Fiilikset Hippolan esteratsastusklinikasta

maanantai 2. kesäkuuta 2014


Huhuh! Hengissä selvittiin Hippolan klinikasta ja meidän ekasta yöretkestä Voiton kanssa. Edellisessä postauksessa näittekin videopostauksen muodossa miten menomatka sujui. Kunhan ehdin kokoan teille itse klinikkapäivästäkin videopostauksen, mutta ensin vähän fiiliksiä tekstin ja ratsastusvideoiden muodossa. Kouluvalmentajamme Ellu ratsasti Voiton lauantaina ennen lähtöä läpi.  Voitto oli kuulemma edelleen huonompi oikeaan,  mutta muuten teki töitä ihan hyvin. Varsinkin laukassa oli ollut nopeampi pohkeelle mitä aikaisemmin, jei! 


Meillä meinasi sunnuntai aamuna tulla melko kiire, kun meidän ihmisten aamutoimissa kestikin vähän pidempään. Autossa matkalla Voiton yöpaikkaan alkoikin mua vähän jo jännittää, mutta siitä se jännitys sitten hälveni, kun saatiin kirittyä takaisin aikatauluun. Voiton laitossa ei pitkään kestänytkään, sillä se oli edelleen perjanatisen pesun jäljiltä puhdas. Ei tarhattu Voittoa turvallisuussyistä ollenakaan vieraassa paikassa, joten Voitto pääsi aamukävelylle ennen kuljetusta. Yöpaikasta ei onneksi ollut pitkä ajomatka Peikille, jossa klinikka oli ja oltiin perillä tuttuun tapaan ennen kaikkia muita klinikassa ratsastavia..

Voitto näytti kotiutuvan ihan hyvin lauantai iltana yöpaikkaansa, mutta oli sitten kuitenkin melko väsynyt sunnuntaina. Ei ollut jäljistä päätellen nukkunut makuultaan yhtään, jota se kuitenkin harrastaa melko paljon. Tosin varmaan ihan normaalia käytöstä vieraassa paikassa.

Otettiin heppa hyvissä ajoin kopista pois Peikillä, sillä se oli tosiaan seissyt melko paljon. Voitto on yleensä melko virkeä, jos jonnekkin uuteen paikkaan mennään, mutta nyt se otti tosi iisisti kaiken. Mun ryhmän valmentaja Antti Jurvanen jututti mua vielä vähän ennen alkua ja kertoi, että mun pitäisi esitellä itseni yleisölle klinikan alussa. Meinasi vähän paniikki iskeä, sillä musta oli tosi pelottavaa puhua yleiösölle tolla tavalla extempore. Ilmeisesti se kuitenkin meni ihan jees, enkä sanonut mitään aivan päätöntä.. Ekaa puheenvuoroa ehdin jo valmistella etukäteen hetken aikaa, mutta valmennuksen jälkeen kun kysyttiin fiiliksiä en ehtinyt yhtään miettiä sanomiasiani.

c Liisa H.

Oltiin verkattu hevoset itsenäisesti, mutta klinikan alettua laukkailtiin vielä molempiin suuntiin isolla ympyrällä Antin silmän alla. Sen jälkeen otettiin useita hyppyjä samalla ympyrällä kaarevalla puomi-kavaletti-puomi jumpalle molempiin suuntiin. Kaarevan hyppääminen on joskus tuottanut meille ongelmia, mutta nyt se meni ihan jees. Jo tässä vaiheessa paljastui yksi mun virheistä, jonka olemassa olon olen tiennyt, mutta johon ei koskaan olla puututtu näin paljoo. Eli jään roikkumaan sisäohjaan ja kun koitan ratsastaa Voiton kulmaan vedän sisäohjasta kaulan yli, kun pitäisi käyttää sisäpohjetta.

Ympyrällä hyppäämisen jälkeen treenailtiin vinoon hyppäämistä, jota ollaan harjoiteltu melko usein Sannan valemennuksissa. Hypyt sujuivat ihan jees, pari tuli melko lähelle ja roikuin taas vähän liikaa sisäohjassa. Ekalla kerralla käännyttiin vikan vinohypyn jälkeen pois tulosuunnasta ja tosiella kerralla tulosuuntaan. Kaikki mitä tehtiin klinikan aikan näkyy alla olevalla videolle

