Hieno Voitto!

torstai 19. kesäkuuta 2014


 Voitto ansaitsee kyllä extra kehut tämän päivän treenistä. Olisipa se aina noin positiivinen ja hyvä opetusmestari. Voitto kieltää melko helposti, jos en tuo sitä oikein esteillä. Ja melko monesti parin huonosti ratsastetun paikan jälkeen se pistää liinat kiinni hyvissäkin paikoissa. Minun vikahan se alunperin on, mutta silti tälläiselle osaamattomalle kuskille olisi kaikista opettavaisinta jos hevonen hyppäisi sitten hyvän paikan sattuessa. Mitään ei tarvitse ilmaiseksi antaa ja parhaitenhan sitä oppii, kun hevonen ei ole automaatti vaan pakottaa ratsastajan korjaamaan omat virheensä. 

Tämän päiväisessä treenissä Voitto oli kuitenkin ihan huippu kiva. Kieltoja tuli, mutta ainoastaan mun isoista virheistä. Heti kun korjasin virheen hevonen hyppäsi innoissaan ja jatkoi tehtävän suorittamista, kun mitään ei olisi tapahatunut. Toivotaan, että saan useamminkin alleni tälläisen Voiton. Oli oikeasti ilo treenata! Ehkä meidän treenaaminen on nyt menossa vihdoin parempaan suuntaan ja sekä hevosen, että kuskin itseluottamusta ollaan onnistuttu pikkuhiljaa nostamaan. 

Tänään sii ähdettiin TK:lle Terhin kanssa hyppäämään. Terhi hyppäsi taas omalla hevosellaan, mutta opasti samalla tietysti minua. Itsenäsien verkan jälkeen aloitettiin ilman jalustimia korotetuilla puomeilla. Pinja otti kuvia ja äiti videoi. Lillikin pääsi karsinaan, joten videot ovat nyt kerrankin melko onnistuneita ja niitä on lähes joka tilanteesta. Alkuverkkaakin on pitkä pätkä. 


Tämän jälkeen tultiin jumppaa, jossa minun piti erityisesti kiinnittää huomiota jalkaan, jonka piti olla hieman takana, paikallaan ja kyljissä kiinni, kuitenkaan puristamatta. Mun ongelmahan on liian eteen menevä jalka, joka korostuu erityisesti esteillä. Liian edessä olevalla jalalla on vähän vaikea antaa kunnolla pohjetta.


Jumpasta jatkettiin aluksi puomeille ja sitten esteille. Tarkoitus jumpan jälkeen laukata isommin ja lähestyä melko pitkällä tiellä leveää okseria. Sitten ottaa taas vähän kiinni ja kulmasta kohti pystyä. Myöhemmin tultiin tehtävää, johon sisältyi vain pysty ja okseri. Melko hyvän tehtävän saa aikaan vain kahdella esteellä! 

Pari kertaa mokasin paikan. Tein "perinteiset" ja tuuppasin kohti estettä ja Voitto tapansa mukaan kieltäytyi. Uusinta yrityksillä päästiin sitten yli. Terhi sanoikin, että näin iisin tehtävän parissa on hyvä korjata noita lähestymisvirheitä. Tiedostan jo oman virheeni niin hyvin, että seuraavalla kerralla onnistun lähes poikkeuksetta sen korjaamaan pois. 


Parilla viimeisellä kiekalla Voitto sai ihan uuden vaihteen päälle ja saatiinkin kehuja hyvästä "kumipallomaisesta" laukasta. Heti kun hevonen laukkasi hyvin aloin säätämään ennen estettä, en ollut tottunut, että laukka rullaa näin hyvin ja otin aina liikaa kiinni. Sitten oltiinkin huonossa paikassa. Ohjeeksi tulikin tehdä vähemmän, kun laukka pyörii voin vain iisisti lähestyä estettä. Kyllä se hevonenkin osaa katsoa. Ihan vikalle okserille sitten lähestyin tällä tavalla ja Voitto lähtikin ihan itse melko voimakkaasti ennen estettä eteen. 


