Arkitreeniä ja videopostaus

lauantai 13. joulukuuta 2014

Moikka! Olen saanut jonkun verran palautetta nykyisten postausten sisällöstä ja postaustahdistani. Valituksia postaustahdista en kyllä oikein ymmärrä, sillä mielestäni kirjoittelen edelleen melko aktiivisesti eli keskimäärin joka toinen päivä. Postausten sisällöstä saatu palaute on kyllä sitten taas ollut ihan asiaa, sillä itseänikin on harmittanut sisällön muuttuminen melko valmennuspainoitteiseksi. Se ei kuitenkaan ole mikään tarkoituksellinen päätös, vaan ihan materiaalin ja kentän huonoudesta johtuva päätös. Ei teitäkään varmaan huvittaisi lukea kovin montaa postausta peräkkäin siitä kuinka tänään taas käveltiin kentällä ja käytiin vähän ravaamassa ja laukkaamassa pellolla. Illalla on vaikea saada ketään kuvaamaan eikä kuvaaminenkaan ole kovin kivaa, kun on sen verran pimeää. Maneesilla ollaan sitten käyty melko monesti äidin kanssa kahdestaan, jolloin ei ole ylimääräisiä käsiä kuvaamaan. Tänä viikonloppuna ei kuitenkaan ole valmennusta ja Pinjakin lähtee huomenna maneesille, joten katsotaan mitä matskua saadaan tänne blogin puolelle!Meidän serkut Espanjasta tulivat jouluksi Suomeen ja kuvattiinkin yhdessä pieni videopostaus ekasta ratsastuksesta tai oikeastaan se ei mikään kunnollinen ratsastus ollut, sillä molemmat kävivät heppojen selässä tallissa. Edellisenä päivänä oli ollut vapaa ja ulkona oli tosi tuulista, jolloin hevoset ovat usein melko säikkyjä. Ihan turvallisuuden vuoksi siis suoritettiin "ratsastelut" tällä kertaa sisätiloissa. Molemmat hevoset oli melko kummissaan, kun tallissa olikin yhtäkkiä vähän enemmän vilskettä ja meteliä. Varsinkin Voitto käyttäytyi levottomasti, tosin levottomuutta selittää varmaan myös edellisen päivän vapaa.Nerea ja Einar lähtivät, joten videopostaus päättyi vähän lyhyeen. Äiti tuli auttamaan kuvaamisessa, sillä oltiin jo pitkään suunniteltu, että otetaan illalla kentän valojen valaisemana kuvia. Äiti talutti Voiton kentälle ja mä tulin kameroiden kanssa perässä. Pidin kädessä Olympusta ja Canon oli selässä kameralaukussa. Mä sitten tietysti menin liukastumaan ihan kunnolla ja kaaduin suoraan kameralaukun päälle, Kameraan ei tullut mitään ulkoisia vammoja, eikä pikaisen tarkistuksen perusteella onneksi mitään sisäisiäkään. Toivotaan, että tänään, kun kuvataan vähän enemmän ei paljastu mitään ongelmia...Kuvien ottamisen jälkeen kipusin selkään ja aloitin jo tutuksi tulleen kotiratsastuksen. Ensin kentällä käyntityöskentelyä ja sen jälkeen pellolle ravaamaan ja laukkaamaan. Tällä kertaa menin satulalla, mutta yleensä menen ilman. Käynnissä on tullut kyllä tehtyä jo vähän kaikkea mahdollista. Yleensä teen väistöjä, avoja, pieniä voltteja kunnolla taivuttaen, takaosakäännöksiä, pysähdyksiä tai suoraan ratsastamista. Tuleeko teille mieleen vielä jotain muita hyvä käyntitehtäviä? Tällä hetkellä ulkona sataa lunta, joten toivoa saattaa, että mitään uusia käyntitehtäviä ei tarvitse tehdä vaan päästään jo ravaamaan!

Kävelyn jälkeen mennään pellolle, jossa pääsee melko tasaisella kohdalla ravaamaan ja laukkaamaan suoraan. Ympyröitäkin voi tehdä, mutta sitten meno on jo vähän epätasaisempaa. Olen kyllä koittanut ajatella kaiken mahdollisimman positiivisesti, ihmisille ainakin tekee välillä hyvää liikkua myös epätasaisella ja sama pätee varmaan myös hevosiin. Käytössä oleva peltohan on melko iso, mutta sen keskellä on oja, joten tilaa ei hirveäasti kuitenkaan ole. 

