Kuvauskaluston esittely

torstai 5. kesäkuuta 2014

Moikka! Nyt tulee paljon toivottu kuvauskaluston esittelypostaus. Koitan tiivistää kaiken asian lyhyeksi, sillä tästä tulee melko pitkä kaikkine kuvineen. Joitain kuvausvinkkejä voitte lukea vanhasta postauksesta, mutta uusi kuvausvinkki postaus on tekeillä. Nyt kuitenkin esittelen käytössä olevan sekä kaapin nurkissa lojuvan kuvauskaluston.

Canon EOS 7D ja
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USMLähes kaikki tämän hevosblogin kuvat tulee otettua ylläolevalla setillä. Meillä on aina ollut Canonin kameroita, joten vanhan 550D:n mennessä rikki saatiin joululahjaksi pari vuotta sitten tämä kamera. Kuvataan paljon tallissa, pölisevän kentän laidalla ja muutenkin melko ikävissä olosuhteissa kameraa ajatellen. Yksi syy miksi vanhemmat tämän oli meille lahjaksi valinnut olikin pöly- ja kosteussuojaus. Tähän kameraan ei voi olla kyllä kuin tyytyväinen, mitään suuria miinuksia en keksi.

Tässä kamerassa ei ole niitä monessa järkkärissä olevia automaattisäätöjä (esim. urheilukuvaus, maisemakuvaus), joten jouduttiin ihan tosissaan opettelemaan "oikeaa" kuvaamista. Nykyään kuvataakin aina M-asetuksella, jossa voi säätää ihan kaiken itse. Kannattaa siis ihan oikeasti opetella aukon, suljinajan ja ISOn säätämistä. Voin taata, että saatte paljon parempia kuvia kun sillä urheilukuvalla tai täysautomaatilla ;)

Viime jouluna saatiin joululahjaksi unelmieni objektiivi eli Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM. Tämäkin on sääsuojattu samalla tavalla kun itse kamera. Putken hyvän valovoiman (f/2.8) takia alkoivat maneesikuvatkin meidän taidoilla onnistua. Muita putkia ei olla pahemmin Canonissa enää käytetty, kun tämä saatiin. Objektiiviä mainostetaan Canonin sivuilla mm. näillä sanoilla: "Se on ihanteellinen urheilu-, luonto- ja muotokuvaukseen", "monien ammattikuvaajien eniten käyttämä objektiivi" ja " valovoima takaa hyvät hämäräkuvaus ominaisuudet".
  
Esimerkki kuvia Canon EOS 7D +  Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM:

 

Olympus PEN E-PM2 ja
Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8Olympuksen sain blogin kautta ja siitä olen kirjoittanut tarkemman postauksen kuvausvinkkien kera tänne. En voi kyllä olla tätäkään kehumatta. Tosin miksipä meillä sellaista kuvauskalustoa vakiokäytössä olisi mitä en voisi kehua. Tämän ehdoton etu Canoniin verrattuna on koko. Ihan sairaan helppo viskata laukkuun tai kantaa mukana! Ei jää kuvaaminen ainakaan siitä kiinni, ettei jaksa kameraa kantaa. Olympuksen saatuani ja pari kuukautta sitten 45mm f/1.8 -objektiivin siihen ostettuani on Canon jäänyt lähinnä hevoskuvaukseen. Tällä sitten kuvataan kaikki muu ja otetaan videoita. Canonin setti on kuitenkin mielestäni voittamaton maneesikuvauksessa ja muutenkin liikkuvaa hevosta kuvatessa, onhan siinä jo siihen tarkoitukseen paremmin sopiva objektiivikin.


M.Zuiko 45mm f/1.8 objektiiviä mainostetaan mm.  näillä sanoilla: "Suuren valovoiman ja ensiluokkaisen linssitekniikan ansiosta se on ihanteellinen muotokuviin niin, että ihmiset todella erottuvat, tausta on kauniin epäterävä ja kontrastit ovat voimakkaat. Se soveltuu myös videokuvaukseen, koska se mahdollistaa huippulaatuisten videoleikkeiden kuvaamisen äärimmäisen nopealla tarkennuksella."

Esimerkkikuvia Olympus PEN E-PM2 ja+ M.Zuiko 45mm f/1.8:Olympus M.Zuiko Digital 14-42mm f/3.5-5.6

Videoiden tekemisestä ja kuvaamisesta on tullut miljoona kertaa helpompaa Olympuksen myötä. Tässä kun on oikeasti toimiva automaattinen tarkennus, myös videoidessa. Canonilla piti aina tarkentaa käsin ja se se vasta oli ärsyttävää varsinkin jos kuvasi jalustan kanssa, eikä ollut kuvaajaa. Me kuvataan videot kuitenkin melko usein kameran mukana tulleella M.Zuiko Digital 14-42mm f/3.5-5.6 objektiivillä, sillä esim. videopostauksia on vaikea kuvata niin kaukaa mitä toisella objektiivillä pitäisi. Vaikka onhan siinä 45mm mielestäni tuhat kertaa parempi laatu. Mä en vaan jotenkin tykkää yhtään kameran mukana tulleista objektiiveistä, kun oon tottunut paljon valovoimaisempiin ja muutenkin "laadukkaampiin". Tai sitten en vaan osaa kuvata niillä ;)

Esimerkkikuvia Olympus PEN E-PM2 ja + M.Zuiko Digital 14-42mm f/3.5-5.6Yllä päivittäisessä käytössä oleva kalusto ja seuraavaksi nurkissa lojuviin kamoihin..
Canon EOS 550D

