Parasta talvessa - Viikon blogihaaste

perjantai 21. marraskuuta 2014

Blogitallissa julkaistiin juuri uusi viikon blogihaaste. Palkintona on jälleen tosi käteviä Magic Brushin harjoja, jonka lisäksi parhaat postaukset nostetaan Blogitallin etusivulle. Mukava tapa saada näkyvyyttä omalle blogille! Kannattaa siis ehdottomasti osallistua, niin ja vielä päivä aikaa osallistua edelliseen blogihaasteeseenkin.

"Osallistumiskaavakkeen" ja tarkat ohjeet löydät täältä. Lyhyesti sanottuna, ideana on virittäytyä talviseen tunnelmaan kertomalla lemppariasioita talvesta ja jakamalla talvikuvia. Huomasin kuvia tähän postaukseen etsiessäni, että eihän mulla ole kivoja talvikuvia kun ihan muutama. Tulevana talvena pitääkin tarttua kameraan useammin valoisan aikaan ja toivoa oikein talvista talvea, viime vuonna ei joulunakaan ollut kunnolla lunta. Toivottavasti tänä vuonna tulee olemaan!

Parasta talvessa on...


 ...Ratsastusalueiden pohjien pehmeneminen
Tosin tämä on vähän ristiriitaista, koska eihän kenttä menisi jäähän ilman syksyä, joka taas tietää talvea. Mutta voi sitä ilon päivää kun lunta on syksyn ja alkutalven pakkasjaksojen jälkeen satanut tarpeeksi ja kentällä voi taas ratsastaa kunnolla! Luminen kenttä on oikein hyvä alusta ratsastaa, joten hyvä luminen talvi ei tuota mitään ratsastusongelmia vaikkei sitä maneesia löytyisikään. Kovat tiet, joilla kesäisin ei voi ratsastaa muuttuvat lumipeitteen ansiosta myös hyviksi laukkapätkiksi.


...Järven jäällä ratsastaminen
Meillä ei ole kunnollisia maastoja enää, varsinkaan kesäisin, tässä lähellä. Pohjat ovat liian kovia tai kivisiä. Siksi en malta odottaa että tiet taas pehmenevät lumipeitteen ansiosta ja järven jää on tarpeeksi paksua ratsastamiseen. Jäällä voi sekä revitellä että ratsastaa ihan kunnolla sileetä, hankikin luo pientä vastusta työskentelyyn. Hangessa ratsastaminen onkin kiva lisä hevosen monipuolisempaan "kuntoiluun".


 ...Pirteät hevoset
Ainakin näin alkutalvesta Voitto muuttuu mukavan pirteäksi. Helteen pehmittämänä ja maha täynnä laidunruohoa ei ainakaan Voitto jaksa kovin kiihytellä. Talven tullen vähän peruslaiskasta hevosesta kuoriutuu ainakin alkutalveksi reippaampi ratsu. Maastossakin takapää saattaa vähän lentää ja etupäästä kuulua kummallisia innostuksen vingahduksia.


...pörröiset ponit ja klipatun karvan helppous
Ehkä suloisinta talvessa on pörröiset ponit! Lillistäkin tulee niin suloinen pörröisen karvan kanssa, joten miettikää kuinka suloisia vaikkapa Shetlanninponit sitten ovat? Yleensä hevosista (Suokit asia erikseen!) ei mielestäni tule niinkään suloisia paksun talvikarvan kanssa, Voitto ainakin näyttää enemmänkin epäsiistille kuin suloiselle. Joten toinen talven hyvä puoli on se, että klipattu hevonen on nopea laittaa valmiiksi. Harjaus käy nopeasti, kun karva on lyhyt eikä ainakaan hiekkainen. Klipattu hevonen on myös yleensä loimitettu, joten senkin puolesta paljon puhtaampia kun kesäisin, vaikka kesäkarvakin toki ohut on.


Mikä sinusta on parasta talvessa? Aiotko tehdä viikon blogihaasteen? Mikä kuva oli lempparisi?

