Sekalaisia kuulumisia

tiistai 25. marraskuuta 2014


Moikka! Nämä kuvat on otettu melkein pari viikkoa sitten kun satuttiin pellolle ihanan lumisateen aikaan. Harmi kun oli jo vähän hämärää eikä muutenkaan aikaa kunnolliseen kuvaussessioon, olisi voinut nimittäin tulla kivoja kuvia talvisempaan banneriin. Uutta banneria onkin toivottu jo useaan otteeseen. Koeviikko alkaa olla selätetty ja kaikesta muustakin kiirestä selvitty, joten enköhän minä pian ehdi jotain väkertää. Vanhoista kuvista ei kyllä oikein huvita tehdä mitään, joten pitää katsoa saisiko näistä vähän talvisemmista uusista kuvista jotain aikaiseksi.

Ollaan käyty nyt paljon maneesilla sekä menty meidän omalla pienellä pellolla että käyty kärryllä tuolla isolla pellolla. Oma kenttä on ollut viimeiset pari viikkoa kova, joten on ollut pakko turvautua maneesiin ja vähän pehmeämpään peltoon. Pellolla ratsastelu kun käy melkein maastoilusta, joka on pimeiden iltojen takia nyt vähän jäänyt. Eilen meidän piti lähteä maastoon, mutta tie oli tosi jäinen ja urainen joten menin sitten vain pellolla. Uskon, että vähän epätasaisella ja aaltoilevalla pellolla ratsastaminen tekee hyvää hevosillekkin. Sanotaanhan sitä, että ihmisille tekee hyvää kävellä epätasaisella. Tosin parasta olisi varmaan lähteä joku päivä metsäpoluille, joissa saa ihan oikeasti katsoa jalkoihinsa. Kuvattiin jokin aika sitten ihana maastoiluvideopostaus juurikin näiltä poluilta, mutta poistin kaikki videot vahingossa kameralta...

"Voitasko jo mennää??!!"
Monelle saattoikin tulla yllätyksenä, että oltiin sunnuntaina kisoissa. Treenit on nyt sujuneet niin hyvin, että ajateltiin valmentajan kanssa että kisoihin lähtö voisi olla ihan paikallaan. Kisat menivät kuitenkin penkin alle, jonka lisäksi niistä ei ole mitään materiaalia. Ratavideot äiti kyllä otti, mutta koska Pinja ei ollut mukana ne on kuvattu portilta mistä hevoset menee sisään eli ihan maan tasalta. Siitä näkee siis vain pari estettä. Ensimmäistä kertaa koko blogin aikana taidan siis joutua skippaamaan kisapostauksen teon. 90cm tuli yksi kielto, jonka jälkeen sain ratsastettua radan loppuun ihan hyvin. Mutta 100cm meni jo verkasta lähtien pieleen ja kiellettiin sitten ulos. Nyt kisat alkaa olemaan tämän vuoden puolelta kisattu ja keskitytään pelkästään treeniin, jota kyllä tarvitaankin. On kuitenkin positiivistä, että treeneissä sujuu jo ihan hyvin ja meno on aivan erilaista mitä kisoissa oli.

Tästä postauksesta tulee kyllä nyt melkoinen sillisalaatti, kun kirjoitan juttuja siinä järjestyksessä mitä mieleen tulee. Joulukalenteria ei tänä vuonna tule, mutta koitan keksiä enemmän erikoispostauksia ja -videoita joulukuun ajaksi. Ensi vuonna pitää aloittaa joulukalenterin suunnittelu jo hyvissä ajoin ja keksiä jotain erikoista, nyt päätin olla tekemättä lähinnä ideoiden puutteesta. Haluaisin nimittäin tehdä jotain mitä aikaisempina vuosina ei ole ollut.


Sitten itse kuviin. Käveltiin Pinjan kanssa ensin peltoja ympäri. Voitto oli ihan innoissaan ja pari kertaa pyrähtikin raviin kiljahtaen. Voitollahan on ollut tapana tarhassakin näin talven tullen juosta ihmistä karkuun vinkuen, mutta nyt se on edistynyt ja tuleekin ihmistä vastaan vinkuen. Voitto on myös aina ihanan innoissaan lähdössä matkaan traikulla, vaikka voisi luulla, että sitä alkaisi jossain vaiheessa matkustaminen tympimään. Toistaiseksi se kuitenkin on ollut aina ihan innoissan lähdössä. 

