Luukku 22: Blogiperiaatteita

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

 
Olen törmännyt monessa lifestyleblogissa tähän haasteeseen ja vaikkei kukaan minua haastanut päätin tähän silti tarttua. Tarkoituksena on kertoa vapaamuotoisesti omista blogiperiaatteista, kuvista, ulkoasusta jne. Haastan  Kaktun, Aadan, Lauran ja Sophian.

Perusjutut
Moni ei tiedäkkään mutta ennen tätä nykyistä blogia minulla oli muutamia viikkoja Voitto tuli kotiin -blogi, josta en tainnut kellekkään hiiskahtaa mitään. Sen jälkeen aloitin tämän hetkisen blogin, joka sai alkunsa perjantaina 22. lokakuuta 2010. Siitä onkin aikaa jo yli kolme vuotta. Huimaa! Alussahan minä kerroin meidän molempien hevosten kuulumisista ja silloin blogi toimi simppelillä Lilli ja Voitto -nimellä, siitä onkin jäänyt tuo nykyinen osoite. Joidenkin suussa taipuu blogini vieläkin Lillivoitto -blogiksi eikä suinkaan Voitto kotiin -blogiksi. Voitto kotiin nimen otin "uudelleen" käyttöön Pinjan perustaessa Lillille oman blogin. 


Tekstit
Tekstin kirjoittaminen blogiin oli minulle varsinkin ennen pakkopullaa, tein niin koska ei voinut postata pelkästään kuvapostauksia. Sen huomasivat varmaan myös lukijat, koska jokaisessa postauksessa oli paljon kirjotus- ja ajatusvirheitä. Kolme vuotta kirjoittettuani koko ajan yhä enemmän ja enemmän alkaa kirjoittaminen jo sujua paremmin. Ihan mielelläni kirjoitan nykyään kunnolla mitä on tullut puuhailtua. Silti pidän blogini heikkoimpana kohtana juuri tekstejä.

 Kaksi vanhaa banneria. Molemmat mun itse tekemiä, joten jotain kehitystä tapahtunut tälläkin saralla ;)

Ulkoasu
Ulkoasusta on muodostunut mulle jo pakkomielle. Ensimmäisenä uuteen blogiin astuessa tsekkaan minkälainen banneri, onko koodeja muokattu jne. Visuaalisen ilmeen katseltuani aloitan vasta sisältöön perehtymisen. Oman blogin ulkoasusta pyrin saamaan aina mahdollisimman täydellisen ja massasta erottuvan, siksi en teekkään teille postauksia missä neuvon tarkalleen miten teen oman ulkoasun. Ei ole kiva törmätä ulkoasuun jossa on selvästi oman ulkoasun piirteitä, vaikka joskus voi syntyä samaa jälkeä tiedostamattakin.

Kuvat ja videot
Kuten jo yllä mainitsin, pidän tekstiä blogini heikkona puolena joten kuvat ja videot ovat ainakin omasta mielestäni melko suuressa osassa. Itse luen mielelläni blogeja, joiden postauksia on kuvittamassa paljon kuvia. Kesällä on varaa vähän nirsoilla kuvista, kun voi vain kipaista ulos ottamaan lisää tai kuvata seuraavana päivänä kokonaan uudet kuvat. Talvella kuvien ottaminen on vaikeaa hommaa, joten ei auta nirsoilla. Jos joku on kylmässä vaivautunut kentän laidalle, niin silloin muuten pistetään blogiin kuvat, vaikka olisivatkin kuinka rakeisia tai sumeita. Jälkikäsittelen kuvat ihan aina, pienennän kokoa, muutan hieman värejä ja kontrasteja. Joskus saatan tehdä enemmänkin, muokata takana näkyvän postilaatikon pois tai puhdistaa Lillin kyljestä likatäplän. Harvoin normaalipostauksessa alan kuitenkaan noin isoja muokkauksia tekemään.


Yhteistyöt ja mainonta
Olen aiemmin kirjoittanut ihan oman postauksen mainonnasta blogissani ja siinä päätin sitten vetää vähän tarkemman rajan siihen, mitä mä täällä mainostan. Melko hyvin olen tainut pysyä lupauksessani, yhteistyöpostaukset ainakin mun mielestä on vähentyneet paljon. Muutama postaus on tullut Suitsisopin kanssa tehtyä ja niistäkin on tykätty paljon. Yhteistyössä tehdyt arvonnat ovat olleet aina teidän mieleen ja osallistujia on tullut tuhansia.

 Pyrin alun ahneudesa eroon päästyäni pysymään tällä linjalla. Haluan mainostaa vaan niitä tuotteita minkä takana oikeasti seison ja niin olen kyllä teidän onneksenne tehnytkin. Tuotteita mitä voin ihan rehellisesti kehua tai millä haluan teitä lahjoa arvonnan muodossa voi ihan hyvin mielin vastaanottaa.

Valehtelematta saan viikoittain kyselyitä, haluanko tehdä yhteistyö sen ja sen liikkeen/merkin kanssa. Kuten huomaatte, nykyään vastaukseni on lähes poikkeuksetta ollut ei. Tulevaisuudessakin tulee olemaan mainontaa ja yhteistöitä, mutta sopivassa suhteessa tavallisiin postauksiin nähden. Laskin juuri viime kuukausien yhteistyöpostauksia. Viimeisen kolmen kuukauden aikana oli kuukaudessa max. 3 yhteistyöpostausta, joista 1 oli teille suunnattu arvonta. 


Ikävät kommentit
Tähän postaukseen  tuli poikkeuksellisen paljon jopa todella ikäviä kommentteja. Tein elämäni ensimmäistä kertaa ratkaisun poistaa kommentit. Normaalisti suhtaudun niihin kuitenkin melko kevyesti, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ihan sama. Nauretaan Pinjan kanssa ilkeille kommenteille tallissa ja asia on siten käsitelty. Joskus joku/jotkut kommentit ahdistavat hetken, ei tee mieli blogata, mutta ihanat kommentit sitten lopulta korvaavat ne ilkeät.

Kaikista eniten mua ärsyttää kommentit, jossa neuvotaan miten mun pitäisi ratsastaa. Ymmärtäsin asian, jos treenailisin itsekseen eikä mulla olisi valmentajia, mutta kun mulla on taitavat valmentajat molemmissa lajeissa niin en kertakaikkiaan tarvitse teidän neuvoja. Varsinkaan jos niitä ei osata esittää asiallisesti ja perustelun kera.

Liitännäiset/some
Olen melko kova käyttämään erilaisia sosiaalisen median palveluita/sovelluksia ja vähän sitä sun tää on tullut testailtua lähinnä blogin tiimoilta. Kuten blogin sivupalkistakin löytää meitä voi seurata Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä ja Youtubessa. Facebookkiin päivittelen blogin sivulle melko usein pikaisia kuulumisia tai asioita joita blogin puolella tulee pian tapahtumaan. Instagramiin laittelen kuvia myös melko usein, kuten youtubeen videoitakin. Twitteriä vaan en oikein ole oppinut käyttämään vaikka kuinka yritän, nyt olen onneksi vähän skarpannut senkin suhteen.Postaustahti
Kesälomalla pyrin postaamaan joka päivä, nyt koulun alettua on tahti hieman hiljentynyt ja postauksia tulee yleensä 3-4 viikossa (paitsi tämä joulukalenteri). Päivittelen mielelläni usein tänne blogiin, sillä pidän enemmän postauksissa missä käsittelen yhden päivän enkä esimerkiksi koko viikon tapahtumia. Näin on helpompi tehdä selkeä postaus, josta lukijakin saa selvää.

Vinkit aloittelevalle bloggaajalle
Älkää sortuko matkimiseen, koittakaa keksiä jotain omaa! Tietysti on erikoispostauksia yms. mitkä pyörivät blogissa kun blogissa ovat asia erikseen. Älkääkä mainostako omaa blogia liikaa keskustelupalstoilla tai muiden blogeissa, usein sellaisen tuputtajan blogiin ei halua edes mennä.221 kommenttia

 1. Hyvä postaus! Kirjoitit selkeästi ja olit jaotellut, sekä selittänyt asiat hyvin! : )

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus! Sä kirjotat niin hyvin:) Tosi kiva tämmönen idea;)

  VastaaPoista
 3. Sinut on haastettu! http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus. Luin kokonaan ja kirjoitusvirheitä ei ollut kuin muutama! :)

  perritofrida.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus, jaksoin lukea vaikka olen yleensä aika laiska lukemaan :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus! :) Kirjotat hyvin :)

  VastaaPoista
 7. Tofella kiva postaus :) Tässä oli paljon mielenkiintoista tekstiä :)

  VastaaPoista
 8. tossa sun bannerissa voitolla on ihanan pienet töpökorvat :D Onks ne oikeesti noin pienet vai näyttääks ne vaa hirveen pienilt?

