Kuulumisia

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Normaalien joulukalenteri postaukset lisäksi lupasin kirjoittaa kuulumispostauksia, joten nyt olisi päiväkirjamaisia merkintöjä kuluneilta päiviltä. Viikon tavoiteena oli tehdä joka päivä, järkevää tehtävää eikä humputella!

LAUANTAI - VASTALAUKKAA


Lauantaina satoi ihanan paljon lunta ja kenttä olikin pitkästä aikaa ratsastuskunnossa. Varmasti yksi parhaimmista pohjista mitä talvella voi olla, sopivasti lunta, ei liukas, eikä kovaksi jäätynyttä lunta. Innostuin sitten menemään ihan kunnolla. Voitolla oli vähän ylimääräistä energiaa, sillä lumiauran ajaessa toista kertaa ohi vedettiin pärkä pukkilaukkaa. Ensimmäisellä kerralla kumpikaan hepoista ei sanonut aurasta mitään, mutta toisella kerralla se oli sitten niin pelottava. Pysyin onneksi kyydissä, sillä ei oltu saatu aidan porttia kiinni sen ollessa niin jäässä. Ravailin ja laukkailin aluksi tapani mukaan päämäärättömästi. Laukan aikana sitten ryhdistäydyin ja aloin tekemään kuvan mukaista tehtävää. Pienet voltit menin myötälaukassa, mutta isomman ympyrän toisen puoliskon vastalaukassa. Voitto puksutti menemään todella hyvin ja ainoastaan yhden kerran, mun huolimattomuudesta johtuen vaihtoi laukan takaisin oikeaksi.

SUNNUNTAI - VÄISTÖJÄ
Sää ei ollutkaan enää tänää ratsastusta ajattellen ihanteellinen, nimittäin lämpötila oli plussan puolella. Tilsoja muodostui kavion pohjaan siis melko helposti. Käynnissä ne haittasivat eniten, kun eivät tippuneet niin nopeasti pois. Ravissa sen sijaan koko tilsoja ei juuri huomannut, niiden lentäessä kavioista melkein heti. Toisena päivänä muistin edelleen itselleni antaman tavoitteen eli tehdä jotakin määrätietoisesti eikä humputella ympäri kenttää. Päätinkin tehdä väistöjä. Aluksi tarkoitus oli tehdä niitä kaikissa askel-lajeissa, mutta tilsojen ja raskaan pohjan takia tein niitä vain käynnissä. Tein väistöjä "tylsästi" uralla sekä pituushalkaisijalta uralle väistättäen. Väistöt sujuivat melko hyvin ja uskon niiden olleen hyvää jumppaa raskaasta lumesta ja paksusta lumikerroksesta johtuen.

Maanantaina Voitto sai viettää vapaapäivää.

 TIISTAI - SIIRTYMISIÄ

 

Meillä oli taas koulusta vapaapäivä, joka meni heppaillessa. Nukuin aamulla pitkään, jonka jälkeen lähdinkin talliin. Irrotin aluksi maahan jäätyneet estetolpat, joka olikin yllättävän nopea homma sillä lämpötila oli plussan puolella. Seuraavaksi siivosin molempien heppojen karsinat ja laitoin Voiton ratsastuskuntoon. Äiti oli juuri imuoimassa tallissa, joten imuroin Voittoakin vähän. Pian on nimitäin klippaus, johon uskon Voiton suhtautuvan rauhallisesti mutta parempi silti vähän totuttaa tuollaiseen hurinaan korvienkin läheltä.

Menin ilman satulaa, koska tämän päivän ohjelmassa oli siirtymiset. Tykkään tehdä siirtymisiä ilman satulaa, sillä silloin istunnan merkitys korostuu. Satulan kanssa ei ainakaan meiltä onnistu pysähdykset joka kerta pelkällä istunnalla, kun taas ilman satulaa mun ei tarvitse muuta käyttääkkään kun istuntaa. Tein huonon pohjan takia siirtymisiä vain ravista käyntiin tai käynnistä pysähdykseen. Voitto tekee siirtymiset pelkällä istunnalla, olen huomannut että istunta on kaikista helpoin saada painavaksi ja heppa pysähtymään. Kun hengittää oikein raskaasti sisään ja sitten ulos, jolloin ainakin Voitto jo pysähtyy.


KESKIVIIKKO - SIIRTYMISET JATKUU..

