JOULUKALENTERI 15.LUUKKU

torstai 15. joulukuuta 2011


VARUSTERATSASTUS OSA.2

Pahoitteluni niille jotka eivät varusteratsastuksesta välitä :D Viime osassa käsittelin hevosten varusteita, mutta nyt on sitten vuorossa kuskin varusteet. Eli kerron vähän omakohtaisia kokemuksia varusteista, jotka perustuvat pelkästään minun mielipiteeseen ja kokemukseen (: Nyt ei kumminkaan inspaa kirjoittaa hirveesti kuten viime kerralla, joten tulee vähän erillainen..

Jos jaksan tulee vielä kolmaskin osa, jossa jatkan ratsastajan varusteista:D 

Ensimmäisenä käsittelen kypäriä. Johon kiinnitän aika paljon huomiota nähdessäni ratsastajan.


AYR (vas.), Wellington Classic, GR ja Wellington Classicceja.

Charsles Oweneista ei minulla ole käyttökokemusta, mutta varsinkin tuhon wellinngton classiciin törmää usein kisoissa, valmennuksissa yms. Suurin syy on varmaan se, että se on näistä "merkkikypäröistä" halvimpia ja samalla kivan näköinen. Sen miinuksen olen kyllä kuullut, että on tosi kuuma kun ei ole mitään ilmastointia.

Minusta tuo AYR, GR tai Wellington professional malli on sitten enemmän heti estekypärän näköinen ja pidän siitä henkilökohtaisesti enemmän kun tuosta Wellington classicista. Käsittääkseni tuossa AYR mallissa on sitten jo ilmastointi aukkojakin, joten on mukavampi sitten kuumemmillakin keleillä. Kivan lisän tuo monet värivaihtoehdot, varsinkin tuossa GR mallissa on paljon "raidan" värivaihtoehtoja olemassa.

Jos olisi rajattomasti rahaa ostaisin Wellington Classicin sileen kypäräksi ja sitten AYRin estekypäräksi (:Speed Air (vas.), Titium, Speed Air ja Titium Leather

Mielestäni GPA on ehdottomasti estekypärien kuningas. Tästäkään kypärästä ei ole kokemusta muuten kuin ihan vaan sovituksessa. Sovitin Speed Airia ja oli muuten ihan perfect! Mielestäni näissä kypäröissä on vain yksi vika, nimittäin hinta..

Speed Airissa on ainakin todella hyvä tuuletus ja varmasti ihan huippu kesäisin, mutta talvella varmaan aika vilpoinen? Speed Air on ehdottomasti täysin estekypärä, ainakin ulkonäöltään. Titium olisi varmaan vähän monikäyttöisempi, koska ei ole varmaan liian kylmä eikä kuumakaan. Ja sitä olen muutamalla kouluratsastajallakin alemmalla tasolla nähnyt.

Samshield on ja tulee olemaan GPAlle kova kilpailija. Todella kaunis kypärä, jossa on hienoja ominaisuuksia ja mahtavat muokkaus mahdollisuudet! Tätäkään kypärää en ole koskaan käyttänut/sovittanut,.

Kaikista eniten haluasin varmaan tämmösen kypärän. Jotkuthan sanoo, että pitää olla tietyllä tasolla ja tarpeeksi hyvä että "saa" käyttää tämmöstä kypärää.

Tässä minun suunittelema kypärä, jonkun tämän tapaisen haluaisin :) Hintaa tulisi tälle yksilölle 885e


Pidän näidenkin kypärien ulkonäöstä paljon ja näissäkin on hyvin paljon erilaisia väri- ja muokkausmahdollisuuksia. En nyt löydä sitä sivua jossa voi suunitella oman kypäränsä.. Tätäkään en ole sovittanut saatikka ratsastanut koskaan.

 Näitä on muutamaa eri mallia, mutta kaikki näyttävät oikeastaan ihan samalle. Hieman vain kypärän muodossa eroja.  Tässäkin se sama kun Samshieldissä, että jotkut sanovat ettei saa käyttää ennen kuin on tarpeeksi hyvä yms. yms.


Sitten vähän erilaisempia kypäriä.

