Kolmas rata toden sanoo

torstai 7. marraskuuta 2013





Moi! Tiistaina olikin jo se toinen Sanna Backlundin valmennus, ihana kun näiden kahden valmennuksen välille jäi näin lyhyt aika niin tulee edes vähän yhtenäisyyttä.  Tästä edelliseen Sannan valmennus -postaukseen. Viime kerrallahan Lilli jäi hienosti Pinjan kanssa kotiin, mutta nyt meidän oli se pakko ottaa mukaan kun olisi joutunut olemaan ilman valvontaa kotona. Saatiin sille kuitenkin onneksi karsinapaikka, joten sain videota valmennuksesta.

matkaevästä

Viime kerran valmennushan meni tosi hyvin, kuten tämänkin valmennuksen alku. Aloitettiin verkkaamalla sileellä itsenäisesti, mutta Sannan valvovan silmän alla. Meidän piti tehdä siirtymisiä, jotka onnistuivat ihan hyvin. Jäin itse vain laukkailemaan liian pitkäksi aikaa, vaikka pysähdyksiä olisi saanut tehdä kokoajan. Sen jälkeen tehtiin erilaisia kavalettitehtäviä. Ne kaikki sujuivat hyvin, ihan muutama näkyy tossa videollakin. Lopussa mentiin vähän isompaakin estettä yksitäisenä kavalettitehtävässä, jonka jälkeen esteet laskettiin n.90cm korkeuteen ja tultiin rataa. Alla video alun tehtävistä ja epäonnistuneista radoista, videon alla tarkempaa selitystä radoista.



Ekalla radalla homma levisi käsiin. Kuten Sannakin sanoi, teen todella nätisti apuesteiden eli kavalettian kanssa noita tehtäviä, viime kerralakin kaikki sujui hyvin kun ei menty varsinaista rataa. Vaikka esteet oli alun tehtävissä isoa ei tule mitää ongelmaa, en itse jännitä vaan ratsastana rennosti. Paikat osuu kohdilleen jne. Sitten kun aloitan radan kaikki muuttuu. Paikat ei osu, ratsastan ala-arvoisen huonoilla teillä ja homma leviää muutenkin käsiin. Kun Voitto hyppäsi hypyt olivat hyviä, muutkin valmennuksessa olleet kehuivat niitä mutta sitten tuli kuskista johtuen kieltoja. Päätettiin sitten mennä samaa rataa uudestaan ja uudestaan, multa puuttuu nimittäin rutiinia.



Yllä oleva rata oli viimeinen ja onnistunein. Sanna tokaisikin loppuun, että kolmas kerta toden sanoo. Huomasittekin varmaan, että oikeassa kierroksessa lähestymiset takakulmasta olivat vähän ongelmallisia kun Voitto vaihteli laukkaa ja jäi muutenkin junnaamaan. Viimeisellä radalla kävi myös näin, mutta päästiin silti kunnialla kaikista esteitä hyvin yli. Nyt tuli läksyksi mennä PALJON ratoja treeneissä, ei mitään isoa vaan ihan normikokoista kunhan niitä ratoja vain tulee alle. 

Blogissa tapahtuu tässä kuussa todella paljon jänniä juttuja tai ainakin ne on mun mielestä tosi jänniä. Lauantaina paljastan Helsingin matkan "suuren salaisuuden"  ja loppukuusta paljastuu myös uudistuksia. Ulkoasukin vaihtuu pian. Yksi todella magee juttu on suunitteluasteella, jää ehkä tällä kertaa toteuttamatta mutta ehkä vielä joskus.. ;) Enkös ookkin ärsyttävä kun en kerro mitään kunnolla.




89 kommenttia

  1. Minkä merkkiset sun punaset ratsastushousut on ja mikä hintaset ? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Obko halvat sun mielest?

      Poista
    2. no on ne halvat, esim animon housut maksaa helposti esim 400 e

      Poista
    3. Kuka maksaa housuista 400 kun sä voit vaikka tehä ite samanlaiset :O? Kannattaa laittaa rahaa saappaisiin/kypäriin. Ei mihinkään housuihin. MUN housujen max. hinta on 50 e

      Poista
    4. Mullakin perusratshousujen max on siinä 40-50€ Mieluummin käytän sen 100 € just johonki kypärään tai turvaliiviin:) Jokku käyttää vaik 2 € rats. sukkiin..

