Kouluvalmennuksessa

lauantai 28. kesäkuuta 2014 Moikka! Keskiviikkona meillä oli tosi pitkältä tuntuneen tauon jälkeen vihdoin kouluvalmennus ja kyllä muuten huomasi, että ei olla hetkeen käyty.. Valmennusta edeltävänä päivänä vielä pohdin menisinkö maastoon ja antaisin hepalle vähän kevyemmän päivän vai työstäisinkö sitä kentällä, jotta se olisi parempi ratsastaa kouluvalmennuksessa. Päädyin sitten laiskuuttani käymään maastossa ja kyllä kadutti tunnilla. Voitto on nimittäin ollut mielestäni viime aikoina oikein kiva sileällä, kun olen sitä ratsastanut normaalia tehokkaammin ja tehnyt rankempia treenejä. Tunnilla en sitten oikein saanut kunnollista otetta hevoseen ja oikeanlaista fiilistä itselleni.

Aloitettiin väistöillä, avoilla ja siirtymisillä. Väistöissä meinasi tulla vähän liikaa takaosa edellä, joka onkin meille yleinen ongelma, vaikka käytänkin väistättävän pohkeen siinä paikalla missä se on tai jopa hiukan edempänä. Tämän jälkeen tehtiin siirtymisiä pääty-ympyrällä. Ensin puoli kierrosta laukkaa ja puoli ravia, sitten neljäsosa ravia ja neljäsosa laukkaa jne. Hyvä harjoitus, jota teen varmasti lähipäivinä kotonakin. 

Palautetta tuli monesta asiasta, mutta kehujakin sain, siitä että oon saanu mun avut nopeemmiksi, jolloin heppakin on sitten nopeampi. Mun ryhti on ihan kamalan huono, sen olen kyllä tiennyt jo vaikka kuinka kauan... Ja sitä on koitettu korjata jo kauan. Läksyksi tulikin tehdä jotain lihaskuntojuttuja. Mun pitäisi myös saada Voitto paremmin taipumaan ihan kyljistäkin asti. Siirtymisissä mun pitikin tehdä pieniä voltteja, jotta saisin hepan pyöreäksi kropastaan. Lopussa Voitto meni lopuksi tosi kivan ja ison tuntuista ravia, joten muuten melko epäonnistueen tunnin jälkeen oli kiva lopettaa siihen. Eniten mua ärsyttää tuo mun ryhti, pitää nyt ihan oikeasti tehdä niitä vatsoja ja selkiä kotona...


Lilli oli Fleurin kanssa kotona, joten äiti sai otettua valmennuksesta kivoja kuvia, kun poni ei ollut toisessa kädessä narun jatkona. Valmennuksen jälkeen käytiin järvessä kahlailemassa ja seisoskeltiin siellä se reilu 6 min, jotta jalan pintakudokset kylmäytyisivät. 

Voitto karkasi muuten jälleen tarhasta. Äiti oli nähnyt tapahtuman osittain tällä kertaa, joten mysteeriksi se ei jäänyt, kuten viimeksi. Voitto nukkuu aina samassa paikassa tarhaa melko lähellä aitaa. Siinä se nytkin pötkötteli ja oli varmaan nousemassa, koska se piehtaroi aina ennen sitä. Jotenkin se oli onnistunut piehtaroimaan aidan alitse ja alkoi sitten heti tyytyväisenä syömään heinää.. Hölmö heppa! Karkaileeko teidän hevoset näin kummallisesti?


106 kommenttia

 1. Meillä joskus hevonen pääsi äitiltä pakoon, aidan vieressä oli loskaa jään päällä ja siitähän se ali meni!
  Itse en ollut tätä näkemässä mutta kyllähän herra uudestaan yritti :D!
  Ja muuten tohon ryhtiin, suosittelen lankku haasteita joita löytyy ihan googlettamalla '30 days challenge plank' ja kuvahausta joku! Ne on helppoja ja kehittää käsi-,jalka- sekä vatsa- ja selkälihaksia!
  Niitä tulee ehkä paremmin tehtyä kuin lihaskuntoa muuten ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin suosittelen ehdottomasti tota lankkua! Itse tein kuukauden ajan netistä löytyneillä ajoilla, joka päivä oltiin vähän pidempään. Huomasin tuloksia jo reilussa viikossa.

