Tapahtumarikas valmennusreissu

torstai 27. helmikuuta 2014

Mahtava video laatu..!


Moikka! Nyt sitten viime postauksessa mainitsemaan Sannan valmennukseen: Sanna on nyt käynyt ihanan ahkerasti täällä Kuopiossakin ja tulee taas melko pian uudelleen, mukava päästä säännöllisesti hänen silmänsä alleen. Valmennus ei mennyt jälleen kerran mitenkään parhaiten. Kotitreenit sujuvat hyvin, mutta kisoissa ja Sannan valmennuksissa on vähän erilainen fiilis jolloin myös mokia tulee. Tosin virheistähän sitä oppii ja toivotaan, että kun ongelmat saadaan korjattua ei mulle tyypillisiä mokia tulisi sitten siellä kisoissakaan. Meidän oli tarkoitus mennä Siiliin reilun viikon päästä kisoihin, mutta uskon että jätetään ne välistä. Jos kyydit onnistuu lähden kuitenkin paikan päälle tällä kertaa kameran kanssa, ei vitsi miten kiva olisi päästä kuvaamaan pitkästä aikaa!!

Ennen valmennustakin meinasi tapahtua vaikka mitä.. Pinja jäi Lillin kanssa kotiin, kun ei saatu sille karsinaa joten Voitto matkusti yksikseen. Lastattiin se kerrankin vasemmalle puolelle missä painavamman hevosen pitää olla. Lastatessa jo tajusin, että Lillin puolella ei ole paniikkilukollista narua ja sanoinkin siitä äidille. Naru oli kuitenkin virkkaussolmulla, joten pohdittiin, että jos tulee paniikki se kyllä aukeaa. No eipä auennut. Oltiin ajettu vasta vähän matkaa kun aloin katsomaan autossa olevasta kamerasta, että Voitto on nyt vähän kummallisesti. Pysäytettiin heti bussipysäkille ja siinä vaiheessa kun vilkaisin vikan kerran kameraan, Voitto alkoi menemään jo itsekin vähän paniikkiin ja riuhtoi päätään. Se oli saanut narun kiepautettua sellaisen lenkin ympärille, johon voi sitoa hevosen kiinni. Naru oli sitten jäänyt jumiin, eikä se pystynyt liikuttamaan enää päätään. Annettiin Voitolle pari sokeria ja sitten vain irrottamaan narua. Voitto oli ihan rauhassa kun me oltiin sen kanssa, mutta pikkusen alkoi pelottamaan milloin se kehittää jonkun vetopaniikin kun naru ei ihan helposti lähtenytkään irti. Päitsien lukin se oli jo riuhtonut rikki, mutta mikään muu ei ollut antanut periksi. Onneksi hetken kuluttua sain narun irti ja Voitto matkusti sitten loppu matkan vapaan kopissa. Tosin jouduttiin pysähtymään vielä kerran, sillä takapuomi oli jotenkin varmaan äskeisessä rytäkässä lentänyt pois paikoiltaan. Kävin ottamassa sen kokonaan pois, kun se olisi ollut mahdoton saada enää paikoilleen. Onneksi loppu matka sujui hyvin.

Verkkailtiin itsenäisesti hetki, kunnes alettiin tekemään Sannan johdolla sileän tehtävää. Laukattiin halli ympäri ja tehtiin välillä siirtymisiä raviin, josta suoralla hevosella voltti. Tässä vaiheessa alkoi sitten paistamaan se, ettei Voitto ole todellakaan avuilla. Mä en edes huomannut sitä, että se nostaa laukan vasta viiveellä eikä käänny heti pohkeesta, mutta Sanna pani asian heti merkille, jonka jälkeen muakin alkoi ärsyttämään sen hitaus.

Tämän jälkeen hypättiin alla olevalla videolla näkyvää suoristustehtävää, jossa ristikoille tultiin todella vinossa. Meille harjoitus ei onneksi tuottanut ongelmia, sillä Voitto hyppää kyllä rohkeasti myös vinostakin.


Vinoon hyppäämisen jälkeen tultiin samaa linjaa, mutta nyt ihan suorana. Alla olevalla videolla näkyy muutama hyppykerta. Tämäkin tehtävä sujui oikeastaan tosi kivasti, vähän olisi voinut suoristaa paremmin kylläkin.