Huomattiin muuten jossain vaiheessa valkkua, ettei mulla ole turvaliiviä. En ollut kyllä yhtään huomannut! Laitoin turvaliivin päälle sitten kesken valmennuksen. Muuten en huomannut liivin häiritsevän ratsastustani, mutta hengästyin ihan törkeen nopeasti se päällä! Olen aina luullut, että mulla on vaan näin huono kunto, mutta ilman liiviä ei ollut mitään ongelmia hengästymisen kanssa. Liivi ei ole mulle edes mikään tiukka, mutta vissiin pakko löysätä sitä vielä, koska oli paljon helpompaa ratsastaa kun sai happea kunnolla. Ratsastus muuttui heti liivin laitettuani paljon hermostuttavammaksi ja stressaavammaksi, kun joutui keskittymään ratsastuksen sijaan siihen, että saan happea.

Vaikkei omalta osalta ollut mikään nappisuoritus tämä treeni, olen kyllä mielettömän iloinen kuinka hieno Voitto oli! Terhinkin kanssa puhuttiin, että tota mun "perinteistä" mokaa on vaikea kitkeä pois, kun se tulee jo niin selkäytimestä. Toistojen, epäonnistumisien ja onnistumisien kautta se kuitenkin toivottavasti kitkeytyy kokonaan pois :)

                                                                   

97 kommenttia

 1. Kuinka korkeeta hyppäsitte? Ja hienosti meette:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista voi arvioida korkeutta, minä en osaa yhtään sanoa :D Kiitos!

   Poista
 2. Pitäiskö sun kokeilla hypätä lyhyemmillä jalustimilla, kun näyttää välillä ettei pysy jalassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta noi on jo ehkä pikkusen liiankin lyhyet, ei noita voi enää lyhentää. Missä kohtaa näyttää sille, mun omasta mielestä ne kyllä pysy jaloissa ihan jees :)

   Poista
  2. tossa alussa videota jalustimet ainakin selvästi heiluivat vapaina :)

   Poista
  3. ARGH! Viimeistään kun kommentoi jotaan niin kannattaa lukea postaus. Mentiin alkuverkka ilman jalustimia, joten siksi roikkuvat vapaina. Enmä nyt sentään montaa kiekkaa ilman jalustimia paina menemään, vaikka ne vahingossa irtoiaisikin :D

   Poista
 3. Vähänkö meette oikeesti hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Wau ootte hyviä! :D

  VastaaPoista
 5. huomaa kyllä heti eron tohon sun ratsastukseen kun ei ole liiviä päällä :D jotenkin paljon helpomman näköstä. kannattaa ostaa tipperary eventeri, se on kyllä melko kallis mutta oikeesti tosi kevyt ja sitä tuskin ees huomaa kun ratsastaa :) itellä oli semmonen ja se oli ainut liivi mitä suostuin käyttämään kun muut oli ahdistavia. mutta nyt teijän meno alkaa pikku hiljaa näyttämään jo oikeelta, jatkakaa samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps... Ostin tuon nykyisen juuri, mutta taitaa mennä tuo tipperary ostoslistalle.

   Poista
  2. Voin kyllä vain lämpimästi suositella tuota Tipperary Eventeriä! Viime vuonna turvaliivini vetoketjun hajotessa juuri ennen ratsastusleiriä sain tuttavaltani Tipperary Eventerin lainaan, ja turvaliivi ylitti odotukseni täysin! Ainoa miinus tälläiselle yli pitkä selkäiselle oli turvaliivin leveys. Voitte vaan kuvitella, miltä tuntui sen jälkeen vetää Kalle K:n kova palaturvaliivi päälle.. hyi. :D

   Poista
  3. Mä en utse käytä turvaliiviä hypätessä mutta mulla on aika iao respekti niille jotka käyttää koska niillä on oikeasti tosi vaikea ratsastaa koska se vapaus käsille on jotenkin ihan erillainen ja musta sun ratsastus näyttää paljon paremmalle ilman turvaliiviä! :-)

   Poista
  4. Mun mielestä ei oo niin väliä että.näyttääkö turvaliivi hyvältä. Sen tarkoitushan on suojata tippumisen sattuessa.