   Poista
  2. Aloitampa heti, kiitos vinkeistä :)

   Poista
 2. Nuo kuvat näyttää niin kauniilta kun taustalla näkyy vettä :D

  VastaaPoista
 3. Käyn siilissä ratsastamassa,siellä on n. 115cm poni joka ryömii aitojen ali....en olisi voinut uskoa että se pääsee niin matalallekkin :D Ja laitumellakun on (tällä hetkellä ei voi,koska syö hiekkaa ja on kuonokoppa) niin vaihtelee laitumia oman mielen mukaan,sekä kerran näin mistä hän pääsee aina karkuun,kun useasti oltiin tallin pihassa nähty! :D

  VastaaPoista
 4. Kenellä Pinja ratsasti?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinja kertoo siitä myöhemmin omassa blogissaankin, en paljasta enempää :)

   Poista
 5. Tallilla missä käyn, on poni joka ei pysy aidoissa millään!
  Se tulee yli, ali tai läpi...
  Mutta kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 6. on muute hieno liike tossa ihan vikassa valmennuksesta napatussa kuvassa :)

  VastaaPoista
 7. Omat hepat karkaa yleensä taluttaessa, kerran esim gipsy karkas silleen, että se otti hampailla kiinni narusta, kisko sen sitte irti otteesta, sen jälkeen sen ei annettu tehdä niin, mutta en tiedä, onko se nyt alkanu tekemään silleen, kun ei enää asu meidän tallilla.

  VastaaPoista
 8. Pystyykö sulle lähettää enää kirjeitä?Ja teetkö sä niistä videon?

  VastaaPoista
 9. Mitä mieltä olet siitä, että hevosta pidetään vaikka omassa pihassa, mutta sillä hevosella ei ole muita hevosia kavereina. On vaikka vaikka lampaita yms. tai, sitten omistaja pääsisi oikeasti monta kertaa päivässä talliin olemaan sen hevosen kanssa?

  VastaaPoista
 10. Kannattaa kans laittaa raippa selän taa ku ratsastaa nii se antaa oikeen ryhdin:D

  VastaaPoista
 11. ihania kuvia ja ratsastat niin hyvin! :3 ♡♥

  VastaaPoista
 12. Mulle piakkoin tuleva shetlanninponi karkaa tarhasta aina niin että ensiksi se potkaisee lannkuaidan rikki ja sen jälkeen joko katkaisee tolpan lankatarhasta tai käyttää harjaa avukseen ja hinautuu audan toiselle puolelle!

  VastaaPoista
 13. Mun lempiponi oli kerran karannut karsinasta, koska ovi ei ollu kunnolla kiinni. Kun mun ratsastuksen opettaja tuli tallille, se näki Harmon syömässä tyytyväisenä rehuvarastossa.:D siis kun voitto piehtaroi sieltä ali,,eikö se tajunnut olevansa vapaa, vaa jatkoi syömistä?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siellä tarhassa ollu syömistä, joten kaise tajus olevansa vapaa kun yhtäkkiä olikin syömistä :D

   Poista
 14. Sovitte Voten kanssa tosi hyvin yhteen ja se tulee varmasti vielä opettamaan sulle paljon :) oon seurannut sun blogia jo pitkään ja tosi kivoja postauksia ja kuvia sulla ! En osaa liittyä lukijaks vaikka haluisin? :D mutta mun uutta blogia saa lueskella jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Painat vaan tosta sivupalkista lukijat kohdan alta liity tähän sivustoon ja noudatat niitä ohjeita.