  VastaaPoista
 9. Noista vanhoista bannereista on tosi kiva toi missä vaihtuu noi kuvat :)

  VastaaPoista
 10. Oon aika vähä aikaa lukenu sun blogia, mutta en kyllä ois arvannu et sun huonoin puoli on sen tekstin kirjottaminen!

  http://onlylittlethingss.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Tosi kiva postaus! Sun blogis on kyllä iha huippu hyvä :)

  VastaaPoista
 12. Mukava postaus! Montako jaksoa on tämän vuoden jouluelokuvassa? :)

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus! Sulla on paras blogi! :)

  VastaaPoista
 14. Tää oli kiva postaus kun tässä nää tekstit oli kirjoitettu hyvin selvästi mie tykkäsin tästä!:)

  VastaaPoista
 15. Mitkä on koodit ku eka katon onko koodeja muokattu?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis onko jotain normaalisa poikkeavaa. Esimerkiksi mulla nää kommenttiboksin kuplat, postauksen otsikon muotoilu jne.

   Poista
 16. Ois kiva jos tekiditte tallin siivousvideon ja sit miten muokkaan kuvia postaus :)

  VastaaPoista
 17. Kiitti haasteesta, teen varmasti ;) ja mulle oli ihan uus tieto tuo et sulla ollu ennen tätä yks blogi!

  VastaaPoista
 18. Miksi ette tehneet joulukalenteria sillee että joka päivä video ja se on siinä? niinkuin viime vuonna.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonnakaan ei jaksoja ollut joka päivä, niitä oli kymmenen. Nyt panostettiin vähän enemmän rekvisiittaan, lavasteisiin ja kuvaamiseen niin jaksoja ei syntynyt niin montaa vaikka aikaa käyettiin saman verran :)

   Poista
  2. Luuletko että niillä on aikaa kuvata ja editoida 24 jaksoi...? Ja idea siihen. Eikä viimevuonnakaa ollu sillein :D

   Poista
  3. ^ei tarvi tulla viisasteleen ku vastaus on jo saatu

   Poista
 19. Taas tuli hyvä postaus

  VastaaPoista
 20. Sun tekstit on tosi selkeitä ja en itse välttämättä edes huomaa kirjoitusvirheitä, jos ne eivät huononna ymmärrettävyyttä :D Mun mielestä on aika hölmöä kommentoida yhdyssana virheistä ym. pikku virheistä. :D Tosi hyvää joulua teille, ja toivotaan että saataisiin valkea joulu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettet huomaa niitä, mutta minusta kirjoittajana on kiva kun virheistä huomautetaan. Silloin oppii itsekkin aina jotain uutta :)

   Poista
 21. Kypsää nostaa esille juuri omalla (?) nimellä esiintynyt ilkeä kommentoija, olisit edes valkannut jonkun anonyymin!

  Miksi päädyit poistamaan kaikki kommentit kalenteripostauksesta? Et kestänyt neg. kommentteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni kommenttien joita lähettelee blogiin, täytyisi kestää, että ne näkyvät blogin postauksessa. Täytyy ottaa vastuu siitä, mitä julkaisee nettiin, edes kommentin muodossa!

   Poista
  2. Mulla ei ollut koneella muita kommentteja tallessa. Jos on kommentoinut jotain nimellään, niin kai sen takan voi seisoa edelleen. En ole ennenkään karsinut negatiivisiä kommentteja, jotka on kirjoitettu omalla nimellä esim. bloggaajan rankka elämä videoista.

   Mistä muustakaan syystä olisin kommentteja poistanut. Halusin rauhoittaa tilanteen ja niin se rauhoittuikin kun ei ollut muiden negatiivisiä kommentteja valmiina postauksessa.

   Poista
  3. jos tiialle tulee joku aukomaan päätänsä tottakai hän voi kertoa kuka se oli itseppähän aukoo!!

   Poista
 22. Moi, kiitti jos vastaat! Tämä postaus oli tosi kiva ja en tiennytkään että blogin nimi oli ennen Lillivoitto tai tuosta sun vanhasta blogista. Ja ei huomaa että kirjoittaminen olisi heikoin.puoli! Kirjoitat niin sujuvasti ja postauksia on aina niin kiva lukea. Mutta näistä koodeista, pitääkö ne itse tehdä vai löytyykö niitä jostain? Mihin ne pitää laittaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva josset huomaa sitä :) Koodeja löytyy pilvinpimein netistä, mutta sellaiset peruskoodit olen ainakin itse opetellut ja niitä soveltamalla syntyy vaikka mitä. Ne laitetaan blogin html-koodiin sieltä malli-osiosta.

   Poista
 23. Oon tekemässä mun blogille sitä fb sivua , mutta minkä niistä kategorioista valitsen ( yritys tai paikka , Yritys orgaanisaatio tai laitos , brändi tai tuote , artisti yhtye tai julkisuuden henkilö , viihde , aate tai yhteisö ) ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä jostakin löytyi tuo henkilökohtainen blogi, en vaan muista yhtään mistä.. Toivottavasti löydät!

   Poista
 24. Aika hassua että tän blogin fb-sivuilla on enemmän tykkääjiä kuin sulla on täällä blogissa lukijoita :D Mutta tosi kiva postau!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla ei ole google-tunnuksia vaan he lukevat anonyymeinä, kun taas facebookissa ei voi seurata anonyymina vaan on pakko tykätä ja melkein kaikilla on fb :) Sama on youtubessa, siellähän mulla on jo 9k.

   Poista
 25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla vain kateellinen Tiialle ;)

   Poista
  2. Tässä huomaa, että kannattaa miettiä ihan oikeasti kaksi kertaa ennen kuin kommentoi jotain ilkeästi blogiin. Minulle on periaatteessa aivan sama, onko kommentoija nimellinen vai nimetön te kaikki olette mulle kuitenkin yhtälailla tuntemattomia. En ole koskaan ennenkään sensuroinut esim. bloggaajan rankka elämä -videoiden kommentoijien nimiä, joten miksi sinä olisit erikoistapaus.

   Valitsin kommenttisi, koska mulla ei muita ollut koneelle tallennettuna ja sen lisäksi kommentti vastasi juuri sitä mitä inhoan ilkeissä kommenteissa, ratsastuksen arvostelua. Minulla on sitä varten osaavat valmentajat, joille maksetaan palkkaa sillä heidän tehtävänsä on neuvoa ja ohjeistaa minua.

   On varmasti ollut paljon törkeämpiäkin kommentteja tääällä blogissa kun sinun, mutta miten se vaikuttaa asiaan. Tekeekö se sinun kommentistasi kiltimmän, asiallisemman ja paremman, jos täällä on olut joskus ilkeämpiä kommentteja kun sinun.

   Minun ei ole tarkoitus haastaa riitaa kanssasi, miksipä olisi? Voin itsekkin sanoa, että ei, en ratsasta täydellisesti ja joskus jopa aivan kamalasti. Ei se silti oikeuta kommentoimaan ihan mitä tahansa, varsinkaan tuohon sävyyn. Ja jos joku näin tekee, niin miksi kommentti pitäisi salata ja poistaa. Etkö enää halua seistä sanojesi takan?

   Tuon kommentin olisi voinut esittää hyvin eri tavalla, jolloin en olisi sitä edes noteraanut. Mutta otit itse jo ikävän lähestymistavan haukkumalla minua, vaikka ehkä syystäkin. Asian olisi voinut esittää asiallisesti ja kypsästi.. Toivon, että osaat jatkossa näin tehdä :)

   Poista
  3. Oon just samaa mieltä:)

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Aletaampa nyt sitten saivartelemaan noista sun sanavalinnoista.. Luuletko ihan tosissaan, että olen niin lapsellinen, että nyt lähtisin antamaan sulle samalla mitalla takaisin? Ei minulla ole pokkaa, kommentoida edes anonyyminä ilkeästi kenenkään blogiin.

   Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  7. En tiennyt seurauksia, kukaan ei ole koskaan suhtautunut näin agressiivisesti vaikka olen heidän kommenttejaan nimellä julkistanut. En ymmärrä mitä törkeää kommentin julkistamisessa on, olethan sen kuitenkin kaikkien nähtäville kirjoittanut etkä suinkaan lähettänyt minulle henkilökohtaisesti. Olen pahoillani, jos kommentin julkistaminen jonka olet itse omasta päätöksestä krjoittanut loukkaa sinua.

   Kestän hyvin kritiikkiä, jos en kestäisi olisin valitellut ja itkenyt sinun ja muiden kommenteista jo useaan otteeseen täällä blogin puolella.

   Minulla on mielipiteitä, mutta tiedätkö, että jotkut niistä on ihan hyvä pitää omana tietonaan?

   Poista
  8. Jos kommentti on itsesi mielestä asiallinen mitä ihmettä sä vingut ? :D jokainen ymmärtää asialliset ja epäasialliset kommentit erilailla ja toi oli kyllä musta aika arvostelevaa. että mua vituttaa tollanen ininä ku ei osata seisoo sanojen takana.

