Mitä joulukuussa tapahtui?

torstai 29. joulukuuta 2016


Joulukuussa ei tullut yhtään kuulumispostausta  joulukalenterin viedessä kaiken ajan. Oli tavallaan mukavaa vaihtelua postailla ihan sellaista muuta, jota yleensä täällä blogissa näkee. Ja vaikka videoiden tekeminen onkin varsin työlästä perinteiseen bloggaamiseen verrattuna, on se silti jollain tapaa mulle nykyisin mielekkäämpää. 

Ensi vuodelle olisikin suunitelmissa säännöllisempää postausten ja videoiden julkaisutahtia. Mutta katsotaan... Mun pitäisi nimittäin ihan täysillä alkaa nyt lukemaan pääsykokeisiin eikä keskittyä niinkään tähän blogiin, vaikka se paljon mielekkäämpää olisi niin mulle kun varmasti teillekin.
Olen niin tyytyväinen, että joulukalenteri saatiin vietyä kunnialla loppuun. Kyllä se vähän stressiä vaati ja useampana iltana muokkasin videoita pitkästi yli puolen yön. Teidän ihana palaute kuitenkin sai sen kaiken tuntumaan yöunien menetyksen ja pienen stressin arvoiselta! Mutta nyt niihin puuttuneisiin Voiton kuulumisiin!


Voitto on suoraan sanottuna ollut joulukuun ajan vähän heitteillä. Mä olen ollut paljon töissä tai muuten vain menossa ja Voiton liikuttaminen on jäänyt harmittavan vähälle. Se on päässyt pari kertaa viikossa liikkumaan kunnolla selästä käsin. Tai kunnolla ja kunnolla, mutta maastoon tai kentälle käppäilemään. Niin kunnolla kun sitä nyt voi liikuttaa.

Yhtenä päivänä otettiin maastossa jopa ravipätkä! Ohjeenahan oli, että jos Voitto itse haluaa ravata niin se voi niin silloin tällöin tehdä. Siltä ei kuitenkaan selästä käsin saa vaatia ravaamista. Ja yhdellä maastoreissulla olin sitä pidätellyt koko meno matkan, että ajattelin antaa periksi kotimatkalla Voiton puhkuessa intoa. Puhtaastihan se sen pienen åätkän ravasi, ilosta ihan kirjaimellisesti kiljahdellen. Piti sitten melko nopeasti siirtyä käyntiin, sillä takapää meinasi muuttua hieman liian ilmavaksi...:D

Voitto on kuitenkin ollut pirteä oma itsensä, vaikka liikunnat alkukuusta jäivätkin vähän vähälle. Se on tarhaillut paljon, kiusannut Lilliä ja nauttinut elämästä. Sen lempipuuhaa tällä hetkellä on tulla meidän kotiovelle ratsastettuna tai talutettuna hakemaan herkkuja sekä etsiä meidän lumeen piilottamia namusia tarhassa. 


Näiden lyhyiden kuulumisten ja muutaman kuvan saattelemana oikein ihanaa loppuvuotta. Lähempänä vuoden vaihdetta on vielä tulossa yksi ajastettu postaus, jossa kokoan koko vuoden tapahtumat pakettiin. Vuoden vaihteen jälkeen tulossa myös paljon toivottu joululahjojen esittely varmaankin videon muodossa!

Blogi täyttää vuonna 2017 muuten seitsemän vuotta, minä kaksikymmentä ja Voitto viisitoista. Kyllä aika rientää... Juurihan (siis 7 vuotta sitten) Voitto meille muutti, eikä blogin ensimmäisistä postauksistakaan tunnu olevan paljoa aikaa. Moni teistäkin on roikkunut meidän matkassa jo seitsemän vuotta, ihan huikeaa!

17 kommenttia

 1. Itse aloin seuraamaan blogia joulukuussa 2013 (:
  Kaikki postaukset on kuitenkin tullut kahmittua 2 läpi ja jokaisen videonkin olen katsonut vähintään kerran (:

  Kiva kuulla teidän kuulumisia pitkästä aikaa ja suloisia kuvia (:

  VastaaPoista
 2. Mie oon seuraillut teidän menoa 2014 vuoden alusta, ja kaikki postaukset pn tullut luettua ja ainakin melkein kaikki videot katsottua! On sulla vaan mahtava blogi!!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus jälleen kerran! :) olisiko mahdollista että tekisit postauksen sun salitreeni ohjelmasta?

