Kauden ensimmäinen sijoitus

lauantai 6. kesäkuuta 2015


Moikka! En millään olisi jaksanut raahautua koneelle, mutta erehdyin instagramissa jo lupailemaan kisapostauksen tälle illalle, joten pitää nyt pitää lupaus kun on muutenkin tullut postailtua vähän harvakseltaan.

Herätyskello tosiaan soi viideltä aamulla ja noustuani kävin heti ruokkimassa hevoset. Annoin niille sisälle heinät ja kaurat, mutta pitää varmaan jatkossa laittaa ne kuten normaalisti aamuina tehdään eli ruokien kanssa ulos. Voitto nimittäin juo ja pissaa aamuisin aina ulkona, joten tänä aamuna taisi ainakin juominen jäädä välistä, kun oli niin janoinen kisapäivän päätteeksi. Hevosillehan olisi parasta pysyä niissä rutiineissa, tuntui vaan niin aikaiselta heittää nii viideltä kesken unien ulos, mutta huomenna ne kyllä menevät viideltä ulos, ei siinä ainakaan mitään menetä!

Kisapaikalle päästyämme käytiin ensimmäisenä katsomassa Pinjan kanssa 90cm luokan ratapiirros, jonka jälkeen sitten tultiin laittamaan Voitto kopille. Kun Voitto oli valmis, alkoikin radan kävely samaa aikaa. Rata oli huomattavasti vaikeampi mitä Sorsasalossa ja Kiuruvedellä, molemmissa paikoissa on tosi isot kentät, joten esteet olivat harvakseltaan eikä tekemistä ollut niin paljoa. Lisäksi täällä oli portteja ja muita härpäkkeitä melkein jokaisen esteen alla. Ja erikoisuutena molemmilla radoilla oli kolmen laukan linja, en ole koskaan aikaisemmin kisoissa sellaiseen törmännyt!

Rata oli sinänsä ihan kivan oloinen, tekemistä oli, mutta esteet näyttivät pienille. Mitään meille kamalan hankalia erikoisesteitäkään ei ollut, vaikkakin radalla oli pari estettä, joilta Voitto on pari vuotta sitten kieltänt muistaakseni ulos. Asennoiduin kuitenkin ennen rataa, että tilanne on nyt eri kun pari vuotta sitten, Voitto ei pelkää esteitä kun mä ratsastan vaan hyvin. Vuoroani odotellessa radalla kävin myös pyörimässä parin pelottavimman näköisen esteen luona. Nykyään on kyllä huippua, kun tuntee oman hevosen ja tietää millaisia esteitä se katsoo, jos katsoo. Toki yllätyksiä voi tulla, mutta yleensä ne Voittoa eniten pelottavat on aina samantyylisiä.


Verkka sujui hyvin. Paikat osuivat jokaisella hypyllä melko hyvin kohdalleen, vaikka laskeuduttiinkin verkassa melkein joka hypyllä väärässä laukassa. Voitto (tai minä) hermostuessaan kisoissa usein vaihtelee laukkoja herkemmin ja näin ollen laskeutuu myös normaaliakin herkemmin väärässä laukassa. Vuoroani odotellessa tosin kiersin kukkapuskien ympäröimän muurin pari kertaa, kävin näyttämässä valkeaa umpinaista porttia sekä sinistä estettä. Näytin sinisen esteen, jonka alla oli pienet siniset laatikot juuri ennen mun vuoroa. Voitto sitten katseli sitä oikeasti melko kauhuissaan ja ajattelinkin mitähän tästä oikeen tulee, vielä kun todella moni oli juuri sille kieltänyt ja Voittokin kielsi juuri tälle esteelle silloin pari vuotta sitten.

Rata alkoi tosi kivasti ykköseltä. Sain hyvän tien kakkoselle, mutta sitten tuli pieni kommunikaatio katkos, joita meille ei muuten ikinä normaalisti tule, ja Voitto lähti kauempaa mitä olin ajatellut. En tiedä mihin paikkaan mä olin ratsastamassa, keskelle estettä videolta katsottuna... Voitto tosiaan hoiti homman hienosti kotiin, vaikka kuski meinasikin tipahtaa. Onneksi en tipahtanut ja vähän riskillä jatkoin ilman volttia seuraavalle, josta selvittiin kunnialla vaikka jalustimet heiluivatkin ties missä. 

