Meidän jouluaatto

torstai 25. joulukuuta 2014

Aamulla heräsin herätyskellon ääneen, vaikka lomapäivä olikin. Päivä oli kuitenkin sen verran aikataulutettu, että jos joulumaastoon meinattiin ehtiä niin piti olla heti valoisan tullen lähdössä. Edellisenä päivänä suunniteltiin Pinjan kanssa kiertävämme monen tunnin lenkki, mutta suunnitelma kuitenkin muuttui aamulla, kun lämpömittari näytti -20. Lenkin olisi voinut edelleen tehdä, mutta aikaa vähän vähemmän vauhdikkaaseen reissuun ei ollut, joten tyydyttiin vähän lyhennettyyn versioon. 

Joku päivä kyllä käydään vielä tekemässä se pitkä reitti, sillä pohjat olivat lumen ansiosta tosi hyvät! Ennen käytiin kesäisinkin tällä reitillä, mutta nyt kun pehmeät metsäautotiet kunnostettiin kunnollisiksi teiksi, ei siellä enää voi kesäisin kovuuden takia oikein mennä muuta kun käyntiä. Lunta tuli tänä talvena kuitenkin tarpeeksi, joten pohja oli nyt super! Toivotaan, että se pysyy sellaisena koko talven.



Äiti ja Sini tulivat alkumatkan meidän mukana, joten saatiin muutama kunnollinen kuva maastosta.  Loput kuvat räpsin sitten sormet kohmeessa puhelimella. Voittoa ei maastoon lähteminen oikein alkuun huvittanut, vaikka ajattelin sen olevan ihan onnessaan, kun normaalisti sillä on maastossa niin kivaa. Hyvä puoli tässä rauhallisuudessa oli se, että uskallettiin ottaa pari ravi- ja laukkapätkää, vaikka pakkasta olikin melko paljon. -20 menee ainakin meillä sellainen raja, että kunnolla ei viitsi treenata ja vauhdikas maastolaukka varsinkin ilman jarruja on aika rankkaa... Rauhallisen laukkapätkän jälkeen käännyttiin kohti kotia ja sitten alkoi löytyä sitä vauhtia Voitoltakin! 

Vitsailtiin Pinjan kanssa, että nyt vaan laukalla kotiin asti. Vitsi muuttui kuitenkin ihan todeksi, kun molemmat hepat päättivät lähteä pikkasen vauhdikkaasti kohti kotia. Onneksi selvittiin säikähdyksellä, vaikka Voitto melko kovasti Lilliä kohti potki/pukitti ja sen jälkeen juoksi karkuun pukkilaukalla. Tästä selvittyä jatkettiin vähän rauhallisemin. Melkeen koko loppumatka edettiin ravilla, kun herra ei suostunut kävelemään. Ravattiin sitten niin hiljaa, että Lilli pystyi kävelemään samassa vauhdissa. Yritin kyllä sanoa Voitolle, että eikö olisi helpompi kävellä mitä ravata tälläistä vauhtia... Hyvä että vauhtia kuitenkin löytyi, sillä olin aluksi vähän huolissaan, että vaivaako Voittoa joku, kun on näin rauhallinen. Taisi kuitenkin vähän vieraammat maastot ja pelottavat tukkipinot pelottaa sen verran, että oli parempi edetä alkumatka vähän varovaisemmin.



Hevosten hoidon jälkeen lähdettiin serkkujen mökille joulupuurolle. Sinä aikana tallista oli mennyt sähköt. Onneksi meillä on sellainen järjestelmä, joka lähettää puhelimeen viestin jos sähköt menee poikki. Oltaisi muuten huomattu, että sähköt on poikki vasta illalla hevosia sisälle ottaessa. Ei olisi ollut kovin kiva silloin alkaa tutkia mikä on vialla... Iskä sai kuitenkin korjattua ongelman nopeasti, joten hevosten ei tarvinnut viettää sähkötöntä joulua. Molemmat viihtyivät yllättävän hyvin ulkona, vaikka pakkasta olikin paljon. Ehkä extraheinät ja tarpeeksi loimia päällä auttoivat asiaa.


Illalla sitten avattiin serkkujen kanssa lahjat ja syötiin jouluruokaa. Hevoset pääsivät vielä illalla kävelylle, koska olivat kuitenkin tulleet sisälle pimeän tullen.