   Poista
 15. Ihana postaus jälleen:)
  Ratsastat tosi hyvin ja Voitto on ylisöpö.Päivän kohokohta on aina lukea sun ja Pinjan blogit.Jos postausta ei ole tullut, katselen videoita:)
  Sun ja Pinjan blogit on ihan parhaat!:)

  VastaaPoista
 16. Mun poni karkaa aina avaamalla tarhan portin kahvat, siinä pääsee Sitte muutkin hepat samalla :D onneks on pojat omassa pihassa ni huomaa kyllä melkei heti jos pyyttyy laumasta joku :)

  VastaaPoista
 17. Siis, miten et jaksa laiskuuttasi ratsastaa hevosta kunnolla ennen valkkua? Olen ymmärtänyt, että et ole kesätöissä. Tuntuisi, että aikaa sinulla on. Minulla hevonen, käyn kesätöissä ja kotona maatilalla paljon kotitöitä. Silti jaksan ratsastaa aina hepan hyvin läpi ennen valmennusta. Kun maksaa valkut omalla paikalla, niin haluaa rahalle suuren hyödyn. En ikinä toimisi noin, no minä olen minä. Hyvää kesää ja valkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin jaksanut jos ei olisi ollut muuta vaihtoehtoa, mutta kun maastossa pitäisi silti käydä tällä viikolla ja yleensä teen sen estevalmennuksen jälkeen, joten maasto oli tällä kertaa aivan yhtä hyvä vaihtoehto kun kentällä meno. Aloitin kentällä ratsastuksen, mutta se pölisi niin paljon, joten päätettiinkin Pinjan kanssa mennä sittenkin maastoon.

   En ymmärrä miksi kesätyöt on niin tärkeä ja mahtava asia. Minut tuomitaan blogissa kun en käy siellä, minua ei saa laiskottaa, koska en käy kesätöissä, minä olen epätavallinen ja laiska kun en käy kesätöissä jne. Se, ettei minulla ole kunnollista kesäduunia on aina ihmettänyt blogissa. En ymmärrä miksi? Työskentelen ympärivuotisesti blogin parissa ja siis tämä on nykyään ihan oikeasti työtä, usko tai älä, vaikka erittäin kivaa sellaista onkin. Lisäksi Fleur on kesätyömme.

   Eikös ole hyödyllistä saada valmennuksessa vinkkejä siihen kun hevonen ei ole niin hyvä? Voitto on joskus huono, vaikka olisin sen edellisenä päivänä kunnolla ratsastanutkin ja kyllähän kotona tulee pakosti tilanne, jossa mun täytyy ratsastaa huonommalla hevosella maaston tai vapaan jälkeen. Nyt sain sellaiseen tilanteeseen vinkkejä. En näe asiassa suurta ongelmaa.

   Poista
  2. Tuliko ekalle anolle nyt varmasti hyvä mieli, vai vieläkö pitäisi hieman arvostella Tiiaa lisää?

   Poista
  3. Minun mielestä se ettei ole kesätöitä ei ole mikään huono juttu. Itselläkään ei varsinaista kesätyötä ole, mutta on minullakin sentään jotain "epävirallisia" kesätöitä, kuten lisää hevosia täysihoidossa, ja pari connemaraa koulutettavana. Ja sitä paitsi Fleurissa on Tiialle ja Pinjalle kivasti kesätöitä.

   Poista
  4. Ihan varmasti on monia jotka ei käy kesätöissä. Silti töissä käyvät ei välttämättä ole sen ahkerampia kun ne jotka on kesän kotona :D On se aina niin kivaa arvostella Tiiaa kun itse arvostelijat on niin "täydellisiä kaikessa"...

   Poista
  5. Kesätyön tarkoitus on saada omaa rahaa ja työkokemusta ja se on nuorille keino tutustua työelämään. Sillä ei mitata onko joku laiska vai ei. Ihan voi olla yhtä ahkera kotona kuin töissäkin, ja mitä sitten jos ei olisikaan, kesälomahan on lomailua ja rentoutumista varten :D

   Poista
  6. Ensimmäinen anonyymi, itse en saanut hakemisesta huolimatta kesätöitä, olenko siis laiska? Nykyajan yhteiskunnassa tässä taloustilanteessa ei kaikille sitä kesätyötä riitä kun ei riitä edes "normityötä" kaikille. Osa pääsee tietenkin suhteilla, mutta vaikka lähettäisi kaikkiin mahdollisiin paikkoihin hakemuksen niin ei voi sille mitään jos ei pääse.

