Kuulumisia

maanantai 29. joulukuuta 2014

Moikka! Pari postausta sitten mainitsin Voiton kummallisesta käytöksestä. Mahan arkominen katosikin oikeastaan jo ennen postauksen kirjoittamista, mutta ruokakin on alkanut nyt taas maistua.  Syytä on vaikea määritellä, herkistyikö maha lääkkeestä, aiheuttiko kosketusarkuuden sittenkin lihasjumit vai ihan jotain muuta. Pääasia on kuitenkin se, että Voitto käyttäytyy jo normaalisti. Estevalmennuksessakin se oli oma reipas itsensä ja eilen päästeli sellaista vauhtia maastossa, että tuskin on mistään vakavammasta kyse kun ei vaikuta virkeyteen. Pidettiin ihan tietoisesti näiden oireiden tultua vähän lomaa eikä kuljetettu hevosia ollenkaan vaan treenattiin kotona, joten ehkä pieni huilikin teki hyvää. Pohjat alkavatkin olla vihdoin ratsastuskunnossa meillä kotonakin, ihanaa!


Hangessa ratsastaminen tuo oman lisänsä treeniin, sillä hevonen joutuu nostelemaan jalkojaan ihan kunnolla. Pitää muistaa vaan hangessa ratsastuksen jälkeen käydä tasaisella kävelemässä, joka onnistuukin helposti näin valoisan aikaan tiellä. Voitto on ollut koko alkutalven todella kiva ratsastaa sileällä kun ollaan käyty maneesilla, nyt kotona asia onkin ollut vähän eri... Maneesissa kun ei ole paljoo katseltavaa, malttaa Voitto siellä keskittyä tosi hyvin siihen mitä tehdään ja mitä siltä pyydän. Kentällä asia onkin vähän eri ja varsinkin toista päätyä Voitto kyttää melko paljon. Tuohan se vähän lisätyötä ratsastukseen, kun hevonen ei voi keskittyä hienosäätöön vaan pitää saada hevonen aluksi rennoksi ja kyseiseen päätyyn.

"Iiik villipeto!!!!"
"Äkkiä mami karkuun!"
"Hups, eihän se ollutkaan kuin auto..."
Yllä oleva kuvasarja kuvaa hyvin Voiton turhan päiväistä hepulointia. Naapurin valkeaa autoahan se ei ole koskaan aikaisemmin nähnyt, eikä kentän takana olevalla tiellä koskaan aikaisemmin ole mitään liikkunut.. No, onneksi mua yleensä vain naurattaa tuollainen pelleily, eikä Voitto osaa edes kunnolla kentällä riehua, joten hommat jatkuu heti pakenemisen jälkeen samaan tahtiin.

Joku varmaan jo ehti ihmetellä loimiviritystäkin tai ylipäätänsä sitä miksi edes loimitan ratsastuksen ajaksi. Näitä kuvia ottaessa pakkasta oli reilu -15, joten klipattu hevonen tarvitsee mielestäni silloin loimen tai jopa kaksi. Ratsastusloimella menen silloin kun pakkasta on vähän vähemmän, mutta nyt kun sitä oli enemmän vedin päälle vielä toisen fleecen, jonka laitoin ihan tarkoituksella melko eteen, jotta lämmittäisi niitä paikkoja minne ratsastusloimi ei yllä.

Voitto on kasvattanut melko paljon karvaa klippauksen jäljiltä ja sillä olisi pitänyt olla tänään klippaus, mutta peruttiin se. Sillä pieni karvapeite ei vielä ole liikaa treenatessa, mutta lämmittää kivasti ulkona, eikä näin ollen tarvitse loimittaa ihan niin paljon. Jos karva vielä kasvaa ja alkaa häiritä treenausta niin pitää sitten klipata uudestaan, mutta muuten tällä mennään kesään asti.


