#184 Millainen hevosenomistaja olen?

lauantai 5. marraskuuta 2011
Heij! Minäkin sain tämän haasteen ja kerrankin odotin milloin tämä tulen saamaan, koska yleensä karttelen ja pitkittelen normaalihaasteiden julkaisemista ja tekemistä. Tämä haaste on kumminkin täysin erilainen ja todella mielenkiintoinen, en usko että tästä tulee lähellekkään niin hyvä ja analysoiva kuin muutamissa blogeissa olen lukenut.  Kiitos  Riina tästä haasteesta (:

Homman nimi on siis se, että sinun täytyy kertoa millainen hevosenomistaja olet. Mitä haluaisit itsessäsi parantaa, ja mihin asioihin olet ylpeä. Muistattehan olla rehellisiä, muuten tästä menee kokonaan maku. Jokainen postauksen kirjoittanut voi haastaa 3 henkilötä tekemään tämän.

Haastan Emmiinan, Sonjan ja Anskun.

Aloitan nytten ensin huonoista puolistani, koska ne on helpompi löytää itsestään. Ehdottomasti huonoinpuoleni hevosenomistajana on se, että yritän yleensä tehdä asiat aina helpoimman kautta.


Välttelen yleensä tallissa kaikkia ylimääräisiä järjestely- ja siivoushommia, hoidan kyllä omat jälkeni ja suurimmat sotkut. Mutta esimerkiksi ämpärit ja ruokamitat jäävät pöydälle, vaikka ne pitäisi siivoilla omalle hyllylleen. Ehkä siitä syystä, etten kiinnitä semmoiseen sotkuun oikein huomioita. Myös Voiton loimihylly ja minun tarvike hyllyni on useimmiten epäjärjestykssessä, minua ei nimittäin paljon sotku haittaa ja sen huomaa myös huoneestani :D


Siivoan myös aivan liian harvoin Voiton karsinan seinät, ruokakupin ja juomakupin. Varsinkin juomakuppia pitäisi puhdistaa melkein joka viikko, mutta otan sieltä vain heinät+kaurat pois ja perusteellinen peseminen jää harvemmaksi. Minun pitäisi hakea myös useammin purua Voiton karsinaan, yleensä ennen siivoamista olen silleensä että tänään kyllä haen purua lisää, mutta siivouksen jälkeen lykkäänkin sen huomiselle.

Varusteiden laitossa ja hoitamisessa olen vähän tarkempi. Harjaan yleensä kahdella harjalla, kovemmalla isoimmat purut + liat pois ja sitten pehmeällä ihan hienoimman pölyn pois. Voitto on yleensä niin purupölyssä, että harjauksesta ei oikein voi livistää tai sen kyllä sitten huomaa. Varmaan yksi ainoista asioista jossa "sotku" minua häiritsee on Voiton turkki,häntä+harja ja varusteet. Turhaudun usein kun en saa Voittoa puhtaaksi, onneksi minulla ei enään ole valkeaa ponia:D Selvittelen päivittäin Voiton harjan + hännän ja puhdistan kaviot aina ennen ratsastusta, joskus jopa ratsastuksen jälkeen.

Olen myös itse hieman huoleton turvallisuuden kanssa, kuljen päivittäin Voiton takaa, eihän se koskaan ole potkaissut!? Jätän sen vapaana kentälle seisomaan kun lähden hakemaan jakkaraa, eihän se koskaan ole karannut?! Ja huomaan usein kääriväni pinteleitä tai laittavani suojia todella riskialttiilla paikalla, jos Voitto vähän nostaisi jalkaa niin se kavio tai polvi olisi päässäni.. Muistan kumminkin aina sanoa muille, että älä sit tee näin niinkuin minä teen :D

Puhdistelen varusteet aina ennen kisoja ja aluevalmennuksia, joten yleensä ainakin muutaman kerran kuukaudessa ne tulee puhdistettua vaikka eivät likaisia olisikaan. Jos varusteet ovat kuraisia tai muuten likaisia, puhdistan ne tietysti vaikkei oltaisi mihinkään valkkuun menossakaan (: Käytän suojia enemmän, koska en jaksa aina kääriä pinteleitä, niitä kun tulee käärittyä kylmien ja lämpimien takia jo niin paljon! Olen erityisen tarkka Voiton Verdeus Garbon Gel suojista ja puunailin niitä koko ajan, nytten kun ovat jo vähän kuluneet ja nuhraantuneet, on se jäänyt vähän vähemmälle :D