   Poista
  9. Kaikista säälittävin tässä on tämä neiti kaikentietävä Sirja Rihu. Ensinnäkään en ymmärrä MIKSI SITÄ TOISEN RATSASTUSTAITOA PITÄÄ EDES ARVOSTELLA? Se on säälittävintä mitä voi tehdä ja se kertoo niin paljon tästä nykyisestä ratsastuskulttuurista. Ja ei, se ei ole kritiikkiä jos sen ilmaisee "aikamoista hyllyntää". Paistaa kateellisuus niin kovaa läpi tostakin kommentista. Ihan säälittää mihin suuntaan ratsastuskulttuuri on menossa kun toisen vaivalla pitämään blogiin tullaan _HAUKKUMAAN_ toisen ratsastustaitoa... Jos kirjoittaa kommentin, ON TÄYSIN VASTUUSSA SIITÄ ja sitten on täysin turha tulla valittelemaan "kun mulle tuli paha mieli ja sä oot törkeenku julkasit mun kirjottaman haukkumiskommentin YHYHYHYHYHYHY" ja sen jälkeen haukkua vielä kyseinen bloggari pystyyn? Ihan oikeesti nyt on kyllä ylimielisyys niin huipussaan. Kannattaa välillä varoa ettei se nenä kolahda kattoon. Toivottavasti tämäkin ihminen vielä jonain päivänä oppii arvostamaan muita ja kantamaan vastuunsa. Tälläiset ihmiset vain pilaavat hienon harrastuksemme.

   Poista
  10. Ja ei en minäkään ole Tiian kanssa kaikista asioista samaa mieltä, MUTTA OSAAN PITÄÄ MIELIPITEENI OMANA TIETONANI, enkä huutele sitä törkeästi ja viellä sen jälkeen hauku bloggaajaa. Kaikki ihmiset eivät ole niin säälittäviä että kirjoittavat tommosta

   Poista
  11. Tässä taas nähdään, että kun kritisoi, pitää toisten heittää kateellisuuskortti pöytään! :D Koska eihän sitä nyt voi olla omat asiat hyvin ja samalla voida arvostella muita...

   Minäkin olen sitä mieltä, että Tiian olisi kannattanut jättää tuo kuva kommentista pois tai ees nähdä vaivaa pikkasen ja etsiä jonkun anon kommentti jostain vanhasta postauksesta.

   Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan - jos laitat videoita ratsastuksestasi esille, varmasti joku intoutuu kommentoimaan sitä, halusit sitä tai et.

   Poista
  12. Mistä sirja edes olisi kateellinen kun oma hevonenkin löytyy? Omasta tallista? Valmentajista? Sitä en tiedä mutta uskon että pääasia on tässä tämä nimen laitto uudestAn esille, nyt kaikki tuntevat sirjan ilkeänä pahiksena joka kommentoi tiian blogiin (jopa suhteellisen asiallisesti)

   Kaikki kunnia Tiia blogillesi, pidän siitä mutta olisit nyt ihan VARMUUDEKSI etsinyt anon kommentin

   Poista
  13. Siis mitä ihmettä nyt taas :D jos jotain nettiin kirjoittaa julkisesti, se ei sieltä enää katoa. Ehkä sirja miettii jatkossa kahdesti ennen kuin kirjoittaa sellaisia kommentteja, joiden takana ei uskallakaan seistä :D oppia ikä kaikki.

   Poista
  14. Enhän mä tajua että miks Tiian piti kostaa Sirjalle. On aika lapsellista mustata toisia ihmisiä julkisesti blogissa... Vaikka eihän tuo Sirjan kommentti ollut asiallinen, ei Tiian, jo kypsän ihmisen, kannattaisi aloittaa kostokierrettä. Olisi tuon postauksen voinut kirjoittaa ilman tuota kuvaa. Mun mielestä on hienoa että Sirja uskalsi sanoa OMALLA nimellä asiansa.

   Poista
  15. Muuten en enää asiaa spekuloi, mutta kateuskorttia ei tosiaan jonkun sanojen mukaan tarvitse aina mukaan ottaa. Kirjoitin siitä juuri postauksenkin. Kaikki ikävät kommentit eivät aina johdu kateudesta, vaan siitä ettei osaa pitää asioita omana tietonaan.

   Poista
  16. Henna, oon samaa mieltä sun kans! :D

   Poista
  17. Näiden ihmisten henkinen kypsyys... xd

   Poista
  18. Enhän mä tajua että miks Tiian piti kostaa Sirjalle. On aika lapsellista mustata toisia ihmisiä julkisesti blogissa... Vaikka eihän tuo Sirjan kommentti ollut asiallinen, ei Tiian, jo kypsän ihmisen, kannattaisi aloittaa kostokierrettä. Olisi tuon postauksen voinut kirjoittaa ilman tuota kuvaa. Mun mielestä on hienoa että Sirja uskalsi sanoa OMALLA nimellä asiansa.

   TUOSTA ^ olen täysin samaa mieltä, ja sirjankin kanssa. siis mitä helvettiä kun ensin valitetaan kun kommentoidaan anonyyminä ja sitten valitetaan vielä enemmän kun kommentoi omalla nimellään? Ja aina kun joku on asiasta eri mieltä, niin heti hänet leimataan kateelliseksi, eikö omaa mielipidettään saa enää ilmaista ja jos ilmaisee niin onko heti kateellinen?

   joo pliis älkää tulko inisemään mun blogiin tästä kommentistani, tää on vaan mun mielipide enkä ole kellekkään kateellinen.

   Poista
  19. Voisin tähän kommentoida oman mielipiteeni, mutta sama jättää kommentoimatta niin henkisesti kypsille lapsille :D (en tarkoita Tiiaa) ;)

   Poista
  20. Tarkoitukseni ei ole millään tapaa kostaa Sirjalle eikä kellekkään muulle joka on ilkeästi kommentoinut (Sirjan kommentti ei ole ensimmäinen, jonka blogissa otan esille). Kuva on osana postauksen kuvitusta, aivan samoin kun nuo muut kuvat.

   Poista
  21. Niimpä! On muidenkin kommentteja julkaistu, mutta he ovat osanneet olla ihan hiljaa :D

   Poista
  22. En usko että Tiian oli tarkoitus kellekkään "kostaa" mutta mielestäni tämä Sirja teki oikein, kommentoi omalla nimellään! Tiia olisi voinut sen verran arvostaa sitä seikkaa, joskin negatiivisessa kommentissa eli vetää vaikka nimi yli jos kerta kuva oli kuvituksessa mukana. Uskon että olisit vanhoista postauksista löytänyt jonkun Anonyymin kommentin, vielä ilkeämmän, nyt nostit syytettävän penkille ihmisen joka omalla nimellänsä kommentoi vaikkakin arvostelevasti. Tiia, ei kovin kunnioitettava asia.

   Poista
  23. Mutta. Eihän sillä ole mitään väliä, kommentoinko nyt Maijana vai Anona? Tiialle jokatapauksessa ne ovat kaksi samaa asiaa. Ja Sirja on AIVAN ITSE, kirjoittanut kommenttinsa julkiseksi blogiin, joten ei tämä tuo sitä sen enempää julkiseksi. Voi hyvänen aika, eihän tämä mikään kosto ole.

   Poista
  24. Pakko sanoa, että en kyllä yhtään ymmärrä, miksi tuostakin piti vetää kauhea haloo. Jos kommentoi omalla nimellään/anonyymisti tarkoituksenmukaisesti epäasiallisen kommentin, miksei asiaa saisi nostaa myöhemmin esiin blogissa (vrt. ei ensimmäinen kerta), varsinkaan kun henkilö itse ei selkeästi millään tavalla ole muuttanut mielipiteitään ja kommentti on sen puolesta edelleen "ajankohtainen" Ko. henkilö ei varmaankaan osannut odottaa kommenttinsa pääsemistä postaukseen, vaan ajatteli sen "hukkuvan massaan muiden mukana", joten hän ns. panikoitui tästä ja päätti yrittää puolustella tekoaan puhumalla itsensä kanssa ristiin omissa teksteissään. Se, miksi ihmisten täytyy kommentoida epäasiallisesti, on ikuinen mysteeri, mutta sitä en usko hetkeäkään, että Tiia olisi yrittänyt "kostaa" tällaisen toiminnan laittamalla kommentin postaukseensa. Itselleni ei tulisi sellainen edes mieleen ja ajatus tällaisesta kostamisesta lähinnä naurattaa.

   Tilanne olisi tietysti erilainen, jos Tiia olisi tämän julkaisemansa kommentin yhteyteen lisännyt omia kommenttejaan epäasialliseen sävyyn, mutta mitään sellaista ei postauksessa ollut. En siis näe mitään syytä, miksi asia nostettiin niin kovin rajusti esiin. Kommentin lähettäjä olisi voinut ensimmäisessä viestissään pyytää Tiiaa poistamaan lähettämänsä kommentin (ja pahoitella viestiään, mikäli olisi nähnyt asialle tarvetta), jos hän ei olisi halunnut nimeään kommentin yhteydessä julkisuuteen - vaikka kommentti onkin ollut julkinen aina tähänkin asti. Sen sijaan hän lähti haukkumaan Tiiaa lisää. Mikäs sen parempi tapa ratkaista ongelmat :)

   Poista
  25. Sirja pidä turpas kiinni, iteppä oot kirjottanu kommenttis!

   Poista
  26. Aada, jos täällä ois tykkää nappi niin tykkäisin tuhat kertaa tosta!

   Poista
  27. ja heti pienet 11 v tiiafanit puolustelee tiiaa jolla nos kusi päähä

   Poista
  28. Anonyymi, täällä on monet (mm. Aada 19v) puolustanut minua yhtälailla, kun ne nuoremmatkin. Vaikea kenenkään on nimettömien ikiä veikata, sinäkin voit olla yhtä hyvin 10v tai 30v.

