Video: Ystävänpäivän heppailut

lauantai 15. helmikuuta 2014


113 kommenttia

 1. Kiva, kun teit tämmöisen, meen nyt katselemaan videota :)

  Mun blogi

  VastaaPoista
 2. Ihan huippukiva tuo video! Kivaa vaihtelua tälläiset vähän erilaiset videot :') Hienosti meette Voiton kanssa!

  http://lumiajaponit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ihana video, ratsastat tosi hyvin :) Voitto menee tosi hienosti tällä hetkellä, oot tehny iha hirveen hyvin töitä sen kanssa :) Jatkakaa samaan malliin :)

  VastaaPoista
 4. Mikset ikinä maastakäsittele Voittoa? Hepat tykkää nähdä omistajansa myös maastakin joskus, vaikka ratsastaminen onkin kivaa, ei silti tarvitse joka päivä vaan ratsastaa :) Kyllä uskon, että olette molemmat kiintyneet toisiinne, mutta silti maastakäsin työskentely tekisi hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittelen Voittoa ihan tavallisissa tallitöissä niin paljon, että uskon sen riittävän meille ihan hyvin maastakäsittelyksi. Joskus ennen tai jälkeen ratsastusken teen myös peruutuksia ja väistöjä yms.

   Poista
  2. Ootteko kokeillu niitä parelli"leikkejä"? :) ne vaikuttaa aika mielenkiintosilta

   Poista
  3. En ollut koskaan ennen kuullut, mutta googlasin ja löysin muutaman blogin jossa näitä käsiteltiin. Melkein kaikkihan ovat asioita joita hevosen kanssa tulee tehtyä ihan luonnostaan, joten suurin osa noista helpoimmista leikeistä onnistuisi meiltä ilman minkäänlaista harjoittelua.

   Mutta esim. Driving game (http://tinkerlilla.blogspot.fi/p/parellin-7-leikkia.html) vaikutti todella mielenkiintoiselta, hienolta ja haastavalta. Tuota voisi vaikka harjoitella Voiton kanssa enemmänkin. Tosin juoksuttaessakin tulee luonnostaan käytettyä tuon tyylisiä apuja jarruttaessa ja hidastaessa :)

   Poista
  4. Aika jännää, että sä koet maastakäsittelyksi ja johtajuusharjoitteluksi sitä että talutat heppasi tarhaan ja kentälle... No, tapansa kullakin, asioista voi olla eri mieltä ja se ei ole haitaksi (useimmiten). Onneksi useimmila hevosilla on omistajat, joille riittää vain oleminen ja hauskanpito sekä se, että hevosella on myös kivaa :) Joillain hevosilla on myös harmiksi omistajat, jotka eivät tee muuta kuin ratsasta hevosellaan.

   Tiia en nyt sitten tarkottanu tolla sua! Yleisesti vaan päden :D

   Ois muuten kiva, jos tekisit mielipidepostauksen luonnollisesta hevosmiestaidosta eli kuolaimettomuus, kengättömyys, varusteitta ratsastaminen, maastakäsittely jne. Tiedät kyllä varmaan mitä se on (koska ainakin luet paria sellaista blogia)

   Poista
  5. Aika jännää, että sä luulet että hevosen omistamiseen kuuluu vain kentälle ja tarhaan taluttaminen sekä ratsastus. Tai no, ehkä se onkin sellaista jos ei ole hevonen omassa pihassa tai ole edes omaa hevosta.

   Voitolle ei valitettavasti riitä vain oleminen ja hauskanpito, kevyen päivän jälkeen se jo puhkuu energiaa ja halua päästä liikkumaan, muutenkin kuin vaan maastakäsitellen. Tietysti tuollaiset jutut ovat hyvää aivojumppaa ja liikuntaa hevoselle, jolla ei voi kunnolla ratsastaa, mutta eivät ne oikein ainakaan Voiton liikkumisen tarpeita peitä. Kun sanoit "hevosilla on omistajat, joille riittää vain oleminen ja hauskanpito."

   Tiedän kyllä mitä se on ja tekisin siitä mielelläni postauksen, jos en saisi heti kimppuuni oman mielipiteen puolustajia. Jotkut asiat, kuten tämä ja ex-ravurit ovat juttuja, joista en halua kirjoittaa omaa mielipidepostausta juurikaan sen takia, että se jakaa aivan liikaa mielipiteitä kun joidenkin mielestä mun mielipiteet ja tottumukset eivät heitä miellytä.