Itse pelto oli melko kova, mutta saatiin onneksi ravata ja laukkailla "omenatarhassa", jossa pohja oli paljon joustavampi. Siellä puiden seassa sitten pisteltiin menemään niin ravissa kuin laukassakin. Olen nyt kun pellolla on tullut mentyä useasti ratsastanut varsinkin täällä kotona enemmän sellaisella nyt-ollaan-kentällä-fiiliksellä eli vaatien hevoselta ihan kunnolla taipumista yms. Maastossa kun itse ainakin annan hevosen mennä rennosti juuri mitään vaatimatta. Sellaisetkin päivät tietysti tekevät hyvää, mutta jos peltoiltua tulee monta päivää putkeen on välillä hyvä vähän työskennelläkkin.


Joko siellä sataa lunta? Onko jotain toiveita uuden ulkoasun suhteen tai joulukuun erikoispostauksien?

84 kommenttia

  1. Hmmm... olisi kiva jos jonakin päivänä tekisit my dayn videona, jos viitsisit. :) Ja olisi taas ihana, jos viitsisit tehdä sellaisen tallin koristeluvideon, mikä oli viime vuonna.

    VastaaPoista
  2. No on taas ihme, sun ja Voiton varustuksessa! Ennen kaikki oli hienoa ja ihanan näköstä, samaa sävyä yms... Mutta nyt, sulla tommonen takki, jonka väri ei sovi MIHINKÄÄN ja Voiton loimi, sähkönsininen??
    Pliis ois paljon mukavempi kattella ku ois jotai tyylitajuu... :)):):):)


    Ps. ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mä en kato kovin tarkasti mitä puen pellolle
      päälle..:D Jonka lisäksi en ole valinnut itse takin väriä, sillä en tykkää violetista mutta sain käyttää tota äitin takkia kun se on niin hyvä, eikä mulla ole muita. Loimenkaan väriä ei aina pääse valitsemaan, kun on pitänyt pitää ekana mielessä hevosen hyvinvointi eikä sen varusteen väri. Housutkin on vanhat kulahtaneet kotihousut, mutta ne on vaan niin mukavat ja ulkonäöstään huolimatta täysin käyttökelpoiset.

      Poista
    2. Pitääkö ratsastusvarusteidenkin nykyään olla aina ihan sävy sävyyn?

      Poista
    3. Kiva postaus ja ihania kuvia!

      Poista
    4. Tosi tylsää ettet tee joulukalenteria!!! Sun luukut on aina ollut niin hyviä!!

      Poista
    5. taitaa toi ylin ano haiskahtaa vähän tekstiiliurheilijalle... ;D

      Poista
    6. Mun mielestä tosi ihanat vaatteet! Passaa just hyvin,mutta kaikillahan oma mielipide! Eikä sitä tosiaankaan jaksa aina kattoa passaako kaikki sävysävyyn,varsinkaan kotona! Kunhanon mukavat päällä niin just hyvä :D

      Poista
    7. Jaa-a kyllä otsapanta ja takki mun mielest sopii ainaki yhteen ;)

      Poista
    8. Ennen hevosta itsekkin hoin että haluan vain kivan värsiä varusteita ymsyms. Sitten kun se hevonen tuli olikin mulle täysin se ja sama minkä värisen loimen se saa, tai että mätsääkö mun takki huopa ja pintelit.. Onhan se tietty kiva huomata että nyt mulla on tää pinkki takki päällä joten voisin vaikka laittaa ne pinkit pintelit ja huovan :D varusteita ei kuitenkaan kannata lähteä valitsemaan pelkän värin perusteella vaan ensisijaisesti hevosen hyvinvoinnin perusteella :)

      Poista
    9. Ai sulla ei oo muka muita takkeja?? Heh ;) No joo, itse asiassa mun mielestä tosi piristävä yhdistelmä tuo takki ja loimi, ei aina pidä olla niin sävy sävyyn ja väritön!

