Näin pääsin lääkikseen osa 3 & 4
sunnuntai 17. marraskuuta 2019 • lääkikseen, lääkikseen2019, lääkis, oma elämä, opiskelu, video, videopostaus
Moikka! Jaan tänne bloginkin puolelle nyt Näin pääsin lääkikseen -sarjan kaksi uusinta videota.
Neljännessä osassa "Näin pääsin lääkikseen" -videosarjassa käsittelen stressinhallintaa, stressittömän lukusuunitelman laatimista ja vastailen teidän kysymyksiin. Kerron mm. vertailinko itseäni muihin hakijoihin, miten ratkaisin stressin aiheuttamat uniongelmat jne. Tämä on mun mielestä kaikkein paras jakso, joten jos aiot katsoa vain yhden katso tämä!
Mun opiskeluarkea lääkiksessä sekä lisää vinkkejä lääkikseen hakemiseen pääset seuraamaan parhaiten youtuben lisäksi instassa @tiiastudies ja @tiiavoitto.
Kannatta tsekata myös nämä videot ja postaukset:
- Näin pääsin lääkikseen sarjan 1. osa
- Näin pääsin lääkikseen sarjan 2. osa
- Mikä on paras valmennuskurssi?
- Nämä kirjat auttoivat oppimaan ja motivoivat
- Lataa mun ilmainen study tracker -pohja
- Näin käyttät Ankia opiskelussa
- Muistiinpanoni pääsykokeisiin tarkemmin esiteltynä
Opiskelutekniikat | Näin pääsin lääkikseen osa 2
lauantai 21. syyskuuta 2019 • lääkikseen, lääkikseen2019, oma elämä, opiskelu, video, videopostaus
Lääkistä on nyt takana kolme täyttä viikkoa ja sen voin spoilata, että ollut IHAN parasta! Kiirettä on kuitenkin pitänyt ja tällä hetkellä olen vielä flunssassa (kuten tuntuu olevan ihan jokainen fuksi :D), joten reaaliaikaisia kuulumisia ette vielä saa videon ettekä postauksen muodossa. Instassa @tiiastudies sekä @tiiavoitto olen kyllä senkin edestä sitten kertonut ekoista viikoista. Kunhan tästä paranen kuvailen kuulumisvideon sekä my dayn kouluarjesta, mutta nyt toistaiseksi mennään jo kesällä kuvatulla tubevideolla, jossa kerron vähän opiskeluvinkkejä yleisesti sekä nimenomaan pääsykoetta varten.
Kannatta tsekata myös nämä videot ja postaukset:
- Näin pääsin lääkikseen sarjan 1. osa
- Mikä on paras valmennuskurssi?
- Nämä kirjat auttoivat oppimaan ja motivoivat
- Lataa mun ilmainen study tracker -pohja
- Näin käyttät Ankia opiskelussa
- Muistiinpanoni pääsykokeisiin tarkemmin esiteltynä
Näin pääsin lääkikseen osa 1
keskiviikko 28. elokuuta 2019 • lääkikseen, lääkis, mafy, mafynetti, oma elämä, opiskelu, video
Youtubessa alkaa videosarja lääkikseen hakemiseen liittyen, jossa käyn tarkemmin kun vielä koskaan läpi mitä itse tein, jotta pääsin vihdoin lääkikseen. Olen kuvannut ennakkoon jo useamman jakson mm. stressinhallinnasta, opiskelutekniikoista.
Tänään julkaistussa ensimmäisessä jaksossa käyn läpi vähän tarinaani, sitä mitä tein erinlailla nyt kahden viimeisimmän hakukerran välillä, mitä valmennuskurssia käytin, paljonko luin, milloin aloitin jne. Seuraavissa osissa sitten vastailen mm. teidän kysymyksiin ja pureudun eri aiheisiin vähän syvällisemmin.
Toivottavasti tästä sarjasta on mahdollisimman monelle hyötyä! Itse katsoin hakuaikana paljon vastaavia, mutta vain ulkomaalaisia, sillä suomalaisia ei juuri tahtonut löytyä.
Näitä ILMAISIA oppimateriaaleja käytin lääkiksen pääsykokeisiin
torstai 22. elokuuta 2019 • lukio, lääkikseen, lääkikseen2018, lääkikseen2019, lääkis, oma elämä, opiskelu, vinkki
Netti on pullollaan ilmaisia opiskelumateriaaleja - ainakin jos englanti luonnistuu. Jaankin nyt teille kuusi sivustoa, joista itse hyödyin lukiossa sekä lääkikseen pääsykokeisiin lukiessa. Kolme näistä on suomeksi ja kolme englanniksi. Mä en ole mikään mestari enkussa ja silti pystyin hyödyntämään näitä materiaaleja, joten kannattaa vaan rohkeasti kokeilla! Osa näistä saattaa olla jo ennestään tuttuja teille, mutta toivottavasti uusiakin vinkkejä löytyisi. Jos sulla on hyviä linkkivinkkejä niin jaa toki omat vinkkisi kommenttiboksissa.
Suomeksi:
Käytin Opetus.tv:tä paljon lukiossa, mutta pääsykokeisiin lukiessa se jäi vähemmälle. Jos sun aloitustaso ei ole kovin hyvä tai jonkun tehtävätyypin/aiheen kanssa tulee ongelmia kannattaa kuitenkin tsekata löytyisikö näistä videoista apua. Sivuilta löytyy matikan, fysiikan, kemian ja bilsan videoita kaikista (vanhan opsin?) lukiokursseista sekä myös materiaalia yläkoululaisille ja yliopistoon/AMK.
Tein oikeastaan kaikki fysiikan ja kemian vanhat yo-kokeet nyt viimeisellä pääsykoekerralla saadakseni vaihtelevia tehtäviä. Ylen abitreenien sivuilta löytyy monen vuoden vanhat kokeet sekä niiden mallivastaukset, joten täällä riittää tehtäviä pitkäksi aikaa ihan kaikista aineista.
Tämä oli Mafyn etäkurssin ensimmäisen opiskeluvalmentajani vinkki! Eli tehdä vanhoja DI-pääsykokeita fysiikan ja kemian puolelta. Nämäkin olen siis pariin otteeseen laskenut läpi. Jälleen ilmaisia hyviä ja haastavia tehtäviä mallivastauksineen. Näihin, kuten vanhoihin yo-tehtäviin, tosin olet saattanut törmätä oppikirjoissasi tai valmennuskurssillasi, sillä moni hyvä tehtävä on kopioitu niihinkin matskuihin. Joukossa on kuitenkin varmasti myös tehtäviä, joihin et ole törmännyt koskaan.
Englanniksi:
Todella hyviä opetusvideoita. Bilsan, fysiikan ja kemian videot vastaavat vieläpä yllättävän hyvin lukion oppimäärää! Katsoin näitä vikalla hakukerralla paljon sellaisista aiheista, mitkä eivät ihan olleet auenneet. Videoissa oli selitetty asioita sellaisilla tavoilla, joihin en aiemmin ollut törmännyt ja videoiden myötä ne sitten aukenivatkin mulle! Mä tosiaan kirjoitin yo-kirjoituksissa aikoinaan enkusta B:n ja ymmärsin näistä videoista tosi hyvin kaiken, vaikka ne olikin englanniksi. Tuntui, että jopa keskittyi ja kertasi kaikkia käsitteitä paremmin kun katsoi enkuksi videoita. Kun videolla esim mainittiin englanniksi joku käsite, sain aina hyvän tilanteen kerrata mikäs tämä esim. munuaisen osa nyt olikaan nimeltään kun video tarjosi vain englanninkielisen vastineen.
Katsoin myös jonkun verran videoita näiltä kahdelta kanavalta:
CRASH COURSE ja KURZGESAGT
Toivottavasti näistä linkkivinkeistä oli apua edes jollekin! Itse tykkäsin esimerkiksi lounastauolla tai rankan päivän päätteeksi katsella noita opetusvideoita. Ei kannata kuitenkaan liikaa alkaa vain katselemaan videoita, sillä laskurutiini on lääkiksen pääsykokeessa tosi tärkeä! Tuollaisista lyhyistä ja ytimekkäistä opetusvideoista on kuitenkin aina välillä iso apu asioiden oivaltamisessa.
Ps. Muistahan seurata mua instagramissa @tiiastudies, siellä jaan paljon opiskeluvinkkejä! 28.8. alkaa myös youtube-kanavallani tiiavoitto "näin pääsin lääkikseen" -videosarja.
Lataa ilmainen study trackerini!
tiistai 13. elokuuta 2019 • lääkikseen, lääkis, oma elämä, opiskelu
Käytin itse kahtena viimeisenä hakukertana hyväksi hiomaani study trackeria, josta loin teille nyt selkeän pdf-version, jota voi täyttää omalla tabletilla/tietokoneella tai tulostaa ja täyttää perinteisenä paperiversiona.
Tein ennen tämän valmiin pohjan julkistamista IG-TV-videon, jossa kerron enemmän käyttämästäni study trackerista ja ohjeistan miten sen voi piirtää omaan bullet journaliin, jos ei halua käyttää tätä valmista pohjaani. Sen videon näet tästä linkistä. Video sai suuren suosion, joten sen innoittamana oikeastaan sainkin idean tehdä tällaisen valmiin pohjan. Toivottavasti tykkäätte ja tulee tarpeeseen!
Nämä kirjat auttoivat oppimaan ja motivoivat
perjantai 12. heinäkuuta 2019 • kirjavinkki, lukeminen, lääkikseen, lääkis, oma elämä, opiskelu, äänikirja
Mä olen suuri äänikirjojen fani, vaikkakin olen nyt vähän kunnostautunut myös lukemaan ihan perinteisiä kirjojakin kun ei tarvitse enää noita pääsykoekirjoja päntätä..:D Tällä hetkellä luenkin kahta kirjaa englanniksi, jotta kielitaitoni vähän kehittyisi. Toinen on ehdoton lempparini, jonka olen kuunnellut jo kahdesti ja toisen sain lahjana lääkikseen päästyäni.
Ajattelinkin, että nyt ennen varsinaisia lääkikseen hakuvinkkejä voisin jakaa kesäloman kunniaksi omia suosikkikirjojani, jotka mua auttoivat tai motivoivat viime vuosien hakuprosessissa. Osa liittyy oppimiseen ja osa on muuten vaan motivoivaa lääkärien kirjoittamaa/kertomaa sisältöä. Toki kuulisin mielelläni myös teiltä kirjavinkkejä!
Ajattelinkin, että nyt ennen varsinaisia lääkikseen hakuvinkkejä voisin jakaa kesäloman kunniaksi omia suosikkikirjojani, jotka mua auttoivat tai motivoivat viime vuosien hakuprosessissa. Osa liittyy oppimiseen ja osa on muuten vaan motivoivaa lääkärien kirjoittamaa/kertomaa sisältöä. Toki kuulisin mielelläni myös teiltä kirjavinkkejä!
