Pari sanaa minun bloggaustyylistä

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Moikka! Olette toivoneet jonkin verran postauksia bloggaamisesta. Tarkempia toiveita en ole kuitenkaan sannut, joten päätin toteuttaa tälläisen postauksen, jossa kerron vähän minun tavoistani blogata ja pitää blogi aktiivisena. Jos teille tulee vielä jotain postaustoiveita tai kysymyksiä mieleen bloggaukseen liittyen, niin pistäkää kommenttia tulemaan. Kertokaa muutenkin kiinnostavatko tälläiset postaukset, vaikkei teillä omaa blogia olisikaan. Tämä ei ainakaan ole tarkoitettu pelkästään niille joilta oma blogi löytyy vaan ihan kaikille, joita blogit kiinnostavat!


Aikataulut, Muistilistat, Luonnokset
Oman bloggauksen avainsanat ovat ehdottomasti kolme yllä olevaa sanaa. Tämäkin postaus on lojunut pari viikkoa Bloggerin luonnoksissa. Sain  idean tähän lukiessani erästä ulkomaalaista muotiblogia. Ideani harvoin ovat suoria kopioita, mutta usein inspiraatio erikoispostauksiin tai teemallisiin kuvapostauksiin lähtee muiden blogeista, lehdistä tai keskustelupalstoilta. Koska sain idean toisesta blogista ja olin valmiiksi koneen ääressä, tein heti parin lauseen tiivistelmän ja muistilistan aiheesta luonnoksiin. Jos en ole koneen ääressä kirjoitan ideat ylös puhelimeen tai lähes aina koulussa mukana kulkevaan kalenteriini. Koneeni vieressä on myös muistivihko sekä seinäkalenteri auttamassa bloggaamista. Koneen näytöllä on pitkä lista postausideoita, jotka ovat ideana olleet ihan kivoja, mutta joita en ole vielä inspiroitunut toteuttamaan. Näitä voin sitten kirjoitella sopivan inspiraation saatuani.

En ole varsinaisesti suunnitellut blogiviikkoani minkään tietyn kaavan mukaan, joskus tulee enemmän erikoispostauksia, joskus pelkkiä videoita tai tavallisia kuulumispostauksia ja joskus kaikkea sekaisin. Aiheet tulevat siis ihan fiilispohjalta, koitan kuitenkin katsoa, etten kirjoita kovin montaa samanlaista postausta peräkkäin. Itseäni ainakin kyllästyttäisi lukea jostain blogista kolme maastoilupostausta peräkkäin, vaikka sellaiset kivoja ovatkin aina silloin tällöin. Tänäänkin olisin voinut kertoa kuulumisia, mutta halusin tehdä tähän väliin erikoispostauksen. 

Jos olen innostunut kirjoittamaan luonnoksiin useamman postauksen, mietin ja aikataulutan kyllä niiden julkaisua, mutta muuten julkaisen postaukset aika fiilispohjalta sitä mukaa kun ne valmistuvat. Itsellä ainakin on eniten aikaa viikonloppuisin blogille, jolloin kirjoitankin melkein kaikki tulevan viikon erikoisemmat postaukset valmiiksi. Jos olen kirjoittanut mielestäni hyvän postauksen, haluaisin julkaista sen heti. Erikoispostauksia varsinkaan en malttaisi säilöä luonnoksissa ja usein julkaisenkin ne suunnittelemaani ajankohtaa aikaisemmin...  Kuulumispostaukset julkaisen sen sijaan lähes aina heti ne kirjoitettuani, sillä haluan pitää blogin mahdollisimman reaaliajassa. 

Koitan tasapainon vuoksi julkaista postauksia joka toinen päivä näin kouluaikaan, kesällä sitten jopa joka päivä. Oikeastaan ainoa minun oma "sääntö", josta pidän melko hyvin kiinni, on tämä postaustahti. Joka toinen päivä on melko usein, mutta parikin kertaa viikossa voi olla hyvä. Suosittelen kuitenkin miettimään vähän jotain päiviä ja aikataulua, milloin postauksia julkaisee.  Alkukuusta kirjoittaa joka päivä ja sitten ei parina viimeisenä viikkona enää jaksa, jolloin syntyy tauko, jonka olisi hyvin voinut välttää jakamalla postauksia tasaisemmin pidemmälle aikavälille.

Vähän koko ajan
Aamulla ensimmäisenä tsekkaan sähköpostin, julkaisen kommentteja, selaan somen ja vastailen kommentteihin jne. Sama kaava toistuu päivän aikana kymmeniä kertoja. Kun istahdan illalla koneelle, ei minun tarvitse vastata kuin muutamaan kommenttiin ja kirjoittaa uusi postaus. Illan blogityö on tehty pieninä palasina pitkin päivää. En nyt tiedä onko tämä hyvä vai huono juttu, mutta näin silti teen.

