Laitumelle!

perjantai 29. toukokuuta 2015


Varma kesän merkki on hevosten laidunkauden aloittaminen. Meidän pellot alkavat olla jo sen verran syötyjä ja köyhiä, että tänä vuonna saatiin odottaa laitumelle päästöä normaali pidempään ja laidunkin tehtiin kauimmaiselle pellolle, vaikka yleensä ollaan aloitettu lähinnä pihaa olevasta. Ajateltiin tänä vuonna kokeilla laitumen jakamista pienempiin lohkoihin, ehkä hevoset söisivät silloin huolellisemmin joka paikasta eikä koko laidun kuluisi sitten niin paljoa. Ainakin kauempi pelto jaetaan nyt siis kahtia, katsotaan sitten lähemmän kanssa kun sen aitaamisen aika tulee.

Hevosia oli syötelty paljon ennen laitumelle päästämistä, mutta silti ne alottivat rauhassa. Ensin tunnin, sitten kaksi ja pikku hiljaa lisäten tänään ne olivat jo neljä tuntia. Voitto muuten onnistui heti toisena päivänä heittämään etukenkänsä jonnekkin. Nyt se sitten saakin laiduntaa bootsit etusissa loppukesän. Ei kiitos irtokenkiä enää yhtää enempää tänä kesänä, varsinkaan sellaisia joita ei löydy mistään. Etsin laitumen läpi varmaan neljä kertaa, kiersin laitumen ulkopuoleltakin jos se olisi lentänyt sinne, mutta ei löytynyt. Tämän takia jouduttiin kutsumaan kengittäjä laittamaan uusi kenkä, sillä meillä ei ollut kesäkenkiä varastasso, muutenhan iskä olisi sen voinut laittaa paikalleen. Koska kengittäjä pääsee tulemaan vasta tänään, laittoi iskä pari päivää sitten vanhan talvikengän jalkaan. Eihän se ihan oikean muotoinen ollut, mutta silti parempi kun ilman kenkää. 

Joko teidän hevoset ovat päässeet laitumelle?
46 kommenttia

 1. mä oon ymmärtänyt että nauloja ei sais kavioon nakutella kovin usein, että parempi olisi pari pv ilman kenkää jos kavio on normaalissa kunnossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengittäjä kyllä varmaan tietää paremmin, ihan sen ohjeiden mukaan tehtiin. Ja jos hevonen alkaa ontumaan heti kun se on ilman kenkää, niin parempi laittaa kenkä väliaikasesti.

   Poista
  2. Okok ei tartte ragee :D

   Poista
  3. Ei tuo mitään raivoamista ollut, ihan vastaus vaan kommenttiisi :)

   Poista
  4. Musta Tiia vastasi sun kommenttiin ihan normaalisti :D

   Poista
 2. Munkin ponilta lähti tiistaina kenkä..
  Ihania kuvia ja kiva postaus!

  VastaaPoista
 3. Meidän hepat ovat olleet jo viikon laitumella yötä päivää. Tulevat talliin syyskuun alussa. Kavioissa näkyy heti parannus, kun yön kosteus kostuttaa ne. Milloin Lilli ja Voitto palaavat talliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepat ovat siisi koko ajan tallissa yöt eli laiduntavat vain osan päivästä :)

   Poista
 4. On minun hoitoponi ollut laitumella jo tpukokuun alusta asti

  VastaaPoista
 5. Juu pääsi heposet laitumille. Ja voisitteko tehä jonku pitkän videopostauksen tai yhteisen mydayn? Ootte ihanii ja söpöi hepoi teillä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehdään varmasti tässä kesällä sellaisiakin :)

   Poista
 6. Onko toi alin kuva photoshopattu vai syökö teidän hepat ihan tolleen vierekkäin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks ne ei vois syyä tollee? :D

   Poista
  2. Eine normaalisti syö, mutta tossq kyllä söivät :)

   Poista
 7. On päässy ja ovat jo täysipäiväisestikin, kun laidun on niin hyvä. Meillä on ollut jo pari kesää laidun lohkoina, ja hyvin on toiminut! Syövät tarkemmin, ja parasta; sillä välin kun ovat toisella lohkolla, muut saavat levätä ja kasvaa uudelleen =) Ja kun meillä on vielä laidun tarhan yhteydessä, niin hepoille tulee mukavasti liikuntaa siinä, kun kävelevät lohkolle syömään ja sieltä tarhaan juomaan :D

  VastaaPoista
 8. Meillä ponit päsi laitumelle jo pian kaksi kuukautta sitten, tosin eihän siellä silloin paljon syötävää ollut. Tarhat oli silloin niin mutaisia, ettei siellä viitsinyt niitä seisottaa :)