*postaus sisältää mainoslinkkejä
Mä itse kuuntelen äänikirjoja milloin mistäkin äänikirjapalvelusta. Tällä hetkellä mulla on Nextory, jonne tekin saatte tämän mainoslinkin* kautta ilmaisen kuuntelukokeilun, jonka voi irtisanoa milloin vain. Jo ilmaisen kokeilun aikana ehtii helposti kuunnella parikin kirjaa, jos oikein innostuu. Sitten itse kirjasuosituksiini, jotka kaikki löytyvät ainakin tällä hetkellä tuolta kyseisestä palvelusta.
Aki Hintsa - Voittamisen anatomia
Tämä on yksi mun kaikkien aikojen lemppari ja nyt tosiaan jo ties monesko lukukerta menossa. Tosin tällä kertaa englanniksi! Mielenkiintoinen kertomus lääkärin elämästä, jonka lisäksi Hintsan metodeissa on varmasti ajatuksia herättäviä juttuja ihan jokaiselle.
"Aki Hintsa on ennalta ehkäisevään terveydenhuoltoon erikoistunut lääkäri, joka toimi 11 vuotta Formula 1:ssä varikkolääkärinä ja valmentajana. Nykyään Hintsa pyöritti Genevessä erikoisklinikkaa, jonka asiakkaita oli kansainväliset huippujohtajat ja -urheilijat. Klinikan tavoitteena on parantaa kokonaisvaltaisella ja yksilöllisellä tavalla asiakkaidensa henkistä ja fyysistä suorituskykyä sekä elämänlaatua. Hintsa työskenteli lähetyslääkärinä Etiopiassa 1990-luvun lopulla. "
Miksi nukumme - unen voima
Pidennätkö sä päivääsi yöunista karsimalla? Jos vastasit joo niin kannattaa ehdottomasti lukea tämä. Kirja todellakin avasi silmät sille kuinka tärkeää oikeasti on nukkua oppimisen kannalta. Tämän luettua ei tee enää mieli karsia yöunista. Lisäksi kirjassa hyviä vinkkejä uniongelmista kärsiville.
"Kansainvälinen bestseller Kiehtovaa tietoa unen hyvää tekevästä voimasta ja runsaasti neuvoja paremman unen saavuttamiseen. Maineikkaan Berkeleyn yliopiston neurotieteen ja psykologian professori Matthew Walker avaa kirjassaan unta koskevaa uutta tutkimusta ja kertoo, miten unen uudistava voima voidaan valjastaa elämänlaadun parantamiseen. Uni on yksi elämän, hyvinvoinnin ja pitkäikäisyyden tärkeimmistä osatekijöistä. Nykyään tiedämme, että uni parantaa oppimiskykyä, muistia ja loogista päättelykykyä."
Keskittymiskyvyn elvytysopas
Mulle ainakin oli hakuprosessin aikana haasteita keskittymisen kanssa. Harmillisesti löysin tämän kirjan vasta hetki sitten, mutta suosittelen ehdottomasti lukemaan/kuuntelemaan tämän, jos susta tuntuu yhtään sille, että keskittymiskyvyssä olisi parantamista!
"Tunnistatko itsessäsi levottoman älylaitteiden parissa räpeltäjän? Pomppiiko mielesi flipperipallon lailla asiasta toiseen? Unohdatko usein arjen pörräyksessä, mitä alun perin olit tekemässä? Ympäröivä maailma vetää meitä kohti säheltämistä, kuormittumista ja lyhytjänteisyyttä. Tämä kirja antaa keinot, joiden avulla suunnan voi muuttaa ja keskittyä jälleen olennaiseen. ”Olemme kirjoittaneet tämän kirjan, koska uskomme, että henkihieverissä olevaa keskittymiskykyä kannattaa elvyttää. On todella harmillista, jos ihminen ajaa itsensä sellaiseen tilaan, jossa hän jatkuvasti kuormittuu liikaa ja samalla alisuoriutuu. Uskomme, että tutustumalla aivojen toimintaan voi oppia ymmärtämään oman keskittymiskykynsä toimintaa ja myös hallita sitä.” – Aivotutkijat Minna Huotilainen ja Mona Moisala"
"Tunnistatko itsessäsi levottoman älylaitteiden parissa räpeltäjän? Pomppiiko mielesi flipperipallon lailla asiasta toiseen? Unohdatko usein arjen pörräyksessä, mitä alun perin olit tekemässä? Ympäröivä maailma vetää meitä kohti säheltämistä, kuormittumista ja lyhytjänteisyyttä. Tämä kirja antaa keinot, joiden avulla suunnan voi muuttaa ja keskittyä jälleen olennaiseen. ”Olemme kirjoittaneet tämän kirjan, koska uskomme, että henkihieverissä olevaa keskittymiskykyä kannattaa elvyttää. On todella harmillista, jos ihminen ajaa itsensä sellaiseen tilaan, jossa hän jatkuvasti kuormittuu liikaa ja samalla alisuoriutuu. Uskomme, että tutustumalla aivojen toimintaan voi oppia ymmärtämään oman keskittymiskykynsä toimintaa ja myös hallita sitä.” – Aivotutkijat Minna Huotilainen ja Mona Moisala"
Tässä muutama kirja nyt vaikka kesälukemiseksi/kuunteluksi. Toivottavasti näistä on apua. Jos kaipaat kevyttä kesälukemista suosittelen Aki Hintsasta kertovaa kirjaa, mutta oppimisen kannalta muhun ehdottomasti eniten vaikutti tuo unesta kertova kirja. Olen tässä vanhassa postauksessa jakanut muitakin mun kirjasuosikkeja, jos haluat muutakin kun oppimiseen ja lääkikseen hakuun liittyvää luettavaa.
Jos sulla on vinkata muita saman tyylisiä teoksia niin jaa vinkkisi kommenteissa. Mä nimittäin kaipaan ehdottomasti uutta kuunneltavaa ja sun vinkeistä voi olla hyötyä myös muille :) Ensi kuussa starttaa sitten varsinainen "näin pääsin lääkikseen" vinkkisarja youtubessa kanavallani tiiavoitto videoiden muodossa.
Mikä on paras valmennuskurssi lääkikseen hakiessa?
torstai 27. kesäkuuta 2019 • lääkikseen, lääkikseen2018, lääkikseen2019, lääkis, mafy, mafynetti, oma elämä, opiskelu, valmennuskeskus, valmennuskurssi
Tämä postaus on jo pitkään odotellut luonnoksissa, sillä halusin julkaista tämän vasta nyt kun pääsin sisälle :D Muistan itse olleeni vähän pulassa valmennuskurssin valinnassa. Ekan kurssin valitsin kotiin tulleiden mainosten pohjalta ja toisen sitten tuttujen suositusten mukaan. Minulla onkin kokemusta kolmesta eri valmennuskurssijärjestäjästä. Tosin osan kohdalla kyse on vähän eri tyyppisistä kurssipaketeista eli täysin vertailukelpoisia kokemukseni eivät ole olleet, mutta toivon tästä olevan silti hyötyä teille, jotka pohtivat eri järjestäjien välillä. Kannattaa tsekata myös kommenttiboksista muiden mielipiteet. Kokosin myös jo postaukseen Instagram-seuraajieni kokemuksia. Minun kuulumisia ja tulevaa opiskeluarkea voit seurata instassa @tiiavoitto ja @tiiastudies. Tulen tekemään postauksia tai videoita mun opiskeluvinkeistä myöhemmin!
Alkuun haluan sanoa myös sen, että MAFY-valmennuksen kurssit olen saanut ilmaiseksi yhteistyönä, mutta saan kertoa ja kerron rehellisen mielipiteen silti kurssista. Olin kuullut Mafysta niin paljon hyvää, että olisin ostanut sen vuonna 2018, vaikka en olisikaan sitä yhteistyönä saanut ja olisin ostanut sen uudelleen vuonna 2019, vaikka yhteistyö ei olisikaan enää jatkunut.
Alkuun haluan sanoa myös sen, että MAFY-valmennuksen kurssit olen saanut ilmaiseksi yhteistyönä, mutta saan kertoa ja kerron rehellisen mielipiteen silti kurssista. Olin kuullut Mafysta niin paljon hyvää, että olisin ostanut sen vuonna 2018, vaikka en olisikaan sitä yhteistyönä saanut ja olisin ostanut sen uudelleen vuonna 2019, vaikka yhteistyö ei olisikaan enää jatkunut.
Alkuun lyhyesti mun hakuhistoria: Mä tosiaan menin suoraan ylppäreiden jälkeen Valmennuskeskuksen tammikuussa alkaneelle kurssille vuonna 2017. Olin kurssiin osittain tyytyväinen, mutta paljon oli myös miinuspuolia, jotka kyllä välitin myös eteenpäin. Kurssista ei siis jäänyt kovin hyvä maku ja tiesin, että haluan kokeilla nyt jotain muuta. Voi myös olla, että minulle ei vaan sopinut tuollainen ryhmäopetus vaan olen enemmän yksinäinen puurtaja. Sisään en luonnollisesti ekalla kerralla päässyt, mutta siitä ei ole syyttäminen kurssia vaan omaa motivaatiota.
Vuonna 2018 sain Mafyn etäkurssin, johon olin äärimmäisen tyytyväinen ja sisäänpääsy jäi vain 2 pisteen päähän. Mafyn avulla opin oikeasti opiskelemaan ja sain kiinni siitä, mitä lääkikseen pääseminen vaatii. Halusin siis ehdottomasti ottaa Mafyn käyttöön myös nyt viimeiseen hakuuni 2019. Tosin etäkurssin aloitin jo lokakuussa 2018. Jossain vaiheessa kevättä ostin myös mielenkiinnosta alennuksessa olleen Stadin Lääkiksen valmennuskursisn, jotta saisin vähän lisää harjotuskokeita ja erilaisia tehtäviä.
Vuonna 2018 sain Mafyn etäkurssin, johon olin äärimmäisen tyytyväinen ja sisäänpääsy jäi vain 2 pisteen päähän. Mafyn avulla opin oikeasti opiskelemaan ja sain kiinni siitä, mitä lääkikseen pääseminen vaatii. Halusin siis ehdottomasti ottaa Mafyn käyttöön myös nyt viimeiseen hakuuni 2019. Tosin etäkurssin aloitin jo lokakuussa 2018. Jossain vaiheessa kevättä ostin myös mielenkiinnosta alennuksessa olleen Stadin Lääkiksen valmennuskursisn, jotta saisin vähän lisää harjotuskokeita ja erilaisia tehtäviä.
mun arvosana 3/5
Kurssi jonka kävin: Lääketiede TAKUU TAMMIKUU Kuopio 2017 (hinta 1870€)
+ Tehtävä/teoriakirjat, joita voi käyttää useita hakukertoja tai myydä eteenpäin. Itse laskin kirjojen tehtäviä joka vuosi.
+ Kurssiin kuului myös verkkoluennot, joita pystyi katsomaan milloin vain.
+ Harjotuskokeet olivat muistaakseni ihan hyviä ja niitä oli monta.
- Luennointityyli ei ole minusta hyvä opetustapa fysiikassa ja kemiassa.
- Kirjat ovat todella painavia kantaa mukana. Lisäksi vastauksia työläs katsoa, sillä ovat eri suuntaan painettuna kirjan takana ja ne on kirjoitettu tosi suppeaan muotoon.
- Virheitä myös löytyi jonkun verran vastauksista. Näistä kuitenkin tiedotettiin kurssin aikana.
