kokoajan pelätä että tietokone kaatuu :/

  VastaaPoista
 25. Banneri kuvilla parempi kuin animaatiolla :D Hienosti hyppelitte

  VastaaPoista
 26. Kiva postaus! Kivasti meette videossa että kuvissa. ^ ^ Hyvää ystävänpäivää teille ja Voitolle hyvää nimipäivää!

  VastaaPoista
 27. Hyvää ystävän päivää tiia ja voitto!♥
  hyvää nimpparii voittolle!♥

  VastaaPoista
 28. Hyvää ystävänpäivää Tiialle ja tottakai Voitolle! Tykkäsin itse ehkä enemmän siitä vanhasta bannerista missä ei ollut animaatiota. (: Kiva postaus vaikken kaikkea lukenut mutta videot selittivät kaiken! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä tosta bannerista. Mielestäni tää uus bannu on vähän sekava, kun ne kuvat vaihtuu ;) Mutta kyllä tämä kelpaa :) Hyvää ystävänpäivää molemmille ja nimpparia Votelle! ♥

   Poista
 29. Hyvää ystävänpäivää kaikille!<3 Siis tää uus bannri on niiiiiiiiiiiiiin hieno!!!!:)

  VastaaPoista
 30. Ite tykkäsin enemmän siitä edellisestä bannerista ilman animaatiota, mutta kyllä tämäkin menee:) Postaus oli musta paljon selkeempi, kun videot oli pätkissä:)

  VastaaPoista
 31. Moi, ilosta ystävänpäivää teille kaikille!! Toi uus banneri on tosi kiva. Jos saisit valita minkä rotinen hevosesi on, niin minkä ottaisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin!:) Ei sillä rodulla ole väliä, ottaisin varmaan hollanninpuoliverisen kuten Voitto onkin tai jonkun muun puokin.

   Poista
 32. Siis tarkotin: "Minkä ROTUINEN...." ....hups....tuli pikku kirjotusvirhe...:DD

  VastaaPoista
 33. voitko tehä joskus sellasen kuva postauksen, missä ET ole muokannut kuvia? Ois kiva nähä sellasii kuvii mitä et oo muokanu.........Ei tietysti mitää maneesi kuvii, mut ees jotain.:) Mut tee jos jaksat/viittiit!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä mikä ihmeen idea tälläisessa on, sitä en ymmärrä.. Voin tehdä jos sulla on joku syy miksi tälläisen haluat tai siis mikä sen postauksen idea olisi?

   Poista
 34. Moi! Sun viimme banneri oli niin ihana! Nykynenkin on todella hieno! Tykkäsin silti vähän enemmän viimme bannerista. Ulkoasukin on ihana! Ja toi vaihtuva kuva juttu on tosi hauska. :) Olis kiva jos tekisitte videopostauksen siitä kun hoidatte hevoset ja tallin. Eli kun siivootte karsinat ja niin edelleen.

  VastaaPoista
 35. toi uus banneri on tosi hieno!! ja tää on kiva postaus, ja no yks juttu tos bannerista et noi kuvat vaihtuu vähä liia nopeeta et se vähän vaa häirittee...
  Hyvää nimipäivää Voitolle ja kaikille sinne hyvää ystävänpäivää:)

  VastaaPoista
 36. Heippa
  Mielenkiinnosta kyselisin sellaista että miten saatte tallinne ilman pysymään kuivana, varsinkin varustehuoneen? Onko teillä varustehuoneen puolella lämmitys, jonka johdosta esim. nahkavarusteet eivät kerää hometta pinnalle?
  Entäs miten tallin puoli, onko siellä lämmitys ja minkälainen ilmastointi?
  Omaan talliin meinaan pitäisi jokin systeemi keksiä, ettei seinät ja katto kerää kosteutta, siksi tämä kysymys.

  -Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en nyt ole varma osaanko vastata, kun porukat tietäis nää paremmin.. mutta koitan. Satulahuoneen puolella on lämmitys patteri sekä muistaakseni lattialämpökin. Tallin puolella hevoset lämmittävät pääasiassa, mutta pakkasella on patterit päällä sekä styroksit tallin ovesta, josta vetää eniten. Meillä on katossa ja ovissa tallin puolella ilmastointi aukot. Hyvä systeemi on ollut:)!