   Poista
  5. Mieluummin ruma turvaliivi päällä, kun murtuneet kylkiluut. Ja juuri tuo Tipperaryn Eventer on sellainen, joka ei ratsastessa häiritse ollenkaan. :)

   Poista
 6. Nonni, hyvä te !! Kyllä se kova työ ennemmin tai myöhemmin tuottaa tulosta :)

  VastaaPoista
 7. härregyyd eiks sulla oo noissa parissa hyppykuvassa turvaliiviä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lukemaan postauksen viimeistään siinä vaiheessa kun kysyy jotain. Vastaus löytyy postauksen loppupuolelta, jos et koko tekstiä jaksa lukea.

   Poista
 8. Vähänkö meette hienosti Voiton kaa. Huomasin, että Voitto meni lujempaa kuin joissain videoissa. Jatkakaa samaan malliin😉

  VastaaPoista
 9. wooww! :O Vote menee kyllä niin hienosti!
  Voitto on kyllä todella magee hevonen ja todella hienosti ja puhtaasti hyppää!
  Sulla on kyllä oikeesti ihan super hevonen, muista se! ;)
  Toivottavasti jatkuisi näin, tsemppiä sulle ja voitolle, ootte todella hieno pari!

  Iloisia treenihetkiä sinulle ja voitolle! :)
  Ps: Nauti tästä kesästä kunnolla!

  VastaaPoista
 10. Ohhoh! Aikas hianolta näyttää. Pitkä ja kivinen kevät on kuitenkin tuottanut tulosta ;)

  VastaaPoista
 11. paljonko noi välit on suunnilleen tuossa jumpassa? Kivan näköisesti menette! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2,4m taisi aina olla puomilta esteelle. Olivat melko ahtaat, ettei esteitä voinut isommiksi nostaa.

   Poista
 12. Meette oikeesti nii hyvin! Hieno Voitto!:)

  VastaaPoista
 13. Wahlstenilla ainakin on myynnissä myös se acavallo? liivi joka päällä oikeasti tuntuu kuin ei turvaliiviä olisikaan. Voi olla ehkä sun silmään halvan ja ruman näköinen mutta se menee takin tai hupparin alla ihan huomaamattomasti. Tallillamme on turvaliivipakko hypätessä ja aina yhdeltä tytöltä kysytään onko turvaliivi kun pitää sitä hupparin alla. Suosittelen lämpimästi ainakin kokeilemaan ja hintakaan ei ole suolainen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on se, ja sehän ei juurikaan suojaa mitään varsinkaan kyljistä.. esteen sekaan sitte lensinki ja tuloksena murtunut kylkikuu .. ja kyllä, siinä oli kaikkk osat kiinni!

   Poista
  2. Ompas erikoisen näköinen Tosiaan näyttää vähän sille mitä toinen Anonyymikin sanoi, ettei välttämättä suojaa ihan joka paikasta yhtä hyvin kun tavallinen turvaliivi. Tiedä sitten :)

   Poista
  3. Mulla on semmonen acavallon turvaliivi ja voin kyllä suositella vaikka ruman näköinen onkin. Siinä ei tunnu että olisi liiviä päällä ollenkaan ja se hengittää päällä myös tosi hyvin. Kokeilemisen arvoinen! :)

   Itsekin epäilin pitkään miten se muka suojaa ollenkaan, mutta muutaman kerran oon sillä lentäny melko pahastikin esteen sekaan eikä oo koskenut yhtään! Aikaisemmin mulla oli käytössä KalleK:n liivi jossa aina tiputtua koski alaselkään -> liivin alaosa tärähti selkää vasten. Tämä taas on niin istuva ettei tunnu. Toki mielipiteitä on monia ja kaikille ei sovi kaikki :)

   Poista
  4. Acavallon turvaliivit on musta huonoja, mun kaverilla oli sellanen se ei tykännyt siitä ja se ei oo myöskään mikään paras vaihtoehto :-/ mulla itellä on eurohunterin palaturvaliivi ja se ihan hyvä. Lensin yheltä 133 cm ponilta kylelleen niin jalat oli vaan kipeet kylkiin ei käyny :)

   Poista
  5. eikös whalsten valmista ravikamaa enemmänkin? Ainakin jos raviturvaliivin ostaa niin ei se ratsastuksessa oikein suojaa..

