#198 Kuulumisia

maanantai 26. joulukuuta 2011

Moi! Laittelen tähän nyt eilen otettuja sekä vähän vanhenpia talvikuvia, joita en ole vielä julkaissut.

Kumminkin ekana Voiton toipumiseen. Jalka on toipunut ihan tosi hyvin ja paraneminen senkun jatkuu, Voitto ei ole ontunut tai edes turvotellut jalkaa koko aikan, joka on tietysti todella hyvä asia:) Ongelmia ei siis ollut jalassa, mutta nenässä oli. En muista kerroinko jo mutta kerronpa nyt uudestaan. Voitolla oli klinikalla ilmeisesti mennyt nenän päältä vähän ihoa rikki ja se sai jonkun "sienen" sieltä. Aluksi nenän päälle (siihen turparemmin kohdalle) alkoi kasvamaan ihon alle pieniä (pienenpiä kuin herneet) pahkuroita. Sitten niiden päältä rupesi lähtemään iho ja alta paljastu semmosta mätää ja rupia.

Desinfioitiin kaikki harjat, päitset yms. ettei tarttuisi Lilliin tai muuale Voittoon. Pestiin haavaa ell ohjeiden mukaan hexocilillä (en tiedä miten kirjoitetaan.. :D) ja sitten laitettiin betadineä. Nyt on parantunut tosi hyvin, eikä tarttunut minnekkään muualle se. Nenässä ei vielä ole karvoja, mutta joskos nekin siihen kasvavat pian.Voitto tarhaa tällä hetkellä ehkä reilun kahden karsinan kokoisessa, ehkä jopa kolmen karsinan kokoisessa tarhassa. Energiaa pukkaa kovasti vaikka saakin vain n.5dl kauraa päivässä. Joka päivä olen sitä melkein talutellut ja muutaman kerran käynyt selässäkin kävelemässä. 27.12 saisi laittaa isoon tarhaan, mutta ei ehkä laiteta kun riehuisi siellä ihan varmasti.

Varsinkin maastossa kun ollaan käyty kävelemässä on pöllö energiaa riittänyt, kuten tänäänkin. Siivoiltiin talli ja sitten lähdettiin kävelyttämään tohon tielle heppoja. Oon Voittoa talutellu suitsilla, mutta ilman mitään turpahihnoja, koska se hinkkaa juuri tohon paljaalle iholle muuten.


Taluteltiin sitten vielä illalla uudestaan. Tein vähän enemmän pysähdys, peruutus yms. tottelevaisuus harjoituksia. Kentällä ollessaan Voitto oli aika iisisti, eikä pahemmin hötkyillyt tai säikkynyt vaikka olikin piemää. Kokeilin Pinjan joululahjaksi antamaa kiillotuskäsinettä vai mikä lie nimeltään onkaan :D Joo mutta toimi kyllä ihan yllättävän hyvin ja tulee varmasti ahkeraan käyttöön kun alkaa taas valmennukset ja kisat.12 kommenttia

 1. Tuleeko tosta lumettomasta joulusta ollenkaan sitä vikaa osaa? :O

  VastaaPoista
 2. ei tule. Se oli olevinaan se alku siinä jouluaaton videossa.

  VastaaPoista
 3. Toivotaan, että pääsette kisaa ja valmennuksiin pian. Mulla olis suunnitteilla kisata ens vuonna mun hevosella jotain 50-80cm esteitä kun rupee hevonenkin olee valmis sinne päin. Niin hevonen ollut mulla vuoden ja itse sitä olen kouluttanut. Tultiin neljänsiks koulukisoissa tänä vuonna! :D
  Onnee sinne päin!

  VastaaPoista
 4. voooi voitto on niin söpö :) paranemisia!

  VastaaPoista
 5. sieni-infektiot on kyllä pirullisia. onneksi selvisitte noin vähällä tartunnalla. virkon-s on myös hyvä puhdistusaine tavaroille.

  VastaaPoista
 6. Mie aattelin tulla kysyy sulta et antaako teillää movie maker liittää kaikilla kameroilla otetut videot ku mulla se näyttää et nitä videoitas ei ois siinä kansiossa näyttää siis vaan kuvat ja sit ku yrittää bloggeriin laittaa liian pitkää videoo nii ei voi:0 onko teillä ollu vastaavaa?

  VastaaPoista
 7. Mikä voitolla on jalassa ? :s

  Paranemisia ! (:

  VastaaPoista
 8. moikka! millä ohjelmalla teette noita videoita? (:

  http://horsebloggeer.blogspot.com/

  Tossa mun blogin osote, liity ihmeessä lukijaks! (:

  VastaaPoista
 9. Capa - kyllä se antaa mutta järkkärillä otetut video ovat todella hitaita ja jumittavat ohjelman. Videot kannaattaa ladata youtuben kautta niin köy nopeemmin ja tuloksena paljon parempi laatu ;)

  Noora - lukaseppas tuolta aikaisemmista postauksista tarkemmin, mutta toipumassa iropalan poisto leikkauksesta.

  Siiri - Windows movie makerilla ja nyt kyllä käytös vegas pro 11, mutta sitä en vielä osaa käyttää :D

  VastaaPoista
 10. Capa - kyllä se antaa mutta järkkärillä otetut video ovat todella hitaita ja jumittavat ohjelman. Videot kannaattaa ladata youtuben kautta niin köy nopeemmin ja tuloksena paljon parempi laatu ;)

  Noora - lukaseppas tuolta aikaisemmista postauksista tarkemmin, mutta toipumassa iropalan poisto leikkauksesta.

  Siiri - Windows movie makerilla ja nyt kyllä käytös vegas pro 11, mutta sitä en vielä osaa käyttää :D

  VastaaPoista
 11. mikä voitolla on hiertäny tollasen ruven tohon turvan päälle? :O :)

  VastaaPoista
 12. Ano- lueppas toi teksti niin selviää siitä ;)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.