   Toisaalta itsestä on kiva ollakin kotona, kun taloudellinen pärjääminen on kuitenkin turvattu. Valmistuin juuri ylioppilaaksi ja kirjoitusten sekä pääsykokeiden jälkeen parin kuukauden lepo on ihan tervetullut (;

   Poista
  7. ite menin oikeisiin kesätöihin nyt, 20-vuotiaana ensi kertaa... kesä on tehty lomailua varten sanon minä :DD

   Poista
 18. Vau! Nyt ihan oikeasti huomasin kuinka hienolta teidän meno Voiton kanssa näyttää! Ja mielestäni ryhti ei näytä edes pahalta kuvissa:). Lisäksi on ihan supermukava nähdä, että sulla on varpaatkin nätisti suoraan eteenpäin :D. Sun postaukset on kivoja lukea ja oot panostanut blogiin paljon. Hyvät kesänjatkot sinne! :)

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus ja kivoja kuvia!:) Ootte Voiton kanssa hyvä pari!

  VastaaPoista
 20. kuinka hemmetin monta kertaa viikossa sä ramppaat valkuissa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran este ja kerran koulu olisi tavoite, mutta ei aina saada kouluvalkkua järjestettyä.

   Poista
 21. Mun hevosilla ei ole tarvetta karkailla. Ne viihtyvät isossa laumassa luonnonlaitumella ja metsässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnetko nyt olevasi paljon parempi ihminen, kuin Tiia?

   Poista
  2. Öö... En. Pitäisikö? :D

   Poista
  3. Ei aina tarvitse ajatella, että tollanen kommentti tarkottaisi huonoa!

   Poista
 22. Kivan näköistä menoa nuo loppuravit! Muutes mikä on lempi ponirotusi?

  VastaaPoista
 23. ootte pinja kaa tosi onnekaita ku ootte saanu ihanat hevoset vieläpä oman tallin pihaan elätte mun unelmaa :d +ootte viel tosi taitavia ratsastajia

  VastaaPoista
 24. Meillä on tarhassa lankut ja sähkölangat. Poni piehtaroi aidan vieressä ja jäi ilmeisesti jotenkin jalastaan kiinni ja pääsi jotenkin ihmeenkaupalla aidan ali kiemurreltua ja lähti lönköttelemään metsään päin metsätietä pitkin, mutta antoi kiinni:D

  VastaaPoista
 25. Meidän tallilla n. 10 tuntihevosta on isossa tarhassa laumana. Muutama yksilö on keksinyt, ettei porttiin tule sähköä. Kun laittaa pään lankojen väliin ja nostaa pään ylös, ylälanka räpsähtää kivasti auki ja alalangan yli voi hypätä... Tallille tullessa tietää mitkä hevoset on tällä kertaa karannut kun ne on sisällä omissa karsinoissaan :D

  VastaaPoista
 26. Kiva postaus ja tosi hienoja kuvia!;) Näytätte muuten oikein hyville noissa kuvissa:) Mein suokki oli samanlainen,jotenkin se aina löyty toiseltapuolelta mikäli tarhassa ei ollut ruokaa. Ketään ei nähnyt missään vaiheessa että miten se tuli pois sieltä ,mutta siinä hiekassa oli aina sellaset piehtarointi jäljet että varmasti sitten siinä sen yhteydessä. Outoa tossa oli se että aidat oli ehjät. Löydettiin se sitten talliinmeno yhteydessä se kolmesti siinä tarhan ulkopuolelta,ja varmuudenvuoksi laitettiin tarhaan kaksi ala-lankaa lisään eli nyt siinä on neljä sellasta lanka*kerrosta* ja karkaamiset ovat loppuneet. Tehtiin tuo ihan hevosen turvallisuuden kannalta,ettei se lähde minnekkään tai satuta itseään!:)

  VastaaPoista
 27. Maailman paras blogi jota oon lukenut!!! :) <3

  VastaaPoista
 28. Haha serkuilla viikon ikäinen varsa oli päässyt vähän samoiten aidan ali. Oli yöllä nukkunut jossain siinä aidan vieressä ja jotenkin kääntynyt ulospäin. Emä hieman hädissään kun vauva lähti omille teilleen eikä itse pääse laitumelta pois. Onneksi joku heräsi laittamaan varsan takaisin äitin luo. ('=

  VastaaPoista
 29. Mooi! Olen miettinyt jo kauan tätä asiaa. Olen saanut videoista sellaisen käsityksen, että Lilli ja Voitto on jotenkin läheisriippuvaisia vaikkei vissiin enää niin paljon, mutta kuitenkin niin miten Lilli pärjäs sillon kun voittoo ei ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli silloin Iita-shettis ylläpidossa Lillin kaverina.