   Ei siinä mitään, arvostan kyllä suuresti näitä jotka menevät ja tekevät juttuja "kukkahattumetodein".

   Poista
  6. Vaikka tiedän, että anonyymi ei tarkoittanut viestissään esim. minua, vaan puhui yleisesti, on pakko kommentoida tähän.

   Minä kuulun varmaan johonkin "ituhippien" kastiin, kun hevosteni kanssa parellia harrastan (minun blogini Tiia linkkaikin tuohon). Haluan kehittää suhdetta hevosten kanssa mahdollisimman pitkälle, jotta hevonen luottaisi minuun ja minä siihen, sekä molemminpuolinen kunnioitus olisi kunnossa. Onhan se nytkin, mutta aina voi kehittyä. Virkkeesi "Onneksi useimmilla hevosilla on omistajat, joille riittää vain oleminen ja hauskanpito sekä se, että hevosella on myös kivaa" särähti ainakin minun korvaan aika pahasti. Minä olen omistaja, joka ehkä ajattelee hevosenkin parasta parhaansa mukaan ja yrittää tehdä asioista hauskoja myös hevoselle, harrastaa parellia jne. ei se kuitenkaan tarkoita, että se riittäisi minulle. Hevosen yksi hyvinvoinnin peruste on myös säännöllinen ja tarpeellinen liikunta yksilön mukaan. Oma tammani sekoaisi, jos en tekisi muuta kuin leikkisi parellileikkejä. Se liikkuu kuudesta seitsemään kertaa viikossa parellin lisäksi.

   Joka hetki kun olet hevosen kanssa vaikuttaa hevoseen. Vaikka ei ikinä olisi tehnyt varsinaisia maastakäsinharjoitteita (tai vaikka olisi tehnyt niitä paljon) voi suhde hevoseen olla todella hyvä silti (tai vastaavasti huono). Vaikka omistaja "pelkästään ratsastaisi", ei se automaattisesti tarkoita, että hevonen voisi huonosti tai hevosen ja ihmisen suhde olisi huono. Vaatiihan se ratsastuskin hevosen ja ihmisen välistä ymmärrystä ja yhteistyötä.

   Poista
  7. Pakko vielä sanoa, ettei se parelli ole sitä, että mennään kerran kentälle narua pyörittelemään. Ehei. Jos harrastaa parellia, niin sillon toimitaan kokoajan parellin tavoin ja parellin leikkjä tehdään useasti viikossa, yleensä jokapäivä. Ja jokaisessa hoito tilanteessa hevosella on samata pelisäännöt kuin silloi kun mennään ''pyörittelemään narua''. :) Tämä oli ekalle anolle, ei Tiialle (eikä myöskään Iidalle)

   Poista
 5. Sulla on hieno tosi hieno toi banneri :)
  Saanko kysyä miten se on tehty ja millä ohjelmalla?

  VastaaPoista
 6. Photoshopilla tein youtube tutorialin ohjeiden mukaan animaation:)

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoja muuten nuo kuvat sinusta ja Voitosta tuolla blogin sivussa, mitkä ovat ikäänkuin teipillä kiinnitetty. Oletsko tehnyt ne photoshopilla, vai koodaamalla tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photoshopilla ja valmiita psd-tiedostoja käyttäen:)

   Poista
 8. Kiva postaus! Tuli mieleen että voiko hevosille laittaa lämpimät jos on laittanut linimenttiä jalkaa ja miten linimenttiä kannattaa laittaa? Kysyn vain kun olen ihmetellyt itsellä ei ole hevosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko lukenut jo tämän postauksen: http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/09/jalkojen-hoidon-tarkeys.html

   Poista
  2. Olen ja siinä ei tullut niitä kun mietityttää varsinkin se että sivelläänkö linimenttiä jalkaan vai miten :)

   Poista
  3. Vastaan nyt Tiian puolesta:)
   Linimenttiä laitetaan hevoselle jolkojen jänteisiin. Ei suunnilleen polvi-vuohinen välille etupuolelle ja kinner-vuohinen välille takasiin. Ja nimenomaan sinne taakse, jänteisiin. Itse tosin vähän hieraisen myös eteen.
   Linimettiä hiertoan n. minuutti per jalka, riippuu vähän hevosen karvan pituudesta, kunnon pihatto talvikarvan omaavalle kannattaa parikin minuuttia hieroa, että linimetti menee iholle asti, kun taas ohutkarvaiselle riittää vähän vajaa minuutti. Liikaa ei kuitenkaan kannata hieroa, ettei hevosen iho mene rikki.
   Jos laittaa linimentin jälkeen jonkun lämpökääreen, se ei lämmitä vaan tehostaa linimenttiä, eli kylmentää. Jos haluat siis laittaa kylmää ja lämmintä kannattaa käyttää kylmäys suojia tai jotain. Myöskään aarnikaa tmv. ei kannata laittaa linimentin päälle, en usko sen toimivan ja iho rasittuu siitä.
   Toivottavasti tästä oli jotakin apua!:)