      Poista
    10. Ei tuo violetin ja sähkönsinisen yhdistelmä mun silmään kyllä hirveesti särähdä :) Ei varmaan mikään paras yhdistelmä, mutta ei todellakaan mikään huonoin, kuten jos olisit yhdistänyt tuohon loimeen esim. jotain vaaleanpunaista tms.

      Poista
  3. Ihana postaus! :)
    Täällä pohjoisemmassa (Kainuu) on satanut jo kauan sitten ihan kivasti lunta.

    VastaaPoista
  4. Tee joku haaste vaikka Pinjan kanssa:) Ois kiva semmonen maastovideopostaus jos joskus viitsisit tehdä uudestaan :)

    VastaaPoista
  5. Voisiko joskus tulla joku toivekuva-postaus? :) Minä itse ainakin tykkäsin siitä, missä oli hevosenkenkä, ja te hyppäsitte siitä, olisi kiva jos tulisi joku samantyyppinen.

    VastaaPoista
  6. Voisitko tehdä jouluisen mydayn lähempänä aattoa? :) ja sitten ''joulusiivous talliin'' videoita, joissa ei olisi musiikkia paljoa päällä, kun teidän juttuja on ihan tosi hauskaa kuunnella! :D <3

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia, odotan innolla uutta ulkoasua. :) ainakin videoviikko olisi ihana,ja se tallin joulusiivous ja koristelu video, myday ja sitten paljonpaljon videopostauksia. Harmi ettet te tee tänä vuonna joulukalenteria :( mutta paljon erilaisia videoita ja varustevideoita, ja teidän videoita on aina niin kiva katsoa kun teette niistä hauskoja:)

    VastaaPoista
  8. Täällä on ainakin lumi lähtenyt pois koska sataa vettä:( kauhea sää! . On kivaa että tekisit/laittaisit jotain ihan uutta blogille mitä et ole ikinä kokeillut?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista vaan kun keksisi, nyt saatte tyytyä toistaiseksi ihan tavalliseen :)

      Poista
  9. Ehdottomasti videopostauksia kehiin, niitä on niin mukava katsoa! (:

    VastaaPoista
  10. yli 30 minuutin tallipäivävideopostaus!!

    VastaaPoista
  11. meillä sato lunta mutta se suli pois:( mutta tosi kiva postaus:)

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia♥ Voisitteko tehdä tallipäiväpostauksen? Ja toinen toive mitä toivoi on joku jouluinen video :D
    Ja sitten se joulutallin siivous on ihanaa katsottavaa! Te teette hyviä ja kivoja postauksia, mutta voisitteko tehdä niitä useammin? Esim en ole pitkään aikaan katsonut hyvää tallipäiväpostausta kun teiltä ei oo tullu videoo ja te teette parhaat videot :D

    VastaaPoista
  13. Joulukalenteriin jotain teiän koirasta ja blogin ulkoasuun liittyvää ohjetta. Myös arvonta tai joku kilpaulu olis kiva josta voi voittaa sun tekemän ulkoasun.

    VastaaPoista
  14. Ihana! ja haluun ehdottomasti myday videoita, oon kattonu sun kaikki mydayt miljoonia kertoja ja ootan uusia, koska sun mydayt on parhaita <3

    VastaaPoista
  15. Mistä noi sukat on?? On meinaa tosi ihanat!
    Kivoja kuvia! Täällä vaan on satanut vettä koko päivän tänään..

    VastaaPoista
  16. Harmi ettet tee joulukalenteria...

    VastaaPoista
  17. Tee Joulukalenteriii!!!

    VastaaPoista
  18. Tee se backwards-challenge Pinjan kanssa :) ! Splay-suomelta löytyy Miisan ja Monan versio.
    Tehkää joitain sketsejä, jotka olis ihan lyhkäsiä :D
    Tehkää lukijat sanoo - te piirrätte haaste! Eli me ehotellaan aiheita, joissa pitää olla jompikumpi (tai molemmat) hevonen ja jompikumpi teistä (tai molemmat). Sit toinen piirtää, toinen arvaa. Ideana on kans että aika lyhenee! Eli eka vois olla puol minaa, sit enää kymmenen tai viis sekunttia.. Jos ei arvaa oikein nii saa hävetä >:D
    10 parasta kommenttia!

