Itsenäisyyspäivän estevalmennus

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

wuups vähän kaukaa!
Moikka! Lauantaina on nyt muototunut meidän estepäiväksi, joten suunnattiin jälleen lauantaina TK:lle Terhin valmennukseen. Edellisenä päivänä oltiin käyty maneesilla, joten hevonen oli mukavan vetreä jo alkuverkassa. Voitto on nimittäin nykyään, kun kotona ei pysty kunnolla ratsastamaan, melko jäykkä kotipäivien jälkeen. Kaikki askellajit hölkyteltyäni läpi aloin verkkaamaan kunnolla. Istuin harjoitusraviin ja tehtiin jo ravissa vähän puomeja. Toiseen päätyyn ympyrällä kapean puomin yli kunnolla taivuttaen ja toisella lyhyellä sivulla puomin yli suoraan ratsastaen. Ennen sain ratsastettua hevosen omasta mielestäni paremmaksi keventäen, mutta nyt kyllä homma on kääntynyt ihan päinvastoin ja saan hevosen, varsinkin ravissa, kunnolla avuille helpommin harjoitusravissa. Alkuun Terhi sai vähän patistaa meitä energisempään raviin, mutta kun sain hyvän ravin päälle sujui oikeastaan koko loppu ravitehtävä hyvässä tempossa. Ravattuamme puomien yli molempiin suuntiin siirryttiin laukkaan ja jatkettiin samaa tehtävää. Laukassa Terhi joutui pariinikin otteeseen huomauttamaan, että takajalat eivät ole tarpeeksi aktiiviset, mutta muuten ainakin selkään meno tuntui oikean hyvälle.Puomien jälkeen siirryttiin kavaleteille. Kaikki versiot eivät näy videolla, mutta tultiin muistaakseni pari kertaa ihan ekana näkynyttä versiota. Puomilta tiukka kaareva kavaletille, josta vähän loivempi tie toiselle kavaletille. Molempiin väleihin piti ottaa neljä laukkaa, mutta ensimmäisellä kerralla otin huolimattomasti kavaletilta kavaletille väliin kolme laukkaa. Tämän jälkeen tultiin sama alku, mutta ensimmäiseltä kavaletilta mentiinkin pienelle okserille viisi laukkaa. Ohjeeksi tuli, että väli on eteen viisi näin alkuun, mutta ratsastinkin vähän liikaa ja tultiin neljällä. Tuo ylin kuva onkin siitä hypystä, vähän kaukaa. Linjan jälkeen tehtiin voltti puomin yli päätyyn, josta jatkettiin pystylle ja siitä kaareva kavaletille, josta kaartaen toiselle kavaletille ja vielä puomille. Tultiin tätä versiota pari kertaa, jonka lisäksi tultiin samaa toisesta suunnasta. 

Verkan jälkeen esteitä nostettiin ja tultiin rataa, johon kuului myös suora neljän laukan linja. Voitto kieltäytyi kerran voltin jälkeiselle pystylle. Kielto tuli mulle ihan yllätyksenä, sillä olin ratsastamassa paikkaa vähän kauaksi, mutta hevonen tuntui silti sille että ollaan menossa. No, uudella lähestymisellä parempi paikka ja rata jatkui loppuun hyvin.

Seuraava rata alkoi neljän laukan linjalla, josta mentiin kavaleteille ja sitten kaarevasti pystylle. Pystylle lähdin vähän kaukaa, vaikka parempi olisi ollut malttaa tai reagoida jo aikaisemmin. Okserilta kavaletille viisi laukkaa onnistui hyvin, mutta sarjalle tein huonon ratkaisun ja ratsastin kaukaa. Voitto kuitenkin hyppäsi, vaikka ottikin puomin. Puhuttiinkin valmennuksen jälkeen siitä miksi puomeja tulee nykyään enemmän. Ennen Voitto ei pudotellut juuri koskaan. Itse olin vähän huolissani tästä, mutta Terhillä oli onneksi järkevä selitys. Voitto kieltää nykyään vähemmän, kun uskaltaa lähteä hyppyyn myös sillä riskillä, että tulee puomi. Herkkänä hevosena se silloin kun itse olin epävarmempi otti sen kiellon mieluummin kuin puomin.