- Virheitä myös löytyi jonkun verran vastauksista. Näistä kuitenkin tiedotettiin kurssin aikana.
- Opetuksen taso ei ollut kaikissa aineissa kovin hyvä Kuopiossa.
- Et pärjää ilman lukiokirjoja etenkään bilsassa, koska materiaalit ovat sen verran suppeat.
Mun seuraajien kokemuksia:
"En koe saaneeni hirveästi irti... Fysiikan tunneillekin mun on ihan turha raahautua paikalle. Harmittaa vähän, kun monta tonnia omia rahojaan laittanut. Ehkä pohjataitojen pitäisi sit olla heikommat tms. Viimeksi kemiankin tunnilla käytiin läpi toisen asteen yhtälön ratkaisukaavaa. Ja on muutenkin vähän bulkkimeininki. Meitä on pelkästään näillä mun tunneilla 60. Olisin valinnut toisen, jos olisin teinnyt ryhmäkoon olevan noin hurja. Jotkut mainostavat pienryhmiä yms vähän yksilöllisempää."
"VK:sta (kotikurssi) sen verran, että luennot olivat ekana vuonna hyvät, tokana vähän jo tylsät. Matskut itsessään (tehtävät ym) riittivät kyllä hyvin, kokeita olisi saanut olla enemmän. Ihmisbilsan opettaja ei luennoitsijana ollut kovin hyvä, kemian luennoitsija puolestaan mahtava. Sisään päästiin tällä parin vuoden VK-rupeamalla, mutta olisin kyllä ottanut Mafyn jos nyt ei olis tärpännyt."
"Valmennuskeskukselle plussaa hyvistä ja motivoivista opettajista, joilta sai aina apua tarvittaessa. Miinusta materiaaleille, koska uuden opsin aiheista (varsinkin kemiassa) ei ollut tehtäviä ollenkaan tai niitä oli todella vähän."
"Valmennuskeskuksella taas opetuksen laatu riippui paljon opettajista, materiaaleissa oli useampi vuosi peräkkäin samat virheet joita ei korjattu. VK:n materiaaleissa myös todella paljon ihan perustehtäviä ja syventävät/soveltavia tehtäviä olisi voinut olla enemmän."
"Kävin itse Valmennuskeskuksen kurssin ja en päässyt. Sain kuitenkin nostettua pisteitäni roimasti viime vuodesta ja koen oppineeni paljon uutta. Erityisesti biologian opetus oli todella hyvää minun kurssillani ja vanhalla opsilla bilsan opiskelleena pidin siitä, että bilsan opettajat kertoivat muutoksista opsiin ja kävivät tarkasti läpi uudet asiat. Valmennuskeskuksen materiaaleissa oli tosi paljon hyviä tehtäviä ja se oli plussaa! Kurssilla järjestettiin kolme harjoituskoetta, jotka tarkistettiin ja lisäksi tehtiin aiempien vuosien pääsykokeita, jotka piti itse tarkistaa. Harjoituskokeet olivat kokeina hyviä, mutta järjestämisajankohdat eivät niinkään. Kokeet tehtiin ilmeisesti siinä aikataulussa, missä joku Helsingin ryhmä oli saanut käytyä asioita läpi. Eri kaupungissa kurssia käyvänä oli tosi tympeä tehdä koe aiheista, jotka omalla kurssilla käsiteltiin vasta kokeen jälkeisillä tunneilla. Kun ensimmäistä kertaa elämässäni tein lääkiksen pääsykokeen monivalintatehtäviä, tuntuivat ne todella vaikeilta. Valmennuskurssista oli minulle paljon apua monivalintojen kanssa ja omassa pääsykokeessa niistä selviäminen ei enää ollut ongelma. Myös nelilaskimen käytön ja sillä kikkailun oppi melko nopeasti, kun heti kurssin alettua otti sen aktiiviseen käyttöön."
"Olin valmennuskeskuksen kurssilla kahtena vuonna. Tykkäsin opettajista ja heidän materiaaleistaan. Opetus pitkälti aika perinteistä mutta kohdallani se toimi ihan hyvin. Moodlessa oli paljon materiaalia myös aiemmilta vuosilta, josta otin hyödyn irti. Kurssi ei jättänyt mitään wau-fiilistä mutta tuki ja rytmitti hyvin omaa työskentelyä. Perusvarmaa tavaraa!"
"Toisella hakukerralla olin Valmennuskeskuksen kurssilla Kuopiossa. Se oli ihan ok ja kehityin monella osa-alueella, mutta se tärkein eli laskurutiini jäi vielä aika heikolle tasolle. Mun mielestä toi kurssi oli siks vähän huono, kun käytiin kaikki asiat järjestyksessä läpi, mutta ei saanut riittävästi tukea niihin omiin heikkouksiin."
Stadin lääkiksen matskujen mukana tullut valintakoekokoelma oli kätevä!
mun arvosana 1.5/5
Kurssi jonka kävin: Verkkokurssi 2019 (hinta 500€)
+ Harjotuskokeet tarkistettiin niin, että ne lähetettiin sähköisesti tarkistukseen. Nopeaa ja helppoa.
+ Biologian luentovideot olivat ihan hyviä.
+ Harjotuskokeiden vastaukset sai sähköpostiin eli niitä voi käyttää myös tulevina vuosina, jos ei heti pääse.
+/- Kokeet olivat aika haastavia ja eri tyylisiä mitä viime vuosien oikeat pääsykokeet. Toki se oli myös hyvä asia niin oppi varautumaan kaikenlaiseen, mutta toisaalta pelkästään niitä tekemällä ei olisi saanut yhtä hyvää harjoitusta oikeaan pääsykokeeseen.
- Harjoituskokeet piti itse tulostaa. Vaikeaa kun ei ollut tulostinta.
+ Harjotuskokeiden vastaukset sai sähköpostiin eli niitä voi käyttää myös tulevina vuosina, jos ei heti pääse.
+/- Kokeet olivat aika haastavia ja eri tyylisiä mitä viime vuosien oikeat pääsykokeet. Toki se oli myös hyvä asia niin oppi varautumaan kaikenlaiseen, mutta toisaalta pelkästään niitä tekemällä ei olisi saanut yhtä hyvää harjoitusta oikeaan pääsykokeeseen.
- Harjoituskokeet piti itse tulostaa. Vaikeaa kun ei ollut tulostinta.
- Opetusvideoissa luennoimassa olivat opiskelijat ja sen valitettavasti monesti huomasi.
- Materiaaleja ei oltu uusittu uuden OPSin mukaiseksi. Eli videoissa oli vanhaa tietoa kuten tehtävävihkoissakin. Kun kysyin asiasta sain vastaukseksi listan tehtävistä, jotka eivät enää ole uudessa opsissa eli jo valmiiksi suppea tehtävämäärä vain pieneni. Tehtävävihkon kannessakin luki 2017 eli selvästi sain vuonna 2019 monta vuotta vanhan painoksen...
- Tehtävissä paljon virheitä (laskettu halkaisija säteenä yms sekoilua) sekä vihkojen taitto oli ihmeellinen (kuvaajat esim ihan eri sivulla missä tehtävä).
- Tehtävävihkot olivat todella ohuet ja suppeat eikä netissäkään ollut hirveästi lisätehtäviä. Ei riittäny tekemistä kun pariksi kuukaudeksi, vaikka ohessa tein koko ajan Mafya.
- Et pärjää ilman lukiokirjoja, koska materiaalit ovat sen verran suppeat.
mun arvosana 5/5
Kurssi jonka kävin: Etäkurssi 2018 ja Etäkurssi 2019 (1541€)
+ Kaikki tehtävät hyvin kehitellyssä sovelluksessa, joka mittaa opiskeluaikaasi ja piirtää edistymisestäsi kuvaajaa.
+ Todella paljon tehtäviä, jotka kertautuvat sen mukaan osasitko ne ekalla kerralla vai et.
+ Harjotuskokeista laskettiin aina sisäänpäsyraja ja pystyit oikeasti seuraamaan kuinka hyvin kokeesi meni verrattuna juuri sen kokeen tasoon-
+ Kokeet oli huolellisesti tehtyjä ja ne vastasivat hyvin oikeaa pääsykoetta tyyliltään.
+ Kokeet oli huolellisesti tehtyjä ja ne vastasivat hyvin oikeaa pääsykoetta tyyliltään.
+ Harjotuskokeet olivat todella hyviä ja viime vuosien kokeiden tyylisiä.
+ Opiskeluvalmentaja auttoi aikataulujen suunnittelemisessa ja kertoi henkilökohtaisissa puheluissamme opiskeluvinkkejä juuri minulle.
+ Pelkkä Mafynetti riittää lääkikseen pääsyyn, sillä teoriaosuudet ovat niin laajoja.
+ Tehtävien mallivastaukset ovat todella opettavaisia ja laajasti avattuja. Osan vastaukset on selitetty myös auki videolla.
+ Tehtävien mallivastaukset ovat todella opettavaisia ja laajasti avattuja. Osan vastaukset on selitetty myös auki videolla.
+ Mafynettia päivitetään koko ajan. Eli tehtäviä saattoi tulla pitkin vuotta lisää ja väärät korjattiin aina.
+ Mukaan sai myös abikurssit, joista oli hyötyä kun kävin korottamassa biologian
+ Mukaan sai myös abikurssit, joista oli hyötyä kun kävin korottamassa biologian
- Kokeiden postittaminen tarkistukseen ja niiden takaisinpostituksen odottelu. Kurssiini kuuluisi se, että saan tehdä kokeet salissa, mutta koska Kuopiossa sitä mahdollisuutta ei ollut, piti koe aina postittaa tarkistukseen. Kokeet sitten lähetettiin takaisin tarkistettuina ja tässä usein kesti postin hitauden vuoksi, mutta tämäkin ongelma ratkaistiin jo kurssin aikana ja omat pisteet alkoi tulla myös sähköpostiin! Tämä nyt on todella pieni miinus, joka osittain korjattiinkin kurssin aikana, mutta piti joku miinuspuoli kuitenkin keksiä :D
Mun seuraajien kokemuksia:
"Pelkällä Mafylla ilman kirjoihin katsomistakaan heittämällä sisään. Ylivoimainen itseopiskelupaketti! Aikaisemmin oon ollu Eximian lähikurssilla ja opetuksen taso oli huonoa. En suosittele."
"Mafyn itseopiskelukurssi oli loistava, sai laskea omassa järjestyksessä ja järjestelmä heitti takaisin tehtävät joita ei osannut."
