Ihanimmat joulurunot valittu!

torstai 26. joulukuuta 2013


Ainon runo:
Tonttulakki heilahtaa, sen nurkan takaa nähdä saat!
 Ihana sää, pikkuinen on tontun pää.
 Valjastan hevosen, tartuin ohjiin sen.
 Hiphei, nyt laukataan, lumi lentää nurkan taa.

Marjan kommentti runosta:
Kunniamaininta: Edellinen runo saa lämpimät ajatukseni monien upeiden runojen joukossa. Tämä runo vei lukijan hiljaiseen jouluaamuyöhön, taivaan ollessa sininen pakkasen paukkuessa nurkissa. Tallissa ei ollut muita kuin tonttu, minä ja liinakkoni. Tunnelma rauhasta ja ilosta! Kiitos.


Anonyymin runo:
Kaukana näen sen, lumihevosen ihmeellisen.
Kaunis siro valkoinen, liitää yli hankien.
Pakkanen paukkuu ja lumimyrsky uhkaa,
mutta se ei hevosta haittaa lainkaan.
Lumihevonen sinisine silmineen,
katsoo suoraan talliin syrjäiseen.
Samaan aikaan talliin astut,
vastaan tulee heinien ihanat tuoksut.
Tunnet taian erikoisen, mistä tämä voi olla peräisin.
Joulun taikaa? Sehän se olla saattaa.

Marjan kommentti runosta:
Joulu on taikaa, perinteitä, unia ja toiveita. Lapsenmieli sisimmissämme - siellä se on. Tämä runo kuvaa mielikuvituksen taikaa - ihanaa satua - totta toinenpuoli. Hevonen on kaunis symboli kauneudesta, runoudesta - toiveista ihanista. Tämä runo siivitti joulutunnelmaan - Suomen luontoon - Joulusadun tunnelmaan. 

Kiitos teille jokaiselle kirjoittajalle, upeita ajatuksia runojen muodossa, kaunista ja rentouttavaa luettavaa. Hyvää joulua ja rauhallisia sinisiä hetkiä - ei anneta sateen haitata - annetaan mielikuvien loihtia Joulu sydämiimme, sinulle ja hevosille. Marja Lehtonen / vudeka.fi

Voittajiin ollaan yhteydessä ja ensivuoden joulukalenteri koristavat sitten teidän ihanat runot, kiitos kaikille osallistuneille!

81 kommenttia

 1. Kiva postaus ja tosi hyviä runoja :)

  VastaaPoista
 2. Molemmat oli tosi ihania runoja ! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Aika hyvin keksityt runot ja hauskat!ite en keksis tommosia

  VastaaPoista
 4. Miks et värjää tollaseks taas hiuksia,koska ne sopii sulle!? :))) <3 Oot kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin laiska, etten jaksa värjätä juurikasvua usein pois :D Ja oon niin kalpee luonnostaan, että tummat hiukset vielä korostaisi sitä.

   Poista
 5. Tiia, mikä on korkein este minkä olet hypännyt ja kellä? Korkeudella ei ole väliä mutta jos ei hyppää koskaan korkeita ns. yksittäisenä tai jumppiksella eihän sitä taktiikkaa koskaan tule. Tiesit sen jo aiemmin, sen mä tiedän olet kokenut ja taitava ratsastaja. Jatka samaan malliin susta tulee vielä kuuluisa ratsastaja kun kerran olet noin taitava junnu! Tsemppiä hevosteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkein on 125cm. En koe mitenkään hyödylliseksi hypätä mitään korkeutta noin kuten sanot, paljon järkevämpää opetella isommille esteille normaaliharjoitusten ohessa. Yksittäisen esteen hyppääminen ilman tehtävää ei kehitä oikeastaan yhtään mitään. Jumppasarjat tietty jumppaa hevosta, mutta ei niidenkään esteiden tarvi olla tapissa. Tämä oli mun mielipide, mikä mulle on kehittynyt tässä ajan myötä. Kiitos tsempeistä:)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta ja mielipiteestäsi!