Moni toivoi lahjojen esittelyä videolla ja teenkin sen ehkä yhdistettynä muiden uusien juttujen esittelyyn, mutta tässä nyt kuitenkin yhdessä kuvassa oikeastaan melkeen kaikki lahjat. Ainoa toiveeni oli uudet jalustimet ja sainkin Sprengerin System 4 -turvajalustimet. Tänään pitää heti testailla. Lisäksi sain lämpimät tossut, Joonakselta Daniel Wellingtonin kellon sekä Victoria Secretin Body Mistin. Kuvasta puuttuu pari juttua mm. saippua-automaatti, puhelimeen kiinnitettävät objektiivit ja arvat.


Millainen teidän jouluaatto oli? Kävitteko joulumaastossa? Millaisia lahjoja saitte?

74 kommenttia

  1. Mikä ihme on puhelimeen kiinnitettävä objektiivi?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiätkö muuten, ne objektiivit on täyttä kuraa :) Kysele vaikka fb:n valokuvausryhmistä :)

      Poista
    2. Mikähän on pointti kysellä jostain ryhmästä toimivuutta jos on saanut lahjaksi, eikös silloin ole helpoin vain testata ja muodostaa ihan itse se mielipide. :'D

      Ihania kuvia. Kuulosta hurjalta tuo heppojen pyrähdys, onneksi mitään ei käynyt! Täällä päin on hevoset olleet ihan piupau pakkasen takia, ja olenkin tyytynyt lähinnä irtojuoksuttamaan omaani :D

      Poista
    3. Minsi kyselisin kun itse oon jo todennu hyväks...:D

      Poista
  2. Ihanat nuo tossut! ;_;
    Itse kävin kaverin kanssa jo viime viikolla joulumaastossa, kun ei myöhemmin oltaisi enää ehditty.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana postaus ja tosi kivoja kuvia, niinkuin aina!:) Ei käyty joulumaastossa, pikkuponilla oli ihan vapaapäivä;) Miekii sain sprengerin bow balance turvajalustimet, innolla odotan, miltä ne tuntuu jalassa!:) Ihan varmasti tosi hyviltä! Sainhan mie jotain muutakin, esim. kånkenin ja jotai sellasta! Mut tosi kiva postaus!:)

    VastaaPoista
  4. kävin antamassa jouluhalit ja -porkkanat kahdelle rakkaalle karvaturvalle :)

    VastaaPoista
  5. Mä sain freejump-jalkkarit :3 ja sit rahaa 150e, hööksiin 150 lahjakortteina, hm:lle 40 e lahjakortin, cubukselle 15, keittokirja ja paljon muuta kivaa :)

    VastaaPoista
  6. Kalusteet on ihanat �� Mullakin oli tommoset, mutta ne meni rikki, kun kaaduttiin esteellä.

    VastaaPoista
  7. Tosikiva postaus. Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  8. Kivoja lahjoja! Kävin kaverini kanssa aatonaattona talviratsastuksella maastossa ja tuli aivan ihania kuvia. Auringonnousu ja sumu tekivät siitä täydellisen :)

    VastaaPoista
  9. Noi jalustimet on aivan parhaat! Uudella hevosellani oli mukana tollaset ja enään en kyllä muita jalustimia osta :)

    VastaaPoista
  10. Itse sain nyo tossut jo viime vuonna :D lisäksi sain tänä vuonna tuon onbjektin puhelimeen ja oli hyvä.

    VastaaPoista
  11. Mulla on noi jalustimet ja ne on täydelliset<3<3

    VastaaPoista
  12. Noi jalustimet on kyllä ihanat, tykkäät varmasti kun kokeilet! Muuten minkä kokoiset nuo Voiton vereduksen suojat ovat? Meinasin itse hankkia omalle hevoselle, jonka säkä 170 cm, niin mietin M vai L kokoiset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua olisikohan ne M kokoa..:)

      Poista
    2. Omalla 170cm hevosella suojat pitää olla ainakin L kokoa :)

      Poista
  13. Kiva postaus!Mulla ei ole omaa hevosta mutta käytiin kaverin kanssa tiistaina tallin hevosilla maastossa:)

    VastaaPoista
  14. Luin jostain vanhasta postauksesta että sulla oli sun kaverin racesafe-turvaliivi? No kummisikin nii oon aatellu ostaa semmosen, niin voitko suositella sitä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan mun oma ja nykyään Pinjalla. Tykkään muuten, mutta tosi jäykkä!