Ennen rataa tultiin vielä muutama linja yksittäisenä. Ensimmäisenä suora linja, joka oli muistaakseni 21m linja vedeltä ensin pystylle ja lopuksi pysty nostettiin okseriksi. Aluksi tultiin väliä kuudella laukalla, mutta mä sain ängettyä siihen iisisti seitsemän laukkaa. Antti sanoikin, että nyt on treenattu liikaa kouluratsastusta :D Seuraavalla kerralla en ottanut juurikaan kiinni ja sain sen kuusi laukkaa. Tässä vaiheessa taidettiin nostaa pysty okseriksi ja tultiin linja muutaman kerran viidellä laukalla. Pari kertaa mokasin linjan ekan esteen ponnistuspaikan, mutta no problem. Piti vain muistaa sujua kaarteesta tarpeeksi paljon, niin viisi laukkaa oli suhteellisen helppo tehdä. Kaartessa sujuminen onkin yksi ongelmakohtamme, mä kun tykkään jäädä himmailemaan kaarteeseen, vaikka pitäisi tehdä ihan päinvastoin.. Tultiin viiden laukan linjan jälkeen melko tiukka kaareva linja, johon tuli neljä laukkaa. Se sujui yllättävän hyvin!


Hypätiinn vielä kaareva linja okserilta sarjalle ennen rataa. Rata sujui ihan ok. Ekalle tuli tosi lähelle, viiden laukan linja meni ihan jees, vaikka sisään tultiinkin huonosta paikasta. Seuraavaa okseria lähestyessä oli vähän jotain hämminkiä ja sitten vähän törkkäsin sen hyppyyn, kuten viime valmennuspostauksessa sanoinkin Voitto ei tykkää hypätä kaukaa varsinkaan, jos tuolla tavalla tuuppaan sen, joten kieltohan sieltä tuli ja vielä toinenkin. Kolmannella kerralla sitten yli ja loppurata jatkui ihan hyvissä fiiliksissä. Radan jälkeen tulin vielä uudestaan linjan, jolle kiellot radalla tuli.


Mulla ei ole kyllä, kun positiivistä sanottavaa klinikasta! Peikin talli oli todella hieno ja maneesi iso, olisi ollut mahtavaa hypätä ulkona, mutta äänentoiston kanssa olisi kuulemma siellä ollut ongelmia. Antti Jurvanen oli todella miellyttävä ja rento valmentaja. Mun kaikki jännitys hälveni, kun Antti loi niin rennon fiiliksen heti tunnin alkuun. Sain uusi näkökulmia omaan ratsastukseeni ja taas lisää virheitä mihin pitää kiinnittää kotona huomiota. Tapahtumaanhan oli kutsuttu muitakin bloggaajia, kun pelkkä Hippolan porukka kuten viimeksi kouluklinikassa oli ollut. Minun ryhmässäni olikin Hippolan Anniinan lisäksi Riina-Maria. Mitä te muuten piditte klinikasta?

Voitto sai valmennuksen jälkeen kylmät jalkaan, vähän vihreetä heinää Pinjan syöttelemänä ja omenumehua. Me jäätiin katsomaan vielä muut ryhmät ja Voitto sai tyytyväisenä syödä heinää kopissa. Oli kyllä kiva nähdä bloggaajia, joita on seurannut vain blogin kautta myös ratsastamassa!                                                               

59 kommenttia

 1. Kiva postaus, ja harmi kun en ite päässyt kattomaan ois ollu tosi kiva nähä sut ja voitto siellä:)

  VastaaPoista
 2. ihana postaus. Tosi huolella tehty postaus.;)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus :) Kiva kun teillä meni siellä hyvin ja pidit klinikasta :)

  VastaaPoista
 4. "... en ehtinyt yhtään miettiä sanomisiani yhtään."

  VastaaPoista
 5. Ei millään pahalla! :) mutta esteissä se korkeus ei ole tärkeintä, en kyllä usko että sitä tarkoitit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko tämä mulle, vai kommentoijalle joka kysyi korkeutta? Mutta siis tiedän, musta oli just hyvä, että mentiin pieniä! Turha hypyttää isoa, kun pienilläkään ei vielä kaikki onnistu hyvin.

   Poista
 6. Täytyy kyllä sanoa että olin todella positiivisesti yllättynyt klinikasta. Itse taisin kuulua niihin jotka kyseenalaistivat että kannattaako maksaa 17 e jotta saa nähdä harrastelijoiden hyppäävän. Onneksi lähdin.

