Luukku 17: Kateudesta vihreä

tiistai 17. joulukuuta 2013


 Jouduin koulussa kirjoittamaan esseen aiheesta kateus. Ajattelin sen sopivan hyvin tänne bloginkin puolelle tälläisenä muunneltuna versiona. Itse olen nimittäin törmännyt omassa blogissani kateuteen, enemmän kun missään muualla elämäni aikana. Toivottavasti tämä ei ole liian tylsä, sillä pääasiassa tämä käsittelee kateutta eikä niinkään blogimaailmaa tai hevosia. Vaikka aihe sopii hyvin molempien varjopuoliin..

Kateus on mielentila, jonka lähtökohtana on vertailu. Kateellinen vertaa itseään kateuden kohteeseen ja tuntee usein mitättömyyttä, vääryyttä tai alempiarvoisuutta. Hän haluaa hajottaa tai ottaa pois toiselta sen mistä on kateellinen. Kateellinen ei pysty iloitsemaan toisen ihmisen onnistumisista tai iloista.  Törmäämme kateuteen päivittäin esimerkiksi koulussa, parisuhteessa, töissä, netissä ja harrastuksissa. Kateellinen voi olla yksilölle sekä ryhmälle, jonka lisäksi ryhmä tai yksilö voi olla kateuden kohteena. Kärjistettynä esimerkkinä ratsastuskoulun oppilas, joka voi kadehtii toisen tunnin ryhmähenkeä ja taitotasoa. Hänen omalla ratsatsustunnillaan on kysiesen oppilaan mielestä huonompia ratsastajia ja tylsiä aikuisia, joiden kanssa hänellä ei juttu luista kuten ikätoveriensa kanssa. Oppilas on siis kateellinen kaverin ratsastustunti ryhmälle, koska sillä tunnilla on parempi taitotaso ja ryhmän oppilaat ovat ystäviä, jonka vuoksi kommunikoivat tunnin aikana.


Kateus on usein merkki siitä, että  ei ole tyytyväinen tämän hetkiseen elämään. Kateuden aiheuttaa yleensä toisen omistama materia tai toisen paremmuus.  Kateellinen voi kuitenkin olla oikeastaan ihan mistä tahansa, joku voi kadehtia kaverin uutta (ja kallista) hevosta tai täydellistä esteistuntaa Kateus ei siis rajoitu pelkästään materiaan, vaikka nykyään suurin kateuden aiheuttaja tuntuu olevan raha ja varallisuus, jolla voi hankkia sitten sitä materiaa tai vaikka hevosen.

Joskus kateus häviää, kun on itse voinut ostaa sellaista mitä on kadehtinut. Joten kateus, joka kohdistuu materiaan on helpompi myös saavuttaa. Kuka vain voi tehdä töitä esimerkiksi opiskelemalla arvostetun ammatin, tienaamalla sievoisen summan rahaa ja ostamalla sen hevosen.  Vaikka materiaalinen kateus onkin tyydytettävissä, ei siitä välttämättä pääse eroon, jos on kateuteen taipuvainen persoona.  Kateus etsiikin helposti seuraavan kohteen, olet vihdoin saanut oman hevosen, muttet osaa iloita siitä sillä huomaat pian olevasi kateellinen siitä, että ystäväsi menestyy paremmin kisoissa.Kateus voi johtaa riitoihin, ystävyyssuhteiden särkymiseen ja pahimmassa tapauksessa, jopa perhesuhteet ovat kovilla. Vaikka kateus onkin pääasiassa negatiivinen tila ja kateuden aiheuttamat seuraukset yleensä ikäviä voi kateudesta olla myös hyötyä. Kateus voi motivoida sinua saavuttamaan asian mistä olet kateellinen. Kaverin saadessa hoitohevosen, alat sinäkin toimimaan vastuullisemmin ja innokkaammin tallilla. Sen sijaan, että lähtisit selittelemään, kuinka et edes halunnut omaa hoitohevosta voisit työskennellä ahkerammin sen eteen, että itsekkin saavutat kateuden kohteen eli hoitohevosen. Kateus saa motivoitumaan ja tekemään töitä ahkerammin, jotta voi saavuttaa tavoitteet. Jos kateutta osaa käsitellä, voi sen kääntää positiiviseksi ominaisuudeksi, joka motivoi yrittämään ja tekemään. Kateuden käsitteleminen on helpompaa iloisena, positiivisena sekä vakaassa elämäntilanteessa, kun elämän arvot ovat kohdillaan.


Kateutta käytetään myös tekosyynä kritiikkiä tai haukkuja kohtaan. Jotkut selittävät kritiikin ja haukut niin sanotulla kateuskortilla. Kateuskortin voi ottaa käyttöön henkilö jolle kritiikki tai haukut on osoitettu. Esimerkkinä eräs henkilö ei oikeasti pidä ystävänsä uuden Louis Vuitton -laukun väristä tai kuvioinnista ja kertoo siiä ystävälle. Ystävä olettaa henkilön olevan vain kateellinen, koska kukapa tälläisestä laukusta ei oikeasti pitäisi? Todellisuudessa henkilö ei oikeasti pidä laukun väristä, mutta ystävä ei sitä voi ymmärtää, koska hän olettaa muiden kadehtivan kallista käsilaukkua. Kaikki ilkeily ja kritiikki ei johdu kateudesta, mutta varsinkin lapsilla ja nuorilla on taipumus ilmaista kateuden aiheuttamia tunteita haukkumisella ja pilkkaamisella.

Kaikki tuntevat joskus kateutta, se on normaali tunne siinä missä ilo, suru ja rakkaus. Siinä missä kaikkia muitakin tunteita pitää osata hallita ja kontrolloida, pitää kateudenkin pysyä kohtuudessa ja hallinnassa. Sopiva kateus voi parhaassa tilanteessa motivoida kateellista ihmistä ja saada hänet työskentelemään ahkerammin ja tavoittelemaan parempaa elämäntilannetta. Kateus voi kuitenkin pahimmissa tapauksissa mennä muiden tunteiden yläpuollelle, jolloin siitä voi tulla tuhoavaa itselle sekä kateuen kohteelle. Kateellinnen pyrkii keinolla millä hyvänsä parentamaan omaa asemaansa kateuden kohteen kustannuksella. Varsinkin pienet lapset, jotka eivä osaa käsitellä vielä tunteitaan voivat ilmaista kateuden haukkumalla ja pilkkaamalla kateuden kohdetta tai hänen materiaansa. Kateus on hyvä myöntää avoimesti, jolloin sen käsittely on helpompaa itselle. Kateuteen liittyy kuitenkin yleensä huonommuuden ja häpeän tunteita, joten sen kertominen varsinkin kateuden kohteelle voi olla vaikeaa, vaikka se auttaisikin käsittelemään omia tunteita.