   Poista
  29. Itse en henkilökohtaisesti ymmärrä, miksi noin miten Silja tai Sirja (en muista enkä jaksa kelata ylös :D) pitää edes kommentoida? Saako siitä TODELLA hyvän mielen, että laittaa toiselle jotain tuollaista?

   Ihailen Tiia, että hän kestää nämä kommentit. Minä (vaikka olen Tiiasta vanhempi, aikuinen ja perheen äiti) en kestäisi ilkeitä kommentteja koskaan niin hyvin kuin Tiia. Ymmärtääkseni kommentoija on vanhempi kuin Tiia itse ja aika kapeakatseinen sen suhteen miltä toisista tuntuu. Tiia näkee paljon vaivaa hevosten, ratsastuksen ja bloginsa eteen ja vaikka hänelle ilkeästi kommentoidaankin, hän jatkaa silti.

   Mielestäni Tiia on hyvä esimerkki nuorille kuinka seista vahvana kiusaajien edessä. Siihen ei moni pysty. Itse olen Tiialle tästä todella kateellinen.

   Ja vielä nyrkkisääntö; kommentoi toiselle niin kuin haluaisit itsellesi kommentoitavan.

   Tsemit Tiia, olet vahva <3

   Poista
  30. Voi kiitos Laura<3! Ja tuo nyrkkisääntö pitää kyllä niin hyvin paikkaansa, jokainen voisi muistaa sen kun kirjoittaa jotain negatiivistä toiselle.

   Poista
  31. "Miksi leimaat minut inhottavia kommentteja lähettäväksi hirviöksi"
   Miten niin leimaat? Tiia ei kirjoittanut että tämän kommentin kirjoittaja on kauhea hirviö :D. Pientä yli reagointia?

   Poista
  32. Voi jeesus antikristus. Ikinä en ketään hauku blogeissa, normaalisti jopa annan vain positiivista palautetta. Mutta nyt meni tiia yli. En tiedä mitä oikeasti ajoit takaa tai ajattelit kun laitoit tuon kommentin postaukseen näkyviin, mutta jos katsoo sitä normaalin, asiallisen ja kypsän lukijan silmillä, niin se on katkeruutta. Et ole kypsä koska et osaa vastata negatiivisiin kommentteihin että "kiitos rakentavasta mielipiteestä", vaan hyökkäät heti kimppuum ja puolustelet itseäsi henkeen ja vereen. Haloo tämä on vain blogi. Negatiiviset kommentit kertoo vain asiasta eri näkökulmasta ja sinun tulisi ottaa ne vastaat rakentavana kritiikkinä.

   Ja tämä oli minun mielipide asiaan, ja toivon että olisit niin kypsä ettet suuttuisi ja hyökkäisi kimppuuni. Samaten kaikki 9v tiian fanit

   Poista
  33. En ajatellut sitä laittaessani mitään, en tosiaankaan osannut edes aavistaa, että juuri tästä kommentista nousisi melkoinen haloo. Luulen, että jokainen ymmärää, etten sitä olisi laittanut jos olisin ennakkoon tajunut kuinka suuri asia se oli.

   Oliko mielestäsi Sirjan kommentti rakentavaa palautetta vai mihin minun olisi ohjeidesi mukaan pitänyt vastata? Jos kommentoija esittää asian rakentavasti ja kriittisesti, osaan ottaa sen oikein. Mutta monelta tuntuu katoavan käsitys siitä, mikä on rakentavaa palautetta ja mitkä niitä haukkuja. Ja kai minulla on oikeus kertoa omat mielipiteeni kommentoijalle takaisin, onhan hänkin kohdistanut minulle mielipiteensä.

   En suuttunut, miksi suuttuisin? Osasit kuitenkin esittää asian perusteluiden kera vaikka olenkin erimieltä kanssasi. Jos minä vastaan kommenttiin samalla tavalla kun kommentoija kommentoi minulle, onko se kimppuun hyökkäämistä? Ei.

   Poista
  34. chillatkaa kaverikaverit

   Poista
  35. Ihan totta puhut anonyymi, ehkä jokainen (myös minä) löysää nyt vähän sitä nutturaa ja ei ota tätä asiaa niin vakavasti;)

   Poista
  36. Ylempi anonyymi, miten voit sanoa että "tämä on vain blogi"? Eiköhän ne negatiiviset kommentit ja arvosteleminen vaikuta ihmiseen lähes yhtä paljon, tekikö sen kasvotusten vai anonyyminä netissä.
   Miksi Sirja ja Sirjan puolustajat väittävät, et Tiia olis jotenkin "leimannut" Sirjan ilkeitä kommentteja lähetteleväksi hirviöksi? Ei Tiia ole niin sanonut :D Tai miks Sirja on nyt niin vihainen siitä, että Tiia oli tuon kuvan nimeä sensuroimatta laittanut postaukseen? Onko siinä jotenkin eroa, näkyykö se postauksessa vai jonkun toisen postauksen kommenteissa? Ei ole, koska jokainen näkee sen halutessaan :D Eikä Tiia ole ennenkään sensuroinut kommentoitsijoiden nimiä. Järki käteen, valoja päälle ja niin edespäin, miettikää nyt vähän.
   Ja, miksi ihmeessä kaikki valittavat, ettei Tiia kestä kritiikiä? Tiia kestää sen paremmin kuin moni muu, ja se on hieno asia. Miten Tiia muka "puolustelee itseään henkeen ja vereen"? Kai saa korjata jonkun väärinkäsityksen tai asian, miksi pitäisi vain alistua ja menettää oma kunniansa ja ajatella että kyllähän nuo anonyymit on oikeassa.
   Kaikki eivär ole täydellisiä - en minä, ei Tiia eivätkä anot. Mutta silti ei tarvitse koko ajan etsiä niitä virheitä. Amen.

   Poista
  37. Tiialla on oikeus julkaista tuo kommentti/kuva. Onha se kommentoitu hänen blogiinsa. Jos ei halua, että kommentti tulee ilmi niin älkää kommentoiko :)! Ei minulla muuta ollut

   Poista
  38. Ei huuhhuh! Toi Sirja? Jos sua haittaa se kommentti tässä postauksessa,niin miks ihmees sitten oot kommentoinut sen tänne blogiin aikaisemmin? Jos sen silloinkin kaikki muutkin olis voinu sen lukee.Ens kerralla mieti että jos,se tulis esille enemmän,niin sen ei pitäis haitata.Koska sen on aikasemminkin kuka vaan voinut lukea.Mieti kaks ketaa enskerralla,jos sellasta ees tulee!! -.-

   Poista
 26. Hyvä postaus! Neuvot Auttavat minut blogin kanssa varmasti hyvälle alulle :) Millä kaikilla ohjelmilla noita bannereita voi tehdä? Mieluiten ilmaisilla ohjelmilla voisin tehdä. :) Liityin tän blogin lukijaksikin, tää blogi on mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoppa tämä http://lillivoitto.blogspot.fi/2012/02/220-nain-teet-yksinkertaisen-bannerin.html ja tämä http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/10/nain-teet-bannerin-blogiisi-video.html

   Toivottavasti niistä oli apua:)

   Poista
  2. Voi kiitos! :-) uskon, että noista on apua!

   Poista
 27. Tosi hyvä postaus! Sä oikeesti panostat sun blogiisi vaikka sulla on lukio ja oma hevonenkin. Tykkäsin!:)

  VastaaPoista
 28. Kiva postaus :) oot kyllä parantunut tosi paljon bloggaajana! Olet lempibloggaajani, koska blogin teksti on hyvän pituinen ja kuvia on paljon :D olet aivan ihana. ❤️ Nyt minäkin, ketä en melkein koskaan kommentoi, jaksoin kommentoida! Ihailen sinussa sitä, että jaksat postata niin usein. Itse jaksan postata tyylin kerran kuukaudessa ;D Hyvää joulua sinulle, Pinjalle ja Sinille sekä Voitolle, Lillille, Mintulle ja Armille!