   Poista
 30. Mooi Tiia! En oo koskaan aikaisemmin kirjoittanut sulle ja oon kuitenkin miettinyt tätä juttua. :D olen saanut sellaisen käsityksen teijän videoista, että Lilli ja Voitto on tai on ollut hiukan läheisriippuvaisia niin miten Lilli on pärjännyt silloin kun Voittoa ei vielä ollut vai oliko sillä joku kaveri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ylläpidossa Iita-shettis :)

   Poista
  2. Onko teillä ollut vielä muita hevosia?

   Poista
  3. Miks tääl on melkein kaikki jotain anonyymejä mukaan lukien minä??

   Poista
  4. Ei ole omana, "lainassa" kylläkin: http://www.lillivoitto.fi/2013/04/keskimaen-iita.html

   Poista
 31. Meidän varsa parivuotiaana juurikin samalla tavalle "karannut". Oli kyllä ihmettelemistä kun tuli vastaan kun tultiin toisen hevosen kanssa maastosta :D

  VastaaPoista
 32. oletko tulossa kuvaamaan kansallisiin kouluratsastuskilpailuihin 5.-6.7.2014 Sorsasaloon ? :)

  VastaaPoista
 33. Vitsit miten ihana sininen järvi noissa vikoissa kuvissa <3 Olispa niin lämpimät vedet et pääsis kunnolla uimaan, mut ei :(

  VastaaPoista
 34. Vau miten hyvin meette!:o kun ajattelin tehä ihan teille huvikseni simmosen kuvakirjan niinku aina vuosi kerralaan:) niin ja sitten antaisin sen teille jossain hevosmessuilla? Ja saako teidän kuvia käyttäää tommoseen käyttöön??:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä oikein, mitä siellä kuvakirjan ohjeissa/käyttöehdoissa sanotaan kuvaajasta? Saako ne käyttää myöhemmin niitä kuvia? Vai siis teetkö ihan itse tulostamalla, sitten saat jos sitä vaan itselläsi käytät etkä esim. myy :D

   Poista
  2. En oo vielä lukenu niitä ja en myy!!!! Koska eks Se oo jo jonkun lain rikkomista ja en tiiä Viel varmaan ehkä teen simmosen mitä tehdään siel ifoloris:D

   Poista
 35. Meillä oli joskus shettis ylläpidossa. Oli lankkuaita joka oli hieman korkea niin se otti vauhtia laittoi pään alas ja juoksi alta :'D Myös vanha suokkimme löysi aina jonkun kolon josta pääsi karkuun. Kerran kävi myös niin, että suokki piehtaroi ja sen jalat sotkeutui sähkölangan alalankaan, sitten kun se riuhtaisi itsensä ylös niin langat katkesi... Juoksi vain väärälle (tai siis oikealle) puolelle, eli siis laitumelle päin :D

  VastaaPoista
 36. Kannattaa laittaa hartioihin kummallekin puolelle teipit, jotka sitten aina nipistää jos menet liian kenoon. Sovitte muuten voiton kanssa tosi hyvin yhteen ja teitä on kaunis katsella. Minkä ikänen muuten olit kun aloitit blogin? :)

  VastaaPoista
 37. Millä ohjelmalla siis editoit sinun videosi ja mihin muotoon ne sitten tallennat? kun jäi hieman epäselväks, et muokkaatko Windows movie maker 2.6:lla vai ihan Windows liven elokuvatyökalulla?:o Ois tosi hienoo jos voisit kerranki vastata:)! kun omia videoitani haluisin toki tallentaa parhaaseen mahdolliseen muotoon (HD) ja en nyt ole varma millä ohjelmalla ja miten se kannattaisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muokkaan ihan elokuvatyökalulla ja tallennan siishen normaaliin muotoon, niistä tulee HD:tä silti vaikkei tallenna sillä jollaki parhaalla :)

   Poista
  2. normaaliin? mitä painamalla/(mistä se löytyy) tulee tää normaali tallennus:D?