"Toiselle välivuodelle hankin Mafyn etäkurssin, enkä voisi olla tyytyväisempi päätökseen. Selkeät teoriat, todella paljon tehtäviä laskurutiinin hiomiseksi, seitsemän harkkakoetta ja oma opo kannustamassa! Nyt onnellisesti sisällä Helsingin hampaalla :-)"
"Ylistystä Mafylle tohon kokemuksia valmennuskursseista! Itse jäin vielä vailla opiskelupaikkaa, mutta Mafyn tabletin ja opettajien avulla nostin raakapistesaldoa yli 100 pisteellä. Mafyn avulla omasta opiskelusta tulee analyyttista, koska säännölliset puhelut opiskeluvalmentajan kanssa ”pakottaa” miettimään omia fiiliksiä, osaamista, jaksamista jne. Opiskelustressiä helpottaa se, kun joku viisaampi jo kouluun päässyt miettii sun kanssa järkevän aikatauluttamisen ja sulle jää vaan opiskelu eikä tarvi miettii muuta. Ja harkkakokeet BEST! Oman tason testaaminen ja koetaktiikan hiominen alkaa jo tammikuussa. Kaikki edellä mainittu johtaa siihen, että opiskelu on analyyttistä eikä tuu sitä tilannetta jossa ”laskeskelen vaan jotain 10h päivässä kännykkä toisessa kädessä”. Ja lopuksi niin onhan ne Mafyn tehtävät tosi hyviä ja kertustoiminto parasta"
"Mafy nyt oli aivan ylivoimainen, sen avulla pääsin tänä vuonna sisään. Käyrä, kertaustoiminto, runsaat tehtävät ja harkkakokeet toi tarvittavan rutiinin. 5/5 vaikka hintaa onkin (tää ammatti maksaa sen onneksi takaisin)."
"Mafy nyt oli aivan ylivoimainen, sen avulla pääsin tänä vuonna sisään. Käyrä, kertaustoiminto, runsaat tehtävät ja harkkakokeet toi tarvittavan rutiinin. 5/5 vaikka hintaa onkin (tää ammatti maksaa sen onneksi takaisin)."
Mafynetti on ihan ylivoimainen muihin materiaaleihin verrattuna niin materiaalimäärältään kun ajantasaisuudeltaankin, sillä se päivittyi jatkuvasti.
"Mulla oli mafyn itseopiskelumateriaali ja pääsin nyt suoraan lukiosta Tampereelle, mutta lisäksi meidän lukiolla järjestettiin kertauskurssi oppilaiden pyynnöstä. Käytiin läpi vastaustekniikkaa, aihealueita toiveiden perusteella ja vanhoja pääsykokeita. Jos on tiedossa että samasta lukiosta on hakemassa enemmän porukkaa niin suosittelen selvittämään koululta mahdollisuutta vastaavaan, sillä kaikilla ei ole varaa tonnien valmennuskurssiin niin tuo vähän tasoitusta peliin :) meitä taisi olla 20-25 että järjestyi."
"Mulla oli Mafyn tammikuun lähikurssin nyt tänä vuonna. Muilla valmennuskursseilla en ole ollut, joten en pysty tietenkään vertaamaan muihin. Olin todella tyytyväinen Mafyn materiaaleihin, opiskeluvalmennukseen ja saleissa tehtyihin kokeisiin. Mafynetin avulla oppi tosi nopeasti ja heti kunnolla kaikki asiat. Kertaustoiminto oli todella tärkeä ja hyvä, koska ei tarvinnut itse huolehtia kertaamisesta tietyillä aikaväleillä. Kertaaminen osoittautui todella tehokkaaksi keinoksi oppia! Myöskään aikataulujen suunnittelusta ei tarvinnut juurikaan stressata opon avulla. Opon kanssa jaksaminenkin pysyi hyvin kunnossa. Saleissa tehdyt kokeet loivat todella hyvän rutiinin oikeaan kokeeseen.Lähiopetusta en kokenut ihan koko rahan arvoiseksi. Aloitin fysiikan kanssa aika heikolta pohjalta, joten oletin, että kysyttävää olisi ollut jonkin verrankin. Mafynetin materiaalien avulla lähes kaikki asiat selkenivät kuitenkin hyvin ja minulla ei ollut joillakin 3h istunnoilla lainkaan kysyttävää, joka tietenkin harmitti, koska olin tullut tällöin turhaan paikalle. Loppu keväästä kysyttävää alkoi olla enemmän tehtävien vaikeutuessa. Biologian tunnit taas oli etäopetuksena netin kautta. Tästä ei ollut ainakaan minulle tullut mitään tietoa ennen kurssin alkua. Ensimmäisillä tunneilla en edes uskaltanut kysyä mitään, vaan jouduin keräilemään rohkeutta ja listaamaan kysymyksiä tarkoin paperille ja miettimään mitä sanon... Kynnys onneksi laski kurssin edetessä. Opetus onnistui kuitenkin todella hyvin videopuheluiden kautta ja opettaja pystyi esim. piirtämään paperille selityksiä. Myöskään biologiassa ei alku vuodesta ollut hirveästi kysyttävää, kun asiat oli niin perus juttuja. Kun kysyttävää oli, opettajat osasivat hienosti selittää asiat ja antaa jopa pieniä luentoja joistain isommista kokonaisuuksista, jossei Mafynetin avulla ollut asiaa ymmärtänyt. Opettajat osasivat selittää asiat monella eri tavalla, joten jossei jollain tavalla tajunnut, opettaa ei yrittänyt samalla tavalla selittää uudestaan. Opettajat osasivat auttaa todella hyvin tehtävissä, eikä heidän tarvinnut juurikaan miettiä tai edes käyttää aikaa tehtävien lukemiseen. Muutenkin tunnit olivat todella tehokkaiksi suunniteltuja. Suosittelisin lähikurssia niille, joilla ei ole juurikaan pohjaa tai hankaluuksia käsittää esim. matematiikkaa tai luetun ymmärtämisessä vaikeuksia tms. Itselleni Mafynetin materiaalien ja esimerkkivastauksien avulla selvisi useimmat ongelmat nopeasti. Lähikurssista voi olla hyötyä myös jos perusasiat on kunnossa, mutta soveltamisessa ja vaikeimmissa tehtävissä on vaikeuksia. Tällöin vain täytyisi parhaan hyödyn saamiseksi ehtiä Mafynetin materiaalissa niistä perustehtävistä yli mahdollisimman alkuvaiheessa kurssia."
"Mä olin tänä keväänä mafyn lähikurssilla. Mafylla on ihan tosi hyvät opiskelumateriaalit! Myös opettajat tunneilla oli mukavia ja osaavia. En kuitenkaan tykänny niistä opitunneista varsinaisesti, koska siellä ei ollut yhteistä teoriaopetusta (paitsi bilsassa) vaan tunneilla tehtiin tehtäviä ja opettaja vastaili kysymyksiin ja auttoi. Toi tapa sopii varmaan monelle, mutta ite en tykännyt. Voin kyl ehottomasti suositella mafyn materiaalien hankkimista/etäkursseja!"
"Pidin mafyn kurssista paljon! Kävin Turussa paikanpäällä marraskuusta toukokuuhun. Vaatii kuitenkin itseltä tosi paljon kun opiskelu tapahtuu itsenäisesti. Edistyin paljon mutta ei tällä kertaa auennut paikkaa."
"Hain kolmesti ja tänä vuonna pääsin Ouluun! Toisella kerralla olin Valmennuskeskuksen kurssilla. Nyt kolmannella hakukerralla olin mafyn kurssilla osittain sun ansiosta! Tää kurssi oli ihan mahtava ja oikeesti auttoi mua kehittämään erityisesti laskurutiinia, mikä on kuitenkin se yks tärkeimmistä jutuista kokeessa. Myös mafyn opiskeluvalmentaja oli ihan huippu lisä, koska sen tsempit antoi lisää itsevarmuutta kokeeseen. Siellä Valmennuskeskuksen kurssilla meillä oli myös tuutori, joka jutteli meille hetken aina harjoituskokeen jälkeen, mut en koe et siitä ois ollu kauheesti hyötyä mulle. Mafya voisin suositella ihan kaikille!"
MUUT VALMENNUSKURSSIT
Nämä kaikki ovat seuraajieni kokemuksia. Paitsi Epionen materiaaleja itsekin selaillut kirjastossa (plussa siitä, että sieltä ne löytyy ilmaiseksi!) ja ne on tosiaan melko puuduttavia ja menee aika paljon yli lukion oppimäärän.
EXIMIA: "Olin tosiaa viime vuonna eximian kurssilla, mikä oli siis iha lähiopetuskurssi ja alko jo tammikuussa. Kurssin kuvauksessa siis luki, että perusasiat hyvin hallitseville. Ensinnäki materiaaleja jaettii tosi vähän, ehkä 150 tehtävää per aine ja niistä 30 per aine oli pääsykoetehtäviä ja osa varsinkin fysiikan tehtävistä oli ihan melkein yläastetasosia eli annettu kaikki muut lukuarvot paitsi se mitä kysytään eikä tarvinnu ku vaan kaavaan sijottaa suoraan.. Myöskin kaikki välikokeet eli tuohon pakettiin kuulu olikohan nyt 3 välikoetta missä oli vain monivalintoja, 2 harjotuskoetta netissä ja 1 harjotuskoe paikan päällä joskus huhtikuun lopussa. Monivalintakokeissa oli jatkuvasti virheitä eli vastauksissa tietokone väitti väärää vastausta oikeaksi monesti. Pistettiin palaute opettajalle siitä ja lupasi viedä eteenpäin, sieltä luvattiin korjata virheet pois mutta kas kummaa, seuraavassakin Paikan päällä tehtävä harjotuskoe oli myös yks farssi, tehtävissä oli paljon virheitä ja yhdessä bilsan tehtävässä oli niin paljon ristiriitasuuksia ja epäselvyyksiä, että eivät voineet lopulta arvostella sitä ollenkaan. Kävin kurssin Helsingissä , mutta yksi kaverini myös Tampereella kertoi että kaikki opettajat olivat olleet vähän hukassa eikä jonkun aineen opettaja edes tiennyt että verkossa tehtävät harjotuskokeet piti tarkistaa.. Helsingin kurssin opettajat olivat myöskin osin hiukan kyseenalaisia, vain yksi kolmesta opettajasta oli koulutukseltaan opettaja eli osasi neuvoa. Yksi opettajista oli vielä itsekin opettaja ja varmasti asiat osasi ihan ok, muttei todellakaan osannut niitä opettaa. Tunneilla siis vain opettaja luki teoriat suoraan taululta omista muistiinpanoista hyvin kiireisesti eikä antanut mitään esimerkkejä miten asiat toimii esimerkiksi käytännössä. Itse opin juuri noiden käytännön esimerkkien kautta miten fysiikassa erilaiset ilmiöt esim toimii. Myöskin ennen tuota tammikuuta alkavaa kurssia oli ollut jokin helpompi kurssi syksyllä ja jatkuvasti jotain asioita läpi käydessä opettaja korosti, ettei käy jotain asioita sen tarkemmin, että jos niitä ei osaa, olisi pitänyt olla syksyn kurssilla. Ei tullut kovin tervetullut olo saatika mitenkään motivoitunut varsinkin kun fysiikka itselle on hyvin haastavaa. Lopulta koko tuon touhun kattominen vei ihan kaiken motivaation enkä yksinkertasesti enää jaksanut lukea saatika tiennyt mitä tehtäviä tehdä kun olin laskenut jo aikalailla kaikki eximialta saadut tehtävät läpi. Lopputuloksena siis, en päässyt lääkikseen."