  VastaaPoista
 29. Tiesitkö Tiia että Laura, jonka haastoit, on tauolla bloggaamisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ainakaan uusimman postauksen perusteella tai jos on vielä, niin ei ole enää kauaa:)

   Poista
 30. Moiks taas, lähetin nyt mun osoitteen :) sähköpsotiin, jos käyt kurkaamassa

  VastaaPoista
 31. Tosi kiva postaus:) Tästä oli ainakin mulle paljon apua jos joskus aloitan bloggaamisen:D

  VastaaPoista
 32. Kiva postaus! (:
  Pystytkö mitenkään neuvomaan miten saa tollasen toisen sivun blogiin, niiku on esim. etusivu ja toisessa sivussa on sitte tietoo blogin kirjottajasta... Ku mä saan sen ekan sivun, mutta en ymmärrä miten saa sen toisen... :O :D ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://bloggerpulmia.blogspot.fi/2012/06/miten-lisaan-blogiini-sivuja.html

   Poista
 33. Joskus olen sun tuota lillivoitto blogia lukenut ja sillon en mitää ymmärtänyt että mikä edes on blogin idea... mutta joskus sen älysin vasta että tämä on sama mutta eri :D on vähän sulla parantunut postausten sisällön laatu!
  Tässä olis sulle postaus idea/ehdotus
  'Tyhmät kommentit' eli siis sellaisia meille vähän vanhemmille itsestään selvyyksiä jo mutta pienemmille lukijoille saattaa olla hiukan uusi asia esim. Pidättekö ratsastus tunteja? Saanko tulla ratsastaan voitolla?
  En osaa siis selittää hyvin mitä tässä haen mutta katso esimerkki marakatin youtube kanavalta tyhmät kysymykset/kommentit video :)
  Tai joku sovellettu video postaus tuosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä haluanko matkia tuon videon tekijää, mutta toisaalta tuo olisi ihan hyvä idea:)

   Poista
  2. tiiä kannattaako tuon postauksen tekeminen? mimmonen haloo siitäkin syntyisi että pidät joitain kysymyksiä tyhminä, kun tästäkin jutusta nousi semmonen juttu että huhhuh! ihan vaan ajattelin kertoa varoituksen sanana, enkä tietenkään pahalla :)

   Poista
 34. Tiia sulla on maailman paras blogi luen aina kaikki postaukset ja sano Pinjalle ja Sinille ja Lillile ja Voitolle terveisiä ja hyvää joulun odotusta kaikille

  VastaaPoista
 35. Musta on ainakin oikein kiva, ettei blogi ole enää niin kaupallinen. Itse tykkään lukea sekä niitä sisällökkäämpiä postauksia, että myös vähän "turhempiakin", joista löytyy paljon kuvia. Useet mainontapostaukset vie kuitenkin melkein maun koko blogista. :D

  Pointti kuitenkin, että tätä on etenkin nykyään ilo seurailla. Hyviä jouluja sinne ja jatka samaan malliin! :-)

  VastaaPoista
 36. Moikka! En tiedä kerkeätkö tehdä haasteita, mutta haastoin sut kivaan jouluiseen heppahaasteeseen!:) käy edes kurkkaamassa: onlythehorsesandme.blogspot.com
  (Haaste löytyy joulukalenterin tämän päivän luukusta)

  VastaaPoista
 37. Sun nykyiset bannerit on hienoja mutta toi vanha banneri "voitto kotiin" jossa on animaatioita on tosi kiva mutta ois kivan näköistä jos tekisit nykyisiä bannereitasi eli tuollaisia hienoja koristeluita yms. mutta sitten lisäisit niihin animaatiot sitten tulisi täydellisiä bannereita!Se oli sitten vain idea ja minun mielipide mutta kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkuva banneri vaan hidastaa blogia niin paljon, etten niitä oikein enää suosi..:)

   Poista
 38. Toi on tosi kiva toi kuvia vaihtava banneri!:))))))

  VastaaPoista
 39. http://lauraahtonen.blogspot.fi/2013/12/lempi-blogini.html <--- molemmat blogisi on arvosteltu

  VastaaPoista
 40. Voisiko joku kertoa tai laittaa linkin sinne mistä tää Gimp ladataan? Latasin joskus aiemmin version joka oli täynnä viruksia, haluaisin löytää siis sen oikean !! :)

  VastaaPoista
 41. No Tiia, oliko kiva kostaa Sirjalle? Saitko hyvän mielen? Kiva ku levität joulumieltä levittämällä tollasia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kostaa? Sainko minä hyvän (joulu)mielen kun luin tuon kommentin?

   Poista
  2. mitä helv... mistä kostosta te oikeen mussutatte? en usko että tuon kommentin julkasussa oli minkään sortin kostot mielessä. Jos nettiin jotain kirjottaa niin turha sitten vinkua mistään tämmösestä kun tiia laittoi sen vaan esimerkkinä tähän postaukseen.

   Poista
  3. samaa mieltä, turha sitä Sirjan tai kenenkään muun ruveta pillittämään kun kommentti tuli julki, mitäs kirjoitteli semmoisia hölmöyksiä tänne..:)

   Poista
  4. Mitä ihmettä!! Tuo kuva on vaan yksi muiden joukossa! Ei Tiia varmaan halunnut kostaa kommentin kirjoittajalle. Tiia saa paljon ilkeitä kommentteja ja tuo on vaan yksi niistä! Kannattaako edes kommentoida jos siitä saa vaan noin pahan mielen? Tämä on hyvä esimerkki siitä että jos nettiin jotain laittaa niin sitä ei saa sieltä ikinä pois. Ihan yhtä hyvin tuon kommenton olisi voinut lukea siitä postauksestakin kuin tuosta.
   Tsemppii Tiia! Oot taitava ratsastaja, sulla on hieno hevonen ja pidät siitä hyvää huolta :)

   Poista
 42. Tiia? En oikein ymmärrä.. eikö olisi hyvä kestää ilkeät kommentitkin? Jos luulet, että kaikki pitävät blogistasi niin olet väärässä. jotkut saattavat myös kommentoida ns. hvyää, että sinä esim kävisit katsomassa heidän bloginsa koska he olivat sinulle kivoja. Kyllä minuakin ärsyttäisi jos joku sanoisi jotain pahaa ratsastuksestani, mutta eihän sille voi mitään:D kisoissakin ihmiset varmasti kuiskivat ja kommentoivat toisten ratsastustyyliä koska eivät itse tykkää siitä. se on ihan normaalia ratsastuspiireissä. mutta ei sitä kannata ottaa henk. koska jos itse tykkää omasta tyylistä, eikä aio sitä muuttaa niin mitäpä sitten.

  tämä on vai minun mielipiteeni. HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA SINNE!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä ne pääasiassa kestän, en vain ymmärrä minkälaista kestämistä minulta odotetaan kun nyt en kuulemma niitä kestä?

   Niin, monet varmasti kuiskivat tai ajattelevat näin, mutta moniko on tullut sanomaan päin naamaa? No, ei kukaan? Niin tehdään kyllä, mutta onko se hyväksyttävää ja lajin yhteishenkeä eteenpäin vievää? Ei! Itse ainakin viimeiseen asti koitan välttää omalta osaltani tälläisen toiminnan kisoissa, valmennuksissa ja jopa täällä netissä.

   Hyvää joulua sullekkin :)

   Poista
 43. Tosi selkeää tekstiä!:):D Hyvin ymmärsi!:D Montako osaa teidän elokuvaan vielä tulee? Se on niin hyvä!;):):D

  VastaaPoista
 44. Muistan sun eräässä postauksessa kehuneen Sennin objektiivia, joten mua kiinnostaisi tietää, mikä tämä objektiivi oli malliltaan? Tarvitsisin nimittäin itsekkin jonkun paremman objektiivin maneesi kuvauksiin, kun näin pimeään vuodenaikaan kuvat eivät onnistu ollenkaan. :s

  VastaaPoista
 45. Mää en oo huomannu ees paljon kirjotusvirheitä. Sun blogis on niin ihana!<3 Ja tästä postauksesta oli kyllä apua! :D Ja hyvä ku osaat pitää noille ilkeille puolias! Oot niin paras!
  Hyvää joulua sulle ja Pinjalle! :)

  VastaaPoista
 46. tiia olet vitun lapsellienn ihminen, tosta sirjajustustakin sen huomasi. harmi että sulle ei voi enään laittaa postia, oitaisiin kavereideni kanssa niin haluttu lähettää sulle jotain mätiä etanoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voisit vaikka tulla antaa ne mulle jos joskus satut törmäämään:)!!

   Poista
  2. sori asun tampereella, en sinne kuopioon ole tulossa.

   Poista
  3. Ei hyvä luoja! :D :D repesin kyllä ihan täysin anonyymin jutuille! Koita Tiia kestää! :D

   Poista
  4. ihanaa että minulle nauraa jopa blogifeimi kaktu! :) noei kaktu oot kiva, tosinku tiia

   Poista
  5. Hah! Tällä kertaa saa enemmän kyllä nauraa mitä pahoittaa mielensä tästä haloosta ja hyvä niin, ei mene joulu pilalle:)!

   Poista
  6. mä haluun lähettää Tiialle homeisia kastematoja! :D

   Poista
  7. Fail! Ite otte lapsellisia ku selitätte jotain "haluun lähetää tiialle homeisia kastematoja" yms. Herrajumala aikuistukaa ihmiset! Tai menkää äidillenne itkee!

   Poista
  8. Ed ano.Taidat olla sama kun toi eka? Et tainnu ymmärtää että tiia "tuntee"" laepin.

   Poista
  9. oivoi, ainakin omaperäistä tuo etanajuttu :D ehkä kyllä hieman mautonta... tiia koita kestää! :)

   Poista
 47. Taas yksi kysymys... Mitä teen kun en pysty tallentamaan Gimpillä tehtyä banneriani PNG tai JPG muotoon. Mitä teen?? :O Mä en osaa tätä tallentamista... yritin kyllä katsoa sun videoita! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa neuvoa, jos tosta viedeosta ei ollu apua:(

   Poista
  2. Pinja, paina sieltä tiedosto -> vie nimellä / vie, niin sillä pystyy tallentamaan eri muotoihin! :)

   Poista
  3. valitse sieltä kohasta (olikohan?!) tallenna ja valitse siitä kohta VIE sitten vain klikkaat päätekohtaa ja muutat muodon haluamaksesi.

   Poista
  4. Kiitos anonyymit kun neuvoitte:)!