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava postaus tiia.ja mahtavia kuvia.☺

  VastaaPoista
 5. Toi oli hyvä postaus

  VastaaPoista
 6. Moi Tiia sä olet ihan paras blokgaaja.

  VastaaPoista
 7. Millon 30 000 spessu

  VastaaPoista
 8. Mihin haet opiskelemaan?

  VastaaPoista
 9. Millon tulisi 30k spessua?

  VastaaPoista
 10. Hieman ihmetytti kun kirjoitit, että voitto on jäänyt vähän heitteille, kun sinulla on ollut töitä ja muita menoja. Kyllä se vaan niin on, että aika monen hevosen omistaja käy töissä viitenä päivänä viikossa ja 8h/pvä. Lisäksi monella kotityöt, opiskelu ja pieniä lapsia. Silti he huolehtivat hevosensa ja sen liikuttamisen joka ikinen päivä. Ei siinä ole kahta sanaa, jos ottaa eläimen, niin työt tjms.syyt eivät voi olla muuta, kuin tekosyitä, ettei ehdi huolehtia hevosesta. Ei pahalla, mutta tätä mieltä olen itse ja varmaan moni muukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi he myös valmentautuvat usein aktiivisesti (vie enemmän aikaa kun käydä hoitamassa ja pikku kävelyllä), ja useilla varmaan menee matkaankin aikaa, toisin kun Tiialla.

   Itse opiskelen ja käyn töissä minkä ehdin opiskelujen ohella, lisäksi on hevonen. Aikaa riittää näille kolmelle arkisin oikein hyvin, ja sitten viikonloppuina voi vaihtaa vapaalle ja nähdä ei-talli-kavereita.

   Poista
  2. Tiedän mitä sellainen arki on, itsekkin olen ahkerasti valmentautunuy vaikka koulupäivät ovat olleeet matkoineen pahimmillaan 7-17 eli ihan työpäivän mittaan :)

   Heitteille jättäminen on ehkä vähän turhan rankka ilmaisu, sillä toki sen perustarpeista on huolehdittu ihan ehdoitta... Karsinan olen joka päivä siivonnut jne.

   Voitto kuitenkin tarhaa koko päivän ja Lillin kanssa liikkuvat paljon, joten liikunta ei sen tilanteessa ole ihan pakollinen juttu. Siksi olen voinut siitä karsia kun on sille tuntunut. Voitollahan ei muutenkaan ratsastella kun lähinnä mielen virkistykseksi, joten se ei samalla tavalla vaadi liikuntaa saadessaan kunnolla ulkoilla (toisin kun moni yksityistalleilla asuva heppa) kun sellaiseen elämään tottunut hevonen.

   Silloin kun Voitto oli kunnossa ja treenattiin kunnolla ei vapaapäiviä pidetty ylimääräisiä juuri koskaan :) Nyt tilanne on kuitenkin eri, vaikka ehdottomasti haluankin Voittoa useamminkin liikutella.

   Poista
  3. Jos haluat sitä usemmin liikutella niin mikset sitten järjestä aikaa liikuttaa useammin? :D Jokainen tekee toki omat päätökset, mutta luulisi että vaikka hevonen on vähällä käytöllä tykkää se silti huomiosta ja puuhastelusta ihmisen kanssa. Tuskin se tunti tai pari on vaikea järjestää jos itse oikeasti haluaisi.

   Poista
  4. Siksi tuo olikin vain väliaikaista...:D Nyt Voitto on saanut puuhasteltavaa melkein joka päivä.

   Poista
 11. Kiva kirjoitus, nää on niin hyviä. Meidän yksityis tallilla on kaksi vanhaa kilpahevosta. Niillä ei voi enää kans ravata eikä laukata. Olen niistä toisen hoitaja. Omistaja etsi hoitajaa, koskei joka päivä pääse itse liikuttamaan sitä. Reija on sitä mieltä että vanhaa hevosta pitää liikuttaa kevyesti joka päivä. Säännöllinen liikutus on sitä tärkeämpää mitä vanhempi hevonen. Ootko ajatellut etsiä hoitajaa voitolle liikutukseen kun sulla on niin paljo töitä.

  VastaaPoista
 12. Todella huikeaaa miten kuuma että voitto on jo nyt parantunu❤ olis kivaa jos voisi tehä sellatteen videon jossa sä oot sallilla tai kerrot minkälainen sun treeni rutiini on💜

  VastaaPoista
 13. Ihana postaus! Sali/treeni rutiini postaus tai video ois tosi kiva! <3

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.