Madiksen estevalmennus Sorsasalossa

torstai 12. kesäkuuta 2014


Moikka! Eilen oltiin Sorsasalossa Madis Mornan valmennuksessa. Sorsasalon pääkentällä, joka taitaa olla Kuopion isoimpia, järjestetään yleensä vain kisoja. Kerran olen ollut siellä treenaamassa aluevalmennuksen kautta ja nyt Madiksen valmennuksessa. Oltiin perillä hyvissä ajoin ja katseltiin hetki, kun Madis ratsasti muutamalla hevosella. Siinä vaiheessa jo tsekkailin, että melko iisi rata. Ei erikoisesteitä, helppoja lähestymisiä, ei suhteutettuja linjoja tai muutenkaan vaikeita tehtäviä. Sannan ja Terhin valmennuksissa on yleensä todella paljon teknisempää ja vaikeampaa rataa.

Sileällä verkattua aloitettiin hyppäämään pystyä, jonka edessä oli apuna ponnistuspuomi. Tultiin tätä jonkin aikaa, estettä aina välillä korottaen. En millään meinannut saada oikeaa laukkaa alastulossa, sillä kuten Anttikin Hippolan klinikassa sanoi jään roikkumaan sisäohjaan, joka estää ilmeisesti sen laukan vaihtumisen. Sisäohjan löysääminen reilusti ja johtavan ohjan käyttäminen auttoivat ja laukka laskeutui näin aina välillä oikein. Madis laittoi välillä puomin myös esteen taakse, jolloin laukka ilmeisesti tulee helpommin oikeana alas, sillä silloin onnistui joka kerta oikeassa laukassa laskeutuminen.


Voitto oli melko laiska. Olisin odottanut sen olevan paljon virkeämpi isolla kentällä ja melko vieraassa paikassa. Madis muuten sanoi, että Voitto hyppää tosi vähän esteiden välii tilaa jättäen eikä sillä ole kamalan iso kapasitetti. No, vähän erilaista palautetta mitä Voitto yleensä on valmentajilta saanut..:D Madiksesta pidin kyllä tosi paljon valmentajana. Ei tarvinut jännittää yhtään sillä tunnelma oli hirmu rento. Madiksesta sai myös paljon paremmin selvää, mitä muista Virolaisista valmentajista joista mulla on kokemusta. Mennään siis varmasti jatkossakin hänen valmennuksiinsa, jos vain päivmäärät ovat meille sopivat.

Tultiin verkan jälkeen muutama parin esteen tehtävä. Pystyn jälkeen tiukka käännös, josta pitkä lähestyminen okserille. Laukka piti vain säilyttää kaarroksen jälkeen samana, jolloin paikka kuulemma sopisi oikeastaan itsestään kohdilleen. Tämän jälkeen tultiin kaarevaa linjaa, johon piti ottaa neljä laukkaa. Itse esteiden väli sujui ihan jees. Voitto kielsi linjan ekalle okserille kerran, koska se ei alkutunnista ollut yhtään pohkeen edessä. En ymmärrä. Olen ratsastanut sitä kotona niin hyvin ja ohjeiden mukaan kun vain osaan, silti se on ihan järkyttävän paljon pohkeen takana edelleen..!


Vielä muutaman yksittäisen tehtävän jälkeen tultiin rata. Radalla kieltoja tuli taas sille samaiselle okserille. Siitä kun selvittiin sujui loppurata hyvin. Voitto skarppasi ihan jees ja itsekkin pidin ratkaisuni melko hyvin, enkä tehnyt mitään typerää. Voitto hyppäsi nyt melko rohkeasti kaukaa. Olin yhdenkin kerran vaan pohkeet kyljissä kiinni odottamassa milloin se kieltää, mutta ne pohkeet siellä auttoivatkin ja päästiin esteestä yli. Tosin kuski hieman hypystä jäljessä, kun tosiaan sitä kieltoa odotin. Tässäkin tilanteessa olisi kielto varmasti tullut, jos olisin kokonaan luovuttanut. Nyt sentään aivot pelitti ja tajusin tukea hevosta.

Tulin loppuun vielä alkuradan uudestaan siihen okseriin saakka, jolle kiellot tulivat. Tällä kertaa kielto tuli jo kakkoselle ja Madis antoikin vähän uudenlaisia ohjeita. Mun piti sen lisäksi, että tsekkaan ennen rataa eteen ratsastuksella onko hevonen hereillä, käyttää raippaa laukannostossa pohkeen taakse. Raippaa piti käyttää myös juuri hevosen lähtiessä hyppyyn.