Meidän vanha järkkäri, joka tuli tiensä päähän erään sateisen valmennuksen jälkeen. Olin kuvannut Pinjan valmennus sateessa, muovipussi tietysti kameran suojana. Oltiin oltu tallissa hetki, kunnes kamera vain yhtäkkiä sammui. Paniikkihan siinä iski, koitettiin föönätä kuivaksi, laittaa riisiin ja tehdä kaikkea mahdollista. Lopulta se sitten käynnistyi, mutta näyttö oli pimentynyt oikeastaan kokonaan. En muista mikä sen vian nimi oli, mutta kuitenkaan tätä ei ruettu korjaamaan vaan saatiin pitkän kamerattoman jakson jälkeen nykyinen 7D. Ovathan 7D ja 550D ihan eriluokan kameroita, mutta ei mulla tästäkään mitään huonoa sanottavaa ole. Ollaan säästetty tämä varakamerana, kun tällä voi kuitenkin hätätapauksessa kuvata, niitä kuvia ei vaan sitten pysty katsomaan, kun näyttö ei toimi..:D

Esimerkkikuvia Canon EOS 550D +  Sigma 18-200mm F3.5-6.3II DC OS

Ylimääräiset objektiivit Canoniin

Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM (vasemmalla) oli meillä käytössä ennen nykyisen Canonin objektiivin saamista. Tämä on siis täysin ehjä, mutta ei tälle vain oikein ole enää käyttöä. Hyvä objektiivi, jollai sai varsinkin ulkona todella kivoja kuvia. Valovoima ei oikein maneesikuviin riittänyt, mutta valoisassa maneesissa onnistuivat nekin. Voin suositella niille, jotka etsivät kohtuuhintaista objektiiviä.

 Sigman 18-200mm F3.5-6.3II DC OS (keskellä) toimi lähinnä videoiden kuvaamisessa. En muista missä mitä varten me tämä alunalkaen ostettiin, olisiko ollut rikkoutuneen vastaavan Canonin tilalle? Mutta hyvän zoomaus mahdollisuudeen takia tällä sai hyvää videota sekä läheltä että kaukaa. Nykyään kuvataan videot Olympuksella, joten tälläkään ei ole enää käyttöä.

Viimeisenä 550D:n mukana tullut objektiivi, joka taitaa melkein kaikissa kamerapaketeissa tulla mukana. Tällä ei ole varmaan otettu yhtään kuvaa, sen jälkeen kun saatiin muitakin objektiivejä. Kuten aikaisemmin sanoin, joko kameran mukana normaalisti tulevat objektiivit on vain huonoja tai sitten mä en vaan osaa kuvata, sillä en saa millään kivoja kuvia. Tällä voisi kuitenkin koittaa tarpee nvaatiessä videoida.

Esimerkkikuvia Canon EOS 7D + Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM:

 
Kameranjalka

Saan todella usein kyselyjä millainen kameran jalka meillä on ja tässä tää nyt olisi. Tämä on äitin ja iskän vanha, joten mulla ei ole mitään hajua minkä merkkinen tämä on. Kyljessä muuten lukee Manfrotto, joten ehkä se on sen merkki? Hyvä tämä silti on. Tukeva, paljon säätely mahdollisuuksia ja sopii meidän molempiin kameroihin. Kamera kiinnitetään siis tuohon sellaisen ruuvattavan levyn avulla. Meidän molempien kameroiden pohjassa on sellainen ruuvin paikka, johon se levy kiinnitetään. Olympuksessa on noissa ylempänä olevissa kuvissa pohjassa itseasiassa se harmaa kiinnityslevy kiinni.


Heijastuskangas

Ostettiin vähän aikaa sitten kokoontaitettava heijastinkangas, jonka halkaisija on 80cm. Tähän saa siis 5 erilaista heijastuspintaa. Kultainen, hopeinen/kiiltävä, valkea, musta ja läpikuultava. Läpikuultavalla voi siivilöidä valoa pehmeämmäksi ja mustalla ludoa varjoja, muilla luodaan sitten erilaisia valoja. Alla onkin kuvia, joissa olen käyttänyt erikankaita. Ensimmäisenä aina kuva, jossa kangasta ei ole käytetty ja toisena kuva kankaalla.


Jos on jotain kysyttävää kuvaamiseen liittyen voin koittaa vastata, vaikken mikään ammattilainen ole..:) Niin ja kertokaapa minkälaisia kameroita teillä on, mitä löytyy teidän ostoslistalta ja onko teillä samaa kalustoa kuin meillä?

Meidän ostoslistalta löytyy seuraavaksi kameralaukku, johon tuo kaikki eniten käytössä oleva kalusto mahtuisi. Ei ihan helppo homma löytää meitä miellyttävää laukkua.. Onko kellään suositella jotain laukkua?
                                                                     

134 kommenttia

 1. Tosi hyvä postaus ja kiva tietää millä kuvaatte! :)

  VastaaPoista
 2. Itse ostin juuri vuoden vaihteessa 600Dn ja ostoslistalla siihen olisi Tamronin 70-300mm jota olen testannut kaverilla, jalusta sekä kaukolaukaisin, niin ei kuvat tärähtäisi yhtäpaljon. Tolla saa hyvää videota kylläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ostaa Canonin oma putki, kun tuo tamronin on semmonen "suhruputki".:)

   Poista
 3. Kommentoinkin yhteen postaukseen että olis kiva jos joskus videoisitte sitä kuvaustilannetta ns."kuvausten kuliseissa". Esim heppojen kanssa niin näkisi miten ne on siinä ja mitä teette,yms. Ymmärsit varmaan mitä tarkoitin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen tämän toivevideon heti kun saan tarpeeksi apukäsi, kolme ihmistä kun tarvitaan jo kuvaamiseen sitten vielä se videoija :)

