Tavoitteita joulukuulle

maanantai 1. joulukuuta 2014

Blogitallin viikottainen haaste inspiroi minua tällä kertaa listaamaan ihan konkreettisia tavoitteita tulevalle kuukaudelle treenien suhteen. Haasteessa saisi toki kertoa vapaamuotoisesti myös suunnitelmista, mutta olen monesti jo meinannut tehdä alkukuusta postauksen, jossa listaisin ongelmakohtia joihin sitten koitan erityisesti paneutua tulevan kuukauden aikana. Ehkä julkisesti kirjoitettu postaus myös inspiroi tosissaan panostamaan näihin juttuihin. 

Tarkemmat ohjeet haasteen toteutukseen omassa blogissa löydät täältä.  Tällä kertaa palkintona jälleen Magic Brushin harjoja, mutta voittaja valitaan arpomalla, joten ihan kaikilla on mahdollisuus!

Joulukuun tavoitteet:
Enemmän maastoilua!
 • Istunta paremmaksi. Istunnastani on nyt tullut palautettaa niin koulu- kuin estevalmennuksissakin. Istunnasta voisin poimia muutaman suurimman ongelman: pään asento eli katson alas enkä kanna päätäni, muutenkin ryhti on yläkropasta vielä vähän hakusessa, vaikka sitä jo jonkin verran on saatu korjattua. Lisäksi kädet, kyynärpäät kylkiin, nyrkit pystyyn ja kiinni ja varsinki toinen (en muista millään kumpi..) käteni lähtee ajelehtimaan liian helposti kaulan väärälle puolelle.
 • Puomeja enemmän.  Tosin se ei tällä hetkellä onnistu kovin helposti, sillä kenttä on jäässä ja maneesille päästään arkena vain ruuhka-aikaan, jolloin sinne ei voi yleensä puomeja tai kavaletteja oikein laittaa. Pitää yrittää kuitenkin löytää aikaa näille, sillä Sanna painotti jossain valmennuksessa, että puomien ja kavalettien pitää olla ihan viikoittaista tai oikeasti jopa melkein päivittäistä treeniä. Onneksi mennään kuitenkin aina estevalmennuksen alussa kavaleteilla ja puomeilla juttuja.
 • Onnistuneita estetreenejä. Estevalmennukset ovat nyt sujuneet hyvin, joten toivon että sama meno jatkuu. Joulukuussa on tulossa myös Sannan valmennus, joten sieltä saadaan varmaan taas paljon kotiläksyjä ja treenattavaa.
 • Kouluvalmennuksia useammin. Olisi kiva ehtiä käydä edes pari kertaa joulukuun aikana kouluvalmennuksessa. Joululomalla ainakin on aikaa, joten silloin viimeistään pitää päästä valvovan silmän alle myös sileällä!
 • Maastoilua enemmän. Toivotaan nyt, että lunta tulisi, jotta päästäisi maastoilemaan enemmän. Viime aikoina maastoilu on rajoittunut pellolla ratsasteluun, joka ei ehkä olen ihan samalla tavalla maastoilua mitä esim. metsässä ratsastaminen on. Lisäksi ollaan tehty käyntimaastoja Korholassa aina ennen maneesissa ratsastamista, uusissa maisemmissa hepat on olleet tosi pirteinä!
Millaisia tavoitteita sinä asettaisit joulukuulle? Ja miltä minun tavoitteet kuulostivat?
Oletko osallistunut jo haasteeseen ja millaisia haasteita toivoisit jatkossa?

51 kommenttia

 1. Kivasti kirjotettu teksti, hyviä tavotteita!

  VastaaPoista
 2. Mulla on melkeimpä samat omina tavoitteina, mutta mulla ois siinä lisänä viel oikeasti onnistuneet laukannostot.

  VastaaPoista
 3. Tää vähän poilles asiasta. Tavoitteet ei oo sama asia kun suunnitelmat. Eli joulukuun suunnitelmat=lähinnä sitä mitä suunnittelee tekevänsä.
  Tavoitteet taas kertovat sen että mitä yrittää parantaa yms. Toivoisin siis viikon haasteena tavoite postauksia :).
  Terkuin. Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, mutta kyllä ne sen verran läheltä liippaa että voi samaan postaukseen laittaa ;)

   Poista
  2. Ehkä Tiian suunnitelmat on treenata jotta yltäisi näihin tavoitteisiin? :D