Sitten aloitettiin radalla, jonka alkua äiti ei valitettavasti ollut saanut videolle. Olisi ollut kiva näyttää se teille, sillä alku meni oikeasti hyvin. Sain linjoihin oikean määrän askelia ja paikat sattuivat kohdilleen, kunnes lähestyttiin vikaa kolmoissarjaa. En ole koskaan tainnut hypätä kolmoissarjaa ja eipä eka kerta kovin hyvin mennyt. Ratsastin rohkeasti sisälle ja siitä sainkin kehuja, paikka tuli siis ratkaistua oikein. Videollakin kuulette miten Sanna sanoo, että pidäte välissä tai itse ainakin pystyyn. Kuulin sen kyllä hyvin, mutten vaan saanut viestiä aivoista mun käsiin, että tekisin sen pidätteen. Senkin ehdin tajuta ennen kun makasin maassa. Melko pieni moka, joka lopulta päätyi sitten vuoden ekaan tippumiseen. Onneksi ei sattunut yhtään. Olisi varmasti sattunut, jos en olisi turvaliiviä käyttänyt sen verran rymähdin esteiden päälle.

Selkään vaan ja uudestaan kolmoissarja. Ja nyt ne ongelmat alkavat. Mä en pelkää, että tipahdan uudestaan. En ole koskaan tippunut niin että mulle olisi jäänyt pelko, mutta kiellosta jää mulle itselle aina todella epävarma olo. Alkuradan olin ratkaissut ponnistuspaikat hyvin, mutta sitten kun teen virheen jää mulle todella epävarma olo. Ratsastan kohti estettä, mutten uskallakaan tehdä sitä ratkaisua lopulta. Pelkään, että teen taas mokan. Ja näin ei käynyt vain tällä kertaa vain näin käy yleensä aina. Ja nykyään se epävarmuus iskee myös Voittoon. Jos sen olekaan ihan täysillä mukana tai ihan varma ratsastamastani paikasta, vaikka se olisikin hyvä tulee lisää kieltoja. En pelkää hypätä tai tippua, pelkään sitä että mokaan. Vaikka voi kuulostaa ihan tyhmälle ja kuulostaa minustakin kummalliselle jälkeenpäin, tuollaiset fiilikset mulla (sekä Voitolla ilmeisesti) on sen virheen jälkeen.


Loppu valmennuksesta on turha sitten sanoa edes mitään, molemmille tuli tosi paha epävarmuus. Mä en saanut paikkoja kohdilleen ja jos se sattui kohdilleen, ei Voitto halunnut hypätä. Kuten olen monesti sanonut on Voitto herkkä hevonen ja ehkä se reagoikin normaali vahvemmin putoamiseen. Yleensä pari virhettä ei kuitenkaan sitä reagoimaan noin. Ja kuten voitte arvata, kun tippumisen jälkeen kieltoja tuli vielä lisää ei hyppäämisestä oikeasti tullut mitään. Harmittaa sain kuitenkin kehuja, että meno näyttää edelleen hyvälle silloin kun kaikki toimii, mutta sitten..

Viime postauksessa puhuinkin, että nyt Voitto laitetaan takaisin kuriin, sille asetetaan rajat ja ratsastan sen joka päivä oikeasti avuille. Sen lisäksi Voitolla hyppää kokeneempi ihminen muutaman kerran ja sitten treenataan ahkerasti sekä koulua että esteitä. Koitan itsekin ottaa ryhtiliikkeen tässä hommassa ja panostaa ratsastukseen oikeasti myös kotona, jossa kukaan ei ole valvomassa. Voitolla on piikitys tässä lähiaikoina, joten sen takia tulee vähän lomaa hypyistä. Ei päästä treenaamaan, mutta joskus parin viikon huili tekee hyvää. Toivotaan, että saataisi seuraavaan Sannan valmennukseen mennessä jotain aikaiseksi. Suosittelen muuten kaikkia käymään valmentajalla, joka ei näe teitä viikoittain. Valmentajakin turtuu helposti virheisiin eikä aina huomaakaan jotain juttuja. Kun sitten tämä vieraileva valmentaja näkee teidän menoa parin kuukauden välein, huomaa hän aina ihan uusia juttuja ja keksiikin ehkä ratkaisun johonkin ongelmaan. Tietysti, jos valmentajien tyylit ovat ihan erilaiset ei homma toimi.