Saan blogiin paljon kommentteja, joista paistaa kateellisuus läpi. Eräs kommentti tuli elävästi mieleeni. Sain Olympuksen kampanjan takia kameran (kyllä sain sen ilmaiseksi, blogin kautta) ja joku kommentoi postaukseen "en kyllä ottais noin rumaa kameraa vaikka ilmaseks saisin." Ainakin minun mielestä kommentista paistoi selvästi kateus läpi. Valitettavan usein nämä kateelliset kommentit ovat negatiiviseen sävyyn kirjoitettuja. Joku luulee, että elämäni on täydellistä onhan minulla iPhone, iPad, kamera ja hevonen... Blogi on kuitenkin vain pintaraapaisu elämästäni, kuten muidenkin blogit ovat. Pitää muistaa, ettei kenenkään elämä voi olla koko aikaa täydellistä, vaikka bloggaajien, julkkisten ja tv-tähtien elämä näyttääkin ulkoapäin kadehdittvalle ei se ole sitä. Jokainen voisi miettiä mikä minussa itsessäni on hyvää, mitkä asiat minun elämässni ovat hyvin ja onnellisesti sen sijaan, että keskitytän muiden kyttäämiseen ja kadehtimiseen.

Käsittelen nyt vielä vähän tarkemmin juuri bloggaajia kateuen kohteena. Kuten jo mainitsin monien ilkeilykommenteista paistaa kateellisuus läpi, mutta osa ilmaisee sen ihan ystävällisesti. Todella usein huomaa monien kadehtivan sitä mitä bloggaajat saavat bloginsa kautta. Hehän vain bloggaavat ja saavat sen takia "ihan kaiken" ilmaiseksi ja sen lisäksi vielä maksetaan palkkaa, siitä että joku kirjoittaa päivittäin mitä puki päälleen. Näissä kommenteissa keskustelupalstoilla pistää silmään se vähättely,  kellä vain on mahdollista tehdä oma blogi, lisätä sinne kuvia ja saada sitten "kasoittain ilmaisia vaatteita, meikkejä ja kameroita". Mutta kun ei se ihan niin helpolla tule. Blogin eteen pitää tehdä satoja ellei tuhansia tunteja työtä, se voi viedä aikaa vuosia ja sittenkään et saa yhtään mitään. Jokainen voi miettiä kuinka helpolla se bloggaaja saakaan palkkaa työstään ja kuinka paljon sen eteen pitää kestää negatiivistä palautetta ja jopa aivan törkeitä haukkuja. Voin hyvin myöntää, että olen minäkin välillä kateelliinen. Joskus kaverin ihanalle laukulle, valmentajan ratsastustaidoille tai bloggaajan kuvauskalustolle. Osaan onneki käsitellä ja purkaa kateutta. Haluan oppia ratsastamaan paremmin ja menestyä koulussa, jotta minä voin itse mahdollistaa sen, että unelmani joista olen toisille kateellinen toteutuvat.

129 kommenttia

 1. Ihania kuvia <3 Ootte muutenkin Pinjankin kanssa ihania. Ja sini on kans ihan <3 Ja se on tosi hyvä ratsastaan. ja tekin ootte hyvii ratsastaan ja ootte vaa kaikkii nii ihania ja hyviä ratsastaan. ja hevosilla on varmaa hyvä olla siä teijän tallissa. anna lillille ja voitolle multa rapsutukset <3
  T. Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vähä harmittaa ku et vastaa tälläsiin kommentteihin jossa kehutaan teitä :(
   T. Henna

   Poista
 2. Tosi hyvä aihe, nyt pitääkin ruveta lukemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toka!<3 Joo, oli ihan pakko!xD

   Poista
  2. ? oliko tässä ny jotaki järkeä. ei.

   Poista
  3. No onko se sun ongelma. .?

   Poista
  4. Tuo eka anonyymi on selvästikkin kateellinen, ettei ollut eka tai toka. Ei tainnut lukea postausta huolella tai ei sitten vain ymmärtänyt sen sisältöä.
   Ihana idea tää postaus, tiia, laitto ihan itsekkin miettimään tuota asiaa ;D

   Poista
  5. Ja tarkotan siis tämän kommenttiliutan ekaa anoo :D

   Poista
 3. Hienoja kuvia! <3 Niiiin ihana toi toi yks värikäs kuva missä on Pinja :)

  VastaaPoista
 4. Todella hyvin kirjoitettu! Ja aihe on kyllä niin hyvä, kiva kun julkaisit tänne blogiinkin koska tämä oli oikeasti hyvä teksti! :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä aihe! Kuvatkin vilaukseltaan miellytti silmiä, mutta nyt minäkin menen lukemaan, ja uskon että postaus on yhtä hyvä kuin muutkin postauksesi. :)

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia ja ihana postaus! :*

  VastaaPoista
 7. en oikee jaksa lukee tälläisii pitkii tekstei et lyhyemmät ois kivoi :/ ja ois viel kans kivempi lukee jos liittyis suhu tai hevosii ku tämmöset aihepostaukset vai mitä ny onkaa ni ei oikee innosta lukee :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä tässä bloggaamisesta ja kateudesta puhuin :) Mutta monet on toivoneet pitkiä tekstejä niin päätin tehdä sellaisen, ei tule tavaksi:D

   Poista
  2. mun milestä tälläiset postaukset, joissa on oikeasti sisältöä on kaikista kivoimpia lukea. kiitos tiia ajatuksia herättävästä tekstistä! :) mitä sait tästä koulussa numeroksi?

   Poista
  3. Tiia ei ole vielä antanut tätä opettajalle

   Poista
  4. Tiialla on loppujenlopuksi melko lyhyitä tekstejä.

   Poista
  5. Mä tykkään ite tällaisista sisällöllisistä postauksia.. hyvin kerrottu asia ja sai itsenikin miettimään :)

   Poista
  6. Mä tykkään ite tällaisista sisällöllisistä postauksia.. hyvin kerrottu asia ja sai itsenikin miettimään :)

   Poista
 8. Kiva postaus ! Olin kynmnes !!! Ekaa kertaa!!