53 kommenttia

 1. minkä tasosia olitte kun ostitte lillin? shettikset on kyllä talvisin tosi sulosii niiden pitkän talvikarvan kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ko HeC ja ehkä re 60-70cm :)

   Poista
  2. Musta talvessa parasta on lumi. :) Sen tuoma valo ja hevosetkin on virkeämpiä. ;) Aijon todellakin tehdä! ja kaikki on kivoja mutta kolmas on ihan paras! Voitte the hurjimus. <3 <3

   Poista
 2. Kiva postaus :) Millo tulee uusi videopostaus?

  VastaaPoista
 3. Itse myös tykkään mennä hangessa! Oikein syvässä lumessa kun menee käyntiä niin on tosi hyvää kuntoliikuntaa hevoselle, varsinkin omalleni jolla on taipumusta "hiihdellä" eikä nostella jalkoja; siellä se nostelee ja liike paranee sitten maneesissakin ollessa :) Ja vähän matalammassa hangessa on mukavaa ratsastaa ihan normaalisti ja myös juoksuttaa. Hankiratsastus on hevosenkin mielestä tosi hauskaa! Varsinkin jos saa välillä upottaa pään korvia myöten hankeen ja olla "pinnan alla" hetken :D

  Toinen kiva asia on hevosen puhtaus; lumessa kun piehtaroi niin ei (loimettomalle suokilleni) jää pintaan yhtään mitään jälkeä siitä. Kun syksyllä piehtaroinneista muistuttaa aina se iiiihana kurakuorrutus...

  Nämä haasteet on tosi kivoja, tekisin itsekin jos hevosblogia pitäisin!

  VastaaPoista
 4. Tämä oli kiva! :) Aijon kyllä tehdä omaankin blogiini, heti kun ehdin. :)

  VastaaPoista
 5. Miten niin kunnollisia maastoja ei ole ENÄÄ ? Mitä niille on käynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pehmeistä hiekkapohjaisista teistä on kunnostettu kunnollisia sepelipohjaisia teitä, joita painavat rekat sitten on tampanneet :/

   Poista
 6. Kiva postaus! Mun lemppari on ehkä tuo toinen kuva :)

  VastaaPoista
 7. En malta odottaa että pääsen laukkailemaan ihanan valkoiseen untuvaan :) talvi ja varsinkin lumi on ihanaa :D

  VastaaPoista
 8. Rekiajelu ja ajolenkit muutenkin ihanassa talviauringossa kiiltävien lumihankien ympäröimänä on kyllä ehdotonta lempparia talvella! Viime talvella nuo tuollaiset ihanuudet jäi kyllä väliin, kun lunta ei ollut juuri ollenkaan... :(

  VastaaPoista
 9. Tykkäsin kaikista kuvista, mutta ehkä tuo alin turpakuva oli kivoin. :)

  VastaaPoista
 10. Voiko edelliseen viikon blogihaasteeseen osallistua vai onko se jo suljettu jotenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "niin ja vielä päivä aikaa osallistua edelliseen blogihaasteeseenkin."

   Poista
 11. Mun mielestä oot alkanut kirjoittamaan liian "aikuismaisesti". Ennen heitit hauskaa läppää blogissasi, mutta nytten se on enemmänkin mennyt tavallaan "tietoteksiksi". Kyllähän sä vieläki välillä kirjotat hauskasti, mutta kaipaan vielä enemmän sellasta rentoutta näissä postauksissa:) Mutta vaikka toi vähän häiritsee niin sun blogi on tosi kiva ja blogitalli juttu on huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ennoo itse tätä mitenkään tietosesti tehnyt, joten vähän vaikee lähteä tyyliä muuttamaankaan :/ Kiitos!

   Poista
  2. Tietenkin hankala sanoa kun ei tunne sua muutenkuin sen perusteella mitä jaat blogiin, mutta luulen että suuri tekijä tuossa "aikuismaisuudessa" on ihan tosiaan vaan se aikuistuminen. Jos oikein muistelen niin olit blogia aloittaessa jotain 13 paikkeilla ja nyt kun täytät ilmeisesti ensi vuoden puolella 18, niin onhan se nyt ihan normaalia että myös tekstintuotto siinä välillä muuttuu. Osasyynsä on varmaan myös lukiolla ja siellä kirjoitettavilla esseillä yms.