Hi! This time I will try to write by myself. In the previous post, I told you about Sanna's coaching. I recommend you go read that (link) first. The first two videos are those times when we jump very well, but then Voitto balks and I fell. Voitto balks because I didn't check him between jumps.. After that everything went worse because I was so uncertain of take-off points. See you!

129 kommenttia

 1. mulla ei näy kuin kaksi hyppyä "tippumisvideossa" eli ei edes sitä kolmoissarjaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla näkyy kyllä kaksi estettä ennen koilmoissarjaakin se video :o

   Poista
 2. Kiva kun oli videoita ja kuvia ja pitkästi tekstiä :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja aina ei mene putkeen, mutta oletko huomannut, että monella ei näy tuossa tippumis -videossa sitä tippumista, vaan että se kestää 8 sekuntia alku pätkästä? Päivitin moneen kertaan eikä mitään tapahtunut... Ja tuo on todella hyvä asenne lähteä kuriin palautukseen Voten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä!! mulla näkyy kyllä kokonaa, pitääpä ladata se video nopsaa uudestaan :)

   Poista
 4. Eihän tossa videolla oo mitään tippumista?

  VastaaPoista
 5. Toi tippumisvideo on mulla 8 sek pituinen, etkä putoo siinä.. Ó.ò

  VastaaPoista
 6. kiva postaus ja myös mahtavaa että krjoitat englanniksi oppii siinä itsekkkin ja sttuko kun tipuit terkkuja voitolle

  VastaaPoista
 7. Ihan rauhassa nyt kaikki, mulla siinä näkyy tippuminen joten lataan nyt uuden videon :D

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvä postaus. Uskon, että sun on helppo lähteä korjaamaan omia virheitäsi, koska tiedostat ne hyvin, ja tiedät miten oikeasti pitäisi tehdä. Ja eihän kukaan ole täydellinen ratsastaja, aina on jotain parannettavaa. Videoista päätellen kuitenkin teillä meni aika kivasti, sulla on mun mielestä tosi kiva tyyli ratsastaa! :)

  Ja tosiaan niin kuin monet ovat jo sanoneet, tippumisvideossa ei näy tippumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Lataan uuden videon, jostain syystä tossa näkyy teillä ilmeisesti vain osa.

   Poista
 9. Voisitko tehdä semmosen bloggauksen missä kerron miten teksti osan saa esim valkoseks, ilman että bannerin tausta menee valkoseks? Toivottavasti ymmärsit, koska en oo kaiheen hyvä selittäjä.

  hevoshullunblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeileppa vaihtaa mallia, niin onnistuu varmasti ihan itsekkin:)!

   Poista
  2. Oon yrittäny, mut mun pitää laittaa myös teksti osa läpinbäkyväks et se banneri pysyy läpinäkyvänä. Mutta kysytään nyt sitten mitä mallia käytät? :)

   Poista
  3. Mulla on simple, mutta oon muokannu tätä paljon. Kokeileppa picture windowta niin ei tarvitse tekstiosan olla läpinäkyvä et banneri on :)

   Poista
 10. ihana postaus sopivasti videota ja sopivasti tekstiä ja kivaa kun kirjoitat englanniksi terkkkuja votelle

  VastaaPoista
 11. Oot kehittyny iha hirveesti ratsastuksessa! Hyvä postaus.Oot tosi nätti! ;)

  VastaaPoista
 12. Tossa tippumisvideossa lukee että se ei oo käytössä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lataan parhaillani toimivaa videota, ihan muutama minuutti:)

   Poista
 13. ihana postaus ja hianoo että krjoitat englanniksi oppii itsekkin ja sattuiko kun tipuit terkkuja voitolle sinille lillille pinjalle ja tietysti itse sinulle tiia ja kun tuli se rikos ilmotus ni selviskö se juttu

  VastaaPoista
 14. video ei oo käytössä

  VastaaPoista
 15. Painavampi hevonen kuuluu olla vasemmalla (eli tien keskiosan puolella). Koska tiet rakennetaan niim että tie kallistuu ojaan päin (että vesi ei jää tielle), jolloin on trailerilla kaatumis vaara jos painavampi hevonen kallistuksen puolella:) en nää tippumisvideoo ollenkaa:( lukee vaa et yksityinen... mut tos ristikko okseri linjalla siistejä tasapainosia hyppyjä, ootte edistyny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksihän me lastattiin Voitto vasemmalle sen ollessa yksin, vai mikä oli sun pointti:)? Juu siinä ja muutenkin alkutunnista tuli munkin mielestä kivoja hyppyjä, mutta lopusta ei sitten sen enempää.. Video toimii nyt.