Naurettiin yläpuolella olevalle kuvalle Pinjan ja Venlan kanssa niin paljon. Kuten Voiton asennosta huomaa, näyttää sille että se kieltää. Minulla on kuitenkin toinen käsi irti ja raippa juuri näpäyttämässä pohkeen taakse ja yli mentiin! Käytin raipan vielä seuraavalla esteellä ja itse ongelma estettä lähestyessä kysyin vauhdissa Madikselta käytänkö raippaa vielä tässäkin. Madis sanoi, että käytä vain. Arvioin tilanteen ennen estettä kuitenkin niin hyväksi, etten käyttänyt raippaa ollenkaan. Voitto on herkkä ja viisas hevonen, sille riitti kaksi muistusta, kolmannella se meni jo ylitse ihan omasta tahdosta.  Raippa pitää siis käyttää ponnistuksessa pohkeen taakse.

Olen kuitenkin melko tyytyväinen kokonaisuuteen. Helpot tehtävät takasivat kivan fiiliksen ja kieltojakin tuli vain muutama. Ennen olisin ollut pettynyt, mutta tämän hetkisenä epäonnenkautena muutam kielto, jotka kuitenkin saadaan korjattua eivät maailmaa kaada. Paikat osuivat tänään kieltoja lukuunottamatta melko kivasti muuten kohdilleen, välillä tuntuu että mulla ehkä onkin jonkinlainen estesilmä.. Nyt vaan jatketaan treenejä!

Venla kuvasi muutamia hyppyjä videollekkin:Eikös Pinja muuten saanut otettu onnistuneita kuvia meistä!

                                                                       

128 kommenttia

 1. Hienoja kuvia ja sinä ja voitto olette hieno pari!:)

  VastaaPoista
 2. Myydäänkö vote nyt kun sillä ei ole kapasiteettia? :( on sen kyllä huomannut kun 90 ja 100 radat ei onnistu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä ? :D Voitolla on kyllä ihan tarpeeksi mulle kapasitettiä, se kun on tosiaan ulkomailla hypännyt 120cm luokkia ihan hyvällä menestyksellä eli sille 90cm ja 100cm on melko helppoja. Voitto ei vaan ole mikään automaatti herkkyytensä takia, jos ratsastaja ei tuo sitä hyvin esteelle tai ei ole hommassa ihan mukana se mielummin kieltää mitä lähtee itse yrittämään.

   Poista
  2. Tuollainenhan hevonen on parempi opettaja kun joku automaatti miten saa roiskia esteille miten sattuu ja se aina pelastaa.

   Poista
  3. Ei hyvää päivää ihmiset käyttäkää ensin aivojanne ja sitten kommentoikaa please! :D

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Toi huopa sopii kivasti voitolle :)

  Pinja otti toosi kivoja kuvia!!

  Minkä korkusia noi esteet oli ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En osaa sanoa, noisa kuvista nyt voi jotain arvioida olisiko 90cm. En osaa yhtään arvioida.

   Poista
 4. Ihan sairaan mageita kuvia! Saat olla ylpee Voitosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinja kyllä ihan yllätti minutkin kun oli näin hyviä kuvia ottanut!

   Poista
 5. Kiva postaus ja hienoja kuvia:)
  Oletkos muuten koskaan pudonnut Voitolta tai Lilliltä sillain et ne vetää jonkun tyyliin pukin tai tämmösen eli jos ei kiellosta tippumisia nyt lasketa?

  Toivottavasti ymmärsit ton mun kysymyksen =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon. Kerran tipuin kun Lilli ravasi suoraa uraa pitkin, ei ollu satulaa, mutta silti vähä noloa :D Maastossa ollaan monta kertaa tiputtu, kun hevoset on säikähtäny eikä ole ollut satuloita. Kerran oon ehkä Voitolta tippunu sileetä mennessäki, ku sillä oli vähän höyryjä saikun jälkeen ja se vaa läks :D

   Poista
 6. Huopa tuntuu istuvan hyvin! Nauroin tolle kuvalle, jossa näyttäs et kieltää.

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoi kuvia!! Ja toi huopa sopii hyvin Voitolle :DD

  VastaaPoista
 8. Otatteko aina kuvat sarjakuvina kun otatte esimerkiksi valmennuksissa kuvia? :)

  VastaaPoista
 9. En itekkään voinut olla nauramatta sille kieltohyppy kuvalle :'D tuleeko tuo valmentaja Virosta satunnaisesti Suomeen valmentamaan vai?