Seuraava sarja ylittyi kuten pitikin ja vähän jännä muurikin selvittiin. Muurilta oli noin 30metrin linja siniselle okserille, sain hyvin toteutettua suunnitelmani eli otin kiinni välissä ja väli oli hyvä kahdeksan laukkaa. Voitto ei tainnut vilkaistakaan estettä, vaikka ennen vuoroamme olikin sitä kauhistellut. Sen jälkeen tuli melko tiukan kulman kautta kolmen laukan linja, joka sujui halutulla tavalla.


Tästä alkoikin uusinta, jossa olin nyt päättänyt ratsastaa aikaa, sillä kisat ovat sujuneet meillä sen verran hyvin nyt, jonka lisäksi 90cm on meille varma korkeus. Käänsin oranssille okserille melko tiukasti ja jäin jälleen jälkeen. Videolta kyllä kun katson niin olin itsekin tuosta kohdasta lähdössä hyppäämään, mutta Voitto ehkä hyppäsikin vähän isosti ja hassusti, jolloin olin suussa kiinni jo toistamiseen. Mitähän mä oikeasti tumpeloin, sillä en koskaan tee noin... Tosin ehkä en tee noin, koska Voitto normaalisti kieltäisi tuollaisen paikan tullen. Olin kyllä radan jälkeen niin tyytyväinen Voittoon, se ihan oikeasti pelasti mut kaksi kertaa!

Jälkeen jäämisen seurauksena oli reitti hetken hukassa, mutta seuraava este ylittyi silti ongelmitta. Eikä Voitto pelännyt tätä valkeaa porttiakaan. Sitten käännyin vähän tiukemmasta välistä sarjalle, jolle pääsin hyvin. Oli oikeastaan melkein helpompaa kääntyä tiukemmasta välistä, kun kiertää melkein uralla oleva este, sillä väli olisi ollut kierotiessä niin pieni, että tiedä miten hyvin oltaisi siihen osuttu. 

Sarjan b-osalta käänsin heti seuraavalle esteelle, vaikkakin käännös sitten vähän venähti, koska ulkoavut eivät olleet ihan läpi. Ilman toisen esteen äksidenttiä minun olisi pitänyt tulla ensimmäinen linja seitsemällä laukalla, nyt toisessa vaiheessa päätin kuitenkin ratsastaa sen noin 27metrin välin kuudella, joka oli ihan ok. Viime kisoissa viimeinen este on ollut aina mukavan helppo, mutta nyt se oli kyllä asetettu vähän hankalampaan paikkaan. Sattumalta kylläkin harjoiteltiin juuri viime treeneissä vähän samanlaista lähestymistä ja tämäkin este ylittyi ilman ongelmia.


Mentiin kolmannelle sijalle siinä vaiheessa ja oli kyllä hymy herkässä. Voitto oli niin hieno ja vaikka itse mokasin kaksi kertaa radalla, oli rata niitä kohtia lukuun ottamatta oikein kiva ainakin mun silmään! Odoteltiin kovasti mille sijalle tiputaan, olisi ollut niin kivaa olla kuudensia ja päästä palkintojen jakoon. Oltiin lopulta kuitenkin juuri seitsemänsiä, sijoituttiin, mutta ei päästy palkintojen jakoon. Olihan sekin tietysti huippua, mutta ei se oikein sijoitukselle tunnu kun ei palkintojen jakoon päästä. Mutta napattiin tosiaan kauden ensimmäinen ruusuke.

Seuraava luokka olikin sitten A.2.0 eli vähemmän esteitä ja aikaa piti ratsastaa heti alusta asti. Rata koostui samoista kohdista kun edellinenkin, ainoastaan yksi este piti hypätä eri suunnasta ja tietysti välistä oli jätetty muutamia kohtia. Kivan helppo rata siis! Tosin tämän todettuani Pinjalle, sanoi Pinja, että ehkä ei kannata sanoa noin. Ja ei olisi kyllä kannattanut.

Verryttelyssä otin vähemmän hyppyjä, sillä Voitto oli jo hiukan väsynyt ja kaikki ottaman hypyt onnistuivat hyvin. Rata alkoi samalla tavalla, kun edellinenkin. Kakkoselta vaan käännyttiin keskellä olevalle okserille eikä jatkettu suoraan. Ensimmäiselle tulin nyt vähän lähelle, muttei mitään katastrofaalista. Kaarre kakkoselle onnistui hyvin, sillä vauhti ei juuri hiipunut kaarteenkaan aikana, joka meillä yleensä on ongelmana. Kaarre kakkoselta kolmoselle onnistuikin hyvin, sujuin reippaasti kohti kolmen laukan linjaa, sillä ajattelin voittaa aikaa laukkaamalla vähän isommin. Eihän tuo mitään kamalan vauhdikasta ollut, mutta ehdottomasti meidän normilaukkaa isompaa.