   Poista
 37. Nykyinen banneri on hieno, mutta tykkäsin enemmän vanhasta:)

  VastaaPoista
 38. Hyvää nimipäivää Voitolle! :) Ja hyvää ystävänpäivää! :))

  VastaaPoista
 39. Hyvää ystävänpäivää! :)
  Uus banneri aivan tosi kiva! Ajattelinkin jo ehdottaa, että tekisit jonku tuon mallisen missä on toi animaatio tms:)
  Mun mielestä teidän hypyt kyllä onnistui, mitä noista videoista katsoin.

  VastaaPoista
 40. Hyvin meette!;)

  Mua vaan jäi mietityttään, että onko teillä minkäänlaista luottamusta voiton kans? Ku ette koskaan tee mitään hauskaa yhdesdä ( esim. Juoksentele kentällä, mee ilman mitään varusteita, käy pitkillä talutuslenkeillä ym) varsinki ku kattelin tuoa temppu videota niin et uskaltanu tehä temppua ilman että voittoq pidettiin kiinni?:o en tarkoita pahalla, e todellakaan, mutta alkakaa tekee kaikkee tollasta hauskaa yhessä esim. Vapaa päivinä kun ei ole treenejä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä*
   Tuota*
   Voittoa*

   Puhelimella kirjotus ei oo helppoo xd

   Poista
  2. Eiköhän meillä ole, kun joka päivä puuhaillaan yhdessä, vaikkei puuhailu olisikaan tuollaista mitä sanot sen olevan. Kaksi ensimmäistä juttua mitkä ehotit ovat suorastaan vaarallisia Voiton kanssa. Voitto on hyvin leikkisä, siksi tuollainen sen kanssa juoksentelu ja leikkiminen on vaarallista. Hevoset kun leikkivät vähän rajummin kun ihmiset;) Ja ilman varusteita meneminen siihen kouluttamattomalla hevosella on myöskin vaarallista, varsinkin jos kyseessä ei ole mikään rauhallinen "pullaponi". Minulta ei löydy taitoa eikä minkäänlaista tietoa ilman varusteita menemisestä, joten en sitä osaa lähteä työstämäänkään.

   Eiköhän pitäisi muistaa turvallisuus ennen kaikkea, eikä lähteä tekemään mitään liian riskillä. Esimerkkinä tuo temppuilu video, joka tosin on monta vuotta vanha. Ei Voitto olisi varmaan minnekkään lähtenyt, mutta mitä jos olisi? Mitä jos olisikin käynyt jotain?

   Pitää muistaa, että hevoset eivät ole leikkikaluja eivätkä koiria. Koiran kanssa voit harjoitella huolettomasti vapaanaoloa tai muita harjoituksia, mutta onnettomuuden sattuessa siinä tuskin käy huonosti. Sen sijaan hevosen ollessa ihan hieman isompi ja voimmakkaan pakorefleksin omaava voi "hauska yhdessä leikkiminen" päättyä huonosti.


   Poista
  3. En tarkoittanut pahalla, en!
   Ja kyllä ymmärrän mitä tarkoitat ja onhan se parempi miettiä turvallisuutta... Vaikka itse kyllä teen kaikkea ehdottamaani hevoseni kanssa :D

   Poista
  4. En minäkään ottanut tuota pahalla, mutta koitan ajatella asiat järjellä enkä humputella menemään ihan miten lystää, varsinkin kun tiedän ettei tuo oma heppa ole mikään kaikista varmin tuollaisissa jutuissa:)

   Poista
  5. Tiia ei millään pahalla, mutta olet kyllä hirmu varovainen Voiton kanssa ja ette oikeasti koskaan tee mitään hirmu ns. "hauskaa" hevosesi kanssa. Suurin osa hevosihmisistä kuitenki tekevät esim. maastakäsinharjoitteluja (enkä nyt vain tarkoita juoksuttamista), jotka PARANTAVAT LUOTTAMUSTA ja oikein tehtynä turvallisesti. Ja ainakin itse olen sitä mieltä että teiltä ehkä puuttuu semmoinen vahva luottamussuhde hevosen ja sinun välillä ja siksi ainakin ruudun toiselle puolelle välittyy vähän kylmä ja etäinen suhde hevosesi kanssa. Eikä pahalla tämäkään kommentti, sanoin vain mielipiteeni :)