    VastaaPoista
  19. Miten ois bannerikisa?Se vois olla aika kiva,niin tulis sullekkin bannereita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeksi tuli hirveä haloo kun en pitänytkään mitään niistä bannereista sitten blogissa, joten en tiedä haluanko ryhtyä samaan. Lisäksi niitä bannereita tuli niin paljon, että sähköposti meni ihan tukkoon...:D

      Poista
    2. Tähän olisi yksinkertainen ratkaisu:
      1. Ilmoitat bannerikisan viestissä, että et välttämättä pidä mitään banneria. Ehkä kuitenkin mielestäsi parhaimman bannerin tekijälle voitaisiin antaa paljon kiitosta tai jotain?
      2. Entäs jos bannerikuvat pitäisi linkittää johonkin muulle palvelimelle. Esim. tinypic, snaggy, photobucket tms.

      Poista
  20. Vastaukset
    1. Kyllä ne on melko turvalliset, ihan ratsastustarvikekaupasta ostetut vaikkeivat kyllä oikeasti ratsastukseen suunnitellut :)

      Poista
  21. No itse olisin kyllä toivonut monikuvaisempaa (kai toi on se sana? :D) banneria. Mutta hiljaa hyvä tulee ;)

    VastaaPoista
  22. Ihana postaus! Voitteko kuvata jokupäivä my dayn siitä kun meette pellolle ratsastamaan?

    VastaaPoista
  23. Oletteko ajatelleet ottaa toista koiraa? :)

    VastaaPoista
  24. Olisit saanut kyllä tehdä joulukalenterin! Odotin sitä niin innolla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, mitenköhän sä nyt elämässäs pärjäät kun Tiia ei tehnytkään joulukalenteria ;)

      Poista
    2. Koittakaa nyt lukijat elää sen kanssa ettei joku bloggaaja tee joulukalenteria :-D Käykää kaupasta ostamassa euron suklaakalenteri jos elämä meinaa kaatua siihen.

      Tiia, ootko koskaan tehnyt kyselyä minkä ikäisiä sun lukijat on? Olis ihan mielenkiintosta kuulla minkä ikäistä porukkaa sun blogia lukee, itse voi vaan heittää arviota näiden kommenttien perusteella... :-D

      Poista
    3. Keski-ikää on vaikea sanoa, sillä kyselyyn vastasi reilu 2 000 ja blogissa käy kuukaudessa usein yli 30 000 ihmistä. Viimeisen kyselyn mukaan eniten oli kuitenkin 14-17vuotiaita, usein nuoret vaan ovat ainoita jotka kommentoivat, joten kommenttinboksin perusteella on lukijoiden todellista ikää vaikea päätellä :)

      Poista
  25. Videopostauksia kehiin! Parhaita videoita joita maa päällään kantaa! Osaatko muuten sanoa, että mikä konettani vaivaa, kun se ei näytä videoita elokuvatyökalussa? Ääni kuuluu mutta näyttö, josta videon pitäisi näkyä on vihreä. Osaatko sanoa, että mikä on pielessä? :/

    VastaaPoista
  26. Paaaaaaaljon piiiiiitkiä videopostauksia tallista
    ja kenties live lähetystä joulun kunniaks jossei tuu joulukalenteria :-) teidän talli puuhailuja/tekemistä/kotona ratsastusta jaksais kattoo tuntikaupalla vaikka videot ois samantyylisiä ja ei
    tapahtus mitään erikoista :-D

    VastaaPoista
  27. Minkämerkkiset kengät on? Ne on kivat!

    VastaaPoista
  28. Nää bannerit on tosi kivoja ku on aika yksinkertasia! :-) Täällä oli lunta, mutta kappas pysy maassa vaan perjantaista sunnuntaihin, maanantain oli loskakelit. :-/

    VastaaPoista
  29. Voisitko tehä sellasen joulkkalenterin niiku mis on vähä erikoisempii postauksii ja kaikenlaisii viddoit?:) eihän siin aina sit "tarinaa" tarvi olla?:))
    heppaelamaani.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En silti ehdi enkä jaksa näin viime tipassa sellaistakaan tehdä :/

      Poista
  30. Tosi kivoja kuvia! :) Ja niin kuin aika moni onkin jo ylempänä sanonut, toivoisin myös paljon videoita: Videopostauksia, MyDay, ja joku haastevideokin olisi mukava. :)

    VastaaPoista
  31. Blääh... ei joulukalenteria :/

    VastaaPoista
  32. Tosi kiva postaus!Tykkäöän sun kuvista kun ne on niin hyvälaatuisia:)Täällä oli lunta mutt suli heti pois ja nyt on ihan märkää:/Ja niihin erikoispostauksiin voisit tehä vaikka sellasen videon missä ois niinkun "joulutalli" ja ratsastus:) Elii vähänniinkuin myday.