   Poista
 48. Hih, kiva kattoa kun sun ja Pinjan blogit menee syöksykierteeseen kun teille on noussut päähän. Ensin Pinja haukkuu lukijaansa noloksi ja aliarvioi blogeja joilla on jotain 50 lukijaa ja sitten sinä pätäät, että sinulla on oikeus häpäistä/mustata lukijansa.

  Jos Sirja näät tän niin ihan rutosti voimia sinnepäin, ei oo kivaa kun Tiia teki tollasen tempun :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä miksi mistään muusta julkaistusta kommentista ei ole tehty tälläistä haloota kun tästä.

   Poista
  2. sirja on kaverini, kerron hänelle :)

   voi jumalauta teille kahelle on noussut kusi päähän kun ette ees kummoisia ratsastajiakaan ole.

   Poista
  3. Mitä ihmettä täällä blogissa tapahtuu? =D Eipäs ole kukaan muu tullut vinkumaan aikaisemmin kun on tehty videoitakin missä näkyy muitten nimet, nytten kun jonkun pennun nimi on tullut julki niin otetaan hirmuinen haloo? Minusta tuntuu että Sirja ITSE on tainnut näitä kommentteja anonyyminä lähettää..:) Tiia älä välitä, täällä liikkuu kaikenlaista sakkia, kaikki ei mieti kyllä yhtään mitä sammakoita suustaan päästää:D

   Poista
 49. Tuo Sirja tässä on törkeästi käyttäytynyt. Ja salassako kiusaaminen täytyisi pitää, että kiusaaja Sirja saisi jatkaa ilkeilyjään miten tahtoo? Vastuu sanoistaan täytyisi pystyä kantamaan. Jos ei kommentti ollut tarkoitettu julkiseksi, miksi Sirja sen nettiin ihan kaikkien luettavaksi laittoi??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kommenttia en olisi julkaissut täällä julkisesti, jos Sirja sen mulle olisi yksityisesti laittanut:)

   Poista
  2. Tämä asia on ihan Sirjan oma vika, kun tuollaisen kommentin on jättänyt. On ihan sallittavaa käyttää kuvaa mistä tahansa kommentista, koska sen kirjoittaja on laittanut sen julkisesti "esille" tänne blogiin, Tiia ei ole tehnyt sen suhteen mitään väärää. :) Jos Sirja olisi lähettänyt kommentin Tiialle yksityisesti esimerkiksi sähköpostilla, Tiialla ei olisi ollut oikeutta julkaista siitä kuvaa postauksessa. Kommentti oli kuitenkin täysin julkinen ja samoin olisi voinut käydä mille tahansa muulle negatiiviselle kommentille, Sirjan kommentti nyt vain sattui valituksi.

   Olen Tiia seurannut blogiasi lähes alusta asti ja olet selvästi kasvanut bloggaajana ja ihmisenä vain parempaan suuntaan! :) Hyvää ja iloista joulua teidän koko perheelle ja hevosille! :)

   Poista
  3. Samaa mieltä saagaun kanssa! Itseppähän sirja on tiiaa tullut haukkumaan;)

   Poista
  4. Ihana kuulla, että olen joidenkin mielestä mennyt hyvään suuntaan. Tämä blogi on kyllä oikeasti ainakin minua omasta mielestäni muokannut parempaan suuntaan ja olen saanut tämän kautta todella monista asioista lisää kokemusta:)

   Poista
 50. Kiva postaus!!:) Mulla olis yks kysymys ku mä oon laittanu sille blogikauppa osotteeseen siitä kalenterista että haluaisin sen nii tuleeko se kalenteri? :)

  VastaaPoista
 51. Laita uudestaan, oon vastannu mielestäni kaikkiin :)!

  VastaaPoista
 52. Voi ei, toiset ne tekevät mitä vain kateellisuuden puuskissaan... Älä välitä Tiia, eihän kukaan ratsasta täydellisesti, mutta ainakin minusta ratsastat todella hyvin! Voittokin on koulutustasoltaan sen tason hevonen, ettei se liikkuisi mihinkään, jos olisit niin surkea ratsastaja kuin Sirja väittää :) Annetaan kateellisten olla ja nautitaan joulusta! Hyvää joulua koko perheelle!:)

  VastaaPoista
 53. Kiva postaus! :) Hyviä kuvia oli ja kivaa tekstiä, vaikka kerroitkin tekstin olevan vaikein osa. Hyvin silti minun mielestäni postauksia teet! Hyvää joulua vielä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. +Oli pakko lisätä, että ton Sirjan käytös on ihan törkeetä! Katoin sen blogin eikä se mikään huippuratsastaja ollu.. Ärsyttäviä tollaset kateelliset.

   Poista
  2. no et sinäkään kovin asiallisesti kommentoi. sirja on ratsastanut kuitenkin vasta kaksi vuotta, ja miksi se kateellisuus täytyy aina ottaa mukaan?

   Poista
  3. no jos tämä kyseinen sirja on ratsastanut vasta kaksi vuotta niin millä helvetin oikeudella se haukkuu tiia, joka on kuitenki HIEMAN kokeneempi kuin tämä sirja? :D

   Poista
 54. Otan osaa siitä kun suurin osa kommenteista on tällaisia: Oliko kivaa koskaa Sirjalle yms''. ;D Tämä postaus oli todella asiallinen, mietin että alkaisiko sitä itsekkin bloggaamaan. Hyvää joulua sinulle ja Voitolle sekä muille perheesi asukeille :)

  VastaaPoista
 55. voi jeeesus kannattaakohan julkaista tuollaista kommenttia nimellä; jos laittaa nettiin jotain se pysyy siellä ja sille ei mitään enään voi. Ei ole väliä olisiko se kommentti kuvana postauksessa vai tässä.. ?! :):) Tiiän et sulle tulee varmasti paljon kommentteja mihin pitäisi vastata, mutta kysyisin vain että millä ohjelmalla muokkaat kuvasi? Joulukalenteri ollut tnä vuonna aivan mahtava ! .., hyvää joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muokkaan kuvat photoshopilla ja kiva kuulla, että joulukalenteri on mieleesi!:)

   Poista
 56. Hei ihan tosissaan, en yhdestä kommentinjulkasusta voi tällasta hulabaloota tehä :D Samalla tavalla kaikki sen on nähny ennenkin kun julkisesti sanottu, miten se nyt sit eroais enää tästä? Tässä oo kukaan leimannu tätä Sirjaa mitenkään pahaks, hänen ilkeä kommentti otettu vaan tässä nyt esille kun se on loukannut. Tuonkin kommentin olisi voinut kirjoittaa asiallisemmin, että sen takana olisi voinut seisoa sitten alusta loppuun, ei tuo nimittäin mitenkään kovin nätisti ja rakentavasti ole sanottu että aikamoista hyllyntää.. Itsekään et täydellisesti ratsasta niin paha sitä on muiden ratsastusta haukkua. Kaikki kehittyy omaa tahtiaan, ei kukaan heti ole GP tason kouluratsastaja ja hyppää 160cm luokkia. Ei minusta tuossa kommentin julkaisussa mitään väärää ole, yksi ilkeä kommentti otettu esille ja thats it, jos sen on kehdannut kirjoittaa niin pitää sen takana sitten pystyä seisomaan ja kestämään se.

  Ja ei, en tässä oel sellanen Tiia-fani, joka puolustaa häntä loppuun asti, kerron vaan mielipiteeni tähän lapselliseen touhuun kun pitää noin turhasta asiasta vetää herne nokkaansa. Miettikää ja kasvakaa vähän, tulkaa sitten urputtamaan. Ja jos niitä ilkeitä kommentteja ei haluta täällä julkaistavan eikä ymmärrettävän väärin, miksi ne pitää sitten kirjoittaa niin että ne aivan varmasti ymmärretään niin? bitch please, opetelkaa rakentavan kommentin salaisuus niin säästytte kaikelta pahalta.

  Eikä tästä nyt sit tarvii minua haukkumaan tulla että kylläpäs oot nyt nii täydellinen ja tiiät kaiken ja ihaku ite osaisit ratsastaa, en jaksa katsettakaan kääntää sellaisia ihmisiä kohtaan suoraan sanottuna, kiitos :) Tiia yritä jaksaa näitä, tää oli hyvä teksti ja anto vähän sellasta parempaa kehityssuuntaa omallekin blogille! :)

  VastaaPoista
 57. Kiitos kovasti näistä illan nauruista sinun kommenttiboxin ansiosta :D

  VastaaPoista
 58. siis tiia ja pinja EI OLE mitään julkkiksia joilta odotetaan hyvää käytöstä, me ollaan kaikki ihmisiä ja kaikki saa tehdä virheitä, keneltäkään ei saisi odottaa täydellisyyttä, ja joskus vaan menee hermot jos joka pv saa haukkuja, no sitten joku viisas sanoo että ei pidä perustaa blogia jos ei kestä kritiikkiä! anteeks mutta luokitelkaa kritiikki, se ei ole haukkumista.. tähänkö tää maailma on menossa.... jos tiia on laittanut muitakin nimellisiä kommentteja julki niin miten tää prinsessa olis poikkeus..? jos hää ylpeenä seisoo sanojensa takana niin miks sit tämmöne kauhee soppa?? please kill me! en sano muutaku respectit tiialle joka pitää keskustelun asiallisena,.vaikka tolla neidil on noit tukijoukkoja. joka sella on oma mielipide mut sitä ei tarvii aina ilmasta :) ainakaa nii rajusti. some kills teenagers !!!

