Video: Lähtörutiini valmennukseen

perjantai 19. joulukuuta 2014

Viikon blogihaaste julkaistaan aina perjantaisin Blogitallissa, joten tänäkin perjantaina myös minun blogista löytyy haastepostaus. Olen tästä haasteesta erityisen innoissani, sillä palkintoja on kaksi ja osallistua voi vaikkei omaa blogia olisikaan. Käykää kurkkaamssa miten se onnistuu täältä!  

Sain kivan idean kertoa vähän erilaisen videon muodossa meidän rutiineista. Tarkoitus oli tehdä parikin eri videota, mutta valitettavasti en millään ehtinyt, joten pitää toteuttaa varmaan myöhemmin ainakin tavallisesta kotitreenistä rutiinivideo ja ehkä vähän jatkoa tälle videolle.

Nyt kuitenkin kerron videolla mitä teen aina ennen valmennukseen tai maneesille lähtöä. Meillä on melko tarkat rutiinit, joten ei kyllä tarvinnut paljoo miettiä mitä kuvaisi ja missä järjestyksessä kaiken tekisi. Onko teillä tallirutiineja? Ja mitä piditte vähän erilaisesta videosta?

48 kommenttia

 1. Blogisi on arvosteltu: http://sannilohtu.blogspot.fi/2014/12/luukku-19-esittelyssa-lempiblogini.html

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi mukava postaus!:)Lukisin tällaisia postauksia lisääkin mielelläni!:)

  VastaaPoista
 3. Voiko noita suitsia ostaa sieltä? (En osaa kirjott

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mistä? Vaikea sanoa, kun en tiedä mistä :/

   Poista
 4. Tosi kiva idea äänittää tommonen "selostus" tohon. Tykkäsin!

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus piristi päivää. Vote on niiin söpö.

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva postaus! :)
  http://www.kisaradalle.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus! Tykkään paljon tälläsistä video postauksista joten niitä vois olla enemmän :)
  http://sannijalinda.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. No huhhhuh mitkä loimet! Meillä ihan yhellä loimella mennään pakkasillakin, klipattu on myös... Ulkoloimi???? Meillä muutenkin hepat äkkiä lämmittää koko kopin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä meidän koppi sitten on kylmempi, sillä kyllä tuo määrä on oikein sopiva ainakin Voitolle :)

   Poista
  2. Anolle vielä, että matkan pituushan vaikuttaa myös tarvittaviin loimiin. Yksi loimi riittäisi varmaankin lyhyellä matkalla, mutta Tiialla on pitä matka maneesille, joten kolme loimea on varmasti sopiva jos on vielä todettukin hyväksi :)

   Poista
  3. Mulla oli kaksi loimea, ei kolmea :)

   Poista
  4. Okei, en kattonu videota ennen kuin kommentoin, mun moka :D

   Poista
 9. Hyvä postaus, ykkäsin tästä kun selitit tavallaan tuolla "taustalla" etkä paikan päällä, niin oli jotenkin kiva!
  Olisi kiva tietää oletteko pitäneet koskaan Voitolla/ Lillillä apuohjia ns. säännölisesti tai jonkin merkittävän syyn takia. En nyt tarkoita martingaalia pellolle lähtiessä vaan muita! Ylipäänsä mielipidettä apuohjista?
  Olisi kkiva tietää myös teidän hampaitten huollosta. Kuinka usein ja onko mitään erityistä?
  Kiitos jos vastaat!
  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen mennyt valmentajan kehotuksesta gramaaneilla, kun Voitto oli yhtenä talvena tosi huono. Ilmeisesti jumissa lihaksista kun kiropraktikko ja gramaaneilla ratsastus auttoi. Gramaanit olivat varsinkin ihan alkuratsastuksesta apuna, jotta saisin hevosen heti kulkemaan hyvin eikä sen paikat jumiutuisi yhtään enempää. Gramaaneja käytin pääasiassa valmentajan valvoessa, joten mitään tuollaisia apuohjia en suosittele noin vain oman päätöksen mukaan laittamaan ja käyttämään. Nyt en ole vuosiin käyttänyt mitään :) Samoin!