   Hmm, itse koitan tsempata "hetkessä elämistä" ratsastaessa. Olen ihan liian usein sellainen että jos eilen oli joku ongelma esim. tietyssä kohdassa kenttää, niin valmistaudun että hevonen tekee samoin tänäänkin --> hevonen huomaa sen ja varmasti reagoi.. Esim. jos hevonen oli eilen tietyssä tehtävässä vino niin saatan seuraavana päivänä työntää sitä "jo valmiiksi suoraksi" vaikkei se edes ole vino, jolloin tietysti teen siitä vahingossa vinon toiseen suuntaan. Eli pitää opetella ratsastamaan siinä hetkessä eikä viime viikon hetkessä :D

   Poista
 4. Minä yritän ratsastaa aktiivisemmin mikä ei aina issikoilla ole ihan helppoa. Harmikseni en omista omaa hevosta jos tarkoitit Tota tavoitehommelia hevosenomistajille.

  VastaaPoista
 5. On kyllä hyvä tehdä omia tavoitteita. Itselläni on tavoitteena tehdä lisää keppareita + muuta keppari kamaa. Hyviä tavotteita sulla. Mullakaan noi kädet ja ryhti ei oikein pysy koossa (ratsastuksen opettajani sanoo aina nyrkit pystyyn kyynerpäät kylkiin selkä suoraksi ja se katse) hah osaan sen jo ulkoa : D

  VastaaPoista
 6. Voitto on ihana♡♥ja sää oot kaunis : )

  VastaaPoista
 7. Tämä oli kiva postaus! :) Itse olen myös jo toteuttanut tämän, ja mun tavoitteisiin kuuluu mm. se että alan panostamaan ratsastukseen vähän enemmän. :)

  VastaaPoista
 8. Haluaisin tietää miksi ostit hevosen joka hyppää vaan 90cm? Miksi et ostanut kunnon kilpahevosta isompiin luokkiin? Ihmettelen miten hevonen voi löytyä ekalla kerralla? ( ei ole loukkaus vaan kysyn mielenkiinnosta )
  Hyvää jatkoa ja ihanaa joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on kisannut 120cm luokkia, itse en vain niin taitava ole että sillä osaisin isompaa ratsastaa. Voitto on siis mun taidoille jopa liian hyvä. Voi hyvin löytyä, eihän sitä tiedä mikä niistä kokeilluista hevosista on se oikea, se voi hyvin olla ensimmäinen :)

   Poista
 9. millo se blogihaastee voittaja julukastaa??????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkaistu aamulla, tsekkaa blogitallin etusivu :)

   Poista
 10. Just joo... aina tommone puolensadan blogin omaava lukija voittaa.... :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä niin AINA... Me emme mahda mitään sille, että tällä yli 500 lukijaa omaavalla blogilla oli noin hyvä postaus. Viimeksi voittajablogilla oli alle 20 lukijaa, että ei todellakaan mene lukijamäärän mukaan. Seuraava voittajahan valitaan arpomalla, joten kaikilla on tasapuolinen mahdollisuus oli sitten hyvä tai huono kirjoittaja, paljon tai vähän lukijoita.

   Poista
  2. Tää sama valitus tais olla sillon joskus kun sulla oli tää kilpailu omassa blogissa? Eikös sillon yhella parhaista ollut ehkä 10 lukijaa?

   Anonyymi tais vaan unohtaa, että ne lukijat herkkään kerääntyy hyville blogeille. Jotta blogi ois hyvä, siellä on oltava hyviä postauksia.

   Poista
 11. Mulla tavoitteena kans ryhtiä paremmaksi ja laukassa pitäisi saada hutiloiminen pois ja keskittyä! Laukannostotkin pitäis hioa parempaan suuntaan..
  Noh, on ainakin aikaa!
  Olisi kiva saada muuten jotain videopostausta, jotakin hauskaa jossa saisi nauraa :D
  Sun tavoitteet oli aika hyviä, maastoilu on hepan mielestä varmaan lemppari tavoite! Toivotaan että saatte kunnon jäät niin voitte pitää jäärallia Lillin kanssa!
  Hyvää joulukuuta!

  VastaaPoista
 12. Blogihaaste... Mikseivät he voi voittaa kenellä ei ole blogia mielestäni se olisi reilumpaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaista haastetta sitten ehdotat niille joilla ei ole blogia? Sellaisiakin on tulossa, mutta vähän vielä työn alla :)

   Poista
  2. Miksi se ois reilumpaa?