  VastaaPoista
 59. Siiiis, mitä. Mitä ihmettä nää ihmiset täällä nyt ruikuttaa tosta Sirjan kommentista? Tottakai niitä kommentteja on varmasti pahempiakin tullut, mutta mitä helvetin väliä silläkin sitten on, jos juuri tuo kommentti on tähän postaukseen laitettu? Jos on pokkaa kommentoida julkisesti toisen ratsastusta niin pitäisi olla myös pokkaa seisoa mielipiteensä takana. Eihän se oo mitään kostamista, vaikka se kommentti täällä jaettiinkin -voihan sen lukea kuka vain muualtakin, kun se on kerran nettiin laitettu.
  Pakko kuitenkin vielä sanoa, että tän blogin taso on vähän laskenut siitä, mitä se oli esim. viime vuonna. Mutta hyvää joulua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen sinun kanssasi! Olisi kiva kuulla, että millä tavalla laskenut niin voisin tehdä muutoksia kohti parempaa?:)

   Poista
  2. Tästä on tosi moni sanonut, mutta kaikki yhteistyöpostaukset rupeavat tulemaan korvista ulos, vaikka niitä harvoin tuleekin. Skippaan ne yleensä suosiolla, kun taas normaalit kuulumispostaukset kiinnostavat paljon. Joistain postauksista jää todella ylimielinen kuva susta nykyään.
   Ulkoasu on mennyt parempaan suuntaan -lukuun ottamatta mainoksia. Myös tekstin laatu on parantunut, eikä kirjoitusvirheitä ole enää niin paljon kuin ennen :) Joulukalenteri on kuitenkin ollut tänä vuonna mahtava!

   Poista
  3. Kiitos palautteesta! Olisi kiva kuulla vielä, miksi postauksista paistaa ylimielisyys? Miksi vaikutan niissä sinun mielestäsi ylimieliselle?

   Poista
 60. Tykkään kovasti sun blogista. On hyvä ettei yhteistyöpostauksia tule niin paljoa mutta kaipaan niitä suitsisopin kanssa tehtyjä "kuukauden sponsorituote" postauksia! Niitä lisää jatkossakin :)

  VastaaPoista
 61. Pistää miettimään, että mahtaako suurimmanosan anon takana olla Sirja itse. :)

  VastaaPoista
 62. kaikilla on oma mielipide ja sirjan mielipide on vain yksi kaikkien joukossa, niin miksi ihmeessä se pitää laittaa tuohon ja oikeasti loukata häntä sillä?!? mua ainakin loukkais tosi paljon. Mitä itse olisit mieltä JOS sinua nöyryytetään jossain suositussa blogissa, vain siksi koska olet tuonut oman mielipiteesi esille, mietippä sitä. olen ennen pitänyt sinua fiksuna ihmisenä ja blogiasi hyvänä, mutta luuloni ovat olleet ihan väärät.ja HUOM! tämäkin on vain minun oma mielipide. jos et kestä arvostelua täällä, niin miten voit ottaa sitä vastaan valmentajalta kasvotusten? eihän näillä täällä annetuissa ratsastuohjeilla ole mitään merkitystä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni hän on loukannut minua enemmän kuin minä häntä. Otin kommentin ihan satunnaisesti ja se olisi hyvin voinut olla kenen tahansa ilkeä kommentti.

   Minua ei onneksi tulla nöyryyttämään, koska voin seistä sanojeni takan. En koskaan menisi sanomaan muille mitään tuohon sävyyn.

   Valmentajillani on pätevyys ja koulutus, jos he sanovat noin uskon heitä (tosin kukaan ei toisi asiaa noin törkeästi esille). En minä ole sanonut missään vaiheessa, etten kestäisi tätä Sirjan kommenttia.

   Poista
  2. ja itsepähän Hän tuon kirjoitti...

   Poista
 63. Nyt tämä sirja sitten poistanu kaikki postauksensa.xD kukakohan se on lapsellinen eikä kestä kritiikkiä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että hän ei kestänyt sitä mitä on itse muille aiheuttanut. Ymmärrän, että ikävät kommentoijat ovat täältä blogini kautta tulleet, joka harmittaa minua vähän, eivät ne nimittäin kivalta tunnu. Hän kuitenkin blogin osoitteen täällä itse julkaisi.

   Poista
 64. Mun on pakko sanoa että sun blogin ulkoasussa häiritsee nää kaikki mainokset :( Sivupalkki molemmissa blogeissa täynnä kaikenmaailman yhteistyökumppaneja ja alaosakin täynnä random mainoksia joista saa nyhdettyä rahaa... Enää sun videoitakaan ei voi katsoa ilman jotain partaterämainoksia :(

  Ja toi että tässä kuukaudessa "vaan" kolme yhteistyöpostausta niin joo ok määränä vähän, mutta mitä sitten kun sait esim sen puolen tonnin kameran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä jos mainokset häiritsevät, niitä on kuitenkin mielestäni vielä ihan kohtuullisesti, jos vertaa joihinkin lifestyle puolen blogeihin.

   Mitä se tavaran arvo vaikuttaa postausten määrään. Kamerapostaushan on ollut yksi blogin luetuimmista ja monet pitivät sen sisältämistä vinkeistä:)

   Poista
  2. ei tiia niitä youtube mainoksia niihin videoita laita!youtube laittaa niitä moniin muihinkin videoihin!-.-

   Poista
 65. Äh, en nyt tiedä, osaanko ilmaista asiani niin kuin ajattelen, mutta yritän!

  Musta on ihan oikein, että esim. 'Bloggaajan rankka elämä' -videossa kommentit julkaistiin ihan nimillä, sillä itsehän ilkeästi kommentoineet ovat sen nimellään tehneet. Joten sinällään ymmärrän kyllä sen, että Sirjan ilkeilykommentti on tässäkin julkaistu ihan nimen kanssa, onhan kirjoittaja sen alunperinkin julkisesti laittanut nettiin. Tämän postauksen yhteydessä ehkä olisi ollut hyvä valita joku anonyymi-ilkeily kuvitukseksi, sillä kommentteja oli tässä esillä vain se yksi, joten tavallaan, vaikka et Tiia sitä tarkoittanutkaan, kritiikki tuossa vähän kohdistuu erityisesti kyseise kommentin kirjoittajaan. Mutta toisaalta, kuka tahansa olisi voinut päätyä esimerkiksi, ja on ihan omaa syytä, jos kommentoi ilkeästi. Olinkohan tosi sekava tässä selityksessäni? :D

  Niin, vielä vähän itse postauksesta muutakin! Musta sulla on tosi fiksu linja mainonnan suhteen, ja mun puolesta yhteistyöpostauksia voisi olla jopa enemmänkin, kun ne liittyvät selkeesti hevosblogiin. Koskaan en ole yhtään pahalla ajatellut, kun olet tehnyt yhteistyötä heppailutarvikkeiden kohdalla, tai vaikka jos tekisit samalla lailla valokuvaustarvikkeiden kanssa, ymmärtäisin senkin hyvin. Muut vaate-, koru- ja puhelinyhteistyöt yms taas sopivat mielestäni paremmin lifestyleblogin puolelle, eikä niistä tule sen blogin puolella laisinkaan sellainen kaupallinen olo, kuin mitä tämän heppablogin puolella aikoinaan tuli. Toki tietysti itse tiedät, mitä yhteistyötä missäkin blogissasi haluat tehdä ja teet, halusin vain jakaa ajatuksiani. :)

  Mukavaa joulunaikaa sinulle ja Voitolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin sun kommentin hyvin. Tuo on aivan totta, mutta en voinut edes kuvitella, että yhdestä kommentista tulisi tälläinen haloo. Jos olisin tiennyt, olisin menetellyt toisin. Sumensin kuvasta sukunimen pois, tosin sen löytää nopeasti kommenteistakin.

   Kiva kuulla, että oot tyytyväinen nykyiseen "mainosrajoihini" :)!

   Ihanat joulu myös sulle!

   Poista

 66. Jos kommentoi jotain NIMELLÄ blogiin, niin kyllähän ihmiset lukee sen sieltä blogin kommenteista...

  Miusta ei ole mitään järkeä haukkua Tiiaa siitä, että kostaa Sirjalle, kun näin ei ole. Ihmiset vain haluavat ärsyttää Tiia todella paljon, ja haluavat hänet rageemaan, että voisivat taas siitä valittaa... Ja jos Tiialle ollaan kateellisia, niin kaikillahanon _MAHDOLLISUUS_ saada samanlainen elämä ja omia hevosia. Teidän EI tarvitse Tiialle täällä valittaa, kun se on teistä itsestänne kiinni, millaisen elämän hankitte.

  Ja vielä; Jos kommentoi ikävästi _NIMELLÄÄN_ on seisottava omien sanojen takanaan. ja MAINITTAVA jos ei halua kommentin joutuvan julkisuuteen...