   Poista
  2. Tätä minäkin toivoisin, pyytäkää vaikka vekkiä ja lokkia apuun! :D

   Poista
 4. Onko muuten viikon blogihaastetta nyt tulossa?Sulta siis ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapi olla, jos sitten en julkaise muita "ajankohtaisempia" postauksia sen tilalle, mutta tuolla luonnoksissa muutama idea jo on :)

   Poista
 5. kiva postaus:)) minulla on canoni 1100d ja kuvailen sillä paljon varsinki heppoja:)

  VastaaPoista
 6. Minulla on tuo 550d nykyään ja kerran unohdin sen hetkeksi ulos kun satoi ja muistin että teidän kamera meni rikki siitä niin juoksin ulos hakemaan sen nopeasti XD Mut ihania kuvia saatte kyllä teidän kuvaskalustolla!:) Nuo kamerat missä on tuo täys automaatti videollakin on kyllä super käteviä ,isä hommasi itselleen canonin 100d ja se on pienempi ja siinä on tuollainen video automaatti säätö. Mut kivasti kerroit näistä kalustoista ja luulen että aika monella se kameran mukana tullu objektiivi jää hyllylle jos on joku muu !:'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kamala, ois kyllä painajainen jos huomaisi kameran unohtuneen sateeseen! Onneksi ei käynyt mitään!

   Poista
 7. Kiva postaus! Onko sulla ikinä ollut Canon eos 1100D? Voitko tehdä joku kerta sellaisen videon jossa esittelet millaisia kuvan värejä saat sun jollain canon kameralla? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut, mutta kaverin kyseinen on ollut lainassa kun meidän kaikki kamerat oli rikki. En tiedä voiko tossa Canonissa laittaa eriväriasetuksia, itse en niitä koskaan käytä. Muokkaan sitten tarvittaessa koneella, jos haluan kuvaan jotain erikoisväriä :)

   Poista
 8. meillä on saman kokonen kamera kun olympus, mutta se kamera on canon eos m. Eikös kaikissa järkkäreissä voi valita itte nää aukon ja muitten asetuksia?:) Tykkäätkö nikonin kameroista? ihe en tykkää.. onko tuo olympus keskutusnäytölinen? meillä on oma canoni kosketusnäytölinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä käsittääkseni voi :) Tykkäisin kyllä varmaan, jos osaisin käyttää. Mutta kun on tottunut Canoniin tuntuu se enemmän omalle :) Ja on tosiaan kosketusnäyttö, unohdinko mainita sen tossa tekstissä?

   Poista
 9. tosi hyvin kirjoitettu postaus, oli mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus! Itselläni on myös tuo Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM -objektiivi, ja tyytyväinen olen ollut.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan tuo on oikein hyvä perusobjektiivi ja ulkona varsinkin saa ihan todella onnistuneitakin kuvia :)

   Poista
 11. Kiva postaus. Itellä on ihan tavallinen kamera. (joka ei nyt toimi. Ei oo toiminut muutaman vuoteen😐)

  VastaaPoista
 12. Multa löytyy tällä hetkellä canon EOS 600D, kittiputki x2, canon 55-250mm f/4-5.6, canon 50mm f/1.8. Ostoslistalla on tällä hetkellä canon 40mm f/2.8 ja canon 70-200mm f/4. Ostoslista on vaan miettimistä ainakin ton 40mm suhteen, se saattaa vaihtua vielä esim. canon 35mm f/2. Toivon saavani noi joskus. Sekä mun pitäs ostaa kamerareppu ittelleni.
  Ootko sä saanu jo ostettua uuden laukun/repun? Miks sitä/niitä ei esitelty tässä, vaikka tavallaan ne kuuluu kuvauskalustoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla saatu vielä ostettua, pitäisi kyllä ennenkun joku hajoaa.. Kuuluhan ne tavallaan kuvauskalustoon, mutten nyt tajunnut esitellä sitä vanhaa kameralaukkua..:D

   Poista
 13. mitä putkee suosittelet canon eos m mikrojärjestelmakameraan? eikös tuoki oo järkkäri vaikka se on ''mikrojärjestelmäkamera''

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa yhtään nyt sanoa, kun en tiedä käykö siihen ihan tavalliset Canonin puitket vai onko niille joku oma putkisarja. Kannattaa käydä Rajalassa ja kysellä sieltä, todella asiantuntevia myyjiä ja iso valikoima!

   Poista
  2. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/4243/dhndm/Canon-EOS-M-mikrojarjestelmakamera-musta-EF-M-18-55-IS-STM-o tuossa on itse se kamera:)

   Poista
  3. Canon m kameraan on oma putkisarja, mutta siihen saa adapterilla sopimaan kaikki canonin putket.

   Poista
  4. kuka vois linkata jonkun sivun missä on niiden oma putki sarja?

   Poista
  5. Tuolla on verkkokauppa.comin valikoima canon eos m kameraan: http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/6351c/Objektiivit-Canon-EOS-EF-M Ja tuolta löytyy canonin oma pieni valikoima canonin omalta sivulta: http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/EF-M/index.aspx

   Poista
 14. Voitko joskus tehä postauksen kuvien ja viideoiden muokkaamisesta?:) En ite ja varmasti moni muukaan osaa muokata videoita ja kuvia.. esim.
  - millä ohjelmalla muokkaat
  - ja miten muokkaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu voisin jotain noihin liittyvää kesälomalla nyt väsäillä :)

   Poista
 15. Onko nuo kuvan muokkaus ohjelmat joilla sä muokkaat onko ne ilmasia? ;D

  VastaaPoista
 16. Suosittelen kameralaukuks Lowepro:ta, suht neutraali, sisäpaloja voi säätää yms ja mun laukuissa on sisäälle piilotettu sellanen sade/aurinkosuoja jonka voi helposti ottaa esiin ku tarvis, se on siis muotoiltu laukun mukaan.

