Kahden viikon lomailu loppui nyt!

sunnuntai 29. joulukuuta 2013


Viime postaukseen tuli hirveästi kommentteja ja olikin kiva lukea mitä olette ulkoasuistani pitäneet. Nyt siirrytään kuitenkin taas Voiton kuulumisiin, eikä höpistä mistään ulkoasuista. Olen täällä muutaman kerran tainnut mainita, että tasan kaksi viikkoa sitten menin viimeksi kunnollisella pohjalla kunnolla hepan läpiratsastaen. Voitto on tietysti liikkunut vapaapäivää lukuunottamatta ihan normaalisti joka päivä, mutta kunnolla ei ole päässyt pellolla tai kentällä menemään. Yllä olevat kuvat on otettu muutamia päiviä sitten, kun yritin pellolla ratsastaa. Nyt tuo vähäinenkin lumi on sulanut pois. Pelto tahtoo olla sen verran epätasainen ja ojien takia todella kapea, ettei siinä intopinkeellä hevosella joka sinkoilee pukkilaukkaa joka suuntaan ei oikein pysty kunnolla menemään.

Onneksi parina viimepäivänä on päässyt kuitenkin maastoilemaan. Tie onkin tällä hetkellä pehmeä ja todella hyvä ajatellen hevosten jalkoja. Pellollakin voisi mennä, mutta ei viitsi pilata hevosten laitumia. Se on selvää, että ne menee ihan kuralle, jos niissä ratsastelee tälläisellä kelillä. Kenttä näyttää onneksi pikkuhiljaa paremmalle, sillä jäätä on enään muutamassa kohdassa. Vielä pari päivää vesisadetta, niin kotonakin pääsee ratsastamaan täyttä päätä. Onko muilla ollut pohjien kanssa ongelmia vai menettekä te vain kylmän viileästi peilijäässä olevalle kentälle ratsastamaan?


Ollaan monta päivää jo suuniteltu maneesille lähtöä, mutta tänään saatiin se vihdoin aikaiseksi. Pakattiin hepat koppiin ja ajettiin Korholaan. Samalla testailtiin vähän uuttaa objektiiviä. Ihmeitä sillä ei aikaan saanut, kun ei ollut aikaa rauhoittua kuvaamaan. Maneesi on yksi pimeimmistä, enkä siellä ole vanhallakaan obsulla koskaan saanut hyviä kuvia, kun taas joistakin maneeseista kuvat onnistuvat ihan helpolla. Kaikkia valoja ei pidetä päällä, jossei hypätä ja ulkona oli niin pimeää, ettei luonnonvaloa tullut yhtään. Melko tekemätön paikka siis. Lillin kuvista tuli kuitenkin melko kivoja, valkeaa ponia on aina helpompi kuvata hämärässä. Voitonkin kuvista tuli ihan blogikelpoisia muokkauksen jälkeen. Onhan objektiivin jälki huomattavasti parempaa kun vanhassa myös tuolla hämärässä maneesissa, siitä ei pääse mihinkään! Asetuksena meillä oli aukko oli f/2.8, suljinaikana 1/80 tai 1/60 ja ISO-arvon valinnan annoin kameran hoitaa itse. Sitten siirrytään kamerajutuista blogin päätähteen eli itse Voteen. Voitto oli intopinkeenä lähdössä maneesille. Se juoksi koppiin ja sähläsi koko matkan milloin purren Lilliä ja milloin jyrsien väliseinää. Laitettiin perillä hepat valmiiksi pihalla. Voitto pyöri ja hyöri koko varustamisen ajan. Eihän sille voinut olla kuin nauramatta, toisella oli niin paljon virtaa!

Ohjat käteen ottaessani huomasi kyllä, että ei ole tullut kunnolla mentyä heppaa läpi.. Voitto oli pään kanssa tosi levoton, kyttäsi ympärilleen eikä olisi halunnut myödätä suusta yhtään. Kerrankin jaksoin ratsastaa sen hyväksi, usein kun meinaan liian helpolla luovuttaa huonoina pävinä. Työskentelin kaikissa askellajeissa volteilla taivutellen. Parhainta mahdollista peräänantoa ja muotoa sieltä ei tullut, mutta loppujen lopuksi sain hevosen kumminkin ihan kivasti kulkemaan varsinkin laukassa. 

Oma istunta on kyllä taas kerran vähän retuperällä. Pysyn kohtalaisen hyvässä ryhissä selästä, mutta hartiat tahtovat painua kasaan. Oli outoa ratsastaa muiden hevosten seassa, joutui koko ajan keskittymään myös ympäristöön, ettei kiilaa kenenkään eteen tai jää hyppäävän hevosen alle. Voitto järjestikin heti aluksi pienen shown hepuloimalla maneesiin saapuvaa söpöä norjanvuonohevosta. Se vinkaisi ja pomppi pari kertaa ilmaan, kunnes rauhoittui. Pinjan kanssa naurettiinkin, että olis ees tehnyt ilman sitä kiljaisua niin ei kukaan olisi edes huomannut :D 

192 kommenttia

 1. Mä en kyl sais noin hyviä kuvia maneesissa :D Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. N mäkää sais tonne päinkää.

   Poista
 2. Wauu, ootte kyllä tosi hienoja! ☺

  VastaaPoista
 3. kiva postaus ! :) ja kivoja kuvia :))

  VastaaPoista
 4. Hyvin menee ! :) Tosi harmillista kun siellä on pohjat noin liukkaat, meillä täällä eteläsuomessa pohjat ovat taas liian mutaiset :/

  VastaaPoista
 5. onko tossa satulassa turhan iso säkätila?

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus! Hyvältä näyttää uudella objektiivillakin otetut kuvat! (: Mitä mieltä itse olet, suosittelisitko? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä näinkin vähälä käytöllä:)

   Poista
 7. Kiva postau, ja meette niin hienosti :3!!

  VastaaPoista
 8. Meillä on tällä Varsinais- Suomessa ihan sulaa niin kentät on hyvässä kunnossa! :) Olisit voinut laittaa jonkun Lillin kuvan niin olisi nähnyt millaisia niistä kuvista tuli? Mutta kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä ei tullut kuvina kovin hyviä, kun äiti kuvasi vain Pinjaa, mutta Pinja laitata kyllä jotain blogiinsa:)

   Poista
 9. Miks teillä on aina romaani satulassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säkätila on liian pieni muuten, eikä muutenkaan istu yhtä hyvin ilman romaania:)

   Poista
  2. Miksette hanki kunnon satulaa?