 Huono juttu tämä on  kyllä siinä mielessä, että olen koko ajan kiinni blogissa. Minua alkaa suorastaan ahdistamaan, jos en hetkeen ole päässyt katsomaan sähköposteja tai hyväksymään kommentteja. Kuitenkin päivän aikana on paljon luppoaikaa, odotan bussia, istun bussissa, syön tms. Silloin on hyvä tehdä illalta töitä pois. Melko aikaa vievä työ tulee hoidettua huomaamatta muutamin minuutin pätkissä pitkin päivää, jos tekisin kaiken vasta illalla menisi aikaa todella paljon enemmän.

Älypuhelimet tosiaan mahdollistavat tämän. Bloggerilla on oma app ainakin Applen laitteisiin, mutta itse en sitä käytä. Olen lisännyt Bloggerin suosikkeihin ja käyn sitä kautta hyväksymässä ja vastaamassa kommentteihin. Sähköpostin lukemisen hoidan puhelimen postilaatikon kautta, mutta jostain syystä en sähköposteihin voi puhelimen sovelluksella vastata, joten vastaaminen jää sitten iltaan. Instagramia ja Twitteriä tulee taas hoidettua oikeastaan pelkästään puhelimella.Miltä tämä teistä kuulosti? Miten teidän tavat eroavat minun tavoistani? 
Onko teillä jotain itselle asettamia "sääntöjä"?

37 kommenttia

 1. Mä rrrakastan sinun bloggauspostauksia<3 kirjoitat ne tosi hyvin, näitä useemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii mäki.. Oot maailman paras bloggaaja pinjan kaa <3

   Poista
 2. Minusta oli tosi mukava lukea tälläistä vähän erilaista postausta, mielelläni luen näitä samantyylisiä enemmänkin :)

  VastaaPoista
 3. Olipa hyvin kirjoitettu postaus :)!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus!
  Vaikka mulla ei oo blogia, oli postaus kivaa luettavaa :) on kiva lukea bloggaajien tyyleistä blogata, se jotenkin helpottaa myös postausten ymmärtämistä! Muutenki erikoispostaukset, varsinkin tekstipainotteiset on kivoja! :) joten tämmösiä lisää vaan, heti ju näin postauksen nimen, teki mieli lukea

  VastaaPoista
 5. Minusta tämä oli kiva postaus ainakin erillainen.

  mun blogi on bulpasaurussara.blogspot.fi
  ootte kivoi ja oot tosi persoonallinen ihmenine. Minkä merkkisen auyon aijot hankkian kun oot 18.vuotta,:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidit! Mulla on jo volkkari odottamassa :)

   Poista
 6. Tässä oli tosi paljon hyviä vinkkejä. Kiitos niistä! :) Minulla on aika lailla samoja "sääntöjä" kuin sinulla:)

  VastaaPoista
 7. Itse kirjoitan postauksia luonnoksiin, kun tulee mieleen mitä kirjoittaa. Itse säännöt mitä itselleni olen tehnyt, on juuri tuo postaustahti ja se, että lukijoita pitää miellyttää. Kuvatonta postausta en halua julkaista, ne ovat suunnattoman tylsiä! Kiva kuulla kuinka paljon panostat blogiin, itse en kuitenkaan vihkoihin tms kirjoita blogijuttuja, muuta kun vain postausaiheet. Luonnoksiin en koskaan kirjoita muistioita tms, vaan kirjoitan mitä päähän pätkähtää :) Kaikin puolin hyvä postaus! Olis mielenkiintoista kuulla valokuvaus blogin suhteen, otatko yleensä kuvia vain blogia varten vai otatko kiitä myös huvinvuoksi? Itsellä aina meinaa valokuvaus mennä "blogiin kuvia" kansion mukaan, mutta kunhan aikaa löytyy, menen kuvamaan muuten vain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvataan oikeastaan aina blogia varten, mutta varmasti kuvailtaisi vaikkei blogeja olisikaan, sillä kuvattiin jo melko paljon ennen blogejakin :)

   Poista
 8. Ois tosi kiva nähdä miten olette Voiton kanssa kehittyneet vaikka videon muodossa, tai ainakin kuvien:) ja siitä kertoisit myös sanoin. En tiedä onko jo sulla tälläinen mutta en ainakaan ole huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ois tosi kiva et kertoisit niistä alkuajoista ja tulisit tähän päivään asti ainaki jollai tavalla! Ois tosi kiva tietää mistä alotitte ja miten ootte päässy tähän! :) Ois kans kiva kuulla suunnitelmia tulevaan, vaikka ihana ens kesälle! :)

   Poista
  2. Tulevan kauden suunitelmia ja menneen kauden muistelua ainakin tulossa!