   Poista
  3. Näin juuri :) Lukion tekstit tosiaan voineet kirjoitustyyliäkin muokata, siellä kun ei oikein mitään muuta kun asiatekstiä kirjoiteta.

   Poista
  4. Luen mieluummin nykyistä tekstiäsi. Minusta blogin pitääkin kasvaa bloggaajan mukana. Olisi hassua jos kirjoittaisit vieläkin. Kuin teinityttö. :)

   Poista
  5. Itsekkin luen mieluummin nykyistä tekstiä, mutta ymmärrän kyllä että kaikki ei tykkää kaikesta eikä tarvikkaan tykätä:)

   Poista
 12. Tää teijän uus blogiportaali on ihan huippu! Mä niin tykkään näistä viikkohaasteista, aijon ehkä tänkin toteuttaa jos löydän tarpeeksi kivoja talvikuvia.. :)
  Ja noista kuvista toka ja vika on ehkä mun lemppareita :)

  VastaaPoista
 13. Saako blogihaasteeseen osallistua, vaikka ei omistaisi varsinaista hevosblogia? Koska itse omistan ihan vain lifestyleblogin, joten minulta tulee postauksia laidasta laitaan. Harrastan kylläkn ratsastusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on varmaan tullu miljoonia kertoja ja etin tähän kyllä vastausta mutten löytäny: siis minkä ikäsenä sait Lillin ja tiesitkö kuinka paljon hevosista, miten vanhemmat reagoivat siihen että toivotte hevosta :)

   Poista
 14. 1 ja tokavika (kuva) on parhaat. Vote ja Lilli on niin söpöjä:3 samoin sä ja pinja ootte molemmat tosi nättejä:)
  (Kommentoin nyt jotain randomia,kun ekakerta kommata sun blogiin)
  :-D

  VastaaPoista
 15. Onko jo peruskoulun ala-asteella opitut pilkkusäännöt jääneet unholaan?

  VastaaPoista
 16. Saako osallistua vaikkapa laittamalla kuvia ja tekstejä koirasta, itsestä tai jostain muusta, vai täytyykö olla nimenomaan hevosista?

  VastaaPoista
 17. Olipa kivoja kuvia! Täytyy varmaan taas kaivella kuva-arkistoja itsekin ja katsella jos saisin jotain mukavaa keksittyä talvesta - vaikken tosiaan ole talvi-ihminen :b Oletan että jälleen voi kirjoittaa juttuja myös ratsastuksen ulkopuolelta :3

  Privaattikamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 18. Meillä on ihan samanlainen heppa koti pihalla kuin vote.Milloin tulee kisavideopostaus?

  VastaaPoista
 19. Oletko oppinut enemmän omen hevosien kanssa valmennuksissa vai ratsastuskoulussa? Ja minkä tasoinen olet nyt? :)

  VastaaPoista
 20. Tämä ei liity aiheeseen, mutta ajattelin että uusimpaan postaukseen kommentoimalla saa ehkä suuremmalla todennäköisyydella vastauksenkin:)
  Saitte viime jouluna lahjaksi Canonin 70-200mm f/2,8L objektiivin, niin oletteko kuvanneet sillä mitään muuta kuin hevosia? Millaisia kaikkia muita kohteita olet kuvannut/yrittänyt kuvata? Ajattelin että kuinka monipuoliseen kuvaamiseen tuo objektiivi käy. Ei sillä tietenkään kovin lähelle voi kuvata, mutta muuten sopiiko millaiseen kuvaamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkuvasta hevosesta tulee parhaita kuvia sillä, muuten ollaan kuvattu lähes aina olympuksella jossa on enemmän muoto- ja sisäkuvaukseen sopiva objektiivi. Siis oikeastaan pelkästään hevoskuvauksessa meillä eikä siinäkään kaikissa tilanteissa.