  VastaaPoista
 17. Mulla on Canon EOS 1100D ja objektiivejä löytyy se ihan tavallinen mukana tuleva 18-55mm sekä Sigman telezoom objektiivi 70-300mm MACRO SUPER II. Sigman objektiivissä on vielä HOYA:n Pro1 Digital 58mm MC PROTECTOR, joka on erittäin hyvä. :) Laukku mulla on se Canonin oma laukku, jossa on hyvä tila, usea tasku mm. puhelimelle, rahalle, korteille jne. sekä mukava kantaa olkapäällä, kun on mukava säätövara sekä pehmuste. Ostoslistassa olisi kamerajalka, kun sen verran painava on tuo Sigman objektiivi että kuvat tärähtää ja kädet väsyy. :D Kamerassa on hyvät säädöt ja helppo käyttää, hyvä ensimmäiseksi järkkäriksi. :)

  VastaaPoista
 18. Itse olen vannoutunut Nikonin käyttäjä, joten Canon saa mut aina vähän nyrpistämään nokkaa :D Sigman obsuja on kuitenkin meilläkin! Kamera laukku olisikin oikea unelma, mutta meidän kalusto mahtuu vain aivan järjettömän isoon pakkiin(iskä on valokuvaaja), mikä on todella ikävää :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah vähän samat sanat, mutta olen vain vannoutunut Canonin käyttäjä ;) Joo meillä vähän sama ongelma, tuo L-sarjan putki on sen verran jytky, että vaikea löytyy kohtuullisen kokoista kuljetuslaukkua/reppua..

   Poista
 19. paljon teillä maksoi tuo 70-300 canonin objektiivi kun ajattelin ostaa semmosen lähinnä hevos kuvauksiin (:? tai olisiko tuo teidän objektiivi myytävä nä tai riippuu ihan hinnasta kun asuisin siilinjärven lähellä :)

  VastaaPoista
 20. Lowepro- kameralaukut on ainakin mun mielestä hyviä, ja niitä löytyy monessa eri koossa. :)

  VastaaPoista
 21. Huh mitä materiapalvontaa!

  VastaaPoista
 22. Mulla on canon eos 700d ja siihen kolme objektiivia, canon ef-s 55-250mm f/4-5.6 IS || ja Canonin ef 40mm f/2.8 STM ja sitte se perus kitti objektiivi, joka on mun mielestä huono .. Tuon 55-250millinen on hyvä mun mielestä uintien kuvaamiseen(harrastan kilpauintia joten tulee kuvattua) ja sitte toi 40 millinen on tosi kiva esim. Koirien kuvaamiseen ja muotokuvaamiseen:)

  Muutes ootko kattonu kun tuossa olympyksessa on automaatti tarkennus videossakin niin että automaatti tarkennusvideo vie enemmän tilaa mitä manuaalinen tarkennus? En tiedä onko tämä olympyksessa mutta mun canonissa automaattitarkennus video vie huomattavasti enemmän tilaa mitä manuaalinen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan ajatellut, että se voisi viedä enemmän tilaa.. Pitääpä tsekata, meillä kuitenkin mahtunut videot ihan hyvin sinne, joten ei ole tarvinut testailla miten menee vähiten tilaa:)

   Poista
 23. Minkä merkkinen sun turvaliivi on ja mistä ostit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Racesafe ja ostin Hööksistä. Se Pinjan, mitä käytän melko usein on Kalle K.

   Poista
 24. Suosittelen Lowepro merkkisiä kameralaukkuja! Mielestäni kaikkein tyylikkäimpiä sekä kestäviä että helppokäyttöisiä (sisätilaa saa mm. säädellä itse). Kameralaukun päälle saa vesisateella vetää sadehupun, joka tulee etuosassa olevasta taskusta (se kuivaa myös helposti). Itselläni on tuo Lowerpro Nova 170 AW ja sinne mahtuu helposti Canonin 30-700mm, 18-55mm sekä tietysti kameran runko. Myös puhelimeni sekä lompakkoni mahtuu sinne eli esimerkiksi kisoihin lähdettäessä kuvaamaan ei tarvitse enää erillistä laukkua kun kaikki magtuu tuonne:)
  Hintaa en nyt tarkalleen muista, mutta luulisin että n.50e me siitä maksettiin. Se on siis hinta-laatu suhteeltaan edullinen verrattuna muihin kameralaukkuihin.
  Kaverillani on sama kuvauskalusto kuin minulla ja hänellä kamerlaukkuna Lowepron Nova 160 AW ja siihenkin saanmahtumaan, itse olen kuitenkin tykännyt että on myös tyhjää tilaa.
  Toivottavasti oli apua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni on suositellut nyt tuota merkkiä, mielestäni Rajalassakin katsottiin ainakin tuon merkkistä reppua. Pitääpä pistää tosissaan harkintaan, kun näin paljon kehuja saanut:)

   Poista
 25. Muutes käytettekö suojalinssiä objektiiveissa? Siis sellaista linssiä joka suojaa objektiivin linssiä, esim. Jos linssi menee rikki niin se suojalinssi menee rikki eikä se objektiivin linssi.. Ymmärsitkö mitä tarkoitan.?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän, koska en käytä ollenkaan niitä linssinsuojia niin on edes jotain suojaamassa linssissä :)

   Poista
 26. mulla on canon eos 600d joka on huippu sinänsä että siinä on kääntyvä näyttö, ja muutakin plussaa enkä siitä miinusta keksi :) mulla ei siinä oo muita kun se 18-55mm putki joka tulee mukana ja tamronin 70-300mm. oishan joku hieno/hyvä/kallis putki kiva mutta itte pärjään noilla hyvin ja heppakuvatkin onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääntyvä näyttö olisi kyllä videoidessa tosi kätevä!:)