  Valmentajat olivat hyvin samanlaisia, mutta samalla myös erilaisia. Antti oli hauska ja rento ja heitti paljon läppää, Johku taas vakavampi mutta samalla analyyttisempi. Näin kouluratsastajana oli erittäin mielenkiintoista nähdä miten asiat vaikuttavat toisiinsa ja että jokin virhe voi vaikuttaa vielä kolmenkin esteen jälkeen. Esim tuo vikoissa ryhmissä hypätty kolmen askeleen linja jonka perään sateenkaarieste, missä moka ekalle näkyi vielä sateenkaarella. Klinikka oli mielestäni todella hyvä ja opettavainen, ja siinä ihan oikeesti kerrottiin myös miksi jotain tehdään ja miten se vaikuttaa. Tällaisia tapahtumia ehdottomasti lisää! :)

  Tästä kommentista tulee nyt romaani, mutta mulla on nyt vaan ihan kauheesti asiaa :D Toinen asia mistä olin todella positiivisesti yllättynyt oli sun ratsastus. Sulla on hirmu siisti istunta ja ratsastat tosi nätisti, ei mitään vetämistä ja potkimista. Tähän vastaan varmaan, että johtuu hevosesta kun se on rittävän herkkä, mutta sähän olet sen sellaiseksi ratsastanut. Toinen asia johon kiinnitin huomiota oli asenne. Susta näkyi tosi selkeesti että oikeesti yritit parhaasi, keskityit ja halusit saada onnistumisia. Sillä asenteella kun jatkat niin susta voi vielä tulla vaikka kuinka hyvä! :)

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia ja kiva postaus, hyvin meni! :)

  VastaaPoista
 8. Minua ihmetyttää joskus kuinka kohtelette hevosianne. Pidätte niitä kuin posliinia etteivät ne vain mene rikki.. Samalla rajoitatte oikeaa hevosen elämää kaviokkailtanne! Ja hevosille tuskin on väliä, onko kaikki merkkituotetta... En siis halua loukata tällä kommentilla. Outoa vain nuo menetelmänne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä kohtelu sinua nyt erityisesti ihmetyttää, kun sen tässä postauksessa puheeksi otit? Sinulle tuntuu olevan suurin ongelma, että meillä on merkkituotteita. Miksi hevosia muka HAITTAISI, että niillä on merkkituotteita? Ei niistä nyt haittaakaan ole, enemmän hyötyä. Yleensä ne ovat parempia ja mukavampia hevosillekkin.

   Poista
  2. Harvoin Tiia vie Voittoa pois kotitalliltaan ja harvoin myös Voitto majoittuu vieraaseen talliin vieraiden hevosten ja ihmisten läheisyyteen. Ymmärrän kyllä täysin, ettei hevosta päästetty laitumelle noin tärkeää tapahtumaa ennen. Kyllähän se olisi surku, jos Voitto olisi loukannut itsensä juuri ennen klinikkaa. Ihmettelen syvästi mielipidettäsi, jonka mukaan Tiia ja Pinja pitää hevosiaan pumpulissa.

   Poista
  3. Pakko sotkea oma lusikka vielä soppaan... Hevonen ei kuole jos se ei joka päivä pääse pihalle ja on ainoastaan järkevää pitää hevonen täysin vieraassa paikassa sisällä. Eihän hevoset pääse tarhaan esim. kaksi päiväisissä kisoissa. Ja hengissä selviävät.

   Hevonen väsyy uudesta paikasta koska sen stressitaso nousee huimasti maiseman vaihdoksen yhteydessä. Blogin perusteella tiian ja pinjan hevoset elävät normaalia hevosen elämää, ja tytöt tekee hienoa työtä niiden kanssa! Sillä ei ole väliä onko hevosella equilinen huopa vai joku pyyhe satulan alla. Kunhan se vain tekee sen mihin se on tarkoitettu. Aivan hirveätä toisten polkemista alas vain sen takia ettei itsellä ole asiat niin hyvin kuin tytöillä jotka saavat ja pystyvät harrastamaan.

   Poista
  4. Esimerkiksi; luin tuosta yhdestä postauksesta että hevoset vietiin helteellä karsinaan, ettei tule liian kuuma. :D

   Poista
  5. Ja se oli väärin koska? Mielestäni tuo on vain hevosen hyvinvoinnista huolehtimista, meillä ei ole laitumella tai tarhassa kunnon varjopaikkaa, joss olisi oikeasti viileämpi. On vain puiden luomia "kevyitä varjoja". Ei ne hevosetkaan nauti ulkoilusta, jos ovat ihan kuumissaan.