   Poista
  6. Ei kyllä ole raviturvaliivi vaikka niitä myös niiksi myydään mutta alunperin kyllä ihan ratsuturvaliiviksi tehty

   Poista
 14. Tosi kivaa menoa:)! Näyttää että istuntasi olisi parempi ilman turvaliiviä, vaikka tottakai se suojaa hyvin:)! Samaan malliin:)

  VastaaPoista
 15. Aattelin et ekkös oo sanonu et sä käytät esteillä ja maastos turvaliiviä. Luulin ennen ku luin postauksen et onko teillä säännöt muuttunu. :D Vähä hypit korkeita esteitä! Ja ilman liiviä!!

  VastaaPoista
 16. Moikka! Tuli mieleen ku katsoin tuota sinun videota että olisi kiva kuulla valmennuksesta suullisesti sinulta. Pystyisitkö joskus tekemään sellaista videota jossa selität samalla taustalla, kun video pyörii..? Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on toivottu ennenkin, ehkä mä vielä joskus toteutan..:)

   Poista
 17. Hienolta näyttää:) mutta voitto lähtee jonkun matkaa ennen estettä kiihdyttämään siitä hyvästä laukasta:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep totta, se varsinkin tossa vikassa hypyssä lähti ihan itsestään tolleen rynnimään :D

   Poista
 18. Vau, tosi mageita kuvia :) ja kivan rennon näköistä menoa! Siitä se lähtee, jes :)

  VastaaPoista
 19. Wow, menittepä taas tosi hyvin!!! :)
  Hienoa, jatkakaa samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 20. Mikä turvaliivi sulla on tällähetkellä käytössä?

  VastaaPoista
 21. Suosittelen Acavallon turvaliiviä se on kevyt ja mukava päällä ja ei ole kauhean kallis ;) näitä myydään ainakin veljekset whalstenilla :)

  VastaaPoista
 22. Mä en käytä turvaliiviä , vaikka sairaalareissuja on jo pari xD Mä en ainakaan pystyis käyttää:D!

  VastaaPoista
 23. Hyvä Tii! Voitto ansaitsee kyllä suuret kehut!!! Vote oli siis tooosi hieno! Mitä muuta tohon voi sanoo? SUPER PARI! ♥

  VastaaPoista
 24. Vau, teillä menee tosi hyvin nuo esteet, ootkos ajatellu kisoihin mennä? ;) ja hienoja kuvia sekä kiva video...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on menny aika monetki kisat jo, selaileppa blogihistoriaa :""D

   Poista
  2. Olisikohan ylin Anonyymi tarkoittanut, että milloin mennään seuraaviin kisoihin. Itseasiassa tarkoitus mennä 12-13.7. KuoRin kisoihin :)

   Poista
 25. Kiva postaus ja menitte kyllä tosi hyvin!! :)
  Kun katsoin videota huomasin että eikö Tiiaalla ollut muuten tuossa alussa ollenkaan turvaliiviä? Mutta sitten sanoit postauksessa että huomasitte ettei sinulla ollut alussa turvaliiviä :)

  VastaaPoista
 26. Miten tv asetuksella saa hyviä kuvia liikkuvasta kohteesta? Minulla niitä tulee tärähtäneitä. Jos sitten kuvaan automattiasetuksella, eli urheilulla kuvat eivät ole niin tärähtäneet mutta ne on sitten pimeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää säätää suljinaikaa. TV-asetus on puolimanuaali eli pitää itse säätää, että se ei kokonaan säädä itse itseään kuten esim. urehilukuva.

   Poista
  2. Laita se valotusaika/suljinaika tarpeeks lyhyeks. Sen kannattaa olla väh. 1/1000, jos oikein muistan, mutta sitten täytyy olla valoa ja mahd. suuri aukko käytössä, koska silloin ne on pimeitä. Kannattaa googlata lisää tietoa, sitä kyllä löytyy!

   Poista
 27. Hiukan meette tosiaan hyvin! (: Voittokin hyppää korvat höröllä, suloinen ♥

  VastaaPoista
 28. Jos meet ilman jalustimia niin jätättekö jalustimet vaan roikkumaan tollee ? :)
  Ajattelin vaa ku tallil missä mä käyn laitetaa jalustimet aina kaulalle jos mennään ilman jalustimia :) Silloin ei häiritse ja heilu jalustimet niin pahasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mennään pidemmän aikaa nostetaan, mutta nyt vaan verkkailtiin.