   Poista
 41. No ei mulla mitään varsinaista ideaa olekkaan, mutta haluaisin vaan nähdä millaisia kuvia ne on, ennen kun olet muokannut ne...Mutta ei sun ole pakko tehdä sellaosta postausta:) (olen se anonyymi, joka pyysi sitä postausta missä et olisi muokannut sun kuvia...:DD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, voisin taas tehdä postauksen missä olisi ennen-jälkeen kuvia niin siin' näkyy ne alkuperäisetkin:)

   Poista
 42. toi uus ulkoasu on niin ihana!

  VastaaPoista
 43. Toi ulkoasu on tosi hieno!! ;) Kumpa mulla ois yhtä hyviä kuvia, ja osaisin tehdä yhtä hyviä bannereita! Mutta en vain osaa.....
  Sulla on myös kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
 44. Kiva toi uusi ulkoasu:) Ja hyvää ystävänpäivänä<3 ja hyvää nimipäivää VOITOLLE ;) <3

  VastaaPoista
 45. Hyvää ystävänpäivää sulle, Pinjalle ja koko perheelle ja toivotathan Voitolle nimipäiväonnittelut! :D

  VastaaPoista
 46. Kiva, että voit tehä sellasen postauksen:) (olen siis TAAS se anonyymi, joka toivoi sitä "ennen-jälkeen" -postausta:DD) Mut kiva että voit tehä sellasen!:)

  VastaaPoista
 47. Vähän vaihtuu tiuhaan tahtiin nuo kuvat tossa bannerissa, ja tykkäsin kyllä enemmän siiät edellisestä versiosta :) Hyvin menitte!

  VastaaPoista
 48. Hyvää ystävänpäivää! Ja hyvää nimipäivää Voitolle! <3 Kiva postaus taas kerran! :)

  VastaaPoista
 49. Mun mielestä oli tosi helppo seurata tekstiä ja videoita näin ja sai tosi selkeän kuvan valmennuksesta (:

  VastaaPoista
 50. Hyvää ystävänpäivää! Mun mielestä tää ja edellinen banneri oli tosi hienoja. Oot tosi taitava tekee bannereita.

  Toi photoshop kun on maksullinen, niin pitääkö siinä maksaa joka kuukausi joku summa vai onko se vain kertamaksu, mitä sen käyttämisestä täytyy maksaa?

  VastaaPoista
 51. Hyvää ystävänpäivää♥♥ Ja hyvää nimipäivää Voitolle!! <3

  VastaaPoista
 52. Mun mielestä toi oli ehkä osittain vähän hankalampi katsoo nuita videoita, mut kyllähä tuoki toimii ja sulle on vähemmä muokattavaa :')
  Niija muute mikä sun tabletilla on sellane heppa peli ?:D
  Ku katoin sunj otai vanhaa videoo nii siinä putsasit sen hepan kavioo ja mä oon metsästäny hirmu kauan heppa pelejä ja toi näytti tosi kivalle !:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista sen pelin nimeä, mutta löytyy kyllä kun hakee vaan pony, horse jne. appstoresta :)

   Poista
 53. Tee sellane postaus, jossa kerrot syitä, miksi rakastat voittoa? :-)

  VastaaPoista
 54. Kiva banneri ja postaus. Kuin kauan teil kestää ajaa lähimpää valkku paikkaa??

  VastaaPoista
 55. Tosi kiva postaus! Tää ei kyl liity mitenkään tähaän postaukseen, mutta kun menee Pinjan blogiin niin sinne ei pääse? Kiitti jos vastaat

  VastaaPoista
 56. Kiva postaus :)
  Ja tää nyt ei liity tähän postaukseen, mutta mikä sun blogin malli on? :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.