  VastaaPoista
 10. Hienoja kuvia tuli. :) Pitäis itekkin ehkä joskus käydä Madiksen valmennuksessa, kun kuitenkin esteihin minäkin panostan. Onko tietoa missä päin hän valmentaa tällä hetkellä? Onko vain siellä Kuopion seudulla vai valmentaako muuallakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopiossa käy ainakin, muttei tietääkseni asu täällä, joten varman käy muuallakin :)

   Poista
 11. Sopisiko Votelle sianselkä esteet? Ainakin kotiin pieneen reeniin? Näyttää siltä että Voitto hyppää pitkänä, mutta ei kovin pyöreänä, vaikka selkäänsä käyttää. Mutta joo, sinähän sen tiedät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan kokeillut, eikä kukaan valmentaja ole hypyttänyt. Tosin ajaa varmaan samaa asiaa kun isot ristikot tai okserit joiden sisällä on ristit :)

   Poista
  2. sianselkähän on trippeli mutta eka pieni, toka iso, kolmas pieni????

   Poista
 12. Kiva postaus!:) Paljonko tuo huopa maksoi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi maksanut 110e, mutta sain sen alennuksella :)

   Poista
  2. Eikä luin aluks että paljon toi heppa maksoi, 110e WTF mut sit luin uusiks et huopa X'D

   Poista
 13. Ihana Voitto <3 Ootte niin hyvä pari!<3 Hyvin meni valkkanne!;) Hauska toi 13 kuva :D

  VastaaPoista
 14. Olisiko tuonne saanut tulla katsomaan, vai..? Kun viime postauksessakin kerroit että on kuopion pääkentällä, niin ajattelin vaan... :D mut hyvin meette!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi varmaan, tuohan on käsittääkseni ihan julkinen paikka kun tuo iso kenttä ei ole kenenkään tallin? En kyllä tiedä :D

   Poista
 15. Wau... Pinja on tosi hyvä kuvaamaan! Missä osotteessa voi tehä blogin?
  Voitko kuvata aina kun harjottelet Voiton kaa esteitä? Haluaisin enemmän estevideoita, oisko mahdollista?- Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggerissa. Estevideoita tulee melkeen aina kun hyppään, enempää ei ole mahdollista kuvata :/

   Poista
 16. Sähän menit tosi hyvin! Mä odotin jo millon se valmennus-video tulee :D
  Onko Voitolla nyt se uusi huopa päällä? Jos on niin tosi hieno ja sopii tosi hyvin. Mahtava postaus! ;D

  VastaaPoista
 17. Tosi siistejä kuvia, varsinkin noi toiseksi ja neljänneksi viimmeinen!

  VastaaPoista
 18. Ja nyt huomasin, että Voitolla on se huopa. Sori :DD Mutta vielä Pinja otti tosi hyviä kuvia :)

  VastaaPoista
 19. Hienoja kuvia, sun ja voiton meno näyttää aika hyvälle:) tuon ekan anonyymin kommentti on aika erikoinen ja ehkä jopa hiukkasen negatiivinen.....

  VastaaPoista
 20. Ei millään pahalla, mutta sulla on vähän perusasiat hukassa. Kaarteessa pitäisi mennä reippaasti, ja esteille odotetaan hiljaa pohkeet kiinni, ja jos meinaa kieltää niin vasta sitten se varmistus pohkeella tai raipalla. Ja esteellä ei kannata hyökätä noin paljon eteen pikkuesteillä, taikka sitten niillä isommillakaan. :D

  VastaaPoista
 21. Milloin seuraavat kisat? Ois kiva saada videopostaus sun kisoista.

  VastaaPoista
 22. Mette ihan super hyvin , hienoja kuvia Pinja kyllä otti ja kiva postaus ! 👍👍👌👌

  VastaaPoista
 23. toi huopa on kyllä niin makeen näkönen ku vote on noin tumma nii erottuu kivasti :) ja meette kyllä hienosti!

  VastaaPoista
 24. Kiva postaus :)! Madis on kyllä tosi taitava, se tuli huomattua noin 1½ vuotta sitten, kun Madis oli orien ja nuorten hevosten ratsuttajana samalla tallilla jossa itse käyn :) Hauska tyyppi samalla! :D

  http://onlythehorsesandme.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 25. Ihan mahtavia kuvia! Voitto on kyllä komee hevonen. :)

  VastaaPoista
 26. Todella upeita kuvia ja toi huopa on ihanan värinen, se sopii Voitolle :)

  VastaaPoista
 27. Ihan hyvältä näyttää ja hienoja kuvia! Musta vaan jotenki tuntuu niinkuin te nyt vähän junnaisitte paikallaan. Kun ette ole päässeet ollenkaan nostamaan estetasoa... Ja kuitenki mun mielestä noi metrin radat ja tehtävät ei näytä teille mitenkään kovin vaikeilta. Mutta se nyt on vaan mun mielipide! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne metrin tehtävät on meille vaikeita, ei niitä kieltoja muuten tulisi. Miksi lähteä nousemaan isommille esteille, jos kieltoja ja epäonnistumisia tulee edelleen pienemmillä. Sitten kun edellinen taso tuntuu todella helpolle, eikä niitä virheitä ja epäonnistumisia enää tule voi mielestäni nousta isommalle tasolle :)