"Eximian kurssilainen täällä, kurssi oli ihan jees mutta sen verran kallis, että hinta-laatusuhde jäi kyllä melko heikoksi. Materiaaleissa oli huomattavan paljon virheitä (asiavirheitä, kirjoitusvirheitä, turhaa vanhan opsin asiaa jne) ja opettajien taso vähän vaihteleva, harjoituskokeiden määrään ja laatuun olin pettynyt. Kurssista oli kyllä hyötyäkin, auttoi hoksaamaan laajasta materiaalista olennaisimmat jutut. Mutta ilmankin olisin pärjännyt. Lisäksi mulla oli mafy ja se oli tosi kätevä kun käytännössä kaikki tarvittava materiaali löytyi yhdestä paikasta, sitä voin lämpimästi suositella."
"Oon ollu kurssilla ja tutorina. Opettajien ja materiaalien taso ei oo kovin hyvää, kokeissa virheitä ja opiskelijoista ei hirveesti välitetä :( Järkytyin semisti kun tutorina meidän kurssipäällikkö haukku kurssilaisia kiittämättömiksi kun valittivat ihan aiheesta aliarvoisesta opetuksesta."
"Abivuoden päätteeksi alkava parin kuukauden Eximian intensiivikurssi ei ollut rahan väärti. Yli 900€ kurssiin sisältyi 3 oppikirjaa (fy, ke, bi) ja ne olivat täynnä asiavirheitä, mm. että kolmoissidoksella voi esiintyä cis-trans-isomeriaa ja että jodi on nestemäinen huoneenlämmössä. Tää oli vuonna 2015 mutta en tiedä onko asiat parantuneet. Opettajat kans (Seinäjoella) oli aiheiden vaativuuteen nähden epäpäteviä, paitsi fysiikassa. Vauhti oli kauhea eikä siinä mitään oppinut, ne hyötyi jotka osasi valmiiksi jo tarpeeksi hyvin päästäkseen kun saivat tehdä pari harkkakoetta rutiinin ylläpitämiseksi. Se mikä kurssissa oli hyvää oli kirjat joissa oli pääsykokeet 1999-2014 ja toinen samanlainen vastauksille, mutta niistäkin toki hyödytti Galenoksen jälkeen vaan kokeet 2012-2014."
"Olin ensimmäisenä välivuotenani Eximian kurssilla, koska se oli ainoa paikkakunnallani järjestettävä lähikurssi. En kokenut luennoista olevan kovinkaan paljon hyötyä, koska samat asiat osasin itsekin lukea kirjoista. Tunneilla myös laskettiin jonkin verran laskuja, mutta kurssilaisten lähtötaso vaihteli suuresti, joten opettajien antamat tehtävät oli osalle liian helppoja ja osalle taas liian vaikeita. Eximian kirjat oli vähän hutaisten koottu kasaan ja tehtävissä paljon virheitä."
"Eximian tehtäväpaketit tosi suppeat, joka aiheesta vain n. 30 tehtävää ja puolen vuoden kurssilla vaan 3 harkkakoetta. Opettajat oli ihan ok oulussa mutta ei mitään huippu hyviä."
"Eximian kurssi oli ihan surkee! En suosittele sitä kenellekään. Hinta on siinä tosi iso ja sen takia oletin että sen on pakko olla hyvä mutta oli tosi huonot materiaalit (täynnä virheitä) ja opetuksistakaa ei saanu oikeen mitään irti. Sekin ehkä kertoo jotai, että meidän kurssilta pääsi käsittääkseni yksi sisään tänä vuonna... En siis suosittele kenellekään ja itse otan mafyn ehdottomasti ens vuonna!"
EPIONE: "Epionelta on kokemusta vain itseopiskelumateriaaleista. Sinänsä ihan kattavat, mutta jotenkin ehkä sekavammat/vaikeatajuisemmat kuin esim mafyn materiaali. Tuntui että aika kalliit siihen nähden mitä saa."
"Minulta tulee kyllä vahva suositus Epionelle! Olin Epionen maaliskuussa alkaneella lähikurssilla kahtena peräkkäisenä keväänä. Ensimmäisellä hakukerralla pääsin nollatasosta 3 raakapisteen päähän sisäänpääsystä yleiselle, seuraavalla kerralla kirkkaasti sisälle. Epionen yrittäjät ovat itse opettamassa kursseilla, eli heitä todellakin kiinnostaa opetuksen laatu ja asiakkaiden tyytyväisyys. Opetus oli johdonmukaista ja hyvää. Minulle esim. selkeni fysiikasta monta sellaista asiaa, jotka olivat vielä lukiossa jääneet hämärän peittoon. Tunneilla oli myös hauskaa ja rentoa, ja lisäksi kurssilla pidettiin huolta myös opiskelijoiden henkisestä jaksamisesta. Ryhmähenki oli tosi hyvä.Simuloituja pääsykokeita oli kaksi ja ne olivat parasta harjoitusta oikeaan pääsykokeeseen. Opetustuntien lisäksi oli tuliopetusta ja laskentatunteja, jonne sai tulla tekemään tehtäviä, ja paikalla oli opettaja tai tuutori, jolta sai apua aina kun tarvitsi.Suosittelen ehdottomasti sellaiselle, joka kaipaa lähiopetusta ja sparraamista. Ehdottomasti hintansa arvoinen! Lähikurssi taitaa olla saatavilla vain Kuopiossa, etäkurssista mulla ei omaa kokemusta ole."
"Lisäksi löytyy kokemus epionen itseopiskelumateriaaleista joita lainasin kirjastosta. Mielestäni olivat raskaslukuisia ja menivät paikoitellen aika korkealentoisiksi. Heidän kursseistaan ei kylläkään ole kokemuksia :)"
"Minulta tulee kyllä vahva suositus Epionelle! Olin Epionen maaliskuussa alkaneella lähikurssilla kahtena peräkkäisenä keväänä. Ensimmäisellä hakukerralla pääsin nollatasosta 3 raakapisteen päähän sisäänpääsystä yleiselle, seuraavalla kerralla kirkkaasti sisälle. Epionen yrittäjät ovat itse opettamassa kursseilla, eli heitä todellakin kiinnostaa opetuksen laatu ja asiakkaiden tyytyväisyys. Opetus oli johdonmukaista ja hyvää. Minulle esim. selkeni fysiikasta monta sellaista asiaa, jotka olivat vielä lukiossa jääneet hämärän peittoon. Tunneilla oli myös hauskaa ja rentoa, ja lisäksi kurssilla pidettiin huolta myös opiskelijoiden henkisestä jaksamisesta. Ryhmähenki oli tosi hyvä.Simuloituja pääsykokeita oli kaksi ja ne olivat parasta harjoitusta oikeaan pääsykokeeseen. Opetustuntien lisäksi oli tuliopetusta ja laskentatunteja, jonne sai tulla tekemään tehtäviä, ja paikalla oli opettaja tai tuutori, jolta sai apua aina kun tarvitsi.Suosittelen ehdottomasti sellaiselle, joka kaipaa lähiopetusta ja sparraamista. Ehdottomasti hintansa arvoinen! Lähikurssi taitaa olla saatavilla vain Kuopiossa, etäkurssista mulla ei omaa kokemusta ole."
"Lisäksi löytyy kokemus epionen itseopiskelumateriaaleista joita lainasin kirjastosta. Mielestäni olivat raskaslukuisia ja menivät paikoitellen aika korkealentoisiksi. Heidän kursseistaan ei kylläkään ole kokemuksia :)"
TAMPEREEN KANDIDAATTIKOULUTUS: "Olin Tampereen kandien laskukurssilla. Kyseinen laskukurssi oli ekaa kertaa= kirjassa oli tosi paljon virheitä ja oli niin ärsyttävää kun koitit kuinka kauan saada oikeaa vastausta mikä luki, niin sitten se olikin vaan kirjan moka. Joka tunti siellä korjailtiin virheitä kirjasta. Ne opettajat on siis lääkiksien opiskelijoita ja ite ilm. Tehny ja tarkastanu kirjat. Niillä on myös ns. Opetuskurssi, jossa ite ne oppilaat siis opettaa. Osa oli tosi hyviä opettamaan ja niistä sai motivaatiota kun ne itse on käyny saman läpi. Tätä suosittelen sellaiselle, jolla on joku pohja jo olemassa, koska tehtävät on haastavia ja pitkiä!"
"Kävin kirjoitusten jälkeen Tampereen kandidaattikoulutuksen päiväkurssin. Opettajina oli itse lääkisläiset, mistä sai mukavasti lisämotivaatiota opiskeluun. Kurssikirjoissa oli riittävästi tehtäviä ja teoriaa löytyi tiivistetysti. Tunneilla käytiin sitten asiat paljon tarkemmin läpi. Valmennusta pidettiin arkipäivisin. Yleensä yhden päivän aikana oli kaksi 1-3tunnin mittaista luentoa. Kahtena lauantaina oli biologian pbl, mikä oli kiva lisä normitunteihin. Valmennukseen kuului kaksi harkkakoetta, joista toinen tehtiin simuloidusti Tamkissa. Kokeet olivat tarpeeksi haastavia, joten varsinainen koe ei sitten tuntunut niin vaikealta. Valmennuksen hinta-laatusuhde oli hyvä ja pieni ryhmäkoko mahdollisti yksilöllisemmän opetuksen."
"Olin 2017 ja 2018 keväällä tampereen kandidaattikoulutuksesta ja vaikka sillä kertaa opiskelupaikkoja ei irronnut niin pelkkää positiivista sanottavaa. Ei yhtään kaupallista touhuu ja opettajat jotka on ite lääkisopiskelijoita niin oikeesti kiinnostuneita meidän kehityksestä ja on osaavia. Materiaalit suurimmaks osaksi hyvät mutta joissain osa-alueissa vähän yksitoikkoisia. Kurssilla meitä oli joku ~30 ja molempina vuosina sisäänpääsi 2-3 eli eihän prosentit mitenkää huimia olleet. Oon myös mafylainen ja verrattuna esim siihen kurssi oli hyvä mutta laskurutiiniahan sieltä ei saa"
"Kävin kirjoitusten jälkeen Tampereen kandidaattikoulutuksen päiväkurssin. Opettajina oli itse lääkisläiset, mistä sai mukavasti lisämotivaatiota opiskeluun. Kurssikirjoissa oli riittävästi tehtäviä ja teoriaa löytyi tiivistetysti. Tunneilla käytiin sitten asiat paljon tarkemmin läpi. Valmennusta pidettiin arkipäivisin. Yleensä yhden päivän aikana oli kaksi 1-3tunnin mittaista luentoa. Kahtena lauantaina oli biologian pbl, mikä oli kiva lisä normitunteihin. Valmennukseen kuului kaksi harkkakoetta, joista toinen tehtiin simuloidusti Tamkissa. Kokeet olivat tarpeeksi haastavia, joten varsinainen koe ei sitten tuntunut niin vaikealta. Valmennuksen hinta-laatusuhde oli hyvä ja pieni ryhmäkoko mahdollisti yksilöllisemmän opetuksen."