Keskiviikkona oli ihan lähellä, että koko heppailu meni humputteluksi. Onneksi lopussa ryhdistäydyin ja jatkoin siitä mihin edellisenä päivänä jäätiin eli vuorossa oli siirtymisiä laukasta raviin. Syy miksi meinasi mennä humputteluksi oli ihan ymmärrettävä, hevonen ei toiminut ja itseä väsytti. Verkassa alkoi tulla jo ongelmia kunnollisen peräänannon, rentouden ja taipumisen kanssa, joten jouduin työstämään niitä ihan perusperusjuttuja ympyrällä ja kaarevilla pitkään. Sen jälkeen laukkailin kevyessä istunnassa reippaasti ja hetken sitten enemmän kunnollisesti työskennellen. Laukka toimii meillä lähes poikkeuksetta paremmin kun ravi, joten sen suhteen ei ollut ongelmia. Siirryin käyntiin ja meinasin jo lopettaa, mutta lopulta sain itseni vielä käskettyä hetkeksi hommiin. Tein keskiympyrällä ravi-laukka siirtymisiä. Ensin oikeaan kierrokseen, koska tiesin sen olevan vaikeampi ja niinhän se oli. Oikea kierros on mulle vaikea, koska mun kroppa ei vaan taivu. Olen kokoajan huomaamattani menossa vartalolla vasemmalle, vaikka ollaan menossa oikealle. Tämä tietysti vaikeuttaa Voiton työskentelyä ja näin ollen tulee paljon ristiriitaisia apuja. Olen koittanut korjata ongelmaa nyt sen kunnolla tiedostettuani ja olen huomannut selvän eron. Voitto meinaa välillä kääntyä jopa liian tiukasti, kun korjaan istuntani oikein. On tietysti tottunut, että haritan muuten väärään suuntaan. Tämä istuntavirhe korostuu etenkin laukassa. No, sitten itse tehävään. Aluksi ei meinannut sujua ja jouduin kerran huomauttamaan raipallakin. Olen itse sitä mieltä, että parempi korjata melko nopeasti raipalla mitä jäädä paukuttamaan pohkeilla. Varsinkaan kun mulla ei ollut kannuksia. Isoin ongelma oli rentouden ylläpitäminen. Voitto jännittyi siirtymisissä ja odotti koko ajan ravissa, milloin nostan laukan. Laukassa se kyllä sitten rentoutui nopeasti. Toiseen suuntaan kaikki sujuikin paremmin, kun olin jo saanut perusavut läpi. Siirtymiset olivat rennompia ja nopeampia.

53 kommenttia

 1. Kiva postaus, ja todella hyviä kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. täää oli kiva!:)

  VastaaPoista
 3. Kiva! Kuinka helposti Voitto säikkyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu onko se laiskalla vai virkeällä päällä, onko tuulinen vai ihan normaali ilma jne. :)

   Poista
 4. Jee teit kuulumisiakin! :) mun ponin kanssa on pikkuongelmia, toisinaan se kulkee ihanteellisesti, mutta sitten laukassa.. Jättipukkeja. Toisen ponin kanssa taas pukkilähtöjä päästä päähän, jotka eivät myöskään ole mitään mukavia...

  VastaaPoista
 5. Tää oli kiva idea tehä tämmöttiin tää kuulumispostaus! :)

  VastaaPoista
 6. Montako vapaapäivää viikossa Voitolla on?:)

  VastaaPoista
 7. Tää oli kyllä kiva :)

  VastaaPoista
 8. teksti loppuu vähä hassusti

  VastaaPoista
 9. kiva ja erilainen postaus, mut loppuks toi jotenki kesken vai näkyykse vaan mulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, loppu oli poistunut näköjään kun muokkailin kuvien paikkoja..:D Nyt näkyy!

   Poista
 10. Pukitteleeko Voitto paljon? Ja millon tulee jouluelokuvan jatko osat? :o :) ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus villiintyessään ei koskaan muuten:) Tulevat kun tulevat, ei kerrota;)

   Poista
 11. haha vähänkö nauroin tolle imuroimiselle :D voin vaan kuvitella voten ilmeen ku se on silleen "jaahas" hehee.. joo mut mäkin klippaan ton mun eläimen perjantaina, se on taas niin järkkykarvanen, etten kehtaa lähtee minnekään ihmisten ilmoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah:D Joo Voittoki onneks klipataan kohta, nii kehtaa taas käydä jossai!

   Poista
 12. Tosi kiva postaus! (: ja ihanan sopivasti hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 13. Kiva kun laitoit kuulumisiakin :) lopussa vaan jäi lause kesken vähän oudosti...