   Poista
 28. Tosi hienoja kuvia! Toi huopa näyttää kivalta Voitolla. :)

  VastaaPoista
 29. Paljon madiksen valkku maksoi ja entä Hippolan klinikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madiksen valmennus oli jotain 35e ja Hippolan klinikka ei maksanut meille mitään :)

   Poista
 30. Ihania nuo kuvat teistä! :) Voitto sopii kyl sulle just eikä melkee!

  VastaaPoista
 31. Hei positiivisessa mielessä ehdottaisin sulle, et kirjoittaisit blogitekstin eka wordissa ja liittäisit sen sitten tänne! Word alleviivaa punaisella kirjoitusvirheet, joten ne on helppo ja nopea korjata! :) Sun kirjoittamista on pääosin ihan miellyttävää lukea, mutta välillä huomaa ilmeisesti kirjoitustahdin nopeudesta jääneitä virheitä esim. välilyöntie n kanssa, välillä kirajimet on pikkusen eri järjestyksessä, välillä joku kirjain puutuu, tai siellä' on ylimääräistä. :) Näin lukijana, huom. lukijana, blogia luetaan (kappas jos et tiennyt :Dd) olisi miellyttävämpää lukea, jos tekstistä olisi poimittu pois tämänkaltaiset pienet virheet, jotka on tosi helppo korjata pois. En todellakaan väitä nyt että olen äidinkielen ykkösosaaja, en ole. Hahhahah, nauran ajatukselle.. Tällaisia virheitä huomatessani tulee vain olo, että tekstiä ei olisi ollenkaan tarkistettu ennen julkaisemista! Esim. välilyöntivirheen kohdalla tuppaan itse painamaan täällä ruudun takana deleteä, koska se olisi niin helppo saada pois!

  Sulla on tosi kiva blogi, innolla teidän menoa seuraten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla itselläsi on kommentissasi valtavasti kielioppivirheitä (:

   Poista
  2. Joskus tätä harrastinkin, mutta kun wordi tahtoo jotenkin oudosti muokata postauksen html-koodia, joka sitten taas näkyy tekstin kummallisena rivityksenä tms. Koitan oikolukea tarkemmin tai keksiä ratkaisun tohon word juttuun :)

   Poista
 32. Ootko kokeillu koskaan sileellä treenissä nii että et ratsasta pohkeelle ollenkaan? Me tehtiin tätä tosi paljon kouluvalkoissa. Eli otettiin jalustimet pois, ja ei ollu väli kulkiko hevonen alkuun oikein päin, ja mentiin vaan uraa pitkin ja pyrittiin istunnalla tekee siirtymät ja ei pohetta käyttäen ollenkaan jos istuntaan ei reagoitu näpäitettiin raipalla. Eli lantiolla hieman työntäen ja hengittäen raville ja kun siirrytään askelajista alas tiivistetään situnta ja hengitetään keuhkot ihan tyhjäks...ja laukassa lantio edelleen mukana ja pohe vain siirretään lähemmäs kainaloa(sisäjalka siis) mutta ei anneta muuta apua ja taas jos reaktiota ei tapahdu nii raippa kaverina...ei lyyä tms vana napautetaa... näin hevonen alkaa toimia istunnan avulla ja luonnollisesti on pohkeen edellä. Itselle tää treeni oli nii huippu ja hyvä, oppi istuu rennosti ja käyttämään istuntaa paremmin apuna : ) En tiiä löysitkö pointin tästä mutta suosittelen testaa:) Ja tolla kun tekee alku verkankin nii on helpompi lähtee työstää hevosta...ja kun istunta on rento hakeutuu hevonen itese muotoon ilman sen suurempia ratsasteluja :)

  VastaaPoista
 33. Kiva postaus ja tosi hyviä kuvia kyllä! :)

  VastaaPoista
 34. Tulee kyllä niin nopeesti nuo kiellot! Nostan hattua, Voitto ei varmasti oo mikään helpoin hypättävä. Kuvat oli aivan superhienoja, meinais aivan inspiroida päivittämään omaakin kalustoa tähän päivään.

  VastaaPoista
 35. Wou miten hienoja kuvia Pinja ottanu! :) Kiva myös kuulla vähän erilaisista valmentajista, tuosta Madiksesta tuli mieleen että Suomeako hän puhuu vai puhutteko Englantia? :D Hienolle mun silmään teidän meno näytti ja pisti silmään tuo uusi ihanan kirkkaanvärinen huopa, on kyllä tosi tyylikäs!