   Poista
  3. tallenna elokuva-> ja se ylin siitä.

   Poista
 38. Sä kun käyt niin paljon valmennuksissa, niin paljonko keskimäärin on aina samassa valmennus ryhmässä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä ihan max neljä. Terhin kanssa oon ylensä yksin tai sit siinä on yksi muu. Kouluvalmennuksessa ollaan yleensä Pinjan kanssa kahdestaan tai sit meitä on se neljä. Sannan estevalkussa kolme, mutta jos neljä nii tunti kestää yli tunnin :)

   Poista
 39. Menisitkö ikinä koulukisoihin❓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollutkin ja menen uudestaanm, kunhan opin ratsastamaan..:D

   Poista
 40. Itselläni on myös ryhtiongelma ja ratsastusfysioterapeuttini laittoi minulle yhdellä tunnilla semmoisen jumppakuminauhan niskan takaa, kainaloiden alta ristiin ja takaisin etupuolelle solmuun. Tämä teki istuntaani ihan järkyttävän suuren muutoksen ja olo oli jopa tunnin jälkeen ihan huikea kun kankeat rintalihakset olivat saaneet venytystä istuessani kerrankin ryhdikkäästi hevosen selässä. Kannattaa kokeilla ;)

  VastaaPoista
 41. Voitko tehä videon missä teet tilatun bannerin, ja samassa videossa selität että miten teet sen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tehnytkin sellaisia, katsotaan jaksaisinko joskus taas tehdä:)

   Poista
 42. Aivan ihania kuvia ♥♥♥♥♥♥

  VastaaPoista
 43. Tuli muuten tässä mieleen että voisitteko pinjan kanssa tehä irtohypytysvideon? Lillille ja voitolle siis tän kesän aikana. Ei liity kyllä mitenkään tähän postaukseen mutta se ois mun toive. :) kivoja kuvia.

  VastaaPoista
 44. Jotenkin tuo ryhtisi kertoisi, että menet paljon kevyttä Ravia. Menetkö kotona yleensä kevyessä ravissa harjoitukset vai jaksatko pakertaa koko tunnin harjoitusravissa? Jotenkin voisi ajatella, että harjoitusravin osuudet ovat lyhyitä ja sitten valkuissa asia näkyy. En, tiedä, ehkä olen väärässä. Kuukaudeksi jalustimet pois kokonaan. Ratsastusta 6 kertaa viikossa vähintään tunti kerrallaan ja ilman jalustimia. Auttaa, koettu on.

  VastaaPoista
 45. Kivoja kuvia! Olen kysynyt tätä kai aiemminkin, mutta en löytänyt kommenttiani joten kysyn vielä uudestaan :DD Onko sulla kokemusta kuolaimettomuudesta ja mitä mieltä olet siitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, joskus menenn päitsillä, mutta se siinä. Minusta se on ihan hyvä juttu, tosin kisoissa ei saa käsittääkseni mennä kuolaimettomilla (paitsi hackamore, joka on kyllä lähellä kuolainta).

   Poista
 46. Täällä oli aika vasta karannu yön aikana hevonen karsinasta kun kaveri vähä auttoi. Se meni siitä sitten suoraan kaurojen luo :D

  VastaaPoista
 47. moi! ootko sä tulossa sonne sorsasaloon kansallisiin koulukisoihin kuvaamaan / katsomaan 5-6.7 ?:) mä itse kisaaan siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen ehkä kuvaamaan, jos sää on hyvä eikä ole muuta :)