   Poista
  3. Varmasti votella on kunnon satula ja miksi hankkia uusi satula kun romaanilla "vanhakin" on hyvä :) uusi satula maksaa kuitenkin vähintään yli tonnin ja romaani noin 100€ joten... Kumpikohan kannattaa? (:

   T: eri ano

   Poista
  4. Käytetyn satulan voi aina hommalta ^^ Joka on puolet halvempi!

   Poista
  5. jos satula on romaanin kanssa hyvä niin miks ihmeessä pitäs hommata uusi satula? ei taas käy järkee ... :D

   Poista
  6. Oltaisi alkun alkaen tietysti ostettu satula, joka sopii ilman romaania hyvin. Sellaista kun ei löytynyt kuopiosta, eikä muualtakaan kun haettiin esim. tampereelta satuloita sovitukseen. Joillakin hevosilla on sellainen selkä, ettei siihen tahdo sopia kunnolla mikään satula ja estehevosilla käytetään lähes poikkeuksetta jotain pehmikettä välissä. Vaikka ei me nyt sitä esteiden koon puolesta vielä tarvittaisi;)

   Poista
  7. Meillä ainakin käytetään romaania senkin takia että se jakaa ratsastajan painon tasaisemmin:-)

   Poista
 10. Ihan hyviä kuvia. Miten votr on ulkona tarjennut, kun se on klipattu?

  VastaaPoista
 11. Meillä ei ole yhtään jäätä tai lunta missään. Kenttä on ihan kurainen ollut kun jäät suli, nyt kuivunut hyvin. Mukava mennä kunnolla omalla kentällä :) Toivotaan että sieltäkin jäät sulaa pois :) -Vicki

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus ja ihania kuvia!:) Tää on mun lempiblogi!:)

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus ja meette tosi hyvin voiton kans! :-) tuo uusi banneri on tosi hieno ja kekseliäs kun siinä on nuo kuolaimet! :-) tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 14. Tuutko apasionataa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikai Tiian kaikkiin heppatapahtumiin tarvi tulla :) varsinki ku asuu niin kaukana helsingistä...

   T. Eri ano

   Poista
  2. Olen kerran käynyt ja en koe tarpeelliseksi käydä toista kertaa. Pidän enemmän kilpaluista kun tuollaisista näytöksistä:)

   Poista
  3. Mäkin kävin siinä 02.02.2013 näytökses ja ei ole tarvetta mennä uudelleen :) t: eri anot ku ylempänä

   Poista
 15. Meidän kenttä on kauheaa velliä! hepan kaviot uppoaa jonkin verran, toivotaan että kuivuis nyt ees jonkin verran. Toivon sinnekkin pikaista paranemista kentälle :D

  VastaaPoista
 16. Etelä-suomessa kenttien pohjat on ollu ainaki pari viikkoa sitten ihan jäässä niin ei voinu ku kävellä kentällä:( minkä ikäinen voitto on? :)

  VastaaPoista
 17. Miksi et enää käytä niitä punaisia ratsastushousuja? Onko sulla taviratsastushousut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niiden lisäksi kahdet muut, niin käytän niitä kaikkia vuorotellen :) On mulla sellaset paksut toppahousut.

   Poista
 18. Kiva postaus ja meidän kenttä on ihan sairaan hyvä! Tänää päästii kunnolla ratsastelemaa! Ihan sulaa kaikkialla ja kentän pohja on tosi hyvä nyt. Mutta lunta ollaan kaivattu tännekkin....

  VastaaPoista
 19. Mä oon niin tarkka heppani jaloista että en mene missäön nimessä peilijäässä olevalla- tai muuten vaan kovalla kentällä! Menen sitten vaikka mielummin maastoon kävelyttämään tai maastakäsin juttuja. Täällä on onneksi plussa kelit, joten ei ole pohjasta huolta:)

  VastaaPoista
 20. Tehkää videopostaus ! Tosi kiva postaus !

  VastaaPoista
 21. Tosi kiva postaus :) Itse en ole edes käynyt ratsastamassa muuta kun viime viikolla ja sillon oli vielä ihan hyvä kenttä :)

  VastaaPoista
 22. Kiva postaus ja ihanan hyvälaatuisia maneesikuvia!
  Super kiva uusi banneri :)

  VastaaPoista
 23. Täällä rannikolla on niin hyvät kentät tällä hetkellä!:)

  VastaaPoista
 24. Kivoja kuvia! :) Määkään en oo voinu pitkään aikaan liikuttaa mun heppaa kunnolla kun kenttä on niin huonossa kunnossa :/

  VastaaPoista
 25. Voi kun Voitto näyttää hienolle klipattuna:D Meillä kenttä on ihan kokonaan sula, harvemmin sitä joulukuun lopussa ratsastaakin ihan sulalla kentällä, toki kentän reunoilla on mutaa, mutta keskeltä on aika hyvässä kunnossa:) Ja tosi onnistuneita kuvia on:-)!

  VastaaPoista
 26. Meillä kentällä ihanaakin ihanampi kumirouhe! Vaikka se olisi jäätynyt, se joustaa jonkun verran ja siinä siis pystyy silloinkin tekemään ihan kunnon treenin. :)

  Hyviä kuvia olette saaneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähä kiva! Kumirouhe tosin ei auta, jos kentän pinnalla on parin sentin jääkerros, kuten meillä tällä hetkellä:/

   Poista
  2. Onko teiän kennttää hiekotettu?

   Poista
 27. Tämä vuodenaika on ihan kamalaa! täällä lapissa kun on luntaki nii ei se tilanne parempi ole .. maastoon ei pääse koska hiittisuora, ravirata ja maastoreitin on ihan peilijäällä, ja kenttä on kuin uima-allas jossa lilluu jäälauttoja.. no se tietää väistöjä, ympyröitä, taivutuksia ja muita käyntihommia :)

  VastaaPoista
 28. Nää kelit on kyllä aika perseestä, sais tulla sitä lunta kunnolla, tai sit edes kuivua vähä paikat et pääsis kunnolla maastoileen ja kentälle. Täällä oli ensin joka paikka ihan jäässä, ehkä päivän verran kenttä hyvänä ja sitten oliki jo liian märkää mennä kentällä... Pääasiassa maastoiltu, ja jonkun verran ollaan käyty sitten maneesilla. Toisaalta ihan hyvään saumaan yks hepoista reväytti takajalkaansa ja on ollu pienimuotoisella sairaslomalla kun kelien puitteissakaan ei ole päässyt kunnolla liikkumaan.