Olisi varmaan pitänyt ottaa hevonen vieläkin paremmin kiinni ennen tiukkaa kaarretta, en saanut kunnolla suoristettua, enkä ratsastanut etäisyyttä yhtään. Oltiin siis ainakin mun tuntemusten mukaan ihan keskellä estettä, olisi pitänyt mennä aikaisemmin jo eteen tai sitten ottaa paremmin kiinni, kun huomasin tilanteen. Jotenkin vaan ratsastin liian vähän. Harmillisesti kieltoa on vaikea analysoida suoraan edestä päin, olisin mielelläni nimittäin sen nähnyt, sillä en vieläkään oikein tajua miten me niin keskelle estettä päädyttiin... Voitto tökkäsi puomin vielä nenällä alas, joten jouduttiin hetki odottamaan ennen uutta lähestymistä. Ihan hyvä, sillä Voitto kävi kiellon jälkeen melko kierroksilla, vaikken sitä mitenkään komentanutkaan kiellon jälkeen.

Nollattuamme tilanteen otettiin uusi lähestyminen. Ja Voitto pinkoi kyllä sillä tavalla, että hän ainakin menee yli ratsasti kuski miten huonoon paikkaan vain :D Uudella yrittämällä selvittiin hyvin molemmista esteistä. Sitten rata jatkuikin kuten 90cm toisessa vaiheessa. Oranssilta okserilta kaarevasti valkealle portille, molemmat sujuivat mun mielestä hyvin, vaikka Voitto kolauttikin puomi takasilla portilta. Sarjalle jouduin ratsastamaan vähän isosti, mutta ehdin kahden laukan välissä kuitenkin reagoimaan sen verran, ettei oltu aivan b-osassa kiinni.

Vaikka tuloksena oli 8vp ja kiellettiin ensimmäisen kerran pitkään aikaan oli fiilis kuitenkin melko hyvä, sillä muutenhan rata sujui hyvin. Jonka lisäksi onnistuttiin molemmat pitämään paketti kasassa kiellon jälkeen, ennen ei nimittäin pystytty ja tuloksena olikin yleensä aina se toinen kielto. 


Kisat jatkuvat huomenna vielä yhden luokan ja ilmeisesti myös vesisateen merkeissä. Toivotaan, että mun estesilmä pelittäisi silloin vähän paremmin ;) Tai toimihan se nyt ihan hyvin, mutta sitten kolme kertaa tuli aivan totaalinen blackout, eikä mulla ollut mitään käryä paikasta. Mutta täytyy kyllä nyt ihan oikeasti jälleen todeta, että ihanaa kun homma toimii!

Kielto ja puomi ei haittaa mua juurikaan, kunhan ei tavaksi tule. Ne oli mokia jotka pystyin korjaamaan jo heti seuraavalla lähestymisellä. Mutta me ollaan ihan oikeasti  hypätty jo seitsemän kisarataa ja edelleen sujuu näin kivasti, ei se ehkä ollutkaan mitään hetken hyvää tuuria, täytyy tässä olla jo oikeasti edistymistä tapahtunut. Sitten joskus kun treenit tai kisat sujuukin huonommin, pitää vain muistaa, että SE epäonnistuminen  on hetkellistä huonoa onnea.

63 kommenttia

 1. Hyvinhän teillä meni :) mulla on susta muutama kuva jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva, laitatko tiia.suomalainen@blogitalli.fi :)

   Poista
 2. Teillä meni tosi hyvin! Ei kait se yksi kielto haittaa, kuitenkin tuli toisesta luokasta sijoitus! :)

  VastaaPoista
 3. Menitte tosi hienosti!

  VastaaPoista
 4. Hyvin teillä meni, vaikka se yksi kielo tulikin! Olisi ollut kiva nähdä Vote palkintojen jaossa. Yllätyin myös kuinka isolta Voitto näyttää livenä :'D

  VastaaPoista
 5. Onnea sijoituksesta! Millon sulla on seuraavat kisat?

  VastaaPoista
 6. Hyvin meni, mut kiinnostais tietää miks teil hepat ei saa yötä olla pihalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettei meidän tarvi panikoida karkaako ne vai ei, jonka lisäks ne saa olla vihreellä vaan osan päivästä niin senkään takia ei ole tarvetta :) Eikä ne oikeen siellä viihdykkään, viimestään kahdeksalta alkaa juokseminen ja ramppaaminen, että nyt sisälle. Tosin tapahan se vain varmaan on.