   Poista
 27. Tosi kiva postaus ! Multa löytyy Canon EOS 1100D ja siihen vakioputki eli tää 18-55mm + Tamron 70-300mm objektiivi ja suojalinssi. :) Kameralaukkukin mulla on mutta pakko sanoa että se ei kovin suuressa käytössä ole, siihen just ja just mahtuu toi 70-300mm objektiivi joten varmaan mun pitäs ostaa tilavampi kameralaukku että mahtuis kummatkin objektiivit sinne :/

  VastaaPoista
 28. Vastaukset
  1. Paras kamera vai putki? Luitko postauksen, kun siinä kerroin mielestäni ettei noita oikein voi vertailla, kun käytän niitä niin erilaisiin juttuihin. Canon parempi liikkuvan hevoskuvauksessa ja Olympus parempi esim. sisäkuvauksessa.

   Poista
 29. Kuinka paljon sun photoshoppi maksoi ja voiko sillä muokata videoita?
  Mulla olis nimittäin ostoslistalla Photoshop, ja näitä tietoja en oo löytänyt oikeen. Kai photoshoppejakin on eri hintaisia,luulisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole oikein perehtynyt tän hetkiseen tilanteeseen, mutta käsittääkseni perinteistä versiota ei enää myydä vaan pitää ostaa kuukausimaksulla "jäsenyys", jolla sitten saa käyttää. Kannattaa tutustua näihin:
   http://www.adobe.com/fi/products/photoshop/buying-guide.html
   http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/10255c/Kuvat-ja-video-Adobe

   Poista
  2. Ja videoiden muokkauksesta en tiedä, kun en ole koskaan kokeillut omallani :)

   Poista
  3. Ostettiin Adoben videon muokkaus ohjelma (premier elements 12) eikä se ole toiminut.. Jos haluaa muokata yksittäisiä videoita, ihan OK.

   Poista
 30. Kiva postaus, ja innolla odotan sitä kuvausvinkki -postausta! Itsellä on Canon EOS 1100D. Siinä on objektiivinä vaan ihan lyhyt 18-55mm, ehkä mä joskus saan ostettua pitemmän ja paremman ;D

  VastaaPoista
 31. Saako tuolla olympuksen kameralla hyviä esim ratsastuskuvia :)? Ja onko siihen olemmassa mitään esim 70-300mm objektiivia :)??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sillä saa, jos vain keskittyy ottamaan. Tolla meidän 45mm on vähän vaikea kuvata liikkuvaa hevosta, kuten kaikilla kiinteillä objektiiveillä. Mutta tässä yksi esimerkkikuva: http://4.bp.blogspot.com/-1mwAkr9tPQc/U47WHDv0sHI/AAAAAAAANLg/lrRyCLKyDng/s1600/P1010002.JPG

   Saa siihen monenlaisia objektiivejä, esim tämä olisi unelma: http://www.olympus.fi/site/fi/c/lenses/digital_slr_lenses/pro_lenses/zuiko_digital_ed_50_200mm_12835swd/index.html Hintaa tosin jo sen yli 1000euroa, mutta löytyy siihen halvempiakin telezoomeja, joissa ei vaan sitten ole noin hyvää valovoimaa.

   Poista
 32. Mulla on lähes sama olympus, tosin E-PM1, eli aikasempi versio:) Itekin oon tykännyt hirveesti tosta automaattitarkennuksesta, ihan korvaamaton kun voi vaan heittää kameran aidan tolppaan eikä tarvi tarkentaa:) Mutta eihän toi mikään huippukamera oo varsinkaan liikkuvaan maneesikuvaukseen, eikä olympukseen löydy valovoimaisia mutta zoomattavia putkia, vai ootko ite löytänyt? Tottakai kiinteetäkin vois harkita:) Tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoppa ylempi vastaukseni, siihen linkitin juuri unelmaputken Olympukseen. Tuolla saisi maneesissakin loistavia kuvia kun ainakin E-PM2 voi ISOA nostaa todella suureksi ilman, että laatu kärsii. Hintaa on tosin yli 1000euroa, mutta niinhän on Canonin valovoimaisilla zoomeillakin ja vielä tuplastikkin.

   Poista
 33. Käykö tuo EF 70-300mm putki mihin vaan canonin järkkäriin?? Itselläni on 600D. Ja olen ajatellut ostaa uuden putken:)

  VastaaPoista
 34. Hei,saanko kysyä miten olet saanut kommentit suoraan näkyviin ilman että täytyy erikseen painaa sitä esim.3 kommenttia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enmää ole sitä mitenkään laittanut, se riippuu osotteesta. Jos menet osoitteeseen www.lillivoitto.fi ei kommentit näy, mutta kun menet postauksen osoitteeseen näkyvät ne http://www.lillivoitto.fi/2014/06/kuvauskaluston-esittely.html

   Poista
 35. Mulla on Nikon d3100, on ollu ihan hyvä alottelijan kamera, mutta haluasin jonku canonin :) Niistä oon kuullu aika paljon hyvää ja kääntyvä näyttö ois videoissa kiva! On tää Nikoninki ihan hyvä kun meillä on siihen pitempi objektiivi. Kiva postaus muuten ja sulla on ihana blogi :)!