  VastaaPoista
 29. Saako Sini ponia? Tai haluuko se ponia?
  Ihan hyvät kuvat maneesis, itellä ei tuu mitää!

  VastaaPoista
 30. On paljon parempi, että lähditte maneesille, koska Voiton ja Lillin pitää liikkua tarpeeksi. Eilen oli kenttä Kaavilla vielä hirveässä kunnossa, joten menin pellolle ratsastamaan Arttua. Oli siellä pikkasen jäätä, mutta ei uralla kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Kaavilla on taas paikat ihan sulat!

   Poista
 31. Inhoan tätä säätä. Minunkin liikutushevoseni on ollut lähes kaksi kuukautta pelkällä löysäily liikunnalla. Pellot, maastot ja kenttä ovat kuraisia ja märkiä. Sinnehän jää kengätkin. Lunta ja jäätä ei ole näkynytkään pitkään aikaan. Plus asteiden puolella ollaan oltu koko "talvi". Voi kun tulisi lunta niin pääsisi hevonen taas treeniin!

  VastaaPoista
 32. meillä täällä etelässä kenttä on aivan sula, samoin maastot. Lunta ja jäätä ei ole näkynyt vähään aikaan missään, kenttä toki on vähän märkä, mutta kuitenkin niin hyvässä kunnossa että pystyy ratsastamaan. Meillä on kyllä onneksi maneesikin, niin ei haittaa vaikka kenttä olisikin huonossa kunnossa.

  VastaaPoista
 33. vau, ei oo varmaan koskaan ollut kuvia sulla joissa voitto menis noin hienosti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah on kyllä ainakin mun mielestä :D Mutta kiitos!

   Poista
 34. "Tunnisteet: lifestyle"

  miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska mun pitää laittaa jokaiseen tunnisteeksi joko lifestyle tai muoti, sillä muuten postaus ei mene indiedaysiin. Jokaisessa postauksessa on viimeisen parikuukautta ollut siis tuo tunniste.

   Poista
  2. pitääkö kaikkien postausten sitten mennä indiesaysiin? Onko se ns. pakotettu juttu, kun kuulut inspiration ryhmään?

   Poista
  3. Kuulun Inspirationiin, ei mun ole pakko laittaa niitä, mutta sieltä kautta tulee kumminkin liikennettä mun blogiin joten oon ne tykänny laittaa:)

   Poista
 35. Onko Voitto vino tai jotain, kun joka kuvassa näyttää asettuvan oikealle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse, heti kun päästän asetuksen pois sisäohjasta se heijaa pään takaisin oikealle. Vinous olisi varmasti ratsastettavissa pois, mutta se johtuu osittain kielivammasta joka aiheuttaa eriparisuutta pään lihaksistossa :)

   Poista
  2. Se johtuu yleensä kyllä siitä että ratsastajan ulko-ohja on turtunut ja sieltä vedetään :D.

   Poista
  3. Eiköhän valmentaja olis mulle tollasesta sanonut, yleensä nimittäin ratsastan liian löysällä ulko-ohjalla :)

   Poista
 36. meillä päin etelä-suomessa ei ole lunta tai jäätä ollenkaa :D.. täällä kenttä on siis sula ja pystyy hyvin ratsastamaan, välillä kenttä on tietysti vähän löllö jos on satanut!

  VastaaPoista
 37. No, meillä on ihan surkeet kentät... 👎

  VastaaPoista
 38. meilläkään ei oo yhtään jäätä, joka paikka on ihan sula, eikä nyt ole satanutkaan, joten kaikki tiet + kenttä on ihan bueno! :)

  VastaaPoista
 39. Ratsastatko tarkoituksella pidemmillä ohjilla? Hevosen on vaikea tukeutua ohjaan jos ne roikkuu noin pyykkinaruina. Haluaisin nähdä kyllä semmoisen kuvan jossa sulla on lyhyemmät ohjat ja Voiton niska ylempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei mun mielestä tiia mene yhtään löysällä ohjalla. ei sitä hevosta kuitenkaan ole tarkotus hirveessä paineessa ja tiukalla tuntumalla pitää jos se ite myötäilee ja tottelee ratsastajaa yhteistyössä. mun oma hevonen toimii ainakin parhaiten ei-niin-tiukalla tuntumalla, ja pysyy pyöreänä. kyllä tiian tuntuma on sellainen mielestäni et voitto pystyy tukeutumaan siihen oikein hyvin. ehkä tiia kuule tietää ite millä tavalla voittoa on hyvä ratsastaa ja milloin se toimii parhaiten ja työhalukkaisena. :)

   Poista
  2. Koitin parhaani mukaan koko ajan keriä ohjia lyhemmäksi, sillä ne tahtovat aina valua pitkäksi :) Eli ei ole tarkoitus.

   Poista
  3. On se hassua että täällä on ihmisiä jotka väittää Tiian roikkuvan suussa ja sitten väittää että ohja on liian löysä ;)

   Poista
 40. Hitsi miten hyviä kuvia sun kameralla tulee maneesissa! :) Ite ku on yrittäny ottaa kuvia maneesissa ni tulee aina heilahtaneita ja epäselviä. Täällä vehmerissä on tiet ihan sulia ja kenttä aika vetinen :/

  VastaaPoista
 41. Hahh ihana voitto meni sekasin vuoniksessa :D:D

  VastaaPoista
 42. Meillä täällä Tampereella oli pari viikkoa sitten aivan kamalat kelit..kenttä peilijäässä,
  Piha peilijäässä, maastot peilijäässä ja sen päälle satanut lunta. 100% liukkaus siis taattu! Hevoset vaan seisoskeli. Nyt on ollu pari päivää pelkkää plussaa ja sadetta joten kenttä on ihan kuin keväällä ja siinä pystyy meneen tosi hyvin, ja maastotkin ihan loistavat :) eikö teillä ole ollenkaan metsämaastoja siellä? Menette aina vaan teitä pitkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein ole kunnon metsämaastoja ainakaan näin märkään vuodenaikaan, olisikin!