      Poista
  15. Kiva postaus! Kun sulta toi kuvaus onnistuu, niin voisistko tuota kameraa mulle suositella? tai ihan kaikille? Onko liian hankala?

    Kiitos jos vastaat ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse haluaisin 7Dstä jonkun uudemman version, jos saisin mitä vain, mutta voin sitä suositella. Olympuksen kameraa voin myö suositella, mutta itse en sillä tykkää kuvata ratsatusta, muuten kyllä!

      Poista
  16. Miten nuo jalustimet toimivat turvajalustimina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo muoviosa sivuilla aukeaa tarvittaessa :)

      Poista
    2. muoviosan sisällähän on metalliketjuosa.. niin miten se muka voi aueta?

      Poista
    3. No en tiedä miten ne sitten toimii, mutta turvajalustimina niitä myydään niin ajattelin toimivan noin.

      Poista
    4. Siis toi musta osa taipuu ja joustaa, mutta ei noista mitään aukea :) ton jalustimen voi taivuttaa vaikka kaksin kerroin ja siihen perustuu se, ettei jalka jää kiinni

      Poista
  17. Voi teidän heppaparkoja, kun eivät ikinä saa rallitella vapaasti niin kovaa kuin pääsevät. Sehän avaa jumeja ja antaa hevoselle sekä ratsastajalle hyvän mielen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hallitsemattomana maastossa juokseminen ei ole kyllä kovin järkevää. Kyllä
      ne saa juosta silloin kun hetki on turvallinen, pohja ok eikä pakkasta -20. Monesti ollaan pellolla ja jäällä ralliteltu niin kovaa kun jaloita lähtee :)

      Poista
    2. No joo-o Tiia on ihan oikeassa!! Voi heppaparkoja, kun jalat kipeytyvät väärällä pohjalla juoksemisesta ja jos ano yhtään selaat taakse päin, niin löydät mooonia postauksia esim pelloilla laukkailuista yms. Tosi kiva postaus taas! Hyvää joulua Tiia! :)

      Poista
    3. Pyh. En itsekään anna hevostani mennä täyttä kiitolaukkaa (50km/h ->), silloin ei jarruja löydy, joten on turvallisempaa mennä ns. hidasta kiitoa. Eikä tuo hevonen yhtään kärsivältä näytä ;)

      Ja sain itse rahaa, suklaata ja satulahuovan :)

      Poista
    4. Toi täyttä päätä juokseminen on oikeesti hevosille enemmän vaarallista, kuin hyödyllistä. Ikinä ei voi tietää mikä kuoppa jossain pellolla tai maastossa saattaa tulla vastaan ja hevosen jalka mennä sinne. Onko se sitten kiva kun hevosen jalat on rikki huonoilla pohjilla kaahailun takia. Mä en päästä omia hevosiakaan juoksemaan täyttä päätä tukka putkella missään. Ainut missä ne saa juosta on oma laidun missä siihen juoksemiseen ei voi edes vaikuttaa, koska et sä voi koko päivää vahtia mitä ne siellä tekee ja välillä laukkaillaan kentällä vähän kovempaa... Eikä voitto ja lilli todellakaan kärsiviltä näytä, päinvastoin! :)

      Poista
  18. Musta toi on aika outoo, sulla on joku mainos täällä blogissa jostain "good thai girls" toi on aika häiritsevää mainontaa. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä rn päätä niitä mainoksia vaan sr googlen ohjelma seuraa millasilla sivuilla käyt ja mitä hakusanoja käytäy ja määrittää mainokset sen mukaan. Mulla tällä hetkellä pelkkiä kenkämainoksia kun oon selaillu kenkiä :) Et itellä ainaki aina sellasia, voi tietty tulla jotai randomiaki vissii :/

      Poista
    2. Mulla näkyy vaate- ja hevostarvikemainoksia kun oon niillä sivuilla käyny. Mainokset tulee siis sen mukaan millä sivuilla käy. Olisko joku käyny sun koneella thai tyttö sivuilla?

