#191 Ilman jalustimia aluevalmennuksissa

perjantai 18. marraskuuta 2011
Moi! Tänään oli sitten tämän kauden eka aluevalkku katsauksien jälkee, siinä välissä oli se yksi Sannan yksityisvalkku, mutta nyt oli ihan virallinen kahden päivän aluevalmennus, jonka jälkeen vielä sunnuntaina Sannan luento kuolaimista ja kisahevosen vuodesta. Tänään oli siis vasta se eka päivä, eli mentiin pieniä esteitä ja huomenna sit rataa.

Äiti oli käyny aamulla viemässä hepat ulos ja ehtivätkin siellä olla reilun tunnin, ennen kuin tultiin laitteleen niitä kuntoon. Voitto on jotenkin aamulla aina tosi kärttynen, jos pitää jonnekkin lähtee ja sitä on inhottava harjailla+varustaa sillon. Ratsastaessa se kumminkin on sillon tosi hyvä :D

Meillä oli lähtö siinä yhdeksän aikoihin, käytiin heittään pienin pikkusiskoni Sini kouluun heppakärryn kaa ja ajeltiin Pikkupihalle. Pikkupihalla oli jo yks ryhmä mennyt ja toinen just alkanu, kateltiin siinä vähän aikaa ja kuultiin, että mennään koko tunti ilman jalustimia :D Olin ihan silleen et tästä ei selvitä hengissä ja tipahan yms.

Taluttelin maastakäsin Voittoa kentällä, et pysyisin itse lämpimänä. Sitten maneesissa vähän  itsesnäisesti ravia ja laukkaa jalustimilla. Sitten kun alotettiin varsinainen työskentely heitettiin jalkkarit kaulalle ja mentiin koko kenttää ympäri ravissa, siihen sitten laukka siirtymisiä ja muutamia voltteja. Saan kiittää laiskuuttani siitä, että menen usein ilman satulaa ja välillä ilman jalkkareita, koska ei ollu oikeestaan mitään ongelmaa (:

Alettiin sitten hyppäämään semmosta pitkää linjaa jossa oli neljä kavalettia. Tultiin aina kavaletti ja sitten siihen väliin voltti ja seuraava kavaletti. Tää siis tultiin molemmista suunnista ja onnistu hyvin, kunhan muistin vaan ottaa johtavan ohjan käyttööni. Sitten tultiin muutamia lyhyitä ratoja, jotka onnistu myös hyvin (: Pysyin hyvin kyydissä tukeutumalla vähän harjaan+kaulaan, löysin hyvät etäisyydet ja Voitto oli reipas.

Yhden kerran oli vähän ongelmia pysyä kyydissä ja se onkin tossa videollakin, muuten pysyin tosi hyvin ja tukevasti kyydissä, ei tullu kertaakaan fiilistä että kohta tipahan, tää ei onnistu yms. Eikä edes pahasti hapottanut ;D

Sanna sitten totesi, että ratsastukseni on ihan älyttömästi parempaa, kun mulla ei oo jalustimia. Ilman jalustimia joudun keskittymään pääasiassa kyydissä pysymiseen, enkä tukeudu suuhun tai säädä muuta. Silloin Voittokin liikkuu paljon paremmin eteen ja etäisyydet tulee itsestään. Sitten kun mulla on jalustimet otan Voittoa suusta ja säädän välillä ihan järjettömästi. Nyt pitääkin kuulemma sitten miettiä, miten asian voi korjata, muuten kun hyppäämällä aina ilman jalustimia ::D

Olen ihan älyttömän tyytyväinen itseeni, hevoseeni ja meidän kehitykseen. En olisi vielä tänäkään päivänä uskonut selviäväni noista tehtävistä ilman jalustimia, saatikka niin hyvin, ettei koutsin suusta juuri negatiivistä kuulu! Kuten Sanna valmennuksen aikana sanoi, viime vuona samaan aikaan meinasin tippua samantapaisilla tehtävillä, vaikka minulla oli jalkkarit jalassa. Huomenna yritän sitten hakea samaa fiilistä, kun tänään, mutta jalustimilla..

