Oman tallin hyvät ja huonot puolet

tiistai 2. kesäkuuta 2015


Moni on kysellyt oman tallin pitämisestä ja ajattelin nyt kertoa joitain plussia ja miinuksia. Pidempään kun pohtisin saisin molempiin listoihin varmasti tuplasti enemmän kohtia, mutta nämä ovat ensimmäiset mieleeni tulleet asiat eli varmasti myös ne isoimmat hyvät ja huonot puolet.
PLUSSAT
Tuntee oikeasti oman hevosen 
En tiedä uskallanko sanoa tätä teille ääneen, koska monen tiedän tästä hermostuvan. Mutta erittäin moni, jonka hevonen asuu täysihoitotallissa ei oikeasti tunne sitä omaa hevostaan. Voin sanoa tämän sillä kokemuksella, että Lilli on meidänkin aikana asunut täysihoitotallilla, joten kokemusta on molemmista. Hevosesta tulee ihan eritavalla perheenjäsen kun se muuttaa pihaan. Kun pääsee seuraamaan hevosen käyttäytymistä 24/7, oppii ihan eri tavalla sen elämästä ja tavoista. Huomaa heti jonkun olevan pielessä pienistä jutuista. Jos ruoka ei maistukaan, karsina järjestetty eri tavalla, jalat turvonneet tai vaikka käytös tarhassa levotonta.

Lyhyt matka tallille
Vaikka karsinan siivoukseen ja muihin tallitöihin menee aikaa, ei tallille tarvitse ajaa pitkää matkaa. Jos meillä ei olisi hevoset kotona, olisivat ne todennäköisesti reilun puolen tunnin ajomatkan päässä. Voin melkein sanoa, että ollaan ajan suhteen siis melko plus/miinus nolla tilanteessa. 

Mahdollisuus tarkempaan hoitoon
Aamulla sataa, mutta iltapäivällä paistaa aurinko lämpimästi. Täysihoitotallilla hevoset paahtuisivat aamun sateen takia laitetut loimet päällä loppupäivän, mutta meillä ne käytäisi riisumassa tai vastaavasti pukemassa päälle, jos ilma huononisikin. Hyvällä ilmalla hevoset tarhaavat ihan koko päivän, mutta huonommalla ilmalla sisälle halutessaan ne pääsevät tallin lämpöön jo aikaisemmin. Iltatallin yhteydessä käydään iltakävelyllä, jottei karsinassa jouduttaisi kököttämään huonollakaan ilmalla liian pitkään. Lannat siivotaan kesken päivän pois karsinoista ja tarhojakin putsataan lähes päivittäin.  Näitä keksisi vaikka kuinka paljon lisää! Tietysti, jos meillä olisi vielä enemmän omia hevosia, en tiedä olisiko palvelu ihan samaa ;)

On itse paikan pomo
Lilli voi laiduntaa halutessaan vapaana pihanurmella, tavarat voi jättää just sinne kun haluaa ja kuiviketta ja heinää voi annostella niin paljon tai vähän kun hyväksi näkee. Ei tarvitse miettiä jääkö joku tavara muiden tielle, tai häiritseekö kentällä jo viikon lojunut esterata kouluratsastajia. Isoilla talleilla pitää ihan ymmärrettävästi huomioida muita joka tilanteessa ja tietysti tallilla kun tallilla pitää noudattaa omistajan pelisääntöjä. Omalla tallilla voi ihan oikeasti tehdä kuten huvittaa! 


MIINUKSET
Sitoutuminen
Jonkun on oltava kotona jatkuvasti ruokkimassa ja ylipäätänsä vahtimassa hevosia niiden ollessa pihalla. Hevoset syövät meillä neljästi päivässä ja ruokinta tapahtuu hyvin tarkkaan kellon mukaan, joten klo 7, klo 12, klo 16 ja klo 20 pitää jonkun olla kotona. Tähän kategoriaan pitäisi lisätä myös matkustaminen, se on aika hankalaa. Pari kertaa vuodessa ollaan nyt käyty Horse Showssa ja jossain muussa hevostapahtumassa äitin ja Pinjan kanssa, Isi on yleensä silloin hoitanut hevoset, mutta moneksi päiväksi ei voida Pinjan kanssa lähteä samaa aikaa. Hevosten tulon jälkeen olen käynyt kerran Joonaksen perheen kanssa ulkomailla, mutta muuten ei ole ulkomaillekaan ollut asiaa. Sitä kannattaa siis miettiä, jos tykkää matkustella ja haluaa hepat omaan talliin... 