      Poista
    5. mun mielestä ihan OK hinta jos ovat hyvät...

      Poista
    6. Tää onki eka kerta ku kirjotan tähä blogiin. Katoin sen videon you tubesta sen voitto kotiin talli esittelyn ja teijän talli on iha sika hieno! oon niin kade! Ja oon kattonu paljo muitaki teijän tekemii hyvii videoit. Sori jos vaihoin puheen aihetta.

      Poista
  2. Hirmu hienoti meete ja sulla on paras blogi Olin eka jee kivaa

    VastaaPoista
  3. hyvä että saatte asiantuntevaa valmennusta, jospa ne kiellot loppuis :) http://anskuuh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus! :) hyvin teillä näytti menevän. :) Ootko ikinä hypännyt maastoesteitä? Jos oot kellä/keillä?

    VastaaPoista
  5. Oonko tosi ärsyttävä kun sanon että MÄPÄ TIEDÄN NOI KAIKKI salaisuudet :P uu mut todellakin toteutetaan toi juttu ens kesänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojep;) Himottais vaan niin jo nyt.... Mut sit viimestää!!

      Poista
    2. Kesällä vaan kivempaa ko kesä ja lämmin ;) ehehe en tosiaan yritä saada sua lykkää sitä tai mitään MUTTA.... :D

      ainiin unohdin kommentoida että "MENI SUPER HYVIN ootte parhaita voitto on söpö oot mun lempibloggaaja anna votelle hali tai nameja kun meet talliin!!1! <3<3"

      öh okei meen pois täältä nyt :D (oikeesti oli tosi kiva toi vika rata)

      Poista
    3. kai sä paljastat tänki jutun? :)

      Poista
    4. hah mäki tiiän ainaki osan vaik en ees tunne ketää bloggaajaa (muuten kun naamasta tunnistan) jotka liittyy! en muista kuka mutta joku teistä on lipsauttanu asioita blogiin

      Poista
    5. Paljastan jos tulee toteutumaan :) ps. Halasin Aada Votee sun puolesta just äske<333

      Poista
    6. Jes tiia oot mun idoli <333 päivä pelastettu 8)

      Poista
    7. haha mä jotenkin arvaan tän jutun :D eli tiia menee luultavasti aadan kaa taas ninalle töihin...?

      Poista
    8. HAAAAAAAAAAAA MINION RUSH !!!!!!!!!!!!!!!!!! Oli ihan pakko.

      Poista
    9. lol aada. Kannattaako pilkata jos tiialla on pieniä lukijoita jotka sanoo että anna votelle hali nii sun pitää tulla tänne esittää.. noloa sanon minä

      Poista
  6. Ekan kerran nään ku voitto pudottaa yleensähän se kieltää mielummin?? Mut hyvin ridasit

    VastaaPoista
  7. Tää oli hyvä postaus ja Voitto muistuttaa vähän mun heppaa (:

    VastaaPoista
  8. Ihana postaus!!:) upeasti meni tuo vika rata ja muutenkin! Miten pitkään voitto on siulla nyt ollut??:) Ja nuo punaset housut on kyllä tosi kivat!:)

    VastaaPoista
  9. Kiva postaus :)
    Mun mielestä meni hyvin
    En malta oottaa etse salaisuus paljastuu ;) !!

    VastaaPoista
  10. Hienosti meette!! Oon oottanu niiiiin kauan että paljastat sen!!
    Kuinka monta ratsukkoa teitä kaikenkaikkiaan oli siellä valmennuksessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 3 oli aina yhdellä tunnilla ja oisko ollu joku 4 ryhmää:)

      Poista
  11. Paras tossa ekassa videossa, ku meinaat tippuu:D

    VastaaPoista
  12. Ite en kauheesti valkkupostauksista tykkää mut tää oli jotenki kiva! (:

    VastaaPoista
  13. Te vedätte niin mahtavasti :) itse harrastan myös ratsastusta mutta jouduin lopettamaan koska löydettiin välilevyn pullistuma...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi:/ Kiva kuulla, että silti jaksat lukea heppablogia:)!