   Poista
 21. Tosi hauskoja kuvia, eka ja toka on ihanimmat! Talvi on kyllä ihana vuodenaika.. Ite en pidä blogia niin en voi osallistua haasteeseen mut kiva lukea muiden tekemiä postauksia ja katsoa onko samanlaisia ajatuksia talvesta :) Mä rakastan talvessa, no, omaa pörröturkkista ponia jota on tosi kiva katella kun näkee että on pirtee ja iloinen niinku heppojen pitääkin olla ja kivaa vaihtelua kesään jolloin maha tosiaan räjähtämäisillään ruohosta ja aurinko porottaa suoraan laitsalle ;) Hangessa ilman satulaa ratsastaminen on ihanaa ja joulun alla on hauskaa koristella paikkoja tallissa havunoksilla tms. Talvessa onkin parasta oikeastaan se joulun tunnelma.. Meinaatteko antaa hepoille joululahjat tai käydä joulumaastossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joulumaastossa varmaan, mutta joululahjoiksi varmaan riittää namit!

   Poista
 22. Blogitalli on muuten kiva, mutta blogihaasteet on hiukan hankalia tavallisen ratsastajan toteuttaa. Tavallisella tarkoitan tässä yhteydessä kerran viikossa tallilla olevaa. Voisko seuraava haaste olla vaikka lempitehtävä ratsastaessa tai parhaat muistot ratsastuskoulusta? Tai jotain muuta, mitä olisi myös minunlaisteni ratsastuskoululaisten helppo toteuttaa. Vaikka niin, että joka toinen haaste enemmän hevosenomistajille ja joka toinen ratsastuskoululaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tämä haaste on vaikea toteuttaa? Tai siis lähinnä sitä, että minusta kaikki tähän astiset haasteet on olleet ihan kaikkien toteutettavissa :)

   Poista
  2. Bo, esim. tämä haaste. Jos vaikkapa ei ole mahdollisuutta käydä tallilla kuin kerran viikossa tunnilla, mutta hepat on jo tallissa, ulkona pimeää, eikä lunta ole kuvissa. Kiva semmoisia pimeitä maneesikuvia on laittaa, hepoista on kuitenkin kysymys.

   Poista
 23. Voiko osallistua blogihaasteeseen, vaikka ei ole heppablogi? Siis siinä on myös heppailua. :)) :DD

  VastaaPoista
 24. Oon aika uusi lukija ja pakko sanoa, että ensimmäisen kerran ku tänne eksyin kaverini vinkkauksesta niin jäi heti tosi hyvä ensivaikutelma!

  VastaaPoista
 25. Toivoisin sellaista pitkää My Day videota tai kuvapostausta:) Ymmärrän kuitenkin jos sulla ei aika riitä kuvata sellaista. Ja myös olisi kiva tekisitte pinjan tai sinin kanssa taas jonkun tallipäivä videon:)

  VastaaPoista
 26. Tää on varmaan tullu miljoonia kertoja ja etin tähän kyllä vastausta mutten löytäny: siis minkä ikäsenä sait Lillin ja tiesitkö kuinka paljon hevosista, miten vanhemmat reagoivat siihen että toivotte hevosta :)

  VastaaPoista
 27. LUEN JOKA KOMMENTIN AINA NIISTÄKIN/ NIIDEN LUKEMISESTA OPPII TAI AINAKIN MINÄ OPIN PALJON CAPS LOOK PÄÄLLÄ ETTÄ VOIN KATSOA OMAN KOMMENTTINI SILLÄ EI BLOKIA TAI TÄLLÄSTÄ ET PYSTYIS PISTÄÄ NIIKU SELLASTA NIMELLÄ VARUSTETTUA NIIN TYYDYN OLEMAAN ANONYYMI

  VastaaPoista
 28. Ihanan talvisia kuvia ♥ ite en niitä oikeen saa hevostouhuista kun ratsastan aina illalla pimeällä ja kuvaajan puutettakin :(

  VastaaPoista
 29. Mun mielesta toi eka kuva oli paras<3

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.