   Poista
 43. Meillä täällä etelässä ei ole ollenkaan lunta joten ei tarvitse murehtia pohjista:D

  VastaaPoista
 44. Liian pitkällä ohjalla Tiia ratsastaa. Ohjat käteen, ihan perusasia.
  Joku kyseli, onko Voitto ihme hevonen, kun pysyy 20 min liikutuksella / pvä kunnossa. No, ei takuulla ole! Mistähän teidän joidenkin ihmettelemä lihaksien puute mahtaa johtua...olisiko liian vähäisestä harjoittelusta. Entä estekiellot,joita täällä on ihmetelty, no ihan samasta syystä. Kaupasta ei voi ostaa lihaksia hevoselle, eikä sellaista hevostakaan, joka pysyy kunnossa treenaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän sen itsekkin ja koitan korjata virhettä koko ajan. Niitä kun ei vaan ihan hetkessä saa pois.

   Luitko ollenkaan minun vastausta kyseiseen kommenttiin? Se olisi tässä: "Yhden videon perustteella teet johtopäätöksen kauanko rasastetaan joka päivä okei? Joskus mennään 20min, mutta eihän siinä ehdi oikeasti ratsastamaan kuten sanoitkin. Miten voisimme ratsastaa talvella kunnolla, jos ei ole paikkaa missä ratsastaa. Silloin ei ihan oikeasti pysty ratsastamaan, on hengen vaarallista mennä ihan peilijäässä olevalle kentälle, pimeällä ei ehdi maastoon ja pelto on sula, jolloin siinä ratsastaessa maa menee rikki ja tulevan kesän laidun pilalle.

   Ymmärrän kyllä huolesi, jos joka päivä ratsastaisimme vain 20minuuttia :)"

   Eli emme siis suinkaan ratsasta joka päivä 20minuuttia, johan siinä Voiton pää pimahtaisi eikä se sellaisella kunnolla varmaan jaksaisi kovin monen esteen yli hypätä.

   Poista
  2. Ja vielä niihin kieltoihin, en ihan ymmärtänyt sanoitkon niiden johtuvan treenin puutteesta vai lihaksiston puutteesta. Kieltojen pois saaamiseen tarvitaan paljon treeniä, mutta kun en raaski hypätä kun max. kerran viikossa, joten sen enempää treeniä ei vaan voi tehdä :)

   Poista
  3. Ohjat tosiaan kunnolla käteen, Tiia! Mielestäni ratsastuksenne näyttää enemmän hölkkäilyltä, missä nyt ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta Voiton lihaskunnosta huomaa kunnollisen ratsastuksen puutteen. En tiedä onko näin oikeasti, mutta omaan silmään Voitto näyttää tyhjältä edestä.

   Muista oikeasti ratsastaa, sä osaat kyllä!

   Poista
 45. Aiotteko ampua raketteja uutena vuotena? Pelkääkö Lilli ja Voitto raketin ääniä/raketteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme ole ampuneet moneen vuoteen, kuten ei nytkään. Eivät ne kauheasti pelkää, mutta tuskin kumminkaan viettävät rauhallista yötä. Onneksi tässä lähinaapurit eivät ainakaan yleensä ole ampuneet.

   Poista
 46. Tuli mieleen tähän postaukseen liittymätön asia, että muistahan olla kiitollinen siitä että on mahollisuus valmennuksiin ja omaan hevoseen, jolla oot vieläpä kehittyny noin valtavasti nuoresta iästäsi huolimatta! :) on kyllä hirmu kivan näköistä menoa! Maneesissa on tosiaan se huono puoli että tarvii väistellä muita eikä siten voi keskittyä vain omaan ratsastukseen. Ja sitte on se että hevoset, tai ainakin oma vuokrikseni, ovat innokkaampia maneesissa vakaalla pohjalla :)

  Mää oon tehny niim että jos kenttä on jäätikköä, oon menny maastoon tai maneesiin. Maneesi tosin on ratsastuskoulun, joten sinne ei läheskään aina pääse. Iltaisin (yhdeksän jälkeen) ja aamuisin on pääsääntöisesti vapaana. Onneksi nyt on loma kuitenkin! ;)

  VastaaPoista
 47. Meillä kenttä on sellainen, että 2 kulmaa pitää kävellä, mutta muuten pystyy ravaamaan, mutta ei ympyröitä ravissa. Kenttä on alta peilijäässä, mutta ajettiin 2 viikkoa sitten kuorma hiekkaa, joten on se ihan vähän parempi, mutta ei voi laukata :/

  VastaaPoista
 48. Milloin voit tehä MyDayn??

  VastaaPoista
 49. Siellä tallilla missä käyn, on kenttä ihan peilijäässä. Siellä ei ole maneesia, koska se on sellanen talli niin kuin teillä, etä se on yhtien tyyppien pihalla. Me ei olla ratsastettu mun kaverin kaa, mut ne on varmaan käyny maastossa.

  VastaaPoista
 50. Täällä Keski-Suomessa päin kenttä on hyvässä kunnossa. Pystyy meneen ihan kunnolla ja myös esteitä uskaltaa hypätä. Parissa päivässä kenttä on kuivunut lähes täysin (enään vain toisessa päädyssä hieman "vetelää"hiekkaa).

  VastaaPoista
 51. Meillä ei ole tallilla kenttää, eikä maneesia. Joten ei voida oikeestaa liikuttaa paljo yhtään hevosiamme. :/. Mitä hiekkaa kannattais laittaa kentän pohjaan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maneesi/silttihiekkaa muistaakseni, tässä postauksessa voi olla tarkemmin: http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/01/meidan-kentta.html

   Poista
 52. Meillä on kaksi kenttää jotka ovat tällä hetkellä sulia taas:) maneesi löytyy myös ja siellä menen suurimmaksi osaksi;)

  Kiva postaus!

  VastaaPoista
 53. Itse oon mennyt maastossa kun on sulat tiet ja tänään lähettiin maneesille ratsastamaan ja ponista huomasi, että se jos halusi liikkua lomapäivien jälkeen! Siinä maneesissa on tosi hyvät valot, sai pokkarikamerallakin ihan siedettäviä kuvia ja hyvää videota! :)

  VastaaPoista
 54. Mun mielestä noi ylemmät kuvat ennen maneesikuvia oli aika huono laatusia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovatkin. Hämärällä ja vanhalla putkella otettuja.