  VastaaPoista
 9. Tosi hieno postaus ja asiateksti ! Mielenkiinnolla luin kokonaan alusta loppuun ja kyllä on täyttä asiaa joka sana. Mahtavaa !

  VastaaPoista
 10. 11. :D kiva postaus ja hyvä aihe, koska nykyään tuntuu että kaikki ovat kateellisia :)

  VastaaPoista
 11. Tää oli tosi kiva aihe.:) Kirjotit tästä just hyvin ja jaksoin lukeakki koko tekstin :)

  VastaaPoista
 12. Vau, ihania kuvia! Noissa on tunnelmaa ;) Hienoa tekstiä!

  VastaaPoista
 13. Oli todella opettavainen teksti!:) mielenkiintoinen, ei liian tylsä :) tälläsiä lisää sillä usko että ne jotka kommentoivat negatiivisesti tajuavat ettei se kannata :)

  VastaaPoista
 14. todella hyvä aihe!minäkin olen joskus havainnut kateutta ja sen mukana haukkumista!se on todella inhottavaa hyvä että sinä osaat purkaa kateutesi!mahtava aihe hyvä kun kirjoitit!!:)

  VastaaPoista
 15. toi on totta ! Mutta kun itsekkin sanot , että vaikka bloggaisi ahkerasti ja upealla blogilla niin ei välttämättä silti tule julkista blogia. Niin sinäkin voisit auttaa niitä joilla ei ehkä mene taas niin hyvin tekemällä vaikka linkkaa blogisi alle 200 sadan lukijan , mutta toki joku 50 ylöspäin. !

  VastaaPoista
 16. Hyvä aihe ja kiva postaus:) Rupesin itekkin vähän miettimään, että kannattaako olla kateellinen;D

  VastaaPoista
 17. Hyvä postauksen aihe :) Mua häiritsi kuitenkin lukiessa se, että toistit jatkuvasti sanaa kateus eri muodoissa. Vinkkinä lukio-opintoihin ja hyviin aineisiin, tuon pääsanan, tässä tarkoituksessa kateus, voisi kiertää synonyymein tai esimerkiksi se-sanalla :) hauskaa joulunaikaa teillepäin! :)

  VastaaPoista
 18. Hyvä postaus! Ja pakko kyllä myöntää et oon hieman kateellinen sulle kun sulla on noin hieno heppa :D

  VastaaPoista
 19. Tossa tokavikan kuvan alta alkavassa tekstissä on toistettu loppua kohti ihan hirveen monta kertaa "kateus". Kannattaa välillä käyttää jotain kiertoilmauksia, kuten vaikka "Se" tai "kyseinen tunne" tms. Muuten tekstiin tulee samanlainen vivahde jos niinku käyttää puheessaan niinku koko ajan sanaa "niinku". Kiinnitä huomiota myös pilkkuihin, sanavirheet oli varmaa vaan näppäilyvikoja. Lukioteksteissä ei myöskään ole kovin suotavaa käyttää sinä-passiivia, ainakaan kovin paljon.
  muuten oikeesti vau mikä teksti :D anteeks ku näin ylppäreihin lukijana luin tämänkin tekstin näin pilkuntarkasti, mutta voishan Tää olla vaikka esseeaihe :) tämmösen tason ku pidät, nii kyllä abivuosikin tulee sujumaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu korvaan noita sanoja ennen kun palautan. Oikeassa tekstissä ei ole simä muotoa, blogiin tuntui oudolle kirjoittaa ilman sinä-muotoa niin muutin sen tähän:)

   Poista
 20. Kivoja kuvia!:D Tosi hyvä aihe ja kivan pitkä!!!!:D

  VastaaPoista
 21. Aivan ihana teksti! Kyllä oli asiaa, ja paljon. Varmasti saat esseestä täyden kympin ;)

  VastaaPoista
 22. Mun yks kaveri oli (tai on vieläkin ) kateellinen minulle,sillä minulla on poni. Olimme ennen parhaita kavereita,mutta tämä loukkasi minua pahasti. Tähän loppu meidän kaveruus. Olemme joskus vielä tekemisissä joskus. Tosin katellisuudessa on hyviäkin puolia. Jos olet vaikka jonkun ratsastustaidoille kateellinen se saa sinut yrittämään enemmän,ja onnistumaan. Mutta tää oli kaikinpuolin hyvä teksti! (:

  VastaaPoista
 23. tää oli tosi mielenkiintoinen ja jopa mä jaksoin lukee kokonaan (en yleensä jaksa) :)

  VastaaPoista
 24. tästä on hyvä TED puhe youtubessa, enkkua osaaville :) Kateus rakastaa yksityiskohtia (siksi valokuvat - facebook, instagram ovat niin suosittuja), eikä mikään muu tunne tee kateellisesta henkilöstä yhtä tarkkaavaista ja tietynläistä agressiivisuutta. Mutta ilman kateutta ei olisi myöskään suosituimpia kirjallisuuden teoksia, joista niin moni perustuu juurikin kateuteen! http://www.youtube.com/watch?v=_x1qkuvUxuI

  En voi uskoakaan kuinka paljon kuraa saat niskaasi, sillä olette siskosi kanssa niin uskomattoman mukavan oloisia tyttöjä! :)

  VastaaPoista
 25. Tää oli paljon kivempi kuin luulin! Nuo kuvatkin oli kivja:3

  VastaaPoista
 26. Sama juttu kun Jenuli, oli kivempi mitä luulin!:) kuvat oli tosi hyvin otettu ja ne jotenkin kuvas noita aiheita. Oot tiia kylläihan oikeessa tässä asiassa:) tee tälläsii vaikka enemmän sit sinne sun lifestyle blogiin kun siellä ei oo olllu nyt postauksia.

  VastaaPoista
 27. Uskon että saat hyvän arvosanan esseestäsi jos tämä siihen pohjautui (: teksti puhui kyllä ihan asiaa - ja rakastan lukea tälläistä vähän vakavampaa kuin vain sitä miten joku söi aamupalaksi muroja. tykkään myös kirjoittaa pohtivampia tekstejä itsekin, mutta varmaan aika harva niihin jaksaa paneutua... se on harmi.
  mutta tämä oli tosiaan hyvä ja toivoisin jatkoonkin tälläistä! (:

  ~ privaattikamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 28. Tosi fiksua pohdintaa! Hiukan on tekstissä toistoa joissain kohdin, mutta ajatus on oikea. :)
  Usein ihmiset mieltävät kateuden läpipahaksi, mutta se on ihmiseen kuuluva tunne ja siis ihan normaali. Negatiivinen asia kateudesta tulee vasta kun antaa sen häiritä elämäänsä tai alkaa toimia niin, että sen tähden aiheuttaa muille ongelmia.

