Voiton kuulumiset ja videopostaus

maanantai 23. kesäkuuta 2014


Moikka! Koneelle on kertynyt parilta ratsastuskerralta kuvia ja jopa yksi videopostaus. Nyt lomalla ollaan Pinjan kanssa innostuttu taas kuvailemaan ja videoimaan normaalia enemmän. Videopostauksia on siis tulossa toivottavasti jatkossakin tällä vauhdilla ja parhaamme mukaan valokuvaillaan myös niitä tavallisia kotitreenejä teille.


Linkki videoon // Linkki postaukseen valmennuksesta, jossa oltiin videossa.

Keskiviikkona, ennen Terhin torstaista valmennusta, työskentelin pitkään ravissa ympyrällä tehden erilaisia taivutuksia ja väistätyksiä. Ollaan tehty kyseistä tehtävää parikin kertaa vähän eritavoin sovellettuna Sannan valmennuksissa alkuverkkana. Ympyrällä ravissa taivutellaan siis vuorotellen pyllyä ulos ja sisälle vähän väistöjen tapaan. Väistätyksessä sitten vaihdetaan asetusta välillä sisälle ja välillä ulos. Eri periaatteessa tehdään neljää erilaista taivutusta.

Verkkailin hetken ravissa enne tehtävän aloitusta, joten aloitin tehtävän melko loivasti ja pienellä taivutuksella. Kun homma alkoi sujumaan taivuttelin ja väistätin vähän enemmän. Tämän tehtävän jälkeen laukkasin hetken ja vitsi miten kivaa laukkaa Voitto meni! Seuraavan päivän estevalmennuksessa mulla olikin huomattavasti normaalia paremmin läpiratsastettu hevonen. Pitää tehdä tätä tehtävää useammin ja yhtä huolellisesti.


Estevalmennuksen jälkeen perjantaina oli kevyempi palauttelupäivä, jolloin Pinja sai ja halusi ratsastaa pitkästä aikaa. Neuvoin kentän laidalla ja räpsin pari kuvaakin. Voitto oli aluksi todella jännittynyt, mutta jonkun ajan päästä Pinja sai sen rennommaksi. Tuntuu, että vaikka Pinja menee harvoin Voitolla, onnistuu heidän yhteistyö aina vain paremmin ja paremmin. Joskus on menty koko ratsastus samalla tavalla jännittyneesti, mutta nyt Voitto oli jännittynyt vain hetken alussa. Estevalmennuksen jälkeen tosiaan ratsastan yleensä kaikki askellajit kevyesti läpi tai käyn maastossa, Pinja teki tänään ensimmäisenä kerrotun kevyen ja palauttavan treenin.

Lauantaina menin todella kevyesti. Yleensä vapaapäivänä en liikuta Voittoa, mutta nyt päädyin työskentelemään hetken käynnissä ilman satulaa. Tein väistöjä ja pysähdyksiä. Käyntityöskentely on minusta ollut aina vaikeaa, sillä Voitto koittaa aina livistää työntekoa karkuun kaartamalla kaulan vain jännittyneesti kaarelle samalla tiiraillen mitä naapurissa tapahtuu. Tarpeeksi aktiviteettiä keksittyäni ja koko ajan jotain vaatien sain sen keskittymään olennaiseen.

Yllä olevat kuvat on otettu jokin aika sitten, kun kokeilin ekaa kertaa uutta huopaa.
 Sunnuntaina eli eilen pidin laukkapäivän. Verryttelin kevyesti ravissa kevennellen molempiin suuntiin, jonka jälkeen tein Sannan valmennuksessa toteutettua sileän tehtävää. Laukkasin uraa pitkin, siirryin pari kertaa pitkän sivun aikana raviin ja tein pienen voltin suoralla hevosella, ikäänkuin takaosakäännös ravissa. Tämä sujui melko hyvin, joten useita toistoja ei tarvittu. Laukassa tein aluksi kolmikaarista laukanvaihdoilla. Voitto vaihtoi todella hyvin! Tein ekaa kertaa saman treenin aikana vaihtojen lisäksi vastalaukkaa. Yleensä teen vain toista, jolloin vastalaukka tai vaihdot on helpompia, kun hevonen tietää, että tänään saa vaihtaa tai ei saa vaihtaa. Vastalaukka ei sujunutkaan sitten ilman ongelmia. Minusta tuntui, että Voitto ehkä jopa vähän vedätti mua ja koitti päästä helpolla. Se meni koko kentän ympäri nätisti vastalaukkaa, kunnes aina ihan samassa kohdassa vaihtoi, vaikka kuinka vahdin. Usean yrityksen ja pienen turhautumisen jälkeen onnistuin menemään kohdan yli ilman, että heppa vaihtoi. 