   Poista
  6. Jos Tiia olisi kertonut pitävänsä hevosiaan ulkona ilman varjopaikkaa 30-asteen ilmoilla, olisi se jaskamyrsky iskenyt päällensä syystä, että Tiia rääkkää ponejaan pitämällä väkisin helteessä päästämättä niitä talliin viilentymään. Ihmeellisiä olentoja me anonyymit olemme, kun mikään ei ole koskaan hyvä ;D

   Poista
  7. Huoh. En niin ymmärrä, miten hevosen parhaan ajattelemisesta aina syytetään pumpuliin käärimisenä? Mun mielestä on hienoa, jos joku jaksaa ottaa hevosensa kesken kuuman päivän lepäämään talliin viileään ja suojaan ötököiltä, ja vielä ehkä viilentelee hevosta samalla vedelläkin. Hevosen on varmasti mukavampi levätä viileässä verrattuna siihen, että jää pari tuntia vapaata laiduntamista pois. Myös alempana keskusteltu tarhaaminen vieraassa paikassa - miksi ihmeessä hevonen pitäisi laittaa riehumaan ja ahdistumaan tarhaan muutenkin raskaana päivänä (valkkua ja pitkää kuljetusta), kun sitä kuitenkin kävelytettiin eli ei vaan joutunu seisomaan sisällä? Vielä jos olisi tullut tarhassa joku pikkuloukkaantuminen olisi tullut ehkä turha, tosi pitkä kuljetusmatka hevoselle, jos klinikkaan ei olisikaan sitten pystynyt osallistumaan. Yleensä en halua asettaa lusikkaani tämmöisiin kommenttisoppiin, mutta nyt oli aivan pakko! Musta on tosi hienoa että sä Tiia jaksat oikeesti ajatella sitä, mikä on hevosen parhaaksi. Ja tosi hienoa on luottaa ammattilaisen sanaan siinä vaiheessa, jos itse ei ole täysin varma siitä, miten kannattaisi toimia.

   Muuten postaukseen: upeeta että saitte onnistumisia klinikassa! Saitte varmasti myös hyviä eväitä eteenpäin, ainahan kannattaa kokeilla uusia valmentajia, sillä he kaikki kiinnittävät eri asioihin huomiota. Mun mielestä Voitto näyttää näissä kuvissa tosi lihaksikkaalta ja hyvältä! (:

   Poista
  8. Laitan mie viellä tähän oman lusikan sekaan ja sanon sanottavani. Miulle on opetettu että ei vieraissa paikoissa, jäätävillä pakkasilla, paahtavilla helteillä yms. hevosen hyvin vointia heikentävällä tekiällä saa leikkiä ja tän opin olen saannut pikku pentuna tallilla "talli apurina" ollessa ja sama asia toikotettiin hevostenhoitaja koulutuksessa Ypäjällä minulle.

   Poista
 9. Hyvä postaus :)
  Hienoja kuvia :)
  Hyvinhän teillä sitten meni! :)

  VastaaPoista
 10. Ihana postaus♥ Mutta jossain kohin Voitto hyppäsi kaukaa Nii hyvin pysyit selässä. (jos ei ollut jossain esteissä niin kaukaa hyppyy) En tarkoita pahalla. Ja hyvin menitte.

  VastaaPoista
 11. En ole oikein ymmärtänyt, että mitä tuo "ratsastusklinikka" oikein tarkoittaa? Voisitko selventää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisölle tarkoitettu valmennus eli selitetään yleisölle jutut auki ja kerrotaan miksi tehdään näin, miten tässä tilanteessa voisi tehdä jos hevonen olisi vaikka nuori, opettaja kertoo miten ja miksi joain juttua korjataan jne. Eli tavallinen valmennus, mutta yleisölle enemmän suunnattu:)

   Poista
 12. Ei heppoja tarvii pumpuliin kääriä! Mitäs Voitolle ois sitten käyny jos sen ois antanu vähän jalotella tarhassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän valmentaja sanoi, ettei kannata. Vieraassa paikassa, vieraiden hevosten ympäröimänä riekkuminen ja itsesnsä rikkominen on liian suuri riski. Hänellä kuitenkin kokemusta asiasta enemmän kun meillä ja varmaan sinullakin :)

   Poista
  2. Itse ainakin päästän heppani vieraissa paikoissa tarhaan. Helpommin se siellä ahtaassa karsinassa stressaantuneena itsensä hajottaa kuin tarhassa. Itse olen ylpeä että pystyn luottamaan hevoseeni. Se on eläin eikä se varmaan yritä tehdä itsemurhaa. Osaan myös tehdä päätökset ilman että syynä päätökselleni on "niin mutta kun valmentaja käski". Hevosta sattuu enemmän se, että se joutuu seisomaan yksin karsinassa kuin se, että se saa jonkun ruhjeen tarhassa kirmailemisesta.