   Poista
 55. Meillä on täällä semmoinen tilanne, että kenttä on ihan peili kirkkaassa jäässä(ollaan jopa luisteltu siinä), maastot on joistan kohti ihan hyviä ja sulia mutta viimeviikolla sopivasti ylläpito hepalta lähti kenkä ja se kengän puuttuminen yksistään ei haittaisi liikuntaa mutta tietty se kompastelee enemmän niin ei ole uskaltanut mennä kun hankitreeniä ja muuten onkin vaan lomaillut...

  VastaaPoista
 56. Voitto näyttäisi aivan eri hevoselta, jos sillä olisi enemmän etuosassa lihaksia, :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
 57. miellä on tallilla kaikki paikat ihan peilijäässä.. ei olla viikkoon päästy ratsastamaan kun kentillä ei voi mennä, maastot oli pari päivää sitten vielä lumessa ja ihan hyvät, muttei enää ja meidän hevonen vielä maastossa ryöstää niin sielläkään ei ole voinut mennä muutakuin käyntiä ja ehkä vähän hölkkää, pelloilla ei voi ratsastaa koska menevät pilalle ja edes maneesille ei päästä koska vinkan kanssa ei tallilta pääse pois tallitien ollessa peilijäässä ja tie on jyrkkää ylämäkeä.. eihän tässä muuten mitään, saisi hevonen vähän lomailla muttakun sen pääkoppa ei oikein tämmöstä lomailua kestä ja selkään noustessa hevonen on räjähtämispisteessää.. voi että miten rakastankaan tätä suomen ilmastoa ja maneesitonta tallia :/ onko teillä koskaan tämmöstä ettei voi rastastaa ollenkaan, missään?

  VastaaPoista
 58. Harmi ku siel o jäätä kentällä mutta tääl etelä suomes onki kivat kurakelit jotka on vähän jo hellittäny jote tänään pystyin oikeastaan tosi hyvin menmään omalla ponilla :) mutta tälläisillä keleillä tulee kyllä käytyä maneesilla enemmänkuin usein !

  VastaaPoista
 59. Kiva postaus!(: Meillä on ollut kanssa ongelmana että missä ratsastaa vaikka välillä ollaan päästy maneesillekki käymään. Mein kenttä on kanssa sellanen tosi liukas peilinen mutta nyt se on toisesta päästä hieman parempi niin ollaan siinä menty mitä nyt pystynyt!(: Energiaa tietty riittää meijänki hevosilla koska liikutukset nyt olleet mitä olleet. Lunta täällä ei ole ollut reiluun kahteen viikkoon mutta jäätä sitäkin enemmän,sulaisi nyt pois että pääsisi treenaamaan kunnolla:) Tuli tosta romaanista mieleen että itse tykkään käyttää romaania hevosellani vaikka se ei sitä tarvitsisi mutta tuntuu hevosesta varmasti kivemmalta kun ei oo niin kova satula selässä:) Kaikki ihmiset ei edes käytä satulahuopaa siellä satulan alla ja menee ilman sitä joka näyttää että se ois tosi kova hevoselle:/ Minkä merkkinen on voiton romaani?

  VastaaPoista
 60. Kiva postaus! Oon vasta hetki sitten alkanu seuraamaan tätä blogia! Ja meillä on pellot ihan upottavaa mutaa ja kauheesti vettä. Kenttä on niin pehmeää hoekkaa että ollut nyt ihan upottavaa ja täynnä lätäköitä ja pienikin pakkanen niin on heti ihan peili jäätä olen ratsastanu pihalla tai maastossa. Tänään kenttä oli hyvä niin pääsi kentälle irtojuoksuttamaan ja hypyttämään molempia!mutta joo tosi kiva blogi tää!(:

  VastaaPoista
 61. Miksei siellä ollut kaikki valot päällä jos joku hyppäs? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enmä tiiä, eivät laittaneet tai sit vaa valkuissa on :)

   Poista
 62. Millainen kielivamma voitolla on ollu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakupalkkiin kuin kirjoitin "Voiton kieli" niin löytyi aika monta postausta, joissa oli voiton kielestä edes jotain. Löysinpäs tällaisen selityksen sinullekin:
   "Jotkut ovat ehkä kuvista huomanneet, että Voitolla on hieman erikoislaatuinen kieli. Itsekkään en ihan tarkalleen tiedä mitä sille on käynyt, mutta kertomuksia siitä olen kuullut. Voitto on löytynyt karsinasta kieli repaleisena, se on sitten ommeltu kasaan ja heppa on ollut lähellä kuolemaa, koska syöminen on ollut todella vaikeaa. Tämä on siis tapahtunut ennen Voiton meille tuloa, enkä kyllä enään ihmettele että miten joku on voinut saada kielen noin riekaleiksi. Voitto kun tunkee sitä joka paikkaan."
   Vastauksen etsimiseen meni huimat muutama sekuntti:) Ei siis kamalan kauan joten välillä kannattaa itsekin yrittää etsiä vastauksia, varsinkin kun sivupalkin hakukoneen kautta se on todella helppoa:)

   Poista
  2. No voi kiitos. Mut haista kakka ku pitää tähänki ruveta haukkumaa, ei kännykkäsovellus mitää hakukoneita näytä ja onks se nii kamalaa kysyy yks kysymys joka ei oo kuitenkaan mikää minkä rotunen voitto on. Sit ihmetellää ko kukaa ei kommentoi kun jos kysyy jotain tulee tommoiset pätee XD muutenki kysyin tiialta, en sulta. Ja voi että sun huimat muutamat sekuntis mulla menis tunti ettii kännykällä, katos kun kaikki ei oo porvareita joilla on tietokoneet. Voi luoja mitä v***n väkee täällä ravaa pitäis estää tommoset.
   t. Eka ano

   Poista
  3. härregyyd mitkä raget vaikka toi ano vastas sulle ihan ystävällisesti ei haukkunu :D nyt lopeta toi lapsellinen ruikutus sait vastauksen kysymyksees ! btw sen mobiilisovelluksen voi ottaa pois käyöstä myös, jollon tilalle tulee ihan tavallinen internetversio ja siellä näkyy se hakupalkki ! mulla rupee aina keittää tommoset avuttomat ihmiset :D

   Poista
  4. Anteeksi jos kerroin vastauksen:) Mistäs olisin voinut tietää, että olet kännykällä? En lue ajatuksia enkä tunne sinua joten en voinut tietää jos sinulla ei tietokonetta ole. Ja onko sillä nyt oikeasti väliä kuka vastaa, jos vastaus on sama kuitenkin? Ensi kerralla kerro jos et halua muiden vastaavan niin ei siitä tarvitse hernettä nenään vetäistä:)
   ps. tuo porvari juttu meni hieman ohi:D Miten se nyt liittyi mihinkään.