Itsellänihän on Cascon kypärä. En oikein vieläkään hirveästi rakasta sen ulkonäköä, mutta koska se oli niin hyvä päässä enkä kumminkaan halunnut ihan tavallista kypärää niin ostin tuon. Ja hyvähän se on ollut, talvisella kelillä aika viileä. Kypärää on tosi helppo säätää, niin niskasta kun leuan altakin. Ja muutenkin ollut hyvä kypärä (:

Sitten Uvexiin. Tämä kypärä eroaa ehkä eniten normaalikypäröistä, tuon nokkamaisen lipan vuoksi. Minusta se on vähän hassun näköinen, mutta kun muutamalla ihmisellä sen olen nähnyt niin näyttää aika hyvälle päässä. Tästäkään ei käyttä kokemuksia.

Sitten Kep kypärät. Joita on nyt on näkynyt aika paljon isommilakkin esteradoilla. Mielestäni ihan kiva kypärä, joka ei kumminkaan herätä kauheasti huomiota tai eroa ihan tavallisista kypäröistä. Tähänhän on sitten saatavana maanlippukin hienosti, niinkuin Ninalla oli :)


Tässä sitten vähän laajempi valikoima vähän halvempia "peruskypäröitä".


Pikeurilta tulee oikeastaan kaikkea mahdollista ratsastajan vaatetta, housuja, takkeja, pipoja yms. Itsellänikin on muutamasta Pikeurin tuotteesta käyttö kokemusta. Pikeurin tuotteita pidetään laadukkaina ja ainakin minun käytössä ovat sitä olleetkin.

En ymmärrä miten ihan yksivärisistä housuista on voitu saada noin nätin näköisiä. Pikeurin housut ovat yhdet suosikkini ulkonäöltään, käyttökokemusta ei valitettavasti ole. Minulla on Pikeurin kisatakki, joka on ollut todella hyvä (:

Jotkut Pikeurin vaatteista ovat mielestäni jotenkin mummomaisia(?:D), mutta suurin osa on tosi kivoja ja semmosia joita on helppo yhdistellä muihin vaatteisiin.
Rakastan Kingslandin vaatteita. Lähes kaikki vaatteet ovat tosi kivan näköisiä ja niissä on joku kiva juttu, joka tekee niistä vähän erikoisempia (: Osassa Kingslandin vaatteessa on mielestäni mennyt vähän överiksi suunittelu, mutta lähes poikkeuksetta ne ovat tosi nättejä.

Varsinkin hupparit ovat tosi kivoja ja käytän niitä ekana aina koulussa ja sitten vasta otan tallille ;) Ainakin huppari mikä minulla on ollut on hyvä laatuinen ja lämminkin, myöskin sukat ovat olleet tosi hyviä ja ei kisapaidassakaan mitään moitetta. Ainoa miinus on hinta-laatu suhde, jonka takia aika moni KL jää rekkiin. Omat KL vaatteet on kestäneet hyvin, mutta joiltain oon kuullut että aina ei ole kovin kestävä tuote vaikka hinta onkin huima.


17 kommenttia

 1. Itselläni on kypäränä eurolite (: todella hyvä kypärä on ollut päässä ja pidän myös sen ulkonäöstä. Miinuksena siinä on, että saattaa lähteä valumaan taakse päin jos leukaremmi ei ole tarpeeksi kireällä :). Pikeurin housut ovat kyllä todella ihania itselläni on ollu melkein aina pikeurin pöksyt (nytkin omistan sellaiset). Laatukin on tosi kiva. Mountain horsellakin on kivoja kamppeita. KL:än miinus on se hinta.. :D Todella kivan näköistä tavaraa ja varmasti laadukastakin, mutta hinta on ihan liikaan meikäläisen kukkarolle :D

  VastaaPoista
 2. Mulla on tollanen toisenlainen Uvexi ja aivan mahtava kypärä! En pois kyllä enää vaihtaisi millään ♥ Tollanen Antares tai Samshield olis kyl aivan ihania! mut en tiiä onko ainakaan noissa Samshieldeissä mitään sellasta et saa tietyllä tasolla käyttää kun mun yhdellä kaverilla on sellanen (on kyllä startannut kansallista 120 pri kertaa).
  Noista vaatteista tykkään eniten Pikeurin koska ovat mielestäni juuri paremmassa hinta-laatu suhteessa ja miellyttävät enemmän omaa silmääni :)
  KL vaatteita omistan pari mutta uusissa mallistoissa on mielestäni vain muutama hyvänäköinen vaate :/ Olen myös kuullut paljon huonoa kommenttia KL kestävyydestä ihan hevoskauppojen omistajilta...