    VastaaPoista
  33. Kiva banneri=D
    Mun mielestä ei oo mitään välii mitkä vaatteet laittaa pellolle ku menee ratsastaa=D
    Ite en ainakaa iha sikana juokse muodin perässä:)

    VastaaPoista
  34. Tee semmonen missä kyselet mitä kuvia halutaan ja sitte etit sellasen tai otat kuvan. Eli esim kuva teijän koirasta ja sitte vaan laitat sen. Tai sitte miten laitat sun kynnet jouluksi

    VastaaPoista
  35. Mistä ostit Acavallo turvaliivin? Äiti ostaisi minullekin kunhyan tietäisimme mistä niitä saa. Olemme etsineet jo kauan, mutta emme ole vielä löytäneet...:)

    VastaaPoista
  36. Hei, voisitko auttaa minua, kun perustin blogin niin en tiiä yhtää mistä nuo mitkä siulla on esim. erikoispostaukset-, minä- ,voittosivut oot tehny? Onko se vaan sivut tai gadget? vai mikä? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on erillisiä sivuja, jotka luodaan oman blogisi sivut-lehden avulla. Löytyy siitä samasta listasta, kuin yleiskatsaus jne, eli avatessasi bloggerin hallintapaneelissa blogisi sivun, näet myös tämän "sivut"- osan siellä. :) Luot vaan sieltä sitten ja asetat näkyville :)

      Poista
    2. Ois ollu kiva jos tiia ois vastannu :((

      Poista
  37. Ihana banneri!!! tää talvinen siis :)
    '

    VastaaPoista
  38. Luetteko edes läpi kaikki viikon blogihaasteet -.- ja varmaan kaikki yli 100 lukiaa huomioidaab eniten -.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko katkera siitä ettei sun postaus voittanut viime viikon ?

      Poista
    2. Luin tietysti ja voittajalla oli alle 20 lukijaa, että väitteesi on nyt aivan perätön.

      Poista
  39. Käytkö Sanna Backlundin vai Sanna Siltakorven valmennuksissa?

    VastaaPoista
  40. Voitko tehdä videopostauksen jossa ratsastaa joku sun kaveri tai Sini?

    VastaaPoista
  41. Ihan epiä! Siellä sataa noin paljon lunta ja täällä Sotkamossa sataa van vettä): Katotaan tuleeko tänne luminen joulu. Ja ihana toi sun banneri!

    VastaaPoista
  42. Onko siskos tehnyt jotain blogilleen kun ei enää pääse sille sivulle? :)

    VastaaPoista
  43. Miksei pinjan blogia pääse enää lukemaan..?? :o

    VastaaPoista
  44. Kiva toi uus banneri! :) Jostain ihmeen syystä liityin blogiisi vasta äsken, vaikka oon tätä blogia kohta reilun vuoden lukenut :D

    VastaaPoista
  45. Mukavan yksinkertainen tämä uusi banneri, vaikka ehkä kaipaisin tähän vielä jotain.. :)

    VastaaPoista
  46. Hei mikä sun blogin malli on? En löydä sitä mistään.

    Terveisin: Nopeasti apua kaipaava

    VastaaPoista
  47. Todella kiva postaus, ja upeat kuvat. Tallilla jossa liikutushevoseni on, ei ole kenttää taikka maneesia, vaan ratsastan pellolla, maastossa tai tiellä. Mietin tässä että kun laitat loimen satulan päälle, onko loimi kiinni vatsan alta? :)

    VastaaPoista
  48. Ihana postaus. Kivoja talvisia kuvia.

    mettejafiinu.blogspot.fi
    Mulla on blogissa linkkaa blogisi ja tulee joulukalenteri.

    VastaaPoista
  49. My day video jouluaatosta ois kiva :)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.