   Poista
  4. Kiitos vaikka et nyt Tiia olekkaan :) ja sain vastauksen oikeen yksityiskohtaisesti niin oli hyvä ja saattaa olla apua sitten kunhan meille tulee kaksi ponia:) kiitos vielä

   Poista
 9. Kiva postaus! Sul on myös ihan mahtava blogi :)

  ancculife.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo video, toi musiikki oli ihanan rauhallinen :) mikä kypärä sulla on muuten tossa?

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus! :) Onko Voitolla mukava ravi istua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis että onko tasainen, pomputtava yms... :)

   Poista
  2. Pompottava, jos vertaa Lilliin mutta jos vertaa johonkin tosi iso liikkeiseen nii nsitten ihan normaali:)

   Poista
 12. Moi! Hei musiikeista tuli mieleen, mistä lataat ne? Kuulin yhdeltä kaveriltani, että Youtubesta ladatut musiikit on laittomia, tai siis että niitä ei saisi käyttää omissa videoissa..:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta linkistä oli hyötyä mullekkin! Kiitos :)

   Poista
 13. Harmi kun jouduit muuttamaan tuota ulkoasua, se ensimmäinen oli minusta hienompi:/ Tossa bannerissa näkee nyt, että oot muutellu sitä, kun rusetti on oudon läpnäkyvä ja nuo"glitterit" hyppii paikasta a paikkaan b:/ Mutta silti tämäkni ulkoasu on hieno!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuo muutokset on ihan tarkoituksellisia, glittereiden onkin tarkoitus liikkua ja rusettia yritin haalistaa kun se oli kuulemma liian kirkas:)

   Poista
 14. en viitsinyt katsoa kun alusta vähän matkaa, koska toi musiikki oli niin kamala...D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kai se nyt niin kamala sentään ollut. Valitettavasti en voi mitä tahansa kappaleita laittaa kun pitää olla luvallisia.

   Poista
  2. olisit laittanut äänet pois

   Poista
 15. Onko pinja poistanu bloginsa kun sitä ei löydy ?

  VastaaPoista
 16. Mikä pinjan blogi osoite on ? Ja miks se on salane josse on bonbonponi.blogspot.com!!??

  VastaaPoista
 17. Mikä pinjan blogi osote on?

  VastaaPoista
 18. Kivapostaus!!♥ Ja mikä pinjan blogi osote on!! Eilöydy?!

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus. Miks Pinjan blogiin ei taaskaan pääse?

  VastaaPoista
 20. Anonyymit: Vastaan nyt Tiian puolesta, mutta Pinja on laittanut bloginsa sellaiseksi ettei sinne pääse ilman että sinua on ns. "kutsuttu" sinne.

  Kiva postaus! Kiva kun videoissasi on tuollaista musiikkia, koska en jaksa kokoajan samoja laulajia ja lauluja kuunnella! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, voitte kysyä tätä pinjalta itseltään facebookissa tai vaikka sähköpostilla. Jos blogi on suljettuna se on suljettuna, sille ei mahda nyt vaan mitään. En tiedä itse edes syytä, vaihtaa ehkä ulkoasua?

   Poista
 21. Mulla oli ystävänpäivänä synttärit! ;) Mut aika kiva postaus! :) Voitto on Kyl söpö! :)

  VastaaPoista
 22. Heippa.
  Kysyn sinulta nyt erästä asiaa. Sulla on täällä blogissa sellanen bannerintekoohjevideo, ja mä sen mukaan tein bannerin ja siinä kului aikaa tosi paljon. Nyt kun koitin mun blogiin ladata sen banneriksi, niin siihen tuli teksti että Kuva on vioittunut tai sen muotoa ei tunnisteta.
  Tiedätkö että mitä pitäisi nyt tehdä, ettei parin tunnin työ menisi aivan hukkaan?
  Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viitaten tuohon ylempään tekstiin löysin jo ratkaisun :)

   Poista
  2. Hyvä jos ratkaisu löytyi, olit varmaan tallentanut väärässä muodossa:)

   Poista
 23. Tosi ihana video : )! Miks muuten Pinja on laittanut bloginsa vaan kutsutuille? Terkkuja hepoille! : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En tiedä, sitä voitte kysyä häneltä itseltään vaikka facessa.