Epäsosiaalisuus
Onneksi mulla on sisko, jonka kanssa tallilla tulee oltua oikeastaan aina samaa aikaa. Joskus sitä kuitenkin kaipaa ihan oikeaa seuraa, tallikavereita joiden kanssa voi vaihtaa kuulumisia ja juoruilla. Porukkaa jonka kanssa voi lähteä hauskalle maastoretkelle tai pitää yhteiset puomitreenit.

Valmennuksiin pitää lähteä
Harvat valmentajat tulevat kotiin valmentamaan, joten valmennuksiin saa lähteä pari kertaa viikossa ulkopuoliselle tallille. Sehän ei olisi mikään kamalan suuri ongelma, jos meidän hevoset eivät olisi niin läheisriippuvaisia. Läheisriippuvuudenkin voisi listata yhdeksi pikkutallin ongelmaksi, sillä parin hevosen tallissa hevoset osaavat hyvin laskea kuka sieltä puuttuu... Voitto voi kyllä jäädä itsekseen kotiin, mutta kun sen kanssa siellä valmennuksissa käydään. Lilli taas ei todellakaan osaa olla yksin kotona, joten se on aina otettava mukaan.


Millaisia juttuja teidän listoihin tulisi?  Ja kuinka monella muuten on oma talli?

ps. Blogikirppiksellä pari juttua myynnissä! 

64 kommenttia

 1. Mulla tulee kaikki samat mieleen, kun ajattelen oman tallin hyviä ja huonoja puolia.
  Meillä siirrettin hepat kotitallilta täyshoitopaikalle niin musta ainakin on kauheeta, kun ei nää heppoja niin paljoa. Onneksi kuitenkin niin päin, että ensin olivat kotona, kun sitten tunnistaa jos hepalla on joku huonosti! :)

  VastaaPoista
 2. Olen täysin samaa mieltä noista kaikista asioista! Meillä on myös oma talli jossa asustaa kaksi heppaa (minun ja pikkusiskoni ponit) ja usein kaipaan muuta seuraa kun perheenjäsenet vaikka silloin tällöin joku kaveri tulee mukaan kanssani tallille. Ja on oman tallin kanssa se sitoutuminen välillä hankalaa kun joku pitää aina olla kotona, eteenkin kun meillä hevosten lisäksi on 8 vuohea. :-)

  VastaaPoista
 3. Meillä on oma kahden hevosen talli, toi läheisriippuvaisuus on meilläkin tuttu ja ärsyttävä ongelma..
  Tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
 4. Tää on ihan totta! Kannattaa kyllä ajatella tämmöstä. Ja ei ois kiva lähtee joka päivä ajamaan tallille vaikka jos matka kestäisi tunnin. Nii ja pääsee nopeammin vaikka ratsastamaan:)

  VastaaPoista
 5. Mun pitkänajan haave on hankkia oma tarvittavan iso piha ja talli missä ois puitteet mahd. hyvät. Mä en vaan saa tarpeekseni hevosen pidosta täysihoitopaikalla (vaikka teenkin paljon tallitöitä huvikseni)

  VastaaPoista
 6. Kumpa ois oma heppa ja talli pihassa! Hyviä plussia! Eikä noi miinukset nyt hirmu pahoja olleetkaan. ;) Pnko lähiaikoina tulossa ihan valmennus ja normitreenipostauksia. Olis nimittäin kiva saada kuvia ja treeniselostusta sileäntreeneistä ja loppuun joku 4min video. Innolla odottelen myös estevalmennuksien kuulumisia ja kun sanoit viime estevalmennuspostauksessa, että suunnittelitte jo melkein koko kesän kisat, niin olisi mukava kuulla niistä ja joku kalenterikin.