   Poista
  2. "Lastattiin se kerrankin sille oikealle puolelle missä painavamman hevosen pitää olla. "

   Joku voi ymmärtää, että lastasitte sen oikealle puolelle, ja väittää nyt, että se pitää kyllä olla vasen puoli, millä puolella pitää painavamman hevosen.

   Eli tarkenna: "Lastattiin se kerrankin sille oikealle puolelle (eli vasemmalle) missä painavamman hevosen pitää olla. "

   Poista
  3. Hups, sorry tyhmä ilmottautuu :D

   Poista
  4. Oho, totta tuon voi käsittää monella tavalla!

   Poista
 16. rikos lmoitus selvisikö se juttu vastaa kitoooosssss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on sellainenn henkilökohtainen asia, josta en enää julkisesti blogissa puhu sen enempää mitä postauksessa oli :)

   Poista
 17. Hyvä postaus again...!! Ja virheitä käy vahingossakin,mutta niistä oppii :) toivottavasti saat voiton ratsastettua hyvin avuille ja muutenkin "kuriin"..;) Ja paras blogi+postaukset aina hyvin kirjoitettuja!! Onnea teille jatkossakin♥♥

  VastaaPoista
 18. Miten saat videosta pysäytettyä noin hyvälaatuisen kuvan? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan screenshotin näytöstä ja sitten vähän muokkaan sitä:)

   Poista
 19. Hieno ja kiva postaus!! Eikai sua sattunnut se oli kamalan näköinen. Mä oon tippunnut monta kertaa mutta en koskaan noin pahasti. Teillä oli kiva alkumatka valmennukseen, mutta selvisetti siitä hyvin.

  VastaaPoista
 20. Itsellä jos hevonen kieltää, niin saan siitä jotenkin energiaa ja ratsastan niin "päättäväisesti" että sä muuten meet yli:D mäkin kehun noita teidän alkutunnin hyppyjä! Ja on tosi hyvä päätös, että annat jonkun ammattilaisen hypätä Voitolla parikertaa! Kylläse siitä:)

  VastaaPoista
 21. Kiva postaus! En ole ikinä tippunut noin pahasti, onneksi :D
  Tsemppiä sulle Tiia, toivottavasti pääset virheistä eroon ja kaikki menisi hyvin! Kyllä sä pääsetkin :)

  VastaaPoista
 22. Kiva postaus. :)
  Toivottavasti sinuun ei sattunut tippumisessa.

  VastaaPoista
 23. Tiiaaaaaa… sun täytyy auttaa mua. Eli kun yhes postaukses neuvoit mite tehää gimpil animaatioit(sry, piti laittaa tähä postauksee) nii kun oon laittanu sen picasa albumeihin ja kopioinu sen kuvan osotteen, nii minne se pitää syöttää jos haluu liittää sen banneriin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen banenri url-osoitteesta kenttään:)

   Poista
  2. Mut missä se on? Tiedän, olen tyhmä

   Poista
  3. Ihan samassa mihin olet lisännyt ton sun nykyisenkin bannerisi, siinä sen alapuolella:D

   Poista
 24. Mitä vaihtaisin enkun kielisessä versiossa :
  Hi! This time I will try to write by myself.
  Mitä yrität kirjoittaa itse?
  I recommend you go read that (link) first. ->you go read it (link)
  The first two are those times when we jump very well,
  Mitkä kaksi ensimmäistä?
  but then Voitto balks and I fall.
  balks->refuses and then I fell.
  Voitto balks because I didn't check him between jumps..
  balks->refuses ( tosin laittaisin refused )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksista, yritän muistaa tuollaiset jutut jatkossa. Ja am-enkussa käytetään kuulemma enemmän balks, joten otin sen nyt tähän siksi:)

   Poista
 25. Ihan hyvä mut ei se vetosolmu aukee ilman sitä että sen vetää ite auki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä ainaki Lilli saa sen aina auki pelkästään heilauttamalla päätään eestaas, ja Voitto saadessaan vetopaniikin niin on se aiemmin auennut :)