   Poista
 10. Tota videoo oli tosi kiva kattoo! Tosi selkeä ja kiva ja sul on kivan rauhoittava ääni :)

  VastaaPoista
 11. Yleensä hevoset haluavat ulkoa sisään tullessaan käydä juomassa tai ainakin pissalla. Kannattaisi siis käyttää karsinan kautta vaikka teillä olisikin vettä tarhoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Lilli haluaa tehdä näin, mutta Voitto ei tee vaikka sillä mahdollisuus annettaisikin. Se pissaa ja juo tarhassa, toisin kuin Lilli :)

   Poista
 12. Millä/miten äänitit puheen videon päälle? :)

  VastaaPoista
 13. Tykkäsin! Olisi kiva saada ns. toinen osa.

  VastaaPoista
 14. Ihan hyvä! Mutta oisi voinnut olla pitempi kun oli aika kiirellinen! Mutta se ns. Toinen osa ois kiva! :)

  VastaaPoista
 15. Sulla on tosi miellyttävä ääni kuunnella! :)

  VastaaPoista
 16. Tää oli tosi hyvä! :)

  katriseikkailee.blogspot.fi

  VastaaPoista
 17. Mietin että ku kuvaatte hevosia talvella niin kuvaatko salaMalla? Ja saako ratsutalleilla kuvata salamalla. millä asetuksilla kuvata tarkoja ja ei niin pimeitä kuvia :) ois hyötyä. Ja kuinka iso aukko jne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuvata oikeastaan ikinä salamalla, salamalla saa harvoin kivoja kuvia ja kaikilla talleilla se ei ole ok. Vaikka ei meidän hepat pelkää :)

   Kuvaan mahd. pienellä aukolla eli 2.8 tai 1.8 kamerasta riippuen, sitten ISO niin isoksi kun kameralla voi ettei ala kohisemaan pahasti ja suljinaika yleensä pimeällä noin 200, että liike pysähtyy vielä ok, mutta valoa on silti enemmän :)

   Poista
  2. Tarkoitat varmaan mahd. suurella aukolla? ;)

   Poista
  3. Jep siis pienellä luvulla eli isolla aukolla!

   Poista
 18. Tää oli tosi hyvä mutta tee seuraavaks postaus vaikka omasta matkailusta. Missä oot käyny, mikä oli paras matka jolla oot ollu, minne haluaisit seuraavaks mennä jne.

  T: Lilli ja Voitto fani

  VastaaPoista
 19. Kiva video, toivottavasti tulee lisää näitä :) Kun nyt "kylmällä" laitat kaksi loimea kuljetukseen niin entäs sitten kun on esim -15?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten laitan alle paksumpaa tai päälle paksumpaa, tai molemmat paksuna :) Noi on kuitenkin molemmat ohuimmat vaihtehdot.

   Poista
 20. Kiva postaus! Montako katselukertaa blogillasi on? Varmaam ihan kauheesti!!:D

  VastaaPoista
 21. Tosi kiva postaus Tiia!

  VastaaPoista
 22. toi banneri on muuten tosi kiva mut en tykkää kun tonttulakki ei oo aito vaan photoshopattu kuviin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muute hyvä mutta se ON aito ja oikeesti Voiton päässä :DD

   Poista
 23. Kiva postaus ja ihana banneri! :)

  VastaaPoista
 24. Ihana banneri! Mutta vähän aiheen vierestä, millä koodilla nuo sivupalkin kuvat saa tollain "pyörähtämään"?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, tuo on joku valmis koodi, johon kuulu tuo suosittujen postauksien muotoilu :)

   Poista
 25. Miten paljon, siis ajallisesti ratsastat Voitolla päivittäin? Meillä keskustelua puskahepan vaihtamisesta kilpahevoseen. Vanhemmat pohtivat jaksanko pitää hevosen kilpakunnossa. Sitä, kun pitää treenata ja ratsastaa enemmäin, kuin tunti päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi pitää mennä enemmän kuin tunti päivässä? En minä ainakaan mene kuin kerran tai kaksi viikossa yli tuntia ja koskaan ei ole valmentajat huonosta kunnosta valittaneet ja hevonen on hyvin jaksanut tehtätävt nytkin, vaikka kotona ei ole voinut ratsastaa kun käyntiä.