  VastaaPoista
 7. Niin tulee ihan samat mieleen vaikka ei meillä edes ole hevosia ei edes täyshoitopaikalla

  VastaaPoista
 8. Aika samat jutut tulee mulla mieleen! Meilläki ku oli ulkopuolisii kolme vähän aika sitte, mut nyt haluttii sit vaan et pidetään meijän omat ni on se jotenki niin kivaa kun on oma rauha. :D parasta on kyl se, et ku kaverit voi tulla meille ja ottaa oman hepan mukaa ;)

  VastaaPoista
 9. Meillä myös oma talli ja samat jutut tulee mieleen :) Meillä kaksi hevoskarsinaa ja yksi ponikarsina. Poni on nyt astutettavana, joten kahden kanssa välillä hankala juuri sen takia että toinen on riippuvainen toisesta. Vanhempi tamma kyllä voisi tarhata yksin ja olla yksin, mutta nuori taas huutaa ja riehuu yksin jäädessään.. Onneksi tuo poni kotiutuu pian, pääsee pitämään seuraa taas tuolle nuorelle kun vanhempi lähtee töihin :) Kolme hevosta on siitä hyvä, että kun yhdellä ratsastaa, jää tarhaan vielä kaksi. Mutta sitten kun tulee esim. kaveri käymään ja ratsastetaan yhdessä, jää joku yksin.

  VastaaPoista
 10. Itse en jaksaisi oman tallin vaativaa sitoutumista, toki jos koko perhe hoitaisi tallin olisi asia eri. Kuitenkin heppani muutti nyt isolta puolihoitotallilta (missä myös hyvät treenipuitteet, maneesit ja valmentajat) pienelle 4 hevosen tallille. Loput 3 hevosta ovatkin tallin omistajan. Maksan melkein puolet vähemmän täysihoidosta kuin edellisen tallin puolihoidosta ja hoito on todellakin yksilöllisempää! :) Toki maneesi ja valmentajat puuttuvat ;) Hevosille kerätään vihreää heinää reilusti näin totteluaikana. Loimitusta voidaan päivän aikana muuttaa jne.. Ihana pieni talli! Ja nyt tosin itsekin heitän päiväheinät jos tallilla siihen aikaan olen, tai auttelen muuten.

  Meni vähän ohi aiheen, mutta kyllä liputan tästä edes pienten tallien puolesta, vaikkei oma olekaan ;)

  VastaaPoista
 11. Siinä sun viimeisimmässä videossa youtubessa missä esittelet ne mitä tilasit voitolle niin sanot että kun on ne putsit ollu ni ei oo kengät tippunu. Nii eli auttaako putsit myös siihen, ettei hevonen pääse tallaamaan kannalleen ja siitä sitten kenkää irti?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse käytin putseja hevosella joka talloi aina kannoilleen, ei polkenut kenkiä koskaan irti, mutta kannat rikki.. putsit auttoi, koska sillon putsi otti sen osuman, ei kanta. Putseja kului vuodessa useita pareja, mutta mielummin kulutin putseja kun hevosen jalkoja :)

   Poista
  2. Juu pitäisi auttaa, varmaan auttavat jopa paremmin siihen mitä kenkien irtoamiseen :)

   Poista
 12. Hyvä postaus :) Meillä olisi kyllä tilat ja mahdollisuudet pitää omia hevosia, mutta kahden oman pitäminen on minulle liian raskasta, kun haluan saada lukiosta hyviä tuloksia. Niimpä minulla on n. 1km päässä 10 hevosen yksityistallilla oma hevonen. Se on läheisriippuvainen, joten tuolla sille riittää seuraakin hyvin. Teen itse monta tallivuoroa viikottain, joten hevosen on oppinut tuntemaan vuosien varrella hyvin. Lyhyen tallimatkan ansiosta voin itse käydä juurikin esim. ottamassa loimen pois sään muuttuessa. Meillä on auttavainen ja joustava talliporukka :) Ratkaisu tuli myös hieman halvemmaksi, kun tulikin vain toinen hevonen, ei tarvinnut tehdä hyvää kenttää jne. Vaikka olisihan se tietysti kiva katsella ikkunasta omia hevosia :D