Näitä kuvia katsoessa huomaa taas, että istunnalle pitäisi ehkä tehdä jotain. Kotona sitä ei tule ajateltua hirveästi miten ne kädet tai selkä on kun täällä ei ole peilejä, vasta valokuvista huomaa virheet. Kantapää nousee häiritsevästi, nyrkit on lappeellaan ja katse kaulassa... Pitää nyt näistä kuvista inspiroituneena keskittyä omaan istuntaan enemmän seuraavalla ratsastuskerralla

Olen tehnyt kotona ihan perustehtäviä. Ympyröitä, voltteja ja suoristuksia. Keskittyen siihen, että hevonen liikkuu energisesti eteen ja polkee varsinkin laukassa hyvin takajaloilla. Kuten Sanna viimeksi sanoi, ei tarvitse tehdä mitään temppuja vaan ihan perusratsastuksessakin on työtä, jos sen tekee vaan huolella ja ajatuksella.


Nerea ja Einar lähtivät melkein heti joulun jälkeen takaisin Espanjaan. Voitolla he eivät ehtineet ollenkaan ratsastaa, mutta Lillillä sitten parikin kertaa. Herkkuja Voitto tosin sai sitten senkin edestä ja oli varmaan hyvin tyytyväinen tällaiseen järjestelyyn. Voitto sai myös pienen kuusen tarhaan ja onkin sen kanssa aina välillä leikkinyt. Ei kuitenkaan siihen malliin kuin viime vuonna, sillä kuusi lensi aina välillä aitojenkin ulkopuolelle kun Voitto vähän liikaa sitä viskoi...


Mitä teidän lomaan kuuluu? Joko ulkokentät on kunnossa?

79 kommenttia

 1. Hangessa on kyllä ihanaa ratsastaa! :)
  Hauskan näköisiä noi Voiton hepulit :D

  VastaaPoista
 2. Millä teet nämä blogin muut taustat ja fontit ym. ja mistä/miten lisäät ne? Ja onko nuo teidän kuvanmuokkausohjelmat Adobe photoshop CS5 ja Adobe lightroom 3.4 ilmaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen ihan photoshopilla ja fontit lataan valmiina dafontista. Eivät ole ilmaisia kumpikaan, mutta ne saa esim. kuukausimaksulla!

   Poista
 3. Voi miten ihania kuvia! Kun olet tuon PS of Swedenin kanssa yhteistyössä, voisit varmaan kokeilla heidän istuntaa auttavia tuotteita. Esim. itselleni harkitsen Perfect Sit-istuntakaarta (?), voisi olla todella hyödyllinen!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja hieno tuo uusi ulkoasu! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus!:)
  Voisitko tehdä esim. 15 faktaa voitosta?:)

  VastaaPoista
 6. Aika kurjaa, että Voiton ainut leikkitoveri on joku kuusen raato :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten niin? Mainitaanko jossakin näin? Lilli ei ole minnekään mennyt, ja talveksi Tiia ja Pinja puolittavat tarhan, ettei hokeista pääse syntymään ruhjeita. Tämä on loistava järjestely, toki hevonen voi kaivata samaan tarhaan. Näin he ovat nähneet parhaaksi tehdä. Ethän sinäkään haluaisi ottaa turhia riskejä ruhjeiden suhteen ja mielestäni on hyvä, kun mahdolliset vahingot minimoidaan. Kuusi on myös hyvä lelu hevoselle, syömistä ja leikkiä.

   Poista
  2. Sekin on aika kurjaa, jos saa loppuelämän vamman hokkikengän potkusta tai edes sen pienen haavan, joka kehittää sitten impparin..

   Poista
  3. Minun mielestäni pienet, satunnaiset ruhjeet eivät arkea haittaa. Todennäköisyys vakavaan onnettomuuteen on yhtä suuri kuin kuun törmääminen maapalloon. No, kaipa se on niitä kuuluisia arvovalintoja. Itse arvostan hevosen onnellisuutta ja hyvinvointia ja niin hevoseni saa tarhata talvisinkin laumassa. Toiset taas haluavat jatkuvaa treenaamista ilman taukoja hevosen elämänlaadun kustannuksella. Niin, ja hevoseni leikkii joka päivä rajusti yhden nelivuotiaan kakarahevosen kanssa hyppien pystyyn ja pukitellen, eikä 18 vuoden (hevoseni ikä) aikana ole ikinä käynyt mitään pahempaa. Tai no, viime vuonna tuli ruununrajaan pieni hokinpolkema, että on hengenvaarallista.