  VastaaPoista
 36. Oho hups, huomasinkin videota katsoessa että Suomeahan te puhutte :D Eli tää oli lisäys mun kommenttiin, kun kysyin.

  VastaaPoista
 37. En voi olla ainoa joka huomas et tossa yhessä kuvassa on kivasti tarkennettu vahingossa tai tarkoituksella Madikseen ja hänen takapuoleensa. Piti sanoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahingossa kuulemma, mutta mielestäni kuitenkin melko onnistunut kuva! Ei aina niitä tavallisia hyppykuvia.

   Poista
 38. Vautsi mitä kuvia :) Pisti nyt silmään, että sukeltelet esteillä aika paljon.. Mun mielestä sun istunta on huonontunut, kun kädet tungettuna täysin eteen, kyllä hevonen pääsee sen yli pyöreästi muutenkin. Ja hieman myyrämäisen näköistä, mutta paha sanoa näin kuvien välityksenä. Paras olisi nähdä ihan sivusta niin osaisi "arvioida" paremmin :) Istuntaan vaan keskityt nyt enemmän niin eiköhän se siitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäkin häiritsee se, mutta sitten jos kädet eivät olisi niin edessä kuinka tiukka ohja olisi, kun se ei nytkään roiku löysänä? Tuossahan on kuvia ja videota sivustakin päin :)

   Poista
 39. Sun esteistunta on ihmeen hyvä! Yleensä kun myötää kunnolla, niinkuin sinäkin siin ohjat on ihan pyykkinaruina, pikkasen löysät ne nyt saakin olla, että hepo voi venyttää kaulaa kunnolla. Mutta sitten siihen asiaan mikä mun piti alunperin kirjoittaa. Vinkkinä sanoisin nyt ihan vaan että katso esteen yli, vaikka tuntuu että tulee hyppy. Pohkeet kiinni ja katse esteen yli, istunta kertoo eteen ja pohkeet ajaa samaa asiaa. Hevosella ei siis ole syytä kieltää!

  VastaaPoista
 40. Niin kun jo totesitkin niin Madis puhuu kyllä todella hyvää suomea! :) tosi paljon selkeemmin kun monet muut suomessa asuvat/työskentelevät virolaiset.

  VastaaPoista
 41. Onpas superkivoja kuvia! Ja tosi nätti tuo huopa, istuu tosi hyvin :) tsemppiä teille jatkon, oot tosi inspiroiva ja positiivinen bloggaaja! :)

  VastaaPoista
 42. Ihania kuvia tosiaan ! Sun ratsastus näyttää kyllä esteillä parantuneen ihan huimasti, tai siis nimenomaan toi, että teet päätöksiä ja pidät niistä kiinni ! :) Toivottavasti mäki oppisin muistamaan ton kunhan ruvetaan taas enemmän hyppäämään...... :D

  VastaaPoista
 43. Super onnistuneita kuvia en voi sanoa muuta kuin wau !! Ja vote on niin ihana kuvissa ♥

  VastaaPoista
 44. Kyllä noi esteet näyttää mun mielestä yli 100cm! Ja hyvin menitte!:)
  Paljon jäi noihinkin ilmavaraa jäi, uskon että sinä ja voitto vielä joku päivä hyppäätte 120 ratoja!(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei kyllä lähelläkään metriä :) kuvissa jotain 80-90 luokkaa..

   Poista
  2. Kyllä nuo isoimmat esteet olivat sen 100cm uskoisin, mutta muuten rata oli 80-90cm :)

   Poista
 45. sulla olis varmaan paljon helpompi noissa kielloissa jos et hyokkäis noin paljon ylävartalolla.. ootat rauhassa sitä hyppyä satulassa ja sittem vasta meet mukaan. noin pienillä esteillä ei ees tarvi noin isoa myotäystä. sää saat hevosenki parempaan otteeseen jos piät ylävartalon pystymmässä hyppyjen ajan.

  VastaaPoista
 46. Tosi kiva postaus! Aivan älyttömän hyviä kuvia, että kun saisi teidät kuvaamaan omaa ratsastusta :'D ja toi vaaleensininen sopii voitolle ihan sikahyvin! Itelläki tumma hevonen ja mäki oon aina ostellu sille kaikkee tummansinistä ja myös kirkkaanpunaista, ja pari viikkoo sitte ostin sille vaaleensinisen huovan ja huomasin et sehän sopii ehkä paremmin kuin tummansininen ja punanen :D sä ja voitto ootte tosi hyvä pari, ja voitto on tosi taitava, ja säki tietty! Kuinka monen virolaisen valmentajan tunneilla oot käyny? Entä ketkä kolme on sun lempivalmentajaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon käyny vaan Madiksen tunnilla nyt, mutta oon ollu kattomassa ja Pinja ratsasti Urmaksen valmennuksessa joskus :) Tykkään oikeastaan kaikista valmentajista joiden tunneilla olen käynyt, en osaa sanoa kolmea lempparia, jokainen omalla tavallaan hyvä!