"Olin 2017 ja 2018 keväällä tampereen kandidaattikoulutuksesta ja vaikka sillä kertaa opiskelupaikkoja ei irronnut niin pelkkää positiivista sanottavaa. Ei yhtään kaupallista touhuu ja opettajat jotka on ite lääkisopiskelijoita niin oikeesti kiinnostuneita meidän kehityksestä ja on osaavia. Materiaalit suurimmaks osaksi hyvät mutta joissain osa-alueissa vähän yksitoikkoisia. Kurssilla meitä oli joku ~30 ja molempina vuosina sisäänpääsi 2-3 eli eihän prosentit mitenkää huimia olleet. Oon myös mafylainen ja verrattuna esim siihen kurssi oli hyvä mutta laskurutiiniahan sieltä ei saa"
LÄÄKISVALMENNUS: "Lääkisvalmennuksen opetus ihan p*skaa, koska opettajat eivät olleet opettajia vaan tieteilijöitä. Tehtäviä huonosti ja ne oli vaikeasti saatavilla. Sekavia monisteita siis.
Paikka oli erinomainen helsingin keskustassa. Kurssitiloista plussaa ja ilmeisesti tehokurssin ostajalle vapaa pääsy. Ite peruutin ensimmäisenä keväänä kesken kurssin tyytymättömyyden takia."
"Opetus on ihan parasta ja pienryhmät vielä parempia. Apua ja tukea sai, mulle oli tärkeää että tuettiin henkistäkin puolta. Kiva ryhmähenki, kivat tilat. Ja pääsin lääkikseen! Ja niin pääsi tosi muukin meidän porukasta vaikka se oli matalan lähtötason ryhmä."
"Lääkisvalmennuksella oli tosi hyvät harjoituskokeet, olisin ottanut pelkästään koepaketin uudestaan jos en olis päässyt. Kurssi ite oli ok, ei ollut juurikaan luennointia vaan enemmän sellaista abstraktimpaa tekniikan hiomista (esim miten voi välttää virheitä kokeessa tms). Opin kyllä paljon ja opettajilta sai aina apua tehtävissä. Summa summarum: suosittelisin koepakettia ehdottomasti kaikille, kurssia ehkäpä sellaisille joilla perusasiat jo hallussa (esim jo kerran hakeneille)."
ALKIO-OPISTO: "Olin lääkislinjalla alkio-opistolla täyden lukukauden. Ihanat hauskat ja tosi pätevät opettajat! Opettajat päivysti kerran viikossa ysiin asti ja sai mennä kysyn apua ihan missä vaan! Lähdin ihan nollasta ja olin ihan hilkulla päästä hampaalle vuoden jälkeen! Opettajilla oli omat matskut ja ne oli tosi hyvät. Asiat käytiin kans vähän loogisemmassa järjestyksessä kun lukiossa (esim eka mitä sähkö on, eikä et eka käsitellään virtapiirit ja sit vasta sähkön perusteet). Opettajilla oli muutenkin tosi havainnollisia tapoja opettaa asiat (esim. Heittoliike varjojen avulla). Opistolla opiskelijat asusti myös tosi lähellä toisiaan eli tukee oli aina saatavilla :) mut opettajille ihan hirmu, hirmu isot propsit siitä et pääsin lopulta sisään! Ne ei ikinä luovuttanut vaikka kävin 15 kertaa kysymässä et mikä hitto on mooli. Alkion suurin miinus oli sijainti (kirjaimellisesti KORPIlahti) ja koulussa oli pahaa ruokaa :("
"Alkio-opiston opettajat on ihan sairaaaaan taitavia. Opin periaatteessa aivan nollista kaiken alkiolla vuodessa. Ruokailut saa samaan pakettiin niin ei tarvii niistäkään stressata. Hienolla paikalla, tosin jyväskylän keskustasta bussilla noin 45min. Hyvä yhteishenki, paljon tapahtumia. Helppo löytää kavereita esim. Tähkä illoista."
Olisi kiva, jos kommentoisitte alas kokemuksia eri kursseista! Laittakaa alkuun selvästi valmennuskurssi josta puhutte esim. näin MAFY: kokemukseni blaablaaa. Niin kurssia ostavien on helppo etsiä kokemuksia siitä mitä oli miettinyt hankkivansa. Nostelen niitä myös tähän postaukseen sitten etenkin niiden kurssien kohdalta, joissa ei vielä montaa kommenttia ollut.
MIKÄ ON SITTEN MINUSTA PARAS KURSSI?
Mafy-valmennuksen sovellus eli Mafynetti, joka toimii tabletilla ja tietokoneella on vain niin ylivoimaisen hyvä, että Mafy vie kyllä voiton. Se on helppo kantaa minne vain mukaan, se kertaa automaattisesti tehtävät niin kauan, että olet osannut ne, se päivittyy jatkuvasti ja vielä kaiken lisäksi träckkää sun etenemistä. Ja lisäksi itseopiskelukurssina se on vielä todella edullinen (alle 600€). Harjotuskokeita on paljon ja ne ovat erinomaisia. Todella sen tyylisiä mitä viime vuoden kokeet nyt ovat olleet. Lisäksi jokaisesta kokeesta lasketaan sisäänpääsyrajat yms., jolloin edistymistä voi todella seurata ja asettaa välitavoitteita. Henkilökohtainen opiskeluvalmentaja etäkurssissa myös tsemppaa juuri sua ja neuvoo juuri sun ongelmissa. Kurssin kautta sai myös esimerkiksi mahdollisuuden psykologian maisteriopiskelijan ja maisterin kanssa jutella koejännityksestä tai muista mielenhallinannjutuista henkilökohtaisesti Voin antaa täyden kunnian oman motivaation ja työnteon jälkeen sisäänpääsystäni Mafyn etäkurssille. Ja osa siitä motivaatiosta ja tekemästä työstänikin on kyllä ihan Mafyn innostamana syntynyttä ja tehtyä...:D
Laitetaampa loppuun vielä äänestys parhaasta valmennuskurssista: (äänestä klikkaamalla vaihtoehtoa ja paina vote)
Pääsin lääkikseen!
keskiviikko 26. kesäkuuta 2019 • lääkikseen, lääkikseen2019, mafy, oma elämä, opiskelu, video
Kolmas kerta toden sanoo piti tällä kertaa paikkaansa! Pääsin Kuopioon yleiselle. Juuri sinne minne halusinkin kaikkein eniten. En voi uskoa etenkään epäonnistuneen koesuorituksen jälkeen, että tämä on totta, mutta ilmeisesti koe oli muillekkin vaikea. Videolla fiiliksiä ja lisää luvassa kunhan tästä alkujärkytyksestä selviän... Kuinka teillä meni? Pääsittekö sisään lääkikseen, kenties jopa tänne Kuopioon?
Vikat fiilikset ennen pääsykoetta | LIFE UPDATE VIDEO
torstai 9. toukokuuta 2019 • lääkikseen, lääkikseen2019, mafy, mafynetti, oma elämä, opiskelu, video
Ajattelin poikkeuksellisesti nyt jakaa tämän videon tänne blogiinkin, kun niin paljon siinä juttelen hakuun liittyvistä jutuista. Aikaisemmat lääkikseen hakuun liittyvät videot löytyy täältä.
Tsemppiä kaikille kokeeseen!
Viimeiset viikot | lääkikseen haku & pääsykokeet
perjantai 3. toukokuuta 2019 • lääkikseen, lääkikseen2019, mafy, mafynetti, opiskelu, pääsykoe
Niin se kevät meni aivan todella nopeasti ja pääsykokeeseen onkin yhtäkkiä aikaa enää alle kaksi viikkoa! Kääks! Tai no, toisaalta ihan kivaa, että pian se on ohi. Toivottavasti näiden asioiden opiskelu oli siinä tältä erää ja ensi kerralla saakin avata ihan erilaiset koulukirjat...
Mun fiilikset on olleet ihan hyvät. En ole juuri koko hakuprosessin aikana stressanut itse koetta, mutta nyt on alkanut pientä stressiä kyllä tulla. Ehkä eniten stressaan sitä, että sairastun kokeeseen, sillä kaikenlaisia tauteja nyt ollut liikkeellä... Olisi ihan hirveää, jos kuukausien valmistautuminen menisi pieleen sen takia, että sairastuu vaikkapa noroon. Flunssaa en niinkään pelkää, sillä mulle ei kuume nouse juuri koskaan, joten pieni flunssaisuus ei suorituskykyä niin paljoa alentaisi edes. Pidetään siis sormet ristissä sen suhteen, että olen terveenä koepäivänä.
Terveyteen liittyen vielä. Valittelin aiemmin keväällä mun väsymystä, joka onneksi helpotti kyllä valoisuuden lisääntyessä. Kävin pari viikkoa sitten Puhti.fi (saatu yhteistyönä ilmaiseksi) kautta verikokeessa ja minulta otettiin kasvisyöjille suunnattu paketti. Kaikki näytti muuten hyvälle, mutta ferritiini (eli varastorauta) oli todella alhainen. Liekö sieltä sitten löytyi selitys siihen miksi vähän talvella väsytti. Mullahan on siis anemiaa ollut nuorena, joten tuo tulos ei ollut mikään yllätys. Nyt koitan syödä sitten rautaa entistäkin ahkerammin ja pitää sitten käydä kontrolloimassa. Oli kyllä tosi kätevää kun sain edellisenä iltana varatessani ajan heti seuraavalle päivälle ja tuloksetkin tulivat todella nopeasti.
Oon nyt lukenut paljon enemmän kirjastolla kun kotona. Siellä vaan saan niin paljon enemmän aikaan ja on ollut kiva myös lukea kaverin kanssa! Lounaalla voi sitten vähän aina höpötellä fiiliksistä lukemisen suhteen tai jostain ihan muusta, jos haluaa välillä muutakin ajateltavaa. Kirjastossa tosin on yllättävän häilyisää, mutta kun on kuulokkeet aina matkassa, jotka voi laittaa korvien suojaksi niin ihan hyvin olen siellä saanut keskityttyä.
Mutta sitten varsinaiseen pääsykokeeseen. Osaamisen suhteen tuntuu, että mitä enemmän osaa niin sitä enemmän tulee epävarmemmaksi omista virheistä ja niistä asioista mitä ei osaa. Ennen oli ihan normaalia ettei osannut tehtäviä, mutta nyt jos en heti osaa jotain tehtävää niin vaivun synkkyyteen, että noniin nyt en osaa yhtään mitään enää. Mafy-valmennuksen (saatu yhetistyönä ilmaiseksi) harjotuskokeet mulla on menneet kivasti sen jälkeen kun aloin niihin kunnolla keskittymään.
6. harjotuskokeesta sain 147.5 pistettä, joka riitti reilusti Helsinkiinkin (rajaksi laskettu 127p). Positiivinen yllätys sillä kaksi tehtävää meni kokonaan nollille. Ihan lohduttavaa huomata, että kaikkien tehtävien ei tarvitse mennä nappiin kunhan loput tehtävät menee sitten riittävän hyvin. Tässä postauksessa muuten kerron vähän tarkemmin, miten Mafylla nuo harjoituskokeen sisäänpääsyrajat määritetään. Kannattaa tsekata! Olen jo tehnyt viimeisen harjoituskokeenkin, mutta sen tuloksia saa odotella ensi viikon keskiviikkoon. Jännittää kyllä toden teolla miten se koe meni. Toivottavasti hyvin, niin voi ehkä vähän rentoutua tulevan oikean pääsykokeen suhteen.