  VastaaPoista
 13. Meillä ei ole omaa tallia, mutta oma navetta. On kyllä ihanaa, kun saa milloin vain mennä kattoo lehmii

  Eihän tarvii ees mennä mihinkään, kun voit ratsastaa omassa pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin kävin lehmiä hoitamassa ja laitumella hiehoja katsomassa. Mikä on pisin aika Voiton teillä ollesannut, ettet ole ratsatanut tai paljoa liikuttanut sitä? Mikä on sen pisin laiduntamisaika "putkeen"??

   Poista
  2. Haluisin vastauksen??

   Poista
  3. Sen sairasloma leikkauksen jälkeen, mutta muuten 2-3 päivää jos kenkä on irronnut. Ja laitumella ne on putkeen max klo 7-20

   Poista
 14. Allekirjoitan yllämainitut! Plussia vielä lisäksi: Muutamat lääkekuurit ja saikut tämän kuuden vuoden aikana koettu ja on niin helppoa itse hoitaa kylmäykset lääkitykset kävelytykset sairastarhat sairaslaitumet ym. Myös tämä että jos super kiire nii senku jättää roinat pitkin poikin ja siivoo seuraavana päivänä, ketään ne ei häiritse omassa tallissa ;) Ja saa ihan itse määrätä hevosen ruokailuista ja tarhausajoisa jne. Ja ehdoton noista yllämainituista mikä on isp plussa on tuo loimitus! Suomen kesäpöivänä kun saattaa lämpötila heittää aika paljon :D

  VastaaPoista
 15. Itsellä ei omaa hevosta ole, mutta silti olen samaa mieltä kanssasi, vaikka ei varsinaista kokemusta olekaan :)
  Onko muuten blogitallin blogiremontti juttu tulossa ollenkaan, kun sen piti tammikuun lopussa jo tulla "esille" ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ulkoasujen tekijät eivät ole pitäneet lupauksistaan kiinni, mun tehtävä on sitten vain julkaista valmis juttu, joten pahoittelen suuresti tätä myöhästymistä :/

   Poista
 16. Oot tilannu choiesilta esim. sen mustan nahkarepun nii tiiätkö miten kauan toimitus kestää? kun tarviisin sen repun seuraavan viikon torstaiks nii olisko mahollista et kerkeis tulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimitus kestää yleensä melkein kuukauden, joten tuskin ehtii :/

   Poista
 17. Tämä oli todella hyödyllinen postaus koska olen miettinyt todella paljon että jos oma hevonen olisi ... olisiko parempi olla muulla tallilla vai kotona ... Tuo sitoutuminen eli juuri se että mihinkään ei voisi lähteä on ehkä kaikista suurin ongelma :( Mutta olisihan se ihanaa oma hevonen pihassa ♡ Ehkä sitä kannattaa miettiä jos se joskus tulee ajankohtaiseksi päätökseksi :)

  VastaaPoista
 18. Kuka teillä hoitaa hepat, kun olette koulussa? Meillä ei onnistu hevosen kotona hoitaminen, kun olemme kaikki päivisin poissa kotoa. Onko teillä palkattu päivähoitaja? Vanhempasi taisivat olla yrittäjiä, joten heillä tuskin aikaa hoitaa hevosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, Meillä oma talli myös ja kaikki perheenjäsenet on pois päivät. Olemme siis töissä tai koulussa. Hevoset menee kuudelta aamulla ulos ja heinää laitetaan useampi kottikärryllinen jotta heinää riittää mahdollisimman pitkälle (emme ole koskaan punninnut heiniä, vaan annetaan sen verran että heinää on lähes koko ajan nenän edessä, hyvässä kunnossa ovat, ei lihavia)
   Kotona koko perhe on n. neljältä, jolloin hevoset saa lisää heinää. Kolmannen kerran heinää saavat vielä kuuden-seitsemän aikaan ja sisälle menevät 21-22. Jos joku sattuu olemaan kotona arkena, niin sitten hevoset saavat heinät 6 - 12 - 15 - 18 ja sisälle taas 21-22.