   Poista
  3. No, me ei olla niin osaavia eikä meillä ole vielä niin paljoo kokemusta hevosista, että tiedettäisi tollaiset jutut. Siksi valmentajan kokemuksen kautta kerätyt vinkit otetaan meillä tosissaan:) Ja olihan sillä Voitolla tallissa muuta seuraa, yhtä paljon kun tarhassakin olisi ollut. Jos oltaisi yövytty pidempään, olisi Voitto tietty päässyt tarhaan!

   Poista
  4. Itse en hevostani tarhaa vieraassa paikassa. Kävelyttelen sitä pihalla jos tarve vaatii, mutta ulos en arvokasta otusta vie.

   - Laura
   Http://maaliviivalle.blogspot.fi

   Poista
  5. Minä pidän taas tuota arvokasta otustani niin arvokkaana, että en halua aiheuttaa sille stressiä ja vien en ulos.

   Poista
  6. anonyymi 14.33, onko se sulta jotenkin pois jos voitto oli yhden yön karsinassa? ilmeisesti se asia jotenkin sua koskettaa kun siitä lähdit kirjoittelemaan?
   tiia todennäköisesti tuntee hevosensa paremmin kuin sinä ja koska hevosetkin ovat yksilöitä, ei niitä voi verrata tuolla tavalla että "mun hepalle tehään näin niin sunki hepalle pitäis tehä". ja sitä paitsi, mistä sitä olisi tiennyt että jos voitto olisi ollut ulkona ilman valvontaa ja joku "fani" olisi tullut sitä sinne esim. syöttelemään ja olisi antanut jotain sopimatonta ja hevoselle olisi tullut jotain terveydellisiä ongelmia? yleisessä tiedossa kuitenkin oli millä tallilla voitto oli yötä.

   Poista
  7. heiheihei anonyymi! Nyt sotken oman lusikkanikin soppaan, mutta tiesitkös, että eiväthän hevoset esim. viikonlopun yli kestävissä kansallisissa kilpailuissakaan pääse tarhaamaan. Siellä ne kisapaikoilla karsinoissa seisoskelevat ja niitä talutetaan juurikin siitä syystä. Harva hevosenomistaja vie uudessa paikassa hevosensa tarhaamaan, jos reissu on niinkin lyhyt kuin 1 tai 2 yötä.

   Poista
  8. Kiitos kaikille mielipiteistä :)

   Poista
  9. On aika normaalia jättää hevonen vieraassa paikassa karsinaan ja käydä kävelyttämässä sitä. Ei se hevonen siihen kuole, jos sitä karsinassa pitää. Kun ajattelee vielä, että esimerkiksi Saksassa ja Hollannissa hevoset saavat tarhata päivässä vain pari tuntia ja muuten ovat kävelytyskoneessa. Ja jos tuntee oman hevosensa ja tietää että se voi stressaantua tarhassa ja alkaa riehumaan, ei sitä sinne kannata noin lyhkäsillä reissuilla laittaa.

   Poista
 13. Toosi hyvä postaus:)
  Parhaat kuvat jälleenkerran:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuolla maneesissa oli kyllä tosi vaikea ottaa kuvia, pimeyden ja vastavalon takia. Hyvä, jos kuvat kuitenkin näytti kivoille!

   Poista
 14. Kiva postaus! Ja hienoa että pääsit klinikkaan! Oot onnekas :)
  Siistiä ratsastusta ja muuten pakko sanoa että minun silmään meni paljon paremmin kuin monissa muissa hyppyvalkuissa mitä olen siis videolla nähnyt teistä :) hyvä että nyt pohkeisiisi keskityttiin paljon ja nyt oikeasti pidit ne kiinni eivätkä ne heiluneet irti hevosesta niinkuin välillä sinulla. Huomaan asin koska oma valkkuni minulle siitä aikanaan sai sanoa paljon ja edelleen välillä muistuttaa. Jalat ovat pelastukseksi esteillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Joo tosiaan pohkeisiin on kiinnitetty nyt paljo nhuomiota Terhinkin kanssa ja viimeksi ne pysyivät kiinni jo paljon paremmin, mutta vielä on korjattavaa niidenkin kanssa!