   Poista
 26. Kyl se siitä!!! :))) Luulen että selkeiden rajojen asettaminen voisi auttaa ratsastuksessakin...? Voitto ehkä alkaisi luottaa sinuun ja sinun tekemiin päätöksiin vielä paremmin. Mulla on ihan sama juttu että jos mokaan yhden kerran niin rupean pelkäämään jo seuraavaa samankaltaista tilannetta, eli ns. epäonnistun jo ennen varsinaista suoritusta. Joskus on vaan niin vaikeeta uskoa siihen että kyllä se onnistuu seuraavalla kerralla! :)
  Nyt vaa tsemppii hirveesti ja uskoa onnistumisiin!!!!! :DDDD

  VastaaPoista
 27. Jos vaikka kotona sattuu käymään niin että Vote kieltää monta kertaa ja epävarmuus iskee, laske estettä reilusti ja korota pikkuhiljaa, kun pääsette puhtaasti aina yli. Tolloin varmuus palaa molempiin, ja alkaa taas sujua :) Ja voithan kysyä, jossain valkussa, että valmentja hyppää voitolla pari kertaa, ja voitto saa varmuutta, ja sillä aikaa tsemppaat ittesi :)

  VastaaPoista
 28. Kiva postaus! Harmi että tipuit. Onneksi ei sattunut :) Mutta toivottavasti ensi kerralla menee paremmin ;) Sovitte tosi hyvin yhteen! Ihana pari! Hyvin se ensi kerralla menee! :) Söpö Voitto!

  VastaaPoista
 29. Kiva postaus! Hyvä kun ei sattunu!<3

  VastaaPoista
 30. Rupes mietityttään et tuleeko sulle joskus kun tiput nii migreeni? Mulle tulee melkein aina jos sattuu niska/selkä osuun esteeseen tai maahan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihakset tärähtää/venähtää tippumisesta tai vaikka vain kaatumisesta se sitten aiheuttaa päivän/pari kestäviä lihas jumeja jotka säteilee päähän etenki niska/hartiaseudulta. Kannatta lihakset pitää lämpimänä (esim. kaulahuivi). Itse nimittäin kärsin tästäpä + muutenkin kireet niskalihakset...

   Poista
  2. Ei oo koskaan tollasta, tosin nyt on käsien lihakset jostain syystä tosi kipeet. Johtuu varmaan tippumisesta vaikka oudolta tuntuukin :D

   Poista
 31. Hui, aika hurjalta näytti, mutta hyvä että ei sattunut pahemmin. :D
  Anteeksi, kun kysyn, mutta osaisitko sanoa, mitä voisi tehdä, kun tallennan gimpillä kuvat muodossa png, mutta en silti voi katsoa kuvaa edes galleriassa. Kone vain ilmoittaa että ei tue kyseistä muotoa. Kiitos jos vastaat. .:)

  VastaaPoista
 32. ensmänen valkkupostaus jonka jaksoin lukea alusta loppuun!! :D hyvä kirjoitus :-) pahalta näytti tippuminen, onneks ei kuitenkaan pahemmin käynyt! tsempit epävarmuuden voittamiseen!

  VastaaPoista
 33. Sulla tais olla tossa hööjsin kisassa asu? Jos aiot mainostaa taas sitä niin minusta olisi reilumpaa sinuna olla osalliatumatta tai jakamatta sitä. Olet jo ainakin kerran voittanut ja sinulla on mobta yhteistöykumppaneita blogin kautta niin saat valmiikaikin ilmaisia tuotteita, höökain palkinnnon voisi tällä kertaa voittaa joku jolla ei ole kaikkea niinkuin sinulle esim. Loimia, satuloit, suitsia , housuja , kypärää ja hanskoja yms. En kaipaa valituksia tästä sillä tämä on vain minun mielipide :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On asu, mutta olen jakanut sen vain henk. kohtasen fbn seinällä, joten eiköhän se ole ihan reilua:) Vaikka siinä sanottiin, että saa jakaa blogeissa yms. Mutta ymmärrän kyllä pointtisi ja eihän mulla ole kun pari ääntä siellä.

   Poista
 34. Tosi hyvin meette :) Tuli muuten mieleen että oisitko voinu tehä jotai videoo tai postausta siitä miten kerkeet tehä kaikki asiat mitä päivällä pitää tehdä, milloin meet nukkumaan arkisin/heräät jne jotain aikataulua :D

  VastaaPoista
 35. Näytti hurjalta tuo putoaminen vaikka sanoit ettei sattunut. Kiva kun on nuo erikseen nuo videot(:

  VastaaPoista
 36. Tosi kiva postaus! Mitä kuolainta käytät Votella??