  VastaaPoista
 29. Hyvä postaus ja todella hyvä aihe! Minä saan oman estehevosen ja olen kertonut siitä blogissani ja olen törmännyt todella paljon kateellisuuteen, minua on mm. haukuttu lellipennuksi sen takia ja vaikka blogini on pieni negatiivisia kommenteja on todella paljon tosin epäilen että ne ovat samalta ihmiseltä. Nyt kommentit ovat loppuneet kun en enää julkaise niitä.

  Itsekin tulen helposti kateelliseksi esim. siitä hienosta kilpahevosesta tai jostain mitä minulla ei tässä tilanteessa ole mahdollista saada, koska olen 14-vuotias enkä voi mitään sille ettei ole varaa maksaa 100 000 euroa hevosesta. Sen sijaan en yleensä kadehdi esim. toisten taitoja ja osaan käsitellä kateuteni muutenkin ihan hyvin ja aijon kouluttautua eläinlääkäriksi aikuisena, se vaatii varmasti paljon töitä mutta olen valmis tekemään töitä sen eteen se on unelma-ammattini!

  VastaaPoista
 30. Mahtava aihe! Kaveri ovat joskus myöntäneet olevansa kateellisia minulle, koska mulla on tietokone, lumia ja saan tabletin. Tosiasiassa minä kadehdin heitä, koska heidän vanhemmat eivät ole eronneet, ja heillä on onnellinen elämä yhdessä perheen kanssa. Kaipaan aina kovasti isääni, varsinkin nyt, kun hänellä on uusi perhe. Toki hän välittää meistä ja näemme viikonloppuna mutta se ei ole sama asia. On kauheaa kuunnella kun vanhemmat riitelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro se sun kavereille. Ehkä hekin oppivat ymmärtämään, että materiaa on melko turha kadehtia ja elämässä on tärkeämpiäkin asioita. Tsemppiä ja ihanaa Joulua, ota siitä kaikki irti. <3

   Poista
 31. Tää oli niin hyvä postaus!! Sai oikeesti miettimään olenko itse kateellinen jollekin:)

  VastaaPoista
 32. Todella hyvä postaus! Täyttä asiaa ja hienoja kuvia! :)
  Itse ainakin huomaan käsitteleväni kateutta ihan eri lailla kuin esim. 5 vuotta sitten. Silloin saattoi tosiaan purkaa kateutta olemalla ilkeä tai ehkä jopa vähän haukkumalla, mutta nykyään ymmärrän, että kateus on ihan ok asia ja voin ääneen myöntää sen. Voin ihan hyvin sanoa sulle, että olen kateellinen teidän hienosta tallista, kentästä ja pellosta joilla voi ratsastaa. Mutta toisaalta, kun mietin lisää, sä varmaan olisit kateellinen meidän mahtavista maastoista. Kaikella on siis usein kaksi puolta, mitä ei itse vain välttämättä näe, koska ei osaa arvostaa sitä mitä jo omistaa. :)

  VastaaPoista
 33. Hei tää oli aivan ihana postaus ! Just sitä oikeeta aihetta, josta ei kuitenkaan uskalleta yleensä myöntää. Mut tää postaus oli ihana, lisää tälläsiä ! Pystyisitköhän joskus tehdä samanlaisen aiheen asiasta unelmat, sillä unelmathan on vähän niinkuin kateuden vastapaino. Tavallaan. Onnistuisikohan tämä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin olisi kiva, jos toteuttaisit, vaikka oletkin tämän varmaan jo nähnyt ;) http://sophiabacklund.blogspot.fi/2013/12/haaste.html?m=1

   Poista
  2. Toteutan tuon jollakin tavalla varmasti jossain vaiheessa:)

   Poista
 34. Olet tosi taitava kirjoittaja! (: Tuollaisesta aiheesta kuten kateus ei ole mun mielestä lainkaan helppo kirjoittaa (mä ainakin lukioaineissani tunsin kuulostavani vain joltakin nuortenlehtikliseeltä kun tämmöisistä kirjoitin), mutta sä käsittelit aihetta tosi monipuolisesti. Pieniä pilkkuvirheitä tekstissä oli, mutta niistä pääset eroon kyllä lukion kurssien myötä, ja sitten oletkin jo ihan huipputaitava kynäilijä! t. äikästä laudaturin kirjoittanut

  Kateus on kyllä semmoinen asia, mitä hevospiireissä lasten ja etenkin nuorten keskuudessa ilmenee aivan älyttömästi. Osalta olette Pinjan kanssa säästyneet, kun hevosenne on omassa tallissa (mun oma hevonen asui ratsastuskoulun yhteydessä olevassa yksityistallissa kun olin sun ikäinen, joten asiasta on kokemusta...), mutta harmillista että joudutte kohtaamaan sitä kateutta täällä blogissa. Ja tietysti varmasti enemmän, kun blogi on koko Suomen heppateinien arvosteltavana... Onneksi sulla tuntuu olevan hyvä asenne sitäkin kohtaan! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Koitan kotja pilkku yms virheey ennen kuin palautan opelle. Tuo on totta, että varsinkin ratsastuskoululla yksityisten omistajat saavat koke jos jonkinmoista käytöstä kateudesta johtuen!

   Poista
 35. Mua ärsyttää se asia blogeissa,että kaikki negatiivinen palaute väitetään kateudeksi. Miksi enää ei saa ilmaista mielipiteitään ilman,että joku heittää kateuskortin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä haet tällä kysymyksellä? Juuri selitin tuossa kateuskortista ja siitä miten aitä käytetään:)

   Poista
  2. "-- ja joku kommentoi postaukseen "en kyllä ottais noin rumaa kameraa vaikka ilmaseks saisin." Ainakin minun mielestä kommentista paistoi selvästi kateus läpi."

   No tämä esimerkiksi. Mä en käyttäisi tuhon kateuskorttia, koska itse olen ihan samaa mieltä tämän toisen kommentoijan kanssa, eli en ko. kameraa ottaisi, vaikka ilmaiseksi annettaisiin. Enkä ole ollenkaan kateellinen sinulle, vaan koen ko. kameran turhaksi minulle.