   Poista
  4. Toiset hevoset tuntuu olevan tapaturma-alttiimpia kun toiset. Ennen kun hevoset olivat samassa tarhassa ei Lillillä ollut koskaan haavoja, sen sijaan sai useamman kerran olla hoitamassa Voiton syvää hokkipotkua betadinehauteilla ja välillä ihan eläinlääkärinkin kanssa. Ehkä jos meillä olisi paaaaljon isommat tarhat niin asiaa voitaisi harkita uudelleen. Meidän hevoset ovat sentään siitä onnellisia, että saavat hokittomaan aikaan olla yhdessä.

   Poista
  5. Mun hevonen sai hokista potkun vuohisluuhun talvella tarhassa. Vuohisluu säpäleinä. Vietiin klinikalle mutta kuntoon sitä ei enää saanut. Sen ei tartte olla kuin se yksi kerta kun kohdalle sattuu...

   Poista
  6. Tästä syntyykin kysymys, onko eettistä pitää hevosia niin pienessä tarhassa, että niiden on pakko tapella tilastaan?

   Poista
  7. Ei meidän hevoset tappele tilasta, tai ainakaan en ole koskaan sellaista nähnyt. Jos ne jostain tappelee niin siitä kenen on mikäkin heinäkasa ja että saako toisen heinäkasalle tulla, sellaista varmaan käy vaikka olisi kuinka iso tarha ;)

   Poista
  8. Arvon valittavat anonyymit herätkää jo tähän maailmaan. Pienikin hokin polkasu voi aiheuttaa pysyvän vamman, jonka takia hevonen voidaan joutua ottamaan pois käytöstä pitkäksi aikaa tai pahimmassa tapauksessa jopa lopettaa. Jalat kun on hevosilla todella herkkä, mutta elintärkeä osa. Mun mielestä on hyvä vaan jakaa tarhat, jos tietää että hevoset potkivat toisia mielummin kun ottaa riskejä. Oma hevosenikin tarhaa yksin, mutta kengättömät ponini yhdessä.

   Ei ne hevoset siitä kärsi jos ne tarhaa yksikseen, kuhan niillä on näköetäisyydellä kaveri. Kaikki ei ees pysty tarhaamaan laumassa ja ne elää silti hyvää elämää. Mikä tietenkin teidän mielestä on hevosen rääkkäystä, kun ei sitä laiteta kavereiden kanssa. Esim. siskoni hevosen tarhakaveria ei voinut laittaa kenenkään kanssa samaan tarhaan tai edes isolle laitumelle, koska se pelkäs muita. Ainut jonka kaa se pystyy nyt olemaan on siskoni hevonen joka on kaikkien kaveri. Olen puhunut! :)

   Poista
  9. Ratsastuskoulussa jossa kävin, oli ihan ilman hokkeja toinen hevonen potkassut toisen hevisen jalkaan niin, että se jouduttiin lopettamaan...

   Poista
  10. Niin juuri, Lauralla on hyvä pointti. Kesäkengilläkin on yhtä suuri mahdollisuus satuttaa, että turhaan niitä pikkuruisia hokkeja kauhistellaan,

   Poista
 7. Täällä on suoraan sanottuna ihan (just ne) pohjat, koska ennen lumentuloa kenttä oli yhtä hiekkamälliä veden takia, ja kun sitä ei lanattu, paakut ja kuopat jäätyivät ja kun satoin lunta paljon, ei uskalla kentällä mennä jos jalka uppoaa koloon... ;(

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus! Sopivan mittainen ja ihanaa, kun oli noin paljon hyvälaatuisia ja valoisia kuvia. Tuo kuvasarja Voiton pelleilystä oli tosi hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosen aivokapasiteetti ei ole niin kehittynyt, että se osaisi esimerkiksi kostaa. Niinpä myös ne "pelleilyt" ovat ihan pötypuhetta, ei hevonen osaa pelleillä.

   Poista
  2. En minäkään usko, että hevonen osaa pelleillä tahallaan. Mutta kyllä pakkasella on pikkusen herkemmässä kaikki riehuminen ;)

   Poista
  3. Valitsin ehkä väärän sanavalinnan, mutta siis tarkoitin juuri tuota "riehumista" tai mitä nyt sitten onkaan.