Tällä kertaa tein kentällä hiukan väistöjä, mutta muuten lähinnä ratsastelin suoraan ja tein isoja voltteja. Voitto työskenteli oikein hyvin eikä ollut edes yhtään villi vaikka keli oli tuulinen ja takana vapaa. Pellolla se sitten jo vähän innostui, vaikka tekikin sen ihan Voitolle poikkeukselliseen tyyliin. Yleensä sen olemuksesta huoma, että kohta lähdetään ja vauhdilla. Nyt me kuitenkin lönköteltiin suoraan rentoa ravia ja yhtäkkiä Voitto vinkaisee ja pukittaa! Laukkailin loppuun vielä pidemmän pätkän molemmilla pelloilla kiertäen ojan ihan tarhojen vierestä, näin sain laukattua suhteellisen tasaisella pohjalla vähän pidemmän pätkän.

Ratsastuksen jälkeen kylmätiin vielä hevosten jalat. Kylmien vaikuttaessa siivoiltiin karsinat ja puuhailtiin muita tallijuttuja sekä kuvailtiin. Voisin kirjoittaa jossain vaiheessa uuden postauksen hevostemme jalkojen hoidosta, sillä rutiinit ja "välineet" on hiukan muuttuneet.


Seuraavana päivänä eli eilen lähdettiin äidin kanssa maneesille, kun pääsin koulusta vähän aikaisemmin. Mulla oli muuten aamulla ensimmäinen ajotuntikin. En vaan osaa kuvitella, että kohta mä voin ajaa autolla! Harmittaa, kun unohdin ottaa kameran mukaan maneesille, sillä Voitto kulki aivan mielettömän kivan tuntuisesti. Äiti olisi kyllä varmaan jotain videota saanut otettua, vaikka Lilliä toisessa kädessä olisikin pitänyt.

Ratsastin Voittoa samalla tavalla mitä Sannan valmennuksessa ja sain aikaiseksi just sen saman fiiliksen mitä valmennuksessa ellen jopa paremman. En vaan käsitä, miten noin tavallista ja helppoa tehtävää työstämällä sain hepan noin kivaksi niin lyhyessä ajassa. Asiaa auttoi varmaan se, että mulla oli muistissa kaikki Sannan sanomat jutut sekä se fiilis miltä Voitto tuntui aina kun Sanna sanoi, että nyt kulkee hyvin.

Ratsastin ensin ravissa isolla ympyrällä eteen, jonka jälkeen heitin jalkkarit pois ja menin pienellä ympyrällä aika normaalia ravia. Sitten taas isonsin reittiä ja liikuin eteen. Ja sama laukassa. Varsinkin laukassa Voitto liikkui jopa paremmin kuin Sannan valmennuksessa pohkeesta eteen. Oli kyllä hirmu hyvä fiilis tuon ratsastuksen jälkeen, sillä ennen ratsastusta ajattelin, että en varmaan saa Voittoa yhtä hyväksi ilman valmentajan apua vaikka samaa tehtävää teenkin. Itse teen usein itsenäisesti ratsastaessani samoja tehtäviä mitä valmennuksessa, varsinkin jos valmennus on tuoreessa muistissa onnistuu tehtävä hyvin, kun valmentajan ohjeet ovat tuoreessa muistissa.


Pitäkää peukut pystyssä, että lunta tulisi nyt tarpeeksi, jottei tarvitsis enää rampata niin usein maneesilla!

Millaisista postauksista te muuten pidätte eniten entä vähiten? Valmennuspostauksista? Videopostauksista? Arkipostauksista?

59 kommenttia

 1. Täälläkin kenttä erittäin huonona ja ollut koko syksyn! Tosi turhauttavaa.. Pimeeki tulee niin aikasin että ei maastoonkaan kerkiä monesti.. Nyt onneks sataa lunta!
  Ihana lukee näitä postauksia kun nuo pikkuset tulee teille kylään! Voi seurata miten ne kasvaa :D

  VastaaPoista
 2. Pidän eniten juuri noista valmennuspostauksista ja vähiten arki :)

  VastaaPoista
 3. Mäkin tykkään valmennuspostauksista eniten. :)

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä juuri arkipostaukset on parhaita! :)

  VastaaPoista
 5. Einar oli niiiiin söpö kun se piti sitä kameraa siin videon lopussa. :) Ja kiva video muuten.