  VastaaPoista
 36. Miten saat ajastettua nuo postaukset? Sillain että ne tulee tiettyyn aikaan julkisiksi? Niinkun sillon kun olit espaniassa :)

  VastaaPoista
 37. Mulla on Canon 600D kamera ja Tamronin 18-270mm putki. Sain kameran n. 2 vuotta sitten ja putken vuosi sitten :) Mun unelma olisi saada 70-300mm putki :)

  VastaaPoista
 38. Mä sain pari vuotta sitte joululahjaksi Canonin 600D. Sain sitten seuraavana keväänä perusobjektiivin lisäksi 55-250 mm. Olis kiva saada joku vielä pitempi, mutta ne on törkeän hintasia. Nikoniin en oikeen oo tykästyny, eli Canonilla mennään. Kiva nähä mitä kamerajuttuja teillä on ja millä kalustolla kuvaatte. Teidän kuvia kyllä on katsottava kateellisena: ''miten jotkut osaa'' tyyliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni tuo 250:kin riittää oikeen hyvin, meillä on vaan 200 ja silläkin saa kohtuu hyvin kuvattua hevosia kentän laidalta :) Kiitos!

   Poista
 39. Olen hankkimassa ensimmäistä järkkäriä. Kameraa käyttäisin lähinnä eläinten ihmisten ja eläinten muotokuvien kuvaukseen. Mikä voisi olla sopiva? Hintaa ei tietenkään saisi olla liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa mennä kameraliikkeeseen ja kysellä, mä en ole tällä hetkellä edes kovin perillä noista uusimmista Canoneista ja Nikoneita en osaa edes suositella, Olympuskaan ei pois suljettu vaihtoehto ole :)

   Poista
  2. Itse ostin ensimmäiseksi järkkäriksi Canon EOS 550D. Ostin sen sellaisena pakkauksena, että siinä tuli mukana perusputken lisäksi myös kauko-objektiivi. Hintaa oli muistaakseni 499€. 550D helppokäyttöinen mutta silti parempi kuin esim 1100D:)

   Poista
 40. Kiva postaus ja ihanat kuvat!

  Tolla kalustomäärällä ehdottomasti: hankkikaa suosiolla nätti kamerareppu. Mulla on 5D Mark III, siihen kolme putkea (70-200mm, 28-70mm ja 50mm - aika rupuputkia kun ei oo ollu oikein varaa parempiinkaan...), loittorenkaita, filmijärkkärunko johon käy samat putket, puhdistusliinoja filttereitä puhdistuspuhallin ja latureita ja siirtokaapeleita ja muistikortteja jnejnejne. (Joo, teen kuvausta myös puoliammattilaisena keikoilla, muutakin kuin heppailua ;) )

  Ja kyllä ihan oikeasti harmittaa että käytin 300 euroa taannoin ihan pirunhyvännäköiseen laukkuun - ei sitä jaksa kantaa olalla. Kameralaukulla on painoa tällä hetkellä 7 kiloa, eikä sellainen paino yksipuoleisesti vain toiselle hartialle ole mikään erkonomian huipennuskaan. Laukku myös on häiritsevästi sivulla esim. kyykistyessä.
  Kamerareppuja (ja laukkuja) tehdään nykyisin ihan mielettömän näteissä designeissa, joudut tosin väistämättäkin tilaamaan ulkomailta - mutta se nyt lienee tuttua teille muutenkin :)
  Kelly Moorella on vuosien varrella ollu ihan uskomattoman kauniita designeja, harmiksi tosin enempi niitä laukkuja kuin reppuja - mutta tollasen laukun nyt ostais ihan vaikka arkikäyttöön sitä varten, että on se runko+linssi sit suojassa vaikkei koko kalustoa tartte mukaan :) Ja en mikään tyylitajuinen ihminen oo, mutta minusta tää on ihan julmetun hieno:
  http://store.kellymoorebag.com/collections/backpack/products/chapel

  Vastauksena myös ylemmäs Juulialle: Photoshopilla ei voi muokata videoita. Adobe valmistajana tarjoaa siihen hyvin photarin kaltaista ohjelmaa nimeltä Premiere, joka on helppo oppia, jos Photoshop on tuttu jo valmiiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reppua mekin mietitty, kun ne laukut on sen verran isoja ja painoa tosiaan tulee kiitettävästi. Meillekkin tarjottiin noita "Desing"-laukkuja, mutta en millään raaskisi pistää noin paljoo rahaa kameralaukkuun/reppuun, vaikka oikeasti tosi tyylikkään näköinen onkin :D

   Poista
 41. Melkeen kannattaa ostaa reppu. Pysyy hyvässä suojassa ja paljon tilaa

  VastaaPoista
 42. Canon eos 600d, siihen tamronin 70-300mm ja tullut kameran mukana 18-55mm, jalusta löytyy ja kameralaukku, mutta pitäisi ostaa isompi, että kamera mahtuu ison putken kanssa sinne kun se pitää ottaa irti että mahtuu. Joku macro olisi kiva, jos sillä saisi sitten vähän parempia kuvia läheltä ja muutenkin. Tulevaisuudessa kun pitää ostaa uusi kamera niin ehkä se on 70d tai joku sitä parempi. Niin ja isommassa putkessa on irrotettavan vastavalosuoja ja sellasen voisi hankkia pieneen putkeen myös.

  VastaaPoista
 43. Onko noi kaikki kamerat ostettu jostain tietystä paikkasta?

  VastaaPoista
 44. Onko Olympuksella saatu hyviä maneesikuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan kokeillut, kun en tuolla hirveästi tykkää kuvata kun on kiinteäzoomi eli vaikeampi kuvata liikkuvaa kohdetta. Mutta tuolla saisi kyllä hyviä maneesikuvia, koska ISOA voi nostaa todella suureksi.