   Poista
 7. Tiia, susta on tullu varsinaisesti hyvä ratsastaja ainaki ton ekan videon kakkos esteellä :D ! Hyvä te !

  VastaaPoista
 8. näytti tosi hyvältä ja oli hyvä rata tempo! :)

  VastaaPoista
 9. Hui, miten pahasti lensit ton kakkosen jälkeen😱😱 Mut sait silti tilanteen nopeesti hallintaan😊 hyvinhän teillä meni kokonaisuudessaan☺️

  VastaaPoista
 10. hyvin pysyit kyydissä vaikka ekan radan kakkoselle lähti vähän kaukaa! :D ite oisin kyllä lentäny

  VastaaPoista
 11. Osaatte Voitton kanssa hyppiä todella hyvin:)Miksi muuten esteet on se sun juttu miks ei koulu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulu on mun mielestä tylsempää niin siksi esteet :)

   Poista
 12. Hienosti näytti menevän! Hui, kun ihan säikähdin tuon kakkosesteen jälkeen, mutta voittohan pysyi tosi hyvin tyynenä, vaikka sä sieltä selästä meinasitkin lentää! Moni hevonen ei nimittäin tuossa vaiheessa pystyisi jatkamaan samaa tempoa rauhallisesti eteenpäin. Voitto on todella kivanoloinen hevonen ja minun mielestäni te sovitte hyvin yhteen. Olen seurannut blogiasi aivan alusta saakka, mutta nyt vasta uskaltauduin jotain kommenttia tänne heittämään. Itsellänikin on hevonen, jonka kanssa kieltely oli joskus todella paha tapa, mutta valmennuksilla se saatiin pois. Olette kehittyneet Voiton kanssa hurjasti ja teidän kehittymistä on ollut ilo seurailla vuosien saatossa. Paljon tsemppiä tuleviin kotitreeneihin, valmennuksiin, kisoihin ja kaikkeen mitä hevosten kanssa ikinä puuhaattekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Voitto alkoikin heti hidastamaan kun mä lensin, ihan hyvä niin, jotkut olisi tosiaan ehkä tehneet vähän muuta.. :) Kiitos kivasta kommenyista muutenkin!

   Poista
 13. Hyvin menitte tänää! Ja otin tältä päivältäkin kuvia, mutta mulla oli lyhyt putki kamerassa niin otan huomenna pidemmän putket ja voisin laitaa ne kuvat sulle sitten jos ne kuvat onnistuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Mun osote on tiia.suomalainen@blogitalli.fi :)

   Poista
 14. Teillä meni todella hyvin! Onnea sijoituksesta! :) minulla olisi muutamia kuvia sinusta ja Voitosta, niin jos haluat voin lähettää niitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja voit laittaa jos halaut niin säpöön tiia.suomalainen@blogitalli.fi :)

   Poista
 15. Näitä sun kisapostauksia on kiva lukee. ja hyvinhän teille meni:)XD

  VastaaPoista
 16. Olin itsekin kisaamassa ja näin teidän radat, hienosti meni! Tosi hyvin kokosit itsesi satulaan tuon toisen esteen jälkeen :)

  VastaaPoista
 17. Hyvin menitte! Oot tosi hyvä hyppääjä! :)

  VastaaPoista
 18. Onnea! Tulen huomenna katsomaan sun kisoja kun talli on mun naapurissa😊 Voin koittaa ottaa kuvia ja lähettää ne huomenna sitten sinulle jos vaan käy?

  VastaaPoista
 19. Oikein hymyilyttää miten hyvin olette viime aikoina kehittyneet! Upeaa! :)

  VastaaPoista
 20. Hyvä Tiia ja Voitto :) Hieno Voitto, kun pelasti sinut 2 kertaa ♡ :) Minä olisin kyllä ihan varmasti tippunut tuollaisessa hypyssä :D Hyvin jatkoitte ! Ja ei se haittaa vaikka virheitä tulee niistä oppii ja seuraavalla kerralla onnistuu paremmin ;)

  VastaaPoista
 21. Mä käyn tol talilla

  VastaaPoista
 22. Todella upea rata! Teillä meni erittäin hienosti, ja Voitto pysyi varmana, mutta sekin vaati että sinä ratsastit sen oikein. Teidän menoa oli ilo katsella, ja paljon onnea hienoista radoista! :)