  VastaaPoista
 6. Haastepostauksia, lifestyle tai hevosaiheista. Mydayt on aina kivoja ja mielipide kirjoituksia :) tykkään sekä valmennuspostauksista ja kuulumis/arkipostailutakin. Valmennuspostauksia on tullut jo aika paljon, mutta sekin parempi kuin ei mitää.
  Meillä on kans kahen hevosen talli, eikä kenttää tai maneesia. Onneks sentään muutamia maastoreittejä löytyy! Olis tosi kivaa jos satais tänne eteläänkin vähän lunta, että pääsis pellolle tai hankitreeniin. Onneks maneeseja löytyy 15 ja 30min matkojen päästä!
  Kiva postaus ja tsemiä treeneihin ja tulevii kisoihin :)! Aiotko enskaudella startata koulukisoissa vai meetkö estepuolella ainoastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa meilläkin maneesi vain 15min matkan päässä! Kiitos :) Katsotaan, en vielä tiedä. Noilla suitsillakaan ei ensi kaudella saa mennä koulua, että en tiedä viitinkö hommata sit vaan parien kisojen takia tohon sen erillisen leukaremmin..

   Poista
 7. Videopostaukset on parhaimpia ♥

  VastaaPoista
 8. Hihii, Einar voisi aina kuvata teijän videopostaukset! <3 :D

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus! :-) ja no täällä on kyllä lunta satanu tänää paljon mut plussalunta ja tallilla hepoilla koko ajan ratsastaessa kauheet tilsa:/ (tilsakumit on) en tässä sitä pakkasta odotellessa!
  Ois kiva jos tekisit myweek :-)

  VastaaPoista
 10. Jos rehellisiä ollaan niin tykkään ihan kaikista postauksista, ei ole lempparia päässyt syntymään :)

  VastaaPoista
 11. Meillä oli kentällä pari päivää sitten melkein 30cm-50cm lunta jo ja sitä piti kolata. Meillä on niin hyvässä kunnossa ja lunta on niin paljon että pystyy ihan hyppäämäänkin, eikä kyllä mitenkään tosi kaukana kuopiosta asuta. :o

  VastaaPoista
 12. Mun mielestä kaikki on kivoja, tosin valmennus postaukset alkaa vähän tympimään. Videopostaukset on kyllä parhaita! <3

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus, ja kivat kuvat tuota tummaa taustaa vasten :). Tykkään varsinkin teidän mydayista, ja kuvapostauksista :).

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä sun postaustahti on hyvä ja postauksia on aina kiva lukea vaikka ei mitään uutta olisi tapahtunutkaan.

  Mua ei haittaa valmennuspostaukset koska on kiva kuulla mitä tehtäviä valmentajat teetättää ja ties vaikka sitä jotain oppisi itsekkin lukemalla valmennuspostauksia.

  VastaaPoista
 15. Kiva postaus ja video! Minä tykkään, että tulee monipuoisesti valmennus ja kotitreeni postauksia :) Ja teidän videopostaukset on tosi hyviä :)
  Laitoin edellis postauksen kommenteihin kysymyksen, että "saako googlen kuvahausta kopioida kuvia omaan blogiin jos linkittää mistä kuva on" Tarkennan vähän, koska se oli aika huonosti kysytty, tarkoitin siis, että esim jos tekee joululahja toiveet postauksen, niin sitten ottaa kuvan siitä tuotteesta minkä haluaa googlesta. Koska tuosta kommentistani saattoi ymmärtää, että kysyin saako mitä vain kuvia esim. toisten blogeista ottaa, sen kyllä tiesin ettei saa! Ja mistä otit sitten ne jalustinkuvat siihen postaukseen, jos et googlesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Periaatteessa ei saa kopioida, mutta itse mitä olen kysellyt yrityksiltä ovat kaikki antaneet luvan. Ilmaista mainostahan se heille on :)

   Poista
  2. Ei Googlesta saa ottaa yhtään mitään noin vain. Tee ensin kuvahaun puolella haku siitä asiasta, jota etsit. Sitten mene sen ratas-ikonin (oik.ylhäällä) kautta tarkennettuun hakuun. Siellä alimmasta valikosta Käyttöoikeudet valitse tarkoitukseesi sopiva vaihtoehto (esim. vapaasti käytettävissä, jaettavissa ja muokattavissa). Sitten painat sitä nappia "tarkennettu haku" siitä alhaalta. Sitten sinun näytöllesi avautuu ne kuvat, jotka on hakuehtojen mukaisesti käytettävissä.