  VastaaPoista
 37. The first two videos are those times when we jump very well, but then Voitto balks and I fell. Voitto balks because I didn't check him between jumps..
  korjaisin ainakin aikamuodot
  "In first two videos we jumped very well but then Voitto balked and I fell off. He did that because I didn't check the control between the jumps."
  ja vielä
  i recommend you go read that first
  "I would recommend that you go to read that post first"
  :) ehkä vähän makuasioita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fell on enemmän kaatua, fell off pudota esim hepalta

   Poista
 38. Kiva postaus, mutta muutama kirjoitusvirhe esim. yhdyssanoissa häiritsi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon oikolukenu tän tekstin, joten ois kiva jos voisit huomauttaa mitkä ne virheet oli nii ehkä oppisin:)

   Poista
 39. Kiva postaus, näytti aika hurjalta tuo tippuminen! :)

  VastaaPoista
 40. Auts, näytti aika pahalta toi sun tippuminen! Mä oon tippunu vaa 3 kertaa, tosin oon ratsastanu vaa vuoden...ekan kerran tipuin yhelt russilt maastossa, ku se pelästy jotain, sitte ne kaks muuta kertaa mä tipuin samalt shettikseltä, ku se nosti laukan, ni menetin vaa jotenkin tasapainon.....Tsemppiä sulle!!:))

  VastaaPoista
 41. Mulla näkyi tippuminen😊

  VastaaPoista
 42. Sori tämmönen tyhymä kysymys joka ei liity mihinkään, mutta ootteko koskaan aatellu astuttaa Lilliä?

  VastaaPoista
 43. Toi tippuminen näytti aika pahalta.. :/ Mutta onneksi ei sattunut mitään! :)

  VastaaPoista
 44. Auts, näytti aika pahalta tuo putoaminen.. :/ Mut muuten näytti menevän kivasti :)! Mullakin on esteillä ongelmana se, et kiellon/putoamisen jälkeen iskee todellinen epävarmuus, jonka takia lopputunti menee yleensä tooosi huonosti. Yleensä hieman isommilla esteillä mun vuokraheppa kieltää heti, jos en ole loppuun asti mukana. Mäkään en tippumista pelkää, mut en mä kyl omalla kohdallani mitään selvää syytäkään keksi siihen, miksi en epäonnistumisen jälkeen uskalla ratsastaa heppaa loppuun asti esteelle. Mä en yleensä nää myöskään paikkoja yhtään kiellon tai ainakaan tippumisen jälkeen ja se lisää entisestään epävarmuutta.. :D

  VastaaPoista
 45. Onko rikosilmoituksesta kuulunut mitään uutta, vai peruutitko koko homman, kun kyseinen henkilö tuli anelemaan anonyyminä samassa postauksessa anteeksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia on kertonut, ettei kerro asiasta enempää blogissa.:)

   Poista
  2. Anteeksi kun vastaan Tiian puolesta mutta Tiia halusi pitää sen yksityisenä asiana

   Poista
  3. Eli varmaan perui koko jutun. Nyt sit kaikki aggressiiviset anonyymit kirjottamaan hirveitä kommentteja, kun ei niistä koskaan tuu mitään seurauksia!! ;)

   Poista
  4. Asia on meidän, poliiain ja haukkujan välinen. Siitä en en puhu siis blogissa.

   Poista
 46. Miten saa koodailtua tuollaisen taustan mikä sulla on eli et muuten valkonen tausta mutta se loppuu toho banneriin eikä tuo banneri ole valkoisella taustalla? Onko tää sun malli simple? Jos on niin miten saat ton muutettuu noin? Toivottavasti ymmärsit (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallina simple, tossahan on eniten käytetty kuvanmuokkausta;)

   Poista
 47. Haaste sinulle Tiia! ;) http://amandah-lifestyle.blogspot.fi/2014/02/haasteminun-hevoselama.html

  Toivottavasti teet :)

  VastaaPoista
 48. Hei Tiia! Mitä minun pitäisi tehdä kun kaverini haukkuu poniani vain sen takia että sillä on iso ...... noh se mikä ruunalla on.. Tämä ei ole oikeasti kivaa ja se on todella ärsyttävää että hän mollaa poniani sen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tämä ei sitten ollut mikään vitsi vaan tämä on oikea ongelma!