   Poista
 19. Meilläkin oma talli ja voin samaistua jokaiseen kohtaan! Ennen meillä oli vain kaksi jolloin oli vaikeampaa kun molemmat aika riippuvaisia, mutta onneksi juuri se jonka pysty jättämään yksin oli se jolla ei kisattu ja valmentauduttu. Tää kisattava ei pystynyt/pysty olemaan yhtään yksin missään. Nyt kuitenkin meillä kaikki neljä omaa omassa tallissa nii voi ottaa kaksikin kerralla, mutta silti jää kaveri tarhaan jäävälle! :) Neljä on se oikea määrä meillä niin ei tule ongelmia! :)

  VastaaPoista
 20. Oisin ite laittanut kaikki samat jutut samoihin paikkoihin :) itelläkin hevosia ollut täyshoito tallissa, nyt kolme kotona. Hyvä postaus!

  VastaaPoista
 21. "Täysihoitotallilla hevoset paahtuisivat aamun sateen takia laitetut loimet päällä loppupäivän, mutta meillä ne käytäisi riisumassa tai vastaavasti pukemassa päälle, jos ilma huononisikin." Meillä kyllä vaihdetaan täysysihoitotallissakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin just tulossa sanomaan samaa! Meilläkin yksityistallissa loimet vaihdetaan aina sään mukaan. Jokaisella hevosella on karsinan ovessa loimitusohje, jossa kerrotaan millaisella säällä mikäkin loimi/tai ei loimea, jotta tallinpitäjät osaavat vaihtaa oikean. :)

   Poista
 22. Meillä ollut oma hevonen niin vähän aikaa että ei olla kauheesti noita asioita mietitty mutta täysihoitotallilla on.<3

  VastaaPoista
 23. Kyselisin blogitallista, ei ole viikkoon päivittynyt uudet postaukset bloggaajilta etusivulle? En tiiä onko muilla tätä ongelmaa, itse olen kokeillut niin koneella, puhelimella ja tabletilla? Mielenkiintoinen postaus, ihana jos joskus sais omat hepat kotipihaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä kyllä mulla ja muilla bloggaajilla päivittyy :o Eikö muka koneellaakaan? Lumialla on ollut jotain ongelmia, mutta koneella ei pitäisi olla. Mikä selain sulla on?

   Poista
  2. Oon kokeillu chromella ja firefoxilla, outoa kyllä. Toivottavasti ois vaan joku häikkä ja alkais pian toimimaan :/ tabletti ja puhelin on Samsungin

   Poista
  3. Kyllä mulla ainakin on päivittynyt blogitalli ihan ajallaan aina. Ja selaan kännykällä, tabletilla ja tietokoneella.

   Poista
 24. Mulla on poni täyshoitotallissa, jossa riisutaan hevosilta loimet ja huolehditaan niinkuin omistakin<3

  VastaaPoista
 25. Paljonko teillä menee rahaa hevosiin kuukaudessa kun ne asuu omalla tallilla? Eli onko edullisempaa pitää pihassa vai jollain toisella tallilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti halvempaa pitää kotona jos laskee kuukausikulut, mutta onhan kaikkiin rakennuksiin mennyt hirveästi rahaa. Tarkemmin en tiedä, enkä raha-asioita muutenkaan avaa täällä :)

   Poista
 26. tuossa omassa tallissa on teillä se huono puoli, että hevoset ovat teillä selvästi niskan päällä. yhdessäkin videossa voitto näykkäisee sinua kypärästä ja sinä vaan naureskelet "ei saa poika". muutenkin lilli karkailee karsinasta ja voitto pomottaa sinua, sen näkee jokainen. jos hevoset olisivat tallilla jossa amattilaiset työntekijät, jotka osaisivat näyttää hevosille, että ihminen on johtaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mun olisi pitänyt siinä tilanteessa tehdä, lyödä hevosta? karjua sille? Ei sellainen auta, eikä sillä tulla johtajaksi. Mä uskon, että jos hevoset olisi pahasti niskan päällä niin ehkä me ei niille pärjättäisi ollenkaan..;)