   Poista
 6. ihana komentti mutt luuleksä vittu ett saat vastauksen , tää ei kuulu tänne postaukseen!!

  VastaaPoista
 7. Tosi kivoja runoja kyllä! :) Pystyisitko selittämään miten tuolta audionautixista voi ladata/laittaa musiikkia omiin youtubevideoihin? Kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painaa kappaletta oikealla nuolinäppämellä, jolloin siihen tulee vaihtoehto "tallenna nimellä".

   Poista
  2. kiitos, sainkin jo! :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Ja oho, unohdin kysyä yhden asian. Kun teillä on aina postauksissa paljon uusia kuvia, otatteko niitä omasta tahdostanne siksi, että se on kivaa, vai vain siksi, että blogiin saisi kuvia?

   Poista
  2. Hyvä kysymys! Tykätään molemmat kuvata ja kuvattaisi ilman blogejakin varmaan paljon, mutta kyllä melko monet kuvat otetaan ihan blogia ajatellen:)

   Poista
 9. Nina F on kertonut että on hyvä myös harjoitella yksittäistä korkeampana sekä jumppasarjaa korotettuna että saisi rytmin ja koetuksen isommista esteistä, käyn Tomas Kivirantan valmennuksissa ja se valmentaa myös hevostani se on kertonut että on hyvä harjoitella korkeutta myös siinä että rataharjoituksissa tason mukaan koentaa yhtä estettä. Mutta onhan taas eri mielipiteitä, googlasin tossa äskettäin korkeista esteistä ja siellä luki Ninalta tälläinen komentti, ''esteen korkeus ei ratkaise ratsastajan tasoa, asenne ja luottamus ratkaisee kaiken, mutta jos korkeita ei tule hypättyä vaan jää maahankaivettuisiin esteisiin ei kokemusta synny''. T. Erica Hellman


  www.team-happy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä itsekkin olen sitä mieltä, että isoa voi ja pitääkin välillä mennä. Kuutenkinkin osana tehtävää eikä yksittäisenä, jos ylsi radan esteistä on isompi niin silloinhan se on juurikin osana tehtävää:)

   Poista
 10. Ihania runoja ! Minkä rotuinen hevonen on hyvä ensinmäiseksi ? :) kiitos jo etukäteen jos vastaat ! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sillä rodulla ole merkitystö, vaan luonteella yms. :)

   Poista
 11. Ei rodulla oo mitään väliä, kunhan hevonen on luonteeltaan sopiva (kiltti jms)

  VastaaPoista
 12. Miten sait ton kuvan tohon postausten väliin? Entä minkä kautta laitat kuvasi tänne blogiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lataan ihan bloggerin kautta:) Ja sen kuvan saa html-koodin body osiota muokkaamalla.

   Poista
 13. Ei liity tähän postaukseen, mutta sanonpahan vaan.. Miksi Pinja ei ota omakseen Voittoa ja sinä Lilliä, koska Pinja on sinusta pidempi? Kun kuvia katsoo, olisit sinä juuri sopiva Lillille ja Pinja himppua vaille sopiva Voitolle. Vai onkohan niin, että sinä Tiia haluat omistaa paremman hevosen, mitä Pinja?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaikka sen takia että ne tykkää tämänhetkisistä omista hevosista enemmän!?:)

   Poista
  2. Nii ja miks ihmeessä ne hevoset kiertäis seuraavalle ratsastajalle jos Tiia nyt kehittyy Voiton kaa ja ne on tottunu toisiinsa yms. ni ois paljon järkevämpää ostaa Pinjalle uusi heppa ni sit molempien ei tarttis alottaa niin "alusta" vaan Tiia voi jatkaa eteenpäin.. ;)

   Poista
  3. En ymmärrä mitä ihmettä sun päässä liikkuu. Hevoset eivät ole meidän perheessä mitään urheiluvälineitä vaan ihan lemmikkejä. Kumpikaan meistä ei ole niin epäsopiva omalleen, että pitäisi vaihtaa. :D