   Poista
  2. No ei tuommosesta kannata välittää, ei kaverisi käytöksessä ole mitään järkeä :D

   Poista
 49. Mä menin kerran sellasella trak -tammalla (en tiiä kirjotinko oiken..XD), ni sit ku se on aika osaava, ni en osannu ratsastaa sitä kunnolla esteelle, ja sit tuli kielto.....tipuin, mut onneks ei sattunu, sen jälkee loppu tunti ei menny ihan hyvin, koska mulle iski epävarmuus....mutta kyllä sen tunnin aikana tuli onnistumisiakin!:) Sen jälkee seuraavalla estetunnilla mä menin yhellä arabilla, se tunti meni ihan hyvin, paitsi "poni" porsasteli muutaman kerran....Tsemppiä sulle Tiia!!:)

  VastaaPoista
 50. Hei sä oot tossa tv-mainoksessa etkö olekkin!? Se kuopio juttu :O

  VastaaPoista
 51. Pari kommenttia aikasemmin oli joku korjannu tosta enkkuosiosta just mitä olisin itekin, mutta et huomioi sitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomioin sen tietty, otin virheistä opikseni mutten nyt jaksanut korjata niitä postaukseen:)

   Poista
 52. Tehäänks sielläki päin kalja challengejä hevosen selässä? xd niitä puskee joka paikasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, vaikka ne ovatkin sitä juomista lukuunottamatta olleet hauskoja:D

   Poista
  2. https://www.youtube.com/watch?v=LKjcLKKHspU josse on toi niin ennoo tuo:D

   Poista
  3. Joo just tota rakotin!! :D Oho et olekkaan,toi yks vaan näytti sulta xd

   Poista
 53. Tiia ootko tossa mainoksessa kun minä olen kuopion alue? Se yks tyttö näyttää ihan sulle! Tulee aina subilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ennoo tietääkseni, mistäköhän näkisin sen vai pitääks vaa alkaa kattoo tvtä :D

   Poista
  2. Se tulee subilta aina :D Ei löydy kai netistä mut melkeen joka mainoskatkolla tulee se ja se yks pinkki vaatteinen tyttö näyttää ihan sulle! :D

   Poista
 54. Jos et ole vielä, niin kannattaa ladata täältä: http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-live/essentials uus windowsin paketti jos ei vielä sulla ole! Elokuvatyökalu on nimittäin uusiutunut aika lailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu latasin tähän uuteen koneeseen ton uusimman:)

   Poista
  2. Suuret kiitokset sulle vinkistä, mä en ainakaan ollut tuota vielä huomannut! :--)

   Poista
 55. Hei! Aattelin sulta kysyy ku oot niin hyvä kuvaaja, et mikä kamera mun kannattais hankkia? Canonin järkkäri ainakin, ja meiltä löytyypi jo kotoa Canonin 50D. 1100 en ole ainakaan hankkimassa. :) Kamera tulisi ainakin pääsääntöisesti kuvailuun (maneesissa ja kisoissa+ehkä myös tunteja varten) mutta ehkä myös videoiden kuvailuun. (Kun tuossa meidän 50D:ssä ei ole video mahdollisuutta.) :)
  Kiitos jos vastaat! :)

  Sori en jaksanut kirjautua sisään. :)
  -Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainaki voin sulle suositella Canon EOS 600d:) tosi hyvä, halpa, helppo käyttöinen, hyvä laatu ja videon mahdollisuus! Ja toki 550d ja 750d nekin kannattaa kattoo:) tosin en oo ihan varma saako niillä videoita mutta tuo 600d, itellä on Se ja oon tyytyväinen:)

   Poista
  2. Meillä oli 550D ennen, hyvä oli muttei taideta enään myydä. Joten suosittelisin 600D tai onko siitä jo uudempi versio 650D :)

   Poista
  3. Ok kiitos! :)

   -eka ano, nyt vain kirjautuneena :D

   Poista
  4. 600D, ja 650D ovat periaatteessa lähes samoja kameroita, 650D:ssä on vain muutama pieni hienous, jota 600D ssä ei ole. 650D:ssä on kosketusnäyttö, jonka itse koen 650D:ssäni aika turhaksi. Lisäksi 650D:n videokuva on hieman parempaa (kirkkaammat värit, kuin 600D:ssä) mutta 600D:n videolaatu on kumminkin huomattavasti parempaa, kuin esimerkiksi mainitsemassasi 1100D:ssä. Lisäksi 650D:ssä isoherkyyden saa säädettyä 12 800, 600D:ssä "vain" 6400. Suuremmasta isoherkkyydestä ei kumminkaan ole minkään moista hyötyä, sillä isoherkyyden ollessa yli 3200 muuttuu laatu erittäin huonoksi. Suosittelen siis 600D:tä, mikäli et halua 200 € tuhlata ominaisuuksiin, josta ei loppu peleissä ole mitään hyötyä. :)