   Poista
 45. Tykkäsin paljon, tää oli selkee ja muutenkin hyvin toteutettu! Mulla on tällä hetkellä Canon EOS 1100D, mikä onkin mun ensimmäinen järkkäri. Objektiivina mulla on Tamronin 18-200mm f/3.5-6.3 obsu, joka on ihan hyvä perusobjektiivi hinta-laatusuhteeltaan. Tarkoituksena olisi ostaa jossakin kohtaa uusi, jo vähän parempi kamera vaikka kyllähän tuolla 1100D:llä saakin oikeilla asetuksilla suht. hyviä kuvia. Siitä tulikin mieleen, että mitä kameraa sä suosittelisit ostamaan? Jos vaikka itse olisit ostamassa uutta vähän parempaa kameraa, niin minkä sä luultavasti ostaisit? Oli muutes kiva huomata, miten ahkerasti oot viimeaikoina vastaillut kommentteihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni en tarvitse parempaa kameraa, tuo 7D riittää vallanmainiosti ja onkin oikeasti "ammattisarjan" kamera. Sitä voin siis sinullekkin suositella, mutta siitä taitaa olla jokin uudempi versio jo? Kannattaa käydä kameraliikkeissä, siellä osaavat neuvoa!

   Poista
 46. Itse olen todellakin vannoutunnut Canonin käyttäjä. Itellä on 3 Canonin kameraa, järkkäreinä löytyy EOS 1100D, EOS 70D ja pokkarina taas on tällänen PowerShot SX240 HS.

  1100D on hyvä runko perus kuvaamiseen ja hyvä jonka avulla pääsee todella hyvin järkkäri maailmaan sisälle. 70D ostin kun omat taidot karttui niin paljon että edeltäjä kävi todella helpoksi ja kuvaamiseen ei löytynnyt haasteita niin paljoa. Kuvien laatu kärsi muokkaamisessa paljon eli ei voinnut rajata niin kuin olin halunnut tämä ongelma on siis 1100D:ssä.

  Pokkari on hyvä ollut videoinnissa ja kätevä ulkomailla,kaupungilla ja leinkeille. Tuossa on oikeesti hyvä zoomi ja kameraan on saatu hyvin ns. järkärin toimintoja mukaan.

  En päässyt kirjautumaan kännykällä mutta tässä olisi blogini linkki: http://enninkuvat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 47. Suosittelen noita lowepron selkäreppuja. Meillä yksi johon mahtuu hyvin isompi kamera ja pari pientä plus objektit. Sivuilta löytyy paljon kaikkea. http://store.lowepro.com/backpacks?p=3

  VastaaPoista
 48. Manfrotto on tosiaan jalustanne merkki eikä ihan huono merkki olekaan. Laukuksi/repuksi suosittelen myös minä loweprota, itselläni kyseisen merkin melko pieni laukku (menee runko jossa putki kiinni ja viereen toinen putki). Malleja on paljon ja ne on käytännössä toimiva + hinta-laatu -suhteeltaan hyviä!

  VastaaPoista
 49. Mitä ruokia syötättte hevosillenne? Mistä sitä/niitä saa? Ja tässä olisi video toiveta joita haluaisin nähdä:
  Tallin esittely
  varusteiden laitto video (jossa siis näytät miten varusteet laitetaan)
  hevosen hoito video
  aamutalli


  toivottavasti toteutat kaikki videot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua videoihin, joita ollaan tehty aiakisemmin. Nuo kaikki on toteuttu!
   tässä linkit: aamutalli
   tallin esittelyI
   Hoitoa ja varusteiden laittoa näkyy sitten melkeen kaikissa videopostauksissa :)

   Poista
 50. Tosi kiva postaus (: Itellä Canon EOS 1100D, ja tarkoituksena olisi ostaa pidempi objektiivi ja parempi kun se perusobjektiivi ei mitenkään mahtava ole

  VastaaPoista
 51. Ku muokkasit Lillistä sen pegasoskuvan ja en löytäny sitä erikoispostauksista tai blogia selaamalla ni et haluis linkata sitä? :)

  VastaaPoista
 52. Minkä kokoset ne sun punaset Spooksin housut on? :)

  VastaaPoista
 53. muistatko/tiedätkö kuka toi 6 kuvan heppa on? Se näyttää ihan yheltä digalta..

  VastaaPoista
 54. Voiko tuosta 550 canonista säätää "manuaalisesti" aukot ym? Miten? Voisitko kertoa mitä aukkojen ym säätö auttaa? Esim jos aukko on iso niin kuvat ovat... jos aukko on pieni niin kuvat ovat.. ym :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama "ongelma" eli oon miettiny samaa:Ddd

   Poista
  2. Voi säätää tietty. Täältä löytyy eri asioiden vaikutus kuvaan: http://www.lillivoitto.fi/2013/11/taydennysta-kuvauskalustoon.html

   Poista
 55. Oikein kiva postaus ja hienoja kuvia :) Itsellä on canon EOS 600D ja siihen kameran mukana tulleen aloitusputken lisäksi joku canonin 100-300 mm objekti, joka on ollut todella hyvänlaatuinen, vaikka onkin jo vanha. :) Kuvaan itse yleensä P tai M ohjelmalla. :)

  VastaaPoista
 56. Vastaako Canon EF 70-200mm f/4L USM suurinpiirtein sinun f/2.8? Tuleekohan kuvien laadussa, esim. suht pimeässä maneesissa kauheasti eroja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vastaa. Juuri piemässä huomaa eron, sillä kuvista saa paljon valosampia kun on enemmän valovoimaa eli pienempi f/-luku. Lisäksi taustan sumeudessa on eroja, mutta se nyt ei ole niin tärkeä mielestäni kun se maneesissa kuvaus :)

   Poista
  2. Kuinka valovoimainen objektiivi teillä oli ennen tätä f/2.8 objektiivia? :)

   Poista
  3. Nuo muut mitkä esittelen ihan postauksen lopussa eli f/3.5 ja f/4, tosin ne eivät olleet "kiinteitä" kuten L-sarjan f/4 olisi eli tota pienintä aukkoa pääsi harvoin käyttämään.