Sitten tultiin vähän pari reikää isompi kierros, joka alkoi neljän laukan linjalla toisesta suunnasta. Siitä jatkettiin sarja toisesta suunnasta. Tultiin tosi lähelle, mutta yli mentiin vaikka yhden laukan sijaan otettiinkin kaksi laukkaa. Terhi totesikin sarjan jälkeen: "Hyvä - tai ei se ollut hyvä, mutta ei tullut kieltoa". Loppurata sujui sitten ihan hyvin. Tultiin viimeisenä vielä ensimmäinen rata uudestaan. Neljän laukan linjalla yksi puomi, mutta muuten jees. Kavaletit tulin kolmella laukalla, vaikka olin ajatellut tulla neljällä. Tuntui kuitenkin paremmalle ratkaisulle siellä välissä laukata pikkasen eteen se kolme. Okserille Voitto otti ison hypyn ja saikin tunnin jälkeen kehuja kuinka hyppäsi oikeasti hienosti sen yli. Sarjalle sain omasta mielestä ratsastettua tosi kivan tuntuisen paikan, vaikkei hevonen ihan tarpeeksi suora ollutkaan. Nyt pitää tosiaan harjoitella suoristamista puomien ja kavalettien avulla. Melkoista mutkittelua meidän meno nimittäin videolta katsottuna..

Valmennuksesta jäi ihan hyvä fiilis, vaikka melko huonoja ratkaisuja tein useammankin. Voitto kuitenkin teki yhtä kertaa lukuunottamatta mun mukana kaiken mitä pyysin, eikä kieltänyt kuten jokin aika sitten olisi tehnyt. Huomenna on Sannan valmennus, katsotaan miten siellä menee... Pitäkää peukut pystyssä!

ps. Kannattaa tsekata meidän kanava, siellä on pari uuttaa heppailuvideota, joita en erikseen tänne mun blogiin ainakaan tule laittamaan.

22 kommenttia

 1. Seurusteletko vielä Joonaksen kanssa? :) Onko teillä aikeissa mennä esim. Ensi kisakaudella koulukisoihin? Kiitos joa vastaat!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Katsotaan, olisihan koulukisoissakin kiva käydä. Ehkä jos lähellä on jotkut kivat :)

   Poista
 2. Käytättekö hevosilla kuljetuksissa korvissa mitään? On jäänyt mietityttämään ku ette ole videoissa sanoneet! :)

  VastaaPoista
 3. Kuinka pitkä matka teiltä on maneesille? Ihanaa että on mahdollisuus päästä talvellakin treenaamaan hyvälle pohjalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös Tiia ole sanonut että n.35min matka maneesille?

   Poista
  2. Juu, reilu 35min näin talvella TK:lle.

   Poista
 4. Mistä ostitte Lillin ja Voiton? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilli on ihan yksityisiltä ihmisiltä ja Voitto Hattel Horselta :)

   Poista
 5. Kuinka kauan oot seurustellu joonaksen kanssa:)?

  VastaaPoista
 6. Hyvin meni! Tehkää joulukuun suosikit?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen varmaan, mutta vasta joulukuun jälkeen :)

   Poista
 7. Voitko tehdä aamurutiini videon<3

  VastaaPoista
 8. Ootko muuten huomannut kirjoitusvirheen tuolla blogin päällä olevassa blogitallin mainoksessa, "Koulutuomarin perusharjoISTUS joka tasolle"... ;)

  VastaaPoista
 9. Moi. Sanon jo heti alussa että en ole mikään ammattilainen mutta minua jäi häiritsemään että Voitto tulee melkein aina vastalaukassa alas esteiltä. Eikö olisi helpomaa ja kivempaa vaihtaa ne laukat esteellä tai max 2 askeleen jälkeen? Eli minun mielestä meno näyttää muuten hyvältä mutta laukkaa enemmän vielä eteen ja vaihot kuntoon! :)

  VastaaPoista
 10. Seurusteletteko vielä Joonaksen kanssa?:)

  VastaaPoista
 11. Tiia juuri mainitsi ylempänä että seurustelee vielä Joonaksen kanssa.

  VastaaPoista
 12. Miks kaikkia yhtäkkiä kiinnostaa tää seurusteluhomma :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.