   Poista
  2. Haha, vai että ei Tiia ja Pinja pärjää hevosillensa :D Mulla on 4 vuotias tilastotamma joka keksii aina ties mitä. Ei tahallaan tee pahaa, mutta on vaan niin perkuleen huomionkipee otus (kyllä, verrattavissa johonkin koiraan..) että jos ei saa huomiota, keksii kyllä tavan millä sitä saa. Yleensä vesien laitto karsinaan onnistuu ongelmitta niin että karsinan ovi on auki. No, yhtenä päivänä neiti päättikin lähteä laukkailemaan pitkin pihoja. Hetken se siellä hortoili ja tuli takaisin. Pari kertaa ottanut hampailla oikeen pienesti ja varovasti jostain kiinni, esim. olkapäästä. Talvella pipon varastus on sen ykkösjuttu. Kerran äitini katkoi pajuja hevosten tarhasta, hevonen käveli äitini taakse ja puraisi pepusta.

   Ei tätä ikinä tuosta käytöksestä kehuta, mutta minkäs lapsi huomionkipeydelleen voi ;) Ei se ole niskanpäällä, harvoin se noita juttujansa tekee, mutta kun sille päälle sattuu niin keksii kyllä vaikka mitä :D Että ei Pinja ja Tiia ole ainoita joiden hevoset karkailee tai näykkii.

   Poista
 27. Kyllä minä vaan olen tämän neljän vuoden aikana mitä meillä on hevosia ollut, käynyt ulkomailla koko perheen voimin kai ainakin neljä vai viisi kertaa, kerran oltiin kaksikin viikkoa. Naapurissa asuva setäni on käynyt hevoset hoitamassa, ja sen jälkeen kun serkkuni hevonen muutti meidän talliin, on hänkin auttanut pitämään tallia pystyssä. Että ei se oma talli aina tarkoita ettei reissuun pääsisi ;)

  Muuten olen kyllä aikalailla samaa mieltä. Enää en kyllä missään nimessä haluaisi viedä hevostani "ulkopuolisen" tallille, kun olen alusta alkaen tottunut siihen että ne ovat kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä jättäisi hevostani kahdeksi viikoksi ratsastamatta, hoitaja mekin varmasti saataisi ja ollaan saatukkin, mutta ratsastajaa on vaikeampi saada :/

   Poista
  2. Mentii kesällä ulkomaille viikoksi niin heppa sai siksi aikaa laidunloman :) ♥

   Poista
  3. No kuka tässä on sanonut että hevonen pitää jättää liikuttamatta..? :D ja niinkuin toinen ano oli tehnyt, hevoselle voi kesällä antaa lomaa (olettaen että iso laidun + kavereita, toisin kuin teillä), voihan silloinkin muutaman kerran sitä joku heilauttaa jos tarpeelliselta tuntuu.

   Poista
 28. Miinuksia on ne että en ole ollut kohta neljään kuukauteen kaverin luona. Plussana on se kun oppii joka päivä uutta hevosestaan. Hevoseni on asunu luonani kohta 4 vuotta ja ponini 7-8 vuotta opin niista edelleen uutta. Ja se kun voi päättää meneekö esteitä vai koulua, eikä tarvitse katso mitä muut tekee ettei häiritse muita. Samaa mieltä olen noista muista kohdista.:)

  VastaaPoista
 29. Meillä on talli omassa pihassa ja 5 hevosta. Se on kyllä kätevää kun tarvitsee vaan kävellä pihan poikki ja on jo tallissa. Mutta välillä tuntuu että olisi kiva jos olisi jonlun kaverin hevonen samassa tallissa niin että voitaisiin jutella samalla kun tehtäisiin talli töitä:) ja kiva postaus:)

