JOULUKALENTERI 19.LUUKKU

maanantai 19. joulukuuta 2011


TALLIVUOROT TALVELLA


AAMUTALLI
Eli siis aamutallissa viedään ruokakipot karsinoihin, ruuat on yleensä illalla mitattu valmiiksi kippoihin. Annetaan hevosten syödä kaurat ja sillävälin viedään heinät tarhoihin, heinätkin yleensä valmiiksi mitattu heinäkasseihin. Sitten otetaan mahdolliset lämpimät pois hevosten jaloista ja loimitetaan sään mukaan. Hevoset ovat yleensä tässä vaiheessa syöneet kauransa ja ne viedään ulos. Lilli viedään aina ensimmäisenä. Pinjan kanssa videään Lilli aika usein uloskin pelkkä naru kaulalla tai jollakin herkulla houkutellen. Tarhoille ei ole matkaa montaa metriä, joten homma sujuu nopeasti. Voitto viedään sitten Lillin jälkeen, mutta aina päitsillä, koska Voitto ei osaa tulla vapaana :D Lopuksi sammutellaan valot tallista ja katsotaan vielä että kaikki on hepoilla ok.
MONELTAKO: n.7.15
KUKA: Arkena äiti, mutta viikonloppuisin yleensä minä ja Pinja.TALLIN SIIVOUS
Siivotaan siis Pinjan kanssa molemmat oman hepan karsinat. Jos on valosaa niin siivotaan myös omien heppojemme tarhat. Sitten minun tehtäväni on lakaista tallin käytävä ja Pinjan ruokahuoneen+Lillin beatyroomin. Sitten järjestellään tavaroita paikoilleen, mitataan ehkä heiniä ja laitetaan ruuat valmiiksi, lakaistaan sohva ja haetaan uutta purua. Tätä en osaa selittää kovin tarkasti kun ei ole niin tarkkaa rutiinia. Sitten jos äiti siivoaa niin se tekee nuo kaikki itse.
MONELTAKO: ei ole mitään aikaa
KUKA: Viikonloppuisin minä ja Pinja, arkena sitten aika vaihtelevasti äiti tai minä+Pinja, isikin siivoilee varsinkin jos ollaan tulossa valmennuksesta tai kisoista.PÄIVÄHEINÄT
Viedään siis usein valmiiksi mitatut heinät hevosille tarhoihin. Tarkistetaan onko vettä ja muutenkin kaikki ok.
MONELTAKO: 12.00
KUKA: Arkena äiti ja viikonloppuisin sitten se joka sattuu ulkona olemaan tai minä/Pinja
Sini viemässä Voittoa sisälle viime talvena.


ILTARUOKA
Viedään hevoset sisälle (silloin kun oli tähän aikaan vielä valoisaa hevoset olivat ruuankin jälkeen ulkona sään mukaan) ja annetaan niille mössöt+kaurat karsinoihin. Otetaan loimet pois ja annetaan heinät, jotka nekin yleensä mitattu valmiiksi. Tässä vaiheessa on karsinat todennäköisesti siivottu.
MONELTAKO: 16.00
KUKA: Yleensä aina minä tai pinjaÄiti siivoaa Lillin tarhaa

YÖRUOKA
Iltatallissa annetaan taaskin jo valmiiksi kippoihin laitetut kaurat hepoille. Sillä välin kun ne syö niin mitataan heiniä, kääritään pinteleitä yms. Kunhan molemmat syönneet annetaan heinät ja tarkistetaan että tallissa kaikki hyvin. Sitten vaan hyvät yöt hepoille ja itsekkin nukkumaan ;)
MONELTAKO: 20.30
KUKA: Yleensä äiti, mutta ainakin muutaman kerran viikossa minä tai Pinja.


13 kommenttia

 1. ompa teillä kauan hepat sisällä! vähänkö Liinulla leviäis pää (+jalat ja selkä!!) jos pitäs olla noin kauan xdd

  sulla on tosi kivoja ideoita tässä joulukalenterissa (:

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus, niin kun nää kaikki joulukalenterit on ollut :) Tosi kivoja ideoita oot keksinyt aina, näitä on tosi kiva lukea! =)

  VastaaPoista
 3. Tää oli kiva (jälleeen) (;;;;

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus oli :) Ja muutenkin on ollut kiva tämä joulukalenteri, olen saanut muutamia ideoita toteutettavaksi myös omaan blogiin jossain vaiheessa :D

  VastaaPoista
 5. Tää oli huippu postaus! Itekki miettiin, et aika kauan hepat sisällä, mutta jokaisella omat tapansa :)

  VastaaPoista
 6. Ompas teijän hepat vähän aikaa ulkona:D tai siis kun meillä omat pollet vähintään sen 12h pihalla, paitsi jos nyt on -30 ja sataa ja tulee tai muuten tosi kurja keli.

  VastaaPoista
 7. Voitko esitellä joskus voiton /lillin harjaboxin sisältöä? (:

  VastaaPoista
 8. teillä on kyllä melkonen supermamma, kun hoitaa noin paljon tallia. :) oispa mullakin...

  VastaaPoista
 9. HElppoa hevosen hoito ku mamma tekee lähelle puolet töistä:D Oispa itelläkin niin... Tosi kivoja ideoita tässä kalnterissa ja itsekkin muuten mietin tota sisällä olo juttua. kaikki tavallaan:)

  VastaaPoista
 10. Eiks kukaan oo koskaan valittanu siitä, että heinät pitäis antaa AINA ennen väkirehuja?

  VastaaPoista
 11. Meillä kotitallilla hepat tulee sisälle pimeän rajoilla. JOten syvätalvella neljältä, kesällä joskus vasta kymmeneltä:D

  VastaaPoista
 12. Niin ja meillä kans eka väkirehut ja sit heinät. Tiedän, että toisin päin olis parempi, mut kuitenki

  VastaaPoista
 13. ' siivittu ' : D ahkera mamma teillä :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.