   Poista
 16. Voi apua kun teillä on suloiset serkut! Molemmilla näyttää olevan jo aika hyvin perusjutut tiedossa vaikka vähän kovaäänistä työskentelyä olikin ;) Tänne Itä-Suomeen satoi tänään aamusta iltaan lunta ja nyt on ihan mahtava ilma, harmi vain että tulee niin aikaisin pimeä.. Mutta paksu lumipeite tuli kyllä, en jaksa oottaa että pääsen kokeilemaan sitä hevosella! Oisko sulla mitään hyviä vinkkejä, mitä vois tehdä kun ratsastaa itsenäisesti kentällä? Mulla on 19.v hyvin koulutettu ratsuponi ja se on älyttömän kiva ratsastaa, mutta en oikein tiiä miten voisin käyttää hyväksi sen taitoja.. Useimmiten mä menen sillä kylläkin tunneilla mutta sit kun aina välillä pitää mennä tietenkin kans omillaan, niin sit ei oikeen tuu mitään järkevää tehtävää mieleen, enkä osaa etukäteen oikeen suunnitellakaan mitään sellasta jota vois mennä. Sitten se ajautuu sellaseks käyntiä-pitkin-ohjin-kenttää-ympäri-ratsastamiseksi ja tuntuu että johan se ponikin nyt kyllästyy ihan totaalisesti! Tykkään erikoispostauksista ja ihan perus arkipostauksista. Valmennuspostauksista en niin paljon pidä (saattaa kuulostaa tyhmältä jos miettii että haluaisin saada vinkkejä tehtäviin), mutta niitäkin seuraan että pysyn ajan tasalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile, vaikka tätä tehtävää http://toimitus.blogitalli.fi/2014/12/koulutuomarin-perusharjoitus-joka.html. Itse teen, kuten postauksessa sanoin, yleensä samanlaisia tai jopa ihan samoja tehtäviä mitä tunneillakkin :) Kiitos kommentista!

   Poista
 17. En tiennykkään että nerea ja einar asuu espanjassa:o mut kiva postaus, tälläsii lisää:)

  VastaaPoista
 18. Olisi kiva saada rakennekuvia voitosta :)

  VastaaPoista
 19. Sori, mutta tosissasiko tavutat tuon "heppailemassa" noin?! :O :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taivuta, mutta tunnustan ettei mulla käynyt pienessä mielessäkään kun asettelin tekstiä, että pitäis kattoa jotain tavutuksia. Katsoin vain sitä mikä näyttää tasapainoiselle ;)

   Poista
 20. Joku virkistävä erikoispostaus olis niin muksu! :-)

  VastaaPoista
 21. Kiva postaus tämäkin! Meillä ei ole lunta juuri ollenkaan niin on tosi tympivää mennä jäisellä kentällä ku ei siellä periaatteessa mitään pysty tekemään oikeen kunnolla. Mut onneks meiltä maneesillekaa ei oo mikää hirveen pitkä matka!
  Käytkö muute enää kouluvalmennuksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Käydään periaatteessa, mutta nyt on vähän jäännyt kun aikataulut ei ole osuneet yksiin. Valemntaja on pari kertaa katsonut mun sileetä samalla kuin itse ratsastaa hevosiaan.

   Poista
 22. Ite tykkään valmennuspostauksista tosi paljon😛😊

  VastaaPoista
 23. Minuakin ärsytti vähän kun tuli koko ajan valmennuspostauksia samassa paikassa, samalla valmentajalla ja samoja virheitä korjaillaan. Tämä postaus oli mielestäni kiva! :) Meillä täällä n. 20cm lunta. Jota on kyllä odotettu. Voisitko tiia tehdä mielipidepostauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tietysti, jos olisi joku aihe mistä kirjoittaa :)

   Poista
  2. Aihe-ehdotuksia: Hevosen teurastus, kannusten käyttö, kanget, klippaus, hevosen ruokinta pelkällä vapaalla heinällä
   Tossa nyt jotain ehdotuksia :)

   Poista
 24. Arki- ja videopostauksia:) ei valkuissakaan mitään vilaa ole mutta kun ei itse valmentaudu niin mielestäni on jotenkin kivempaa lukea ihan normiratsastuspostauksia:)

  VastaaPoista
 25. Voitko tehdä sister tagin Sinin kanssa<3

  VastaaPoista
 26. Mä tykkään eniten just tämmösistä arki- ja videopostauksista! :)

  VastaaPoista
 27. Ja ihan perus MyDayt on kans ihania. :)

  VastaaPoista
 28. Mäkin tykkään arki- ja videopostauksista.

  VastaaPoista
 29. Kokeile tehdä käynnissä ympyrää ja lähde siitä sitten suurentamaan ja pienentämään ympyrää mahdollisimman pienillä avuilla. Ympyrällä on myös mukava taivutella hevosta ulos, väistättää takapäätä ulos ja sisään :) Kannattaa aloittaa taivuttelu matalammassa muodossa ja nostaa sitten hiukan niskaa ylöspäin. Siksak-väistöllä saa mukavasti myös hevosta kuulolle.

  Tämmöistä itse tein silloin kun vielä vuokrailin yhtä hevosta ja piti työskennellä käynnissä.