   Poista
 9. Tää oli kyllä tosi hyvin kirjoitettu! Mulla on vähän samoja asioita, että kirjotan joskus jotain erikoisempia juttuja, ja kun ne saa valmiiksi, tekis mieli julkasta samantien :b Tästä itsekin saisi jutun juurta, mutta olen juuri kirjoittanut vähän aikaa sitten bloggaamisesta ylipäätään, joka sivuaa vähän tätäkin aihetta omien periaatteideni kannalta. Itseasiassa tässä postauksessani lainasin yhtä vanhaa bloggaamiseen liittyvää postaustasi, "Lupa bloggaamiseen". Se on ihan täyttä asiaa. Jos tahdot vilkaista: http://privaattikamaa.blogspot.fi/2014/10/ajatuksia-bloggaamisesta.html

  Kannattaa kyllä jatkossa jatkaa näitä aiheita, sillä itseäni kiinnostaa ja monia muitakin varmasti!

  VastaaPoista
 10. Voitko tehdä videon jossa Sini ratsastaisi ilman satulaa vaikka lillillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini ei oikeen halua enää ratsastaa niin en :D

   Poista
 11. Tämä oli hyvä postaus! :) Itse tarkistan aina kommentit aamulla ja iltapäivällä, kun tulen koulusta.

  VastaaPoista
 12. Mieleniiintoinen postaus, itse ainakin olen vähän miettinyt miten sulla oikein aika riittää... :D
  Vaikka aloitinkin bloggauksen vasta pari kuukautta sitten, huomaan tekeväni paljon noita samoja asioita. Käyn päivän aikana varmaan kymmeniä kertoja puhelimella katsomassa onko kommentteja tullut, ja sitten samalla vastaan niihin.
  Myöskin erikoispostauksia saatan tehdä luonnoksiin viikkoja etukäteen, mutta usein sitten julkaisen niitä suunniteltua aikaisemmin... :D
  Ja juurikin erikoispostausten avulla on helppo pitää kiinni postausrytmistä, joka on minulla vähintään kerran viikossa. :)

  VastaaPoista
 13. Mulla on aikalailla samat periaatteet kun sulla, vaikkakin aikaa on paljon enemmän ja ideoita todella vähän :D Muutaman idean sain onneksi kaverilta, joten niitä kirjoittelen sitten kuin inspiraatio iskee... :)

  VastaaPoista
 14. Minua vain kiinnostaisi mikä kauppojen kanssa olet yhteistyössä ja miten sinä kysyit tulevatko he blogisi sponsoriksi vai kysyivätkö he

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tällä hetkellä kenenkään kanssa yhteistyössä, mutta teen yhteistyötä aina satunnaisesti uusein sekä vanhojen kumppaneiden kanssa. Puolin ja toisin, joskus minä kysyn ja joskus he kysyvät!

   Poista
 15. ois kiva jos tekisit sun päivästä sellasen aikataulun et milloin teit miyäkin, niin tiedettäisiin miten ja mihin käytät aikas :)

  VastaaPoista
 16. Todella kiva ja kiinnostava postaus! :-)

  VastaaPoista
 17. Käykö sulle niin, että jos erehtyy etukäteen sanomaan ensi viikolla olevan sitä tai tätä blogissa, sitten takuulla suunnitelmat muuttuu ja tulee jotain kiireellisempää väliin? Mulla käy ja teen aina saman virheen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan, yritän olla lupailematta niin ei sitten tarvitse pitää lupauksista kiinni ;)

   Poista
  2. Niin no se on kai vähän luonteessakin. Olen sellainen innostuja, hei mä teen tästä ja tästä jutun. Nyt huomasin että blogi täyttää 1 vuotta ensi viikolla niin täytyy paria muuta kiireettömämpää ideaa siirtää.

   Poista
 18. Mä tykkäsin tästä postauksesta. Oisin kiinnostunut aloittamaan mut en oikee tiiä... Ohjeita blogin perustamiseen ois kivoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeita löytyy googlesta ja kirjastosta, olen tykännyt Katleena Kortesuon kirjoista. Suurimman osan oppii vaan kuitenkin tekemällä. Jonkun ajan päästä seuloutuu oma tyyli, ja sille kannattaa pysyä uskollisena. Juuri sinä osaat parhaiten kirjoittaa sinun tyylilläsi.

   Poista
 19. Oot paras bloggaaja♥

  VastaaPoista
 20. Jos teette joulusiivouksen talliin tuleeko siitä video ja jos tulee niin milloin?

  VastaaPoista
 21. Kiva postaus! Minulla on todella erillaisia poustauksia ja kirjoitan ylensä 1-3 kertaa päivässä. Joskus en kirjoita joka päivä:) . Ja kirjoitan ruotsinkielistä blogia ja suomenkielistä blogia (Olen siis suomenruotsalainen)

  VastaaPoista
 22. Miustaki mukavan monipuolinen ja erilainen postaus!❤ Voisitko antaa vinkkejä ulkoasusta ja miten bannerin alle tavallaan saa noi linkit?(:

  VastaaPoista
 23. Kiva postaus ja hyödyllinen myös minulle, kun itsekin bloggaan. Voisitteko kuvata seuraavista kisoista videopostauksen youtubeen. Niitä on kiva katsella!:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.