Yksin ratsastaessa en yleensä keksi mitään tehtävää ja sitten se menee vähän vain haahuiluksi. Nyt olen yrittänyt parantaa tätä tapaani ja keksiä aina tehtäviä ennen ratsastusta. Ratsastessa yleensä luistan varsinkin harjoitusravin menosta ja usein en mene ollenkaan harjoitusravia, vaan raviosuudet vain keventelen :D Ja pakko vielä tunnustaa, että en yleensä koskaa ratsasta kulmia kunnolla, vaan menen semmoisella ovaalinmuotoisella kentällä... Tuo tapa pitää nytten kyllä parantaa! Voisin joskus ratsastaa vähän pitempäänkin, yleensä nimittäin ihan huomaamattakin ratsastelen aika vähän aikaa, varsinkin jos Voitto on hyvän tuntuinen (: Varsinkin ratsastaessa turhaudun liian helposti, jos joku asia ei onnistu vaikka kuinka yritän ja yleensähän turhautuminen vain pahentaa tilannetta. Kävelen myös liian vähän tehtävien välillä, sen sijaan kävelen useimmiten melko hyvät alku- ja loppukäynnit. Huomaan myös liian usein, että hups, en ole tehnyt varmaan kahteen viikkoon ollenkaan pysähdyksiä tai siirtymisiä :D

Olen aika tarkka siitä, että Voitto saa 1-2vapaapäivää joka viikko, eikä sillä hypätä kuin max. 2kertaa viikossa. Joskus on pakkotilanteita, että hyppyjä tuleekin useammin ja vapaapäiviä enemmän tai vähemmän, mutta yleensä seuraavilla viikoilla sitten "tasaan" tilanteen esim.
hyppäämällä vain kerran tai en ollenkaan. Maastoilisimme myös useamman kerran viikossa, kuten teimmekkin ennen Lillin saikkua. Nyt ei olla pitkään aikaan päästy kunnolla maastoilemaan, koska Lilliä sinne ei puolikuntoisena voi ottaa eikä poni pärjää yksin kotonakaan. Välttelen viimeiseen asti myös semmoista tilannetta, että ennen tai jälkeen hyppäämisen olisi vapaapäivä.

Kylmien ja lämpimien laitossa pyrin olemaan kaikista huolellisin ja oikeastaan aina ratsastuksen jälkeen laitankin Voitolle kylmät puoleksi tunniksi ja sitten sen jälkeen lämpimät, joskus kun laiskottaa ihan kauheasti laitan vain Aarnika-geeliä jalkoihin kylmien jälkeen.

Olen ehkä vähän liian tarkka siitä, että kukaan muu kuin minä ei saa/osaa tehdä Voitolle tiettyjä hoitotoimenpiteitä. Enkä ole antanut Voiton meillä olo aikana kaverieni ratsastaa Voitolla, kuin yhden kerran. Voitto ei muutenkaan aina ole ihan semmonen pullaponi, niin en oikein uskallakkaan antaa sitä kellekkään ratsastaettavaksi/hoideltavaksi (paitsi tietysti minusta taitavammille :D)

Tuossa nyt en ollut pahemmin eritellyt huonoja ja hyviä puolia, mutta siinä tuli oikeastaan kaikista tilanteista pientä analyysiä :D

8 kommenttia

 1. Kiitoksia hyvästä vastauksesta haasteeseen! :)

  VastaaPoista
 2. Voivoivoi, mun tämä tuntuu ihan surkeelle verrattuna tähän! :D:D:D

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus millon sait voitton

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus monta vuotta voitto nyt on (suunnilleen)

  VastaaPoista
 5. Kun tuossa kerroit että kun ratsastat yksin niin et keksi tehtävää, niin ala esim. Jonnekin muistiin että mitä teet tänään mitä teet huomenna jne.... Itse teen aina niin ja se onnistuuu :)

  VastaaPoista
 6. Mahtava postaus!!!:), tai ne kaikki on aina mahtavia

  VastaaPoista
 7. Pidin tosi paljon! Mäkin tein tämmöisen:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.