   Poista
 9. ihania kuvia ja hyvä postaus:)

  VastaaPoista
 10. illmees nois kuvis!! :D

  VastaaPoista
 11. Meillä mun hevonenkin oli matolääkkeen jälkeen erilainen. Ruoka ei maistunut samalla tavalla ja liikuttaessa teki pysähdyksiä eikä halunnut kulkea reippaasti. Sitten sa vaan meni ohi itestään :)

  VastaaPoista
 12. Mulla pisti vähän silmiin toi etukönö kannattais testata joskus nojata mielummin vähhän liika taakse. Se saattais auttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, jos virheet olisi noin helposti testaamalla vain korjattavissa istuisin tietysti täydellisesti ;) En tietenkään tarkoituksella istu noin, kuten postauksessa sanoin huomasin oman istunnan girvityksen vasta kuvia katsellessa ja en todellakaan ole tyytyväinen näkemääni.

   Poista
  2. En siis hauku mutta ihan yleisesti toi "voi kuule" kuulosti vähän viisastelvalta tai ei ehkä viisastelevaltam utta vähän arsyttävältä.
   Tää oli siis vaan ihan mun mielipide mut joo ei kenenkään istunta oo täydellinen:-)))

   Poista
 13. Ihamat ilmeet kummalakin tuossa pukkikuvassa! :D

  Meillä matkuksen lähellä olevalla tallilla kenttä on nyt mainiossa kunnossa. Kenttä on sen verran suuri, että autotien puoelta kenttää ei ole käytetty lähes ollenkaam ratsastukseen niin se on hieman kuhmurainen. Oliko teidän kenttä kuhmurainen kun tuli pakkasta?

  VastaaPoista
 14. En tiiä ootko jo kertonu mut miks lopetit yhteistyön suitsishopin kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyt ei kuulu julkisuuteen, mutta ihan hyvissä väleissä lopetettiin ja käyn vieläkin välillä siellä shoppailemassa:)

   Poista
  2. Ok, muistaakseni nimittäin joskus sanoit jossain postauksessa että kerrot syyn

   Poista
 15. Kiva postsus ja kivat noi kuvat Voiton hepuleista♥:)

  VastaaPoista
 16. Ota nuo loimet pois ratsastaessa. Haittaa ja vaikeuttaa hevosen vapaita liikeratoja. Ratsastuksen jälkeen, kun loppuverkka alkaa loimi päälle. Ei palellu liikkeessä pakkasellakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Jestas kaks loimea liikkeessä :D :D

   Poista
 17. Kenttä kunnossa kun en ole niin nipo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jokaisen oma valintahan se on millaisella pohjalla viitsii ratsastaa.

   Poista
 18. Kiva postaus ja kuvat! Teet tosi kivoja bannereita! ei ole ollut kun yksi banneri mistä en ole tykkännyt. Miten sen moviemakeri jutun että voi puhuu päälle? Mulla se on kieli siansaksa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siellä ylhäällä on, joku että nauhoita ääni siinä lisää video kohdas.

   Poista
 19. Todella kivoja kuvia! :-) Meillä kenttä on huonossa kunnossa mutta onneks on maneesi! ;-)

  VastaaPoista
 20. Miten bannerin voi siirtää omaan blogiinsa.Kun tein gimpillä bannerin enkä tiedä kuinka saan sen mun blogiin

  VastaaPoista
 21. Te vaan näytätte niin ihanalle tota lunta vasten! Itsekin loimitan ratsastuksen ajaksi, klipattu hevonen on kyseessä. Oli kyllä niin ärsyttävää ratsastaa huonolla pohjalla, onneksi nyt on jo reilusti lunta.

  VastaaPoista
 22. Itsekin nauran hevoseni riehumiskohtauksille, siis silloin kuin ei ole mistään isommasta riehumisesta kyse.

  VastaaPoista
 23. Ei kai se hevonenkaan liikkuessaan palele, loimi siinä vaiheessa, kun vetää mm loppukäyntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klipatulla hevosella ohut loimi korvaa sen puuttuvan karvapeitteen. Ei kenenkään klippaamattomalle hevosella varmaan kevyen ratsastuksen aikana tule hiki tai kuuma, joten ei tule tuon loimenkaan kanssa karvattomalle hevoselle, varsinkaan jos tulee vähänkin ja on se -15 pakkasta.