Tänään lähdetään TK:lle hyppäämään Terhin valvovan silmän alle. Lilli jää Fleurin kanssa kotiin, joten katsotaan minkälaista valmennusmatskua tällä kertaa tulee. Sää on ainakin vielä ihanan aurinkoinen. Voitto muuten polkaisi haavan pari päivää sitten takaseen, onneksi melko ylös, joten parantuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Voitto kehittää melko helposti kesällä impparin haavoista, joten toivotaan nyt parasta..

47 kommenttia

 1. Tosi kiva ja monipuolinen postaus :) Tämmösiä lisää, varsinkin kotitreeneistä!

  VastaaPoista
 2. Näytät kyllä menevän todella hyvin voitolla! Ja samoin Pinja!:o Käytätkö sä muuten aina ratsastaessa saappaita?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käytä, yleensä en jaksa laittaa joten meen vaan kumppareilla..:D

   Poista
 3. Paljo maksoi toi Kingslandin takki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se mikä oli videolla? Mä en muista kun sain sen yhteityön kautta alennuksella, olisiko joku 100e.

   Poista
 4. Kiva postaus ja hieno video! (perus kommentti) :D

  VastaaPoista
 5. Sulla on tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooosi kiva blogi! Ja voitto on ihana ja sä kaunis! Ja sul on parhaat vidept ulkoasut ja kaikki <3<3<3

  VastaaPoista
 6. Ihana Voitto ja Tii :) Miten muuten se Voiton paise mikä sillä oli poskessa??

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva postaus ja hyvin ratsastatte kumpikin :) !! Alan just kattoo videota ;) ---->

  VastaaPoista
 8. Olen seurannut todella kauan teidän blogia / sinun blogia ja myös siskosi. Nämä ovat niin hyvin organisoidut ja suunnitellut, ihanat videot ja näkee että tähän on panostettu todella paljon. Aina kun katson videoitanne saan hyvää energiaa ja voimia jaksaa eteen päin ja samoin tehdä omien heppojen kanssa! Tiia oot niin paras bloggaaja ;) Peukkua ehdottomasti ja lemppari blogi!

  VastaaPoista
 9. Koska tulee viikon blogihaaste?:o

  VastaaPoista
 10. Koska blogihaaste tulee??

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia! Etenkin noi kaks ekaa<3

  VastaaPoista
 12. Mukava kuulla Voiton kuulumisia. :) Aina kun katson Voiton kuvia, ihastun siihen vain kokoajan enemmän! Osaa se olla niin komea ja hieno joka kuvassa. <3

  VastaaPoista
 13. Tosi kiva videopostaus ja kiva postaus muutenkin :)

  VastaaPoista
 14. Ihana tuo uus huopa <3 Kenen valmennuksessa kävit tolla videopostauksella?

  VastaaPoista
 15. Moi Tiia :)
  Mulla olisi yksi ongelma, joten mä ajattelin kysyä neuvoa sulta.
  Tämmöistä ongelmaa ei oo ennen ollut, mutta nyt sellainen tuli.
  Aina kun menen mun hallintapaneeliin bloggerissa, niin siinä kohtaa missä pitäisi olla postauksia jotka muut on laittanut, niin on aina vain yksi postaus. Yritin painaa "näytä lisää" nappia ja kirjautua ulos, mutta ei auttanut. Olisko sulla jtn keinoa tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mullakin sama.. taitaa kaikilla olla sama juttu :((

   Poista
  2. Juu mulla sama....;( plus kommentointi ei meinaa onnistua.

   Tiialle: mulla oli tänään valmennus ja mulla oli ihan sama ongelma, että heppa katteli vaan mitä naapurissa tehdään ja ei meinannut kuunnella (se tekee sitä aika usein, jopa talutellessa xD) Meillekin annettiin neuvoks että just käsken sitä ja meen reippaammin.

   Poista
  3. En ole itse käyttänyt bloggerin seurantajuttua, koska se ei ole koskaan toiminut kunnolla. Siirryin jo vuosia sitten Blogloviniin, jonne suosittelen teidänkin siirtyvän. Paljon toimivampi ja kätevämpi!