Laittetiin Voitolle kylmät ja sitten Lillin kaa koppiin syömään heinää. Katottiin+kuvailtiin+nosteltiin puomeja sitten seuraavakin ryhmä. Käytiin välissä vaihtaan Voitolle loimea ja lämpimät jalkaan, sitten vielä hetkeksi seuraamaan viimestä ryhmää. Mun mielestä on todella kiva katsoa muiden ratsastusta, varsinkin jos tuntee ratsukon(:

12 kommenttia

 1. Kiva postaus! :) Meette oikeesti tosi hyvin! :) Meillä kans Sannan aluevalkka ens viikonloppuna luvassa, pitäis varmaan mennä nyt ilman jalustimia ku on vähä jäänyt :D

  VastaaPoista
 2. Oiskohan Sanna intoutunut tuohon ilman jalkkareita menoon Malinin HIHS:in radasta? Kivan näköisiä tehtäviä!

  VastaaPoista
 3. Anna - käytkö siis hämeen aluevalkoissa. Ihan vinkkinä, että kannattaa, koska kertoi toteuttavan muillen ton saman ;D

  retta- voi olla, mutta ollaan jokavuosi menty ilman jalkkareita, muttei näin paljoo :D

  VastaaPoista
 4. Jos kyseessä on Backlundin Sanna, niin kyllä hän meille ainakin viime kesänä teetti tehtäviä ilman jalustimiakin. :) Kiva video, olen aiemmin katsellut nopeasti blogiasi, mutta nyt vihdoin kunnolla ja liityin lukijaksi, kiva blogi!! :)

  VastaaPoista
 5. On Backlundi (: Kuten tuossa jo sanoin teetti meillekkin kesällä teht. ilman jalustimia, mutta nyt oli ekaa kertaa koko tunti ilman jalkkareita. Niin, määkin oon sun blogiasi jo pitkään seuraillut (:

  VastaaPoista
 6. Hyppäät ihan tajuttoman hyvin ilman jalustimia! :D Itse keikun aina kuin hullu siellä selässä, jos en olisi tiennyt että sulla ei oo tässä jalustimia niin en olis ees huomannut. :D

  VastaaPoista
 7. voisitko valaista tyhmää, mitkä noi sun "kylmät" ja "lämpimät" on :)?

  VastaaPoista
 8. hienoa menoa! ootko ostanut voiton backlundilta ? Viitsisitkö sanoa liikkukkoa nuo backlundin myyntihepat missä hintaluokassa ?=))

  VastaaPoista
 9. Oon seuraillu teidän blogia jo jonkin aikaa !:) Ootte kivannäköinen pari ! Sanna piti viimekauden meille valmennuksia, mutta nyt valmentaja vaihtui. :( Vähän kyllä harmittaa, koska Sanna on niin hyvä. :>

  VastaaPoista
 10. hyvin meni valkka ja itekin sai kivoja vinkkejä vaikka seurasikin maneesin laidalta =)

  tää sun blogi on näitä harvoja seuraamisen arvoisia, toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittelua :D

  VastaaPoista
 11. Anonyymi - Laitalle hevosille ratsastuksen jälkeen jääpussit jalkoihin n.30min, jotka ovat siis se kylmät ja sitten sen jälkeen paksut patjat yöksi jalkaan ja ne on sitten ne lämpimät (:

  toinen Anonyymi - Ollaan ostettu (: Hevosten hinnat vaihtelevat varmasti hyvinkin paljon ja en osaa/halua sanoa hintaluokkaa. Kysymyllä Sannalta saat hintaluokan selville.

  Annni - Varmasti harmitti, Sanna on ihan super!:D

  Ja kiitos taas kaikille muille kommenteista(:

  VastaaPoista
 12. Ajattelin pistää kysymyksen suoraan tänne, voit vastata blogini tuohon apua? postaukseen, koska näin lukisit varmasti kysymykseni. Eli, miten voi ladata banneri muualta? koitin ladata bannerin flickriin ja sieltä liittää url-osoite, mutta ei kelvannut. miten olet tehnyt?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.