  VastaaPoista
 23. Ootte todella hienoja ja kauniita rata oli hieno voitto oli söpö

  VastaaPoista
 24. Hyvä Tiia ja Voitto! Teidän menoa on nyt niin kiva katsella hymy vain nousi korville kun katsoin videoilta suorituksia :) Todella hyvän näköistä ratsastusta omaan silmään. Jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
 25. Hyvä ettet jäänyt mitään voltteja säätämään tossa kohtaa, missä meinasit tippua. Voltit on niille jotka ei pelaa ja pelkää! Tosi onnistuneet kisat, ei yksi kielto mitään haittaa, kunhan ei jää tavaksi, niinkuin sanoit :)

  Tuleeko pian kesäisempää ulkoasua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :) Mä niin tykkään tästä ja mulla ei ole muita ideoita, joten ei ainakaan nyt ihan hetkeen ole tulossa uutta, tietty jos saan jotain uusia kuvia ja sen myötä inspistä niin sitten ei tiedä.

   Poista
 26. Mukavaa että meni taas hyvin! Hyvin pysyit kyydissä tuolla ekalla radalla :D Onnea sijoituksesta!

  VastaaPoista
 27. Olisi kiva jos viitsisit käydä vilkaisemassa blogiani:)Ei tarvitse liittyä lukijaksi ellet itse tahdo:D Osoite. http://ensimainenhevoseni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 28. Kun sanoit kommenteissa että teillä on seuraavat kisat ens viikon perjantaina niin missä päin olisivat ja millä tallilla? Onnea

  VastaaPoista
 29. Oho... Toi toinen hyppy tuolla videoalla näköjään meni vähän överiksi, ja säikähin jo että putoaisit.. :D Onneksi et! Ja onnea seuraaviin kisoihin! :)

  VastaaPoista
 30. Ihana miten Voitto hidasti ton kakkosen jälkeen! Muutenkin mun mielestä näytti radat menevän hyvin. :-)

  Onnea sijotuksesta.

  VastaaPoista
 31. Onnea! Niin se kova treeni ja kärsivällisyys palkitsee :)

  VastaaPoista
 32. Jos olisin katsonut ensin videon olisin ollut varma että tiput, mutta etpäs tippunutkaan :D. Hienot radat tuli onnea!:)

  VastaaPoista
 33. Aiotko ostaa uutta kypärää Samshieldin tilalle, kun se ei tule täyttämään? uusimpia EU:n asettamia vaatimuksia? Itse ostin juuri Samshield Shadow Mat -kypärän ja hieman harmittaa, kun juuri tulikin noista uusista vaatimuksista joita kypärä ei minun tietääkseni täytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menen tilanteen mukaan, eihän sitä vielä tiedä edes mikä täyttää ja mikä ei..:)

   Poista
 34. Onnea sijoituksesta! Menette kyllä todella hyvin, upea pari! <3

  http://mruggla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 35. Mikä tuo fontti tuossa sun bannerissa on? =)

  VastaaPoista
 36. Moi! Tiia, olisiko mahdollista saada uusi ulkoasu? Vähän kesäisempi niin tää blogi olis aivan täydellinen!

  Onnea sijoituksesta! Voiko sinulle tai Pinjalle lähettää postia? Olisin innokas lähettämään.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tällä hetkellä, kun mulla ei ole mitään kivoja kuvia :/ Ja postia ei voi enää lähettää valitettavasti.

   Poista
 37. Miten sulla meni sunnuntaina kisat? Tuliko lisää sijoituksia? Varmasti tuli, kun teillä menee nyt niin hyvin 😊

  VastaaPoista
 38. Ihana Voitto, sillä oli selkeesti kisamoodi päällä! "Pidä kii vaa, mä hoidan!" Metrikin näytti sujuvan hyvällä energialla kieltoa lukuunottamatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä ihan eri fiiliksellä kisoissa kun treeneissä! Vielä kun oppisi hyödyntämään ton energian, kun mun on hirveän vaikea ratsastaa kun kisoissa alla onkin reipas hevonen ja kotona laiskamato..:D Mutta jospa se tästä, kun kierretään kisoja enemmän!

   Poista
 39. Näyttäisi niin paljon kivemmalle jos menisit ilman silmälaseja, piilareilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaan saa niitä piilareita mun silmiin vaikka olen useaan otteeseen tässä vuoden aikana yrittänyt. Tiedän kyllä että toi näyttää niin kamalalle, mutta pakko kärsiä (tai siis näyttää tyhmälle) :D

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.