  VastaaPoista
 14. tää oli tosi kiva! :) vähän sellanen vaihteleva ja muista poikkeava :)

  VastaaPoista
 15. tosi mukava luettava kuulumispostaus! tykkään myös tästä ulkoasusta ihan sairaasti, teitkö tänkin taustan ite? :--)

  VastaaPoista
 16. Sori ihan pakko sanoo että se on askellajeissa ei askel-lajeissa:D mutta tosi kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 17. Mitä merkkiä voiton satula on?

  VastaaPoista
 18. Kiva postaus:D Ihania kuvia! Saako kännykkään play-kaupasta jotain ohjelmia millä voisi niinkuin sumentaa kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä saako play-kaupasta ku meil ei oo sitä..:(

   Poista
 19. eikö tule joulukalenteriin kun 1 video :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee enemmän, lukihan siinä että jatkuu.. Nyt on vasta 5pv;)

   Poista
 20. Kiva postaus:) Teettekö video postauksia joulun ajan?

  VastaaPoista
 21. Kiva postaus kun tulee välillä kuulumispostauksia niin tietää mitä teillekki kuuluu :DD Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 22. Tosi kiva ostaus ! :) Itse teen kans väliin tollai, et on joku määränpää ja tietty treeniaihe mitä tekee ratsastaessa,ei mee niin humputteluks :D

  VastaaPoista
 23. Miksi ett ratsasta voittoa oikein päin? Kun hevonen kulkee oikein päin niska on korkeimmillaan ja luotiviiva suora. Kaikissa kuvissa se lepää ohjallesi sekä takajalat ei toimi, yritä päästää sisäohja löysäksi jos hevonen pysyy ryhdissä se on oikein päin jos lössähtää maahan se kulkee väärillä avuilla. Tee videopostaus tästä miten ratsastat hevosesi muotoon ja koottuun kasaan sekä miten se on kuin se on painava ja raskas edestä. Kiitos, olisi kiva jos ottaisit ja tekisit tästä komentista postauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta minulla on neuvomista varten valmentajat.

   Poista
  2. Tuosta anon kommentista tuli mieleen mikä on luotiviiva ja miten näkee ettei takajalat toimi?

   Poista
 24. milloin tulee luukku 5

  VastaaPoista
 25. Kiva tuo joulukalenteri=)

  VastaaPoista
 26. Tiia mä en sano tätä pahalla mut tos Pinjan videossa sulla on jokaisena vapaana hetkenä kännykkä kädessä :DDD

  VastaaPoista
 27. Ootte kyllä mahtava pari Voten kanssa!:) tykkään! ja postaus oli hyvä!(: ja tykkään myös sinun ratsastustyylistä ja tästä blogista++ sun kirjotustavasta!:)

  VastaaPoista
 28. Millon tulee 5 luukku? D:
  Mut kivasti tehty tää postaus. Ois kiva jos tekisit tämmösii postauksii useemmin :) niiku esim. Sillo kun on tullut paljon erkoispostauksia putkeen ni voisit tehä tämmösii ::))

  VastaaPoista
 29. Kiva saada tähän väliin kuulumis postaus:)

  VastaaPoista
 30. Tuli mieleen tuosta kun sanoit että istunta ei oikein toimi satulalla, onko satula aivan sopiva?
  Meillä toimii kyllä,mutta vain jos on oikeasti hyvä satula. En usko että on niin paljon hevosriippuvainen.. tai sitten se tekee jostain kipeää?

  VastaaPoista
 31. oot paras ja voitko tehä my dayn?

  VastaaPoista
 32. Anonyymi oli ihan oikeassa, Voitto ei mene oikein päin ratsastaessa, eikä sen takajalat toimi oikein. Voitto ei ole ohjan ja pohkeen välissä vaan omilla teillään. Menee luotiviivan alla, pääsee näin helpolla ja pystyy huijaamaan ratsastajaa, että on muodossa. Ratsastajalla ei ole ohjat kädessä ja ulko-ohjan tuki puuttuu täysin. Joku epäili satulaa, kun Tiia ei saa apuja hyvin läpi. Olisiko niin, että ensin täytyy jaksaa ratsastaa hevonen rennoksi ja oikein päin. Sen jälkeen istuminen satulassa helpottuu ja avutkin menevät läpi. Kaikki lähtee perusratsastuksesta, jota ilman ei hevonen (Voittokaan) voi toimia. Sinulle anonyymi, joka kehotit Tiiaa tekemään postauksen, miten ratsastaa hevonen oikein päin, olipa hyvä idea! Teepä Tiia sellainen postaus videon kera, missä ratsastat hevosen oikein päin ja peräänantoon. Olisi kiva nähdä noin hieno hevonen menevän kerrankin peräänannossa.

  VastaaPoista
 33. Ootteko koskaan irtohypyttäny Voittoa tai Lilliä? :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.