   Poista
 14. Tosi hienoja kuvia ja ihania runoja:)

  VastaaPoista
 15. Tiesikkö et tän postauksen
  http://royalblogi.blogspot.fi/2013/12/10-tilaajan-spessu-ratsastuspostaus.html
  Lopussa noi kaks heppaa jotka leikkii nii toinen näyttää AIVAN SAMALTA kun VOTE!! Ihan oikeesti! Eihän se oo kopioinu noita? Et onks se Vote?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haloo se ei TO-DEL-LA-KAAN ole Voitto! Voitolla on tähti eikä se muutenkaan näytä täysin Voitolta!!! Et jos et ees tiiä et Voitol on tähti ni ihan turha tommosta laittaa!

   Poista
  2. ei elämä eka ano.. xD ei toi oo LÄHELLÄKÄÄ Voittoa!! X''D käytä silmiä ens kerralla

   Poista
  3. Älkää olko ilkeitä anot, tää on blogi joka antaa muille luottamusta sekä intoa älkää pilatko tätä jos joku luulee että se on voitto antaa luulla eihän se maailmaa kaada jos vaikka luulisin että meidän tallin kouluhevonen on Kyran Max, se näyttää siltä mielummin vois sanoo Hei ano, sori tuo ei ole Voitto. Tyylii? eiks olis kivempi olla kiltti?
   sori ett tuun väliin mutt tää blogi on jotai erityistä ja sen lukemisesta tulee vain iloiseks :D !

   Poista
  4. Tia ei kyllä uskois kommentties perusteella että oot 16.. :D

   Poista
  5. Noh, voi sitä todellakin kohteliaampi olla. Ei aina ole pakko suuttua jos virheitä sattuu. On Deessä ja Voitossa ulkonäöllisesti aikapaljon samaa. Jos katsoo joitain kuvia, ei se Deen pää edes näy. Virheitä sattuu itse kullekkin ja niistä oppii:)

   Poista
  6. Kyllä tuo vähän turvasta näyttää samalle kun Voitto:)

   Poista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Oij toi eka runo on ihana! :)

  VastaaPoista
 18. Ihania runoja :) Muuten, maastakäsittelettekö hevosia koskaan? Ja tuosta satula ongelmasta sen verran että omalla hevosella on sille maailman epäsopivin satula, mutta kun luottamus on kohillaan, niin hevonen toimii superhyvin kaikessa ja kaikkialla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me kovin paljoo maastakäsitellä, tietysti kun hoitaa itse kaikki tallityöt tulee sellaisia tilanteita ja harjoituksia pitkin päivää ihan itsestään.

   Vaikka sinulla olisi kuinka hyvä luottamus hevoseen, ei se voi mitenkään sivuuttaa satulan aiheuttamaa kipua.

   Poista
 19. Moi. Osaisitko neuvoa mua ku olisi ostamassa järjestelmäkameraa ja olen suunnitellut sitä canon EOS 1100D. Että olisiko se mulle ihan hyvä. Koska ole kuvannut vaan aina sellatteella olympuksen digikameralla. Nii toi olin niinku eka mun järkkäri. Ja kun sää tiiä noista kameroista enemmä nii voisitko neuvoo? :)
  T. Henna
  Ps. Ootte Pinjan, Sinin, Voiton, Lillin ja sun kanssa kaikki ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1100D on edukas ja hyvä vaihtoehto ekaksi kameraksi mielestäni:)

   Poista
 20. Onko hevosellani tarpeelliset loimet vai puuttuuko minulta jokin olennainen loimi? Eli minulla on ohut karvainen lv ja löytyy vuoreton sadeloimi ja sitten 2 fleeseloimea ja 300g toppaloimi. Pitäisikö minun ostaa tallitoppis ? Ja vositko tehdä loimi postausken !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan hyvälle, käytössä sitten huomaa mitä puuttuu:)

   Poista
 21. Voisitko laittaa ne esittelysivut yms niin että ne näkyisi myös mobiiliversiossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saa niitä laitettua, kun blogger ei anna lisätä sitä gadgettia..