   Poista
 56. Kiva postaus:) Mulla näkyy koko video:)

  VastaaPoista
 57. Hyi kun katsoin videon säikähdin kuin tipuit se näytti pahlta.sattuiko ???:( paranemisia...♥♥

  VastaaPoista
 58. Joko ootte löytäny Pinjalle uuden hevosten :)

  VastaaPoista
 59. Hei, tuli tässä semmoinen mieleen, kun kirjoitat englanniksi myöskin, niin luetko jotain englanninkielisiä ratsastusaiheisia blogeja ulkomailta? Itselläni olisi suuri kiinnostus lukea juuri englanniksi, mutta en ole mistään kyseisenlaisia blogeja löytänyt. :/ Ja näin ensimmäisenä kommenttina tänne blogiisi pitää myös kehua, että on kyllä todella hyvä/viihtyisä blogi. :)

  VastaaPoista
 60. Älä ota tätä pahalla, mutta miks ootte ostanu sulle esteille noin vaikeen hevosen? Kehittyisit varmasti nopeammin ja huimasti eteenpäin, jos sulla ois alla jo kokeneempi, eikä noin herkkähipiäinen hevonen. Varmasti Voitonkin kanssa kehityt, mutta toki kehitys olisi nopeampaa ja erilaista, jos hevonen olisi helpompi. Saisit itsekin esteillä varmuutta ja rutiinia onnistumisista, ilman että hevonen ottaa pienestäkin virheestä herneen nenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan samaa mieltä! :) Tietenkin haasteta pitää olla mutta minusta tuo menee jo liian vaikeaksi ja Tiia on kuitenkin nuori ja voitto "kärsii" siitä, kun koko aika töppäilee eikä ole varmaa ja hyvää rastastajaa selässä :)

   Poista
  2. Osittain oikeassa olet, voisi olla helpompaa minulle jos olisi edes hieman helpompi hevonen :)

   Poista
 61. http://hyvavalmennussaaasennevammanpois.blogspot.fi/2014/03/etsitko-blogillesi-tukea.html

  VastaaPoista
 62. Harmi ku sulla meni loppu valmennus "vähän" pipariksi :( mulla oli itellä este tunti torstaina ja menin yhdellä roosalla mä jo ennen tuntia ajattelin että voi herranen aika en mä sillä voi mennä, mä kydyin mun opettajalta että onko ihan pakko? Notietenkin oli... no meillä oli kolmen sarjan/jumppiksen ristikot ja L päädyssä kavaletti, noh alku meni ihan hyvin mutta jo ekoissa laukoissa pääty-ympyrällä roosa oli säikähtävinää jotain ja jos en ois pitäny kiinni nii oisin lentäny maneesin seinää vasten täysii, no alotettiin jumppikset ja ei ku se siitä vaa paheni :( se alko ryöstää laukkaa ja veti ne ristikot täysii yli, niiden jälkee se paino pään alas ja pukitti koko ajan ja lisäs vauhtii. Jo puoles välii mua oikeesti pelotti et mä tuun sielt alas ja katkasen niskat. Opettaja käski sit ottaa ravin ja sano et jos ryöstää laukkaa nii sahaa suusta, ja sano et ei yleensä käske tekee nii ja että se on rumaa mutta joskus on pakko :( mulla oli käsistä ja jaloista kaikki puhti pois ja kävely oli horjuvaa...

  VastaaPoista
 63. Voih, näyttipä pahalta tuo tippuminen! Mutta muuten menitte kyllä hienosti!

  VastaaPoista
 64. Tuli tässä vaan mieleen kun näitä teidän videoita selailin että ootteko missään esitelly teidän satuloita? ois kiva tietää ihan mielenkiinnosta onko sulla ja pinjalla molemmilla este ja koulusatulat ? vai yleis? ja merkkejä :)

  VastaaPoista
 65. Varmana sattui kun tollain tipuit

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.