      Poista
  19. aika kova pakkanen siellä ku tänne helsinkii tuli vasta äsken kunnon lumet. lunta tuli ja pariviikkoa sitten mutta vain vähän ja sekin suli pois. ps. tiia iha oikeesti ooooot nii ihku tyyppi oon kattonu sun kaikki videot youtubesta ja rakastan niitä!!!!!!!! kerro pinjalle terkut;)))

    VastaaPoista
  20. Ihana postaus: Noi maastossa otetut kuvat oli tosi kivoja. :)

    VastaaPoista
  21. Miksi sun mielestä -20 pakkasella hevosta ei vois treenata? Ihminen vai hevonen ei kestä sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tietysti, muttei raskaasti. Näin mulle ainakin opetettu :)

      Poista
    2. Hevosen keuhkot rasittuu. Esim kuka ihmine koopperia juoksis talvipakkasilla? :D

      Poista
  22. Ravejakin ajetaan -20 pakkasessa, ei hevosia tuommoinen lämpötila vielä hetkauta. Itse treenaan ihan kunnolla jopa -25 asteessa, tosin silloin alkaa ite jo väkisin paleltua, ettei ihan kamalan pitkään viitsi ratsastaa. Toki jokainenhan toimii hevostensa kanssa niin kuin itse parhaaksi näkee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, meillä valmennuksien pakkasraja yleensä siinä 15-20 välillä, josta yli jos menee niin en treenaa täysillä itse. Mutta siis ei se sitä tarkoita, etteikö voisi kevyesti ratsastaa :)

      Poista
    2. Mikä sulla on perusteluna sille ettet treenaa -20 pakkasella kunnolla? :) siis että silloin saisi vain kevyesti mennä

      Poista
    3. Eipä mitään kummempia, lähinnä olen pohjannut tuon ajatuksen valmennusten pakkasrajoihin ja siihen, että kunnon treeniä on vaikea tehdä paksuissa toppavaatteissa. Olisi edellisessä kommentissa ehkä pitänyt sanoa, että ratsastan normaalisti vielä jos pakkasta on se -20 tai alle, en kevyesti. Mitään hikirääkkiä tai kunnon treeniä en kuitenkaan tee.

      Sen vähän kevyemmän päivän voi hyvin jättää tarvittaessa pakkaspäiville, sillä minusta itsestäni ainakin tuntuu ikävälle vetää kunnon treeniä pakkasessa, vaikka siihen hevonen varmaan pystyisikään, kun ilma ehtii lämmetä matkalla keuhkoihin. Se ei ole keneltäkään, ei edes hevoselta, pois jos aikataulutan viikon niin, että mennään vähän kevyemmin kovalla pakkasella :)

      Poista
    4. Hengityksen kannalta kova pakkanen ei ole hyvä. Ihmisenkäån ei suositella urheilevan ulkona jos on yli -15c :)

      Poista
    5. Miltäköhän susta ano tuntuisi vetää kunnon hikitreenit pakkasella ulkona? Mä oon ainakin saanut sellasen käsityksen että se ei oo hevosen keuhkoille hyväksi treenata kovemmilla pakkasilla. Hyvät joulut tiia :)

      Poista
    6. Ihmiselle ei ole hyväksi vetää hirveetä treeniä älyttömillä pakkasilla, mutta kuten tiia sanoikin niin hevosella kerkeää ilma lämmetä matkalla keuhkoihin :) tottakai on eriaasia jos aikatauluttaa treenit siten että pakkasilla on kevyempää, mutta lähinnä tarkoitin sitä ihmisten hössötystä että pakkasella hevonen pitäisi kääriä pumpuliin ettei vaan palellu tms :D

      Poista
  23. =( rakastan hevosia valtavasti mutta en saa harrastaa koska se on kallista ja läitin mukalan vaarallista. käyn kesäsin leireillä ja syksysin vaelluksilla, keväisin messuilla ja apassionatassa. mutta se ei riitä!!!!D= rakastan niitä niin paljon ettei voi sanoin kuvailla!!! te kaikki jotka omistatte hepan tai käytte tunneilla ootte niin onnekkaita... ps. olitteko kiinnostuneita hepoista jo sillon 1lk ku alotitte vai laitettiiks teiät tunneille?=))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän molempia, oltiin kiinnostuneita vähän, mutta sitten tunneilla se innostus vasta kunnolla alkoi! Näin ainakin itse muistelen :)

      Poista
  24. Ei oo Joulua ilman joulumaastoa!:D Ihana postaus jälleen kerran!