   Poista
  3. Tiia joillakin voi olla muukin kuin kateus mielessä vaikka ilmaisee asian negatiivisesti! Menny teillä vähän ylimieliseksi tämä bloggaus

   Poista
  4. Öö anteeksi mitä:D Minusta tuo oli todella typerä kommentti, siinä ei ollut mitään perusteluja joten oletin sen olevan kateelliselta. Olisin minäkin kateellinen jos joku saisi hyvän kameran ilmaiseksi. En todellakaan luule että ilkeät kommentit ovat kateudesta johtuvia, kuten jo sanoinkin todsa postauksessa että usein otetaan kateuskortti syyttä suotta käyttöön. Osa ilkeistä kommenteista johtuu kateudesta, kun taas osa idioottimaisesta käytöksestä. Jotkut osaavat kuitenkin antaa rakentavaa palautetta, jonka kyllä osaan erottaa:)

   Poista
 36. Todella selkeä ja asiallinen teksti! :) täydet pisteet tästä kirjoituksesta! ;) pisti miettimään ja kivaa vaihtelua ja tarpeeksi kiinnostava niin jaksoi lukea! :)

  VastaaPoista
 37. Tosi hyvä postaus! Oot kirjoittanu todella hienosti tämän. Selkeää ja asiallista tekstiä. :)

  VastaaPoista
 38. Mäkin oon huomannu että mun bestis kadehtii mua, kun mä asun isossa omakotitalossa kun itse asuu rivareilla, oon käyny mones paikkaa Suomessa, mulla on 2 paria Puman tennareita ja yhet aidot converset, meillä on 2 bemaria ja aina jos kerron sille mun uudesta paidasta joka maksaa 20€ niin se laittaa jaa tai kiva! Se jopa haastaa riitaa, huomaa että on kateellinen. Se valehtelee mulle et se on käyny robinin keikalla Seinäjoella vaikka Robinilla on vaan ollu 1 ainut keikka Seinäjoella. Tyhmäää!! Hyvä postaus Tiia! -Enni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua. Tai siis "Oon käyny mones paikkaa suomes, omistan 2 paria puuman tennareita ja yhdet aidot converset"
   Ymmärtäisin kateuden jos lause menisi näin päin: "Oon käyny monessa eri maassa, omistan 10 paria hollisterin paitoja ja aidon Guessin laukun"
   koska joka ikisellä nyt yleensä on converset, koen meidän perheen köyhäksi ja minulla on niitä useampi pari, kyllä, AITOJA. En käytä enää Puumaa koska mielestäni se ei ole merkki eikä mikään. Mekin ajettiin kerran Mäntsälän ohitse, ohhoh. Pitäiskö mennä kertomaan että oon nyt matkustellu paljon?

   En tietenkään vastaa jos kaverisi on köyhä eikä heillä ole varaa 20 euron paitaan.
   Enkä tietenkään jos olette alle kymmenen vuotiaita ja teille on kova juttu omistaa puuman kengät.

   ps. Paitoja ei yleensä saa alle kahellakympillä, ellei osta kirpputorilta. Mutta jos menet sanomaan kaverillesi aina: jeejee sain 20 euron paidan!!1, niin en usko että kaverisia kiinnostaa tämä asia niin laittaa vaan: Jaa. Koska jos hän hyppisi riemusta kanssasi, tulisit varmasti joka ikinen kerta saatuasi uuden paidan kertomaan sen hänelle ja hän yrittää tod.näköisesti viestittää ettei voisi vähempää kiinnostaa.

   Okei, olen sanottavani sanonut.

   Poista
  2. Eka ano, sanonpahan nyt vain että converse ja puma on ihan perusmerkkejä, enkä usko että sun bestis kadehtii teiän bemareita, eri asia jos olisi lambot tai corvettet. Eli älä luule turhaan että sun kaveri kadehtii sua sun puma tennareista :)

   Poista
  3. 20e huppari on kyllä aika halpa jos ny miettii asiaa

   Poista
 39. Todella hyvä postaus! Haluaisin tällaisia enemmän :))

  VastaaPoista
 40. Tota, tuo liitylukiaksi palkki ei näy:O Ei näy mun blogissa, sun blogissa eikä siskoni blogissa:O Mistä johtuis. Onko mun konees vikaa vai bloggeris?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja hyvä postaus! Toivottavasti saat hyvän numeron!:)

   http://life-with-the-unicorn.blogspot.fi/

   Poista
  2. Mullakaan ei ole koko päivänä toiminut tuo lukijapalkki :)

   Poista
  3. säikähdin jo et mun kone sekos:D

   Poista
 41. Heippa. Kirjoitan nyt ensimmäistä kertaa blogiisi, vaikka olen seurannut 3-5 kuukautta. Olen pitänyt sinua mukavana ja aivan normaalina ihmisenä, jolla on suosittu blogi ja varmasti paljon kiireitä. Aluksi pidin sinua sellaisena, joka on hyvinkin varakkaasta perheestä - ja saisit kaiken mitä haluat. Yleensäkkin pidempi lukuseuraus on muuttanut käsitystä positiivisemmaksi, ja nyt olen todella iloinen puolestasi, kun panostat paljon aikaa blogillesi ja ratsastat oikein hyvin. :')

  Tämä postaus oli hyvin selkeä ja hyvin sanoitettu asiateksti. Niinhän se tietenkin on, että tulee ennakkoluuloja vaikka blogin kautta, kun kukaan ei näe kasvotusten, eikä silloin ole vihaajilla pokkaa sanoa sanottavansa. Hienosti olet kumminkin jaksanut negatiivisuuden ja ottanut sen huumorilla vastaan. Oiken mukavaa blogihetkiä vielä tulevaisuuteen, olet saanut nyt uuden anonyymin [positiivisen. :'D] seuraajan joksikin aikaa.
  -neppis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun mielikuvasi on muuttunut positiivisemmaksi:)

   Poista
 42. Toi eka kuva Pinjasta on kyl ihan sika upee :)

  VastaaPoista
 43. En halua ilkeillä mutta eikö "Kateellinen voi olla yksilölle sekä ryhmälle, jonka lisäksi ryhmä tai yksilö voi olla kateuden kohteena." ole sama asia? :) Hieno teksti kuitenkin!

  VastaaPoista
 44. Ensimmäinen tällänen "mielipidepostaus" jonka jaksoin lukea kokonaan! Tämä oli kyllä tosi kiva ja nuo kuvat on hienoja :)

  VastaaPoista
 45. Tämä ei tähän asiaan liity, mutta pitäisikö fleesepinteleiden alla käyttää pintelipatjoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä:) Näin Sanna ainakin aluevalkuissa opetti.