   Poista
 22. Kiitos kaikille, kiva kuulla palautetta runostani! c:

  VastaaPoista
 23. Moi Tiia! Voisitko kertoa joitakin kivoja hevostarvikeliikkeitä Kuopiosta ja Siilin järveltä, kun olen nyt tulossa sinne päin ja voisi käydä kurkkimassa ainakin uusia saappaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suitsisoppi ja Satulavyö kuopiossa, muita ei täällä taida olla:)

   Poista
 24. tämä ei liity tähän postaukseen, mutta pitääkö olla youtubessa tili, että saa poataukseen videon? Ja pitääkö se video olla myös tubessa, että sen voi katsoa postauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. poataukseen* postaukseen:D

   Poista
  2. ei tarvitse mun mielestä olla jos haluat sen vain pelkästään blogiin

   Poista
  3. Kannattaa ladata videot tuben kautta, mutta ne voi laittaa sillä tavalla piilotetyiksi ettei niitä näe kun blogista:)

   Poista
 25. Oon miettinyt kauan et miksei bloggarit kopsaa tekstiään, laita wordiin, paina sieltä "tarkista" tai "näytä" ja kieliasun tarkistus, Sitte katsoo kirjotusvirheet ja kopsata teksti takas blogii? Siinähän menis about minuutti, paljon vähemmän aikaa kuin siinä et lukijat ilmottaa virheet ja sitte korjaa ne. Se kieliasun tarkistus auttaa myös kielioppivirheissä, ilmoittaa jos on samaa sanaa liian monesti samassa lauseessa tai huonoja liitepartikkeleita yms :) käytän sitä myös lukioaineiden kieliopin tarkistuksessa ja on tosi kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkö sama kommentti laittaa uudestaan vaikka Tiia on siihen jo edellisessä postauksessa vastannu.

   Poista
  2. Olen vastanbut tähän ainakin kerran jo ja laitat tän ihan saman jo kolmatta kertaa:)

   Poista
  3. Joo tuota jollain Voittofani 5wee:llä on hauskaa kopioida toisten kommentteja. Oli siis mun alun perin...

   Poista
  4. voisiko joku olla ystävällinen ja etsiä sen vastauksen, en ainakaa itse löytänyt??

   Poista
 26. Tee 2013-haaste
  Haasteen ideana on kertoa 10 parhainta, ihaninta, hauskinta, kamalinta, mutta mieleenpainuvinta tapahtumaa vuodelta 2013, sekä toiveita, odotuksia ja miksei lupauksia vuodelle 2014.

  VastaaPoista
 27. http://edesainaeivoivoittaa.blogspot.fi/
  Eks toi oo vote????

  VastaaPoista
 28. Miten siinä blog awardissa kävi (en osaa kirjoittaa sitä) :DD mutta se oli se äännestys juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut top3 joukossa ja muita ei taidettu sitten edes julkistaa:)

   Poista
 29. mikä toi postituslista on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä tulee aina välillä sellainen infokirje, sitten näet;)

   Poista
 30. et vastannu mulle viime postauksessa, mutta kun säädät niitä ISO-arvoja yms. niin mitä asetusta käytät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin kyllä mielestäni tälläiseen jo.. Mutta en yleensä säädä ISO-arvoa, ettei kuvat mene rakeiseksi.

   Poista
  2. niin mutta siis niitä muitakin kun säädät niin mitä asetusta pidät:D? siit esim. tv tai m

   Poista
 31. Tiia: Mutta eihän kukaan ole sitä väittänytkään että ne ei olisi teidän lmikejä tai että ne olisi vaan pelkkiä urheiluvälineitä;) Mutta siinäpähän teette miten teette. Mutta olisi kannattanut jo heti alussa tehdä niin..Mutta en sanonut sitten mitenkään pahalla:)!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.