Viime vuosi (oikealla) oli varsin nousujohteista harjotuskokeiden suhteen lukuunottamatta viimeisen kokeen epäonnistumista, mutta tänä vuonna on ollut kivan tasaisen hyvää suorittamista lukuunottamatta noita kahta hieman sisäänpääsyrajan alle jäävää koetta.
Mä olen vähän jo alkanut laskea opiskelutunteja, jotta pääsykokeessa on sitten täydessä vireystilassa. Aion pitää kaksi päivää ennen pääsykoetta kokonaan vapaata. Kyselin @tiiastudies instagramissa aikooko muut keventää loppua kohti lukemisia. Noin 50% aikoi keventää, mutta toiset 50% aikoi painaa täysiä loppuun asti. Itse olen ehdottomasti levon kannalla, sillä kyllä se varsinainen työ on jo takana päin. Nyt vaan ylläpidän laskurutiinia ja tankkaan flash cardeja. Bilsassa ehtii vielä jotain varmasti oppiakin.
Mä todellakin toivon, että tänä vuonna pääsen opiskelemaan joko sitten Kuopioon tai Ouluun. Tuntuisi niin masentavalle ja turhauttavalle aloittaa jälleen tämä sama projekti nimittäin syksyllä. Etenkin jos pääsykokeen rakenne muuttuu jotenkin radikaalisti 2020 vuoden uudistusten myötä ja kaikki mitä oon nyt opetellut olisikin turhaa...:D No ei vielä mietitä tuollaisia vaan toivotaan nappisuoritusta oikeaan kokeeseen.
Miten teidän loppurutistus on mennyt? Joko alkaa jännittää itse koe?
ps. Edelliseen postaukseen kommentoineet katsokaahan, että olletteko voittaneet postauksen arvonnassa. Tarvitsisin teidän sähköpostit!
Harjotuskokeista #lääkikseen2019
keskiviikko 20. maaliskuuta 2019 • harjoituskoe, lääkikseen, lääkikseen2019, mafy, mafynetti, oma elämä, opiskelu
*Valmennuskurssi saatu ilmaiseksi yhteistyönä MAFY-valmennukselta
Kyselin teiltä Instagramissa kysymyksiä harjotuskokeisiin liittyen, joten nyt voisin vastailla vähän niihin, sillä kolme seitsemästä kokeesta on jo takana!
Vastaavatko Mafyn kokeet oikeita pääsykokeita haastavuudeltaan?
Kyllä. Mafyn kokeet on rakennettu ihan oikeiden kokeiden tyyppisiksi. Olen esimerkiksi nähnyt muilla kursseilla harjoituskokeita, joissa koe on jaettu kolmeen nippuun aineiden mukaan. Näinhän ei suinkaan oikeassa pääsykokeessa ole vaan sielläkin tehtävät on ihan sekaisin ja yksi tehtävä voi sisältää sekä bilsaa, kemiaa että fysiikkaa, joten tykkään Mafyn tavasta rakentaa kokeet mahdollisimman aidoiksi.
Minusta kokeet ovat sopivan haastavia ja simuloivat hyvin pääsykoetta, joka sekin on joka vuosi hyvin erilainen! Tämän takia on vaan plussaa, että pääsee tekemään 7 ihan erilaista harjoituskoetta. Harjoituskokeiden tekeminen on kuitenkin ihan eri asia kun pelkkien tehtävien laskeminen, joten suosittelen lämmöllä jokaiselle.
Missä järjestyksessä teen tehtävät harjotuskokeessa?
Riippuu vähän kokeesta. Yleensä aloitan vaan alusta tai lopusta tekemään tehtäviä järjestyksessä, kuitenkin niin, että monivalintoja en tee ikinä ensimmäisenä. Jos en osaa jotain tehtävää heti, siirryn seuraavaan ja palaan yrittämään sitä uudelleen. Monivalinnat teen yleensä 1-2h ennen koeajan päättymistä. Oikeassa kokeessa sitten jäisi toivon mukaan vielä aikaa tarkistaa, mutta harjoituskokeita en ikinä ole (vielä) jaksanut tarkistaa koeajalla vaan lopetan sitten suoraan. Palaan tähän laiskurointiin seuraavissa kohdissa...
Missä teen harjotuskokeet?
Kotona, koska Kuopiossa ei ole Mafylla paikkaa missä kokeen voisi tehdä. Etäkurssiini kuitenkin kuuluisi läsnäolomahdollisuus koetilanteissa, jos sellainen vaan järjestettäisi Kuopiossa. Kauemmaksi en ole kokenut tarvetta lähteä, sillä en näe itse koetilannetta mulle ongelmallisena. Lähetän kuitenkin kokeen aina postissa Mafylle tarkastukseen, jolloin tulokseni eivät ole mun oma laskemia.
Pääsenkö koefiilikseen harjotuskokeita kotona tehdessäni?
En. Ja tämä onkin turhauttavaa, sillä en saa kaikkea kapasiteettiani käyttöön. En esimerkiksi ole jaksanut vielä yhtäkään koetta tarkistaa koeajalla, vaikka aikaa olisi jäänyt siihen (olen tehnyt kokeita 3.5-4.5h kun 5h olisi maksimi). Oikeassa kokeessa tietysti toimisin toisin, joten olen nyt koittanut kovasti tsempata, että seuraavissa kokeissa oikeasti istun sen 5h niitä tekemässä ja käytän kaiken ajan hyväksi. Olenkin vannonut, että nyt seuraavan kokeen teen oikeasti 110% kun oikean kokeenkin, enkä ota sitä liian lepsusti. Koska haluan nähdä oman tasoni sellaisena kun pääsykokeessakin pystyisin. En voi tietää paraneeko koetulokseni tarkistuskierroksella ja vielä vähän lisää yrittämällä 2pistettä vai 20pistettä.
Olen nyt parissa viime kokeessa nimittäin esimerkiksi näppäillyt moolimassa laskimeeni väärin, jonka takia koko tehtävä on mennyt pieleen. Tai jotain muuta vastaavaa todella typerää täysin estettävissä olevaa on tullut mokailtua :D Toki tuollaisia voi sattua oikeassa kokeessakin, mutta huolellisuudella ne voisi kuitenkin olla estettävissä näissä harjoituskokeissa.
Paljonko pisteitä olen saanut harjotuskokeista viime vuonna ja entä tänä vuonna?
Pisteitä on turha verrata, koska nehän eivät kerro mitään. Pisteet riippuvat aina kokeen haastavuudesta. Eikä mulla ole niitä tallessakaan, mutta suhteelliset tulokset on! Eli Mafylla suhteellinen tulos lasketaan oma pisteraja/koekohtaisella sisäänpääsyrajalla.
Tarkoittaa siis sitä, että jos tulos on yli 100% olisi päässyt sisään ja jos se on alle 100% ei olisi päässyt. Viime vuonna sain kahdesta kokeesta yli 100% ja huonoimmillaan sain 40%. Tänä vuonna olen saanut yhdestä kokeesta yli 100% ja nyt kahdesta uusimmasta 95% ja 97%. Eli olen ollut tuttuun tapaan kuten viime vuonna oikeassakin pääsykokeessa parin pisteen päässä siitä sisäänpääsystä näissä harjotuskokeissakin... Heh :D Onneksi on vielä 4 koetta ennen varsinaista pääsykoetta aikaa päästä tuosta paria pistettä vaille kirouksesta eroon.
Tarkoittaa siis sitä, että jos tulos on yli 100% olisi päässyt sisään ja jos se on alle 100% ei olisi päässyt. Viime vuonna sain kahdesta kokeesta yli 100% ja huonoimmillaan sain 40%. Tänä vuonna olen saanut yhdestä kokeesta yli 100% ja nyt kahdesta uusimmasta 95% ja 97%. Eli olen ollut tuttuun tapaan kuten viime vuonna oikeassakin pääsykokeessa parin pisteen päässä siitä sisäänpääsystä näissä harjotuskokeissakin... Heh :D Onneksi on vielä 4 koetta ennen varsinaista pääsykoetta aikaa päästä tuosta paria pistettä vaille kirouksesta eroon.
Miten Mafyn koekohtaisesti lasketut sisäänpääsyrajat minusta pitävät paikkaansa?
Mielestäni ne kuvaavat erinomaisesti tasoa. Esimerkkinä viime vuoden 8 harjoituskoetta, joista kahdessa ylitin lasketun pisterajan ja kuudessa en. Oikeassa pääsykokeessa keväällä jäin 2p päähän sisäänpääsystä, joten omasta mielestäni noin lähelle sisäänpääsyä jäämistä kuvaa hyvin se, että kahdessa kokeessa pääsin sisäänpääsyrajan ylitse ja kuudessa en. Huomioiden, että nämä kaksi koetta olivat 6. ja 7. koe kun viimeisen 8. kokeessa jäin hiukan pisterajan alle.
Olenkin monesti kummastellut nettikirjoittelua, jossa Mafyn harjotuskokeiden rajoja ihmetellään ja ajatellaan, että ne on ihan liian alhaiseksi aina laitettu. Tämän takia kysyinkin Mafylta miten rajojen määritys tapahtuu ja alla vastaus!
Miten sitten Mafyn harjotuskokeiden sisäänpääsypisterajat määräytyvät?
Tähän sain vastauksen suoraan MAFY-valmennukselta: "Tiedämme erittäin tarkasti, kuinka hyvin vanhoilta kursseiltamme on päästy sisään. Näemme tähän todella paljon vaivaa - pelkkä sähköpostigallup ei riitä, koska vain osa vastaa siihen, ja siksi meillä on kaksi työntekijää, jotka soittavat reilun kuukauden ajan asiakkaillemme todellisen sisäänpääsyprosentin selvittämiseksi.
Menetelmän yksityiskohdat ovat liikesalaisuus, mutta lyhyesti voin sanoa sisäänpääsyrajoista tämän: Koska tiedämme vanhojen kurssilaistemme tason juuri ennen koetta ja lisäksi sen, ketkä pääsivät sisään ja ketkä eivät, niin tästä saamme määritettyä, millaista osaamistasoa se edellytti, että oikeassa pääsykokeessa saavutti sisäänpääsyrajan. Seuraavan vuoden harjoituskokeissa määritämme kustakin kokeesta tuota samaa osaamistasoa vastaavan rajan ja siitä tulee kyseisen kokeen sisäänpääsyraja. Teemme em. asiat erikseen vastaten Helsingin, muiden yleisten ja hampaan/eläinlääkiksen rajoja.
Keväällä 2018 MAFY:n valmennuskurssilaisista (lähiopetus- ja etäkurssit) pääsi sisään 31,4 %. Viimeisessä harjoituskokeessa yleislääkiksen rajan ylitti 31,7 %, joten kauhean paljoa analyysi ei ollut optimistinen :) Näin tarkasti analyyysi ei aina ennusta, koska lääkiskokeessa on myös sellaisia tekijöitä, joita ei voi ennustaa - tiedämme vain millainen koe todennäköisimmin tulee olemaan. MAFY:n sisäänpääsyprosentti on vaihdellut edestakaisin ollen alimmillaan 23 % ja korkeimmillaan 37 %. Tämä johtuu osittain siitä, että välillä koe on sen tyyppinen, että pääsykoeaineiden osaaminen painottuu vähemmän ja tuuri tai lahjakkuus enemmän. Kokeen vaihtelusta johtuen välillä tulee positiivisia ja välillä negatiivisia yllätyksiä, mutta varsin lähellä ennusteet ovat olleet.