   Poista
 63. Voitto näyttää tosi kivalta klipattuna!! Vautsi :) Tsemppiä teille jatkoon!

  VastaaPoista
 64. Ähh, meillä on kentät ihan sellasta velliä, että 92 cm shettis uppoaa sinne yli polvien, melkeen mahaan. Tosin se ei oo hiekkakenttä, vaan sellanen nurmihiekka ja mitä muuta siinä nyt ikinä pohjassa onkaan. Täällä ei ainakaan jäätä ole kun on viimeset 2 kk ollut ainakin neljä lämpöastetta!

  VastaaPoista
 65. Kiva postaus. Ja hassu Voitto jos se siellä on vinkunu ja pomppinu. :D

  VastaaPoista
 66. Aika moni kommentoi Voiton lihaksien vähäisyyttä. Aiemmin mietin sitä itsekin, mutta sitten Tiia kommentoi jollekulle "ikävän kärkkäälle" anolle, että panostaa koulunkäyntiin, eikä kilparatsastukseen. Silloin ymmärsin, että Tiia harrastaa ratsastusta koulusta jäävän ajan puitteissa, eikä panosta kilparatsastukseen. Silloin, kun ei ole suuria tavoitteita ratsastuksessa, ei haittaa vaikka hevosella menisi 20 min/pvä, ei haittaa sekään, että hevoselta puuttuu kilpahevosen lihaksisto. Eihän harrastehevonen sellaista tarvitse. Sitten, kun panostetaan kilparatsastukseen, niin hevosen liikutus ja lihaksisto täytyy olla toista luokkaa. Samoin myös ratsastaja joutuu treenaamaan lihaskuntoaan yms. säännöllisesti. Eli, te kärkkäät anot, antakaa Tiian harrastaa ratsastusta ilolla, ilman kilparatsastajalle asetettavia paineita ohjien tiukkuudesta, lihaksikkuudesta, treenimääristä jne. Mukavaa vuotta 2014 teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) En määrittele itseäni mitenkään kilparatsastajaksi vaikka kilpaillaan ja valmentaudutaan kumminkin jonkinverran.

   Poista
 67. Liikuttelen yhtä n villimpää yksityistallilla asuvaa shetua kerran viikossa. Sillä ei käy kuin toinen tyttö kerran parissa kuukaudessa, koska sille ei olla löydetty mua ennen sopivaa ratsastajaa kpska mitään alottelijoita sinne selkään ei voi laittaa koska ne sieltä ensmmäisenä tulee alas. Siellä ei oo kenttää vaan hyvä kunnollinen tienpätkä, tasainen sellainen, jossa mennään. Se on pitemmän aikaa ollu iha peilijäällä eikä oo päässy menemään pitkästä aikaa pääsin lauantaina menemään ja ponilla oli kans vähän virtaa. :D Nyt meen sillä sit kisoihinki ni pääsee liikumaan sielläkinsit hyvin. Toi on tosi ikävää et aina on paikat peilijäällä ku ei pääse ssit menemään :/

  VastaaPoista
 68. Mikä ton katkoviivan "tunnus" on HTML-koodeissa on, kun ei mitään on none. Toivottavasti ymmärsit ja auttaisit :)!

  VastaaPoista
 69. Meillä on kenttä ollut ihan hyppäyskunnossakin. Vettä sataa, eikä pakkasta näy missään -> hyvä pohja + supermutaiset suojat ratsastuksen jälkeen. Täällä tosin hevosella jalka vähemmän hyvässä kunnossa, joten eiköhän me köpöttelemään silti päästä...

  VastaaPoista
 70. No täällä päin kenttä mitä mahtavin, tiet maastossa laukka kunnossa, kenttä oo nähnykkää jäätä. että ongelmat on aika kaukana . laitoin maksun kalenterista muuten, tai siis maksoin

  VastaaPoista
 71. minkä tuumainen toi voiton satula on?

  VastaaPoista
 72. Tosi kiva uusi ulkoasu :) Mullakin tulee hymy huulille, kun lukee noita Voiton säätöjä!

  VastaaPoista
 73. Ei kyllä kuulu tän postauksen aiheeseen mutta onko teitä ikinä kiusattu you tube videojen tai blogin takia

  VastaaPoista
 74. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 75. Täällä etelä-suomessa ollaan päästy ratsastaa maneesissa koko "talven" ajan mutta kentätkin on ollu iha hyväs jamas ;)

  VastaaPoista
 76. Voi Tiia oon surullinen sun puolesta, kun tossa yhes postaukses ihmettelit kun kukaan ei kommentoi mitää. Mulle ja mun siskolle on molemmille käyny niin et kun kommentoi tai kysyy jotakin tulee joku p***a ano pätemää tosi törkeeseen sävyyn. En viiti ainakaan ite tänne enää mitää omalla tilillä kirjottaa. Saatika sitte mitään kysyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs ootte kommentoinu tai kysynyt, yleensä ne on olleet tyhmiä kysymyksiä, johon on löytyy vastaukset ihan helpolla :)

   Poista
  2. Tyhmiä kysymyksiä XD voi ku oot ihana tyyppi, oikein kohteliasta

   Poista
 77. Muuten tosi hyvä postaus! Ja näin unta jossa olin aluks Pinjan kaa ratsastamassa ja sit sä soitit Pinjalle ja sanoit et voitto oli karannu ja meni puol sekkaa niin sä olit siin meiän vieres ja huusit tuolla se Voitto on:D Ja sit me oltiin meil syömäs niin sanoit et oon lihava ikäisekseni:D Ihana banneri ja mikä on sun lempi ratsastus varuste merkki on:)?