   Poista
 47. Tosi upeita kuvia ja ehdottomana suosikkina tuo Voiton hieno lähestyminen xD Vote vaanii ;)

  VastaaPoista
 48. Ootko miettiny että kannattaisi vaihtaa taktiikkaa/tekniikkaa Voiton kanssa kun ette ole oik

  VastaaPoista
 49. Kommenttini lähti vähän turhan aikaisin, kun puhelimella näppäilin, mutta siis oletko miettinyt vaihtavasi tekniikkaa Voiton kanssa kun ette tunnu oikein edistyvän? Usein jos tuntuu ettei hevonen lähde pohkeesta eteenpäin, on hevonen turtunut pohkelle. Ja tehän käytätte kannuksiakin aika ahkerasti eikös? Niiden liiallinen käyttö usein turruttaa hyvin helposti. Ja täytyy nyt sanoa että olen Madiksen kanssa samoilla linjoilla, ei Voitolla hirveästi kapasiteettiä ole kun se hyppää kovin pitkänä ja laakeana. Mutta tsemppiä kovasti, toivottavasti ongelmanne saadaan ratkaistua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sinä muuttaisit taktiikkaa tai siis mitä haet sillä, en ihan ymmärtänyt mitä pitäisi muuttaa :D? Käytän kannuksia 2-3 kertaa viikossa eli noin puolilla ratsastuskerroilla. Ei mielestäni mitenkään "aika ahkerasti" siis. Jep riippuu tietysti mikä on kellekkin kapasiteetikas hevonen. Voitto on kuitenkin hypännyt edellisellä omistajalla kuulemma 140cm ratoja kotona ja kisannut 6-7vuotiaana ulkomailla 120cm luokkia ihan hyvällä menestyksellä. Ehkä hyvä ratsastaja saisi sieltä taiottua parempia hyppjäkin ;) Kiitos tsempeistä!

   Poista
  2. Tarkoitin sitä että ehkä teidän nykyinen valmentautumistyyli/tapa millä ratsastat Voittoa ei toimi. Esim. Mitä jos Voittoa pitäisikin ratsastaa kevyillä avuilla toisin kuin tuupata eteenpäin jatkuvasti? Erilaiset valmentajat varmasti auttavat asiassa :)

   Poista
 50. Voitolle sopii paremmin vaaleanväriset satulahuovat! :o Teillä on ennen ollut kaikki (ainakin melkein?) sellaisia tummanvärisiä. Ajattelitko ostaa/suunnitella lisääkin tollasia vaaleanvärisiä huopia? :)

  VastaaPoista
 51. Tosi hyviä kuvia ja Voitto on ihan hirveen ihana:)

  VastaaPoista
 52. Hyvin huopa erottuu Voiton tummasta karvasta. (: Hienoja kuvia. Tiia ja Voitto sovitte oikseesti hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 53. Ihania kuvia, kyllä on Pinja onnistunut kuvissa! heiluuko sulla muuten rippiristi kaulassa vai näänkö näkyjä ? :D

  VastaaPoista
 54. Kun olit ihan ekan kerran kisoissa, niin voititko sieltä ruusuketta?-Jos voitit, niin minkä värisen?
  Onko kisaamisessa jotain ikärajaa?
  Mitä neuvoja voisit antaa ekaa kertaa kisoihin menijälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitin ja taisin saada keltaisen, kuten kaikki sai siellä tallikisoissa :) En tiedä ikärajoista, ei varmaan ainakaan seura- tai harjoityskisoissa. Kannattaa vaan ottaa rennosti, hyvin se menee vaikka jännittäkin varmasti!

   Poista
 55. Tosi hyviä kuvia taas! Sulla on kyllä aina tosi hyvälaatuisia kuvia ja teksti on tosikivaa luettavaa :-) nauroin tolle kuvalle misä näyttää että Voitto kieltäis, mut sit luin alla olevan tekstin :D mulla itelläni on käyny sillee että poni kielsi mut sitte yhtäkkiä päättikin hypätä :D ja se oli siis ihan pysähdyksiin asti kieltäny ja lähti sittenkin hyppyyn.