      Poista
    2. Minulla oli terveys ja into ja kaikki kunnossa, mutta tallin ilmapiiri muuttui niin paskaksi, että oli pakko lopettaa koska tallille meno ei enää tuntunut hauskalta vaikka sinne halusi. Muita tallivaihtoehtoja ei sitten ollutkaan, joten ratsastus tyssäsi siihen ja vieläkin harmittaa ihan sikana ja tekisi mieli lähteä ratsastamaan:/ Tiedän kuitenkin että se ilmapiiri on vain pahentunut, joten ei kiitos.

      Poista
    3. Puhuitko asiasta tallin henkilökunnalle, omistajalle tai opettajille? Kuulostaa ikävälle.

      Poista
    4. Minulla on välilevyn pullistuma JA tallilla huono ilmapiiri. Todella hauskaa, eikö vain, heh.

      Sinulla on ollut tarpeeksi onnea oman tallin ja hyvien vanhempien saralla. Minulla on hyvät vanhemmat, mutta omaa tallia saa odotella siihen asti, kun itse sellaisen saisin jostain repäistyä.

      No, kuitenkin, hyvin menette!

      Poista
  14. tiedän niiiin ton tunteen kun radalla ei onnistu, mutta reeneissä kylläkin.. Mulla kans ei onnistu radalla tiet eikä paikat yhtään, siks jännitänki kisoja ihan hirveesti... :D

    VastaaPoista
  15. Jes mahtavaa Tiia, toi viimeinen rata oli jo tosi siisti! Huippua nähdä, kuinka meette pätkiä jo tosi sujuvasti. Voitto myöskin etenee tosi kivasti laukassa, aikasemmissa valmennuksissa mun mielestä se on mennyt vähän latteampaa laukkaa, mutta nyt näytti kyllä kivalle, ja paikatkin osui hyvin! Kannattaa radalla ajatella esteet yksittäisinä lyhyinä tehtävinä, ja ihan oikeasti ratsastaa joka ikiselle esteelle, itselläni oli sama ongelmaa ratsastaa ihan eri lailla rataa ja verryttelytehtäviä, ja kyllä se siitä ohi meni kun muistin ratsastaa. Paljon tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  16. Sun olis parempi melkee olla sanomatta yhtää mitää ettet paljastais ees sitä että jotain on tulossa, niin rasittavaa joskus tälläne odottaminen!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah sen takia sanoinkin, tiedän tunteen itsekkin:D!

      Poista
    2. en toki sanoisi, etteikö se pikkasen ylläristä paljastaminen olisi kivaa.. :D

      Poista
  17. osta hevonen, jolla osaat ratsastaa. voitto selvästi tuossa videolla keksii kiellot itse, vaikka tuot sen esteelle hyvin. se vaatii niin tarkkaa ratsastusta, jota sinulla ei vielä ole. tosin tuo kielto missä melkein tiput, oli oma mokasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kerroit, mutta minulla on valmentajat tälläisiä tietoja kertomaan.

      Poista
    2. Yleensä hevonenhan kieltää ku ei tuo hyvin esteelle tai ei oo mukana... mää en vaa ymmärrä anonyymejä, jotka eivät uskalla naamalla tulla sanomaa ilkeyksiään ...

      Poista
    3. ei helvetti! ^^on ihmisillä sitten pokkaa sanoa mitä vaan ...

      Poista
    4. Mikäs järki siinä olisi, jos Tiialle olisi ostettu sellainen hevonen, jonka kanssa Tiian ei tarvitse kehittyä?

      Poista
    5. olette itsekin anonyymejä?

      Poista
  18. Raivaatteko/kokootteko valmennus radat ite vai tehäänkö ne ja puretaan valmiiks?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluevalmennuksissa tehtiin aina apuna, mutta nyt en tiedä kuka rakennuksen hoitaa kun aina on esteet valmiina kun tullaan paikalle:)

      Poista
  19. "perhanan koni juokse!" hyvä että onhuumorintajua :D

    VastaaPoista
  20. Mikä helsingin reissu?Ai se HIHS

    VastaaPoista
  21. vielä siitä musiikista. Eli mistä löysit sen, koska vosiin siellä kysyä lupaa erikseen. Eli se musiikki jota tarvisin, on sun taiteellinen tallipäivävideossa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos videon tiedoissa ei lue niin sitten en muista mistä löysin..:)

