#183 Köpsyttelyä ilman satulaa

torstai 3. marraskuuta 2011


Moi! Lupasin sen kunnon postauksen vielä tälle viikolle ja nyt yritän tehdä jotain sen tapaista, kun ei tarvitse ratsastaakkaan kun on vapaapäivä hepoilla (: Kerron siis eilisestä ratsastuksesta.

Meillä kun ei vielä oo kentällä valoja (saadaan varmaan vklp<3) niin pitää ratsastaa heti koulun jälkeen, joka on aika raskasta. Huilisin mielellään vähän kun tuun koulusta, asutaan vielä täällä korvessa, että jos koulu lopuu n.14.00 niin oon kotona vasta tos 15.00 ja sama aamusin, et melkein tunti menee siihen et lähen kotoa ja et oon sit koulussa sisällä. Mutta siis lähettiin jossain kolmen jälkeen tallille. Laiteltiin hepat nopsaan tarhoissa valmiiksi, eipä siinä kyllä paljoo laittelemista ollu kun mentiin ilman satulaa. Voitto oli tosi puhdas, että ei tarvinu ees harjata, otin van kaviot+laitoin suojat. Lähdin sitten hakemaan suitsia tallista, nii Voitto päätti piehtaroida kun kerrankin oli tarhassa hetken ilman loimea :D Harjailin sit nopeesti Lillin harjalla pään ja selän, laitoin suitset ja viltin selkään.


käteni eivät ole ristissä vaikka siltä näyttää, toinen vaan alempana ja toinen ylempänä -,-


Sovittiin Pinjan kanssa, että se ottaa kuvia musta ja Voitosta alku"tunnista" ja mä sitten kun lopetan nin kuvaan niitä. Kuvista huomaatte, että tuo viltti ei suinkaan ollu tarkoitettu Voitolle vaan minulle :p Se lämmitti kivasti jalkoja ja ei mene ratsihousut ihan karvoihin, loppukäynneiksi sitten laitoin sen Voitollekkin.

Itse tulee hirmu vähän työstettyä käyntiä satulan kanssa, mutta ilman satulaa mennessä yritänkin panostaa käyntiin. Tein pysähdyksiä, ravi-käynti siirtymisiä, takaosakäänöksi (tai en ole ihan varma onko ne takaosakäännöksiä, jos käännytään "takaosan päällä" ympäri), väistöjä ja laukassa temmonvaihteluita+vaihtoja. Voitto oli ihan kivan tuntunen, olen nyt mennyt sillä kumisella "estekuolaimella" kouluakin ja Voitto on toiminut tosi hyvin. Pysähdykset on vähän hitaampia ja kuolain on muutenkin hitaampi, mutta Voitto hakeutuu kyseisellä kuolaimella jotenkin paremmin ja parempaan muotoon (: Aluksi V oli vähän jännittynyt, ei pelännyt päätyä, mutta tuijotteli vähän.

Tein sitten kuten Sanna viime valmennuksessa sanoi: "Älkää aina menkö, käynti->ravi->laukka->ravi->käynti, vaan tehkää välillä eritavalla ja leikitelkää enemmän eri askellajeilla." Päätin sitten nostaa suoraan laukan ilman varsinaista ravaamista, olin mennyt jo pitkään käyntiä+ravipätkiä ja -siirtymisiä. Huomaamattani menin semmoista humputihumputi laukkaa (=Voitto oli pitkänä ja löysänä). Pinja sitten huomautti asiasta ja kokosin Voitto niin paljon kun pystyin, kumminkin yritin säilyttää semmosen rytmikkään ja aktiivisen laukan. Loppukäynnit kävelin sitten maasta kuvaillen Pinjaa ja Lilliä.


Tallissa sitten Pinja kuvasi "näin tehdään kylmät"-videon, jonka julkaisen kunhan saan tehtyä lämpösistäkin videon (: Tänään muuten on seuramme Junnutiimin tapaaminen, jossa aiheena on ensiapu.

Lähetä kommentti

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.