  Mut tällai loppuun sanon et tä sun blogis on tosi kiva :) Liityin lukijaks!

  VastaaPoista
 3. Ei nyt kuulu tähän postaukseen mutta laitatko siis JOKA ratsastuksen jälkeen ne kylmät ja lämpimät? Etkö tiedä että jos kylmää joka kerta niin se lakkaa vaikuttamasta?

  VastaaPoista
 4. GPA on kyllä ehdottomasti paras kypärämerkki ! Itellä on GPA Garbone ja haaveissa ois ostaa tuo speed airkin, ulkomailta niitä saisi vielä ihan kohtuu hintaan (n.300e)

  VastaaPoista
 5. Joskus haaveilin tuosta Wellington Classicista, mutta nyt ehdottomasti haluaisin Samshieldin!Oon nähny joillain ja tykkään, etenkin kun sen saa suunitella ite:)GPA Titiumia ja KEP-kypärää joskus myös mietin, mutta kun olen enempi tuolla kouluratsastuksen puolella, nii en sitten oikein halunnut niitä... Minunkii heikkous on nuo Pikeurin housut, koska ne on niin nätit ja hyvän malliset! Kingslandillakin joitain vaatteita, mistä tykkään, esim. sukat, mutta muuten ei ole tullut paljon osteltua.

  Nyt pitäis kirjottaa vaan sille joulupukille, jos se vois tuoda tuon maltaita maksavan Samshieldin... ;)

  VastaaPoista
 6. Toi pinkki kypärä on söpö :))<3
  Mistä löysit sen?:)

  VastaaPoista
 7. erittäin hyvää kamaa t: innokas heppa poika santeri :)))

  VastaaPoista
 8. mieki tein toon samshiel kypärän millasen haluaisin ni se mun maksais 1099e :DDD

  VastaaPoista
 9. http://emmurampe.blogspot.com/2011/12/16-luukku.html

  VastaaPoista
 10. Anonyymi - Kylmäsin ennen irtopalan poistoa lähes joka pv, ell ohjeiden mukaan.

  Santeri - hienohomma että olet oot heppapoika :_D

  VastaaPoista
 11. toi ayrin jälkeee oleva on kyl charles owen hampton eikä wellington :)))

  VastaaPoista
 12. Jotkuthan sanoo, että pitää olla tietyllä tasolla ja tarpeeksi hyvä että "saa" käyttää tämmöstä kypärää.

  Tuli heti tästä lauseesta mieleen, että totta sinäänsä, jos miettii että on varaa pistää noin paljon rahaa tuollaiseen kypärään, niin silloin on varmaan pistää sitä rahaa myös hyvään hevoseen ja valmennuksiin yms. Ja sittenhän hetken päästä alkaa varmaan jo olla sillä "tietyllä tasolla" :)

  Itsellä CO Wellington Classic, joka mielestäni paras vaihtoehto kouluratsastukseen painottuneelle. Totta kyllä, ettei ole ihan yhtä kevyt ja hengittävä, kuin ilmastoidut, mutta tykkään silti :) Ja siinäkin mielestäni jonkunlainen "piiloilmastointi" tms.?

  VastaaPoista
 13. What's up, yup this post is truly nice and I have learned lot of things from it concerning blogging. thanks.
  Here is my homepage ... luban

  VastaaPoista
 14. Your write-up featurеѕ verifieԁ useful to us.
  It’s very helpful and you're simply certainly very well-informed in this area. You possess opened up my personal sight in order to various opinion of this specific matter along with intriquing, notable and reliable articles.

  my web blog phentermine
  My homepage - buy phentermine

  VastaaPoista
 15. Noista CO:n kypäristä toinen vasemmalta on yllä Hampton eikä Wellington Classic :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.