      Poista
  22. JOKU KERTOO NYT MULLE MITÄ TARKOITTAA LUOTILINJAN ALAPUOLELLA!
    Ja eikö avotaivutus tehty silleen,että sisäjalk. eteen. Ja ulko taakse,käännät 'voltille' ja lähet taivuttamaan? Kiitos jos vastaisitte :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoppa täältä: http://viksujaemmi.blogspot.fi/2013/01/muoto-ja-peraananto.html

      Poista
  23. Kiva postaus! Voitko laittaa linkin siitä harmaasta "vähän paksummasta" paidasta jossa on se avaruus kuvio kolmiossa ja sitten siinä ympärillä luki ainakin exit. Kiitos jos löydät sen. Itse yritin etsiä sitä ainakin tunnin mutten löytänyt. Mutta kaikkea muuta kivaa löytyi:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.sheinside.com/Grey-EXIT-RUN-AWAY-GALAXY-Print-Sweatshirt-p-144038-cat-1773.html

      Poista
  24. Kuinka korkeelle teidän kamerajalan saa maximissaan nostettua? Edes suurinpiirtein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan johonkin ainakin 150cm, jossen ihan väärin muista:D

      Poista
    2. Entä mikä pää teillä on siihen? Mietin kun itse olisi tarkoitus hankkia kamerajalka.

      Poista
  25. Mun pikkusisko (2v) on ihan hirvee Voitto & Lillifani, Se kattoo koko ajan teidän videopostauksia. :) Yks ilta kun piti mennä nukkumaan niin Se sai ihan hirveän raivarin kun tabletti otettiin siltä pois ja meni lattialle huutamaan: "Lilli Voitto voideopostaus!!" :P ps.ja herkkuja teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alotettiin myös vähän aikaa sitten nanalle oma blogi. Käykää kattoo jos haluatte ;D. nanponitytto.blogspot.com

      Poista
  26. ottaako pinja ratsastusta enää ollenkaan tosissaan sä käyt tiiaa ihan valmennuksissa ja koko ajan kehityt mut pinja vaan "leikkii kotona lillin kanssa" se ei koskaan käy valmennuksissa enää eikä kehity ei siis pahalla mut ei pinjasta voi tulla menestyvää jos se ei valmentaudu säännöllisesti ja vaikka lillillä ei enää ratsasteta tai kilpailla niin paljoa nii ei ne valmennukset pahastakaan ois ? ( ei siis vieläkään pahalla ) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lilli on nyt ainakin toistaiseksi ihan kevyellä ja ei ede sellaisella käytöllä, että PINJA voisi mennä valmennukseen. Kyllähän se treenaa valmennuksissa valmentajan hevosilla. Ehkä sillä ei ole kiinnostus nyt ihan huipussa, mutta ymmärrettävää kun ei pääse kunnolla ratsastaman. Tosin ei se haluakkaan, kun olen sille tarjonnut Voittoakin ratsasastettavaksi :D

      Poista
  27. mitä Sanna sano siitä sun sukeltamisesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ees kysymy ku puhuttii kotivalmentajien kanssa jo siitä arvostelusta :) Ja Sanna kyllä kommentoi jotai mun istunnasta, mutta ei siitä ainakaa sanonu mitää.

      Poista
  28. Vote, miun heppa!! Lienee ikävä jo kotia mutta sanoppa haleja sinne meijö hepalle.

    ps. tullaa hakii Votee jo marraskuun lopulla, sittenpi sie jäät ilman heppaa. mutti Lilli on siu ykkönen sittöö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LOL äxdee vähänkö ootkin hupaisa!!

      Poista
  29. Rutiinia, rutiinia niin alkaa radatkin onnistua :) Blogin kautta tietysti parhainta ruveta neuvomaan mutta saattaisi auttaa jos opettelisit ratsastamaan radan tehtävä kerrallaan ajattelematta sitä ratan eli ns.yhdistelemällä tehtäviä. Ratarutiinin hankkimisessa menee kauan, mutta missä tässä lajissa ei menisi? Olen itse nyt hakenut kolmisen vuotta ratarutiinia ja viimeiset kaksi pääsääntöisesti aluetasolla kahdella hevosella ja silti törmään vieläkin rutiinin puutteeseen.. Turhauttavaa, mutta ei auta muu kuin ratsastaa vain ratoja, ratoja ja ratoja!
    Videoon kommentoiden vielä että oliko teillä isompi tahti laukassa? Mielestäni Voten laukka oli nyt paljon energisempää kuin esimerkiksi viimeisissä kisavideoissa :) Tsemppiä jatkolle, toivottavasti kommentistani oli apua johonkin suuntaan