   Poista
 29. olen tässämiettinyt että mistä olette saaneet estekalusteenne ( tolpat, puomit..) Oletteko ostaneet jostain vai itse tehneet? Jos olette ostaneet niin mistä ja paljon maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallahuhdalta on tolpat ja puomit, muut tehty itse :)

   Poista
 30. Mä en edes huomannut että sulla ei ollut turvaliiviä:D=D. Hyvää kesää.hienosti meette voiton kaa=D:D:);)

  VastaaPoista
 31. ilo katsoa teidän menoa :) huikea kehitys aiempaan!!

  VastaaPoista
 32. HIUKAN hienoja kuvia!!!! Ihan tosi onnistuneita, hyvä Pinja (?!!) iik voi katsoa nnitä vaikka kuinka kauan!
  Hienoja hypyjä myös :) Toivottavastii kisoissa mennään pian

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinja kyllä sai jälleen kerran hienoja kuvia otettua:)!

   Poista
 33. Hyvän näköistä menoa teillä! :D

  VastaaPoista
 34. Ois kiva joskus jos menisit jonnekkin perus tallille yksityis tunnille esim. Kuopion eläinouiston tallille missä joskus kävitkin? Ja ratsastaisit jollain tuntihepalla ja joku kuvais sen tänne sun blogiin:) tää ny oli joku outo idea vaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, ehkä joskus mennään keskimäelle :)

   Poista
 35. Hyvä Tiia! Olet kehittynyt ihan huimasti, ja menosi näytti tässä todella hyvältä!!! :) Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 36. Miks toi valmentaja siis ratsasti samaanaikaan hevosella? Näyttikö se aina esimerkin sillä, vai..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku Terhillä ei ole aikaa oikeen valmentaa, niin hyppään sen kanssa aina samaa aikaa kun se hyppää omiaan :)

   Poista
 37. Tosi hyvin kyllä näytti teillä menevän!

  Ei liity aiheeseen mutta kun teitte sen rikosilmoituksen siitä törkeestä kommentista onko sen kirjottajaa saatu vielä kiinni? tuli vaan mieleen tossa äsken kun ei mun mielestä sitä oo missään lukenut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovittiin, ettei puhuta tästä aiheesta enää blogissa :)

   Poista
  2. No eiköhän se ole itsestäänselvää, että ei siinä kirjoittajan jäljittämisessä ihan näin kauan kestä? Muutenkaan tämä asia ei kuulu kellekään muulle kuin Tiialle ja Tiian perheelle. Olisi järjetöntä jakaa asiaa täällä netissä. On hyvä vetää heti linja ettei kerrota mitään, sillä jos kertoisikin että kommentoija on löytynyt, niin heti kärtettäisiin lisää tietoja. Tietenkin jokainen haluaisi tietää, jopa itsekin haluaisin, mutta jokainen pitäköön tuon uteliaisuuden itsellään kun Tiia ei kommentoi millään lailla kysymyksiä asiasta ja hyvä niin.

   Poista
  3. Anonyymi 17.44, ilmeisesti asia sua kiinnostaa kun pitää tulla kommentoimaan tuolla tavalla?

   Poista
 38. Oikein huomaa sun onnellisuuden noista osasta kuvista! Ja kyllä n kehitystä tapahtunut ja PALJON! On hienoa katsoa, kuinka sinä nautit tästä lajista! Katsoppa vaikka 2. kuvaa! Onnea tuleviin valmennuksiin! :)

  VastaaPoista
 39. Mahtavasti menitte :) Mä olin itse eilen (19.6) ratsastamassa ja mentiin ravissa puomeja (tietysti laukattiin) niin huomasin itsekkin, että tein virheitä, koska mulla oli väärä kevennys :( Mutta onneksi opettaja huomasi ja kertoi, koska en oikee osaa itse sanoa :) Mutta nyg opein virheeni, eli ensikerralla eikun kunnolla :)) Mutta mahtavia kuvia ja hyvä Voitto! (Myös Tiia virheistä huolimatta.)