   Poista
 24. Miksen pysty lukemaan pinjan blogia?:(

  VastaaPoista
 25. Sain vastauksen jo ylemmistä kommenteista:)

  VastaaPoista
 26. Heippa! Mistä saisin osoitteesi, Tiia? Jos vain suinkin käy niin haluaisin lähettää fanipostia. :)

  VastaaPoista
 27. Kannattaisko vähän työntää noita jalkojas taaksepäin ku ratsastat :D Kevennät sen takia takakaarelle ja näyttää ihan idiootilta... :D Koulutunneille mars!

  VastaaPoista
 28. miks pinjan blogiin kun yrittää päästä lukee " blogi on vain kutsutuille jäsenille" ?

  VastaaPoista
 29. Nii miks Pinjan blogiin ei pääse??

  VastaaPoista
 30. Voisitko tehä videopostauksen jossa pinja pitäis sulle "ratsastustunnin"? Jos se vain suostuu :D

  VastaaPoista
 31. Aikasemmissa jo Tiia vastasi tuohon :).

  VastaaPoista
 32. Ihana video ja kiva tuo uus banneri :)

  VastaaPoista
 33. Mukavaa katsottavaa tuo video, eikä tuo musiikkikaan nyt niin paha ollut.

  Minkä kokoisiksi muuten teet sun taustakuvat, siis kun teet itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisimman pieniä jos mahdollista, esim 100x100 :)

   Poista
 34. Ihana video! Voitto on todella ihana.

  VastaaPoista
 35. Hyvä postaus ja VOTE on niin SÖPÖ♥
  hyvää ystävän päivää ja elämän jatkoa sulle♥♥

  VastaaPoista
 36. Ihana postaus ♥ Ja Voitto on aiiiivan ihana ♥ <3 Ja muuten ihana banneri sun blogilla <3

  VastaaPoista
 37. Tiia, viitsistkö kysyä Pinjalta yhtä asiaa kun en sinne Pinjan blogiin pääse. Se asia oli siis että haittaako Pinjaa se että minulla on Bon Bon niminen keppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hetken suljettuna, yksi syy on se et se vaihto ulkoasua :)

   Poista
 38. Ihanasti ratsastat kumpa itekki osaisin=) Olisi tosi kiva jos kävisit vilkasemassa mun koira / keppari blogia sen osote on naminamu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 39. tää video oli tosi kiva! muuten tuli mieleen että kun latasin tuon photofitlerin (vai miten kirjotetaankaan) niin miten saan kuvan kokoa muokattua, tai siirreltyä niitä, koska en osaa käyttää ohjelmaa vielä olenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista ulkoo ku mulla ei oo sitä tässä uudella koneella:D

   Poista
 40. Moikka!

  Tosi kiva kun teit tälläsen :3 Tollaset videot on aina mun mieleen :)!

  Mulla on kuitenkin sellanen ongelma, että en pääse lukemaan Pinjan blogia? Kun jos yritän mennä sinne, sanoo vaan että tämä blogi on vain kutsuttujen lukioiden käytössä. Onko sinne laitettu jokin uus juttu, ettei kuka vaan pääse sitä lukemaan. Tykkään tosi paljon lukea teidän kahden postauksia, ja ihan suoraan sanottuna mua harmittaa toi juttu :c Mutta keksitkö mitään miten sitä pääsisi lukemaan? Ja anteeks että tulin tänne kysymään kun en muutakaan oikeen keksinyt :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan Tiian puolesta Se on suljettu koska Pinja vaihto ainakin ulkoasun lue ylempää!!!

   Poista
  2. Se on kyllä taas pian avoinna kaikille:)

   Poista
 41. Miten pitkään sulla meni ennenkuin opit ratsastamaan Voittoa kunnolla? Ja ennenkun sait sen menemään joka askellajissa peräänannossa ja nätisti?
  P.s. Kiva postaus! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, etten vieläkään osaa ratsastaa kunnolla aina :D Mutta olisiko mennyt joku vuosi, että sain sen oikeasti kunnolla kulkemaan:)

   Poista
 42. onks tausta suoraa the inspiration gallerysta vai ootko muuttanu sen värii (jos niin miten)?

  VastaaPoista
 43. Miks pinjan blogii ei pääse??