  Terveisin: Sara(kirjoitin puhelimella niin en kirjautunut)

  VastaaPoista
 67. ei liity aiheeseen sitten taas mitenkään, mut mikä sen ohjelman nimi on minkä latasit sillon joskus puhelimeesi jonka avulla pystyit esim maastoon lähdettäessä nähdä reissun jälkeen kulkemasi reitin,nopeuden, matkan yms? Haluaisin saman ohjelman omaan puhelimeeni, en tosin tiedä saako sitä lumiaan mutta edes joku saman kaltainen :)

  VastaaPoista
 68. Kauhea haloo jostain kommentista. Miksi Tiia olisi muka halunnut kostaa ? Onhan täällä ollut samallaisia kuvia ennenkin eikä kukaan ole nostanut mitään haloota siitä, että hänen ilkeä/negatiivinenkommentti on julkistettu täällä. Jos nettiin jotain laittaa se pysyy siellä! Jos sitten seuraavalla kerralla haluat haukkua Tiiaa niin kirjoita anonyymisti ettei tule pahamieli:)

  VastaaPoista
 69. Jokainen on vastuussa omista sanomisistaan, tekemisistään ja kirjoittamisistaan täällä netissä - ihan yhtälailla bloggaaja kuin lukijat. Kukaan aikuinen ihminen ei oleta, että bloggaajan pitää kestää kaikki eikä hän voi pahoittaa mieltään joskus hyvinkin ikävien kuuloisten kommenttien keskellä. On täysin normaalia, että koetaan mielipahaa, mutta kypsä ihminen pääsee niistä ylitse ja osaa suhtautua niihin järkevästi. Toki se siinä hetkessä tuntuu pahalta, että ventovieraat ja täysin tuntemattomat ihmiset kuvittelevat voivansa sanoa ihan mitä vain ja on usein ihan sama mitä vastaat, koska aina teet jonkun mielestä väärin tai sanot väärin tai suhtaudut väärin. Ikinä et saisi puolustaa itseäsi, koska silloin et kestäisi kritiikkiä tai et vain pysty ottamaan sitä vastaan tai et ole kypsä.

  Hei haloo ihan oikeasti. Jos joku sanoo bloggaajalla, tässä tapauksessa Tiialle, jotain ikävää ja toinen pahoittaa siitä mielensä, on hänellä TÄYSI OIKEUS SIIHEN. Hän saa pahoittaa mielensä, hän saa puolustaa itseään ja yrittää korjata asian. Emme me lukijat mitään kuninkaita ole, jotka saamme haukkua, moittia ja arvostella toisia tuntevia ihmisiä ilman mitään seuraamuksia. Rajat on myös nettikirjoittelulla eikä pidä sanoa toiselle sellaista, mitä ei haluaisi itselleen sanottavan.

  Jos joku kirjoittaa julkiseen blogiin julkisesti kommentin ikävään sävyyn, on bloggaajalla oikeus nostaa asia esille. Se ei tarkoita sitä että bloggaaja kerjää kenenkään sääliä, hyväksyntää, apua tai kostaa toiselle vaan hän vain tuo asian tietoisuuteen. Ehkä tämä bloggaaja haluaa vain että TE MIETTISITTE kaksi tai kolme kertaa ennen kuin lauotte mitään sellaista, mikä voi pahoittaa ihmisen mielen.

  Sanat satuttavat siinä missä teotkin, myös nettimaailmassa. Ja kaikkea paskaa ei tarvitse niellä, se nyt on vaan näin.

  Hyvää joulua Tiia siulle ja koko sun perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hyvin sanoit kyllä asiat jotka munkin päässä pyörineet! Kiitos todella paljon, piristi:) Ihanaa joulua sullekkin!

   Poista
 70. voi jestas näitä kommenttej on täällä, en edes jaksa lukea kaikkia :D Mutta tosiaan Tiia osaat ottaa kyllä tosi hyvin kritiikkiä vastaan, et vastaa kommentteihin sellaiseen haista vittu tyyliin, etkä ala piikittelemään muita, vaikka he olisivat kommentoineet kuinka ilkeästi! Nostan kyllä sulle hattua! :) Jatka samaan malliin, hyvää joulun odotusta teille kaikille :)

  VastaaPoista
 71. Oikeasti mulle itsellekki tulee paha olo, kun sua haukutaan ja yhdestä kommentista -jonka sirja itse on julkaissut- tulee kauhea huuto. En ymmärrä miten sä kestät? Olet hyvä bloggaaja ja tykkään kaikista postauksistasi. Odotan aina uutta postausta, mutta en juuri koskaan lue kommentteja juuri tuon takia kun tullaan vaan haukkumaan... Miks ne edes lukevat tätä blogia, jos pitää vain aina haukkua ja sanoa että ootte ylimielisiä ja kusi noussu päähän... Toivottavasti tälläistä ei tule kovin usein! Voimia sulle!
  Ja hyvää joulua sulle, Pinjalle, Sinille, Voitolle ja Lillille! <3:)

  VastaaPoista
 72. Moi! Tää oli tosi kiva postaus! Ja tuli mieleen kun lueskelin noita sun vanhoja postauksia niin että miten voi järkkärillä tarkentaa videolla? Kun siis ittellä on canon 1100d tai joku tommonen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt tiia puolesta.Sun järkkärissä pitäis olla sen kuvaus ruudun vieressä kolmenappia.Sellassen roskiksen kuva,kameran kuva ja se Q kirjain nappi. Niistä se keskimmäinen nappi,eli missä on se kameran kuva niin kun siitä painat niin videon pitäis alkaa kuvaa.

   Poista
 73. Olipas kiva postaus :) Ja oot tosi hyvä kirjoittaja, en ois arvannu ikin sen olevan sun mielest sun huonoin puoli. Ihmettelen kyllä tuota Sirjaa, miksi pitää kirjoittaa jotain ilkeää nettiin ja valittaa siitä että käytit inhottavaa kommenttia esimerkkinä? Hienoa että jaksat pysyä noin vahvana <3!

  VastaaPoista
 74. Hevosmaailma on.menossa kokoaban ala-arvoisemmaksi. Koko ajan pitää olla sanomassa ja valittamassa ihan pikkuasioista. Tuskin kukaan tuota sirjaakaan muutaman päivän päästä muistaa. Kumpa kaikki olisi niinkuin ennen eli kaikki hevosihmiset olisi yhtä perhettä! Ja hyvää joulua sulle tiia :)

  VastaaPoista
 75. Mitä helvettiä. Ei taida tuo Sirja tietää, että jos nettiin jotain laittaa, niin siellä se tulee aina pysymään. Hänen kommentti on edeleen näkyvillä videossasi, niin onko sillä jotain väliä, että se on näkyvillä täälläkin. hohhoh..

  VastaaPoista
 76. Sirja on 14v eli ei edes Tiiaa vanhempi toisinkuin joku aiemmin väitti :)

  VastaaPoista
 77. hohhoijjaaaa taaas ! mitä ihmiset oikeen hakee näillä negatiivisilla kommenteilla ? huomiota ? jos ei tykkää jostain blogista pitääkö ehdoin tahdoin sitten lukea sitä ja sen jälkeen tulla valittamaan ja haukkumaan ?!

  VastaaPoista
 78. Selailin hieman ylläolevia kommentteja ja suurimmaksi osaksi naurattaa se, millaisia me ihmiset olemme netin syövereissä. En ymmärrä ihmisten käyttäytymistä; kuin ruutu olisi turvanamme. On puhetta koulu- ja työpaikkakiusaamisesta, mutta liian usein unohdetaan internetti. Kiusaamiseksi varmasti laskettaisiin, jos kaikki negatiivisten kommenttien lähettäjät tulisivat sanomaan asiat sinulle päin naamaa. Miksi merkitys muuttuu, kun puhe muuttuu tekstiksi ja ilmeet "hymiöiksi"?

  Kirjoittaminen on liian usein turhan helppoa ja vaivatonta; kommentin sisältö unohtuu, ja julkaise-painiketta klikataan ajattelematta mitä kommentti todella aiheuttaa. Olen yrittänyt kommentoida vain, jos minulla on todella jotakin sanottavaa, mutta ymmärtänyt pitää lärvini kiinni, jos sanottavani olisi negatiivista.

  Emmehän me ihmiset voi olla samaa mieltä jokaisesta asiasta. Mutta onko sillä merkitystä, jos meidän tallilla hepat saisikin vain kolme kertaa päivässä heinää kun teidän tallilla hepat ruokittaisiinkin neljästi. Se ei tee kummastakaan tavasta yhtään huonompaa tai parempaa, ja molempien hepat voivat varmasti hyvin. Tai mitä ratsastustaitoihin tulee: käyt valmennuksessa ja tiedostat virheesi, niinkuin välillä blogin puolelle kerrotkin oongelmistasi esimerkiksi istunnan kanssa. Ratsastuksessa ei ole koskaan täydellinen, eikä kuulukkaan olla, mutta tiedostaessasi virheesi pystyt niitä myös korjaamaan. Siihen et tarvitse ketään netin syövereistä.

  Pakko tähän kilometrikommentin loppuun laittaa vielä maininta siitä, että olet kyllä valtavan hieno ihminen. Mielestäsi vastasit vihaa pursuaviin viesteihin todella asiallisesti, etkä lähtenyt pelleilyyn mukaan. Se on mielestäni merkki kypsyydestä, jota tämä blogi on sinulle varmasti paljon opettanut :) Rauhallista joulua teidän koko perheelle! :)

  lifestyle96.blogspot.fi

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.