  VastaaPoista
 30. Hei!
  Olen alkanut kehottaa bloggaajia kirjoittamaan postauksia mitkä valaisee ihmisä miten kannattaa toimia kun autoillessa kohtaa ratsukon tiellä. Entiedä onko sinun blogisi puolella ollut tällaista postausta mutta lähetän tämän kuitenkin mahdollisimman monelle. Idea lähti siitä liikkeelle kun äitini kertoi vanhan kaverinsa ratsastelleen joskus heidän nuoruudessa. Silloinkaan monet autoilijat eivät kunnioittaneet ratsukkoja. Yhtenä päivänä äitini kaveri oli metsätiellä ratsastamassa kun joku kaahasi suoraa ratsukon vierestä ja hevonen pyörähti ympäri ja auto töytäisi hevosta. Ratsukko kaatui ojaan mutta hevonen pääsi ylös ja laukkasi pilkastuneena karkuun. Ratsastajalle ei käynyt pahoin mutta hevoselta oli murtunut jalasta luu aika pahoin pakomatkalla kun se oli kaatunut metsässä ja paremmaksi katsottiin että hevonen lopetettaisiin..

  VastaaPoista
 31. Onko toi siun ajokorttis asjettu amunuaalivaihteelle vai automaatille? Entä kumpi on siun autossasi?

  VastaaPoista
 32. Olen samaa mieltä! Voiko sulle muuten vielä lähettää postia?

  VastaaPoista
 33. Meillä ei oo omaa tallia! Mutta kuitenkin tallille on niin lyhyt matka. Vajaat 9km. Että jaksas vaikka juostaki sinne😂

  VastaaPoista
 34. mistä ostatte kingsland hupparinne?

  VastaaPoista
 35. Haluisin joskus oman tallin mutta minulle riittää ihan tuo ratsastuskoulu ja se että saan liikuttaa serkkuni hevosta kun ne ei sillä enää ratsasta.Kuinka kauan olit muuten ratsastanu kun aloitit hyppimään esteitä ja kauan sillon kun Lilli tuli teille:)?

  VastaaPoista
 36. Meillä on oma talli :D Yksi hevonen :D Kiva postaus!:D♡♥

  VastaaPoista
 37. Tosi hyvä postaus, tälläiset on musta kiinnostavia! :)

  http://deuxsaucissesfilles.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 38. No enpä kehuskelisi yhtään sillä omalla tallilla, jos hevonen joutuu olemaan yksin... Ettekö te ihmiset vaan tajua...

  VastaaPoista
 39. Mä oon ihan samaa mieltä noista kaikista! On se vaan paljon kivempaa kun hepat on ihan meidän talon vieressä, ne näkee koko ajan ja saa tehdä mitä haluaa :) mutta tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
 40. Missäs se "jokatoinen päivä" postaus tahti on?

  VastaaPoista
 41. Itsellä ei ole tätä ongelmaa:) äiti omistaa ratsastustallin jossa omat hepat sitten asuukin. Lomittaja yms kun ulkomaille lähdetään. Ja äiti kun on se joka hoitaa ja huomaa yleensä:) huonot puolet tietenkin on se käyttäytyminen kun on ihmisiä:DD ei voi jättää tavaroita ympäriämpäri :D

  VastaaPoista
 42. Miinuksena minunkin mielestäni on tuo, että jonkun täytyy olla aina kotona. Ja myös kavereita tulee nähtyä paljon harvemmin kun ei viitsi lähteä minnekkään vain pariksi tunniksi kun asuu kuitenkin kauempana muista. Välillä tulee myös niitä päiviä kun ei vaan jaksa tehdä mitään, mutta on pakko putsata karsinat, tarhat ja liikuttaa hevoset yms. Ja vielä viimeisenä olen huomannut, että jos olen muualla niin stresssaan ja huolehdin aina hevosista (mitä ei varmaankaan tapahtuisi jos eivät olisi omassa tallissa).

  VastaaPoista
 43. Meilläkin olisi äitin kanssa oma talli muttakun tädin talli on naapurissa:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.