   Poista
  2. mä luulin, että heppa klipataan että ei hikois niin paljoo ratsastaessa, mutta jos kerran ohut loimi korvaa puuttuvan karvapeitteen niin eikös siinä samalla tavalla hikoa kuin talvikarvassa? :D
   + kiva postaus ja kivoja kuvia :)

   Poista
  3. Tietty klipataan juuri siksi, mutta loimet voi siinä vaiheessa kun tulee hiki heittää pois. Kiitos :)

   Poista
 24. No ompas täällä taas pitkästä aikaa anonyymit kertomassa sulle että mitä teet oikein ja mitä väärin :D Tallilla missä käyn ratsastamassa, ei ole vielä maneesia, mutta nyt se on vihdoin ja viimein rakenteilla. En oikein malta odottaa että pääsen tarkkailemaan omaa ratsastustani peilien kautta! Pari kertaa olen käynyt ratsastamassa maneesilla, missä on peilit ja ne peilit ovat todellakin helpottaneet oikean ratsastusasennon muodostamista.
  Tämän postauksen kuvat on todella selkeitä ja ratsukko erottuu kuvasta hienosti :-) Kummalla kameralla ootte ottanut kuvat?
  Harmi vaan kun itse ratsastan aina iltaisin kentällä, niin kuvista on turha haaveilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kiva! Kiitos ja nämä on otettu Canonilla, kuten yleensä kaikki ratsastuskuvat. Muut kuvat sitten Olympuksella.

   Poista
 25. Arvon anot ihan oikeasti miettikää nyt edes nenäänne pidemmälle. JOS Voitto jostain syystä loukkantuisi ja vamma todettaisiin niin pahaksi ettei Voittoa voisi enää pitää muuten kuin pihakoristeena tai pahimmassa tapauksessa jopa lopettaa, niin ONKO se teiltä pois? Ei. JOS Tiia ratsastaa kaksi loimea päällekkäin, koska sen parhaaksi näkee, ONKO se teiltä pois? Ei. JOS Lilli ja Voitto tarhaavat hokkien takia eri tarhoissa, koska Tiia ja hänen perheensä ovat sen päättäneet, että ottavat se riskin että ne "joutuvat" olemaan vierekkäisisssä tarhoissa, kuitenki nähden toisensa ja päästessään haistelemaan toisiaan ja kommunikoinaan siten, ONKO se teiltä pois? Ei. Joten koittakaa nyt saada niihin pieniin aivoihinne edes jotain tolkkua, että te ette aina ole oikeassa. Ja vaikka olisittekin niin asian voi ilmaista paljon miellyttävämmällä tavalla, niin ehkä Tiia voisi miettiä haluaako hän ratsastaa yhdellä loimella vai ei. Mutta jos Tiia ei muuta päätöstään ja pysyy siinä minkä parhaaksi näkee, niin miksi asiasta täytyy tulla aukomaan päätään? Siksikö että haluatte Tiian muuttavan päätöstään vain, koska te olette sitä mieltä? Onnea sinulle Tiia tulevalle vuodelle ja anteeksi tuo loukkaantumisvertaus älä pahoita mieltäsi sen vuoksi. :)

  VastaaPoista
 26. Mikä on tämän viikon blogihaaste blogitallin puolella?:)

  VastaaPoista
 27. Ei oo pakko kertoa,mutta onko nuo Nerea ja Einar kokonaan espanjalaisia vai onko ne vaan muuttanu sinne? Kuten sanoinkin ei oo pakko kertoo:)) mut tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 28. Kiva postaus ja Voiton hepulikuvat sai nauramaan! Onneksi Voitto parani, eikä ollut mistään erikoisemmasta kyse. :)

  VastaaPoista
 29. Kyllä mä uskoisin, että klipattu ratsukin tarkenee pakkasella sillä selkäloimella, kun klipatut ravihevosetkin juoksee kilpaa/käy lenkillä vielä siinä -20 asteen pakkasessa.