   Poista
 15. Tosi kiva ja selkeä postaus! :)
  Hahhaa, mä näyn tossa videossa :D, mut te menitte kyl tosi hyvin, sain paljon teistä kuvia, mutta ovat huonolaatuisia, sillä toissapäivänä järkkäri meni rikki:/

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus! Hyvinhän te menitte. Oisin muuten tullut moikkaamaan mutta en ehkä ole niitä rohkeimpia ihmisiä.. Kiinnitin muuten huomiota trailerin sivulla lukevaan "Bon Bon & Voice Of Fortuna" Hauska idea! :)

  VastaaPoista
 17. Olin seuraamassa klinikkaa ja täytyy sanoa että oli tosi kiva ja hyödyllinen kokemus! :) antilta sai paljon hyviä ja konkreettisia neuvoja. Itse olin tosi vaikuttunut siitä miten hyvin hän osasi havainnollistaa sen suokin kanssa sitä miten hevonen reagoi ratsastajan virheisiin. Johkunkin opetuksessa tuli esiin ihan uusia puolia (erityisesti nuorten hevosten osiossa) vaikka peikillä ratsastankin ja joskus hänen tunneillaan.

  Teidän meno oli mukavaa katseltavaa ja ratsastit siististi. Voitto näytti menevän oikeen nätisti ja rauhallisesti. Tsemppiä teille jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi kun mä en ehtinyt kokonaan näkemään sitä antin demoa! Kiitos paljon:)

   Poista
 18. silloin kun loit youtube kanavan, niin kestikö sinulla hetki, ennen kuin pystyit laittamaan videoon oman pikkukuvan? jos kesti niin kuin kauan suunnilleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen pikkukuvan voi ladata mun mielestä vasta kun on youtube partnership, ainakin ennen oli näin :)

   Poista
 19. Ihanat te Voiton kaa!♥ Olin sen mun kaverinkaa yhteis kuvassa ja muoa jännitti ku näin lempi bloggaajani! :O Olin se pieni tyttö. Sain teiltä nimmarit! Jee!!!!!!!♥♥♥♥ Tiia and Pinja is best forever!

  VastaaPoista
 20. Tykkäsin teistä parina tosi paljon, ratsastat siististi ja voitto on mahtava! Voitto on muuten ihan eri näköinen livenä (hienompi) kuin kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hah, hyvä että noin päin näytti hienommalle;)

   Poista
 21. Kivalta tuo teidän meno näytti, puhuit videolla jostain rambosta. Kuka se on, ku sitä vaan että jos on sellanen pikkunen musta poni nii tiiän sen.

  VastaaPoista
 22. Hienon näköistä menoa! Kai näitä klininoita tulee enemmänkin et pääsisin kans katteleen? :)

  VastaaPoista
 23. Tosi kiva, ja huolella tehty postaus. :)

  VastaaPoista
 24. Sulla meni todella kivasti klinikalla ja oli tosi kiva nähdä teidät livenä! :) Ja samaa mieltä tuosta, että Antti osaa luoda rennon ja luottavaisen fiiliksen, Antti on valmentanut mua siitä asti, kun kävin heidän ratsastuskoululla 12 -vuotiaasta eteenpäin, välissä ollut taulkoa ja kokeillut eri valmentajia, mutta Deen kanssa taas palannut Antin silmien alle, ja todennut, että tämä sopii meille ja ollaan saatu tällä systeemillä hirmuisesti tulosta alle vuoden sisällä!

  VastaaPoista
 25. Miten te pidätte noi kylmäpussit (tai mitkä onkaan) kylminä aina jossain matkoilla? onko joku minipakastin tai kylmälaukku yms. mukana ja sinne pakastimesta vai? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli meidän yöpaikan pakastimessa, jonka jälkeen käärittynä loimeen ja kahden kylmälaukun/pussin sisällä :)

   Poista
 26. Teillä meni tosi hyvin siellä!(: ja mitä mieltä olit siitä että oliko Voitto rento kun joutui niin paljon seisomaan kun matkustitte ja näkyikö se ratsastuksessa? ja kun aina sanoit joissain postauksissa että unohdit ratsastaa esteelle nii mitä se käytännössa tarkoittaa??(: Itse tuossa kävin ratsastamassa ja hevonen meinasi aina pudottaa laukan ennen puomia ja puomien välissä.Eli tarkoitatko esteellä ratsastamista sillä että annat pohjetta kannustat hevosta hyppäämään esteen ja ettei se pudottaisi laukkaa alas

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.