  VastaaPoista
 78. On kyllä tosi ikävää, että ratsastaessa mietitään ja keskitytään vaan siihen, että onko kaula kaarella. Tuliko mieleen katsoa sitä, että onko hevonen selästä läpi, rento ylälinjastaan tms? Myös tuo jumppailu näyttää olevan sitä että taivutellaan kaulaa suuntaan tai toiseen. Epätoivo iskee oikeasti kun näitä lukee, ja joku ihmettelee vielä miks suomalaiset ei pärjää.. Enkä nyt tarkoita sua yksinään.

  VastaaPoista
 79. Meilläkin on ollut pohjaongelmia=)

  VastaaPoista
 80. Kuvausvinkkinä, jos kuvaat liikkuvaa kohdetta tai käsivaralta niin suljinaikaa ei kannata laittaa 1/80 pienemmäksi tai kuvasta tulee helpommin epätarkka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maneesissa on vaan pakko laittaa, kun tulee liian pimeitä kuvia :)

   Poista
 81. Liittyy nyt ehkä enemmän edelliseen postaukseen, mutta miten saat ton bannerin menemään tollee ton valkosen jutun päälle? Vai onko siinä bannerissa Vaan sellanen valkonen juttu niin että näyttää siltä? :D

  Tossa edellisen postauksen 2. ulkoasussa on hyvä esimerkki tosta.

  Joo toivottavasti tajusit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroin sen edellisessä postauksessa pari kertaa eli html-koodien muutoksilla sekä kuvanmuokkauksella :)

   Poista
 82. Meillä täällä kanssa ihan kauhea sää! Ei pääse ratsastamaan oikein missään... Maastokävelyjä ollaan Paten kanssa nyt vaan harrastettu ja pari kertaa viikossa ajettu maneesille. Tulispa kesä taas pian! :)

  VastaaPoista
 83. Mun mielestä olis kiva jos viitsisitte laittaa kommenttien hyväksynnän. Ymmärrän, että kommenttien hyväksyminen vie aikaa enemmän kun pelkkä lukeminen ja ilmeisesti haluatte saavuttaa jonkinlaisen sananvapauden Pinjan kanssa blogeissa.
  Kommenttien lukeminen on mielestäni kuitenkin ikävää, koska kaikki turhat kommentitkin on täällä ja lisäksi kaikki lukijat vastailevat toistensa kommentteihin eikä usein mitenkään asiallisesti.

  Toki kommentit voi jättää lukematta, mutta omasta mielestäni tuollainen tempaus tekisi blogistasi miellyttävämmän.

  Kiva, kun pääsitte maneesille, Voitto näyttää liikkuvan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en koe mitenkään tarpeelliseksi kommenttien valvontaa, vaikka ymmärrän sen kyllä tuosta näkökulmasta:)

   Poista
 84. Meillä oli tänään kenttä ihan superkunnossa ja päästiinkin ratsastamaan iihan kunnolla:) ja maastot iha huippuja kun tiet pehmeinä;)

  VastaaPoista
 85. Moikka!
  Katselin tuossa illalla tubesta sun videoita ja olin näkevinäni teillä kauraa turkoosissa tms. säkissä!
  Osaatko sanoa mistä teille tulee kaurat?
  Meilläpäin ei viljelijöiltä saa ostettua enkä tiedä olisiko K-maataloudessa tms, tän pupulauman kanssa tulee pidemmän päälle kalliiksi ostaa eläinkauppahintaista kauraa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee kaurat valmentajan tallilta, ovat pakattuna vanhoihin rehusäkkeihin :)

   Poista
 86. Sulla on tosi kivoja postauksia !! Mikä kamera teillä oikein on ?? :) ja onko siinä samassa kamerassa videointi juttu ?? :) Teidän postaukset on ihan parhaita !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksoko toi teijän kamera 7D 1000 euroa ?? :o Haluaisin ittelleni uuden kameran jolla vois kuvata toosi hyvin mutta kaikki on sairaan kalliita ?? Onko sulla mitään ehdotuksia kameroiden ostamiseen ?? :) kiitos jos vastaat :)

   Poista
  2. Meillä on Canonin 7D, hintaa en tiedä tarkalleen ja varmaan laskenut viimeisen vuoden aikana. Pystyy videoimaan. Kamerat ovat kalliita ja pelkällä kameralla kun ei edes tee vielä paljoo vaan pitää olla objektiivikin ja tietty kuvaustaitoa. Canonin 1100D on edullinen, toimiva ja melko suosittu:)

   Poista
  3. Mulla on Canon 1100D, oon tykänny ite vaikkei se ole vielä kovin pitkään ollutkaan! :) ja se oli sinänsä suht edullinen kamera ja helppokäyttöinen ekaksi järjestelmäkameraksi:)

   Poista
 87. Kauan Tiia on ratsastanut? Toivottavasti vastaat, tai joku vastaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi paljon! Katoin nimittäin sen 100cm tipuin videon, ja ajattelin että olet varmaan ratsastanut koko ikäsi kun "tipuit" niin hyvin.

   Poista
 88. Kun olet laittanut html koodilla ja banneriin lisännyt tuon valkoisen jatkeen bannereihisi, niin kun lisäät blogiisi koodin, millä ne valkoiset reunat ei tule bannerin niin miten sait nämä blogitekstit keskitettyä niin, ettei ne ole tuolla vasemmassa reunassa kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei kyllä muistaakseni mennyt edes reunaan kiinni, mutta en osaa sanoa mikä on vialla josset näytä blogiasi kun vaikea sanoa minkä koodijutun olet tehnyt eri tavalla. Kokeile kuitenkin lisätä content-inneriin vähän lisää paddingia esim. 10px, jos en aivan väärin muista sen pitäisi lisätä reunusta:)

   Poista
  2. Juu laitoinkin mutta sitten bannerin reunoihin tulee ne valkoiset reunat :S Kiitos joka tapauksessa avusta :)

   Poista
  3. Huh, sain tekstit taas normaalille paikalle kun laitoin main-innerin 5px: :)

   Poista
 89. Kiva postaus :) Onneksi pääsitte maneesille (::

  VastaaPoista
 90. Huomasin vasta äsken ton ylös nuolen tossa nurkassa, ja oli pakko kokeilla sitä uudelleen kun oli niin kiva :D Sanoinkin siskolle "Jee, uus laite" :DDDDDDDDDdd