   Poista
 46. Moi voitko tehä my dayta lähiaikoina ? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kikkiä ja mydayn teen kyllä varmaan taas pian:)

   Poista
 47. Hyvä postaus jonka vähän nuorenpikin ymmärsi. Pisti kyllä tuon korvien välissä olevan massan raksuttmaan :)

  VastaaPoista
 48. Ihan asiaa koko teksti, tykkäsin! :)

  VastaaPoista
 49. Hyvä että tämmösiäkin aisoita käsitellään! Ite olen mll- tukioppilas koulussamme, ja törmään siellä jatkuvasti myös hyvien juttujen lisäksi huonoihin, viime viikolla oli mm. kateudesta asiaa aika lailla! Hyvä teksti ja asiaa koko juttu!:) Kiitos!

  Katsoin muuten tuo 13.päivä perjantai videon yt.stä, ja otti korvaan tuo matematiikan ja englannin "vaikeus" mullekkin mm. opo sanoi ettei niistä saaduilla numeroilla pääse mihkään, että pitäisi miettiä hieman enemmän miten oppisin paremmin. Mutta tiedän pari tuttuani, jotka ovat pärjänneet varsin hyvin vaikka tasonaan n. ala-aste kyseisissä aineissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla matikan naa oo vaikeuksia tai musta ainaki kasi on hyvä numero:D Mut totta muuten!

   Poista
  2. Tiia olet sanonut niin. Vastaus oli aika törkeä siihen nähden.

   terveisin KATEELLINEN Tiian vastauksille.

   Poista
  3. Ai mitä olen sanonut? Että en ole tyytyväinen matikan numeroon?

   Poista
  4. Että olet huono kielissä ja Matikassa

   Poista
 50. Toi oli kyl aika opettavainen(hyv ä nii!!)

  VastaaPoista
 51. Kiva postaus ja tosi hyvin kirjotettu! :)

  VastaaPoista
 52. Tykkäsin tosi paljon!:) mun mielestä pitäis iloita siitä mitä toisella on eikä aina vain kadehtia! Tiedän että sun koulu vie paljon aikaa mutta tykkään ihan sikana teidän videopostauksista tallipäivistä joten niitä ttas toivoisin:)

  VastaaPoista
 53. hei tosi kiva! tykkäsin:-)
  MUTTA
  ootko huomannu tällstä seikkaa (tai entiedä sekoileeko mun kone vaan)
  että _MISSÄÄN_ blogissa ei enää näy lukijapalkkia? Sunkin blogin lukija gadgetin alla on tyhjää. Lähtikö ne lukijat nyt oikeasti?
  Mutta bloggerissa ne silti näkyy? :o

  VastaaPoista
 54. Itse voisin sanoa tuosta kateudesta että vaikka kadehtii (omasta mielestä noloa) tavaraa tai jotain niin voi sen sanoa kiltistikkin ja nyt voin sanoa että kadehdin Tiiaa ja Pinjaa heidän hevosiensa ja Kännyköidensä takia.Mutta muistan kumminkin että hevosen pitämisessä on paljon työtä ja joudutte luopumaan monesta asiasta. Samon noista puhelimista, ei niiden osto ole halpaa ja jos sen kerran tiputtaa se voi hajota... OLen tyytyväinen omaan elämään ja tuolla nyt kumminkin tarkoitin että kadehtimisessa kannattaa ensin miettiä kuinka paljon voi menettää siinä samassa. ;)

  VastaaPoista
 55. Moikka Tiia. Ajattelin nyt pitkästä aikaa kommentoida tännekin. Olen seurannut blogiasi jo n.vuoden ja mielikuvani sinusta on kyllä muuttunut paljon. Ennen olit mielestäni hyvin ylimielinen, mutta nyt olet oppinut arvostamaan sitä, kuinka hyvin asiat sinulla oikeasti ovat.:) Tämän kateusjutun olen huomannut blogisi kommentteja selatessa. Ilkeillä anoilla on vain itsellään paha olla, ja se täytyy purkaa johonkin. Tykkään nykyään tästä blogista tosi paljon.:) Kiitos muuten tosi paljon tuosta kalenterista,jota myytte, se on aivan ihana. Suosikkini on erityisesti syyskuun kuva. Kiitos myös hyvästä tekstistä, tämä pisti miettimään. Mukavaa joulunodotusta<3 Terkuin; Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä aina osannut sitä arvostaa, nyt olen vain oppinut ilmaisemaan asiat teille niin, että se käy puheistani myös ilmi:) Voi miten kiva kuulla, että pidit kalenterista. Samoin sulle ihanaa joulua!

   Poista
  2. Juuri sitä tarkoitinkin, ilmaisin asiani hiukan epäselvästi. :)

   Poista
 56. Tosi kiva postaus! Lisää tälläsiä!:)

  VastaaPoista
 57. Olen sitä mieltä, että turha olla kateellinen/mustasukkainen sillä kaikki me kuollaan kuitenkin. Tästä mä myös pyrin pitämään kiinni.

  VastaaPoista
 58. Mä oon sulle kateellinen vaikka mistä asiasta, mutta en oo kokenut tarpeelliseksi kirjoittaa kommentteja siitä. Olen pitänyt sen omana tietonani, kunnes tämä postaus tuli. Nyt en kuitenkaan ala haukkumaan sua! :D Musta on ihanaa katsella sun uusia postauksia ja otankin susta mallia monessa hevosiin ja ratsastukseen liittyvissä asioissa. Olen samalla oppinut paljon lukiessa tätä blogia. Kateellisuus on vaan opettanut mua ja tsempannut opettelemaan uutta. Kiitos kaikesta! <3 T: Kateellisuudesta oppinut
  PS. Hyvää joulua sulle ja hepoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla ja hyvät joulut sullekki:)!