  VastaaPoista
 30. Miten tuola ps of swedenillä oikein nuo maksusysteemit toimivat?..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin meinaan kiinnostunut kun koitimme tilata niin siellä tulee vaihtoehtoina vaan joku tili mihin pitäisi lisätä rahaa ja sitten niillä osta tai joku muu ihan outo.. Jos olisit ystävällinen ja tietäisit niin avartaisitko vähän?:)

   Poista
 31. Ihan ylihöösäävien tätien hommaa tuo loimitus ratsastaessa. Ei palellu hevonen liikkuessa. On täällä onneksi osa maalaisjärjellä varustettu. Muuten riehuminen loppuu, kun liikuntaa lisätään oikeisiin määriin. Niin se vain on. Kertynyttä energiaa hepat vain riehuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaan, että jos ei ole mahdollisuutta liikuttaa hevosta esim. ratsastuspohjien takia... Mielummin jättää vähemmälle liikunnalle pohjan takia, kun rikkoo koko hevosen.. Jokaisella kato ei oo maneesia tai mahdollisuutta käydä joka päivä siellä! :-) Ja tosta loimituksesta, niin en itsekkään haluaisi juosta ohuissa pitkähihaisissa ja housuissa kylmällä säällä. Hevonen on klipattu, se ei ole sama asia, kun joku paksukarvainen suokki menee ilman loimitusta :-)

   Poista
 32. Hauskoja kuvia ja kiva banneri :) Banneri näyttäisi mun mielestä paremmalta jos Voitolla ei olis loimea, mutta niinkuin postauksessa sanoit, kovalla pakkasella ei klipattu hevonen tarkene, vaikka tarkoituksena olis ottaa vaan muutama kuva. Mulla on kans tuo ongelma että kädet menee sellaiseen asentoon kuin pianoa soittaisi ja sitten juuri päinvastainen ongelma kantapäiden kanssa kuin sulla. Työnnän siis kantapäät liian alas.. Onko teidän hepoilla yleensä talvella enemmän virtaa kuin kesällä?

  VastaaPoista
 33. "Vain virtaa keränneet hevoset riehuva". Meillä poni riehuu vaikka rankan kisaviikonlopun/valmennusviikonlopun jälkeenkin jos pääsee pitkästä aikaa talvella kentälle ratsastamaan.
  Ratsastetaan meidän poni 6krt viikossa noin 1h ja on yksi vp/juoksutus. Jos lisätään liikuntaa liikaa, menee hepaltakin jo milenkiinto siihen liikkumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jotkut hevoset tuntuu vaan latautuvan liikutuksesta :D Kahden raskaan päivän jälkeen irtosi vielä jos jonkinlaista pelleilyä, vaikka ennen raskaita oli hevonen ihan kiltti.

   Poista
 34. Upeat kuvat, ja mielenkiintoinen postaus :)

  http://kuurankukat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 35. Mikä iphone sulla on ja kuinka vanha Sini on ?

  VastaaPoista
 36. Ihana tämä uusi ulkoasu! :)

  VastaaPoista
 37. Meillä on kotona kenttä tosi hyvässä kunnossa, syksyllä se tulvi ja puolet kentästä oli veden vallassa kun ei vielä ojia ole. Pari viikkoa se on ollut siis tosi hyvä ja kunnolla pystynyt reenailemaan ja hyppäämään. Toivottavasti pysyy kunnossa jatkossakin! :)

  VastaaPoista
 38. Upean talvisia kuvia! Kiva kun Sinikin teki blogin, ja olen liittynyt lukijaksi siihenkin. Tämän ja Sinin blogin ulkoasut ovat tosi hienoja! :)

  VastaaPoista
 39. Kiva postaus ja ihanan talvisia kuvia:)

  VastaaPoista
 40. Kiva postaus! Voisitko kuvata my dayn? Muuten oot mun yks lempi bloggaajista ja samoin sun siskot:D

  VastaaPoista
 41. ihanan talvisia kuvia ja tykkään tästä sun blogin ulkoasusta tosi paljon!

  VastaaPoista
 42. en tiiä onko tää vähä tyhmä kysymys mu tiia, mikä on sun unelma ammatti

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.