   Poista
 48. Olen ehkä hankkimassa ensimmäistä omaa ponia. Mietin kuitenkin seuraavia asioita, ja kiitos jos vastaat! :)
  - Voisiko poni olla vapaalla heinällä, sillä kun koulut alkavat ei kotonamme ole päiväsaikaan ketään kotona?
  - Kuinka usein te raspaatte hevostenne hampaat?
  - Kengättä vs kengällinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi varmastikkin, varmasti tottuu ajankanssa siihen, aluksi saattaa syödä vähän liikaa.. puhut vain yhdestä ponista. Onhan sillä kuitenkin hevoseuraa? Raspataan ainakin kerran vuodessa, se on vähän liian pitkä väli, joten kahdesti vuodessa parempi meille. Meillä kengällä, jos harrasteponi, hyvät pohjat niin miksipä ei kengättä.

   Poista
  2. Kiitos kysymyksestä, ottaisimme siis kaksi tietysti! Mutta puhuin perjaatteessa niistä molemmista.
   Kiitos kuitenkin Tiia! :) Ja hyvää jatkoa ja onnistumisen iloa sinulle Voten kanssa. :)

   Poista
 49. Nätisti menee Voitto! Hienosti toimitte yhdessä :) Mielestäni Tiia voisit korjata yläselkäsi ryhtiä hieman, se usein notkahtaa etukenoon, ja kaula näyttää menevän hieman lyttyyn. Muuten oikein hienoa työskentelyä Voiton kanssa! :)

  VastaaPoista
 50. hyvin menee! :) muuten tota tää ei nyt liity yhtään aiheeseen mutta olisko sulla suositella objektiiviä mulle.. ? mä kuvaan liikkuvia hevosia enimmäkseen. se ei sais maksaa yli 200e. sillä ei kauheen hyviä saa, mutta mitä luulet millanen toi canon ef-s 55-250mm olis? että olisko se siihen hommaan hyvä vai huono?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikee osaa sanoa, mutta katso tämä: http://www.jarjestelmakamera.fi/canon/teleobjektiivi-ef-s-55-250mm

   Poista
 51. Menette todella hyvin=)

  VastaaPoista
 52. Mä oon miettiny kun käytän bloglovin'ii nii saaks sinne rekisteröityy oman blogin jotenkii jos haluu nähä paljo on seurauksii ja onks postauksist tykätty vai pitääks vaa aina hakee se oma blogi osoite ja sieltä sitte kattoo? :) olis paljo helpompaa jos sinne sais oman blogin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa rekisteröityä; painat sun kuvasta-> sit oma profiili/your profile -> muokkaa profiilia/edit your profile -> lisää blogi omaksesi.

   Poista
 53. Mä oon tosi laiska lukemaan postauksia,mutta kun tää pompsahti facebookissa etusivulle ni oli pakko tulla zekkaamaan, ja tää oli tosi mukava jaa hauska postaus! Kivaa vaihtelua .. :)
  Tätä lukiessa aattelin vaan että ois kyllä niin siistiä tietää mitä hepat oikeesti ajattelee :D!

  VastaaPoista
 54. Hei Tiia !

  Miulla on ollut aivan samaa ongelmaa oman ryhtini kanssa ja olen käynyt nyt parisen kertaa kouluvalmennuksissa. Olen saanut sielä hyvän neuvon joka toimii ainakin itselläni ja olen huomannut jo ryhdissäni parannusta. Alkukäynneillä ennen kuin aloitat ratsastamaan pyörittelet käsiä eteen ja taakse sekä toisena liikkeenä laitat kämmenet yhteen pään yläpuolelle ja venytät niitä taivasta kohti. Liikkeitä voit keksiä itse paljon lisää ja tässäkin oli vain pari esimerkkiä niistä liikkeistä mitä mie teen päivittäin. Näiden venytysliikkeiden avulla saat lapasi auki ja hartiat jo valmiiksi rennoksi taakse ennen kuin aloitat edes treenaamaan.

  VastaaPoista
 55. Moi Tiia!

  Teil on hyvii videoita:)! Koska teette lisää videoita??

  Lilli ja Voitto on SUPERSÖPÖJÄ!!!♥♥♥


  PS: Ratsastatte hyvin! Onnea kaikkiin kisoihin MOLEMMILLE!!!!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.