   Poista
 59. Ennen tykkäsin lukea sun ja Pinjan blogeja, mutta nykyään vastailette kommentteihin jossa esiintyy kriitikkiä pienissäkin määrissä, tylyyn sävyyn ja tuntuu että meitä lukijoita ei enää arvosteta samalla tavalla. En sano todellakaan pahalla, mutta olen vaan saanut sellaisen kuvan näistä vastauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että olet tälläisen kuvan saanut. Joskus on valitettevasti vain kausia, milloin kritiikkiä kestää huonommin kun toisinaan :)

   Poista
  2. Ymmärrän ja en sen takia kuitenkaan aio sun blogin seuraamista lopettaa, sillä tiedän että aina ei voi kritiikkiä "kestää" ja silloin vastauksetkin vaihtelevat. :-)

   Poista
 60. Todella hyvä teksti. :) Sulla on tosi hyviä ajatuksia ja tässäkin sait ne tosi hyvin puettua sanoiksi. ;)

  Hevos- ja blogimaailma ovat kyllä ihan mahtavat esimerkkikohteet, jos kateudesta puhutaan. En voisi edes kuvitella hevosihmisiä, joista kukaan ei olisi jollekin kateellinen tai blogia, joissa kukaan ei ikinä kommentoisi sillä tavalla ilkeästi, että kateus paistaa läpi. :D Hassua, kun asiaa alkaa ajatella, niin ne ovat kyllä ihan perusjuttuja nykyään. Yksinkertaisesti ei vain voida iloita toisten onnistumisista, jos itsellään onkin mennyt vähän penkin alle. Tai siis jotkut eivät voi iloita toisten onnistumisista...

  Tosi hyvä ajatus oli mielestäni tuo, että kateus voi joissain saada myös aikaan motivaatiota. Olisi kyllä ihan huippua, jos kateus saisi kaikissa oikein kunnon motivaatioryöpyn aikaan, eikä tuhlattaisi voimavaroja ilkeisiin kommentteihin tms. Itse olen ainakin huomannut, että turhaa on jäädä miettimään ja kiroamaan kun "toisella on niin paljon parempi elämä", vaan täytyy alkaa vaan ahkerasti tekemään töitä sen eteen, että voi saavuttaa sen, mistä jollekin toiselle on kateellinen. Kaikki riippuu lähes melkein vaan omasta asenteesta ja siitä, mihin voimavaransa kohdistaa - siihen, että saavuttaa haluamansa vai siihen, että voi ilkeillä henkilölle, jolle on kateellinen. Jokainen voi noista tehdä sen oman ratkaisun ja miettiä, kumpi on järkevämpää. :)

  VastaaPoista
 61. Todella hyvä teksti! Itse en ole kovin kateellista seuraa, saatan olla kateellinen pari päivää kaverin hienoille kengille, mutta en osta koskaan samanlaisia. Itse olin sulle kateellinen ku sulla on mun mielestä niin hienoja kaikki ratsastusvaatteet ja halusin kaiken näköistä samaa, mutta nyt kun tiedän että en saa siä mitä sinulla on en ole enää niin kateellinen.Huomasin yhdessä videossa Pinjalla samanlaiset ratsastushousut kun minulla ja sinulla samanlaiset ratsisukat kun mulla, niin se oli niin siiistiiiii enkä osaa enää olla kateellinen sulle jostain syystä :)

  VastaaPoista
 62. Olipas hyvin kirjoitettu aiheesta! Harmi että on semmoisia ihmisiä jotka ei osaa iloita toisen puolesta, sen saavutuksista ja onnistumisista. :S Hyvä Tiia, jatka samaa rataa!

  VastaaPoista
 63. Ei mulla muuta(kirjoitin jo aamulla tänne) mutta tuolla lukee että "
  Kysymykset mieluiten uusimaan postaukseen" kai huomaat virheen?:D

  VastaaPoista
 64. Kateus on todella inhottava asia, itsekin meinasin joskus tehdä siitä tälläisen postauksen, se jäi mutta oon tosi ilonen että sä toteutit sen:) Ihana postaus nimittäin.

  Itse olen joutunut kestämään kateutta, yllätys yllätys, hevosten kautta. Kaverini tuli todella kateelliseksi minulle saatuani oman hevosen. Tiesin koko ajan että jotain sellaista oli tapahtunut mutta kesti kauan ennen kuin hän tuli puhumaan asiasta, eikä silloinkaan myöntänyt olevansa kateellinen mutta se paistaa hänestä niin selvästi läpi. Sovimme että unohtaisimme asian ja hetken kaikki oli taas hyvin, mutta nykyään emme enää oikeastaan ole yhteyksissä. Saan kuulla muiden kavereitteni kautta kuinka hän on puhunut kaikenlaista minusta ja nykyään myös omistamaani materiaan liittyen. Inhottavaa, haluaisin kuitenkin että voisimme olla vielä kavereita mutta joskus kateus tuntuu paisuvan liian suureksi. En oikein tiedä mitä pitäisi tehdä.. :/ Välillä mietin että voisin antaa asian vain olla. Jos paras kaveri ei osaa olla iloinen puolestani vaan välit lähes tulkoon menee kateellisuuden takia niin en tiedä että onko se oikeaa ystävyyttä. Kuitenkin mulla on joskus todella kova ikävä sitä ihmistä.

  VastaaPoista
 65. Tiia, sä vaikutit alussa tosi mukavalta ihmiseltä. Nyt kun n. vuoden päästä tulin takas lukemaan sun blogia... ni sä vaikutat ihan hemmetin ylimieliseltä ääliöltä, joka ei osaa arvostaa mitään.

  Sä et ansaitse Voittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ansaitsekkaan. Mut hei, älkää surko, mulla on suunnitelma:) Laittakaa pakettiin ja joulupukki voi tuua sen meille.:)

   Poista
  2. Totta! Voittohan voi lentää vaikka johtajaporona?:)
   Tai jos Petteri jäis eläkkeelle.. :/ Vitun petteri Fuck you.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 66. ihan suuuuuuuperrrrr hyvä postausssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mullekkin ovat "kaverit"välillä todella ilkeitä ja en tiedä ovatko he vaan niin kateellisia jostaim vai mikse he ovat sellaisia

  VastaaPoista
 67. Kannattaa muistaa, että vaikka joku (myönnän myös minä itse) kadehtii Tiiaa ja ajattelee että aww tuolla on täydellinen elämä. Ei, ei kellään ole täydellinen elämä varmasti Tiiallakin on huonoja päiviä ja asioita jotka ei mene yhtä hyvin kun kadehtijalla. Ja ylipäätään blogeissa usein hehkutetaan vaan omia parhaita puolia, omaa omaisuutta jne. Monet haluaa että muut ihmiset ihailee..Tosin Tiia on kyllä semmonen ei hehkuttaja tyyppi..:) Mun mielipide, tarkoitan ihan yleisesti! Elkää siis mitenkää loukkaantuko tms.!!