   Poista
 57. Paljonko tuo ''ei niin käytetty'' kamera maksoi? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä muista yhtään, kuitenkin ihan kohtuuhintainen kun 100-sarjan kamera on:) Ja siis nythän se on melkeen arvoton, kun näyttö ei toimi.

   Poista
 58. Kiva listaus, kivoja kuvia! Itellä on Canon EOS 600D ja mukana tullu putki, ostoslistalla jalusta ja Canonin 70-300mm objektiivi (: Kyllä sillä ihan siedettäviä kuvia saa, oon vaan tosi huono noita säätään ite noita asetuksia :D Videot on kyllä ihan kivoja :)

  VastaaPoista
 59. Haluisin ite ostaa ton olympuksen, nii saisiko mistään sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlaa, löytyy kyllä melkeen kaikista kamerakaupoista ja jopa marketeista :D

   Poista
 60. Tota, mä oon jo täs parikin kertaa miettiny tota Olympusta. Mulla on nytten semmonen Canonin tosihyvä pokkari, Mutta toi kuullostaa kivalta. En oo tämmönen yhtähyvä kuvaaja ku sä, mut sopisko se mulle? Meinaan, että oon kiinnostunut tästä kuvaamiseta, ja tää olis hyvä alku et pääsis vauhtiin. Kiva postaus, ja pääsi näkemään, että millaisia te käytätte, kun niistäkin on tullut hienoa laatua ja kuvia jne.. Niin nyt tietää että millaista kandee harkita!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii oikein hyvin, siinä on automaattiasetuksia sekä sitten manuaaliasetuksia joiden kanssa voi opetella :)

   Poista
 61. Mistä oot ostanu ton Olympuksen kameran? Se kuulostaa hyvältä ja oon miettiny et alkaisin säästään siihen rahaa. Oon ettiny sitä netistä mut en löyä?? Ja paljonko se makso :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain sen blogin kautta suoraan Olympukselta. Nyt tätyy sanoa, että etsijässä vikaa, löyty ihan varmasti netistä ja itsekkin löysin kun äsken testimielessä googlasin :)

   Poista
 62. Ja sitten vielä, että kuinka paljon tuo Olympuksen "parempi" objektiivi maksoi? Kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli alennuksessa, mutta en kyllä muista yhtään paljonko. Olisiko ollut vajaa 200/reilu 100?

   Poista
  2. Kiitus:) tästä oli paljon hyötyä:)

   Poista
 63. Mulla on myös canonin 7D, ja toi sama 70-200 putki, ja laukuks oon valinnu National Geographic Earth Explorerin, isoin niistä kolmesta vaihtoehdosta. Ja siis olkalaukku, ei reppu. Laukussa ton lisäks (ja mahtuu siis helposti kun objektiivi on kiinni kamerassa, ei tarvitse irrottaa, mahtui jopa extenderin kaa) pienempi objektiivi, lisäsalama, backup kamerana vanha 1000D, extenderi, heijastuskangas ja sit tietty kaikki pikkutavarat. Läppärinkin saa mukaan halutessaan. Ite oon ollu tosi tyytyväinen sekä käyttöominaisuuksiin että ulkonäköön. Googleta jos et tiiä minkä näkönen, ja löytyi niiltä joku harmaakin versio.

  VastaaPoista
 64. Mulla on sony alfa 58, siihen oon ostamassa uutta objektiivia ja jalustaa. onko sulla kokemuksia muista kameramerkeistä kun canonista tai olympyksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, nikonia oon joskus käyttäny vaan pikasesti :)

   Poista
 65. Mulla löytyy
  Canonin Pokkari
  Canonin järkkäri 7D ja siihen 5 eri putkee
  Sonyn järkkäri sony alfa 58, 5 eri putkee
  Nikonin järkkäri , en muista numerooXD ja siihen oli 4 eri putkee.
  Jalusta
  Ne 15 putkee XD
  Heijastuskangas
  JA tällee :D
  T. Maria

  VastaaPoista
 66. onko tuo Olympus sovelias ratsastus kuvaukseen?:) oletteko kokeilleet? itse olen hankkimassa uutta kameraa ja isossa harkinnassa on tuo Olympus! olen paljon tallilla ja kuvailen muiden tunteja ja mietin vain että kannattaako hankkia kameraa joka ei sovellu hevos kuvaukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ostaa sellaisen objektiivin niin on varmasti, noilla meidän objektiiveillä ei oikeen saa ratsastuksesta järkeviä kun parempi on kiinteä.

   Poista
 67. Mitä eroa on tolla musta valkosella -ja mustalla obektiivilla? onkse niiku parempi toi valko musta? ja mitä merkkiä suositelet canonin kameraan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkeet on ns. paremman sarjan objektiiveja ja ne on sääsuojattuja :) Suosittelen Canonin objektiivejä, kestävämpiä kun esim. sigma

   Poista
 68. Onko tossa Olympuksen kamerasasa sisäänrakennettua salamaa? Oon miettiny ittelleni Canon EOS M kameraa joka on vähän samantylinen ja siinä ei ole siisänrakennttua salamaa, niin onko se irrallisen salaman laitto hankalaa ja onko se muuten vain hankalaa? :))

  VastaaPoista
 69. Tosi kiva ja monipuolinen blogi! :) Kuvat ovat mielettömiä! Keep going! :) Jos kiinnostaa, käy tsekkaamassa uusi blogini rixutin.wordpress.com

  VastaaPoista
 70. Miten Canon 7D:n kuvia saa nopeutettua? Osaisitko selittää vaiheittain? Netistä ei ohjetta löydy.

  VastaaPoista
 71. Jos tuossa on muutama ylinmääräinen objektiivi niin miksette myisi niitä? Kun objektiivit eivät juuri kulu käytössä, sais aika hyvät rahat :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.