Huomaa, että voit itse seurata kurssilaisten kehittymistä tilastoista. 9.3. pidetyssä kolmannessa harjoituskokeessa yleisen sisäänpääsyraja oli 92,5 ja sen saavutti 20 % kurssilaisista. Luvut paranevat pitkin kevättä, kun ihmiset harjoittelevat ahkerasti Mafynetillä ja oppivat lisää. Kehitysvauhdin perusteella näyttää, että tänäkin keväänä lukemat tulevat olemaan kenraalikokeessa noin 30 prosentin tietämillä.
Tuo kurssilaistemme sisäänpääsyprosentti 31,4 % viime keväänä oli MAFY:lle tyypillinen suoritus ja se on aika kova juttu. Edelleen suurin osa lääkishakijoista ei käytä Mafynettiä ja viime keväänä heidän sisäänpääsyprosenttinsa oli enää 8,5 %. Kurssilaistemme sisäänpääsytodennäköisyys oli siis 3,7-kertainen ja pelkkää Mafynettiä käyttäneilläkin 2,8-kertainen."
Oletteko te tehneet harjotuskokeita?
Miten on menneet ja millainen on teidän koetaktiikka?
ps. Muistakaa seurata @tiiastudies instassa. Siellä olen paljon aktiivisempi ja päivittelen jotain melkein joka päivä!
Paluu säännöllisen ratsastuksen pariin!
sunnuntai 10. helmikuuta 2019 • Aatu, eläimet, hevoset, kouluvalmennus, oma elämä, yhteistyö
Moikka! Heti ensimmäisenä kivoihin uutisiin eli meillä on Pinjan kanssa ihana vuokraheppa Aatu, joten nyt taas päästään ratsastamaan säännöllisemmin. Lisää Aatusta @lillivoitto -instassa ja youtubessa tiiavoitto -kanavalla. Tässä postauksessa Polar haastoi mut kaupallisessa yhteistyössä pitkän tauon jälkeen kouluvalmennukseen. Tällä viikolla olikin ensimmäinen ja jatkossa toivottavasti viikoittain pääsee kunnolla treenaamaan taas ratsastustaitoja. Ensi viikolla mulla on buukattuna jopa kaksi tuntia!
Aatu asuu siis samalla tallilla, jossa me aina ennen käytiin Lillin ja Voiton kanssa kouluvalmennuksissa. Joten nyt Aatunkin kanssa päästään Ellun tunneille! Ihan mahtavaa, varsinkin kun nyt muutaman ratsastuskerran jälkeen ollaan molemmat tykästytty Aatuun hirveästi ja Ellu on valmentajana ihan super. Vähän mietittiin, että onko aika vaan kullannut muistot, mutta ei. Ratsastuskoulut testissä -jaksoja kuvatessa on tullut vastaan monenlaisia opettajia, mutta kyllä vaan Ellu ehdottomasti vie voiton. Niin selkeitä ohjeita, hyviä ja monipuolisia tehtäviä ja kaikenlisäksi tosi positiivinen asenne, vaikka palautetta omista virheistä tuleekin. Tämä vuokrahevonen on siis meille ehdottomasti juuri sitä mitä tarvittiin. Saadaan ratsastaa säännöllisesti, laadukkalla hevosella ja laadukkaassa opetuksessa. Ainot plussa ratsastuskoululle olisi ollut tässä tilanteessa se, että ainakin minä tarvitsisin kyllä kokemusta erilaisista hevosista :D Mutta onneksi niitä on nyt Ratsastuskoulut testissä -sarjan myötä vähän päässyt myös kokemaan.
Tähän Polarin haasteeseen liittyy olanneisesti Polar Vantage M -urheilukello, jota olen nyt käyttänyt jo melkein kuukauden. On ollut todella mielenkiintoista päästä kellon avulla seuraamaan omaa päivittäistä aktiivisuutta, sykkeitä treenatessa sekä unen laatua. Tähän asti mun viikoittainen liikunta on koostunut kävelystä, kuntosalilla käymisestä, joogasta ja hyötyliikunnasta. Ja nyt tästä eteenpäin myös säännöllisestä ratsastuksesta!
Olen monesti kuullut väitteen, että ratsastus ei muka olisi liikuntaa ja tulipahan taas todistettua, että kyllä muuten totisesti on... Olen kelloa pitänyt siis yötä päivää. Mukaan on mahtunut päiviä, jolloin olen käynyt mm. punttitreenillä tai pitkällä kävelyllä. Ja ainoat päivät jolloin olen aktiivisuuden saanut tähän mennessä täyteen 100 prosenttin on olleet tallipäivät :D Ratsastuksen lisäksi tallilla tulee vaan niin paljon kävelyä ja muuta puuhailua. Vaikka Aatu täysihoitotallilla asuukin, että ei tarvitse mitään varsinaisia tallitöitä edes tehdä! Plussaa muuten siitä, että tästä urheilukellosta löytyy 130 lajia, joten ratsastuskin erikoisempana lajina löytyi listalta.
Käytän tätä kelloa siis ihan 24/7, joten pienestä koosta, värinäytöstä ja kauniista ulkomuodosta ehdottomasti plussaa. Menee mulla ainakin ihan täysin arkipukeutumiseen ja tietty myös tallille. On ollut mielenkiintoista huomata käytössä ratsastuksen kuormittavuuden lisäksi se, että nukun yöni aika huonosti. Vaikka "unta" kertyisi reilu 8 tuntia on siitä hyvälaatuista ja rauhallista usein jopa reilu tunti vähemmän kun varsinaista nukkumista. Kellon värinäytöltä voi helposti seurata dataa, mutta laajemmat analyysit esimerkiksi koko viikolta näkee Polar Flow -appista. Siellä tutkiessa treenin sykealueita tai viime öiden unenlaatua vierähtää äkkiä aika pitkä tovi. Tässä alla on tämän viikon kouluvalmennuksen dataa.
Kuten näkyy Polar Flow -sovelluksesta löytyy treenistä yhteenvetona vaikka mitä mielenkiintoista. Keskisyke oli 140bpm ja maksimisyke 175bpm. Ja kaloreita kului peräti yli 600! Polar Vantage M -kello muuten optimoituu sitä mukaa kun se oppii käyttäjästään, joten nyt kun olen sitä pidempään jo käyttänyt niin saan parhaan hyödyn irti tuloksista ja arvoista.
Valmennukset kestää 60min ja se on oikeasti sitten lyhyitä välikäyntejä lukuunottamatta tehokasta työskentelyä, sillä verrytellään itsenäisesti ennen ja jälkeen valmennuksen hepat. Ihan eri luokkaa kun 45min ratsastustunti, joka sisältää alku- ja loppuverkat! Meitä oli tunnilla nyt kolme, joten joutui kyllä tosissaan koko ajan työskentelemään. Heti kun ryhti lösähti niin valmentaja kyllä sen huomasi ja sitten taas vatsalihakset käyttöön :D Mun suurimpia ongelmia ovat (edelleen) käsien asento ja koko kropasta oikeaan kierrokseen kääntyminen. Toivottavasti pian saisin videoitua ratsastusta teille, tuo maneesi kun on niin pimeä, että iltaisin ei oikein valokuvista tule mitään...
Kuten näkyy Polar Flow -sovelluksesta löytyy treenistä yhteenvetona vaikka mitä mielenkiintoista. Keskisyke oli 140bpm ja maksimisyke 175bpm. Ja kaloreita kului peräti yli 600! Polar Vantage M -kello muuten optimoituu sitä mukaa kun se oppii käyttäjästään, joten nyt kun olen sitä pidempään jo käyttänyt niin saan parhaan hyödyn irti tuloksista ja arvoista.
Valmennukset kestää 60min ja se on oikeasti sitten lyhyitä välikäyntejä lukuunottamatta tehokasta työskentelyä, sillä verrytellään itsenäisesti ennen ja jälkeen valmennuksen hepat. Ihan eri luokkaa kun 45min ratsastustunti, joka sisältää alku- ja loppuverkat! Meitä oli tunnilla nyt kolme, joten joutui kyllä tosissaan koko ajan työskentelemään. Heti kun ryhti lösähti niin valmentaja kyllä sen huomasi ja sitten taas vatsalihakset käyttöön :D Mun suurimpia ongelmia ovat (edelleen) käsien asento ja koko kropasta oikeaan kierrokseen kääntyminen. Toivottavasti pian saisin videoitua ratsastusta teille, tuo maneesi kun on niin pimeä, että iltaisin ei oikein valokuvista tule mitään...
Mutta sitten vähän tarkemmin vielä itse haasteeseen eli siihen valmennukseen! Olin valmennusta ennen ratsastanut Aatulla yhteensä kolme kertaa, joista kaksi kertaa kovilla pakkasilla Pinjan kanssa puoliksi. Eli hirveästi ei vielä ole yhteisiä ratsastuskertoja takana, mutta koska Aatu on yllättävän saman tyylinen etenkin edestä kun Voitto, niin en ole ollut selässä aivan hukassa.
Tehtiin tunnilla voltteja ja avotaivutusta. Kaikille sivuille oli tötteröillä merkattu voltit (lyhyillä sivuilla 15 metrin ja pitkillä 10 metrin). Nuo tötteröt on kyllä niin hyvä apuväline! Niiden avulla tulee reitteihin tarkkuutta ja huomasi hyvin, että ulkopohje eivät olleetkaan ihan niin hyvin läpi kun kuvittelin. Mun iso ongelma noiden aikaisemmin mainitsemieni lisäksi oli, se että oikeassa kierroksessa meinasi sisäkäsi mennä kaulan päälle kohti kaulan väärää puolta. Se on tosi ikävän tuntuista hevosellekin ja onneksi sain aika kivasti sitä sitten korjattuakin. Tuo on kuitenkin tavallaan tosi helppo virhe korjata vaatii vaan ajatuksen mukaan. Kun taas oikeaan kierrokseen sieltä lantiosta saakka kääntyminen on vaikeampi korjata kun tuntuu, että ei vaan kroppa taivu varmaankaan jonkun lihasjäykkyyden takia.
Vielä viimeiset sanat Polar Vantage M -urheilukellosta postauksen loppuun. Tämän kanssa voi tosiaan vaikka uida, joka on hyvä ominaisuus tuolla tallillakin :D Ehkei ihan uimaan joudu, mutta on ihan normaalia, että hevonen purskauttaa pellavapuurot sun päälle tai muuten vain heiluttelee kuolaisella turvallaan joka suuntaan. Akun kesto on myös ollut erinomainen. Olen ladannut tätä ehkä kerran tai kaksi viikossa aina sillä välin kun käyn suihkussa, joten akku kestää todella hyvin, jonka lisäksi se täyttyy nopeasti.
Jos teille heräsi kysymyksiä kellosta tai uusista heppakuvioista niin kommentoikaa alas!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)