   Minusta ei ole tärkeää niinkään aika vaan se mitä siellä tekee. Joskus kevyt maastokävely voi kestää kaksi tuntia ja tehokas ratsastus lumisella kentällä puoli tuntia, silti se puolen tunnin ratsastus on tehokkaampi. Itse lopetan yleensä kun hevonen toimii niinkuin haluan ja suorittaa tehtävää hyvin. Joskus siinä kestää 20minuuttia ja joskus 40minuuttia.

   Minulle on sanottu, että kelloa ei pidä tuijottaa vaan pitää tunnustella hevosta. Itse yleensä määritän treenipäiväkirjaan treenin raskauden sen mukaan miten hengästynyt ja hikinen hevonen oli treenin aikana ja sen jälkeen. Kellosta katson oikeastaan vain alku ja loppukäynnit, jotta tulee tarpeeksi pitkään käveltyä :)

   Voisin siis sanoa, että ratsastan keskimäärin 20-40minuuttia ja siis ratsastan. Niihin ei kuulu alku- tai loppuverkka. Varsinkin nyt kun satoi lunta tulee treenistä raskas vaikka ratsastaisi miten kevyesti lumen tuodessa vastusta.

   Kannattaa miettiä myös sitä miten paljon hevonen joutuu seisomaan sisällä. Liikutuksen lisäksi meidän hevoset on 12h ulkona tai käyvät illalla vielä kävelemässä. Puhu valmentajasi kanssa myös asiasta, minä olen sitä mieltä että ei ole mikään sääntö ratsastaa hevosta yli tunti päivässä. Vaan pitää ennemminkin miettiä mitä tekee, kuin kauanko tekee :)

   Poista
  2. 20-40 min ratsastuksella ei todellakaan kehitetä kestävyyskuntoa. Pätee ihmisiin myös. Jos, juokset 20 min päivittäin ja pitkät kestävyyslenkit jäävät tekemättä, ei voida puhua huippukuntoisesta tekijästä. Ei hevosesta, eikä ihmisestä.

   Poista
  3. Esteratsastus ei oleklaan kestävyys urheilua ja siksi varmaan ollaankin pärjätty hyvin vaikkei pitkä lenkkejä usein tehdäkkään :)

   Poista
 26. Tarvitaanhan kestävyyttä myös esterstsastuksessa. Kyllä estehepallakin pitää olla hyvä perus-ja kestävyyskunto. Olen ton toisen anon kanssa ihan samaa mieltä. Miten olette pärjänneet hyvin? Siis miten paljon sinulla on sijoituksia tai voittoja este ja koulukisoista. En ole seurannut uraasi, jos sijoitut ja voitat usein, niin noin vähä ratsastus riittää hepallesi. Saat olla iloinen ☺ pääset vähemmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarviatan tietysti, en minä sitä tarkoittanut. On kuitenkin esim. melko erilaista treenata este- kuin kenttäkisoja varten.

   Arvasin että joku takertuu tuohon pärjätä sanaan olisi pitänyt käyttää jotain toista. Tarkoitan sillä, että ei ole valmentajan tarvinut tunnin valmennuksen jälkeenkään enää nykyisin sanoa, että hevonen ei jaksa tai että sillä on huono kunto.

   Poista
 27. Mä tilasin tuollaisen kalenterin on muuten todella kiva ja erilainen kuin muut :) tuli todella nopeastikin!!

  VastaaPoista
 28. Hevosen kestävyys kehittyy Säännöllisestä liikutuksesta :-) on tutkittu, että hevonen jaksaa keskittyä max. Puoli tuntia. Kunto ei myöskään kehity, jos vedetään aina piippuun, vapaapäivät tai kevyemmät äärettömän tärkeitä.
  Omalla esteratsullani ratsastan max. 45min kerta, välillä vähemmän jos hevonen hyvässä draivissa! Eikä ikinä valmentajani valittanut huonosta kunnosta ;-) Virkeä hevonen jaksaa myös keskittyä paremmin. Puoli tuntia intensiivistä harjoittelua vai puoli tuntia epämääräistä juoksemista?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.