  VastaaPoista
 56. Eikös se kapasiteetikkuus riipu ihan siitä mitä kukin itse pitää kapasiteetikkaana? Oliko raipalla vaikea napauttaa juuri ennen hyppyä, pääsitkö hyppyyn hyvin mukaan? Todella hienoja kuvia ja onnistuneita hyppyjä! Onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee :) Ekalla kerralla jäin vähän jälkeen, mutta siinä nyt oli muutenkin säätöä, että mennäänkö yli vai ei. Toisella kerralla onnistui jo hyvin, juuri oiekaan aikaan eikä haitannut hyppyyn lähtöä mitenkään.

   Poista
 57. Ootko ajatellut että joku valmentajasi kävisi Voitolla kisoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi pitäisi käydä? Ei olla ajateltu, koska ei nähdä siinä mitään hyödyllistä.

   Poista
 58. Kuinka paljon käytte valmennuksissa per kuukausi? Ja ihania kuvia on<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Estevalmennuksessa koitetaan käydä kerran viikossa ja koulussa saman verran, mutta se yleensä jää vähän vähemmäksi..

   Poista
 59. Aaaaa...mä niin kuolaan ton Voten uuen huovan perään!! Mä niin haluisin tollasen huoman mun ponille..

  Vau, Pinja on kyllä osannut ottaa tosi hienoja kuvia susta ja Voitosta:)

  VastaaPoista
 60. Madis on kyllä ihan oikeessa, ei Voitolla kapasiteettia paljoa ole. Ainakin mun silmään hypyt on tosi hätäsen näkosiä ja tekniikka ei mistään parhaammasta päästä. Toivottavasti teillä lähtis nyt parempaan suuntaan kun ootte vissiin vähän takapakkia ottanu. Jospa te ainakin metrin luokkia vielä pääsisitte menemään :) Kovasti vaan treeniä siitä se lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muilta valmentajilta se on kyllä kehuja saanut, siksi ihmtelleinkin. En itse osaa arvioida yhtään onko jollain kapasiteettia vai ei. Voitto on kuitenkin hypännyt edellisellä omistajalla kuulemma 140cm ratoja kotona ja kisannut 6-7vuotiaana ulkomailla 120cm luokkia ihan hyvällä menestyksellä. Ehkä hyvä ratsastaja saisi sieltä taiottua parempia hyppjäkin ;) Samaa toivotaan täällä!

   Poista
  2. Saanko kysyä mitä merkitystä sillä on kuinka isoja ratoja hevonen on joskus hypännyt? Eihän voitto niitä 140 ratoja hyppää että eikö kannattaisi keskittyä ihan vain nykyiseen kapasiteettiin? :D

   Poista
  3. Mihin ihmeen nykyiseen kapasitettiin? Kapasitetti on suurin mahdollinen suorituskyky. Eli Voitto pystyisi hyppäämään sen 140cm radan taitavalla ratsastajalla nyt heti tai ainakin pienen treenin jälkeen. Jos sinät olet joskus pystynyt hyppäämään pituutta 3 metriä, pysyt siihen vieläkin tai ainakin samanlaisen kuntotason saavuttamisen ja pienen treenin jälkeen. Ei kykysi hypätä pitkälle ole kadonnut mihinkään. Sama tilanne nyt. Voitto ei varmasti suorituisi 140cm radasta minun kanssa, mutta taitavalla ratsastajalla kyllä. Ei sen kapasiteetti mihinkään katoa, ei ole mitään entistä ja nykyistä kapasitettiiä :D

   Poista
  4. Ei millään pahalla mutta en usko että voitto enään pääsisi 140 rataa kun on kuitenkin vanhentunut ja hyppy tekniikka varmasti muuttunut, voiton hypyt ovat hieman selättömia ja laakoja ja sellaisella hyppytekniikalla ei hevonen pääse ylittämään korkeita esteitä sinulle vinkiksi kannattaisi myödätä vähemmän noin pienillä esteillä ja suoristaa selkä ja tiedän että sinulla pitää olla turvaliivi mutta jos ottaisit sen pois niin oma istuntasi paranisi huomattavasti:) ja ei ollu negatiivinnen kommentti ja toivottavasti pääsisitte kisaradoille takaisin;)

   Poista
 61. Kiva postaus, ja noi kuvat on hyviä :) Mun mielestä Voitto hyppää ihan hyvi

  VastaaPoista
 62. Hienoja kuvia ja hyvin meette! :)

  VastaaPoista
 63. Tosi mageita kuvia! Muuten mikä on sun pahin tippuminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan onneksi tippunut kamalan pahasti, joten ei ole mitään yhtä ylitse muiden juttua.