   Poista
 16. Hmmm hyvä postaus :) mutta näin btvmut kun sinä käyt tuolla suitsi sopissa suht koht paljon, niin kun minä olen "aika lähellä" kuopiota nyt jaja saatetaan käydä kuopiossa ja olis saappaat vähä hakusessa niin onko suitsisopissa enemmän saappaita kuin verkko kaupassa, verkko kaupassa näyttäis olevan vain yhdet saappaat ja loput kenkiä ja shapseja. Niin mitä hintaluokkaa siellä saappaat olisivat? Sori jos tuli romaani x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä, kun en ole sielä pitkään aikaan käynyt :/

   Poista
 17. Kiva postaus :) Laitatko jokaisen ratsastuksen jälkeen Voitolle kylmät? Vai pelkästään hyppyjen jälkeen.
  :)
  Ja kuulutteko Pinjan kanssa SRL? :)

  VastaaPoista
 18. Kiva postaus ja kivoja kuvia! Muuten oletko koskaan ratsastanut kuolaimettomilla suitsilla Voitolla tai onko sinulla muuten kokemusta niistä ? Ps. Olisi kiva jos tekisit mielipide postauksen kuolaimista ja kuolaimettomuudesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole. Joskus olen mennyt vain päitsillä, mutta nehän eivät asiaa aja yhtä hyvin :)

   Poista
 19. Kysyn taas, mutta millon tulee se maastakäsittelypostaus? :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, oon hionu sitä nyt niin pitkään julkasukelposeksi, että ehkä vielä joskus kun ei ole muuta postattattavaa ;)

   Poista
 20. Ooi kiva postaus.. harmi vaan että näitä postauksia ei bloggerin kautta näy kun vaan uusimman mikä on tullut.. niinku jostain blogista mitä luet.. :o niin tännekkii sun blogiin menin youtuben kautta kun näin tän videon ja samal huomasin että sulla on kokonaan uus postaus. onks sulla samanlainen ongelma bloggerin kanssa.. mulla ja mun kavereilla on :o! toivottavasti tää korjattais nopeasti, koska harmittaa kun ei nää uusii postauksia :,(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama ongelma mikäli ymmärsin oikein! Tää on tosi harmillinen ongelma, ja oon miettiny pitäisikö ottaa jotenkin yhteyttä Bloggerin tekijöihin/päivittäjiin.

   (Vastasinpa kuitenkin, vaikket minulta kysynyt. Mutta itse olen miettinyt olenko ainut ongelman kanssa.)

   Poista
  2. Kannattaa käyttää Bloglovinia :)

   Poista
 21. Mitä toi vikan lauseen imppari tarkottaa?:D

  VastaaPoista
 22. Ää...rakastan tota sun kingslandin hupparia/takkia(mikä nyt onkaan). Se on niin ihana. Kävin sitä Kuopiossa ollessani Suitsisopissa sovittamassa ja olisin muuten varmaan ostanutkin, mut kun hintaa yli 100e, niin jäi sit ostamatta. :/
  Toivon et niitä siellä vielä on kun seuraavan kerran olen Kuopiossa käymässä, nimittäin synttärirahaa tuli juurikin tuon hupparin verran et jos sen nyt ostais :D

  Niin juu ja kiva postaus ja video! :)

  VastaaPoista
 23. Kysyn ihan mielenkiinnosta, että miksi Voiton takajaloissa ei ole kuljetuksissa kuljetussuojia? Mietin vain, että onko sillä sama ongelma kuin yhdellä tutun hevosella, että yrittää potkia niitä koko ajan pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama syy. Voitto ei siedä oikeen takasissa mitään, pintelit menee just ja just. Joinakin päivinä ei nekään ilman potkimista :D

   Poista
 24. taisin ajaa tkn ohi mökille sillon ku olitte valkassa :)

  VastaaPoista
 25. Ootte kehittynyn Voiton kanssa todella paljon näiden parin vuoden aikana ! :) Muistan kun alotin lukea blogiasi, ette ollut löytäneet vielä oikein ns. yhteistä säveltä. Ootte nykyään tosi hienon näköisiä :) Muuten, oletteko tulossa Hankoon ensi kuussa Sea Horse Weekiin?

  VastaaPoista
 26. VASTAISITKO NOPEASTI? Onko siinä Olympus e-pm2 kamerassa suomenkielinen valikko? Pliis vastaisitko nopeasti, koska netistä en löydä tätä tietoa, ja olen pian hankkimassa kameran!

  VastaaPoista
 27. Pakko sanoa et Voitto näyttää tosi hyvältä tossa keskimmäisessä kuvassa, jossa on uus huopa testissä! Näyttää liikkuvan hyvin kropan läpi ja kantaa itsensä :)

  VastaaPoista
 28. Laitatko voitolle aina kylmät vai ainoastaan hyppyjen jälkeen? :)

  VastaaPoista
 29. Moi otte nin söpöjä voitton kansa

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.