  VastaaPoista
 9. Söpö toi vika kuva ❤️

  VastaaPoista
 10. Aws, suloinen tuo viimeinen kuva missä Voitto ja Lilli syö turvat vastakkain <3 :D

  http://tipsuttelija.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Tosi söpöt kuva! Ratsastuskoulussa jossa ratsastan hepat ovat ulkona yötä päivää jo.
  Haastoin sinut tallihaasteeseen blogissani: airuskajahepat.blogspot.com
  Toivottavasti vastaat <3

  VastaaPoista
 12. Miten voitto näyttää noin laihalle ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin katoin samaa näistä kuvista, livenä tosin ihmettelen miten se on niin pullukka..:D

   Poista
 13. Meillä kaksi hevosta on jo niin paljon laitumella kuin vain kerkeevät. Koko päivää ei vielä pidetä kun on töitä ja toisella välillä tapana karkailla... Sitten kaksi ponia on vaan 40min ja vain lämpösinä päivinä toisen kaviokuume riskin takia. Hitaasti ja varmasti siis alotetaan ponien kanssa. :)

  VastaaPoista
 14. Meillä ei ole hevosia. Laitumia on kyllä monta hehtaaria, mutta hiehot valtaavat ne :) Rakastan lehmiä xD Tänään meinattiin laittaa n. 20 hiehoa laitumelle koko kesäksi. Sitten muutamien päivien päästä n. 10 laitsalle ja lehmät joskus ERI laitsalle, mutta niitä riittää.

  VastaaPoista
 15. Meillä hevoset (3) on yötä päivää laitumella, vanha ponikin juoksentelee iloisena pitkin poikin. Niillä on siis 3hehtaaria peltoa ja lisäksi 0,5-1hehtaari metsää. Pellon pohja on niin hyvä että siinä on tosi hyvä ratsastaa.

  VastaaPoista
 16. Tiiätkö onks sillä yhellä ellalla joka on ilmeisest joku sun tuttu ni se ansku poni vielä? Siis se joka kirjotti joskus sitä helmiharjat blogii

  VastaaPoista
 17. Minkä kokoiset sun Animon housut on? Ja kivoja laidunkuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista, eikä ne nyt ole tässä just käsillä :/

   Poista
 18. Siis sanoitko nyt, että Voitto on ruuna :O ? https://www.youtube.com/watch?v=oGX_WwztUMw <-- tossa videossa kohassa 3:26 ja vähä taakseppäin ei näyttänyt voitto ruunatulta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä välillä miettii mitenkä tyhmiä/tietämättömiä ihmiset on...:D Jos hevonen ruunataan niin ei sitä sen pippeliä leikata pois, vaan ne pallit :D Eihän se hevonen voisi pissatakkaan :D

   Poista
  2. No en ole pahimmin kattonu hevosen pippeliä.. enkä oo nähny paljoa ori tai ruuna heppoi... Ja miten muka tyhmiä.. ???

   Poista
  3. Jos Lilli on tamma niin miten Voitto vois olla ori ja tarhasta,laiduntaa ym. yhdessä? Kyllä ruunallakin on pippeli ...

   Poista
 19. Oletko menossa kesätöihin jonnekin? Jos olet, niin minne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varsinaisesti, koko vuoden ympäri teen blogitöitä, joten niitä sitten enemmän kesällä :)

   Poista
 20. Ihania kuvia :) Meidän hevosten laidunkausi alkoi jo toukokuun puolivälissä

  VastaaPoista
 21. Onko sulla alkanut kesäloma, kun blogi on hirmu hiljainen ja postauksien tahti tuntuu harvenevan eikä lisääntyvän jos ajattelee, että kumminkin loma alkoi!

  VastaaPoista
 22. Tää ei oikein liity aiheeseen, mutta voisitko tehdä esittelyn/arvostelun tipperary turvaliivistäsi, ja kertoa siitä hyviä ja huonoja puolia yms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä esitellä se kun niin moni on toivonut :)

   Poista
 23. Voitto on ihana tossa tokassa kuvassa ku näyttää jotenki sellaselle pitkälle <3 Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 24. Voitteko tehdä mydayn?

  VastaaPoista
 25. Tosi ihania kuvia, miten siirrät kuvat blogiin?

  VastaaPoista
 26. Wow, ihania kuvia, varsinki toi viimenen ♥

  VastaaPoista
 27. Mun hoitoponi ei oo ollu ku jonku 2 viikkoo ku ei täälläkää viel ollu hirveesti yhtää ruohoa kuukaus sitte;) ja voitko tehä jossain vaiheessa myweek-postauksen?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.