    VastaaPoista
  25. Joulun ratsastelut meni pellolla ja ihana postaus niin kuin aina!:) Sain joululahjaksi sohvan, tietokoneen, kameran ja muutaman vaatteen. Tallin omistajalta sain parhaan mahdollisen lahjan oman hevosen pv tamma Lispin ♥

    VastaaPoista
  26. Kävin 23. Päivä maastoilemassa ja laukkailemassa pellolla:) oli kyllä tosi ihanaa<3 Oon tainnu jokaisena jouluna Tän viiden vuoden aikana käyä joulumaastossa. On Kyl Vaa Nii kivaa:) ja sain joululahjaks vaikka mitä. Mut kivoin oli varmaa järkkäri:) kiva postaus jälleen!

    VastaaPoista
  27. Moi! En tiiä onko tää iha tyhmä kysymys mut kun oot yhteistyössä sen PS of Sweden:in kanssa. Kun saat niiltä esim suitset, niin saatko ne ilmaseksi vai pitääkö sinun maksaa niistä jotain? Esim puolet hinnasta vai saatko ne ihan ilmaseksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En enää ole yhteystyössä heidän kanssan ja riippuu mitä sovitaan, en voi kertoa tarkemmin.

      Poista
  28. Kolmas kuva on ihana! Muutkin ovat kyllä kivoja.

    VastaaPoista
  29. Voisitko ratsastaa Voitolla taas ilman suitsia ja tehdä siitä postauksen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu että niiden hevoset saattaa ollaa tällaisilla pakkasilla aika reippaita ja vähän säpsyjä, että ne ei varmaan talvella tee. Kesällä eri asia. :)

      Poista
  30. mikä ois tiia sun mielestä paras kamera? ko oon aikonu ostaa jonkun kameran mutta en tiedä mikä ois hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa. Omat on hyviä, mutta uudempi kelpaisi mulle ainakin. En ole tän hetken kameratarjontaan perehtynyt!

      Poista
  31. Nuo jalustimet on kyllä tosi hyvät! Omalla on tuollaiset ja en osaa muilla mennä kun tuntuu niin kankeilta ja epämukavilta :D ja talvella nuo ei ole ihan niin kylmät kun on reunoilla kumua ja ketjua :)

    VastaaPoista
  32. Sait tosi hienoja lahjoja :o!! Sain myös puhelimeen liitettävän objektin ja testasin heti :) tykkään siitä toosi paljon!!

    VastaaPoista
  33. Jos tekee blogin tuleeko se automaattisesti blogloviniin? Vai pitääkö sinne tehdä tili, että blogi näkyy siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki blogit on siellä automaattisesti, mutta voi sen sinne lisätäkkin :)

      Poista
  34. Milläs mallilla teiå ens vuuen joulukalenteri? Näit aikoi ois hyvä kuvata valmiikd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mutta yleensä vuosi sitten kuvattu matsku on omasta mielestä niin noloa, ettei sitä kehtaa enää julkaista :D

      Poista
  35. Ihania kuviasi ja iloista menoa tunne välittyy heti kuinka paljon rakastat ja arvostat hepojasi upeaa jatka vain hienoa saada. Lukea ja katsoa näin kauniita rakkauden täytteisiä aiheita upeaa

    VastaaPoista
  36. Upeet noi jalkkarit!! Ja kellokin on hieno! terveisiä Pinjalle ja hevosille!

    VastaaPoista
  37. Mä sairastin jouluna 38.9 kuumeen. Mutta lahjat piristi. Paras on Sony a3000 järkkäri

    VastaaPoista
  38. Ite sain jouluna ajaa reellä♥ se oli kivaa :-D

    VastaaPoista
  39. Mukava jouluaatto oli teillä!

    VastaaPoista
  40. Kaikki oli ihan yli-ihania kuvia! Suosikkini oli tuo Lillin ja Voten yhteiskuva :)

    VastaaPoista
  41. Oot ihan paras kuvaamaan ja ratsastamaan, mut tykkään tosi paljon Pinjasta ja Lillistäkin. Meillä pakkasraja on kans jtn -15-20 :) Ihanat lahjatki siulla! Miten paljo ja miten rankasti ratsastatte hepat viikos? Meettekö joka päivä vai onks teil tietyt vapaapäivät?

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.