    VastaaPoista
  30. Hyvin meni:)! Mä jotenkin aavistan mitä suunnittelet, mutta varmasti päin honkiaxD

    VastaaPoista
  31. Lisää tosiaan vaan ratoi! Ja kouluratsastuksessakin kannattaa kiinnittää huomioo yläkroppaan ja laukan rytmittämiseen vaikka puomi jumpalla. En pahalla sano mut voiton kiellot näyttää tulevan siks että vähän liikaa alat hosuu omalla kropalla:) voi olla et oon vääräs mut toivotaan et saatte kieltelyt pois! Tsemii treeneihin ja tuleviin kisoihin!:)

    VastaaPoista
  32. Hienosti se musta meni! :) Kun vertaa mun ratsastukseen.. Mut kuka toi on joka istuu tossa esteen päällä? Ja kuka kuvas? :) Oot mun lempibloggaaja, ois niiiiin siistii tavata sut! Millon seuraavan kerran on mahollisuus tavata sut? :)

    VastaaPoista
  33. Saisinpa jo tietää sen jutun!! :DD Tosi hyvin meet ja Voittokin tietysti :)

    VastaaPoista
  34. Vastaa tiia tähän!!!!!!:)
    Mää luen yhen tytön blogii, jolla on oma hevonen. Mutta, se tyttö on aloittelija ja se hevonen on 5v suokki ja ex-ravuri, joka on vasta koulutettu. Onko toi touhu sun mielestä järkevää? :D minusta ei ainakaan ole.

    VastaaPoista
  35. Voisitko joskus kertoa meille hakuasanoja, joilla blogiasi on haettu? Niitä kun yleensä on aika hauska lukea:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin jos tulee vaan hauskoja, yleensä on perus lillivoitto yms:D

      Poista
  36. http://www.equitar.fi/ratsastajalle/takit-ja-liivit/lola-talvitakki-spooks-p-99.html tossa sulle talvitakki ;))))) sopis niihi spooksin punasii housuihi,vink vink

    VastaaPoista
  37. Ihanan salaperäinen toi loppu! x) Jää innolla odottamaan tulevaa... :D

    VastaaPoista
  38. Olet taitava ja kokenut ratsastaja joten ajattelin josko osaisit/haluaisit auttaa minua. Minulla on ylläpitoponi ja haluaisin mennä sillä raviluokan koulukisoissa. En ole ikinä kisannut joten haluaisin vastauksia kysymyksiin :)

    Kysymyksiä:
    1. Miten kipaan ilmoittaudutaan? Pitääkö sinne edes ilmoittautua?
    2. Mistä tietää että minkälainen rata on? Löytyykö jostain netistä?
    3. Mistä/miten tulee hylätty?
    4. Mikä on tärkein asia radassa, ihmisen ratsastus vai se että hevonen menee hyvin?
    5. Mistä paikasta näkee tulevia kisoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko e että Tiia alkaa jakamaan mitään vinkkejä täällä,mutta
      1. Sun täytyy olla jonkun seuran jäsen,kun ilmottaudut kipassa.2. Ratsastus.fi löytyy kaikki kouluradat 3. Hylätty tulee jos hevonen tekee samat virheet kuin estekilpailussa,tai jos prosennteja on alle 30% 4. Molemmat ovat tärkeitä,ensinnäkin ratsastajan liikkeet ja hevosen eteenpäin pyrkimys,ja hyvät tiet tietenkin!
      5. kipa.ratsastus.fi / löytyy tulevia este/kenttä/koulu kilpailuita seura,alue,kansalisissa,jaKV kilpailuissa. Onnea matkaan! T. Milla joka ei jaksa kirjautua googleen

      Poista
  39. kuin korkeita hyppäsitte korkeimmillaan

    VastaaPoista
  40. Voitolla kunnon kieltorumba meneillään? :D

    VastaaPoista
  41. Onko sua koskaan opettanu sellanen ku Katri Malkamäki ? vai ookko ees ikinä kuullu semmosta? :D

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.