  VastaaPoista
 68. Tätä minäkin olen paljon miettinyt! Varsinkin nuo kommentit. Ja lähinnä se että kuitenkin tässä blogissa ei oo välttämättä kaikkea sun elämästä. Mistä me tiedetään kuinka sulla oikesti menee? Ja että kuinka paljon sinulla on rahaa? Itsekkin kirjoitan blogia, ja sen tajuaa että ei sinne blogiin kuitenkaan kaikkea kirjoita. Lähinnä vain kaikki normaalit jutut. Ei mitään kamalan henkilökohtaista tms. :) Musta oli kiva lukea tälläistä postausta! Voisitko tehdä näitä vielä lisää? :) Vaikka jostain muusta aiheesta ? :)

  VastaaPoista
 69. HUOM, mä en kadehdi Tiiaa en todellakaan, ENEENEENENN! Mutta silti mua ottaa päähän ihan pelkkä Tiian asenne.

  VastaaPoista
 70. Tiia, turha esittää kovaa.

  VastaaPoista
 71. Vau! Tosi hienosti kirjotat! Ja jotenki osaat aina lähestyä asioita niin monesta näkökulmasta:) ku ihmiset on Nii erilaisia. Tykkään!(: ja te kaks viimestä anoa, en mitenkään jaksa alkaa inttään, mutta ei kannata luulla, että olisitte tosi kovia ku uskallatte laittaa tommosta kommenttia. Todellisuudessa aika raukkamaista..

  VastaaPoista
 72. Onko tuo pinja tos yhes kuvas?

  VastaaPoista
 73. Todella hyvä postaus Tiia! :)

  VastaaPoista
 74. Sori jos ilkeilen nyt liikaa, mut teijän on ihan turha tulla tänne sössötään jotaki et Tiia ei ansaitsisi voittoa. Kuka sitten tekö? Musta tuntuu vähän että joku teistä on kade. Voi myöskin olla että annoitte vaan negatiivistä palautetta. Minun mielestä Tiia ansaitsee voiton. Ja jos teillä on jotain hirveen ilkeetä palautetta Nii kertokaa Se vaikka äitillenne kaverillenne tai vaikka koiralle mut kaikkea ei aina tartte sanoo julkisesti, tää on kuites aika suosittu blogi. (Jos teidän kaverinne on esim itsekäs tai jotain muuta Nii meettekö sanoon sille et sie et ainakaa ansaitse tota sun lemmikkii ku oot Nii itsekäs?) En siis todellakaan halua olla ilkeä vaan sanoin vaan oman mielipiteeni. Ja tiedän itsekkin kommentoin anonyyminä mutta minä tarkoitin noita anonyymejä jokka sanoo ettei Tiia ansaitse voittoa.

  VastaaPoista
 75. tää on tossi nätti blogi mä tykkään lukea ja seurata sun blogia <3

  VastaaPoista
 76. Luettuani tämän, ymmärsin, että minäkin olen kadehtinut sinua. Olen yrittänyt väittää itselleni sitä vain siksi, että et mielestäni ansaitsisi kaikkea ja, että et arvosta asioita. Aikaisemmin jätin tämän tekstin lukematta, koska ei kiinnostanut.

  Yksi päivä kuitenkin lenkillä käydessäni, huomasin, että olen niin kateellinen muille ihmisille, etten enää voi elää elämääni ilman kateuden tuntemista. Minulla ei ole hevosta ja ratsastan ratsastuskoulussa, suurin haaveeni on oma hevonen!

  Nyt olen ymmärtänyt sen, että jos todella hevosta haluan, minun on opiskeltava ja tehtävä töitä sen eteen, että voin sen joku päivä ostaa. En ikinä aikaisemmin tajunnut olevani sinulle kateellinen, kunnes nyt. Ja nyt, en enää olekaan kateellinen, sillä olen ymmärtänyt, etten sillä saavuta mitään. =)

  Pieni kateus on terveellistä, mutta kun se hallitsee elämää tai sitä ajattelee pitempään kuin vain sen pienen hetken, se on haitaksi.

  Terveisin anonyymi, josta tuntuu helpommalta puhua ilman nimeään.

  VastaaPoista
 77. Mäkin voin ihan hyvin myöntää sulle, että olen monesta asiasta sulle kateellinen:) en kuitenkaan pahalla tavalla vaan lähinnä haluaisin itse olla yhtä hyvä ratsastaja ja valokuvaaja:) Voitosta en kylläkään osaa olla kateellinen, koska mun omat hevoset on maailman parhaimpia ja ihanimpia enkä vaihtaisi niistä yhtäkään edes sataan Voittoon<3 enkä nyt tarkoita tätä Voiton väheksymisenä tai minään, mutta ethän säkään varmaan vaihtaisi voittoa mihinkään hevoseen?;) oma on aina paras ja sitä pitää arvostaa. Muista kehua voittoa tarpeeksi, onhan se sulle tärkee pelkän olemassaolonsa takia:) kiitä sitä, niin minäkin teen hevosilleni, siitä saa hyvän mielen, ja ikinä ei tiedä, vaikka jotakin sattuisi, eikä ehdi kiittämään rakastaan siitä, että se on olemassa<3 ajattele mitä elämäsi olisi jos voittoa tai lilliä ei olisi ikinä ollutkaan ja mieti, mitä se on nyt. Kaiken sen hevoset saavat aikaan vain OLEMALLA, eivätkä ne ole kateellisia, vaan rakastavat jos niitä rakastetaan, kunnioittavat jos niitä kunnioitetaan ja myöskin vihaavat jos niitä vihataan:) tämä nyt on vähän outo teksti, mutta toivon että vastaat ja mietit todella mitä hevosenne ovat sinulle antaneet:)

  VastaaPoista
 78. Moi! Mä en oe sulle kateellinen koska silleen en tunne sua.. (tai niin) . Vaikka haluaisin oman hevosen ja halusi just samanlaisen kun Voitto, niin en ole sulle kateelllinen , ja haluis sun sen kameran sen yhden uuden ! Ja haluisin alkaa bloggaamaaan mutta en saa.
  Ja mä sain iphone 4S, Niin sitte mä näin mun kaverin niin sitte se suuttu mulle koska mä sain iphonen (uudenpuhelimen) ja se ei, Ja sillä on puhevonen mihin se sai esim. suitset, satulan ja jne. niin me ollaan silleen saman vertanen koska se sai satulan mä iphonen , mä en oo sille kateellinen (ainakaan mä en tulle kateellusta) ja se on mulle, outoa!

  T. Tyttö joka on seurannut sua 1vuoden!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.