  VastaaPoista
 91. Miten oot tehny noihi bannereihi tollasen efektin joka näyttää väti roiskeelta? :)

  VastaaPoista
 92. Täällä sama ongelma, kenttä ihan jäässä.. Oon yrittäny siinä mennä mutta ei siinö vaan pysy pystyssä, on pitäny yrittää peltoilla ja maastoilla. Onneks tuttavien kenttä on jo sulana niin käydään siinä aina treenaamassa pari kertaa viikkoon, sinnekkään ei onneks matkaa ku n. 5km.. Lähimmälle maneesille on taas melkeimpä 50km.. Pakko yrittää pärjätä ulkokentällä.
  Onko voitto rauhallisempi maneesissa kuin ulkokentällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse yleensä, tosin nyt oli melko villinä maneesissakin:D

   Poista
 93. mulle ei oo väliä onko maneesia vai ei.. treenit tehdään vaan pohjien mukaan. mun mielipide on se josta moni voi olla todella erimieltä mutta nyky ratsastajat on oppinut liian hyvälle, kyllä ne hevoset ja ponit tottuu yms...mutta toki on hyvä päästä maneesillakin menemään ajoittain!:)

  VastaaPoista
 94. Millä ohjelmalla teit blogisi ? :)

  VastaaPoista
 95. Meijän tallin kentää on mutaa ja vettä täynnä. Voi vain kuvitella kun hevonen on semmoinen oikein "prinsessa" ja kun se astuu sinne upottaavaan mutaan ... IIIIIIK ! Nyt ollaan menty maneesissa ja muuten maastoiltu vähän :D Kivasti teillä näyttää menevän :)

  VastaaPoista
 96. Hei, ensiks sulla on tosi hieno ulkoasu ja sun blogia on kiva lukea! :)
  Mutta mulla on jo vähän aikaa ollu mielessä sellanen juttu, että kun yhdessä postauksessa kerroit kuinka kun menet jotain uutta blogia lukemaan niin katsot aina ensin ulkoasun ja kaikki koodit, jne... mutta kiinnitätkö koskaan huomiota lukiamäärään siinä mielessä, alatko lukemaan blogia vai et? esim. mulla on tällä hetkellä vaan 17 lukijaa (vaikka nyt uusi blogi onkin) niin hyppäätkö suoraan sellaisen blogin yli, jossa on esim. alle 50 lukijaa, vai luetko sen silti läpi kiinnostuneena? Olisi kiva, jos vastaisit rehellisesti! :)
  + miten saat photoshopin ladattua koneellesi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lukijamäärä tietenkään vaikuta mitenkään, tosin hyvillä blogeilla on usein reilusti lukijoita:)

   Poista
 97. Hieno idea ulkoasussasi tuo kuolain-ohjat-kuva rajaamassa banneria :)

  VastaaPoista
 98. Yhes vaihees oli jäiset kelit ja liikutus oli lähinnä käyntiä ja ravia, mutta nyt vähän yli viikon kenttä ollut mahtavassa kunnossa niinkuin kesäisin :)

  VastaaPoista
 99. Kuinka pitkään sä yleensä valvot?

  VastaaPoista
 100. Ihana postaus! Näitä on aina niin ihana lukea!
  +Laitoin sinulle s-postia banneriin koskien :)

  VastaaPoista
 101. Meettekö Apassionataan????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miten ois vielä muutama kysymysmerkki ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

   Poista
 102. Tiia,mitä Canonin kameraa suosittelisit ekalla järkkärin ostajalle,kun en haluais ostaa Canon EOS 1100D,kun 3 kaverilla on se XD. Käyttäsin sitä ihan "normi kuviin ja videoihin. Sellasta edullista olisin hakemassa,olisko 550 hyvä ?? :) Mikä järkkäri teillä on ollu ekana kamerana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 550 ei taida olla enää kaupoissa, mutta 600D voisi olla vastaava. Ihan eka järkkäri oli silloin jo ikivanha Canon EOS 300D DIGITAL

   Poista
 103. Tää ulkoasu on kyllä tosi hieno :) Toivottavasti teidänkin pohjat sulais, meillä on kentät ihan kesäkunnossa :)

  VastaaPoista
 104. Meillä kenttä oli muutama päivä sitten ihan kuralla, mutta nyt muutamaa kohtaa lukuunottamatta todella hyvä ja tänään pääsinkin hyppäämään oikein kahdella hepalla:-)

  VastaaPoista
 105. Kiva että teilläkin alkaa olemaan jo paremmat pohjat! Harmi kun talvisin on niin paljon vaikeampi mennä kunnolla. Valokuvaus maneesissa on kieltämättä haastavaa..Itsekkin joskus kuvailen ja muut kuvailevat, niin pimeä maneesi on kyllä ehdottomasti yksi haastavimmista paikoista! Hyvin ootte kuitenkin onnistuneet!! Ootteko ajatellu maneesin rakentamista koskaan? Voisi olla hyvä idea, toki ei mikään helppo juttu toteuttaa.

  Tää blogi on yksi parhaimmista blogeista, joita olen lukenut. Tsemppii jatka samaan malliin! Tykkään ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 106. Meillä täällä etelämpänä suomessa on kenttä ja tiet todella hyvässä kunnossa, kenttä on aivan sula ja kuiva, ollaan päästy kunnolla hyppäämäänkin ! :) jännästi säät vaihtelee ,sillä me ollaan vain n. 300 km teitä etelämmässä :) menestyksekästä uutta vuotta teille kisojen parissa!! :)

  VastaaPoista
 107. TEKISITKÖ JUTUN SIITÄ EBELLISESTÄ LILLIN KAVERISTA PIIIIIIIS ÄLÄ LOPETA TÄTÄ BLOGIA ETHANPIIIIIIIIIIIIIIIIIIS TÄMÄ ON PARAS BLOGI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/04/keskimaen-iita.html

   Poista
 108. Moi Tiia :)
  Ajattelimme klipata hevosemme ja meillä ei ole lämmitettyä tallia niin voiko klipata hevosen ilman pelkoa että sille tulisi liian kylmä'/vilustuisi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon et tulee vähä kylmä mut loimittakaa(?) (':

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.