   Poista
 64. Miksi pidät käsiä noin korkealla aina ennen estettä? Käsien olisi hyvä olla satulan kaatessa kiinni, tai sitten enemmän harjassa, eikä olla vetämässä suusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen ole mitään syytä. Se tapahtuu huomaamattani ja vahingossa. Ei käden silti kuulu olla kiinni harjassa tai satulassa estettä lähestyessä, mutta alempana silti kun minulla. Mielestäni en vetele hevosen suusta turhaan, tuossa videollakin jos jouduin ottamaan kovemmin kiinni johtui se ihan siitä, että oli pakko tehdä joku ratkaisu paremman paikan saamiseksi. Siinä vaiheessa, estettä lähestyessä, ei välttämättä ne nätit ja pienet puolipidätteet toimi.

   Poista
 65. Heippa! toi video, olisi kiva jos olisi kuvattu kauempaa eikä niin läheltä hevosta, sen näkee paremmin ja eikä heilu yhtä paljon niin että kuviointi menee huonoksi..:) mielipidettä vain

  VastaaPoista
 66. Tosi kiva postaus jälleen! Hyviä kuvia, mutta tuo yksi oli kyllä ylitse muiden :´D siis missä meinasi kieltää :)

  VastaaPoista
 67. Itselle tulee oikein paha mieli ajatellessa miten pitkään teillä tämmönen rosoinen menestys ollut. Tulee vain mieleen, onko satula ok? Uskon että olet tarkistanutkin jo. Toivottavasti treenit alkaa sujumaan :)

  VastaaPoista
 68. Anteeks, jos utelen. Sun ei oo pakko vastata tähän kysymykseen, jos et haluu...
  Muistatko paljon Voitto ja Lilli makso sillon, kun ostitte ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia ei vastaa tälläisiin kysymyksiin, koska ne ei blogiin kuulu:)

   Poista
 69. tosi hyviä kuvia varsinkin kielto kuva oli upee XD aiotko mennä uudestaan madiksen valkulle oon ollu ite kerran ja tykkäsin

  tosi kiva postaus

  VastaaPoista
 70. Tehkää seuraavaks semmonen videopostaus jossa hyppäätte esteitä toisten hevosilla :) Mää oon oottannu semmosta videopostausta toosi kauan mutte ei oo tullu ja tykkäisin tosi paljo jos tekisittte semmosen :)

  VastaaPoista
 71. Miten tuossa yhdessä kuvassa tuo sun raippa on telleen sun polven kohdalla ? :D Se kuva on tuo ennen tuota videota :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon antamassa raippaa kuten postauksessa luki :D

   Poista
 72. Sulla on tosi hyvä asenne varsinkin tuon etenemisen suhteen. Miksi pitäisi mennä tuhoamaan sekä omaa että hevosen itseluottamusta liian vaikeilla jutuilla. Kaikkien ei tarvitse olla mitään 150 cm luokkien hyppääjiä, toisin tuntuu ajattelevan useat anonyymit kun tulevat kitisemään siitä kuinka Voiton kapasiteetti loppuu tai kuinka se hyppää heidän mielestään väärin.

  VastaaPoista
 73. no käytä sitä raippaa äläkä vaan kaiva kannuksilla? muutenkin voitto on ihan niskan päällä sun kanssa monessakin asiassa...

  VastaaPoista
 74. Samaa mieltä. Voitto ei ole kapasiteetiltaan, eikä luonteeltaan isojen ratojen hevonen. Hyppää laakeita selättömiä hyppyjä. Luonteeltaan himppa flegmaattinen isoille radoille. Hyvä heppa harrasteluun. Monet ulkomailta tulleet hepat ovat siellä yltäneet mitä ihmeellisimpiin tuloksiin. Löytyykö tuloksista mustaa valkoisella, kysyppä tuloksia. Joskus jos myyjä ja valmentaja on sama hlö voi nähdä hepan kapasiteetin ruusuisemmin. No, tuskin teidän tapauksessa näin on. En usko. Hypätkää ilolla pikku kisoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sempä takia se myynnissä olikin "liian lammas kilpahevoseksi". Tulokset sain juuri pari päivää sitten suoraan hollannin "kipasta" eli en edes tiennyt sen hyppänneen 120cm ratoja ennen kun ne tulokset sieltä tosiaan sain :) Mustaa valkoisella siis.

   Poista
 75. Millaisia tuloksia, siis sijoituksia sillä on 120 radoilta? Entä 140 radoilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 120cm saanu hollannin systeemin mukaan 15winningpointsia. Pisteitä saa 1-2 sijotuksesta ja puhtaasta radasta. Saman verran menettää kielloista yms. 140cm ratoja ei oo kisannut, mennyt treeneissä tai ainakin näin on meille kerrottu.

   Poista
 76. Tiedätkö, milloin Madis olisi tulossa uudestaan valmentamaan Kuopioon?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.