  VastaaPoista
 30. Mielestäni kirjoitat todella usein ja arvostan myös sitä kuinka paljon jaksat nähdä vaivaa tämän blogin takia.:) pidän blogistasi todella paljon, hienoja kuvia ja videpostauksia ja hyvin kirjoitettuja monipuolisia tekstejä.:)
  Ja pidän eniten ihan tavallisista arkipostauksista.

  VastaaPoista
 31. Nyt tuli Savoon lunta! La teimme kolmen ratsukon vahvuudella 2 h reippaan maaston. Su meinasin mennä kentällä, mutta taas lähdettiin 2h reippaalla maastolle. Ihanaa, viikolla ehtii mennä kentällä. Teittekl Pinjan kanssa pitkiä maastoja viikonloppuna? Ihanaa lunta ja pitkiä laukka ja ravipätkiä maastossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa täälläkin sen verran lunta että voisi kunnolla ravailla ja laukkailla :/ Käytiin maastossa, mutta ei nyt mitään kovin pitkää lenkkiä heitetty.

   Poista
 32. Ihana postaus taas kerran! MyDaytä toivoisin teiltä. Ja joo parempi oli kun ne ainiset maneesi postaukset. Sun kuvat on ehdottomasti ykkös luokkaa. Ja kaikki mahdollist kirjoitukset. Ei mitään negatiivista!

  VastaaPoista
 33. Osaatko auttaa minua yhdessä blogi asiassa?
  Minulla on blogi ihan täällä google versiossa, siis "osoite.blogspot.fi" ja minulla on yksi ulkoasu ongelma jota en osaa itse ratkaista.
  Olen joskus kauan sitten kun olen perustanut blogini, laittanut sen otsikon taakse kuvan, jonka haluisin nyt saada pois. En millään saa sitä pois sieltä ja olen yrittänyt suunilleen kaikkea mikä olisi voinut poistaa kuvan, mutta se ei sieltä lähde.
  Voitko yrittää selittää minulle miten saan sen pois sieltä, tai siis mitä pitää painaa?
  (blogini osoite on: lifelikehp.blogspot.fi ja se kuva on siis se linna siellä otsikon takana)
  Jos et halua auttaa, se on ihan fine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa kun en pääse sun tunnuksille :/

   Poista

  2. Hei Tiia on kiva postaus teillä ja Einar ja Nerea on kivoja mä pistin Pinjalle melkein sama

   15. joulukuuta 2014 14.4

   Poista
 34. tosi hyviä kuvia vaikka vaan kentän valot on ollut kuvausvalona!! :)

  VastaaPoista
 35. Ite tykkäisin jos tulis vähintään kerran viikossa videopostaus :)

  VastaaPoista
 36. Einar on niin söpö!!! Teidän videopostauksista tulee aina niin hyvä mieli :-) Tätä oli jo odotettu!

  VastaaPoista
 37. Minkä takia käytät turpahihnaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näe siinä mitään pahaa, jos sitä ei kuoleman kireälle kiristä. Mun suitset sitä paitsi on ns. suuniteltu niin, että niistä ei turpista edes saa pois. Ovat mahdollisimman mukavaksi hevoselle suuniteltu, anatomisesti muotoiltu ja vähentävät painetta suussa :)

   Poista
 38. Hei pakko kysyä, että miten saat nuo postauksen linkit aukeamaan uuteen välilehteen?
  En googlettamallakaan löytänyt sitten millään... :/

  VastaaPoista
 39. Katselin jotain varustepostauksiasi, mistä olet ostanut tuon Eskadronin tummansini/punaisen huovan? Näyttää todella ihanalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satulavyöstä ostin joskus pari vuotta sitten :)

   Poista
 40. Meidän tallin omistaja on tehnyt niin hyvää työtä että meillä on ollut ulko kenttä ja ravirata aivan pehmeinä koko syksyn välillä kyllä tosi märkiä mutta maneesille ei ole tarvinnut mennä kuin kahtena rankkasade päivinä. Tosi kivan näköisiä kuvia! Toivottavasti ehtisit tehdä talli postauksen tai sitten my dayn taas tässä pian koska ne on ihan parhaita!

  VastaaPoista
 41. Minun mielestäni postaus tahtisi on hyvä, sillä minä en tykkää lukea silleen että joutuu selaamaan ekan postauksen jota ei oo lukenu, ja sitte alottaa siitä lukeminen. Älä ota paineita kirjoittamisesta, vaa kirjota sitte ku hauluat, mun puolesta. ;)

  VastaaPoista
 42. Valmennus postaukset on huonoja👎

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.