   Poista
  3. Mäkin mietin, että miksi _blogi_portaalissa ei olisi _blogi_haasteita? :D

   Poista
  4. No koska
   a) KAIKKI voisivat osallistua
   b) kaikilla ei ole edes mahdollisuutta voittaa jonkun blogitekstin kanssa

   get over it

   Poista
 13. Mulla on ihan sama juttu istunnassa... :D

  VastaaPoista
 14. Tuntuu että hirmuisen moni kitisee vain näistä haasteista. Mukamas voittajablogilla on liikaa lukijoita tai sitten ano ei voi osallistua haasteeseen koska ei ole blogia. Yleensä sattuu vain olemaa niin, että hyvä bloggaaja kerää lukijoita ja hyvin kirjoittava bloggaaja tekee paremman postauksen kuin huonosti kirjoittava. Ei auta muuta kuin yrittää kehittää itseään bloggaajana kuten allekirjoittanutkin tekee.
  Oli mahtavaa nähdä bloginsa mainittuna edellisen blogihaasteen parhaimmiston joukossa. Iso kiitos päivänpiristeestä :)

  VastaaPoista
 15. Tuo on tosi hyvä kuva sinusta ja Voitosta :)★

  VastaaPoista
 16. Niin siis tuleeko joulukalenteria? :)

  VastaaPoista
 17. Tosi hyvä postaus lisää tämmösiä!

  VastaaPoista
 18. Kivat suunnitelmat! Mä tein jo ton haasteen. :)

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus! :)

  Milloin teiltä tulee taas videopostaus?:D

  VastaaPoista
 20. Hyviä tavoitteita sulla ja kiva postaus! Itselleni tavoitteita en niin suuresti aseta, mutta olisi kiva päästä hyppäämään ekaa kertaa ratsastuskoulussa! :)

  VastaaPoista
 21. Hyviä tavotteita! :-) Mä en oikeen osaa vielä mun tavotteita määritellä ku on ihan uus poni mutta pikkuhiljaa :-)

  VastaaPoista
 22. Mullakin on aina ratsastaessa se että katon alas varsinkin harjotusravissa ja kokoajan saa olla huomauttelemassa että nyrkit pystyyn kyynärpäät kylkiin :) ja nää ois kivoja nää tavoitepostaukset useamminkin ei toki joka kuukausi mutta silloin tällöin :)

  VastaaPoista
 23. Mulla on istunnassa just samat virheet... :D

  VastaaPoista
 24. Itsekin voisin tästä ottaa mallia hieman ja keskittyä istunta-asioihin kun olisi omassa istunnassa aika paljonkin paranneltavaa. Joskus tulee keskityttyä hieman liikaa hevosen virheisiin niin oma istunta pääsee unohtumaan!

  Minulla olisi muuten pari erikoispostaustoiveideaa, jos otat näitä tällä hetkellä vastaan :)
  - omat lempi ulkomaiset hevosblogit
  - lempihevoselokuvat/videot

  Rapsutuksia Voitolle :3

  VastaaPoista
 25. Moikka! Hei mitä mieltä olet tästä? http://bloginetti.blogspot.fi/
  Kannattaako liittyä, miltä vaikuttaa ja onko luotettava tms sinusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen saa liittyä ihan oman päätöksen mukaan, itse en kuitenkaan liittyisi vaikken missään portaalissa olisikaan. Tuo on kuitenkin melko harrastelijamaisen näköinen, enkä itse ainakaan vakuutu sivujen perusteella saavani tuosta itselle mitään hyötyä, mutta kuten sanoin jokaisen oma päätös enkä osaa luotettavuudesta sanoa :)

   Poista
  2. Ja vielä tuohon iskulauseeseen "blogit valitaan blogin perusteella, ei lukijamäärän". Eiköhän kaikkiin portaaleihin valita noin blogit, yleensä niillä hienoilla ja hyvillä blogeilla vaan on jo lukijoita paljon.

   Poista
 26. Itsellä on ongelmia harjoitusravissa paljon, sillä en osaa istua ollenkaan minkään hevosen raviin, vaan alan pomppimaan selässä! Oisko sulla vinkkejä miten pystyisin istua isoravisen hevosen selässä harjotusravissa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos menee ilman jalustimia, niin kannattaa pyöritellä nilkkoja. Itsellä ainakin toimi, pysyin paremmin ison hepan askelissa mukana :)

   Poista
  2. Itsellä ainakin vain kokemus auttoi, piti vaan istua ja istua, sieltä se rentous ja mukautuminen liikkeeseen pikkuhiljaa tuli vaikka välillä pomputtaa edelleen ;)

   Poista
 27. Moikka! Mullakin on tuon pään kanssa ongelmia todella paljon ja tuijotan koko ajan hevosen niskaan. Miten sä aattelit rupee korjaa tota ongelmaa? :)

  VastaaPoista
 28. Etkö Tiia käy tällä kaudella enää kisoissa?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.