  VastaaPoista
 44. sori, oon kysyny tätä ennenkin, mutta kysyn uudestaan. miten windowsin elokuvatyökalulla saa hidastettuu videoita, kun painan muokkaa, siellä ei lue mitään nopeudesta..? osaisitko auttaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos sulla ei oo siellä sellasta niin mä en voi oikein auttaa ku mulla on siellä hidastus toiminto:DD

   Poista
 45. Miten Tiia oot saanu ton vihreen rusetin tohon? Se on hiano! + Voisikko joskus tehdä videon jossa sä esittelesit miten oot muokannu sun blogista tämmöisen? :) Toivoisin.

  VastaaPoista
 46. Miten Tiia oot saanu ton vihreen rusetin tohon? Se on hiano! + Voisikko joskus tehdä videon jossa sä esittelesit miten oot muokannu sun blogista tämmöisen? :) Toivoisin.

  VastaaPoista
 47. miten ton pienen kuvan saa tonne välilehtihommaan?esim kun avaa Voitto kotiin välilehden niin Tekstin vieressä on Voiton kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoasua ja sitten siellä vasemmalla ylhäällä on sellainen gadget, mistä tota voi muuttaa:)

   Poista
 48. miks pinjan blogiin ei pääse?? :o

  VastaaPoista
 49. Tiiätkö miks Pinjan blogiin ei pääse?

  VastaaPoista
 50. Ihan kiva postaus, mutta mua häiritsee noi videot nykyää :D Ne on niiiiiin tylsiä kun ridaustakin vähän ja musiikki on tylsää :/ Susta on tullut liian aikuismainen :DD "Jos haluat itsellesi luotettavan ystävän hanki hevonen" eli rahalla saa iloa. Ei mulla olisi varaa noin vaan ostaa hevosta ja yli tonnin olevaa kameraa :/ Saat paljon kaikkea ole kiitollinen siitä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olipa outo kommentti... luuletko ettei tiia olisi kiitollinen? kuule kun ei se yhteiskunta pyöri sillä tavalla että kaikilla meillä on varaa ostaa hevonen ja kameroita, jos jollain on, niin olisit iloinen hänen puolestaan! ei minunkaan perheellä ole, mutta pitää olla tyytyväinen siihen mitä on, eikä kadehtia muita :)

   Poista
  2. Jos et tykkää videoista tai ne on niin tylsiä, älä katso niin ei häiritse :D Olen hyvin kiitollinen kyllä, vaikken sitä ehkä täällä blogissa toitottaisikaan:)

   Poista
 51. outoa että tälle videolle on tullut kritiikkiä, mun makuun yksi parhaista joita oot tehnyt! :) Tuskin Tiian perheenjäsenillä on aina aikaa kuvata Tiian ratsasusta - jos asia olisi näin, tulisi Tiian harrastuksesta helposti kahden tai kolmen henkilön samanaikainen ajanviete, jota on melko hankala toteuttaa usein!

  VastaaPoista
 52. Miks pinjan blogii ei pääse???????

  VastaaPoista
 53. Kiva video. :D Miks Pinjan blogiin ei pääse?

  VastaaPoista
 54. Tää ei liity tähä mut miksei Pinjan blogiin pääse vaikka kirjauduin bloggeriin ja se oli vaa kutsutuille lukijoille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt Tiian puolesta, kuten edellisessä Tiian vastauksessa lukee, niin Pinjalla on ulkoasu kriisi menossa:D

   Poista
 55. Ootko muuten hakenut jo Tän vuoden kilpailuluvan? Onko suunnitelmissa jo kisat? Ja koska meette seuraavaan estevalkkuun? Ja kenen? Entä koska meette seuraavaan kouluvalkkuun? Ja kenen?
  mutta kiva video, tee jatkossa lisää tällaisia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tuli nyt aika monta kysymystä :D

   Poista
 56. Sori ei liity mitenkään tähän postaukseen. Mutta en pysty katsomaan Pinjan blogia koska minua ei ole kutsuttu? Terv: Ihminen joka ei voi katsoa Pinjan blogia ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt Tiian puolesta, kuten edellisissä Tiian vastauksissa lukee, niin Pinjalla on ulkoasu kriisi menossa:D

   Poista
 57. hei! te ootte edistyneet hurjasti voiton kanssa! sellanen asia pisti ihmetyttämään, että miksi voitolta on leikattu turpakarvat pois?

  VastaaPoista
 58. miks pinjan blogille ei pääse?? :( mut sun blogi on niin ihan ja voitto on kans tosi ihan ja sä oot kaunis tiia! :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.