  VastaaPoista
 40. Voiton laukka parani kokoajan! Alussa Voitto laukkas melkein alamäkeen (näytti siltä mun mielestä) ja ponnettomasti (? :D) ja lopussa Vote tykitti ylämäkeen ja polki tosi hyvin takajaloilla! :D oon aina kattonu että voiton laukka on vähän tommosta valumista, mutta vau, nyt teijän meno oli puomenvälin (videosta siis) jälkeen tosi kivaa katsottavaa, kun voitollakin nousi jalat kunnolla ja se polki hyvin takasilla! Hyvä te ;)

  VastaaPoista
 41. Kuka muuten huomasi turvaliivin puuttumisen? :)

  VastaaPoista
 42. Voisitko jossain vaiheessa tehdä meikki videopostauksen. Silleen että esittelisit vähän sun meikkejä ja tekisit itsellesi jonkun (ei tavallista vaan jonkun esim juhla mein)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori kirjoitus virhe tuli tohon loppuun *meikin

   Poista
  2. Voisin mä toiseen blogiin tehdä :)

   Poista
 43. Hyviä ootte! Hyvä Voittoo!

  VastaaPoista
 44. Voitko tehä mydayn?

  VastaaPoista
 45. Harvoin kommentoin mutta nyt oli pakko! Ihana katsoa teijän menoa kun oot noin taitava ratsastaja ja Voitto hyppää positiivisellä ilmeellä :) Siun blogi on ehdoton lempparini!

  VastaaPoista
 46. Meneeks sun kypärä vähän silmille?:D

  VastaaPoista
 47. Ja hienosti muuten meette!

  VastaaPoista
 48. näyttipä teijän meno tosi hyvältä! oon kans samaa mieltä että meet paljo paremmin ilman liiviä, mut toki se sitte on paljo vaarallisempaa :D

  VastaaPoista
 49. Olipa hienon näköistä ! :) Tykkään lukea sun blogeja ja oot muutenkin paras ! :) Voitto hyppää tosi nätisti !:)
  En alussa edes huomannut että sinulla ei ollut turvaliiviä :)

  VastaaPoista
 50. Kuinka korkeeta Vote on hypänny? Hienosti meette.

  VastaaPoista
 51. Oikein hyvältä näytti meno, yleensä en estevideoita kovin tarkkaan jaksa katsoa, mutta tämän kyllä katsoin mielenkiinnolla :) laukka näytti myös hyvältä kun sait siihen juurikin sitä poweria ilman että vauhti kovenee! Takajalat polkivat hyvin alle, voima tuli takaosasta niin kuin kuuluukin!
  Jos taas laukka ei ole energistä, menokin näyttää vähän vaivalloiselta ja etenemättömältä, mutta tässä videossa näytti olevan hyvä moodi päällä, vaikkei mielestäsi aivan onnistuneet treenit ollutkaan :D
  Ja tosiaan ilman turvaliiviä näytät itsekin vähän vapautuneemmalta, hengityshän vaikuttaa tosi paljon sekä hevoseen että ratsastajaan. Toivottavasti saat sen liivin säädettyä niin että pystyt sitten paremmin hengittämään :)
  Tsemppiä tuleviin treeneihin, menette kehityksessä koko ajan tasaisesti eteenpäin ja se onkin hyvä!

  VastaaPoista
 52. Blogias on kiva lukea. Kirjoitat selkeesti ja kuvat on hyviä! =)

  VastaaPoista
 53. Hyvin ootte mennyt! :)

  Mun mielestä ton bannerin vois pikku hiljaa alkaa vaihtamaan, nimittäin alkanut jo hieman kyllästyttämään mua. Olisi kiva, jos tekisit jonkun bannerin, jossa olisi esim. rajattu hyppykuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen uuden heti kun keksin idean tai saan sen html-koodin toimimaan mitä oon säätäny jo pari viikkoa.. :D

   Poista
  2. okei :D

   mutta siis toi oli vaan mun mielipide, ei toki oo pakko :)

   Poista
 54. Pitäny jo pitkään kysyä että minkä malliset nuo sun ratsastussaappaat on? Ja mistä oot ostanu ne? Koska itekkin pitäis jotkin mountain horsen saappaat hankkia ja nuo näyttää aika kivoilta :)

  VastaaPoista
 55. Hyvin meette ja hienoja kuva! Huomatko eroa voiton liikkeissä ja ratsastettavuudessa noiden uusien suitsien kanssa?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.